Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku???

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 21:06
Obserwuj wątek
    • Gość: Poll Anonim Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.ats.pl / *.ats.pl 06.12.05, 21:10
      prace.sciaga.pl/6807.html
      • Gość: string Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 21:17

Łooooooł,no niesamowite...
        Czyly jeść - gryźć - pożerać nie bacząc,że ludziska odwracają się od Ciebie
        i łomijajo wielkim łukiem.
        Jak neutralyzować niepszyjemny zapach!
        • gierro Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? 07.12.05, 09:59
          Polecam jako antidotum na przeziębienia i grypę. Co do techniki to ja zjadam
          czosnek wieczorem cienko posiekany razem z kanapką najlepiej z rybą w oleju "z
          puszki" oraz ketchupem. Dla zabicia zapachu dobre jest mleko i ... mycie zębów.
      • Gość: Realista Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.12.05, 15:58
        Odsyłam do strony:
        www.witan.opole.pl/witaminy/5615.html
        Autentycznie życzę smacznego
        • Gość: tony Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.05, 19:18

Dziekubardz Realisto o to nam chodziło,
          nie wiedzieliśmy jak się te pazdylki nazywają - stlinguś już dochodzi do siebie
          ale zżarł całe dwa wianki czosnku i jaden cebuli.
          A o wątrobę jego się nie martwcie,dwa lata temu jak pracował w wielkiej
          korporacji na stanowisku Dyrektora Handlowego miał w kontrakcie zagwarantowany
          przeszczep kontroli po 6 miesiącach / tak się pijąc załatwiało interesy /
          z czego skorzystał już po miesiącu.
          Wątrobę String ma zajedwabistą.

tony halik
    • Gość: kinoman Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.udn.pl 06.12.05, 22:27
      Najlepiej przegryzać podczas oglądania filmu w kinie.
      • Gość: string Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 22:30

I zagryzać czypsami i prażonom kukurydzom co?
    • Gość: Jas Fasollasido Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.stat.gov.pl 07.12.05, 07:14
      Bym się wypowiedział ale ze względu na autora dam sobie spokój.
      • Gość: JóziekPapista Re: Zapach czosnku i nać pietruchy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 13:05
        Cyt: Czosnek - ja na przykład nigdy nie mam go dosyć. Ma wspaniały smak, pięknie
        pachnie (dopóki nie wydziela się przez pory skóry z potem, wówczas już nie
        pachnie tak ładnie) i jest bardzo zdrowy na serce. Ale czosnek jako środek na
        spalenie tłuszczu? Jasne! im więcej wiem o czosnku, tym bardziejjestem zdumiony
        liczbą korzystnych właściwości tej aromatycznej rośliny.Chemicy wyizolowali z
        czosnku bezzapachową substancję zwaną alliną (inaczej: tlenkosiarczek
        S-allylocysteiny) oraz enzym zwany liazą alliny. Przekształca on nielotną
        alliinę w lotną allicynę. Tym składnikom czosnek zawdzięca swój zapach. Naukowcy
        z The Laborathory for Nutrition Chemistry z uniwersytetu w Kobe w Japonii
        poświęcili trzy eksperymenty badaniom tych substancji.W pierwszym z nich
        stosowano u szczurów dietę wysokotłuszczową i jednej grupie szczurów
        jednocześnie podawano sproszkowany czosnek w ilości 0,8% dziennej racji
        pokarmowej. Okazało się, że w tej grupie zaobsewowano znacznie mniejszą ilość
        tkanki tłuszczowej okołonerkowej i okołojądrowej w porównaniu z grupą, której
        nie podawano czosnku. A jeśli ma się mniej tłuszczu w tych częściach ciała, to
        przypuszczalnie ma się go mniej i gdzie indziej.W drugim eksperymencie
        porównywano wpływ wyciągu z czosnku, alliny i allylo-L-cysteiny (składnik
        czosnku zawierający siarkę) na wydzielanie noradrenaliny u szczurów. Te
        wszystkie trzy substancje powodowały znaczący wzrost stężenia noradrenaliny w
        osoczu, co prawdobodobnie przyśpieszało metabolizm szczurów.W trzecim
        eksperymencie badano wpływ trzech substancji na temperaturę ciała mierzoną w
        odbycie. Okazało się, że wszystkie one podwyższają te temperaturę. To znaczy, że
        metabolizm rzeczywiście się przyśpieszył.Czy zatem powinniśmy dołączyć czosnek
        czy niektóre jego składniki do listy substancji spalających tłuszcz? Liczę na
        to. Wiem, że wielu unika czosnku ze względu na jego zapach, ale dostępne są
        również bezzapachowe suplementy czosnku. A po za tym myślę, że niedługo
        poszczególne składniki czosnku zostaną wyizolowane, zapakowane w buteleczki i
        ich konsumpcja nie będzie nas narażała na jakiekolwiek komplikacje
        towarzyskie.Dopóki nie mamy jeszcze alliiny w pigułkach, to ile czosnku
        powinniśmy zjeść, by uzyskać podobny efekt? No cóż, tego jeszcze nie wiemy, a
        poza tym trudno jest porównywać alliinę z czosnkiem dostępnym w supermarkecie.
        Czosnek u poddanych eksperymentom szczurów stanowi 1% dziennej diety. Chociaż
        nie wiemy ile to jest gramów, ja bym się nie zastanawiał nad dodaniem dowolnej
        ilości czosnku do moich posiłków. Tylko trzymajcie się ode mnie z daleka!dr Jose
        AntonioFlex - Kwiecień'99 ...> Zapach czosnku znakomicie niweluje nać
        pietruszki, cięta razem z ząbkami, lecz nie zastępuje beżącej higieny
        śmierdziela...!
        • Gość: string Re: Zapach czosnku i nać pietruchy.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 18:13

Fajne te Twoje JózekPapisto info na temat właściwości i wyższości czosnku.
          Kiedyś dawno temu jak smykiem byłem babcia mnie wysyłała do apteki mówiąc;
          Smyku i oprócz tego i owego kup jeszcze aliofil - to były takie białe pastylki
          zawierające czosnek do łyknięcia.
          Z czasem człowiek robi się wygodniejszy i jak byłem w tym roku w Kazimierzu,
          to sobie na straganie kupiłem cały sznureczek czosnku i cebuli.
          Nie chodzę do apteki,a jak tylko gardło mnie zaczyna nasuwać to se z nad mojego
          pieca glinianego jedną główeczkę odcinam i przeżuwam zawzięcie.

A ty jasiu - jak który nie rozumisz mowy ptasiej nie zaznaczaj jak piszesz że
          nie będziesz się wypoiadał swojej obecności bo to jest jeszcze gorsze od
          tak zwanego bączka cichaczka.
          Zanuć sobie Falasidolala i bierz się do odrabiania lekcji z polaka - na jutro
          słyszałem że masz wypracowanie napisać łysek z pokładu idy w pustyni i w
          w puszczy to tyle na marginesie.
          I nie jedz już rzeczywiście tak dużo cebuli surowej po której tylko Tobie
          piardnięcia wychodzą i foruma zatruwają ino jedz czosnek to będziesz mniej
          zgryźliwy,mniej złośliwy,mniej stetryczały i nabierzesz tężyzny umysłowej.
          to tyle na marginesie.
    • Gość: Viki Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 12:20
      Aby pozbyć sie przykrego zapachu czosnku należy go któtką chwilę podsmażyć na
      odroboinie oleju. Straci zapach, a wszystkie inne właściwości pozostaną. Poza
      tym to super antybiotyk na wszelkie przeziębienia.
    • Gość: string Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.05, 00:22

Jaka jest nazwa takich tabletek z czosnkiem co je tak reklamują że do dostania
      som w każdej aptece czy ktoś wie?
      Czy naprawdę czosnek nie traci swoich właściwości jak go podsmażymy na
      patelence i do jakich najlepiej potraw go używać.
      A może tą kostkę knorowską nacierać gaski,kaczki i kurczaczki - co ło tym
      sądzicie???
      • Gość: lewiatan Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.radom.pl 09.12.05, 07:56
        Twoja babcia z wiochy zabitej dechami spod Kobyłki ci nie powiedziała?
        Nie rozmawiajcie ze stringiem bo każda jego wypowiedź "śmierdzi czosnkiem" .
        A smród brudu string się myje a nie próbuje "zagłuszyć" czosnkiem.
        • Gość: Józiek papista Re: Lewiatan.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:04
          Owidiusz , cyt...< łagodny spokój przystoi ludziom, gniewne szczekanie
          zwierzętom...> polecm istocie ksywa Lewiatan.
    • Gość: !! Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 11:39
      Czosnek jest ok. Ale jest jecden warunek. Musisz mieć zdrową wątrobę, w
      przeciwnym razie radzę nie jeść tego specyfiku.
    • bzyk_maly Re: Co sądzicie o jedzeniu surowego czosnku??? 12.12.05, 16:51
      czosnyk fajny jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka