Dodaj do ulubionych

Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca

IP: 82.139.38.* 20.12.05, 15:35
Niebezpieczna ulica 25 Czerwca . Co z tym zrobić?
W Tym miesiącu doszło na niej (na wysokości Samochodówki )do 10 potrąceń
pieszych.
Wasze propozycje na zwiększenie bezpieczeństwa...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.ats.pl 20.12.05, 15:39
      W końcu przywrócic tam przejscie dla pieszych zlikwidowane w latach 90.
    • Gość: jkh Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:06
      3 przejścia podziemne na dlugosci calej ulicy + zielona linia dla samochodów
    • Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 20.12.05, 18:10
      zrob im tam tramwaj, wtedy jeszcze wiecej takich bedzie, aa, no i potroi sie
      ilosc kolizji.
      • Gość: Wichajster Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 82.139.38.* 20.12.05, 18:51
        Pozwolisz że tego nie skomentuję Dla twojego dobra.
        • Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 20.12.05, 19:07
          Wichajster nie skomentuje dla Twojego dobra ... co jest grane?
        • Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 21.12.05, 18:24
          skomentuj prosze, ciekawi mnie, czy potrafisz cos sensownego napisac
          • Gość: Wichajster Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 82.139.38.* 21.12.05, 19:22
            Więc jak byś pomyślał mózgu że czy jeżdżą tramwaje czy nie i tak ludzie
            przełażą przez jezdnie gdzie popadnie. Chodzi o to w jaki sposób „zablokować”
            przejście przez jezdnie w niebezpiecznym miejscu bądź jak poprawić
            bezpieczeństwo przechodzącego w tym miejscu (np. wybudować kładkę dla pieszych)
            I co mogę wywnioskować z rozmowy z Tobą że bezsensowne bzdury które nie mają
            nic wspólnego z tematem gadasz Ty.
            • Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 21.12.05, 19:57
              1. Interpunkcja kochany!
              2. Bzdura wierutna. Kładkę możesz sobie w domu wybudować, no... może dasz
              pieniądze na wybudowanie kładki. Tramwaj, kładki, proponuję jeszcze przejście
              podziemne koło radomskiego metra, które z pewnością również zaproponujesz,
              czekam tylko kiedy. Człowieku, Radom to nie bank, to biedne miasto, jest wiele
              innych inwestycji czekających na realizację i przekładanych z roku na rok, jak
              choćby poprawa dróg. Wstawienie kolejnych świateł na 25 czerwca? Dobijanie
              resztki ruchu w godzinach szczytu. Kładka - daj pieniądze. A że ludzie łażą jak
              skończone pierdoły, to inna sprawa. Ale o tym już nie mówisz.

• Gość: Wichajster Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 82.139.38.* 21.12.05, 20:16
                Matko ty jesteś albo bardzo nie kumaty człowiek albo bardzo konfliktowy.
                Piszesz takie duperele które nie mają nic wspólnego z tematem.
                Czy ja każe coś budować kurde ja pytam ludzi a normalni odpowiadają i podsuwają
                pomysły, a ty coś się mnie uczepiłeś i pierdzielisz od rzeczy.

> Radom to nie bank, to biedne miasto, jest wiele
                > innych inwestycji czekających na realizację i przekładanych z roku na rok, jak
                > choćby poprawa dróg. Wstawienie kolejnych świateł na 25 czerwca? Dobijanie
                > resztki ruchu w godzinach szczytu. Kładka - daj pieniądze.

No i co że biedny to ma obsr.. się i tak siedzieć i nic nie robic?
                A po za tym widzę że zielonego pojęcia nie masz o wydatkach miejskich, które
                nie są wrzucone do jednego wora i brane po trochu to na to to na tamto ,tylko
                są z góry ustalone na jaki cel są przeznaczone.
                A czy ja instaluje jakieś światła weź się opanuj?
                Na kładkę ja też pieniędzy nie dam i nie wiem skąd wpadł Ci taki pomysł do
                głowy?

> A że ludzie łażą jak
                > skończone pierdoły, to inna sprawa. Ale o tym już nie mówisz.

Przecież pisałem o tym w poprzednim poście. Czytać nie umiesz czy znowu wracasz
                do punktu wyjścia?
                Skończ już tą gadkę bo mam wrażenie że sam nie wiesz co piszesz.
                • Gość: h Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.catv.net.pl 22.12.05, 02:15
                  ale się zbulwersowałeś. Od pewnego czasu śledzę Twoje wypowiedzi i nie
                  wytrzymałem nerwowo. Sorry, że się czepiam, ale nie nawidzę jak ktoś bredzi.
                  Uważam, że to właśnie robisz.

Życzę wesołych Świąt itd. itd.

Bez urazy.
                  Bez komentarza.
                  Bez odbioru.
                  Bez...
    • heniek_z_lasu Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 10:50
      Przejscie podziemne na wysokości ul. Marii Curie-Skłodowskiej chyba powinno
      sprawę załatwić. Kładka chyba by nie wyglądała za ładnie;)
    • Gość: kierowca Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:15
      Nawet jak będą pasy co 100 m.to i tak ludzie chodzą jak chcą.Nawet
      przechodzenie na czerwonym świetle nie należy do rzadkości-komentarz zbędny.
      • gregor13 Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 13:47
        Dokładnie. Są dwa przejścia z sygnalizacją, więc po co ludzie pchają się pod
        samochody pomiędzy nimi? Tak jak ostatnio ten 83-latek? Chciał sobie skrócić
        drogę... na cmentarz?? Ulica jest jak każda inna, potrzeba tylko trochę
        wyobraźni (głównie u pieszych).
        • Gość: Marek Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.ats.pl 21.12.05, 14:41
          Bo miał bliżej to przeciez jest proste. A pomysł z przejsciem podziemnym mówiąc
          delikatnie jest chory, nie dość że nie ma miejsca to jeszcze b.drogie w
          wykonaniu.
          • Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 21.12.05, 16:06
            Tansze od lotniska czy tramwaju!
            • Gość: ktoś Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.radom.pilicka.pl 21.12.05, 16:10
              Napewno tańsze od twojego leczenia psychiatrycznego.
              • Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 21.12.05, 16:14
                Ja sam place podatki na siebie i na takich jak Wichajster!
          • heniek_z_lasu Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 16:37
            I tak trzeba ten problem rozwiązać, bo ruch będzie się zwiększał. Najgorsze
            jeśli władze postanowią stworzyc kolejne zwykłe przejscie dla pieszych ze
            światłami - wtedy to już w ogóle się zakorkuje ta część Radomia. Podziemne
            przejscie, choć drogie, jest chyba tu najodpowiedniejsze. Chociaż moze ta
            kłądka byłaby dobra??
    • foxtrot3 Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 16:39
      Zrobic deptak jak na Zeromce
      • heniek_z_lasu Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca 21.12.05, 18:27
        Patrząc na pierwsze zdjęcie z www.slowo.com.pl/radom/?id=4007 tak sobie
        myślę, że w sumie wybudowanie kładki na wysokości ul. Marii Curie-Skłodowskiej
        mogłoby być ciekawym i zarazem bezpiecznym rozwiazaniem. Stojąc na takiej
        kładce, która byłaby w najwyższym punkcie ul. 25 czerwca (a to jest mniej
        więcej to skrzyżowanie), widać by było całą tę ulicę (tak mi się wydaje) - od
        dworca PKS do początku ul. Żwirki i Wigury. Można by również potraktować tę
        kładkę jako miejce na reklamę róznych uroczystości organizowanych przez miasto,
        typu Air Show, dni Radomia itp. Taka reklama również byłaby widoczna z daleka.
        Myślę, że gdyby projekt był oryginalny i ciekawy to na pewno mogłoby to być coś
        wyjątkowego na skalę Polski:) Nie zwykła kładka, ale jakieś dzieło
        architektoniczne!!
        • Gość: Miecio Kladka, a na kladce radar ... hehe! IP: 66.207.104.* 21.12.05, 19:29
          • Gość: Jaaa Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! IP: *.radom.pilicka.pl 21.12.05, 19:39
            Po pierwsze, a propo wypadków, to trzeba przyznać rację, że w tym miejscu ludzie
            przebiegają przez ulicę w miejscu nie dozwolonym, więc sami sobie szkodzą. A
            jeśli chodzi o korki to faktycznie możnaby coś z tą kładką pomyśleć, to chyba
            całkiem dobry pomysł.
            Korki znikną, ale czy wypadków będzie mniej? Wątpię.
            • heniek_z_lasu Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! 21.12.05, 19:49
              to odwrotnie chyba;) ilość wypadków się zmniejszy, ale korki chyba raczej nie
              znikną, niestety...
              a ten radar to rzeczywiście problem, ale chyba nie do przeskoczenia....
              • Gość: pies Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! IP: *.radom.net 22.12.05, 10:30
                Rozwiązanie doraźne:
                przejścia podziemne i bariera rozdzielająca pasy ruchu po środku jezdni.

Rozwiązanie najlepsze:
                trasa N-S wzdłóż torów PKP, która przejmie większość ruchu.

Oba rozwiązania są bardzo potrzebne radomianom, o wiele bardziej niż taka
                obwodnica południowa (i tańsze).
                • heniek_z_lasu Re: Kladka, a na kladce radar ... hehe! 22.12.05, 13:12
                  W wątku o przejsciu podziemnym na Ustroniu czytałem, że kładka jest tańszym
                  rozwiązaniem od takowego przejscia pod ziemią... Tak wiec chyba jednak lepsza
                  byłaby ta kładka:) Kwestia teraz tylko, zeby pasowała architektonicznie do tego
                  miejsca...
    • Gość: uh Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:31
      kurde, piszecie , ze piesi wlaza pod kola samochodow a na przejsciu przez
      25czerwca przy zeromskiego mialem zielone, robie krok na przejscie a tu fru
      samochod na czerwonym. takie sytuacje iduje codziennie. trzeba zrobic to
      przejscie i tyle.
      • Gość: pies Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.radom.net 22.12.05, 14:09
        Kładek nie montuje się w centrach miast, bo wyglądają szkaradnie. Kładka
        miałaby tyle schodów, że nikomu nie chciałoby się na nią wdrapywać. Poza tym
        byłaby bezużyteczna dla rowerzystów, wózków dziecięcych i inwalidów. Przy
        przejściu podziemnym jest mniej stopni do pokonania i montuje się zjazdy dla
        wózków/rowerów.
        • Gość: pies Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.radom.net 22.12.05, 14:11
          na krzyżowaniu 25 Czerwca/Żeromskiego i 25 Czerwca/Słowackiego powinny być
          zainstalowane kamery. Poprawiłoby się bezpieczeństwo i byłyby dowody
          popełnienia wykroczeń przez kierowców.
          • Gość: Miecio Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: 66.207.104.* 22.12.05, 14:47
            To byloby zbyt proste i zbyt logiczne! Do tego jeszcze za wplywy z mandatow
            moznaby naprawiac drogi ... kpiny robisz?
    • Gość: taki_sobie Re: Niebezpieczna Ul. 25 Czerwca IP: *.net / 69.41.173.* 22.12.05, 19:01
      Gość "pies" ma rację.

Dodałbym do tego, że czas najwyższy aby zacząć tworzyć początki systemu sterowania ruchem. Na najbardziej newralgicznych skrzyżowaniach w Radomiu instalować sygnalizację świetlną działającą zgodnie z aktualnym natężeniem ruchu w określonych kierunkach + synchronizacja ich + kamery, o których pisze "pies" + centrum sterowania ruchem.

To wszystko kosztuje ale chyba już czas zrobić początek i powoli do przodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka