Dodaj do ulubionych

Na sesji o unijnych wnioskach

IP: *.ats.pl / *.ats.pl 28.11.05, 22:13
I co znów niekompetencja i głupota i po co ci ludzie w UM skoro jedna radna
po kilku minutach wertowania dokumentów znajduje błędy za ile pracuje Pan
Kacak i jego bałwa........... Ny
na co do cholery idą nasze podatki na niedouczonych gryzipiórków
Panie generale nie wstyd Panu
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 28.11.05, 22:22
      Nieźle naprawdę nieźle.
      Czy te opisane kłótnie na radzie nie przypominają Wam przypadkiem tych z forum?
      To pewnie szczekają Ci sami.
      • Gość: :) Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.com / *.com 28.11.05, 23:03
        nio to widać jakie mamy wnioski o dofinansowanei wspaniałe złożone a jakich
        ekspertów a potem płaczą ze nie ma pieniędzy z UE ze Warszawa wszystko zabiera a
        2% dofinansowania jest wykorzystane na rok 2006 zwolnić tych pseudo ekspertów i
        zlecić to komuś prywatnemu niech oni za to odpowiadaja i ewentualnie ich rozliczać
        • Gość: marcinkiewitz Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.internet.radom.pl 29.11.05, 06:59
          Agata Morgan to reprezentantka Partii Demokratycznej którą gazeta popiera i
          kumpela pani Metzger. Jak Morgan dostawała robotę w Muzeum to Metzger
          rozpływała się w ochach i achach. I teraz jest to samo. A Morgan jest taka
          specjalistka w pozyskiwaniu funduszy jak wiele innych osób. Po prostu ma niezle
          kontakty i wszystko, bo skąd miałaby wiedzę,że akurat jeden wniosek wypadł
          kiepsko?Niech więc pani Metzger nie robi klaki tylko podda radną rzetelnej
          ocenie.
          • Gość: xp Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.udn.pl 29.11.05, 07:51
            Pani Agata już trzy lata temu proponowała swą pomoc prezydentom przy pisaniu
            wniosków, ale pogardzono jej pomocą, bo nie ta opcja. Ją z kolei poraziło
            dyletanctwo i niekompetencja a poza tym brak kindresztuby niektórych członków
            zarzadu. Szkoda bo ona jest znakomitym fachowcem od unijnych wniosków i
            projektów. Może jako radna coś zdziała...
            • Gość: Marcinkiewitz Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.internet.radom.pl 29.11.05, 07:53
              Brak kindersztuby? To co bzyknąć jej ktos nie chciał?
              • Gość: Sceptyk Re: Brak kindersztuby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 11:00
                > Brak kindersztuby?

jest wtedy gdy nie rozpoznajesz
                czy piszesz na seksczat,
                czy na forum do dyskusji o fonduszach unijnych
      • Gość: Kamilo Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.udn.pl 29.11.05, 19:37
        Pani Morgan, znam Pani kwalifikacje w dziedzinie funduszy UE i są porównywalne
        co do moich kwalifikacji w zakresie balletu i muzyki Mozarta (apropos, totalnie
        brakuje mi słuchu). Wiem, że brakuje pani po kilku latach separacji z mężem -
        Don Dawido (po prostu chłopa), ale... trochę obiektywizmu.
        Dawny kolega z Unii Wolności
      • Gość: Kanillllllo Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.udn.pl 01.12.05, 20:07
        I z Tobą "NORMA"zgadzam się w 100%. Natomiast szczerze też przepraszam Panią
        Morgan za wyciąganie prywatnych wątków z jej życia (po prostu się za bardzo
        unisołem) i żałuję teraz tego. Natomiast Pani Morgan nie do końca ma rację w
        kwestii poufności wspomnianych przeze mnie danych.

Michallo
        Pozdrawiam wszystkich
    • iuslex Re: Na sesji o unijnych wnioskach 29.11.05, 09:31
      O ikolejny przykład dyletanctwa naszej władzy. Wiadomym było od dawna, że nie
      radzą sobie kompletnie w tym zakresie, ale wmawiało się Nam że brak pieniędzy
      itd. Jak się ma społeczeństwo za ciemnogród to takie dyrdymały się wmawia.
      Dawno pisąłem, że trzeba urzędników rozliczać za konkretne efekty, czyli system
      prowizji, a jeżeli nie jest to zgodne z prawem to zrezygnować z nich i wyłonić
      firmę która bedzie za to odpowiadała. Uważam że warto im dać duzo pieniędzy, bo
      korzyści będą o wiele więcej warte. Trochę zwykłego i logicznego myślenia, ale
      to nie wtym urzędzie i nie u tych rządzących.
    • Gość: mieszkaniec Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 10:13
      Widać wyrażżnie jacy urzędnicy....a co z nadzorem?? Co na to ci co na wysokich
      stołkach co powinni niby dbać by fachowcy w urzędzie pracowali?? Pewnie pierdzą
      w stołki albo balują!! Gdyby jakiś normalny uczciwy człowiek się rozminął z
      prawdą to by go bez mała kamienowano unano za kłamcę i oszusta... Natomiast nasi
      urzędnicy są inaczej traktowani... Może dostanie premie za "kreatywną"
      interpretacje... Przecież to wstyd!!! Kiedyś było że nie ważne że mierny, ważne
      że wierny .. teraz podobnie jak sobie nie radzą zatrudni się kolejnych ... A
      ludzie płacić i tyle bo fachowcy kosztują!! Wy sumienia nie macie ciągnąć od
      ludzi ostatnie pieniądze i przeznaczać na pierdzenie w stołki.....
    • Gość: Thorez Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 12:34
      Brawo pani Morgan, oby ten incydent zapoczątkował zatrudnianie fachowców z
      doświadczeniem i weryfikację "tumiwisizmu" pracowników UM.
      Oby tak dalej - mam nadzieję, że ta nauczka będzie miała przełożenie w ilości
      pozytyenie rozpatrzonych wniosków... z drugiej strony p. Morgan to tylko jedna
      osoba w tym.. gąszczu głupoty.
      • Gość: KR! Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:14
        Bravo pani Morgan , nowa krew w Radzie Miejskiej na pewno się przyda.A co do tego , że podobno panią nasz prezydent generał olał 3 lata temu to nie ma sie co dziwić , chciała pani radna pomóc a on tej pomocy nie chciał , bo pani Agata z prawicy( choc ja PD nie lubię!) on nie lubi ludzi z Radomia , a pani Agata to radomianka i w ostatnich wyborach dostała 125 głosów na radną w 2002r.
    • Gość: zibi Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.05, 14:36
      trzeba natychmiast zwiększyć z 26 mln.zł.na 30 mln.zł.koszty administracji w
      celu zatrudnienia urzedasów do kontrolowania urzędasów !
    • Gość: Kamilo Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.udn.pl 29.11.05, 19:46
      I jeszcze jedno. Pracuje pani w Urzędzie Marszałkowskim, i napisz mi Agata o
      twoich osiągnięciach w tejże instytucji. Chociaż jedno osiągnięcie. Jedno -
      niewielkie. A w w ogóle to skąd wiesz o błędach we wnioskach, bo z tego co się
      orientuje to te dane są poufne. Ano, ja głupi, przecież pracujesz w delegaturze
      Urzędu Marszłkowskiego, instytucji, która trzyma pod parasolem
      nieudaczników.... "miernych, ale wiernych".
      • Gość: amorgan Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:09
        Dane o wynikach oceny są na kazdym etapie jawne, niektóre urzędy marszałkowskie
        np. Urząd Województwa Pomorskiego publikuje je natychmiast po dokonaniu oceny.
        Na Mazowszu trzeba zapytać. Nie sa to informacje poufne gdyz dzielone sa
        publiczne pieniądze i kazdy obywatel ma prawo wiedzieć jak wydawane sa jego
        podatki, nawet taki obywatel który podatków nie płaci gdyż nie trzeba się
        legitymować PIT-em.
        Nie sądzę aby Pan Panie Kamilo był moim kolegą skądkolwiek, gdyż kolegów i
        koleżanki dobieram sobie starannie. Jednym z kryteriów jest niewtrącanie się w
        prywatne sprawy innych.
        Co do moich osiągnięć w sprawie pozyskiwania funduszy unijnych, rekomendacje
        przedstawiam wtedy kiedy staram się o pracę. U Pana się nie staram.
        • Gość: norma Re: głupie procedury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:27
          Pracuje Pani w takiej jednostce i wie, że co chwila zmieniają się wasze
          procedury jak wypełniać wnioski, wytyczne okólniki itp. O piętrzeniu przez
          polskich urzędników trudności przy pozyskiwaniu funduszy pisano nie raz, a
          wasze procedury są bardzej zagmatwane niż europejskie. Stąd też Pani wiedza
          jest aktualna, a urzędników z magistratu -nie. A Pani po co robi popisówki na
          sesjach? Czy nie lepiej normalnie po ludzku im pomóc w tym gąszczu, który sami
          sobie zgotowaliście?
          Nie oczekuję odpowiedzi i nie jestem z Radomia, więc proszę nie nie posądzać o
          jakąś stronniczość.
    • jastill wnioski EFS i inne 29.11.05, 22:14
      Sukces wniosków europejskich jest wynikiem wspólnego działania społeczności
      lokalnych. To władza lokalna w postaci Rady Miejskiej i twórczej inspiracji
      władzy prezydenckiej mogą wspierać pomysły obywatelskie. Urzędnicy mogą jedynie
      stanowić pomoc techniczną.
      • Gość: Yoda Re: jastill IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.11.05, 09:08
        I dlatego właśnie nie będzie w tej dziurze żadnych sukcesów. -Społeczność
        lokalna jaka jest -każdy widzi (choć nie często kuma), a z urzędnikami to się
        okazuje tylko od czasu do czasu, bo u nich wszystko jest tajne przez poufne.
        Szkoda gadać.
        Pzdrwm
    • Gość: obiektyw Artykuł sponsorowany IP: 82.139.45.* 30.11.05, 08:53
      Ten artykuł powinnien być opatrzony informacją artykuł sponsorowany!!!
      Byłem na sesji i to był epizodzik, no dobra epizod, a nie przyczynek do
      głownego newsa. Jestem ciekawy czym jeszcze zaowocuje wspołpraca tej morgan z
      GW.
    • Gość: temida Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 10:52
      Nie rozumiem o co chodzi. Przecież już nasesji sama Agata Morgan stwierdziła, że
      "błąd" to "literówka" w materiałach przygotowanych na sesję. Zamiast 3.3
      napisano 3.2. Tyle, że wniosek został złozony poprawnie, więc nie było żadnego
      problemu. czemu się czepiasz, człowieku, skoro nie wiesz, o co chodziło ?
    • Gość: ala Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: 82.139.35.* 03.12.05, 22:29
      Pani Morgan nieźle ich załamała
      • Gość: temida Re: Na sesji o unijnych wnioskach IP: *.udn.pl 05.12.05, 23:24
        Raczej załamała moją wiarę w to, że coś wie na temat wniosków do Unii. A szkoda,
        bo mogłaby sie przydać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka