Dodaj do ulubionych

Radomiak kompletuje skład

IP: *.devs.futuro.pl 05.01.06, 18:53
jaja sobie robia z Radomiaka. chcialbym doczekac czasow gdy Radomiak bedzie
finansowa potega i przypelzna z prosba o angaz. a My im wtedy.... hihi
Obserwuj wątek
    • Gość: Maldini Re: Radomiak kompletuje skład IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.01.06, 19:41
      mk co się w bólach rodzi lepiej smakuje bez paniki pozdro mk i inni forumowicze
    • Gość: tomaszjvc Re: Radomiak kompletuje skład IP: *.241.udn.pl 05.01.06, 20:04
      nie bedzie witaj I ligo tylko III ligo jak tak dalej bedzie sie kompletowało
      skaład całym sercem TYLKO RADOMIAK
      • Gość: daw77 nie ma sianka nie ma granka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:34
        stara prawda póki co sprawdza się w Radomiaku. Oby były to pierwsze koty za
        płoty a reszta poszła z górki. Niestety prawda jest tak że Radomiak nie
        jest "firmą" do której ludzie przyjdą grać dla samej nazwy i splendoru. W
        dalszym ciągu jesteśmy zaściankiem w futbolowej Polsce i bezgraniczne
        uwielbienie i oddanie kibiców niestety tego nie zmieni. Dopóki nie będzie
        konkretnego zaplecza finansowego, a co za tym idzie organizacyjnego również to
        tacy "wirtuozi" jak Salami czy FatBoy Terlecki dalej bedą sobie z nas robic
        jaja i z wielką łaską grac w naszym klubie. Dziwi tylko, że tak "prężny" zarząd
        mając plany i ambicje nie postarał się o uregulowanie spraw transferowych
        jeszcze przed zakończeniem rundy jesiennej. Tak to jest ze teraz tacy ludzie ja
        Cieciura odchodzą za friko choć moglibysmy wziąć za nich pare złotych. nikt nie
        wyciągnął wniosków z poprzednich okresów transferowych gdzie spóźnione
        działania prowadziły do tego że zmuszeni bylismy brać z lapanki kogo popadnie.
        efekt był mizerny i teraz zanosi sie na powtórke z historii. Z ta różnicą że
        nazwisko Kuras z całym szacunkiem brzmi mniej znajomo dla wielu niz
        Broniszewski. Obym się mylił... Pozdrawiam...
        • Gość: T&T Pożyjemy, zobaczymy ... IP: *.chello.pl 06.01.06, 00:11
          Znowu wraca strach przed nieznanym, czyli jak i "KIM" zagra wiosną Radomiak, po
          tak znaczącym "upuszczeniu krwi". Nie mam najmniejszej wątpliwości, że na
          dzisiaj całego Radomia, a tym bardziej jednego z najbiedniejszych klubów
          drugiej ligi, czyli klubu RKS Radomiak, nie stać na nic więcej ponad to co jest
          dzisiaj. Druga liga jest szczytem, a może nawet jest czymś więcej względem
          aktualnych możliwości finansowo-organizacyjnych całego Regionu. Trzeba sobie
          wreszcie uzmysłowić, że "tak krawiec kraje, jak mu materii staje".
          Utrzymanie zespołu w drugiej lidze, nawet z tym, osłabionym składem, nie
          powinno stanowić problemu, oczywiście przy pełnym zaangażowaniu w grę
          wszystkich zawodników, bo jeśli kilku z nich nie zechciałoby się przykładać do
          gry to jednak może być kłopot. Trzech kandydatów do spadku już mamy, a są to:
          Świt, Polonia i Finishparkiet. Czwarty, po pięciu kolejkach rundy wiosennej
          będzie również już znany. Ja mam nadzieję, że wszyscy członkowie Zarządu jak
          i zawodnicy z podpisanymi kontraktami szczerze podchodzą do swoich zobowiązań,
          które sami na siebie nałożyli podpisując kontrakty z klubem (umowa o pracę
          podpisywana przez członków Zarządu, to też swego rodzaju kontrakt). Już było
          całkiem "nieźle", ale to jest właśnie ten "syndrom radomski" samozadowolenia,
          że jak coś już jest to będzie "ns zawsze". A tak nie bywa, bo inni są bardziej
          operatywni, mają większą kasę itp. Oby nie powtórzyła się sytuacja, którą już
          przerabialiśmy, to znaczy zespół będzie grał ładnie "dla oka" ale nie będzie
          zdobywał punktów. Nie jestem malkontentem, nie potępiam "wszystkiego w
          czambuł", ale pisząc tu ten tekst wyrażam swoje prywatne zdanie.

• Gość: Ronin T@T, bardzo dobry komentarz napisales.... IP: *.aei.ca 06.01.06, 03:19
      To jest wlasnie bolaczka ludzi z Zarzadu klubu, ze nie mysla perspektywicznie a
      na dzisiaj i na chybcika.
      Gdyby kasa Radomiaka byla pelna i bylby bogaty sponsor to kazdego zawodnika
      mozna by bylo miec. Ale jest tak jak jest i trzeba glowkowac, zeby Radomiaka
      utrzymac w II-giej lidze.
      Ja z calego serca zycze nowemu trenerowi, zeby udalo sie skompletowac
      wartosciowa druzyne i zebysmy my kibice mieli duzo radosci z wystepow
      Radomiaczka w nadchodzacym sezonie.
      • Gość: Trendy Witaj Ronin.... IP: *.stat.gov.pl 06.01.06, 08:42
        To, "kto jest" w Zarządzie, to też jest efekt stanu "kasy" w Radomiaku. Ja nie
        chciałbym Nikogo z aktualnego Zarządu obrazić, ale dla mnie na przestrzeni
        ostatnich dwóch lat najlepszym Prezesem Zarządu Radomiaka był Pan Lesisz. Było
        Go widać wszędzie, i w TV DAMI i na stadionie każdy, no może znacząca
        większość, z nas kibiców, rozrużniała Go. Wstyd mi się przyznać ale z
        aktualnych członków Zarządu to ja nie kojarzę żadnej "buzi", może jakoś bym
        rozpoznał Pana Oparcika i na tym koniec. Czy to mój błąd, czy może to członkom
        Zarządu wygodniej być anonimowymi. A może Gazeta Wyborcza udostępniłaby łamy
        swej gazety aby aktualny Prezes (nawet nazwiska nie pamiętam) powiedział co się
        dzieje, że tylu zawodników i to Tych najlepszych jednak odchodzi, bądź już
        odeszło z Radomiaka? Ciekawe co Wy Koledzy i Koleżanki forumowicze sądzicie na
        powyższy temat? "Aby do wiosny".
    • Gość: kibic Re: Radomiak kompletuje skład IP: 217.97.156.* 06.01.06, 11:29
      Każdy pracownik w "robocie" pozwala sobie na tyle na ile pozwoli mu pracodawca.
      Ta frekfencja na treningu to najlepsza wizytówka dla działaczy. To świadczy o
      ich autorytecie wśród piłkarzy i poziomie organizacyjnym klubu.
      Kasa to podstawa by miec argumenty w negocjacjach ale zachowanie i maniery
      niektórych piłkarzy są nie do zaakceptowania; jednak zarząd na to im pozwala
      m.in. Terlecki, Vileniskis (jeśli to prawda że uzaleznia swoją grę w Radomiaku
      od Mikulenasa). O wyczynach Salamiego z poprzedniej rundy nie wspomnę. Już
      wtedy należało kilku "kopaczą" dać porządnego kopa i niech ...idą z Bogiem.
      Nasi działacze im przebaczali, odwieszali. Dlatego nie dziwi mnie jak teraz
      traktują ich piłkarze.
      Marzę o ekstraklasie w Radomiu, ale jak to zrobić z działaczami których poziom
      jest najwyżej trzecioligowy, podobnie jak i organizacja w klubie.
      pozdrawiam wszystkich forumowiczów
      • Gość: Nana Re: Radomiak kompletuje skład IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.01.06, 12:24
        Wydaje mi sie , że w tej chwili następuje w Radomiaku tzw,przesilenie.W
        momencie kiedy przychodzi płacić za drugoligowy byt (ten 2005-20060)okazuje
        sie, że trzeba myślec o utrzymaniu również w tym roku. Z rzeczywistością trzeba
        było sie kiedyś spotkac i to nastąpiło teraz.Długi, długi , długi to jest nasze
        fatum.Nie mamy swoich ludzi do grania więc będziemy popadac w jeszcze większe
        długi.Bo pracownicy pod tytułem piłkarze nie chcą już grac za byle co, albo za
        dziękuję.Nie mamy także kogo sprzedać bo już wszystkich co lepszych
        sprzedaliśmy.Potrzeba w Radomiaku takiego polskiego prezia jakim był kiedyś Pan
        R.Antoniewicz ,,swój chłop,, mającego nosa dosłownie i w przenośni do piłki.Do
        wiadomości mlodych to były wieloletni Prezes Radomiaka.Potrzeba nam sternika
        mentalnie związanego z piłką, myślącego i chwili obecnej, ale również o
        przyszłości, ale klubu nie własnej.W tej chwili to jest taka nasza radomska
        maniana jak to mówił kiedyś nasz zawodnik Nana ( Osuch).
        • Gość: Trendy Dzięki Nana ..... IP: *.stat.gov.pl 06.01.06, 13:37
          Dzięki Nana za przypomnienie Jurka Osucha grającego w przeszłości z nr 10 na
          plecach, którego znałem osobiście. Jeśli natomiast rzeczywiście w Radomiaku
          aktualnie następuje przesilenie, to czym to wszystko może się skończyć, jak tak
          przypadkiem skończy się "ostatecznie kasa"?
          • Gość: Gela Re: Dzięki Nana ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:53
            uff ciekawe co sadzą krytycy Bronka, czy już tęsknią???
            wracając do Osucha (po jego bramce awansowaliśmy do II ligi, roku nie pamietam)
            żywej legendy naszego klubu, to z tego co wiem
            to w ub. roku stracił nogę, ale kogo to obchodzi w Radomiu????
            skonczył grać to na odstrzał... przykre ale prawdziwe,nasz specyficzny szacunek
            do historii i tradycji mamy zresztą na zywca w kwestii czarnych
            • Gość: kibic sportowy Oby Radomiaka nie zniszczyli jak Czarnych IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.01.06, 15:59
              Tego właśnie się obawiam.U ans tradycja,nazwa to nie ważne.Działacze dbajacy o
              swój interes.Pogoniono swoich piłkarzy biorąc najemców a Ci jak nie ma sianka
              nie ma granka.Analogiczna sytuacja jak z Czarnymi:(
              • Gość: RAA Re: Oby Radomiaka nie zniszczyli jak Czarnych IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.01.06, 21:10
                Nie analogiczna bo klubu o nazwie czarnych juz niema , a Radomiak nadal
                istnieje.
                • Gość: Nana Re: Oby Radomiaka nie zniszczyli jak Czarnych IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.01.06, 12:43
                  do RAA: Wszyscy normalni kibice w Radomiu wiedzą, że Czarni grają w 1 lidze
                  siatkówki.Kibice p.nożnej to nie ufoludki i dla nich tradycja to świętość.
                  Choć w przeszłości grupy kibiców Radomiaka i Czarnych nie przepadały za sobą
                  to jeżeli w gre wchodził interes miasta nigdy nie opuszczali Czarnych.Bo był to
                  klub cywilno wojskowy i nikt nie miał prawa kombinować przy nim.Ten kto w
                  pamiętnym 2003 pokombinował powinien teraz zacząć uzdrawiające działania. Bo
                  wcześniej czy póżniej szydło wyjdzie z worka, tak jak z zakupionymi przez
                  Jadar obiektami Radomiaka.Myślę, że czas najwyższy, aby w tej sprawie głos
                  zabrały władze miasta. Trzeba nas trochę ,,oświecić,,.Czy przejęcie drużyny
                  siatkówki to operacja wagi państwowej owiana tajemnicą? A może Lepper nam powie
                  jak to z tą siatkówką w Radomiu było i jest.Przecież tak niewiele trzeba ,aby
                  zapomnieć o konflikcie, tylko trzeba chcieć.Bo w tej chwili to wygląda ,ze
                  prawda jest bolesna i przykra do wyjawienia.
                • Gość: kupidura to frajer Re: Oby Radomiaka nie zniszczyli jak Czarnych IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.01.06, 15:36
                  Człowieku ale ten twój wieśniak też chcial wejść w Radomiaka ale właśnie
                  dzialącze pwoiedzieli stanowcze nie.Dla zmiany nazwy klubu.W Czarnych sie
                  zgodzili bo pseudokupidura ich okłamał.Frajer zawsze będzie frajerem.
      • Gość: jas fasola Re: Radomiak kompletuje skład IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.01.06, 12:39
        osobiście wolę, żeby kopacze w rodzaju Terleckiego(nadwaga), Mikulenasa(wiek,
        nieumiejętność trafienia piłką do bramki rywali z 5m), Salamiego("nie ma sianka
        nie ma granka"), Branfiłowa(zagrania siatkarskie i bezmyślne kopanie przeciwnika
        w polu karnym) czy Siciak(ulubieniec i "kierowca" trenera) nie pojawiali się w
        Radomiaku, tym bardziej jeśli za swoje umiejętności oczekują nie wiadomo jakich
        kokosów... Trzeba szukać "młodych wilczków" takich jak Cieciura, Brzyski, a
        wcześniej Gołoś czy chociażby Bonin... więcej będzie pożytku z zaangażowanej gry
        piłkarzy, którzy chcą się pokazać niż bylejakości "gwiazd"... Bądźmy dobrej
        myśli, trener Kuras na pewno wie co robi. W wywiadach wspominał o uzupełnieniu
        zespołu młodymi, walecznymi piłkarzami. Miejmy nadzieję, że Bielski, Karaszenko
        i inni którzy mają się pojawić wkrótce oddadzą serce dla Radomiaczka...
    • Gość: mirco Re: Radomiak kompletuje skład IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.01.06, 17:10
      A w czasie sezonu będzie płacz, że piłkarze nie przepracowali okresu
      przygotowawczego i są w słabej formie... Prowizorki w Radomiaku ciąg dalszy.
      Niestety.
      • Gość: zielony Re: Radomiak kompletuje skład IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.01.06, 19:00
        Na razie to sklad jest na III lige. Od dzialaczy nie ma co wymagac bo tam nikt
        nie ma pojecia o pilce. Oparcik o niczym nie ma pojecia, ale co wymagac od
        goscia bez matury! Kurasa wsadzili na mine. Obiecali mu przed podpisaniem
        kontraktu pelne zabezpieczenie finansowe, a tu nawet nie wyplacili jeszcze
        chlopakom pensji za listopad 2005, o premiach nie wspomne. Prezes jest zielony
        jak nasze barwy i wszystkim mowi, ze jego to wsadzili na sile! KABARET!!!
        Niestety kosztem naszego klubu, ale trzeba byc optymista, ze cos sie zmieni.
        • Gość: T&T Dzięki Ci Zielony za pare informacji ...... IP: *.chello.pl 08.01.06, 08:54
          No to sie nam rozwinęła dyskusja. Cieszy mnie osobiście to Wasze zaandażowanie
          forumowicze, bo to oznacza, że nawet w przerwie zimowej, "gdy niedźwiedzie
          śpią" jesteście myślami przy Radomiaku. To jest ten fundament na którym opiera
          się to niepojęte dla wielu, ba niekiedy nazywane "szowinistycznym" kibicowanie
          Radomiakowi. Ja jako człowiek, który pamięta mecze Radomiaka z Błękitnymi
          Kielce (ilu dzisiejszych fanów Radomiaka pamięta jeszcze, że taki klub kiedyś
          był) jestem bardzo zadowolony z tak merytorycznej, prowadzonej w kulturalny
          sposób polemiki. Tak trzymać Panowie i nie "popuszczać". Osobiście uważam, że
          Kuras, na dzisiaj, jeśli nie mogło "wyjść" przedłużenie kontraktu z
          Broniszewskim, jest to optymalne rozwiązanie, bo jest młody, ciągle "głodny"
          sukcesu, więc powinno Mu się chcieć coś osiągnąć, nawet z przeciętnym składem,
          bo taki na dzisiaj ma Radomiak. Aby do wiosny!
          • Gość: Nana Re: Dzięki Ci Zielony za pare informacji ...... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.01.06, 16:48
            Ja pamiętam mecze Radomiaka z Błekitnymi, jeszcze Iskrą Kielce,
            Lublinianką,Wisłą Kraków, liczne derby z Bronią i Czarnymi itd, itd.Ja także
            wierze , że Kuras tchnie nowego ducha w naszą radomska piłkę.Życze mu
            powodzenie choc wiem, że będzie mu b.ciężko.Żle , że wtym roku będą wybory
            samorządowe i pieniądze zamiast sponsorzy ulokować w sport przeniosą do
            polityki.Pożyjemy , zobaczymy.Czekam na dobre wieści.
            • Gość: RAA Re: Dzięki Ci Zielony za pare informacji ...... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.01.06, 09:01
              samo wpadliscie w w pulapke swoimi wypowiedziami o zaniechanej tradycji,
              Carnych Radom,- piszac na temat dawnych meczy Radomiaka z kieleckimi druzynami,
              ktore juz nie istnieja.
              W Kielcach umieli sie z faktem upadku znanych druzyn pilkarskich i klubow,
              pogodzic sie znacznie lepiej jak w Radomiu, i nik tam nie rwie wlosow z
              glowy,ze niema juz : Blekitnych , SHL, czy Iskry - Kielce. Na miejscu dawnego
              stadionu SHL - powstal klub Korona Kielce, a w miejscu stadionu - Blekitnych
              kielce, - wybudowano od podstaw nowoczesny stadion pilkarski z podgrzewana
              murawą, - przedewszystkim dla potrzeb I-szo ligowej Korony-kolportera Kielce.
              • Gość: wojtek Re: Dzięki Ci Zielony za pare informacji ...... IP: 213.25.173.* 09.01.06, 13:18
                to jedz go ogladac
                • Gość: Gela Re: Dzięki Ci Zielony za pare informacji ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:25
                  te kluby padły bo nie miały kiboli, mamy przykład amiki wronki,
                  wcześniej sokół pniewy, ale tam gdzie sa kibice tam musi być tradycja
                  nam nie jest wszystko jedno czy klub się nazywa jednego dnia Barcelona
                  a drugiego wicher kostomłoty, na tym polega kibicowanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka