Gość: Wichajster IP: 82.139.38.* 20.12.05, 15:35 Niebezpieczna ulica 25 Czerwca . Co z tym zrobić? W Tym miesiącu doszło na niej (na wysokości Samochodówki )do 10 potrąceń pieszych. Wasze propozycje na zwiększenie bezpieczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.ats.pl 20.12.05, 15:39 W końcu przywrócic tam przejscie dla pieszych zlikwidowane w latach 90. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkh Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:06 3 przejścia podziemne na dlugosci calej ulicy + zielona linia dla samochodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 20.12.05, 18:10 zrob im tam tramwaj, wtedy jeszcze wiecej takich bedzie, aa, no i potroi sie ilosc kolizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wichajster Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 82.139.38.* 20.12.05, 18:51 Pozwolisz że tego nie skomentuję Dla twojego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 20.12.05, 19:07 Wichajster nie skomentuje dla Twojego dobra ... co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 21.12.05, 18:24 skomentuj prosze, ciekawi mnie, czy potrafisz cos sensownego napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wichajster Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 82.139.38.* 21.12.05, 19:22 Więc jak byś pomyślał mózgu że czy jeżdżą tramwaje czy nie i tak ludzie przełażą przez jezdnie gdzie popadnie. Chodzi o to w jaki sposób „zablokować” przejście przez jezdnie w niebezpiecznym miejscu bądź jak poprawić bezpieczeństwo przechodzącego w tym miejscu (np. wybudować kładkę dla pieszych) I co mogę wywnioskować z rozmowy z Tobą że bezsensowne bzdury które nie mają nic wspólnego z tematem gadasz Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 21.12.05, 19:57 1. Interpunkcja kochany! 2. Bzdura wierutna. Kładkę możesz sobie w domu wybudować, no... może dasz pieniądze na wybudowanie kładki. Tramwaj, kładki, proponuję jeszcze przejście podziemne koło radomskiego metra, które z pewnością również zaproponujesz, czekam tylko kiedy. Człowieku, Radom to nie bank, to biedne miasto, jest wiele innych inwestycji czekających na realizację i przekładanych z roku na rok, jak choćby poprawa dróg. Wstawienie kolejnych świateł na 25 czerwca? Dobijanie resztki ruchu w godzinach szczytu. Kładka - daj pieniądze. A że ludzie łażą jak skończone pierdoły, to inna sprawa. Ale o tym już nie mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wichajster Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 82.139.38.* 21.12.05, 20:16 Matko ty jesteś albo bardzo nie kumaty człowiek albo bardzo konfliktowy. Piszesz takie duperele które nie mają nic wspólnego z tematem. Czy ja każe coś budować kurde ja pytam ludzi a normalni odpowiadają i podsuwają pomysły, a ty coś się mnie uczepiłeś i pierdzielisz od rzeczy. > Radom to nie bank, to biedne miasto, jest wiele > innych inwestycji czekających na realizację i przekładanych z roku na rok, jak > choćby poprawa dróg. Wstawienie kolejnych świateł na 25 czerwca? Dobijanie > resztki ruchu w godzinach szczytu. Kładka - daj pieniądze. No i co że biedny to ma obsr.. się i tak siedzieć i nic nie robic? A po za tym widzę że zielonego pojęcia nie masz o wydatkach miejskich, które nie są wrzucone do jednego wora i brane po trochu to na to to na tamto ,tylko są z góry ustalone na jaki cel są przeznaczone. A czy ja instaluje jakieś światła weź się opanuj? Na kładkę ja też pieniędzy nie dam i nie wiem skąd wpadł Ci taki pomysł do głowy? > A że ludzie łażą jak > skończone pierdoły, to inna sprawa. Ale o tym już nie mówisz. Przecież pisałem o tym w poprzednim poście. Czytać nie umiesz czy znowu wracasz do punktu wyjścia? Skończ już tą gadkę bo mam wrażenie że sam nie wiesz co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 22.12.05, 02:15 ale się zbulwersowałeś. Od pewnego czasu śledzę Twoje wypowiedzi i nie wytrzymałem nerwowo. Sorry, że się czepiam, ale nie nawidzę jak ktoś bredzi. Uważam, że to właśnie robisz. Życzę wesołych Świąt itd. itd. Bez urazy. Bez komentarza. Bez odbioru. Bez... Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 10:50 Przejscie podziemne na wysokości ul. Marii Curie-Skłodowskiej chyba powinno sprawę załatwić. Kładka chyba by nie wyglądała za ładnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:15 Nawet jak będą pasy co 100 m.to i tak ludzie chodzą jak chcą.Nawet przechodzenie na czerwonym świetle nie należy do rzadkości-komentarz zbędny. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor13 Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 13:47 Dokładnie. Są dwa przejścia z sygnalizacją, więc po co ludzie pchają się pod samochody pomiędzy nimi? Tak jak ostatnio ten 83-latek? Chciał sobie skrócić drogę... na cmentarz?? Ulica jest jak każda inna, potrzeba tylko trochę wyobraźni (głównie u pieszych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.ats.pl 21.12.05, 14:41 Bo miał bliżej to przeciez jest proste. A pomysł z przejsciem podziemnym mówiąc delikatnie jest chory, nie dość że nie ma miejsca to jeszcze b.drogie w wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 21.12.05, 16:06 Tansze od lotniska czy tramwaju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.radom.pilicka.pl 21.12.05, 16:10 Napewno tańsze od twojego leczenia psychiatrycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 21.12.05, 16:14 Ja sam place podatki na siebie i na takich jak Wichajster! Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 16:37 I tak trzeba ten problem rozwiązać, bo ruch będzie się zwiększał. Najgorsze jeśli władze postanowią stworzyc kolejne zwykłe przejscie dla pieszych ze światłami - wtedy to już w ogóle się zakorkuje ta część Radomia. Podziemne przejscie, choć drogie, jest chyba tu najodpowiedniejsze. Chociaż moze ta kłądka byłaby dobra?? Odpowiedz Link Zgłoś
foxtrot3 Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 16:39 Zrobic deptak jak na Zeromce Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 18:27 Patrząc na pierwsze zdjęcie z www.slowo.com.pl/radom/?id=4007 tak sobie myślę, że w sumie wybudowanie kładki na wysokości ul. Marii Curie-Skłodowskiej mogłoby być ciekawym i zarazem bezpiecznym rozwiazaniem. Stojąc na takiej kładce, która byłaby w najwyższym punkcie ul. 25 czerwca (a to jest mniej więcej to skrzyżowanie), widać by było całą tę ulicę (tak mi się wydaje) - od dworca PKS do początku ul. Żwirki i Wigury. Można by również potraktować tę kładkę jako miejce na reklamę róznych uroczystości organizowanych przez miasto, typu Air Show, dni Radomia itp. Taka reklama również byłaby widoczna z daleka. Myślę, że gdyby projekt był oryginalny i ciekawy to na pewno mogłoby to być coś wyjątkowego na skalę Polski:) Nie zwykła kładka, ale jakieś dzieło architektoniczne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Kladka, a na kladce radar ... hehe! IP: 66.207.104.* 21.12.05, 19:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! IP: *.radom.pilicka.pl 21.12.05, 19:39 Po pierwsze, a propo wypadków, to trzeba przyznać rację, że w tym miejscu ludzie przebiegają przez ulicę w miejscu nie dozwolonym, więc sami sobie szkodzą. A jeśli chodzi o korki to faktycznie możnaby coś z tą kładką pomyśleć, to chyba całkiem dobry pomysł. Korki znikną, ale czy wypadków będzie mniej? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! 21.12.05, 19:49 to odwrotnie chyba;) ilość wypadków się zmniejszy, ale korki chyba raczej nie znikną, niestety... a ten radar to rzeczywiście problem, ale chyba nie do przeskoczenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! IP: *.radom.net 22.12.05, 10:30 Rozwiązanie doraźne: przejścia podziemne i bariera rozdzielająca pasy ruchu po środku jezdni. Rozwiązanie najlepsze: trasa N-S wzdłóż torów PKP, która przejmie większość ruchu. Oba rozwiązania są bardzo potrzebne radomianom, o wiele bardziej niż taka obwodnica południowa (i tańsze). Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! 22.12.05, 13:12 W wątku o przejsciu podziemnym na Ustroniu czytałem, że kładka jest tańszym rozwiązaniem od takowego przejscia pod ziemią... Tak wiec chyba jednak lepsza byłaby ta kładka:) Kwestia teraz tylko, zeby pasowała architektonicznie do tego miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uh Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:31 kurde, piszecie , ze piesi wlaza pod kola samochodow a na przejsciu przez 25czerwca przy zeromskiego mialem zielone, robie krok na przejscie a tu fru samochod na czerwonym. takie sytuacje iduje codziennie. trzeba zrobic to przejscie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.radom.net 22.12.05, 14:09 Kładek nie montuje się w centrach miast, bo wyglądają szkaradnie. Kładka miałaby tyle schodów, że nikomu nie chciałoby się na nią wdrapywać. Poza tym byłaby bezużyteczna dla rowerzystów, wózków dziecięcych i inwalidów. Przy przejściu podziemnym jest mniej stopni do pokonania i montuje się zjazdy dla wózków/rowerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.radom.net 22.12.05, 14:11 na krzyżowaniu 25 Czerwca/Żeromskiego i 25 Czerwca/Słowackiego powinny być zainstalowane kamery. Poprawiłoby się bezpieczeństwo i byłyby dowody popełnienia wykroczeń przez kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 22.12.05, 14:47 To byloby zbyt proste i zbyt logiczne! Do tego jeszcze za wplywy z mandatow moznaby naprawiac drogi ... kpiny robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki_sobie Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.net / 69.41.173.* 22.12.05, 19:01 Gość "pies" ma rację. Dodałbym do tego, że czas najwyższy aby zacząć tworzyć początki systemu sterowania ruchem. Na najbardziej newralgicznych skrzyżowaniach w Radomiu instalować sygnalizację świetlną działającą zgodnie z aktualnym natężeniem ruchu w określonych kierunkach + synchronizacja ich + kamery, o których pisze "pies" + centrum sterowania ruchem. To wszystko kosztuje ale chyba już czas zrobić początek i powoli do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś