Dodaj do ulubionych

Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjackich

IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 12.01.06, 19:43
Z tego co wiem to nie ma możliwości pozbawienia tytułu.
Gdyby tak było to 99% jest pisanych nizzgodnie z prawem, przypisy, cytaty
umnieszczane w pracy jako nie swoje itp itd
Obserwuj wątek
    • Gość: pupka Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.internet.radom.pl 12.01.06, 20:16
      A może pan rektor przyjrzałby się działalności pana Wólczyńskiego i
      przetargom ,które rozstrzyga? Ciekaw jestem czy wszystko jest w porządku?
      • Gość: student Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:02
        ostatnio myslalem na temat prac lincencjackich i magisterskich. powidziec moge
        jedno. zly jest system!!! tylko prace badawcze, o odkryciach nie sa plagiatami.
        teoretycznie piszac "ziemia kreci sie wokol slonca" tez popelniamy plagiat bo to
        napisal kopernik w swojej pracy! nie mozna opisywac czegos co juz zostalo
        zbadane i opisane!!! a przeciez w pracach magisterskich wszystko sie powtarza!
        wiec chcac, czy nie chcac plagiat i tak popelniamy...
        • ar.co Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack 13.01.06, 10:19
          Praca magisterska z założenia nie ma być odkrywcza - ma jedynie pokazać, że
          student opanował właściwy dla jego dziedziny warsztat badawczy. To, że bardzo
          często nie spełnia tego wymogu - to już inna sprawa. System jak system, można
          dyskutować, ale słaby jest przede wszystkim poziom prac (oczywiście nie
          wszystkich, chodzi raczej o część), a to już wina nie tylko syudentów, wśród
          których coraz bardziej widać skutki masowego naboru, ale rónież uczelni
          (przyjmują każdego, byle płacił) i kadry, która często nie potrafi tego poziomu
          dopilnować.
    • Gość: Bylystudent Luft:) IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 13.01.06, 08:11
      Panie Luft a nie pamieta pan jak pan chcial lapowke za zalatwienie egzaminu z
      matematyki?wszyscy jestescie tacy sami!
    • Gość: miki Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.06, 08:42
      już za czasów WSI większość dawała w łape !
    • ar.co Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack 13.01.06, 10:14
      No to malutko wiesz - bo jest możliwe pozbawienie tytułu. A to, że akurat
      twój "mgr" (o ile w ogóle masz prawo do tych literek) jest
      kupiony/przepisany/niezgodny z prawem, to nie oznacza, że dotyczy to
      wszystkich. A twój post świadczy przede wszystkim o braku logiki - "cytaty
      umieszczane w pracy jako nie swoje" - tzn. wg ciebie cytaty powinny być
      umieszczane w pracy jako "swoje"? Zanim zaczniesz pukać w klawiaturę, puknij
      się w główkę. Mocno.
      • Gość: Marcin Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: 213.199.199.* 13.01.06, 11:18
        Jedno jest pewne.

Rektor ma ciężki orzech do zgryzienia. Ktoś rozpętał wojnę, pewnie zrobił to z
        jakichśgórnolotnych pobudek (taa napewno tak było).

Osoby decydujące się na to, by ktoś napisał im pracę magisterską śwadomie
        decydują się na przestępstwo. Tak samo z użytkownikami nielegalnych kopii
        oprogramowania. Skoro policja używa lewych windowsów, to co im grozi?

Społeczne przyzwolenie na tego typu postępowanie i to, że "wszyscy" tak robią,
        a dodatkowo jest to bezkarne - powodują, że nic się nie zmienia od lat i
        problem narasta.

Albo decudujemy się zrobić porządek, albo NIC się nie zmieni. Ta decyzja musi
        być podjęta przez kazdego indywidualnie.

Serdeczne pozdrowienia dla Rektora Lufta.
        Uczelnia i studenci, także ci byli studenci - są z Panem i liczą na Pana!
    • Gość: LR Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.28.udn.pl 13.01.06, 11:05
      Zabieranie tytulow, powtarzanie egzaminow OK... ale trzeba miec tez troche
      samokrytyki (odsylam do nie tak dawnego wywiadu w Echu Dnia). Jak to mowia "kruk
      krukowi oka nie wydziobie". Jak sie ktos z zewnatrz wezmie za sprawe to robia
      wielkie halo. A co do cholery robia wladze, zeby tak nie bylo? Nic. A jak juz
      tak jest i sie wyda to najczesciej nauczyciel wcale nie jest winien. Bo jak
      przeczytalem kiedys w Echu rowniez, ze wszyscy nauczyciele, ktorzy zostali
      "zlapani" dalej figuruja na liscie pracownikow i pobieraja pensje (oprocz jednej
      osoby, ktora sie podobno sama zwolnila) to mi rece opadaja. Zawsze widzi sie u
      nas tylko jedna strone problemu. Wypadalo by, zeby ci ludzie pomysleli sami nad
      soba najpierw bo takie "zmienianie" do kamery to nikogo nie przekonuje.
      • Gość: domik Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 13.01.06, 16:12
        Bzdurą jest odbieranie tytułów za napisana pracę. Przeceiż tytuł to wynik trzy
        czy pięcio letniej pracy ludzi, którzy chodzili na zajęcia, zdawali egzaminy
        itp. Taka praca to tylko uwieńczenie, które tak naprawdę niczego nie zmienia i
        nie wnosi.
        • Gość: Clock Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.01.06, 09:22
          Bzdura? Tytułu magistra nie daje się za chodzenie na wykłady czy zdawanie
          poszczególnych egzaminów. Praca magisterska ma pokazać czy to co ktoś nauczył
          się w trakcie studiów jest na właściwym poziomie zrozumienia. Dlatego uważam,
          że praca magisterska winna być samodzielnie napisana. Można cytować różnych
          autorów, ale to nie może być 100% pracy. W pracy magisterskiej należy dodać
          swój komentarz, wyjaśnić jak rozumie się to, co się człowiek uczył przez te
          kilka lat studiów, dodać własne spostrzeżenia i uwagi.
      • Gość: kot Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 13.01.06, 16:13
        A co w sytuacji, kiedy 80% prac z prawa pisanych jest o tym samym i na
        podstawie tych samych materiałów (akty prawne, ustawy, uchwały, orzecznictwo).
        Czy tam też zabierać tytułu za plagiaty?
    • Gość: światło Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 16:25
      Prokuratura ustalła, ze Olena B.ogłaszała się na tablicy Politechniki.
      Takie informacje do nas nie docierały-przekonuje Rektor Politechniki......
      Panie Rektorze-chyba nikt nie uwierzy że jest Pan nie umie czytać, był Pan Prorektorem ds rozwoju kadry naukowej w tym czasie, no ale brak czasu,skromny dodatek prorektorski należało uzupełnić w wyższych szkołach prywatnych a jest ich ponad 10 w Radomiu zamiast pilnować porzadku na Uczelni, a Senatorowie również więkzościowo u konkurencji dorabiający i tak wybiorą Rektora ze swoich,
    • Gość: §§§ p Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.udn.pl 13.01.06, 17:33
      Panie Rektorze powinien pan bronić tych ludzi, a jakim prawem odbierać tytuły
      na postawie jakiego prawa. To jest problem ogromny dzisiejszych czasów ale to
      przecież pisała prace pracownik naukowy tej uczelni - wiec moze najpierw należy
      wymagać uczciwości od pracowników, jako oni będą przykładem i autorytetem to
      żaden student nie pozwoli sobie na żadne kombinacje. Bo tak naprawde napisać
      pracę jaką kolwiek i na jaki kolwiek temat to nie jest wielka filozofia.
      • Gość: hm... Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:30
        Należy prace odebrać. .... i nie ma nad czym się zastanawiać. "Kupienie" pracy
        to tk jak kupienie "papierów", że się skończyo jakąś uczelnie. ... a Rektor nie
        powinien bronić "studentów', którzy łąmali obowiązujące prawo - tak samo jak i
        nie powinien bronić pracowników , którzy łamali prawo.
        • Gość: pracownik Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.183.udn.pl 13.01.06, 22:02
          I konsekwentnym być. Zgodnie z zapowiedzią KONIECZNIE powtórzyć egzaminy zdane
          za łapówki. Wreszcie jasny sygnał od władz uczelni!
      • Gość: @@@ Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:22
        Napisać trzy zdania bez "ortów" - to dopiero problem:)))
      • Gość: Clok Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.01.06, 09:38
        Co za siła argumentu. Koń by się uśmiał. Jeżeli ktoś uzyskał jakieś uprawnienia
        w wyniuku oszustwa lub innego przestępstwa to nie moze liczyć iż po odkryciu
        tego nie zostaną one unieważnione. Zgodnie z prawem polskim nie zostanie on
        pociągnięty do odpowiedzialności karnej (czyli nie dostanie wyroku za
        łapówkarstwo), natomiast zgodnie z naszym prawem musi zostać pozbawiony
        niesłusznie uzyskanych świadczeń czy uprawnień. Jeśli ktoś zdobył prawo jazdy
        za łapówkę to oznacza, iż nie spełnił on wymogów określonych przepisami o ruchu
        drogowym. Z tytułem magisterski jest dokładnie identyczna sytuacja.
    • Gość: mi*77 Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:14
      Większość prac to co najmniej plagiaty.Ale promotorzy przy tej ilości studentów
      nie są w stanie tego sprawdzić.Sama znam kilka osób którym pisanie pracy zajęło
      kilka dni, dosłowne przepisanie innych prac.Zmianie uległy tylko daty i
      nazwy.Uwagi te nie dotyczą prac z ekonomi u Piotra T
    • Gość: anty Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.104.udn.pl 13.01.06, 23:22
      jak chce odebrac to niech pierw podstawę prawna poda...to ze na lewych
      papierach ludzie maja licencjaty(i uczą w szkołach na ich podstawie)to juz
      problem nas wszystkich!jak sie dowiem że mój dzieciak chodzi do szkoły gdzie go
      uczy ktoś(oszust,=gnida) kto uzyskał podstawę do nauczania(licencjat)w sposób
      nieuczciwy(tzn.jest.pierd... nieukiem i oszustem),to sobie z nim porozmawiam na
      osobności.Bezrobocie niczego nie usprawiedliwia,chcesz sie utrzymać na
      powierzchni to OK,ale nie kosztem dzieci(naszych,w tym moich).Na pochybel
      oszustom!!!
      • Gość: jkhj Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 14.01.06, 00:39
        Co Ty gadasz człowieku? Czy widziałeś kiedyś pracę licencjacką z
        nauczucielskiego? Klepanie kotka za pomocą młotka - moralne czy etyczne - tak w
        dużym skrócie można oddać tematykę tych prac. I po co one komu? Co wnoszą
        nowego? Czemu ma słyżyć to co jest tam napisane? A z doskonaleniem warsztatu,
        to mnie nawet nie rozbawiajcie. Po co komu ten warsztat.
        Prace swoją pisałem 8 lat temu i od tego czasu ani razu (!!!) nie wróciłem do
        tego i nie korzystałem z tego co tam napisałem. A warsztat badawczy do niczego
        mi się nie przydał. Taka jest prawda!
        • Gość: anty Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.104.udn.pl 14.01.06, 01:13
          MaOk,
          1. Czy widziałeś kiedyś pracę licencjacką z
          nauczucielskiego?
          odp.Nie widziałem.O czym to swiadzczy?Gorsza od mojej magisterskiej?
          2.Klepanie kotka za pomocą młotka - moralne czy etyczne - tak w
          dużym skrócie można oddać tematykę tych prac.
          odp.Nie mierz wszystkich swoja miarą(przepisałeś czy ktoś ci napisał?).
          3.I po co one komu?
          odp.żeby po conajmniej 8 latach wiedzieć że się ją samemu napisało,(zawsze moze
          wyjść szydło z worka).
          4.Co wnoszą
          nowego?
          odp.to zależy od tematyki i ambicjii autora
          5.Czemu ma słyżyć to co jest tam napisane?
          odp.Twoim zstępnym
          6.A z doskonaleniem warsztatu,
          to mnie nawet nie rozbawiajcie. Po co komu ten warsztat.
          odp.???
          7.Prace swoją pisałem 8 lat temu i od tego czasu ani razu (!!!) nie wróciłem do
          tego i nie korzystałem z tego co tam napisałem. A warsztat badawczy do niczego
          mi się nie przydał. Taka jest prawda!
          odp.pracujesz w zawodzie nie zwiazanym z pracą licencjatką a warsztat naukowy
          pewnie przepisałeś słowo w słowo.
          Pozdro...l.....u
          • Gość: dfhdsjf Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 15.01.06, 20:46
            Zdziwiłbyś się. A dla porządku powiem,że samodzielnie pisałem pracę, miałem
            przy tym ambicje, do dziś pracuję w zawodzie. Nadal podtrzymuję to co napisałem
            wyżej!!!
            • Gość: AS Re: do jkhj IP: 193.111.144.* 18.01.06, 19:03
              zatem tylko należy współczuć uczniom przez Ciebie uczonym
        • Gość: AS Re: do jkhj !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 193.111.144.* 18.01.06, 19:01
          Nie ma zatem czym się chwalić! To, że od 8 lat nie skorzystał Pan ze swojej
          pracy mgr świadczyć może tylko i wyłącznie o jej wartości i Pana wartości jako
          MGR! Praca magisterska/dyplomowa jeśt niejako świadectwem dojrzałości
          psychicznej, intelektualnej danej osoby. Zazwyczaj przynosi autorowi
          zadowolenie. U Pana widać, że jest Pan zwykłym przeciętniakiem w życiu.
    • Gość: ABC Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:31
      Jeżeli prokuratura usaliła,że Olena B.ogłaszała swoje usługi na tablicy ogłszeń
      w budynku Politechniki i wszyscy o tym wiedzieli to przełożeni począwszy od kierownika zakładu, Katedry,Dziekana i prorektorów i rektora są za to odpowiedzialni w stopniu proporcjonalnym do dodatków kierowniczych, jeżeli nie z tytułu prawa to z prezentowanych zasad etycznych,wiedzieli o przestępstwie i nie zapobiegli więc są współodpowiedzialni.Ryba psuje się od głowy.
      • Gość: :-) Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.radnet.pl 15.01.06, 08:36
        Panowie Rektorze, Panie dziekanie, Kierownicy Katedr, wykładowcy .........
        bieerzmy sie do pracy!!!!!!!!!!!!!! Czytajmy wszystkie ogłoszenia, sprawdżmy
        kto pokoje wynajmuje, kto prace pezepisuje, kto jaka ksiazke chce sprzedac. Aha
        zacznijmy kożystać z tych usług!! Przecież po to przyszliśmy tu do pracy.
        Zamiast publikacji, doktoratów, habilitacji itd. Na scianach i tablicach jest
        ciekawsza lektura.
    • Gość: żeglarze Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:29
      Praca to głównie 10 prywatnych uczelni i nasze prywatne firmy(niech żyje zdrowa konkurencja!),publikacje to nasze Zeszyty Naukowe i konferencje krajowe,doktoraty i habilitacje to Rosja,Ukraina, Słowacja/jaka szkoda że brak NRD/ Niech GŁUPOLE
      pracują tylko na Politechnice i dla nauki,angielski przeszkadza w karierze.
      Im dłużej Politechnika będzie najsłabszą uczelnią tym taniej można ją kupić
      zgromadziliśmy już kapitał a prawo jeszcze jest po Naszej stronie.
      • Gość: s Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.01.06, 15:21
        W NRD też robili np Nita.
    • Gość: . Re: Rektor zapowiada odebranie tytułów licencjack IP: 82.139.48.* 18.11.06, 14:27
      Tylko zapowiadał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka