Dodaj do ulubionych

Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce

IP: *.udn.pl 17.01.06, 19:52
Gratulacje dla pedagogów i zdolnej młodzieży,
- jesteśmy z was dumni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Abstynent z IVLo. Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.net-serwis.pl 17.01.06, 20:05
      Ja wam powiem kawał. Nauczyciel kazał uczniowi VI Lo nauczyć się ksiązki
      telefonicznej, na co pilny uczeń zadał prowadzącemu zajęcia znamienne pytanie
      "na kiedy panie prof.??". Analogiczne pytanie zostało zadane w IV Lo. Odpowiedz
      była tyleż prosta co logiczna mianowicie: "A po co??". Stary to żart, ale
      oddający zasadnicze różnice pomiędzy nami drodzy koledzy i koleżanki. Pozdro dla
      Lisicy ona wie od kogo.Wszyscy jesteśmy na UW no może prócz Sancza a Kochanowski
      cóż......Kożmiński, Łazarski sama elita no i oczywiscie WSH,WSFiB i jakies tam
      inne dziwne organizmy dydaktyczno(pseudo)naukowe.Najlepszym dowodem na prestiż
      naszego Liceum była lista nazwisk na stuleciu naszej szkoły.Dziękuje za
      możliwosc wypowiedzenia sie na tym skromnym forum.
      • Gość: miriam Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internet.radom.pl 18.01.06, 09:16
        To prawda Chałunińszczak jest lepszą szkoła bo rankimngi to nie wszystko.
        Kochanowski to szpan i kasa starych tej młodzieży. Taka szkoła dla dzieci vipów.
        • Gość: tosia Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.radom.pl 18.01.06, 13:56
          Nie powiem duzo bogatych osob uczeszcza do kochanowszczaka, ale w kazdej szkole
          tak jest, ja ukonczylam to liceum 3 lata temu a mama mnie sama wychowuje wiec
          jestem dowodem na to ze to nie tylko szkola biznesmenow i vipów, a teraz na
          studiach widze znaczne roznice w programach nauczania w kochanowszcaku i innych
          szkolach. pozdrawiam
          • Gość: Liza Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:51
            Ja też skończyłem tę szkołę i wiem, że chodzą tam uczniowie z zamożnych rodzin,
            ale nie tylko. Ja nie należałam do zamożnych, wychowywała tylko mama i było nas
            czworo, wszyscy skończyliśmy kochanowskiego z niezłymi wynikami, więc to chyba
            nie reguła....
      • Gość: lauria Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:41
        Mam 44 lata. Mieszkam w Radomiu od 20 lat. To niesamowite, że gdziekolwiek w
        tym mieście spotykam osobę, która coś znaczy - lekarz, prawnik, wysoki
        urzędnik, jest to zwykle absolwent Kochanowskiego, lub przyjezdny. Reszta szkół
        reprezentowana jest bardzo marnie.
        • Gość: Przemek Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.gazeta.pl / *.crowley.pl 18.01.06, 13:56
          oj kompleksiki kompleksiki
          chałbiński oczywiście nie jest najgorzsy (chociarz położony zdecydowanie zbyt
          blisko broni) ale te chore ambicje jego sfrustrowanych absolwentów bywają
          męczące.
          drogie dzieci ranking jest obiektywny nie tworzy go kochanowski i co za tym
          idzie obiektywnie jesteście rzadcy
          pozdrawiam
          Przemek
          • Gość: chałubinszczanka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:09
            nie wydaje mi sie zeby to bylo kompleksiki bo nie wiem czy chalubinszczak chcialby uchodzic za najlepszego kosztem braku symaptii ze strony innych szkol i takim napietnowaniem.my jestesmy zadowoleni ze swojej pozycji w radomiu i sami najlepiej wiemy ile nam daje ta szkola.ja juz chyba gdzies napisalam, ze roznica miedzy naszymi szkolami polega na tym, ze do kochanowksiego ida ludzie dla ktorych najwazniejsza jest nauka i OLIMPIADY(ktore to wlasnie sa jedynym kryterium przy tworzeniu rankingow)a do szkol typu chalubinski czy czachowski ludzie, dla ktorych oprocz dobrego wyksztalcenia liczy sie takze dobra zabawa.
            PS nie mowmy tu o zazdrosci bo wiekszosc ludzi z chalubinskiego dostala sie do kochanowskiego i gdyby tylko chciali tam chodzic to by chodzili...
            • ar.co Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce 18.01.06, 16:29
              Daruj sobie z tą sympatią, w końcu liczy się nie to, czy cię lubią w takiej
              zapyziałej dziurze jak Radom, z której kto tylko może, ten ucieka natychmiast
              po zdaniu matury - tylko to, czy jesteś w stanie podjąć studia w porządnej
              uczelni (a nie np. Politechnice Radomskiej). A w tym celu znacznie barzdeij
              opłaca się kształcić nawet w tym "nielubianym" Kochanowszczaku niż w
              innych, "lubianych" szkołach, które są po prostu gorsze.
              • Gość: chałubińszczanka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 16:37
                ja nie mowilam o chodzeniu do najlepszej szkoly tylko do szkoly ktora "uchodzi" za najlepsza a to jest duza roznica.
                PS a wlasnie dla mnie wazne jest czy mnie lubia czy nie, bo nie lubie sie izolowac od spoleczenstwa!wyobraz sobie ze absolwenci chalubinskiego tez "podejmuja studia na porzadnych uczelniach"
        • Gość: Abstynent z IVLO Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.net-serwis.pl 18.01.06, 22:38
          Bo nasi absolwenci wyjechali do Stolicy i tu są adwokatami, lekarzami itd. a
          jesli chodzi o radom cóz widac jak na dłoni jak nasze miasto jest prowadzone i
          jakie w nim panuja układy. KOPIA KOCHANOWSKIEGO
          PS.Pozdro dla Lisicy
      • Gość: PIter Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.is.uw.edu.pl 18.01.06, 15:58
        Ja jestem po VI LO i jestem na UW, a tak w ogóle po co te głupie dysputy, kto
        po jakiej szkole gdzie wylądował. Przypomina mi to kompleksy ludzi z małych
        miasteczek, którym udało się osiąść w dużym mieście
      • Gość: h Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.catv.net.pl 18.01.06, 23:56
        mhm, z mojego rocznika z całego IV LO na SGH dostały się ze 3 osoby, z samej
        mojej klasy w VI LO dostało się 7 osób (na 8 startujących). Bzdury piszesz
        dzieciaku.
        • Gość: ktos Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 00:13
          a ciekawe ile z tych osob sie dostalo dzieki jakiejs wygranej olimpiadzie albo "wygranej sumki na loterii"
          skad masz takie informacje o absolwentach IV LO?
          • Gość: h Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.catv.net.pl 19.01.06, 12:18
            1 osoba od nas dostała się dzięki olimpiadom, reszta zdała egzaminy.
            skąd mam takie dane? stąd, że znam swój rocznik na esgiehu i znam też kilka osób
            z IV LO z różnych roczników, z którymi studiuję i wiem to od nich.
            • Gość: iwa Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: 82.139.44.* 19.01.06, 17:43
              A czy masz dokładne informacje ile osób z IV lo zdawało na SGH? Może tylko tyle
              ile się dostało? Jesteś studentem a wypisujesz takie głupoty. Widać, że Twoje
              liceum nie uczy myślenia samodzielnego i po prostu logicznego.Co niby ta Twoja
              statystyka miała oznaczać? Czy sprawdzałeś inne kierunki? Moze np. na
              architekturze jest odwrotny stosunek?
              • Gość: h Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.catv.net.pl 19.01.06, 21:00
                czy ja piszę o architekturze? i kto tu nie myśli. Wiem, że zdawało sporo osób i
                sporo się nie dostało. z mojej strony koniec tematu zawistne istotki.
          • Gość: absolwent IVLO Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: 212.75.100.* 31.01.06, 15:54
            Ludzie, To wszak nie o to idzie by się tak szkalować. Kochanowski i Chałubiński
            zawsze rywalizowały, ale wygrana w rywalizacji (nawet tej - na tym forum)
            smakuje tylko wtedy gdy dyskusja i rywalizacja ma jakiś poziom. Teraz mieszkam w
            Warszawie i jestem adwokatem. W dorosłym życiu spotykałem wiele osób na poziomie
            i tak się składa, że jeżeli chodzi o osoby z Radomia - byli to prawie zawsze
            absolwenci IV i VI LO.
            Schodzac poziom niżej
            -Emocjonalnie jestem Chałubińszczakiem więc dowcipy o Kochanowskim nadal mnie
            bardzo bawią.
            Fajnie, że ta rywalizacja jest żywa.
            Dbajmy tylko o jej poziom.
            Pozdrawiam Chałubińszczaków i szanownych kolegów z "najlepszego" liceum też.
      • Gość: abcs Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:15
        beznadziejna szkola
    • Gość: Rozsądny Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.udn.pl 17.01.06, 20:11
      Gratulacje dla wspaniałwj młodzieży.To dzieki takim młodym radomianom, Radom to
      nie tylko zaścianek. Kosztowało to tych młodych członków naszej społeczności
      bardzo wiele pracy i wyżeczeń, a ich rodziców mnóstwo pieniedzy na korepetycje.
      Napewno to nie zasługa pracujących tam nauczycieli którzy tylko umieją posyłac
      na płatne korepetycję do swoich zdolniejszych "kolegów". W kasie bło nas 27 osó
      tylko jedna nie została zmuszona do brania korek , ale kończyła tylko z
      trójeczkami. Panie Dyr. Semik te "ordery" to nie dla Pana.
      • Gość: tosia Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.radom.pl 18.01.06, 14:02
        hahaha ale dowcipny jestes na korki chodzi tylko ten co chce- przez 4 lata
        jakos nie byla nawet na jednej lekcji- i nie pisz mi tylko ze widocznie jetsem
        nadzwyczajnie zdolna-jesli chodzi o korki to w mojej klasie na 30 ososb
        chodzily ze 3 ososby ktore sobie nie radzily z matma. wiec jak nie wiesz to
        lepiej nie pisz bzdur osmieszasz sie tylko
        pa
        • Gość: iwa Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: 82.139.44.* 19.01.06, 17:46
          A może kończyłaś to liceum 15 lat temu? Nie bądź śmieszna.
      • ar.co Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce 18.01.06, 16:31
        Przez 4 lata nauki w Kochanowskim nie brałem żadnych korepetycji, obecnie
        jestem doktorem po UJ i pracuję naukowo. Nie uważam, żeby była to zasługa
        liceum - ale na pewną jego zasługą było to, że nie przeszkadzało mi w rozwoju.
        • Gość: iwa Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: 82.139.44.* 19.01.06, 17:47
          A co pan doktor po UJ robi na radomskim forum?
    • Gość: :] Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.01.06, 20:48
      eeeeeeeeee tam, to nie jest normalna szkola, ciekawe czy tez by to osiagneli
      gdyby nie ustawili takiego progu jaki jest dzis!
    • Gość: Ustronie Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:46
      zasluga nauczycieli hahahaha smieszne :]
      do tej szkoly chodzi 5% zdolnych uczniów , a 95% to dzieci bogatych rodzicow
      (lekarzy, prokuratorów, dyrektorow firm, ogolnie cale snobistyczne cichoi
      radomskie)
      przeciez te dzieciaki to odruzniaja sie z daleka na ulicy LANS 100% byc musi ,
      balety w swoim towarzystwie z kochanowskiego sa bardzo sztuczne a jak ktos
      trafi sie z poza ich kregow to chca strzelac popisy ale w gruncie rzeczy sa
      bardzo sztuczni i nedzni !!
      1% jest w porzadku , na poziome zwykluch normalnych ludzi !!
      a reszta szkoda gadac tam rzadzi SNOBIZM i sztuczność !!
      • Gość: Uczeń Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.udn.pl 17.01.06, 22:14
        Nie jestem ani bardzo zdolny ani bogaty. A jestem uczniem VI LO> Więc nie
        piszcie takich głupich rzeczy.
        • Gość: xxxkobitka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:26
          no to tak jak ja . jak zwykle zazdosni ludzie juz zdazylam sie do tego
          przyzwyczaic...
      • Gość: chałubińszczanka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:37
        widze, ze kazda wzmianka na tym forum o kochanowskim konczy sie wrzutami...
        nie zmienia to faktu, ze pogratulowac trzeba
    • Gość: nastolatka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:38
      kochanowski to super szkola....sa fajni ludzie z ktorymi sie fajnie pije:P
      • Gość: zuczek Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.crowley.pl 18.01.06, 09:10
        nie tylko wspomnienie o kochanowskim konczy sie wrzutami. tutaj tak jest niemal
        w kazdym watku. tacy jestesmy.
        • Gość: spoza Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.atman.pl / *.atman.pl 18.01.06, 10:44
          Moja żona skonczyła Kochanowskiego , niezbyt mile wspomina pobyt w tej szkole.
          Ale z biegiem lat dostrzega plusy kształcenia się tam . Ja jestem spoza Radomia
          i widzę że jest to bardzo dobra szkoła ( myślę,że moge cos na ten temat
          wiedzieć jestem ze Szczecina -XII liceum). Mieszkamy teraz w Warszawie,
          utrzymujemy kontakt z koleżankami z Kochanowskiego i większości są to ludzie
          którzy cos w życiu osiagnęli. WIĘC RADOMIANIE NIE NARZEKAJCIE TAK TYLKO
          CIESZCIE SIĘ BO JEST Z CZEGO -)
    • Gość: Ustronie Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 11:00
      no przyznam ze sa tam zdolni ludzie ale to jest niewielki ulamek okolo 5% a
      reszta to dla mnie snoby ktorym rodzice daja na korki bo by sie nie
      utrzymywali tam !! i nikt tu nie jest zazdrosny bo dla mnie to by bykl wstyd
      chodzic do tej szkoly jak chodza tam tacy ludzie jak teraz <oprocz tych 5 %
      ktorych szanuje i wiem ze sa noirmalni , nie rozrzucaja sie kasiorka rodzicow
      sa soba poprostu>
    • Gość: J.G. Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:41
      FIZYKA GORA
    • Gość: mk dopiero ranking wg wynikow nowej matury IP: *.devs.futuro.pl 18.01.06, 14:24
      ale tylko pisemnej bedzie w miare wiarygodny
      • Gość: chałubińszczanka Re: dopiero ranking wg wynikow nowej matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:32
        zgadzam sie z mk
    • Gość: gmagda Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.240.udn.pl 18.01.06, 17:37
      Ja Kochanowskiego skończyłam 10 lat temu, i chciaz jestem absolwetem tej szkoły
      nie wspominem jej najlepiej. Tam idzie o to by było 30-50 olimpijczyków bo to
      sie liczy w rangingach, a reszta uczniów traktowana jest ...............,. I
      oczywiście nie wolno za dużo oblewać na maturze bo to też psuje rankingi
      pozdrawiam
      • spieprzaj_dziadu_kalwaryjski Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce 18.01.06, 18:23
        A ja skończyłem tę szkołe w 97 i jakoś nie zauważyłem, żeby ktokolwiek źle
        traktował uczniów, którzy nie byli olimpijczykami. Natomiast jest z pewnością
        trochę (ale tylko trochę) prawdy w tym, że w Kochanowskim wystarczy być
        olimpijczykiem z jakiegoś jednego przedmiotu i z całą resztą ma się święty
        spokój. A jest to tylko część prawdy z prostej przyczyny. Tam nie ma ludzi
        skrajnie niezdolnych, to bzdura, że do tej szkoły chodzą w 95-u procentach
        dzieciaki tzw. vipów i przedstawicieli lokalnego szemranego biznesu. Wszyscy
        uczniowie Kochanowskiego, również ci, którzy nie są w stanie sobie w nim
        poradzić, świetnie radzą sobie w szkołach, do których trafiają z niego, lub po
        nim. A najzdolniejszym po prostu nie przeszkadza się w rozwijaniu ich talentów,
        nawet jeśli z innych przedmiotów miałoby już być znacznie gorzej. To istotnie
        odróżnia tę szkołę od innych, których nie wymienię tu z imienia, gdzie presja
        na wyniki, mająca służyć nieustannemu doganianiu lidera, jest czasem tak silna,
        że od każdego wymaga się, by wiedział wszystko.
        Teraz zagadka:
        Lepiej mieć średnią 4,0 z samych czwórek, czy średnią 4,0 przy połowie czwórek
        i połowie trój?
        Dorośniecie, to się przekonacie. Na moim świadectwie maturalnym były wszystkie
        możliwe oceny. Mierna z fizyki nie przeszkodziła mi w bezstresowym dostaniu się
        na wymarzone dzienne studia na UW, ani tym bardziej w znalezieniu po nich
        satysfakcjonującego mnie zajęcia. Za to wdzięczy jestem tym nauczycielom,
        którzy umieli sprawić, że z przedmiotów, których uczyli, chciałem mieć i miałem
        piątki. Zdobyta wiedza procentuje do dziś. Nie musiałem być we wszystkim dobry,
        alenikt nie przeszkodził mi w zajmowaniu się tym, co mnie naprawdę
        interesowało. W innych szkołach to jednak rzadkość.
        • Gość: chałubinszczanka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:31
          z matmy tez ci chyba nienajlepiej szlo.majac polowe czworek i polowe trojek na swiadectwie nigdy nie bedzie sie mialo sredniej 4.0 ;).a tak wogole to nie wiem w jakich szkolach jest presja o ktorej wspomniales.u nas takiej nie zauwazylam, znajomi z innych szkol tez sie nigdy nie skarzyli
          • spieprzaj_dziadu_kalwaryjski Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce 18.01.06, 18:49
            Uupsssssss, chodziło oczywiście o połowę trój i połowę piątek, sorki.

No a jeśli chodzi o tę presję, to nie obraź się, ale mnie akurat skarżyli się
            moi znajomi z Twojej szkoły. Może (było to już lat temu kilka) coś się w tym
            względzie zmieniło, jeśli tak, to zwracam honor.

Z matmy też mi NIE NAJLEPIEJ szło, co prawda lepiej niż z fizyki (teraz
            normalnie nie rozumiem dlaczego z fizyki taka kicha, cóż, dorosłem do rzeczy
            wzniosłych), ale chwalić się nie ma czym. Nie w tym jednak rzecz. Przy
            odrobinie wysiłku szłoby mi lepiej, natomiast wolałem wysiłek ten poświęcić
            innym dyscyplinom nauki i nikt mi w związku z tym nie czynił problemów, ani
            wyrzutów. Na niezbędne minimum stać każdego i żaden rozsądny nauczyciel z
            Kochanowskiego nie powie: ja cię będę gnębic, bo ty mi się nie uczysz matmy, a
            tylko poezja i filozofia ci w głowie. Ot, co. Jeśli od czasów, kiedy zdawałem
            maturę, podobnie traktuje się uczniów przejawiających większe niż innymi
            przedmiotami zaintersowanie jakąś jedną dziedziną, to chwała i cześć.

Pozdrawiam
            • Gość: chałubinszczanka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:13
              tzn nauczyciele oczywiscie chcieliby zeby uczniowie mieli dobre oceny z ich przedmiotow ale nie mzona tu mowic o jakiejs presji.no chyba ze ktos jest zagrozony z jakiegos przedmiotu ale to juz inna sprawa bo podstawy trzeba znac.chociaz to tez nie jest czeste.ja np mialam zagrozenie z fizyki na semestr i nie odczulam zadnej presji ze strony nauczycielki(moze dlatego ze nie bylam jedyna...:))
              nie mozna sie ograniczac do jednego przedmiotu bo nigdy nie wiadomo co cie w zyciu spotka i jaka wiedza bedzie przydatna
        • Gość: mk absolwent rocznik 92 IP: *.devs.futuro.pl 18.01.06, 21:36
          jedno jest pewne. Potwierdzily sie słowa naszego wychowawcy ze ta szkoła nauczy
          na s uczyc sie. Naprawde nigdy nie mialem problemow na studiach! a wcale nie
          bylem olimpijczykiem (i daleko mi bylo do takowego). skonczylem anglistyke na UW
          bez problemow. Profesorze Serafin!!! POZDRAWIAM!!!!!
          • Gość: Jolka Re: absolwent rocznik 92 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.01.06, 22:40
            Myślę, że masz dużo racji.Ja mam 48 lat i te szkołe ukończyłam bardzo dawno.
            Pamietam tych jak piszesz potrafili nauczyć mi sie uczyć. Sama jestem
            nauczycielem a dokladnie pedagogiem szkolnym z 25 letnim stażem i twierdzę, że
            umiejetność przekazywania wiedzy, konsekwencja, cierpliwość to priorytety w
            posłannictwie nauczyciela bo tak też nazywam czynioną przeze mnie pracę. Do tej
            pory sięgam ustawicznie po wiedzę nie narzekam na pobory i trudną młodzież,
            pracuje wolontarystycznie na rzecz innych. Korzenie mojego posłannictwa umocłoy
            sie własnie w tej szkole, początki zaś miały jednak w szkole podstawowej dzięki
            wspaniałemu wychowawcy. POZDRAWIAM CIEPLUTKO W ZIMOWY WIECZOR.
            • Gość: mk Re: absolwent rocznik 92 IP: *.devs.futuro.pl 18.01.06, 22:55
              wiyboraz sobie ze tez jestem nauczycielem-anglista:) w 57 liceum na tej liscie.
              pozdrawiam jeszcze cieplej.
            • Gość: mk Re: absolwent rocznik 92 IP: *.devs.futuro.pl 18.01.06, 22:56
              .. u mnie tez zaczelo sie w podtsawowce.. pozdrawiam panią Domagalską!!!!!
          • Gość: franz Re: absolwent rocznik 92 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:16
            Podobno McGyver kończył Kochanowskiego.
            • Gość: iwa Re: absolwent rocznik 92 IP: 82.139.44.* 19.01.06, 17:55
              Super !!!!
    • Gość: prawda w oczy Olimpiady itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:09
      Tak naprawde to nie jest 31 olimpijczyków tlyko jedna osoba ma np 5 tytułów w
      różnych olimpiadach :)
      po 2 faktycznie wiele osób w Radomiu są np lekarzami prawnikami ale... właśnie
      w RADOMIU ;] i zazwyczaj tylko tutaj
      Żeby nie było też miałem olimpiade i kończyłem zupełnie inne nierenomowane LO i
      jestm dziennie na UW już na 3 roku i jakoś mało ludzi z radomia w koło (MISH)
    • Gość: corrny Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: 193.111.144.* 31.01.06, 16:48
      17 lat po maturze w Chałubińskim. Jedno mi sie z Waszych postów rzuca w oczy -
      absolwenci Kochanowskiego uważaja sie za "leszą grupę" ponieważ w iekszym
      stopniu, łatwiej i bardziej efektywnie przyswajają wiedzę. I to jest znamienne.
      Nadal aktualne są więc te same dowcipy - i to dość dobrze odzwierciedlające i
      obecne róznice miedzy IV a VI. Przed laty u nas, w IV kazda klasa była "dużym
      klubem", "team'em" - petycję do dyrekcji w sprawie pojedynczych osób
      podpisywali WSZYSCY bez obaw i bez chwili wahania, chociaż czasem mogło to
      grozić róznymi konsekwencjami (koniec lat 80-tych). To jest róznica - u nas
      graliśmy i gramy drużynowo, u Was szanowni kochanowszczacy - raczej
      indywidualnie. Poziom swiadomości, wykształcenia i jednoczesnie zasad etyczno-
      moralnych nie zawsze da ując się w ramy bezdusznej statystyki. Osobiscie
      wolę "swobodny ubiór, otwarte serca i tolerancyjne myśli" niż "sztywne
      kołnierzyki, krepujacy elitaryzm i maskowany machiawelizm". Dlatego kiedys
      wybrałem własnie IV,a nie VI choć tam też by mnie chcieli :). I nie ząłuje tej
      decyzji....... A propos ... nie było to ostatnio jakiegoś dochodzenia
      prokuratorskiego w sprawie "domniemania rekrutacji uczniów VI w oparciu o
      nielegalne korzyści materialne" ... chyba było :)I chyba to dobrze nie świadczy?
    • Gość: absolwent197... Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.bialystok.pl / 212.33.78.* 31.01.06, 17:13
      VI LO jest dobre bo ma zdolnych uczniów, bo od lat funkcjonuje selekcja -"tylko
      dla zdolnych" - inni precz do innych szkół, albo na korki choćby z każdego
      przedmiotu! I nikt sie do tego nie przyzna - za nic ! bo na dodatek to
      najczęściej młodzież z tzw. dobrych domów, gdzieżby tam korki??!!
