Dodaj do ulubionych

Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie

IP: *.chello.pl 16.01.06, 20:54
No to na koniec "co nie co" dowiedzieliśmy się kto będzie wiosną w kadrze
Radomiaka. Bardzo dobrze, że Zarząd znalazł obiecane pieniądze, bo bez nich,
to najpewniej jeszcze kilku zawodników mogłoby chcieć zmienić pracodawcę.
Wierzę w trenera Kurasa, bo jest młody i jeszcze chce Mu się coś udowodnić,
jak chociażby to, że potrafi dobrze zamotywować i wytrenować drużynę, która
wiosną zagra, w co wierzę, conajmniej tak samo dobrze jak ta jesienna.
Powodzenia trenerze i "Aby do wiosny!"
Obserwuj wątek
    • Gość: RKS1910 Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.01.06, 22:25
      Skromna ta kadra.Najważniejsze,że jednak są w niej zawodnicy którzy chcą grać w
      Radomiaku.Spokojnie trener Kuras jeszcze załatwi 3-4 nowych i kadra będzie
      walczaków a nie gwiazd.
    • Gość: Mariusz 2 Błażejewski w Radomiaku IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 16.01.06, 23:57
      Czemu nie ma w powyższym artykule informacji o tym, że Artur Błażejewski został
      piłkarzem Radomiaka. Co do dalszych wzmocnień to narazie nie ma na nie co
      liczyc. W pierwszej kolejnosci zawodnicy wybieraja kluby gdzie jest kasa, a tej
      w Radomiaku nie ma na tyle aby przebic oferty innych klubów. Dobrze, że chociaż
      zaległosci ( 1 rata ) obiecane wypłacono, dzieki czemu klub bedzie bardziej
      wiarygodny. Stąd wniosek sie sam nasuwa aby szukac także w nizszych
      ligach.
      • Gość: windyk Re: Błażejewski w Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:47
        nie wyplacono zadnej pierwszej raty.Wyplacono tylko zaleglą pensję.A to chyba
        jest różnica,bo zarząd dalej się nie wywiązuje z umowy-tj do 15 mieli zaplacic
        pierwszą ratę,a dalej jej nie ma-choć to pilkarze im poszli na rękę i zgodzili
        się na te raty,bo ta premia powinna byc juz dawno wyplacona.Dla mnie to dupa,a
        nie dzialacze.Nie dziwię się ,że grajki uciekają skor w tym klubie są same
        obiecanki cacanki...
    • Gość: radomiak pany Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.lodz.dialog.net.pl 17.01.06, 09:38
      robi sie ciekawie kuras sklepie niezla ekipe blazejewski bednarz nykiel to sa
      niezle grajki mlodzi glodni anie takie gwiazdy broniszewskiego
      • Gość: windyk Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:44
        mlodzi glodni-i co z tego?samym glodem za dużo nie zdzialasz.Ja tam wolę
        gwiazdy Broniszewskiego.Dobrze ze chociaż część z nich zostaje.
    • Gość: kibol z plant Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: 217.153.30.* 17.01.06, 10:23
      Słabiutki ten składzik mają zieloni, boje się czy się utrzymamy w II lidze.
      Bramkarze i obrona jest w miare przyzwoita, ale pomoc i atak pożal się Boże.
      trudno będzie bramke strzelić takim napastnikom jak Lesisz czy Ząbecki jeśli
      pomoc oparta jest na niezniszcalnych Kacprzaku i Rysiewskim. przecież oni nie
      maja kondycji na bieganie 90 min.
    • Gość: Maldini Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.01.06, 10:39
      Na zgrupowanie pojechał też Duda.
    • Gość: Trendy Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.stat.gov.pl 17.01.06, 15:34
      T@T podzielam Twój pogląd, że trener Kuras jest największym osiągnięciem
      aktualnego Zarządu RKS Radomiak. Jeśli chodzi o pieniądze to może "Windyk"
      wiesz coś na taki temat: Czy Zarząd sobie wypłaca regularnie pensje, czy
      idzie "równo" z zespołem w zaległościach finansowych. Moim zdaniem byłoby
      wysoce nie fair, gdyby członkowie Zarządu sobie wypłacali regularnie pobory a
      zawodnikom regularnie zalegali z płatnościami. Jeśli coś wiecie na ten temat to
      napiszcie!
      A gdzie to nasz Ronin z Kanady, może mrozy Go dopadły, albo zasypało Go w
      dalekim Montrealu?
      • Gość: windyk Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:48
        tego niestety nie wiem.Ale znając naszych wlodarzy to wcale bym się nie zdziwil
        gdyby wobec siebie nie mieli zaleglości,a nawet powiem ,ze jest to raczej pewne.
    • Gość: członek stowarzysz Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.radom.pilicka.pl 18.01.06, 09:03
      windyk dlczgo piszesz bzdury. zapisz się do stowarzyszenia wtedy przeczytasz sobie
      Statut i będziesz wiedział że zarząd pracuje społecznie. Nie pobiera z kasy
      RADOMIAKA pensji.
      • Gość: windyk Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:25
        statut taki jest,ale rzeczywistość jest inna.powiedz szczerze czy prezes albo
        dyrektor nie mają pensji.Moze niekoniecznie idzie to z kasy klubu tylko od
        miasta,ale pensje mają napewno.
        • Gość: zielony Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.01.06, 16:59
          Zarzad wzial kredyt z banku, Oparcik pobiera kase z klubu. Prezes tez bierze,
          ale jest to scisla tajemnica ile?
          • Gość: xxx Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.01.06, 17:18
            prezes 10tys dyrektor 5tys reszta członków zarzadu za darmo o to chodzilo
            p.Korczowi.Wiadomo ze dyrektor czy prezes musza zarabiac w koncu sa na etacie
            lecz windyk to nie nasza sprawa.Bylo startowac w wyborach.Narzekac-jakie to
            radmoskie.Jadar jeszcze wam kotką wyjdzie...tylko Radomiak Jestem przekonany że
            Radomiak sie utrzyma.Awans w sporcie wszystko jest możliwe.
            • Gość: windyk Re: Radomiak wyjeżdża na zgrupowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:42
              utrzymac się utrzyma,ale awans możemy odlożyć na kiedy indziej.Dlaczego nie
              nasza sprawa ile zarabiaja,jestem kibicem Radomiaka i chcialbym wiedzieć ile
              zarabia prezes czy dyrektor,to powinno być jawne.Za 10 tys to ja też mogę być
              prezesem i napewno zrobilbym więcej.W takim razie zastanawiam się czy nie
              wziąść udzialu w następnych wyborach:) a jadar mam gdzieś...Co do
              narzekania,wiem ze to typowo radomskie,ale w końcu jest chyba na co narzekać
              nie.Jak będzie dobrze,jak zarząd zacznie robić to co do nich nalezy to wtedy
              nikt nie będzie narzekal.Wzieli kredyt,nieżle,czyli dlugi zamiast spadać to
              rosną.Pierwszy raz w życiu slyszę aby klub bral kredyt na pensje,a co dalej?
              będą brali kredyt na splatę kredytu,następny na następną wyplatę...i tak w
              kolo...super za jakiś rok powinni oglosić upadlość klubu jak tak dalej pójdzie.
              • Gość: T@T To trzeba tak robić jak Widzew ! IP: *.chello.pl 18.01.06, 19:32
                Rzeczywiście, my kibice nie będący członkami klubu RKS Radomiak to możemy sobie
                tylko "wypisać się" na forum GW Radomskiej lub na nieformalnych klubowych.
                I nic więcej tak naprawdę nie możemy, chyba że nie chodzić na mecze i nie
                kupować biletów. Takie rozwiązanie też nie jest dobre, bo wtedy "MIASTO" nie
                będzie łożyć na klub, bo nie ma ten klub potrzeby istnienia, bo nikogo gra
                piłkarzy nie interesuje. I tak źle i tak nie dobrze. Reasumując, dopóki ktoś z
                nas kibiców nie będzie dysponować stosowną gotówką lub nie przyprowadzi
                prawdziwego sponsora to musimy godzić się z tym stanem rzeczy jaki panuje na
                obiekcie zlokalizowanym przy Struga 60. I tyle. Aby do wiosny !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka