Gość: :) IP: *.com / *.com 22.11.05, 22:36 i tak pewnie za pomocą czarodziejskiej różdżki Harrego Pottera przetarg wygra ZUK i spartoczy ułożenie kostki. Mówiono że Żeromskiego ma być deptakiem to jaki tam ruch wprowadzać ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cienka podeszwa Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.radom.pilicka.pl 23.11.05, 08:03 Na litość Boską!. Pamiętajcie o tym, że nie wszyscy chodzą w butach na grubych koturnach. Wózek z dzieckiem tez przyjemniej by było prowadzić po równiejszej nawierzchni. A moze by tak dorzucić kasy i "przeszlifować" odcinek już zrobiony? Żeby było jaśniej- o wyglądu Żeromki po remoncie ogólnie nie nam zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aardwark Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.radom.net 23.11.05, 08:15 Nareszcie będzie dalsza część deptaka! Brawo! Gdyby jeszcze poprowadzić go do samej Rwańskiej, to mielibyśmy (z wyremontowaną Rwańską) jeden z najpiękniejszych deptaków w Polsce. Co do rozwiązań komunikacyjnych, to Wałowa powinna być jednokierunkowa (ruch w stronę południową), a Reja jednokierunkowa (ruch w stronę zachodnią) i możnaby zlikwidować rondo na pl. Kazimierza. Zamiast ronda mogłoby być niewielkie skrzyżowanie. Ileż by się zrobiło miejsca np. na skwerek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszr Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:20 >Co do rozwiązań komunikacyjnych, to Wałowa powinna być jednokierunkowa (ruch w stronę południową), a Reja jednokierunkowa (ruch w stronę zachodnią) i możnaby zlikwidować rondo na pl. Kazimierza. Zamiast ronda mogłoby być niewielkie skrzyżowanie. Ileż by się zrobiło miejsca np. na skwerek! Jasne... A nie pomyslales ze dojazd do szpitala z Malczewskiego przez Reja, Limanowskiego, Walowa i Lekarska zajalby wtedy jakies 5 minut dluzej? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aardwark Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.radom.net 23.11.05, 09:19 >Jasne... A nie pomyslales ze dojazd do szpitala z Malczewskiego przez Reja, Limanowskiego, Walowa i Lekarska zajalby wtedy jakies 5 minut dluzej? :-/ Przecież napisałem, że Wałowa powinna być jednokierunkowa właśnie w stronę szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 23.11.05, 09:30 To Ci teraz odpisze, że w takim razie droga szpitala na Malczewskiego będzie dłuższa. A jak napiszesz, że pojazd uprzywilejowany na sygnale może jechac pod prąd -to napisze, że to straszne zagrożenie, itd. itp. -Najlepiej niech wszystko mchem porośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomus2221 Re: Następny etap budowy deptaka 23.11.05, 15:29 hahahahaha,najladniejszy deptak w Polsce.Człowieku Ty wogóle byles kiedys w innym miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:35 Ja zjechałem parę raz całą Polskę dookoła i zgadzam sie ze stwierdzem , że pos kończeniu wszystkich robót za parę lat ten deptak będzie najładniejszym deptakiem w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dal Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.radom.pilicka.pl 23.11.05, 08:18 powinien być zrobiony odcinek deptaka do ulicy Traugutta - dzielenie go na etapy jest bez sensu i podraża koszty inwestycji - trzeba opracowac nowy projekt. Dłuższy odcinek wychodzi taniej w przeliczeniu na jednostkę powierzchni. PANIE PREZYDENCIE trzeba dociągnąć do ul. Traugutta w jednym etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.11.05, 17:49 toż samo chciałem rzec... popieram przedmówce... przecież to zaledwie paredziesiąt metrów... po jakiego grzyba to dzielić na dwa etapy... do Trauguta od Pl. Konstytucji 3 Maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:25 Zdecydowanie trzeba dążyć do połączenia deptaku z Żeromskiego do Grodzkiej. Ożywi to Grodzką i Rynek. Spowoduje napływ świeżej i zdrowszej krwi. Mam nadzieję, że nowa część będzie lepiej ułożona od kostki na Grodzkiej, bo ta jest zwyczajnie zła. Brzydka, nierówna i źle ułożona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraska Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:32 Mam pytanie a kiedy planowana jest przebudowa chodnika na odcinku Zeromskiego od ul 25 Czerwca do "Lazni" bo tak nozna sobie polamac obcasy na nierownej nawiezchni. Odpowiedz Link Zgłoś
men10 Re: Następny etap budowy deptaka 23.11.05, 08:44 Planujecie pzry okazji remontu deptaka , zmodernizowac ul. Witolda do pawilonow, a co z zapowiadana przez laty budowa ul. Kilinskiego, tym wstydliwym dla miasta odcinkiem tej ulicy a wlasciwie namiastki ulicy dojazdowej do ul. Malczewskiego i uporzadkowaniem otoczenia tej ulicy. Ja obserwuje od lat ten problem jak i zapewnienia calej hierarchi urzednikow od prezydenta miasta w dol o rychlym uporzadkowaniu tego wstydliwego dla miasta problemu i nic sprawa calkowicie juz ucichła. Jezeli zmodernizuje się zapowiadany odcinek ul. Zeromskiego i ul. Witolda do Kilinskiego a nie zrobi się porzadku ze stoiacymi pawilonami i ich otoczeniem az do ul. Malczewskiego,to radykalnie powiekszy sie kontrast miedzy tymi sasiadujacymi z sobą obszarmiw centrum miasta, dlatego jak najszybciej powinno sie najpierw wyburzc pawilony wybudowac nowy odcinek Kilinskiego do Malczewskiego, bo tego fragmentu miasta nie da sie już dalej ukrywać, modernizacja deptaka chocby najpiekniejsza nie zasloni znajdujacych sie 100m od ul. Zeromskiego - radomskich slamsów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.chello.pl 23.11.05, 14:17 pieprzyc to wszystko.i tak wiadomo ze bedzie chachmęt,lapowy,ze wygra ZUK jak zwykle (albo AS jesli chodzi o drogi)i ci co pierdza w stolek dalej beda pierdziec i gowno zrobia a robota bedzie spie..na i tylko MY mieszkancy na tym stracimy.albo robimy rewolucje albo uciekajmy Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Następny etap budowy deptaka 23.11.05, 14:30 nareszcie! mam nadzieje ze rok pozniej "dobijemy" z inwestycją do Rwańskiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:38 Moim zdaniem w 2007r. powinniśmy już dobić z tą inwestycją do ul.Rwańskiej.Nie wiem czy milion starczy na porządne wykonanie do ul.Witolda.W Radomiu nie ma za dużo kasy więc róbmy coś raz a porządnie.Od ul.Witolda do Rwańskiej to już w 2007r. z nową władzą mam nadzieję lepszą od tej ibecnej koszt około 3-4 mln zlotych.Musieliśmy 4 lata czekać na dalszą część remont.Choc sie zastanaiwma czy to nie pewien symbol pan prezydent włodarczyk też depatk remontował w 2001 zaplanował a w 2002 zaczął , a pan prezydent Marcinkowksi 2 2005r zaplanował a w 2006 r. w roku wyborczym zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek z Radomia Re: Następny etap budowy deptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 16:59 a oto twórczość naszego lokalnego artysty "poety młodoradomskiego" : "radomska rzeczyswistość" z cyklu osobowości radomskie Na Żeromie jest niezłe kino Marian walnął w krzakach wino Piesek robi kupę w trawie Jadzia jest po szóstej kawie Zdzichu w Trabancie na światłach czeka Łysy drecho z torbą babci ucieka Ziuta na targu kupuje kaszankę Mietek ziemniaki ładuje na furmankę Lucjan kupuje w kiosku fajranty Władek chowa skradzione fanty Edzia jedzie siódemką po zasiłek w fotelu jej się zaklinował tyłek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Nie wyrzucać naszych pieniędzy na bruk! IP: *.udn.pl 23.11.05, 17:07 Jeżeli nawiezrzchnia Żeromskiego ma wyglądać jak "zrobiony" odcinek nie bierzcia sie za to.Nie wyrzucajcie społecznych pieniędzy na taką zasraną nawierzchnię. Odpowiedz Link Zgłoś