      Sam to przeszedłam, moje dzieci też - na szczęście nauka nie sprawiała nam
      trudności i szkoły nie wspominamy bardzo żle, ale jak ktoś plecie, że sukcesy
      zawdzięcza dyr. Zapale, czy Semikowi, czy Prof.... - to po prostu bredzi.
      Na lekcjach tylko śruba i klasówki, kto nie dawał rady to fora ze dwora!
      najlepiej do Konopnickiej. Taka to właśnie zasługa Dyrekcji i Szanownego Grona
      w budowaniu renomy szkoły, ze pozbywali się kłopotów i słabych uczniów. Renomę
      budowali i budują olimpijczycy i bardzo zdolna, pracowita młodzież i dba się
      żeby tak było,a jak ktoś mówi, że nauczyciele wysilali się żeby nauczyć w
      czasie lekcji, to ma albo wypaczone postrzeganie rzeczywistości, albo świadomie
      kłamie, wiedziony sentymentemi solidaryzmem ze "Starą Budą"
      Za mioch czasów o łapówkach nie mówiłao sie tyle. Korków udzielali wszyscy
      nauczyciele. To sie tylko nasiliło i bez skrupułów - udzielają korków SWOIM
      UCZNIOM, nawzajem sobie ich podsyłajac, a Dyrekcje umywają ręce i przymykaja
      oczy bo tak sie też buduje renome szkoły i miejsce w rankingach....

• Gość: klo Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.udn.pl 31.01.06, 19:41
      tak tak kochanowski... ciekawe gdzie w tym roku najlepiej wypadnie matura?? a moze znowu w katoliku?:> ale by checa byla. kochanowski 9 szkola w polsce dzieki 30 osoba olimpijczyka a reszta moze byc totalnymi idiotami( nie ublizajac nikomu) z hubala niewazne, wazne ze jest 30 olimpijczykow<lol2> smiech na sali poprostu
      • Gość: elin Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:02
        Kończyłam Kochanowskiego 5 lat temu. Widziałam znaczną różnicę w poziomie
        nauczania. Korzystaliśmy z innych ksiązek, przerabialiśmy poszerzony materiał.
        Miałam wielu znajomych w pozostałych radomskich szkołach średnich i wierzcie
        mi, oni sami często przyznawali, że nie mają pojęcia o tym, co ja musiałam mieć
        w jednym palcu. To dobra szkoła, ale....
        Przyznaję rację tym, którzy twierdzą, że wiele spraw załatwia się tam dzięki
        bogatym rodzicom. nacierpiałam się z tego powodu okrutnie. Wiele razy bylam
        świadkiem niesprawiedliwego faworyzowania bogatych "głąbów". Do końca życia nie
        zapomnę pustej "blond" panny M., która przebrnęła przez 4 lata tylko dzięki
        pieniążkom tatusia. Matura na 2 piątki, Kożmiński, a potem prezesura w
        rodzinnej firmie - tak wyglądają kolejne etapy życia wielu "kochanowszczków".
        Pamiętajmy jednak, że tych naprawdę ambitnych i zdolnych też w VI LO nie
        brakuje.
    • Gość: Kandydat CZEMU TAK MARNIE? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.06, 08:49
      Trochę wstyd.
    • Gość: hanka Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 02.02.06, 19:40
      Dziwne, że brak tu wpisów od "kochanowszczaków" krytykujących Chałubińskiego, a
      tylko odwrotnie? Czy to nie jest jak zwykle zwykła prymitywna zawiść, a może
      się mylę?????
      • Gość: Dug Holiday Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: 82.139.32.* 02.02.06, 20:24
        Trochę z innej beczki dla rozluźnienia:
        Pamiętam te mecze koszykówki a właściwie te mecze do jednego kosza::)), czy
        Kochanowski chociaż raz wygrał z Chałubińskim w ostatnich 20 latach???::))

Pozdrawiam
        • Gość: abcs Re: Kochanowski dziewiątą szkołą w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:14
          w olimpiadach na pewno tak :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka