Dodaj do ulubionych

Gminny program telewizyjny

IP: *.udn.pl 03.11.05, 23:13
Po co promować Radom w Radomiu? - Zawsze może ktoś przyjechać z innego miasta
czy z zagranicy i zobaczyć przypadkiem - uważa dyrektor wydziału Jerzy Kacak.
Sam jeszcze produkcji nie widział.

Już widzę jak jadą do Radomia aby tego gniota obejrzeć.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Gminny program telewizyjny IP: *.internet.radom.pl 04.11.05, 08:44
      Propaganda sukcesu w wydaniu radomskim.Przykro czytać.
      • iuslex Re: Gminny program telewizyjny 04.11.05, 08:57
        Tragdia, ludzie oni (magistrat) mają nas za debili, to uwłacza każdemu
        mieszkańcowi, zróbmy coś bo znajdziemy się ponownie w dobie propagandy
        socrealistycznej a przy tym biedni, bo nikt tu nie zainwestuje. Oni robią z
        tego miasta prywatny folwark a 230 tys. ludzi w nim mieszkających mają za
        debili. Tragedia.
        Mam pytanie czy takie inicjatywy nie sa marnotrawieniem publicznych pieniędzy?
        Bo działaniem na niekorzyść mieszkańców napewno jest, należy się oważnie
        zastanowić nad porządnym prześwietleniem działań władzy, nie jestem zwolennikim
        PIS ale może wreszcie za ich rządów prokuratura zacznie działać.
        • Gość: dreamer Re: Gminny program telewizyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:42
          Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby się reklamować.
          Ale nikt nie dodaje, że kasę wszystkich podatników, równiez tych, którzy nie
          odbierają kablówki bierze TVK Dami, czy jakaś tam Spółka 'grupa medialna' kilku
          osób.
          Tutaj jest mocne przegięcie panów z magistratu.
    • Gość: ewa mnie sie podoba IP: *.radom.pilicka.pl 04.11.05, 10:35
      Mam dosyc, jak i wielu osobom, z ktorymi rozmawialam, negatywnych sewsow
      naszych dziennikarzy. Jesli informacja jest pozytywna, to ma trudnosc w
      pojawieniu sie, ale jesli tylko cos nie tak, natychmiast sensacja we wszystkich
      tytulach. Dlatego z przyjemnoscia obejrzalam ten magazyn w intyernecie-super
      pomysl. Wyobrazcie sobie, ze nie mam Dami. Tak wiec przeciez kazdy spoza
      Radomia korzysta przede wszystkim z internetu, dlatego ten material ma
      charakter na zewnatrz. Natomiast moj postulat: nie dopuszczac radnych, ktorzy
      beda cos krytykowac!!!!!!!!!!1wystarczy mi to co przecieka do prasy, nie zycze
      sobie poznawania pogladow kretynow, ktorych nie wybralam. Jak sie nie nadaja na
      politykow, to niech zrezygnuja. Powinni sie dogadywac a nie klocic. Przyklad
      idzie z gory. Potem ludzie wszedzie sie kloca. Ja chce zeby w Radomiu
      zapanowala milosc chrzescijanska!!!!!!!!!!!!!Kochajcie sie i szanujcie panowie
      rajcy, pozdrawiam
    • isoxazolidine Re: Gminny program telewizyjny 04.11.05, 10:49
      Radom powinien miec swoja telewizje. ale nie moze to byc po prostu tuba
      propagandowa robiona pod dyktando Prezydenta.
      musi to byc dziennikarstwo niezalezne bo inaczej traci sens.

a ja jako radomianin nie zgadzam sie by pieniadze z moich podatkow byly w ten
      sposob marnotrawione.

proponuje aby radni skierowali swoja energie na utworzenie (vide np. Torun)
      placowki TVP w Radomiu. wiem ze to trudniejsze ...
    • Gość: / Re: Gminny program telewizyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 10:57
      W Kozienicach mamy dokładnie to samo, a nawet więcej, bo programów jest aż dwa,
      jeden gminny a drugi powiatowy w iście socjalistycznym stylu, podobno moda lubi
      powracać.
    • Gość: jari Re: Gminny program Banasiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 11:12
      I znowu Banan i jego podwładny Generał będą publicznie tuszować swoje przekręty.Dodatkową atrakcją będą kłamstwa wypowiadane przez oszusta Banana i przydupasa redaktorka.Panie dyr.Pyrka wstyd że bieże Pan udział w tej mistyfikacji.Czas i pora by radomianie zobaczyli kłamstwa Banana publicznie.
      • Gość: dari Re: Gminny program Banasiewicza IP: *.149.udn.pl 04.11.05, 11:15
        a fuj panie Pyrka! opanuj sie Pan
      • Gość: dari Re: Gminny program Banasiewicza IP: *.149.udn.pl 04.11.05, 11:15
        a fuj panie Pyrka! opanuj sie Pan
    • Gość: zz Re: Gminny program telewizyjny IP: *.intcom.pl 04.11.05, 14:35
      przeczytalem tekst a w nim złote myśli p.Kacaka z urzędu miasta. Wydaje sie ze
      ten człowiek ma cos z głową.
      pozdrowienia.
      • Gość: ? Re: Gminny program telewizyjny IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.05, 22:23
        MYLISZ SIE KACAK NIE MA Z GLOWA BO JEJ NIE MA PROSTE!!!!!!!
    • Gość: Xxx Re: Gminny oszustwo Banana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:35
      Banan za pieniądze podatników chce wybielić siebie z oszustw i łapówek. W telewizji widać jaki to łgarz i gnida.Strach prokuratora zagląda mu w oczy.
    • Gość: wyborca KAMPANIA WYBORCZA BANASIEWICZA IP: *.udn.pl 04.11.05, 18:29
      Pan Banasiewicz rozpoczął kampanię wyborczą za nasze pieniążki, czy ktoś jest
      w stanie to zatrzymać, i to towarzystwo wzajemnej adoracji rozpędzić?
    • Gość: Przedruk Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.11.05, 20:25
      redaktorek napisał:
      ktoś podjął decyzję, żeby Resursa (ośrodek budżetowy miasta) robiła programy
      mające na celu poprawianie wizerunku nieudaczników z Radomian Razem, którzy
      rządząc juz 3 lata jeszcze nic dobrego dla tego miasta nie zrobili!!! Niech i
      robią sobie telewizję tak jak wydają swój jakiś biuletyn propagandowy ale
      DLACZEGO ZA NASZE PIENIĄDZE? Niech finansują to z własnych, nie małych
      przecież pensji prezydenckich i nadprezydenckich!!! Czy nie wystaczają im
      niezależne niesterowalne media? (np Wyborcza, Słowo, Echo, Dami, Rekord,
      Eska, Plus). Są zbyt dociekliwi i zbyt obiektywni?
      Panie prezydencie Marcinkowski!
      NIE GODZĘ SIĘ ŻEBY Z MOICH PODATKÓW ROBIŁ PAN SOBIE TUBĘ
      PROPAGANDOWĄ SWOICH NIEUDOLNYCH POCZYNAŃ I SWOJEGO UGRUPOWANIA!!!!!!!!!!!!!!!!

www.resursa.radom.pl/?d=AKTUALNO%
      A6CI&PHPSESSID=6240e38a294ef68ec0fe65b92197c7f8

Korkociąk napisał i dodał:
      up77 to nikt inny jak sami zainteresowani.Nie wiem czy jest to Pyrka,
      Dziewięcki czy Mędrzycki ale z całą pewnością jeden z nich.A prześmiewczy tekst
      miałby zmylić sens wypowiedzi.Komu się nie duaje?Jestem za tym żeby wam się
      udało ale... róbcie to za własne pieniądze!!!Tak jak Dami, tak jak
      porzesmiewczy tefauen itp.Dopiero kiedy coś rozsądnego zrobicie, zainwestujecie
      własną kasę (a nie m.in. moją) a ludzie zaczną to kupować tzn. że osiągneliście
      pełny sukces!Nie życzę sobie oglądać propagandy wątpliwego sukcesu (nawet
      kupionego) i jeszcze żebym miał za to płacić z moich podatków!!!Powtórzę:
      ZAŁÓŻCIE TELEWIZJĘ Z WŁASNYCH ŚRODKÓW (ALBO RADOMIAN RAZEM) I RÓBCIE PROGRAMY
      JAKIE RZEWNIE SIE WAM PODOBAJĄ!!!OSIĄGNIĘCIE SUKCES, SAM PIERWSZY ZACZNĘ BIĆ
      WAM BRAWO I CHWALIĆ TO JAKO SUKCES RADOMSKI!!!

i

Panie Pyrka o jakich fekaliach Pan mówi?To jest dyskusja merytoryczna tylko ci,
      którym zależy na odwrócniu kota ogonem co rusz probują lekceważyć
      temat.Powtórzę się: PROSZĘ ROBIĆ TELEWIZJĘ ZA WŁASNE PIENIĄDZE!!!
      Jest to kolejny projekt propagandowy prezydenta i jego ekipy robiony za nasze
      pieniądze z pominięciem Rady miasta!O ile mi wiadomo kiedy powstało radio
      samorządowe to Rada Miasta musiała wydać zgodę.Teraz wszystko załatwia się
      kuchennymi drzwiami "przy zamkniętej przyłbicy".
    • Gość: z miasta Re: Gminny program telewizyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:10
      Nie powiem, żeby podobał mi sie pomysł wydawania pieniędzy na "propagandową
      tubę". Myślę jednak, że z ocenami warto poczekać do następnych kilku wydań
      (jeśli powstaną). Mam tylko jedną uwagę do "rzetelnych dziennikarzy": "kiedy
      powstanie stadion, dziennikarz nie wspomina" - czy jakoś tak. Jako zorientowani
      "w temacie" dziennikarze gazety powinni wiedzieć, że skoro mówi sie w tym
      programie o środkach unijnych, to najwcześniej mogą być one dostępne w 2006-2007
      roku. Czyli jak mi się wydaje jest to w miarę realny termin rozpoczęcia
      inwestycji. I jak zwykle w Radomiu - choć nie pochodzę z tego miasta - gmina
      przygotowała projekt jakiejś inwestycji, pokazała go mieszkańcom - i od razu
      niezależne media krytykują to jako hurrapropagandę. Radomskie piekiełko.
      Proponuję zamknąć Miejską Pracownię Yrbanistyczną - po co mają robić jakieś
      projekty, skoro jest zdaniem mieszkańców bez sensu. Szkoda tylko, ze naczelny
      tej radomskiej gazety wydaje polecenia z Kielc. Aha - nie trzeba przyjeżdżać do
      Radomia, żeby obejrzeć ten program. Ja obejrzałem go w internecie, na stronach
      Resursy. Co ciekawe - oglądał go mój znajomy - jeżdżący na wózku mieszkaniec
      Chicago. Pochodzi z Radomia. stwierdził, że już teraz zaczyna odświeżać swoje
      kontakty z Polonią - aby zebrać pieni.ądze na pomoc w realizacji tej inwestycji
      i na organizację igrzysk paraolimpijskich w Radomiu. A Wy krytykujcie dalej.
      całe szczęście, że nie mieszkam w Radomiu, a prezydentowi tego miasta
      współczuję. Choćby radnego Fałka.
      • Gość: Korkociąg Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.11.05, 19:59
        O? Mędrzycki się odezwał! A co ci Fałek przeszkadza? To że uważnie patrzy na te
        ubabrane od zielonych łapy?On, kiedy zakładał radio samorządowe (zanim nie
        sprzeniewierzył radia Włodarczyk) MUSIAŁ pytać o zgodę Radę Miasta bo taki jest
        interes społeczny!!!Nie możę być tak, że przychodzi tu jakiś mundurowy i
        wprowadza rządy mundurowe a społeczeństwo i ich pieniądze ma głeboko w... on
        wypowiedzi podobny do Pyrki.Nieudolna próba odwrócenia uwagi od zagrożenia
        jakim jest WIADOMOŚCI PROPAGANDOWE ROBIONE ZA NASZE PIENIĄDZE!!!A może by tak
        Inter-Auto dało coś na promocję?Albo np. Jadar? o ja nie godzę się żeby z moich
        pieniędzy ktoś sobie robił kampanię wyborczą!!!
      • Gość: jatezanonimowo Re: Gminny program telewizyjny IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 21:01
        noo.. panie Rafale Dziewięcki - nawet sie pan nie podpisal.. no nie ladnie..
        wstyd teraz... ojjj ...
        • Gość: Dziewięcki Re: Gminny program telewizyjny IP: *.udn.pl 06.11.05, 10:18
          A ja sądzę, że napisał to Lord Vader, knujący zemstę na przeciwnikach Radomian
          Razem (oczywiście ciemne siły Mocy są po stronie RR, co widać na każdym kroku).
          Tak się składa, że każda z osób tworzących ten program ZAWSZE podpisuje się
          swoim nazwiskiem. Natomiast z ciekawością, czasami rozbawieniem czytam każdy
          post na temat tego programu.
          • Gość: Dziewięcki PS IP: *.udn.pl 06.11.05, 10:27
            Słówko wyjaśnienia:
            o promocji rozmawialiśmy w piewrwszym wydaniu magazynu. Wystarczyło posłuchać
            dokładniej, nie wybiórczo (tu kłania się pojęcie głuchoty okolicznościowej) żeby
            usłyszeć, iż magazyn ma służyć przede wszystkim INFORMACJI. Jasne, że nie będą
            to dziennikowe newsy - bo nie o to chodzi. Nikt nie wyemituje w programie
            informacyjnym 5-cio minutowej rozmowy z Andrzejem Kałowskim na temat MZL, o
            którym to Zarządzie niewiele osób wie. A to dość istotny temat dla kilku tysięcy
            mieszkańców miasta, zaniepokojonych plotkami o drastycznej podwyżce czynszów.
            • Gość: Korkociąg Re: PS IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.11.05, 11:46
              Tak panie Dziewięcki, ma pan rację. Termin GŁUCHOTA OKOLICZNOŚCIOWA idealnie
              pasuje do pana linii propagandowej. Jeśli dobrze zrozumiałem program
              INFORMACYJNY ma służyć koedukacji ciemnej masy radomian, którzy nie rozumieją
              wprowadzanych zmian przez rządzącą ekipę? To dlatego pan Kałowski przez 5 minut
              gadał o jednym i tym samym co wszystko można byłoby spuentować w kilkanaście
              sekund: ludzie nie bójcie się, to tylko plotka. Na dziwne twory idą nasze
              pieniądze. Szkoda, że nie zareagował pan z szybkim dementi kiedy Klewki zostały
              opanowane przez Talibów. A może-wg pana-to nie była plotka? A więc z
              niecierpliwością czekamy na dalsze odcinki mydlanej opery w stylu meksykańskich
              tasiemców, które będą dementowały plotki i INFORMOWAŁY ciemne społeczeństwo
              Radomia, że to nie tak, że źle zrozumieli cudowne intencje pana prezydenta,
              wiceprezydenta, że o nadprezydencie nie wspomnę!!! Że prezydenci tak naprawdę
              przez te 3 lata bardzo dużo zrobili dla tego Miasta (co?!) tylko wy
              (mieszkańcy) tego nie dostrzegacie!

P.S. A tak na koniec. Kto jest wspomnianym przez pana Lordem Vaderem?
              Prezydent czy nadprezydent?
            • Gość: Gerwazy Radomski Re: PS IP: *.radom.pl 06.11.05, 11:58
              Oj, mości Dziewięcki, kręcisz, acan, bajdurzysz, a nie przystoi!
              Z Kałowskiego wystarczyło wyjąć zdanie: "Podwyżki nie będzie" i tyle.
              Ale nie to jest tam najważniejsze.

Kiedy radni wykopali do kosza projekt oddania placu przy Chrobrego jakiemuś
              tajemniczemu inwestorowi, którego Banasiewicz nie chciał zdradzić, bojąc się co
              to za pasztet ma się tam pojawić i skąd ta niezrozumiała tajemnica - co się
              pojawia w twojej propagandówie?
              Otóż zatroskane starsze panie i panowie na tle wspomnianego placu wypowiadają
              się jak to źle, że ten plac taki brzydki i niezagospodarowany.
              Dobre stare metody! Ale masz dobrych nauczycieli: Mędrzycki i Pyrka w tamtych
              czasach też robili takie propagandówki. Wstyd, mości Dziewięcki! Wstyd!
              • Gość: Dziewięcki Re: PS IP: *.udn.pl 06.11.05, 13:11
                Dzięki, Mości Gerwazy za uwagi, a przede wszystkim za to, że ów program
                oglądasz. Szkoda tylko, że nie nazbyt dokładnie, ale wiadmo - każdy widzi, co
                chce widzieć. Zatem wyjaśnię:
                - Kałowski nie mówił tyliko o tym, że podwyżek nie będzie. Umknęło Ci zdanie -
                "gdyby była konieczność ich wprowadzenia ...". A najwazniejsze było to, czym
                zajmie się MZL, gdzie się znajduje i gdzie lokator może załatwić ważne dla
                siebie sprawy, bo już nie w Administratorze,
                - jeśli kilkunastoletni chłopak, który chciałby na terenie przy Struga choćby
                bramek do grania w piłkę jest starszą osobą, mówiącą o tym, jak jest brzydko -
                to gratuluję spostrzegawczości. Zastanawia mnie również, gdzie znalazłeś
                propagandę w tym materiale - zacytuję tylko zdanie "decyzję podejmą radni i jaka
                by ona nie była, coś trzeba z tym terenem zrobić". Każda z wyp[owiadających sie
                osób miała inne zdanie na ten temat. Sprzedać, zostawić miejskie ... Owszem,
                radni wykopali kilka projektów, nie przedstawiając żadnego w zamian. W
                poniedziałek po raz kolejny będą dyskutowali nad kolejnym projektem. Zrozum,
                acan - COKOLWIEK, ale nie to, co jest. Chyba, że Twoim zdaniem wesołe miasteczko
                lub cyrk w centrum miasta to rozrywki, na które zasługują Radomianie. Przykro
                tylko, że tak nisko cenisz swoich współmieszkańców. Może zaproponujesz, co Twoim
                zdaniem mogłoby tutaj powstać? I żeby zakończyć, bo nie zamierzam więcej
                dyskutować ze ścianą - temat tych terenów zasugerowali sami mieszkańcy, którym
                zdanie jednego z radnych - "nie spieszy nam się z zagospodarowaniem tego
                miejsca" niezbyt pasuje.
                • Gość: Gerwazy Radomski Re: PS IP: *.radom.pl 06.11.05, 15:37
                  Konfabulujesz, mości Dziewięcki, a ja gore!
                  Jaki znowu młodzieniec? Możei był później... Ale pierwsze dwie osoby były
                  strasze (później nie widziałem, bo mnie to zbrzydziło, więc mi nie dziękuj za
                  oglądanie - po przekroczeniu pewnej dawki propagandówy, mój organizm broni sie
                  przez dalszą częścią).
                  Złapałeś sie tej starości, imć redaktor, jak koła ratunkowego. A nie o to
                  przecież idzie. I każdy inteligentny czytacz to wie. A nie odpowiedziałeś na
                  meritum. Zresztą cóż mógłbyś?
                  * Radni nie są od wskazywania projektów i szukania inwestorów. Za to potężne
                  pieniądze biorą urzędasy pana Banana. Radni sprawują funkcję nadzorczą, a nie
                  rządową. Więc bajki mi wciskasz. A ja już wyrosłem.
                  * Nie napisałem nic, co by świadczyło, że nisko oceniam swoich
                  współmieszkańców. Ale takie sugestie (nieuprawnione) też pochodzą z dobrej
                  starej szkoły (odwracanie kotka ogonkiem), do której acan tak ochoczo właśnie
                  wstąpiłeś. A skoro wlazłeś między wrony, musisz krakać jak i one...
                  * Oczywiście, że zagospodarować, ale pod pełną kontrolą rady. A nie kazać
                  radnym podejmować uchwały w ciemno. Nawet koalicyjny Woźniak miał wątpliwości,
                  a co dopiero reszta. To i my je mamy. Gdyby to był jakiś nic nie znaczący
                  teren... Ale to jest absolutne centrum. Tu śpieszyć się nie należy. Bo skutki w
                  razie pomyłki lub przeoczenia mogą być tragiczne.

A dalej już mi się nie chce. Co to da? Ty, imć redaktor masz dobrze płatną
                  robotę i o to chodzi, prawda? Więc będziesz bronił tego gniota jak
                  niepodległości. I ja to rozumiem. Ale lepiej nie wcikaj nam kitu, bo będziemy
                  reagować.
                  • Gość: Dziewięcki Re: PS IP: *.udn.pl 06.11.05, 16:25
                    NAM, imć Gerwazy ? Tzn. komu ?? :)))))))))))))
                  • Gość: Dziewięcki Re: PS IP: *.udn.pl 06.11.05, 16:45
                    I jeszcze jedno, mości Gerwazy - wracając do pewności przy podejmowaniu decyzji.
                    Otóż PEWNOŚĆ mieliśmy już przy Plaza Centers. Skończyło się na tym, co widać
                    dziś. Radny Woźniak miał wątpliwości, któż ich nie ma. Ale trzeba mieć też
                    ODWAGĘ przy podejmowaniu decyzji. Szybkich decyzji. Rozumiem, że wnosząc z nicka
                    marzy Ci się liberum veto. Pamiętaj tylko, jakie były efekty tego przywileju.
                    Wracając do odwagi - warto byłoby ją mieć podpisując się pod swoimi tekstami.
                    Pewnie, ze mogę zalogować się jako AntyGerwazy i napisać, że Gerwazego ściga
                    prokuratura, a sam Gerwazy kradnie miejską kasę. To łatwe. Ale i podłe zarazem,
                    o czym warto pamiętać plując na Forum zza węgła. Pozdrawiam.
                    • Gość: Korkociąg Re: PS IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.11.05, 20:02
                      Szybko panie Dziewięcki nie znaczy dobrze. To jest zbyt "strategiczny" teren
                      żeby można było robić coś na chybcika. Chyba że komuś bardzo zależy na tym
                      terenie. A swoją drogą skłonny bym był oddać go Bananowi w ciemno pod jednym
                      warunkiem: JEŻELI JEST PRZEKONANY CO DO SWOJEJ SŁUSZNOŚCI DECYZJI TO NIECH
                      ZASTAWI SWOJĄ FIRMĘ I CAŁY SWÓJ OSOBISTY MAJĄTEK!!! Nie chciałbym, żeby znowu
                      miasto, czyli my, płaciło za głupotę lub też premedytację urzedników, którzy
                      podejmują decyzję pełni świadomi jej konsekwencji, wiedząc że i tak to nie oni
                      będą płacić odszkodowania (patrz decyzje Wieczorka, Włodarczyka, Nity - miasto
                      za nich płaci!!!). I dalej. Bardzo dobrze skomentował to Fałek. Otóż brak jest
                      wypowiedzi radnych opozycji, którzy jako jedyni patrzą na te lepiące się łapy
                      (jest okres jesienny więc pewnie lepią się od miodu). nie skomentuję natomiast
                      samej Dami bo jest to TV komercyjna i każdy kto zgłosi się z jakimś gniotem
                      będzie (przynajmniej powinien być) tak samo potraktowany czyli komercyjnie!!!
                      Zastanawia mnie jedynie jakie są koszty produkcji i emisji tej noweli?
                  • Gość: Dziewięcki Prośba IP: *.udn.pl 06.11.05, 19:55
                    A prośba jest taka:
                    zamiast pisać, jakież to przekręty uskutecznia Zarząd Miasta, napiszcie (nawet
                    anonimowo) jakie tematy Waszym zdaniem powinny znaleźć się w tym programie. To
                    jest program dla tych, którzy go oglądają, więc napiszcie, co chcielibyście w
                    nim zobaczyć. Jakie "przekręty" wyjaśnić ? Jakie wątpliwości? Czekam na
                    propozycje. Po to jest ten magazyn.
              • Gość: Dziewięcki Dla pełnej jasności: IP: *.udn.pl 06.11.05, 20:04
                Otóż temat terenu przy Chrobrego znalazł się w magazynie wbrew Prezydentowi
                Banasiewiczowi, który uważał, ze mówienie o tym przed poniedziałkową sesją
                będzie nieeleganckie wobec radnych i opacznie zrozumiane przez tych, którym
                wszystko wiecznie przeszkadza. Jak się okazuje - po części miał rację. Ale niech
                tam. To widzowie tworzą ten program.
    • Gość: wrrr... Kumie chwalą nas.Wy mnie,a ja Was. IP: *.udn.pl 06.11.05, 21:56
      T o t a l n a b z d u r a.
    • Gość: Korkociąg Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.11.05, 22:31
      Ok panie Dziwięcki. Już piszę.
      1. Kulisy zakupu nieruchomości w ogóle nie przystosowanej na mieszkania przy
      ul.Marywilskiej (warto iść tropem: czy sprzedający to dobry kolega
      nadprezydenta?),
      2. Kulisy sprzedaży nieruchomości w Rynku (dlaczego nadprezydent unieważnił
      przetarg, wbrew stanowisku Komisji Konkursowej),
      3. Kulisy zakupu przez miasto samochodów marki Fiat i umowy sprzedażowej (do
      czego ona zobowiązuje kupującego, np przez ile lat zobowiązuje kupującego do
      serwisowania zakupionych samochodów w jednej firmie).
      4. Co miastu dało 600tys zł uzyskanych ze sprzedaży tak atrakcyjnych terenów
      jak te przy Radomiaku?
      5. Co miastu dał zakup "komina" za 40 milionów złotych?
      6. Dlaczego nadprezydent odpowiedzialny za spółki komunalne godził się na
      obsadzenie przewodniczącego Rady Nadzorczej Radpecu osobą, która prowadziła
      konkurencyjną lub też zbieżną działalność wobec Radpecu (prezes jednej
      spółdzielni mieszkaniowej) oraz obsadzaniem z swojej firmy (dodatkowy etat dla
      jego księgowej?),
      7. Co z cargo? Jaki jest etap działań? Co dalej w tym temacie? Jest to o tyle
      itotne, że co rusz powstają lotniska tanich przewoźników w innych miastach,
      8. Co ze ścieżkami rowerowymi (bez żadnego wicie, rozumicie),
      9. Co z dalszą modernizacją ul.Żeromskiego?
      10.Na czym polega ukryte dofinansowywanie Radpecu? Np jedna z możliowści
      poprzez RTBS Administratora. Ukryte ponieważ najpierw dokapitalizowuje się
      Administratora i na to godzą się radni tylko po to, żeby zaraz Administrator,
      jako dłużnik Radpoecu, oddał mu przekazaną kasę.

To takie tematy pierwsze lepsze z brzegu.
      • Gość: doktorek Re: Gminny program telewizyjny IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.11.05, 10:23
        Kto by nie rządził zawsze będa pytania "dlaczego"
        Ja zapytam inaczej dlaczego wszystko na tym forum sie krytykuje?
        Dlaczego co by nie zrobił Marcinkowski jest to przedmiotem ataków?
        Dlaczego wszelkie kontrole w tym NIK nie potwierdziły zarzutów m.inn. p. red.
        Tyczyńskiego dot. szeroko pojętego ciepłownictwa?
        Dlaczego każda pozytywna informacja o działaniach obecnych władz w mediach jest
        przedmiotem domniemań , ze to manipulacja?
        Dlaczego w Radomiu mieszka tylu idijotów , którzy marzą tylko o aferach , a jak
        ich nie ma to sztucznie je wywołują / przynajmniej na tym forum/
        • Gość: Korkociąg Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.11.05, 10:35
          Ja odpowiem. Bo trzeba im to przyznać, że przygotowują to "z głową" tzn pod
          ścisłą kontrolą prawników, którzy są jak kiedyś Falandysz prawnik Wałęsy. A z
          drugiej strony trudno coś udowodnić jeżeli z transakcji zadowolone są 2 strony.
          I na koniec. A z czego się cieszyć? Ze straconych kolejnych lat? Wskaż jedną
          (powtarzam: JEDNĄ) taką rzecz godną pochwały (tylko nie pisz o paprykach i
          wigilii).
        • isoxazolidine Re: Gminny program telewizyjny 07.11.05, 16:30
          Gość portalu: doktorek napisał(a):

> Dlaczego co by nie zrobił Marcinkowski jest to przedmiotem ataków?

cały czas konsekwentnie przyznaję, że dobrze się stało, iż rewitalizacją miasta
          Kazimierzowskiego zajał się od początku do końca specjalnie powołany na tę
          okolicznośc podmiot. Radom czekał na to przynajmniej kilkadziesiat lat. to
          uważam za sukces i bardzo udane posunięcie Prezydenta Marcinkowskiego. ale
          niestety to już koniec .... staram się znaleźć coś, za co z czystm sumieniem
          mógłbym go pochwalić - i nie mogę sobie nic takiego przypomnieć.

obawiam się, że jedno udane posunięcie to na ćwiercmilionowe miasto nekana
          poważnymi problemami społeczno-gospodarczytmi to O WIELE ZA MAŁO.
        • Gość: KIBIC Gminny program telewizyjny-dlaczego...dlatego IP: *.dc.dc.cox.net 23.11.05, 00:35
          > Ja zapytam inaczej dlaczego wszystko na tym forum sie krytykuje?>

A DLATEGO -przytaczam te listy Postulatow, ktore pokazuja, ze nie ma dziedziny
          zycia w mieszcie NIEZANIEDBANEJ.

Jakby tych postulatow nie bylo:

- NOWYCH INWESTOROW (79)
          - DROGI EKSPRESOWEJ PRZEZ RADOM: ŁÓDŹ - LUBLIN (75)
          - LOTNISKA CYWILNEGO (75)
          - Remont E-77 i tras kolejowych Warszawa-Radom czyli dobrej i szybkiej
          komunikacji ze stolicą (75)
          - DRUGIEGO TORU KOLEJOWEGO DO WARSZAWY (72)
          - PROMOCJI RADOMIA, Promowania Produktow Radomskich Producentów (69)
          - Dobrego wizerunku miasta – odrestaurowanie Starówki, Centrum, Placu
          Konstytucji 3 Maja i Placu Malgorzatki (64)

wtedy mieszkancy Radomia beda mniej pytan zadawac a wladze chwalic!

Spis alfabetyczny

- Alternatywnego teatru
          - Biblioteki nowoczesnej i bogato wyposażonej zaangazowania w projekty
          lokalne, w rozwoj lokalnej spolecznosci
          - Centrum logistycznego warzyw i owocow
          - Dobrego gospodarza dla miasta
          Konstytucji 3 Maja i Placu Malgorzatki
          - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych.
          - Domu dziecka
          - DROGI EKSPRESOWEJ PRZEZ RADOM: ŁÓDŹ - LUBLIN
          - Drogi odbarczającej na tyłach ul. Żeromskiego
          - DRUGIEGO TORU KOLEJOWEGO DO WARSZAWY
          - Dworzeca linii podmiejskich
          - Filharmonii
          - Funduszy z Unii Europejskiej
          - Imprez na ogólnopolskim poziomie
          - KOMPETENTNEGO DYREKTORA OD EDUKACJI
          - Konserwatora zabytków
          - Koszy na śmiecie
          - Krytego lodowiska
          - Ławek (na Ustroniu)
          - Lepszych drog i parkingow
          - Lobbingu na rzecz miasta
          - LOTNISKA CYWILNEGO
          - Mądrego prezydenta
          - Mądrych radnych i zarządu miasta
          - Miejsc do ciekawego spędzania wolnego czasu
          - MIEJSC PRACY
          - Multikino, nowe kino wieloekranowe
          - Muzeum sztuki wspolczesnej
          - Nowoczesnego stadionu sportowego
          - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru
          - NOWYCH INWESTOROW
          - Obwodnicy Poludniowej
          - ODDZIAŁU TVP
          - Ogrodu botanicznego
          - Okręgowej Izby Radców Prawnych
          - Organizacji Pożytku Publicznego, aktywnosci obywateli na rzecz miasta
          - Park Wodny, kompleksu basenow
          - Parkingu przy deptaku
          - Plaskich przynajmniej dwupasmowych ulic
          - Podniesienia rangi kulturalnej miasta: nowy teatr, muzea oraz szkola muzyczna
          - POKAZY LOTNICZE, kontynuacja
          - Porzadku publicznego na odpowiednim poziomie i smietników (poza centrum)
          - Pozbycie sie spolek komunalnych: Administratora, Radpecu, MPK i innych
          - Pozytywnego rozgłosu w Polsce: na przyklad: “Zorganizowanie Ruchu
          Obywatelskiego aby Radom stał sie najmilszym miastem w POLSCE” albo “
          Pokory, szacunku i miłosci do blizniego”.
          - PROGRAMU NA ISTOTNE OBNIZENIE RADOMSKIEGO BEZROBOCIA
          - PROMOCJI RADOMIA, Promowania Produktow Radomskich Producentów
          - Przystanku kolejowego na Gołebiowie
          komunikacji ze stolicą
          - Restrukturyzacji Politechniki Radomskiej, podniesienia jej rangi.
          - Restrukturyzacji urzedu miejskiego, odchudzie, uproszczenie, otworzenie na
          klienta
          - REWITALIZACJA MIASTA KAZIMIERZOWSKIEGO
          - Scieżek rowerowych
          - Strony Internetowej WWW o inwestycjach radomskich
          - SZKOŁY MUZYCZNEJ
          - Szkoly z wykladowym jezykiem angielskim
          - Szpitala Specjalistycznego.
          - Tramwaju
          - Trasy N-S odciazajacej ul. 25 Czerwca
          - TVP Kultury w Vectrze
          - UNIWERSYTETU RADOMSKIEGO
          - UTWORZENIA ODDZIAŁU TVP
          - Wiat przystankowych na peryferiach miasta
          - WiMaxu w Radomiu
          - Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego i Sądu Apelacyjnego (odziałow}
          - Województwa Radomskiego
          - Wspolpracy z Kielcami
          - Wszystkiego co jest związane z rozwojem duchowym i artystycznym.
          - Wylaczenia Warszawy z Mazowsza, scislejsza wspolpraca z Plockiem, Siedlcami i
          innymi osrodkami.
          - Wyszukiwanie ludzi z inicjatywą I promowanie entuzjazmu obywateli
          - ZOO

Spis priorytetowy

- NOWYCH INWESTOROW (79)
          - DROGI EKSPRESOWEJ PRZEZ RADOM: ŁÓDŹ - LUBLIN (75)
          - LOTNISKA CYWILNEGO (75)
          komunikacji ze stolicą (75)
          - DRUGIEGO TORU KOLEJOWEGO DO WARSZAWY (72)
          - Dobrego gospodarza dla miasta (70)
          - Mądrych radnych i zarządu miasta (70)

- MIEJSC PRACY (69)
          - Obwodnicy Poludniowej (69)
          - PROMOCJI RADOMIA, Promowania Produktow Radomskich Producentów (69)
          Konstytucji 3 Maja i Placu Malgorzatki (64)
          - Miejsc do ciekawego spędzania wolnego czasu (61)
          - Mądrego prezydenta (60)

- Pozytywnego rozgłosu w Polsce: na przyklad: “Zorganizowanie Ruchu
          Obywatelskiego aby Radom stał sie najmilszym miastem w POLSCE” albo “
          Pokory, szacunku i miłosci do blizniego” (59)
          - Lobbingu na rzecz miasta (58)
          - Podniesienia rangi kulturalnej miasta: nowy teatr, muzea oraz szkola muzyczna
          (58)
          - Funduszy z Unii Europejskiej (57)
          - Imprez na ogólnopolskim poziomie (57)
          - POKAZY LOTNICZE, kontynuacja (55)
          - PROGRAMU NA ISTOTNE OBNIZENIE RADOMSKIEGO BEZROBOCIA (55)
          - Nowoczesnego stadionu sportowego (54)
          - Lepszych drog i parkingow (53)
          - Restrukturyzacji Politechniki Radomskiej, podniesienia jej rangi (53)
          - Scieżek rowerowych (53)
          - Restrukturyzacji urzedu miejskiego, odchudzie, uproszczenie, otworzenie na
          klienta (52)
          - KOMPETENTNEGO DYREKTORA OD EDUKACJI (50)
          - REWITALIZACJA MIASTA KAZIMIERZOWSKIEGO (50)

- Plaskich przynajmniej dwupasmowych ulic (49)
          - Biblioteki nowoczesnej i bogato wyposażonej zaangazowania w projekty
          lokalne, w rozwoj lokalnej spolecznosci (47)
          - Strony Internetowej WWW o inwestycjach radomskich (47)
          - Porzadku publicznego na odpowiednim poziomie i smietników (poza centrum) (45)
          - Nowoczesnego zadaszonego Amfiteatru (42)
          - Parkingu przy deptaku (42)
          - Pozbycie sie spolek komunalnych: Administratora, Radpecu, MPK i innych (42)
          - Wyszukiwanie ludzi z inicjatywą i promowanie entuzjazmu obywateli (42)
          - Dobrych koncertów rockowych i hiphoppowych (41)

- Multikino, nowe kino wieloekranowe (37)
          - Organizacji Pożytku Publicznego, aktywnosci obywateli na rzecz miasta (37)
          - Park Wodny, kompleksu basenow (37)
          - Filharmonii (36)
          - UNIWERSYTETU RADOMSKIEGO (33)
          - Wylaczenia Warszawy z Mazowsza, scislejsza wspolpraca z Plockiem, Siedlcami i
          innymi osrodkami(33)
          - Alternatywnego teatru (32)
          - ODDZIAŁU TVP (32)
          - Centrum logistycznego warzyw i owocow (30)

- Przystanku kolejowego na Gołebiowie (29)
          - Wszystkiego co jest związane z rozwojem duchowym i artystycznym (29)
          - Koszy na śmiecie (28)
          - Muzeum sztuki wspolczesnej (28)
          - Szkoly z wykladowym jezykiem angielskim (28)
          - Województwa Radomskiego (28)
          - Domu dziecka (27)
          - Konserwatora zabytków (27)
          - Ławek (na Ustroniu) (26)
          - Ogrodu botanicznego (26)
          - SZKOŁY MUZYCZNEJ (22)
          - Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego i Sądu Apelacyjnego (odziałow} (20)

- UTWORZENIA ODDZIAŁU TVP (18)
          - Dworzeca linii podmiejskich (17)
          - Wiat przystankowych na peryferiach miasta (16)
          - Wspolpracy z Kielcami (16)
          - Trasy N-S odciazajacej ul. 25 Czerwca (14)
          - TVP Kultury w Vectrze (12)
          - ZOO (12)
          - Szpitala Specjalistycznego (11)
          - Drogi odbarczającej na tyłach ul. Żeromskiego (10)
          - Krytego lodowiska (10)

- Okręgowej Izby Radców Prawnych (9)
          - Tramwaju (9)
          - WiMaxu w Radomiu (3)
      • isoxazolidine Re: Gminny program telewizyjny 07.11.05, 16:26
        ja dodam:

11) dlaczego miasto rok w rok rozgrzebuje po kilka inwestycji każdą realizując
        cząstkowo i często byle jak zamiast skupiać się na priorytetach i realizować je
        kompleksowo? widać to najlepiej na przykladzie inwestycji drogowych.
        12) dlaczego trzeba było czekać kilka miesięcy na jakiekolwiek działania ze
        strony miasta w sprawie uwzględnienia trasy S12 w NPR w sytuacji, kiedy nasi
        sąsiedzi zaczęli ostro podkopywać koncepcję S12 forsując własne, szkodliwe dla
        Radomia koncepcje?
        13) dlaczego nadal, pomimo kilku lat zapowiedzi nie powstało centrum
        logistyczne papryki?
        14) dlaczego w Radomiu, miejscu gdzie narodziła się technologia roślinnych
        substytutów oleju napędowego i gdzie jest ogromny potencjał w zakresie badań
        stanowiskowych tych mediów nie przerabia się oleju rzepakowego a komunikacja
        miejska przestawiana jest na ... gaz ziemny ?
        15) dlaczego magistrat nie kiwnął nawet palcem, kiedy likwidowano pociągi
        osobowe do Drzewicy? dlaczego nikt w br nie upomniał się w PR o pociąg
        pośpieszny Lublin-Radom-Łódź?
        16) dlaczego, pomimo licznych, ciekawych ekspertyz nie podejmuje się próby
        gruntownego zmodernizowania systemu publicznych przewozów pasażerskich w
        oparciu o kolejkę miejską wykorzystującą istniejące torowiska? dlaczego wspiera
        się monopol MPK kosztujący nas krocie za sprawą przerostów w administracji a
        nie idzie w kierunku wolnego rynku?
    • Gość: Tuba Re: Gminny program telewizyjny IP: 82.197.43.* 07.11.05, 14:33
      Wszelkie tłumaczenia władz miasta, że to promocja gminy a nie kampania wyborcza
      należy potraktować ze stosowną powagą. Nie jest przypadkiem, że program ukazuje
      się na parę miesięcy przed wyborami samorządowymi. Skro to jest "Magazyn
      samorządowy" finansowany ze środków publicznych to powinni się też tam znaleźć
      przedstawiciele wszystkich klubów.Trzeba być bardzo naiwnym aby nie zauważyć,
      że za publiczne pieniądze władze miasta rozpoczęły kampanię wyborczą.
      Pracownicy podległych instytucji ( Resursa) dostali zapewne prostu polecenie
      zrobienia takich materiałów reklamowych. Radni niezależni powinni pytać o
      koszty i reprezentatywnośc skoro finansują emisję i koszty produkcji podatnicy.
      • Gość: uchol Re: Gminny program telewizyjny IP: 80.50.60.* 13.11.05, 21:52
        Ja tak tylko, żeby podskoczyło do góry. Bo ciekawe.
        • Gość: ela Re: Gminny program telewizyjny IP: *.udn.pl 14.11.05, 00:00
          Dzisiaj pokazała się jakaś nawiedzona i rozpływała się jacy to Radomianie Razem
          wspaniali, twierdząc że w Radomiu nie ma Hospicjum, a najbliższe jest w
          Zwoleniu. Wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego to jeszcze nie Hospicjum
          droga pani. Władze kościelne powinny się dokładniej przyjrzeć co ta pani robi
          bo za dużo w tym polityki i propagandy a za mało pokory i służby chorym.
          Wystarczy pójść na Młodzianów do ks. Kujawskiego pallotyna by się przekonać jak
          powinno działać hospicjum. Chwalenie Radomian Razem to jeszcze nie pomoc chorym
          to tylko kampania wyborcza.
          • Gość: pallotyn Re: Gminny program telewizyjny IP: *.udn.pl 14.11.05, 00:06
            Sprawdź rozliczenia finansowe ks. Kujawskiego. Później pisz cokolwiek.
          • Gość: Biurokrata Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.11.05, 00:14
            To jest tylko kolejny dowód na to, że forumowicze mieli rację iż za nasze
            pieniądze "Radomianie" Razem robią sobie kampanię wyborczą ("Radomianie" celowo
            w cudzysłowiu bo tam prawdziwych Radomian jak na lekarstwo-patrz Marcinkowski).
            • Gość: z miasta Re: Gminny program telewizyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 09:03
              O ile sie nie mylę, to na jednej z ostatnich sesji Rady Miejskiej zaatakowano
              miasto, że ma "gdzieś" hospicja. I chyba każdy ma prawo do odpowiedzi. Poza tym
              - nie widzę powodu do uznawania za kampanie wyborczą podawania FAKTÓW. Skoro
              stowarzyszenie wydało ponad 20 tysięcy złotych na transport sprzętu medycznego,
              który zresztą samo załatwiło w Skandynawii to chyba może o tym fakcie
              poinformować - zauważcie - dopiero po tym, jak miasto zostało zaatakowane. Forum
              jest otwarte - może jakieś inne stowarzyszenie wpisze, co zrobiło w tej kwestii
              zamiast pisać bzdury o kampanii wyborczej. Ja osobiście wolę znać wersję każdej
              ze stron, a nie opierać sie jedynie na relacjach GW, która toczy ostatnio jawną
              wojnę z prezydentem.
    • Gość: POPiS Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.11.05, 18:19
      Nadal twierdzę, że Dziewięcki jest dupolizem władzy.Chcesz być obiektywny?To
      zrób program z radnymi opozycji.Pokaż to całe badziewo w mieście.Stać cię na to?
      Wątpię.Znałem kiedyś jednego takiego śmiecia z telewizji publicznej, który
      kiedyś na zamówinie polityczne na antenie telewizyjnej brutalnie zaatakował
      Krzaklewskiego.Śmieć już nie pracuje.Ciekawe dlaczego Dziewięcki miał tak długą
      przerwę?Czyżby dlatego, że jest typowym lewicowym dziennikarzyną do wynajęcia?I
      noe pwołuj się na tematy forumowiczów bo to jest kłamstwo!Nikt na forum nie
      pisał o hospicjum ale tobie to pasowało do kolejnej propagandy.To samo z
      Kupidurą.To jest nic innego jak latanie z mikrioofonem i za nasze pieniądze
      robienie programów pod Radomian Razem.Jeżeli uważasz sie za "neutralnego"
      i "bezstronnego" to zrób program np o byłym przewodniczącym Radomian Razem i
      drugim członku tego poskomunistycznego stowarzyszenia.Za co dostał skazujący
      wyrok karny?Za okradzenie radomskich przedsiębiorców!Zrobisz o tym program?
      • Gość: Dziewięcki Re: Gminny program telewizyjny IP: *.udn.pl 15.11.05, 08:17
        Wystarczy przeczytać dokładnie cały ten wątek - okaże się, czy nie było w nim
        nic na temat obiektów Radomiaka i 600 tys. złotych. Proponuję najpierw czytać,
        później szkalować. Pozdrawiam. P.S. Każdy wie, za co były te wyroki. Jak
        powinieneś wiedzieć, wyroków sądu nie komentuje się. One po prostu są. Marzy Ci
        się jeszcze dodatkowy sąd kapturowy i publiczny pręgierzyk w rynku ? Nie te czasy.
        • Gość: POPiS Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.11.05, 16:35
          Nie, marzy mi się rzetelny reportaż o oszustach, przez których część radomskich
          przedsiębiorców musiało zlikwidować swoją działalność.I osobą odpowiedzialną
          był przewodniczący tak wychwalanego za pieniądze ugrupowania.Wiesz redaktorku
          co to jest RZETELNOŚĆ, OBIEKTYWIZM, UCZCIWOŚĆ przynajmniej w twoim zawodzie?
          Wątpię.
    • Gość: luana Re: Gminny program telewizyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:48
      Ojej, oglądałam ten program : Hospicjum księdza Jaśkiewicza strasznie ciepło
      się wyraża o Stowarzyszeniu im. Generała Marcinkowskiego.
      Jak ta pani doktor wchodziła, dziękowała, chwaliła "Radomian Oddzielnie".
      Straszne. i jeszcze ojcem Pio się wycierają.
      Wychodzi na to, że nasze miasto jest przykladem. a ksiądz z Mlodzianowa
      ostatnio krzyczał na Radzie, że pomocy nie mażadnej na swoje hospicjum.
    • Gość: rac Re: Gminny program telewizyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 19:53
      a mnie to się podoba- jeśli masz lepszy pomysł i chęci zrób coś ciekawszego
    • Gość: KiedyKoniecPropaga Re: Gminny program telewizyjny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.11.05, 09:51
      Nie dość, że Dziewięcki nie bierzesz żadnych tematów podawanych przez
      forumowiczów to jeszcze robisz wszystko wbrew stanowisku 98% z nich!!! Cała
      wasza czwórka to są tacy chłopcy do wynajęcia? Pewnie liczycie się z tym, że w
      przypadku wygranej w mieście PiSu (co jest nieuniknione) wylecicie z roboty z
      hukiem? I to właśnie za ten program propagandowy robiony za nasze pieniądze!!!
      Armia zaciężna z dawnego Dami. Jeszcze brakuje wśród was tego najstarszego,
      piewcy pochodów 1-Majowych ale on w Radiu Rekord ma inne zlecone zadania do
      wykonania.
      • Gość: temida Re: Gminny program telewizyjny IP: *.udn.pl 22.11.05, 23:45
        A ileż zleconych zadań mają masoni i cykliści... I inne tajne ukryte służby ...
        Należy oczywiście powołać niezwłocznie POLMO czyli policję moherową i
        natychmiast wsadzić do lochu każdego, kto ma inne zdanie niż Ty, oszołomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka