polikarp 18.01.06, 13:28 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2048&news_id=78841 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: +++ Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: 80.50.60.* 18.01.06, 13:29 Niech się Wawel schowa przed radomskim urzędem Nieoczekiwane wyniki głosowania w konkursie Monopoly Jaki jest najpopularniejszy obiekt historyczny w Polsce? Wawel, Biskupin a może klasztor na Jasnej Górze? Według internautów... siedziba byłego Urzędu Wojewódzkiego w Radomiu. Jak już pisaliśmy konkurs na charakterystyczne budynki, ulice czy pomniki ogłosił producent gry Monopoly, która obchodzi w tym roku 70-lecie. Z tej okazji zostanie przygotowana specjalna, polska edycja. Na planszy mają znaleźć się obiekty wskazane przez internautów. UW i fara na czele Głosować na nie można do 30 stycznia. Na razie z rankingu wynika, że Radom jest miastem, do którego powinny przyjeżdżać wycieczki z całej Polski. W kategorii „obiekty historyczne” niepodzielnie panuje siedziba byłego Urzędu Wojewódzkiego przy ul. Żeromskiego. Na drugim miejscu znajduje się kościół farny, oczywiście też w Radomiu. Na najniższym stopniu podium plasuje się pałac Poznańskiego w Łodzi. Te obiekty wyprzedzają wiele słynnych w całym kraju miejsc, wśród nich zamek na Wawelu, kolebkę „Solidarności” Stocznię Gdańską czy kopalnię soli w Wieliczce. Internauci zgłosili ponad 300 obiektów. Radomskie propozycje triumfują również w innych kategoriach. W „obiektach komunikacyjnych” pierwsze miejsce zajmuje dworzec kolejowy w naszym mieście. Za nim znajdują się lotniska: Lublinek w Łodzi i Okęcie w Warszawie. Mniej zwolenników ma stołeczny Dworzec Centralny oraz słynne „UFO” czyli dworzec PKS- u w Kielcach. Skansen też wysoko Wśród „obiektów sportowych” nieźle radzi sobie tor kartingowy Automobilklubu Radomskiego, który na razie jest tuż za podium, na czwartym miejscu. Prowadzi stadion-bazar Łódzkiego Klubu Sportowego. Dużą popularnością cieszy się kategoria „miejsca charakterystyczne dla Twojego miasta”. Internauci zgłosili 308 propozycji. O zwycięstwo walczy radomski deptak, który zajmuje obecnie trzecie miejsce. Przed nim znalazł się plac „Marcelek” w Łapach i miasteczko studenckie Akademii Górniczo-Hutniczej. Tuż za naszym deptakiem jest ulica Piotrkowska w Łodzi i... Muzeum Wsi Radomskiej. Te wyniki mogą się jednak zmienić. Daltego zachęcamy internautów do mobilizacji i odwiedzenia strony: www.monopoly.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 18.01.06, 14:37 Gość portalu: +++ napisał(a): > Te wyniki mogą się jednak zmienić. Daltego zachęcamy internautów do mobilizacji > > i odwiedzenia strony: www.monopoly.pl. dokładnie. paru pretendentów do zwyciestwa depcze nam po pietach i systematycznie zmniejsza dystans. do boju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zarloczek23 Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 18.01.06, 14:27 o czym to swiadczy? ze urzednicy w Radomiu nie pracuja, tylko nagminnie wyzywaja sie klikajac na radomska atrakcje Uw.... bleeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.ats.pl 18.01.06, 14:51 Ale kolega farmazony opowiada. Mam nadzieje że wygramy :) <A href="http://www.monopoly.pl/konkurs.html">http://www.monopoly.pl/konkurs.html</A> <BR>Polecamy w szczególności:<BR>Obiekty historyczne: <BR>Gmach Urzędu Wojewódzkiego w Radomiu <BR><A href="ajt.pr.radom.pl/radom/jpgi/00290.jpg" target=_blank>Zobacz</A>,<BR>Obiekty komunikacyjne: Dworzec Główny PKP w Radomiu <BR><A href="ajt.pr.radom.pl/radom/jpgi/00022.jpg" target=_blank>Zobacz</A>, <BR>Obiekty sportowe: Kompleks Sportowy Politechniki<BR><A href="www.wojewodztwo.radom.pl/galeria/rainv/0407-rai.jpg" target=_blank>Zobacz</A>, <BR>Miejsca charakterystyczne dla miasta: Deptak w ul. Żeromskiego <BR><A href="www.radom.pl/galeria/duze/g_017.jpg" target=_blank>Zobacz</A>. <BR>Można głosowac na 5 obiektów. Odpowiedz Link Zgłoś
zarloczek23 Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 20.01.06, 01:26 glosowalam bracie, ale zgodnie z wlasnym sumieniem... a ze moj dziadek budowal kolejke na Kasprowy, to wiesz, nie moglam sie oprzec... oddalam tez glos na Wielka Krokiew, ale na pocieszenie powiem ze poparlam kosciol farny w Radomiu... Uw juz nie, bo uraz mam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:39 Głosujcie na dworzec PKP, bo kieleckie ufo nam depta po pietach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:23 niech tylko kazdy wykorzysta te swoje 5 głosów i bedzie OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
kustosz.m "zloty kopczyk" zamiast "zlotego bucika" 18.01.06, 21:02 ja glosuje zeby mozna bylo grac "zlotym kopczykiem" obok innych tradycyjnych pionkow jak "zloty bucik" natenprzyklad. nalezy Nam sie akcent radomski w monopolce! "sypiemy, sypiemy bedzie dobrze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: "zloty kopczyk" zamiast "zlotego bucika" IP: 80.50.60.* 18.01.06, 21:57 Głosujmy, nie opindalajmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Monopoly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:16 niech tylko kazdy wykorzysta te swoje 5 głosów i bedzie OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajniczek Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: 82.139.38.* 18.01.06, 22:29 Mam pytanie a w jaki sposób się tam głosuje... Wchodzę na tę stronę monopoly i nie mogę znaleźć tego konkursu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:45 Otwórz zakładke głosuj i wybierz oczywiście obiekty Radomia, potem wpisz adres mailowy i GŁOSUJ! :)) www.monopoly.pl/konkurs.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oko Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.ats.pl 19.01.06, 09:15 Możesz głosowac na 5 obiektów w różnych kategoriach. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 19.01.06, 10:30 Proponuje skupic glosy na najwazniejszych obiektach: Urzad Wojewodzki Dworzec PKP Deptak Fara Kartodrom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:33 ja tez glosowalem :) Radomianie glosujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 19.01.06, 19:37 To jest wielka szansa do wypromowania Radomia!!!!!!!!!!! Także Radomianie do boju GŁOSUJCIE :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:39 Ludzie nie ociagajcie sie to zajmuje tylko 2-3 minutki. Głosujcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 25.01.06, 00:11 ja również oddałem swoje głosy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 01:05 oddałem głos ;] tak btw to moze bedzie to okazja do remontu elewacji UW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Głosujcie! IP: *.internet.radom.pl 25.01.06, 10:13 Głosujcie na obiekty z Radomia ,które są najwyżej w rankingu. www.monopoly.pl/konkurs.html Odpowiedz Link Zgłoś
szybka.osa Re: Głosujcie! 26.01.06, 13:12 Tylko 4 dni do końca. Nasze propozycje troszeczkę spadają :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Głosujcie! IP: *.ats.pl 26.01.06, 13:23 Troszkę?? Jest bardzo źle, wchodzą tylko 2 najwyższe pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Głosujemy, głosujemy! IP: *.internet.radom.pl 26.01.06, 15:56 www.monopoly.pl/konkurs.html Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Głosujemy, głosujemy! 26.01.06, 16:35 A czy Ty juz oddales swoj glos na radomskie obiekty w Monopoly? Masz jeszcze szanse: www.monopoly.pl/konkurs.html Radom do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internet.radom.pl 26.01.06, 18:15 jdk napisał: > A czy Ty juz oddales swoj glos na radomskie obiekty w Monopoly? > > Masz jeszcze szanse: www.monopoly.pl/konkurs.html > > Radom do boju! Powiem więcej: To jest Twój obowiązek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:58 To co spadamy z 1 pozycji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internet.radom.pl 27.01.06, 08:46 www.monopoly.pl/konkurs.html Odpowiedz Link Zgłoś
pikalex Re: Głosujemy, głosujemy! 27.01.06, 13:27 spadam, spadamy, nie ociągać się. Ja już ze 40 razy zagłosowałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.128.udn.pl 27.01.06, 14:14 a to można kilka razy?? z kilku adresów mailowych? jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:16 można z kilku nawet znajomych jak masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.128.udn.pl 27.01.06, 14:27 to mogę sobie znaleźć w internecie 1000 adresów e-mail i zagłosować? Troche by to było dziwne. oni nie dostaja naszego IP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:36 no na to wychodzi ze mozna tak. ja wpisalem adresy znajomych i i te głosy są zaliczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.128.udn.pl 27.01.06, 15:36 a skad wiesz, ze zaliczone? W takim razie caly to glosowanie to o kant stolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:20 Bo wpisujesz swój adres mailowy i na tej podstawie jest zaliczony głos a nie na podstawie adresu IP Odpowiedz Link Zgłoś
pikalex Re: Głosujemy, głosujemy! 27.01.06, 19:03 czyli można głosować dłuuugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 19:17 Można, można dlatego bierzmy się do roboty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hindus_i_Zyd Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:17 no to ciach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eurydyka_zarliwa Re: Głosujemy, głosujemy! 29.01.06, 23:56 tylko do konca stycznia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: so Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 00:22 LAST MINUTE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: so Re: Głosujemy, głosujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:44 Trzeba walczyć do końca. Oprócz wymienionych w artykule obiektów, w pierwszych czwórkach są jeszcze budynek Urzędu Wojewódzkiego i Dom Towarowy SENIOR, deptak. Szable w dłoń? Odpowiedz Link Zgłoś
wariag Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 31.01.06, 13:32 głosowanie trwa jeszcze dziś do 16-tej!!! nie dajmy się zepchnąć z zajętych pozycji!!! do boju!!!!!!!!! www.monopoly.pl/konkurs.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.128.udn.pl 31.01.06, 18:29 a gdzie zniknął Kartodrom Radom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos tam Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.128.udn.pl 31.01.06, 18:31 a jest, ale spadł do drugiej 10. i nie zauważyłem... sorki za zamieszanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Radom w Monopoly - mamy szansę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:46 jeszcze tylko kilka godzin. Do boju!! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Radom w Monopoly - mamy szansę 01.02.06, 11:32 Akcja zakonczyla sie sukcesem! Dwa radomskie obiekty uplasowaly sie na pierwszych miejscach! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś