Dodaj do ulubionych

Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:02
Rok 2050 miejsce Radom,jak waszym zdaniem bedzie wyglądać nasze miasto?co sie
polepszy co pogorszy?jestem ciekaw waszej wyobraźni i pomysłów,prosze o
konkretne,realne a także oderwane od rzeczywistości,zupelnie
zakręcone,śmieszne,smutne.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: so Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:37
      z pewnością polepszy się i rozbuduje budynek ZUS oraz Urzędy skarbowe
      • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:42
        Radom 2050!

Filharmonia Radomska
        4 linie tramwajowe
        340 tys. mieszkańców
        Uniwersytet im. Jana Kochanowskiego
        Politechnika Radomska w 10 najlepszych technicznych uczelni
        Prezydent z Radomia rodowity radomianin z wizją miasta
        nowoczesny stadion Radomiaka grajacego w Pucharze UEFA i I lidze
        hala na 7000 miejsc
        lodowisko kryte
        parlamentarzysci i senatorowie z Radomia!
        50 lini autobusowych w Radomiu
        ulice wybitnych Polaków: Wałęsa,Kuroń,Lipski,Wajda,Kołakowski,Kaczyński,Ziobro,rokita,Solidarnosci,Prawa i Sprawiedliowści,Solidarności itd.
        Radomianie uśmiechnięci i z klasą!
        7 % bezrobocia!
        • pikalex Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 21.01.06, 20:43
          aż 7%?
          • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:52
            Tak 7% a nie 27 % jak obecnie , no mniej niż 7 % jakoś się już nie da!
        • Gość: antyr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.futuro.kielce.msk.pl 22.01.06, 21:49
          Ziobro?????????????????????? lecz sie człowieku już cio nie raz mówiłem, jestes
          nienormalny!!!!!!!!!!!
        • Gość: student Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 193.111.144.* 25.01.06, 14:41
          heh :) poczytałem KR te twoje wypisy i twój lokalny patriotyzm mnie roznosi...i
          powiedz kto tu pije gó..any browar:) weś sie w garść i pomyśl czasem człowieku
    • Gość: gość Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.udn.pl 22.01.06, 08:10
      bezrobocie 50%
      ludzie zebrzą
      niema zadnejfirmy wszystko upadło
      zburzone zeromskiego- na tym miejscu stoi 5 hipermarketów
      10000 mieszkańców wszyscy wyjechali do warszawy za pracą :)
      • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:01
        Twoja wizja rodem z Kielc na opewno się nie sprawdzi i w 2050 w Radomiu będzie mieszkało nie 10000 osób a 300 tys. osób!
      • kustosz.m Radom 2050 22.01.06, 12:09
        prezydent miasta wygraywa wybory pod haslem.
        "za daleko warszawy"
        ktore wyjasnia przyczyny 60-letniego regresu miasta.

Staje na czele ostatnich 15 468 mieszkancow ( z osobistym wsparciem biskupa).
        Wszyscy po zakupieniu: wózków, taczek, wózeczków, nosidelek, san, sanek,
        saneczek, ryksz.
        I umieszczeniu na nich dobytku i materialow z rozebranych budowli miejskich i
        prywatnych.
        Udaja sie tam, gdzie warunki dogodniejsze, a prosperity o wyciagniecie reki -
        kilkadziesiat kilometrow na polnoc.

Radny X.Y. opozycyjny dokonuje schizmy i pod haslem "za blisko warszawy"
        wyprowadza 9 345 mieszkancow miasta "na poludnie, w strone slonca". Idzie z
        nimi biskup pomocniczy (lefebrysta zreszta). Niosa: nosidla , walizki, wezelki,
        tobolki, paczki, paczuszki, wiaza w juki, biora w troki, zawijaja w powrozy.

Obie grupy zostaja zatrzmane przez blokady Rzadzacej Instytucjonalnej
        Rewolucyjnej Partii Sambrona w sparte przez policje panstwowa. W polowie drogi
        do Bioalobrzegow i Skarzyska.

Uznaja to za znak opatrznosciowy. Kapelani pielgrzymyek uswiecaja nowa ziemie.
        Nastepuje dynamiczny wzrost obu miast.

W zwiazku z powyzszym na forum w 2050:
        Mieszkancy "Swietlanego Radomia Polnocnego" na zmiane siadaja na zmiane przy
        jedynym w miescie prezydenckim kompie by wylewac zolc na poludniowcow.
        Mieszkancy "Radomia Blizej Slonca" uzyskuja w dyskusji na forum przewage w
        inwektywach - Prezydencki komputer pludniowcow ma dwa dodatkowe terminale.
        Na forum gazety znkaja spory z kielcami.
        Na forum gazety znika krytyka wladz miasta.
        • Gość: mater Re: Radom 2050 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:57
          jak narazie najlepsza wersja:)brawo kustosz
          • Gość: KIELCE POTĘGA 2050-nikt już nie pamięta miasta Radom - IP: 87.207.210.* 22.01.06, 13:31
            wszyscy przenieśli się do Kielc-miasta rozwoju i dynamiki
            • Gość: wiki Re: 2050-nikt już nie pamięta miasta Radom - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:06
              Kielce potęga biedy i dziadostwa klerykowskiego!!
    • Gość: tola Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 82.139.40.* 22.01.06, 13:30
      przeludniony..kupujemy racjonowane tabletki żywnościowe i wodę w
      hipermarketach..utrzymujemy się ze sprzedaży paliwa rakietowego...elita rządzi
      z Marsa
    • Gość: wrozbita Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:43
      ok. 150 tys mieszkancow, najbardziej cenionym miejscem pracy jest stanowisko w
      jednym z 8 marketow zbudowanych w XX wieku z blachy, cesja krancowych gmin do
      sasiadow, przy obecnych opoznieniach, nawet przy wysokim tempie rozwoju Radom
      miastem przyzwoitym moze stac sie dopiero ok. 2020 roku. Natomiast przy obecnym
      stanie tak bedzie wygladal rok 2050.
    • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 14:00
      Radom 2050r. Powiększył się co najmniej o 50 tyś mieszkańców, bezrobocie spadło
      do przynajmniej 9%. Rozwój miasta o nowe dzielnice i rozbudowę starych już
      istniejących. Powstało nowoczesny port lotniczy wraz ze stacją kolejową Radom –
      Sadków, i Cargo a w około lotniska powstanie nowych firm i magazynów. Powstanie
      Uniwersytetu Radomskiego, powstanie Filharmonii Radomskiej, jeszcze jednego
      teatru, powstanie „Nowego Centrum” z centrami rozrywki, wybudowanie co najmniej
      jeszcze 2 multiplex-ów, wybudowane co najmniej 2 kryte pływalnie. Dobre i
      szybkie połączenie autostradami i trasami szybkiego ruchu oraz liniami
      kolejowymi do innych miast. Rozwój komunikacji miejskiej o linie tramwajowe i
      SKM oraz rozbudowa linii autobusowych miejskich i podmiejskich. Odremontowane
      wszystkie ulice, budowa kolejnych skrzyżowań bezkolizyjnych i wiaduktów,
      odrestaurowanie starego miasta zabytkowych kamienic, dokończony deptak,
      powstawanie nowoczesnych biurowców szklanych budynków, kolejnej telewizji
      lokalnej nowych lokalnych rozgłośni radiowych nawet na całą Polskę...
      Dobrego Prezydenta i radnych ludzi dbających o miasto, pomagających się mu
      rozwijać i cieszących się z jego rozwoju...
      RADOM STOLICĄ REGIONU!!!

Wichajster
      • Gość: mater Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 14:16
        Piękna wizja wichajster.podoba mi sie:)zostało 44lata na zrobienie albo
        zaniedbanie tego wszystkiego.
        • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 15:43
          Ja mam cały czas nadzieję że to się uda zrobić i to w krótszym czasie niż te 44
          lata... Nawet teraz są jakieś plany tych rzeczy co tu wpisałem może następne
          władze albo jeszcze następne doprowadzą do realizacji tych projektów.
          Pozdrawiam serdecznie i zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro... :-)
          • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:45
            Piekna wizja WiCHAJSTER , jeśli do władzy dojda w Radomiu radomianie i na 28 radnych będzie 28 z Radomia tak sie stanie.Mamy już multikino , powstanie w 2008r. Centrum Sztuki Współczesnej i daj Boże w 2010r.powstanie Filharmonia Radomska!
    • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 16:58
      "Słowo" 1 stycznia 2050:

Do północnej dzielnicy Kielc - Radomia - doprowadzono pierwszą linię metra.
      Zepnie ona najbardziej peryferyjne części Kielc z centrum. Już teraz większość
      mieszkańców bliko 20 milionowej metropolpolii pracuje w ścisłym centrum miasta,
      a podróż z najbardziej oddalonych części dotychczasowymi środkami transportu
      zajmowała blisko godzinę. "To jest nie do zaakceptowania" - powiedział dwa lata
      temu prezydent Kielc - Crux i przedstawił projekt budowy linii metra do Radomia.
      Jak powiedział tak też zrobił. Podróż superszybką kolejką podziemną zajmuje
      tylko 20 minut i już widać zbawienny wpływ tej decyzji. Korki na autostradzie
      wewnątrzmiejskiej zmniejszyły się o połowę.

To nie koniec zmian, jakie mają zajść w Kielcach-Radomiu. Planuje się
      odrestaurowanie zabytkowego XX-wiecznego lotniska i uczynienie z niego kolejnego
      (jest ich obecnie 53) pomocniczego portu lotniczego dla dziesięciu tzw. portów
      głównych. Być może zatem już niedługo będzie można szybko przemieszczać się po
      Kielcach również komunikacją powietrzną. Miejmy nadzieję, że rewitalizacja
      Radomia będzie miała podobny przebieg jak rewitalizacja kilka lat temu innej
      peryferyjnej dzielnicy - Kielce-Kraków.

Pozdrawiam :)))
      • Gość: jurek Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 17:03
        To najbardziej realistyczna wizja Crux :) a inni niechaj pomarzą...
      • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 18:23
        > Do północnej dzielnicy Kielc
        Jest bieda az piszczy i dlatego do
        >- Radomia - doprowadzono pierwszą linię metra.
        Która jest potrzebna dla ludzi którzy podróżują z południowej części miasta do
        pracy
        > Zepnie ona najbardziej peryferyjne części Kielc z centrum.
        Radomia
        > Już teraz większość mieszkańców bliko 20 milionowej metropolpolii
        Radomia
        > pracuje w ścisłym centrum miasta
        A oprócz Nich przyjeżdżają także mieszkańcy z peryferii miasta np. dzielnicy
        Kielce
        > a podróż z najbardziej oddalonych części dotychczasowymi środkami transportu
        > zajmowała blisko godzinę. "To jest nie do zaakceptowania" - powiedział dwa
        > lata temu prezydent Kielc - Crux i przedstawił projekt budowy linii metra do
        Radomia
        z którego byli zadowoleni mieszkańcy biednych Kielc. Prezydent Crux zaraz po
        wyborach obiecał że wszystkimi sposobami będzie chciał zmniejszyć biedę i
        bezrobocie w Kielcach i uporządkować tą jakże zaniedbaną część Radomia
        > Jak powiedział tak też zrobił. Podróż superszybką kolejką podziemną zajmuje
        > tylko 20 minut i już widać zbawienny wpływ tej decyzji. Korki na autostradzie
        > wewnątrzmiejskiej zmniejszyły się o połowę.
        > To nie koniec zmian, jakie mają zajść w Kielcach
        to przebudowa lotniska aeroklubu takiego jakie kiedyś było w
        > -Radomiu
        > Planuje się odrestaurowanie zabytkowego XX-wiecznego lotniska i uczynienie z
        > niego kolejneg o
        > (jest ich obecnie 53) pomocniczego portu lotniczego dla dziesięciu tzw. portów
        > głównych. Być może zatem już niedługo będzie można szybko przemieszczać się
        tak samo jak w Radomiu
        >po Kielcach również komunikacją powietrzną.
        > Miejmy nadzieję, że rewitalizacja
        tej biednej dzielnicy
        > Radomia
        - Kielc
        > będzie miała podobny przebieg jak rewitalizacja kilka lat temu innej
        > peryferyjnej dzielnicy
        i dzielnica
        >Kielce
        bedzie może wyglądac tak jak teraz np. miasto
        > -Kraków.

Pozdrawiam...
        • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 19:18
          Łeee wymyśliłbyś coś sam, a nie nieudolnie modyfikował cudzy pomysł...

To mało oryginalne :)))
          • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 19:24
            Wymyśl coś sam..
            A może wymyślisz coś na temat Kielc na forum Kielce a nie ciągle i to ciągle na
            upartego i do upadłego na forum Radomia plujesz na nas...
            Zauważ że na waszym forum gazety nie ma Radomian którzy plują na Kielce a na
            forum Radomia jest w h..a Kieleczczaków...
            • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 20:31
              > Wymyśl coś sam..
              > A może wymyślisz coś na temat Kielc na forum Kielce a nie ciągle i to ciągle

Wcześniejszy list był prawie w całości poświęcony przyszłości Kielc, która, jak
              na ironię, znowu splotła się z losem Radomia. Ot, taka moja chora wyobraźnia ;-)

> na upartego i do upadłego na forum Radomia plujesz na nas...

Łomatko! A gdzie ja to śmiałbym pluć na kogokolwiek. Przecież w mojej wizji
              powstaje linia metra w Radomiu, następuje rozbudowa lotniska na Sadkowie. W
              żadnej radomskiej wizji, nie rysuje się tak różowo przyszłość Radomia, jak w tej
              mojej, gdzie podobno "pluję" :)))

> Zauważ że na waszym forum gazety nie ma Radomian którzy plują na Kielce a na
              > forum Radomia jest w h..a Kieleczczaków...

Po pierwsze radomian, po drugie nie Kielczaków tylko kielczan. Poza tym, kto
              pluje ten pluje... Ja tam na żaden ślinotok nie cierpię, to nie muszę usuwać
              nadmiaru śliny. A ten wyraz, co wykropkowało, to się przez "ch" pisze :)))

Pozdrawiam :)))
    • gregory_z_radomia Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 18:08
      W październiku 2006 w wyborach samorządowych zwyciężył "rdzenny" Radomianin
      mający potrzebne wpływy w rządzie, zapowiadający w swojej kampanii skupienie
      swej działalności na rzecz miasta i regionu. Jego hasło to: "Kartonowi
      Prezydenci do Muzeum". Na dzięki jego lobbingowi w sferach rządowych wymusił w
      komisji rządowej zmianę planów dotyczących zmiany podziału administracyjnego i
      wystarał się o stworzenie województwa radomskiego. W wyniku przeprowadzonej
      rewizji podziału administracyjnego kraju, po dziesięciu latach istnienia nie
      racjonalnego podziału z dniem 1 stycznia 2008 powołano ponownie województwo
      radomskie, obejmujące tereny opisane nie regularnym trójkątem rzek, Kamiennej
      na południu, Pilicy na zachodzie i Wisły na wschodzie. Na prośbę rządu RP (nie
      spodziewana koalicja PIS-PO) doszło do rewizji budżetu UE na lata 2007-2013
      polegającego na wpisaniu województwa radomskiego na listę najbiedniejszych
      regionów UE. Dzięki temu zapisowi w latach 2007 - 2013 dla Radomia popłynęła
      rzeka unijnych pieniędzy z których m.in:
      -wybudowano drogę ekspresową S12 i S9, oraz dokończono S7
      -wybudowano lotnisko pasażerskie w dzielnicy Sadków wraz z węzłem kolejowym
      -zmodernizowano linie kolejową wawa-radom-skarzysko kam, oraz Lublin-Łódź,
      -zmodernizowano Politechnikę Radomską.
      -wybudowano Uniwersytet Radomski
      -wybudowano Filharmonię radomską wraz ze zkoła muzyczną
      -odrestaurowano radomską starówkę i odbudowano zamek
      -zaprojektowano i wybudowano nowe centrum radomia i centrum rozrywki
      -wybudowano wspaniały stadion oraz cały kompleks olimpijski (hale, pływalnie,
      korty)
      Oprócz inwestycji powstających z budżetu UE i dzięki poprawie infrastruktury
      wokół miasta na terenach TSSE inwestowało coraz więcej firm. Oprócz firm z
      branży spożywczej takich jak Zbyszko Company produkujący znany na całym świecie
      napój „3...”który wyparł napój „Spryt” w wyniku wykrycia przez pracowników
      lokalnego dziennika nie mycia rąk przez pracowników będących bezpośrednio przy
      lini produkcyjnej. Na tych terenach rozpoczęły inwestycje firmy z branży
      nowoczesnych technologii m.in. LG, zachęcony swoimi wynikami a także warunkami
      zastanymi w Radomiu rozpoczęła w Radomiu produkcję matryc do ekranów i
      telewizorów LCD. Innymi branżami które zdecydowały się zainwestować w Radomiu
      były firmy motoryzacyjne m.in. Man Polska i Hunday. W okresie 2007 -2013 Radom
      przeżywał rozkwit, inwestowano infrastrukturę, nowoczesne technologię i naukę.
      W tym czasie prace w Radomiu znalazło ponad 15 tysięcy osób. Wraz ze wzrostem
      odwiedzin inwestorów zachęconych propozycją inwestowania w Radomiu naszym
      miastem zainteresowały się liczne sieci hotelowe, które rozpoczęły budowę
      hoteli różnych kategorii nie tylko dla biznesmenów ale także dla turystów
      licznie odwiedzających Radom reklamowanym w katalogach biur podróży hasłem
      Radom-historia budowy miast. Turyści są zachwycenii trasą jaka powstała od
      Starego Grodu Piotrówka do Parku T.Kosciuszki.Właćciciele licznych kawiarni i
      restauracji na głównej ulicy, Żeromskiego głośno mówią że opłacało sie
      skorzystać z programu rewitalizacji przygotowanym przez miasto i
      współfinansowanym przez UE. Turyści będący w Radomiu obowiazkowo muszą się
      napić z "Panem Zagłobą" złotego trunku. Jego 2 metrowej wysokości figura wita
      turystów przy odbudowanej "Bramie Lubelskiej" w ulicy Rwańskiej.
      Pod koniec 2007 roku rozpoczęto budowę centrum logistycznego-giełdy owocowo
      warzywnej. Dzięki temu oraz wsparciu finansowemu rządu i UE i ogłoszeniu
      naszego regionu zagłębiem jabłka, papryki i truskawki, których odbiorcami była
      cała unia Europejska oraz wyniku stale rosnącego eksportu tych warzyw i owoców
      powstawały coraz liczniej zakłady przetwarzające te surowce. Dokończenie budowy
      Centrum zbiegło się z otwarciem lotniska Sadków.
      Zatrudnienie zwiększał z roku na rok także wybudowany w roku 2008 zakład
      utylizacji odpadów. Po jego wybudowaniu i coraz lepszym funkcjonowaniu i
      współpracy z miastem oraz NOWY’m RADPec’em, w roku 2012 zakładem i politechnika
      radomską która po rozwiązaniu wszystkich "bródnych" spraw wykrytych w latach
      2004-2006 przeprowadziła gruntowny remont i otworzyła nowe kierunki studiów
      oraz rozpoczęła badania nad nowym rodzajem paliwa powstającym w wyniku
      skomplikowanym procesom technologicznym z różnego rodzaju odpadów komunalnych
      zainteresowało się znane laboratorium chemiczne finansowane przez rząd
      amerykański. Firma XXX zaproponowała dofinansowanie badań i pomoc finansową w
      budowie zakładu przetwarzającego owe odpady w paliwo. W roku 2020 zakład
      rozpoczyna produkcję. Jest tak innowacyjnym, ekologicznym i tanim paliwem że do
      roku 2022 wszystkie układy zasilania pojazdów produkowane na świecie zostały
      dostosowane do tego paliwa. Z umowy podpisanej przez firmę XXX, polski rząd (to
      już 5 kadencja w sejmie koalicji PIS-PO, prezydentem została kobieta, wnuczka
      Prezydenta Lecha Kaczyńskiego) i politechnikę Radomską 10% dochodów
      przeznaczane jest na dalsze badania i tak bardzo potrzebny rozwój i inwestycje
      na uczelni, m.in rozbudowę miasteczka akademickiego dla 500 tys studentów PR.
      Rozwój firmy spowodował także dalszą rozbudowę wybudowanego w 2008 roku
      lotniska pasażerskiego i cargo w dzielnicy Sadków. Było to jedno z największych
      lotnisk na świecie. Jego szybki rozwój i rosnąca uciążliwość dla 350 tysięcy
      mieszkańców spowodował że postanowiono znaleźć nową lokalizację dla lotniska.
      Teren został już wybrany ale pozostaje to na razie tajemnicą z powodu obawy
      przed spekulantami.
      „Rozwój Radomia w czwartej RP”
      • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:20
        Swietna wizja Radomia i bardzo realna , żeby tylko Radomianie chcieli!
        A tak na powaźnie idzie ku lepszemu , otworzono w Rsdomiu poierwszy multipleks , 30 grudnia 2005r.,bezrobocie nieznacznie spada,powoli odpływ mieszkańców spada , trwają pracę przy Muzeum Sztuki współczesnej w Radomiu!
        • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:26
          W latach 2006-2010 marzę , aby nowe władze miasta , nowi radni w Radomiu utworzyli i przyczynili się do powstania:
          Szkoły Muzycznej z Filharmonią na 1000 miejsc - koszt około 40 mlj lokalizacja ul.25 czerwca
          basenu na osiedlu Południu - koszt około 25 mln ( 4 basen w Radomiu )
          basenu przy Politechnice Radomskiej na ul.Chrobrego
          wybudowali 4 szkoły jedna na rok
          wybudowali 5 sal gimnastycznych przy gimnazjach , liceach ,technikach
          wybudowali nowy stadion przy ul.Struga dla klubu Radomiak częsciowo zadaszony z trybunami na 20000 miejsc
          wyremontowali drogi
          wyremontowlai deptak do końca
          wprowadzili 10 nowych linni autobusowych
          zaczeli budować wiadukt pod ul.1905 na skrzyżowaniu ul.Młodzianowksiej
          uczcili Wielkich Polaków ich ulicami w RAdomiu mam tu na mysli
          bp Jana Chrapka
          Jana Józefa Lipskiego
          Jacka Kuronia
          Czesława Miłosza
          ks. Jana Twardowskiego
          Jana Nowaka Jeziorańskiego
          Jacka Jerza
          chciałbym , żeby w RAomiu była też aleja Solidarności i aleja Komitetu Obrony Robotników
          • gregory_z_radomia Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 18:42
            KR. trochę mnie rozśmieszyłeś z tym zdaniem :"zaczeli budować wiadukt pod
            ul.1905 na skrzyżowaniu ul.Młodzianowksiej". też jestem za modernizacja tego
            skrzyżowania ale za nic nie moge zrozumiec jak maja wybudowac wiadukt pod ulica
            1905 r.?
            Trochę się przejęzyczyłeś. hehehe :)
            Pzdr.
            • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:08
              Tak przejęzyczyłem się trochę:-) dzieki za zwróenie uwagi i fajnie , że mamy takie wizje Radomia.Pozdro
          • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 19:23
            > uczcili Wielkich Polaków ich ulicami w RAdomiu mam tu na mysli
            > (...)
            > Jana Nowaka Jeziorańskiego
            > chciałbym , żeby w RAomiu była też aleja Solidarności i aleja Komitetu Obrony
            > Robtoników

To w Radomiu nie ma takich ulic? No ale tak, przecież Radom zawsze w wyborach
            popierał czerwonych... :)))

Pozdrawiam ;-)
            • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 19:29
              No ale u Nas Olek nie jest honorowym obywatelem...
              A czy u Was jest np. Jan Paweł II...
              Jak chcesz kogos krytykować i poniżać spójż najpierw na siebie...
              • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:38
                Kielce nigdy by nie uczciły tak Wielkiego Polaka Jana Pawła II!Dla nich wielkim polakiem był aleksander kwaśniewski szczególnie wtedy w charkowie i w kaliszu i podczas załatwiania województwa w sposób wiadomojaki!
                • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 20:20
                  > Kielce nigdy by nie uczciły tak Wielkiego Polaka Jana Pawła II!

No i widzisz, jak się KR! mylisz... A podobno "znasz bardzo dobrze historię obu
                  miast". No to jak?

No i co? Radom nie uczcił Jeziorańskiego i Solidarności? :>

Pozdrawiam ;)))
                  • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 20:43
                    Weź się schowaj z Jaruzelką.. Nie wyskakuj mi nawet tutaj z takim nazwiskiem..
                    Pieprzeniec stan wojenny wprowadził komuch zasrany
                    • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 21:16
                      > Weź się schowaj z Jaruzelką.. Nie wyskakuj mi nawet tutaj z takim nazwiskiem..
                      > Pieprzeniec stan wojenny wprowadził komuch zasrany

Nie mogę! :))) ROTFL

Pomijając "głębię" komentarza, to zauważam nieśmiało, że się koledze osoby
                      pomyliły ;)

Pozdrawiam
                      • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 21:26
                        Fakt źle przeczytałem
                        A teraz dowiedzenia idź dołóż do pieca bo pewnie zimno a u Was tam nie ma
                        centralnego ogrzewania... zamiast trolować na forum R-m i udowadniając coś po
                        coś.
                        Dowiedzenia jeszcze raz
                        • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 22:46
                          Szczyt osiągnięć cywilizacyjnych XXI w. - centralne ogrzewanie :)))

No to już idę dołożyć, coby nie marznąć. Skoczę jeszcze z karnistrem na
                          najbliższą stację benzynową (a musisz wiedzieć, że najbliższa jest 10km za
                          maistem w kierunku Radomia), bo muszę dolać trochę ropy do agregatu
                          prądotwórczego, bo mi coś komputer przygasa ;)

Pozdrowienia z kieleckiej lepianki w ten mroźny wieczór :)

PS. Już niedługo (na pewno przed 2050) wyburzą tę moją lepiankę i zaczną budować
                          superszybkie metro do Radomia, aby móc spiąć tę peryferyjną dzielnicę z centrum
                          :) I znowu w 2050 roku wichajsterr napisze - Kielce to nas zawsze okradały. W
                          2005 to nawet centralnego ogrzewania nie miały, a teraz? No teraz to jesteśmy
                          tylko jedną z dzielnic tego wstrętnego miasta! No i jak to się stało? No proste
                          - okradali nas przez ten cały czas ;)))
                          • wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 23.01.06, 00:22
                            Pozwolisz że nie skomentuje Twojej jakże wymyślnej wypowiedzi..
                            Powinieneś się w ogóle cieszyć że wdałem się z Tobą w dyskusje dla mnie to jest
                            jedna wielka żenada i to w marnym wykonaniu którą kończę dla dobra ogółu
                            Pozdrawiam...
                            • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 23.01.06, 01:20
                              Uff! Ale się natachałem, ale już wróciłem z tej stacji. Mam dwa kanistry ropy,
                              to i komputerek nie zgaśnie.

> Pozwolisz że nie skomentuje Twojej jakże wymyślnej wypowiedzi..

Pozwolę, ale czekam na równie wymyślne wizje przyszłości roku 2050. ;) Może ktoś
                              właśnie poszedłby w stronę bardziej futurystyczną niż kilka potrzeb bieżących
                              (jakiś akwapark, uniwersytet itd.). 50 lat to kupa czasu, technologia pędzi do
                              przodu... Może kosmodrom, albo jakieś inne, trochę mniej odjechane, ale równie
                              spektakularne, wizje. Np. podgrzewane chodniki na Żeromskiego i cała ulica
                              zadaszona... Eeee - banał. Wierzę, więc, że mieszkańcy Radomia wymyślą coś
                              ciekawszego :) Może metro? To w takiej sytuacji, gdzie pierwsza stacja? A może
                              właśnie całkowita zagłada - jakaś wojna nuklearna... Mam wrażenie, że to jest
                              najczęstsza wizja u radomian - całkowita anihilacja Radomia. Co ciekawe mój
                              lekko ironiczny post przedstawia sytuację Radomia na razie najkorzystniej z
                              wszystkich :) Jest metro, następuje rozbudowa lotniska... Ale nadal mało
                              spektakularnie. No ale czego Wy się spodziewaliście po człowieku z Kielc? :)))

Pozdrawiam :)
                  • gladiator.ek Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 21:27
                    A czy Towarzyszu KR!etynie słyszałeś o kieleckim oratorium "TU ES PETRUS",
                    poswięconym JP II? A jak gamoniu wytłumaczysz fakt, że w ramach obchodów
                    Czerwca'76 radomscy robotnicy i związkowcy chca by Wasza publicznośc obejrzała
                    własnie to kieleckie dzieło? Jaką teorię teraz stworzysz? ...mistrzu
                    indoktrynacji:)
                    P.S. W jednym z wątków podejrzewaja Cie KR! o to,ze jesteś pederastą? czy to
                    prawda?
                  • gregory_z_radomia Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 21:39
                    Z tego co wiem nazwy ulic Jeziorańskiego i solidarności obowiązuje dopiero od
                    2005 roku. i zostały zmienione uchwałą Rady Miasta. Wcześniejsza nazwa która
                    obowiązuje równoczęśnie z nową to Manifestu Lipcowego. Poniżej wkleiłem link do
                    info z WP mówiący że przeciwko zmianą nazw ulic byli radni SLD, byli oni także
                    oburzeni że nie wzięto przed głosowaniu pod uwage sprzeciwów mieszkańców Kielc.
                    Tak więc owszem uczciliście a może raczej radni prawicy uczcili Solidarność i
                    J. Jeziorańskiego ale dopiero 16 lat po upadku komunizmu w Polsce. Mieszkańcy
                    czuja chyba sentyment do tych czasów bo sprzeciwiali sie zmianą.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,6698371,wiadomosc.html?ticaid=1f2e
                    • gladiator.ek Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 21:42
                      Każda zmiana nazwy ulicy jest głupotą. Przynajmniej w Kielcach nie stawiano
                      idiotycznych pomników wyskrobanych płodów ludzkich--az niesmacznię się robi na
                      sama myśl..ale to Radom właśnie...
                    • Gość: jurek Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:43
                      Teorie znasz dobrze, a praktyke zniokomo. Mieszkancy protestowali tylko i
                      wylacznie przez to, ze kilka tysiecy ludzi mialo narzucony obowiazek wymiany
                      dokumentow i tyle...
                      • Gość: Kielczanin Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.futuro.kielce.msk.pl 22.01.06, 22:00
                        i niektór wielkie firmy, jak np exbud-skanska musiały ponosic z tego tytułu
                        wielkie koszty, noi oczywiście zwykły smiertelnicy i mniejsze firmy,
                        proporcjonalnie mniejsze, jak wspomniał jurek
                    • Gość: Crux Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.kom / *.os1.kn.pl 22.01.06, 22:37
                      > Tak więc owszem uczciliście a może raczej radni prawicy uczcili Solidarność i
                      > J. Jeziorańskiego ale dopiero 16 lat po upadku komunizmu w Polsce.

Jedno jest pewne - Radom nadal nie znalazł na to czasu ;)))

A tak poza tym, to mógłbyś wrzucić trochę na luz, bo to akurat jest wątek z
                      przymrużeniem oka, czego niektórzy chyba nie zauważuli... Oczywiście z KR!-em na
                      czele :)))

Pozdrawiam
                  • Gość: woyteque Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:11
                    Ja nie chce sie wtracac, ale w Kielcowie zwyczajnie moga sobie teraz
                    czcic "wielkich rodakow", bo na potege zmieniaja tam teraz ulice czczonych
                    wczesniej: 22 lipca, Manifestu, al. Lenina, Zolnierzy Radzieckich, Rewolucji
                    Pazdziernikowej, Buczka, itd. itp.
                • Gość: Kielczanin Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.futuro.kielce.msk.pl 22.01.06, 21:56
                  ja Jana Pawła II naprawde uważam za wielkiego człowieka i nigdy nie posłużyłbym
                  sie Jego imieniem do tak bezmyślnej walki.

Pitwierdzasz od dawna ze jestes idiotą KR! ale teraz już przesadziłes!!!!
                  pokazałeś nam wszystkim ze jestes prawdziwym śmieciem, nieudacznikiem,
                  odpadkiem!!!
    • Gość: mieciu WYDRA JEST WAMPIREM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:32
      czy wiedzieliście to, że Szymon Wydra jest wampirem?
      tak tak ten Wydra z Radomia z Borek z Carpe Diem ????
    • string_tony Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 22.01.06, 22:06

Może ci nie przekażemy wizji ale przekazujemy Wam Wszystkim Znak Pokoju...

Boisz się uwierzyć
      że istnieje jescze taki ktoś
      Kto powie,że pomoże
      A nóż wepchnie ci gdy nagle spuścisz wzrok

Ja też tak mam
      I każdy ma

Już dosyć!
      Świat nie jest zły
      lecz warto wiedzieć że są łzy
      bo żli jesteśmy my
      Już dosyć!
      los zmienny jest
      lecz nie bądz katem ,bo on mógł
      być Twoim bratem też
      I pamiętaj o tym ,że
      gdy serce skończy bieg
      spokojnie zaśniesz,gdy
      nie przypomną twarze się
      co przez ciebie życia sens
      straciły bo Ty
      Wolałeś,wolałeś
      Być zły

Mój ty przyjacielu
      jak to słowo obco dzisiaj brzmi
      a przecież dar największy
      to osoba dzięki której lekko śnisz
      Ja chcę Nią być i Ty też chcesz

Już dosyć!
      Więc proszę tak, niech każdy tutaj z was choć raz
      zaufa sercu i
      Już dosyć!
      Więc proszę tak,niech każdy tutaj z was choć raz
      pokona siłę zła
      pamietajcie o tym ,że
      gdy serce skończy bieg
      zaśniecie błogo gdy
      nieprzypomną twarze się
      przekażmy znak
      pokoju znak

virgin i hi hi hi Doda z Ciechanowa :)
    • Gość: mater Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 06:58
      Witam ponownie.Proponuje żeby troche spokojniej podejść do tego tematu,bo zrobił
      się jak zwykle konflikt radomsko-kielecki(w sumie o każdą sprawe Radom i Kielce
      pokłóciłyby sie).A teraz zastanówcie sie jak bedzie wyglądać zwykły dzień
      człowieka za 44lata?Oj chyba dużo się zmieni,a co właśnie sie nie zmieni?
    • Gość: J-25 Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:15
      O ile jeszcze będę żył, to z pewnością będę cierrpiał na demencję starczą -
      więc spoko
    • Gość: Student Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 193.111.144.* 24.01.06, 19:30
      Mam nadzieje że w roku 2050, miejscowość ta całkowicie zniknie z mapy Polski i
      pamięci kart historii, studiuje tu drugi rok i nie znalazłem ani jednego
      ciekawego miejsca, które mogło by mnie zaciekawić. podobno Radom to najlepsze
      miejsce na inwestycje, ja powiem że radom to najlepsze miejsce by dostać po
      pysku. legowisko wszelkich patologii i blisko 30% bezrobocie sprawia, że warto
      wpuścić tu buldożery i zaorać cały ten burdel, może sie na coś przyda!
      • gregory_z_radomia Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 24.01.06, 19:45
        Jeżeli jest tak źle jak mówisz to po co przyjechałeś do Radomia studiować???.
    • Gość: jan Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:32
      ja widzę Radom w 2050 roku tak:

- kompletne autostradowe obwodnice miasta
      - obwodnica śródmieścia o standardzie drogi ekspresowej
      - drogi S9 i S12
      - 35 - miejskich lini autobusowych
      - wszystkie autobusy niskopodłogowe
      - Dworce PKP - Radom Północny i Południowy
      - Stacje PKP - Radom-Lotnisko
      - SKM - do Pionek, Skarżyska, Jedlni
      - 4 linie premetra
      - wiadukt nad torami - ul. Młodzianowska
      - kompletna przebudowa ulic: Toruńskiej, Okulickiego, 25 Czerwca, Struga,
      Limanowskiego
      - Przejscie podziemne przy placu dworcowym
      Przejście podziemne przy skrzyżowaniu 25 Czerwca/Żeromskiego
      - Zielona linia na 25 Czerwca i Poniatowskiego - Dowkonta - 1905 Roku
      - Przebicie 25 Czerwca obok dworca PKS pod torami
      - Dworzec PKS Radom Zachodni w okolicach Bielichy
      - poprowadzenie torów pkp w kierunku zachodnim
      - kolej ponad 300km/h lub wiecej na trasie Warszawa-Radom-Kraków
      kolej - ponad 200km/h na trasie Lublin - Radom - Łódź - Poznań ?
      - remont starówki
      - ciąg pieszy od góry ul. Żeromskiego do Piotrówki (z przejściem podziemnym pod
      Limanowskiego a'la Wrocław)
      - budowa wielu ciekawych kamienic, m.in. zabudowanie kamienicami i remont ul.
      Wernera i Okulickiego oraz 25 Czerwca
      - dołączenie do radomia terenów przyległych - czesci gmin Kowala, Zakrzew,
      Jedlnia itd.
      - rozwój miasta na zachód
      - liczba mieszkańców - 320tyś.
      - Uniwersytet Radomski z 8 kierunkami
      Politechnika jedną z 5 najleszych uczelni technicznych
      - 250 tyś studentów w Radomiu
      - rozwój wysokich technologi w Radomiu

itditd. można pomarzyć...
      • Gość: KR! Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:19
        Ten student totani prowokator po tym co mówi raczej watpię aby w Radomiu studiował.Pewnie mu się miasta pomyliły po wybiciu hektolitrów taniego browaru z kiosku!
        • Gość: student Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 193.111.144.* 25.01.06, 14:33
          no chyba jednak mnie sie nie pomyliły i jednak studiuje niestety w tym mieście
          mam nadzieje że szybko sie to zmieni...pisze tylko o swoich odczuciach i
          doswiadczeniach, zresztą takich osób jest cała masa. to jest forum i każdy może
          sie wypowiedzieć co zresztą mam okazję czynic.chyba jeszcze nikt nigdy nie
          powiedział Tobie w twarz co mysli o tym miejscu, a ja będąc w różnych miastach
          słyszę opinię o "mieście dresów", i nie zmieniam zdania, ponieważ to wszystko
          to prawda, i blokujcie mnie, nie muszę należeć do jakiegoś związku wzajemnej
          adoracji i widać że ta strona jest przeznaczona tylko na POZYTYWNE opinie.
        • Gość: student Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 193.111.144.* 25.01.06, 14:35
          nie pije taniego piwa z kiosku tępaku i nie wypowiadaj sie na mój temat chybaże
          masz ochotę zrobić to osobiście, twarzą w twarz
          • Gość: Daniel Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 82.139.35.* 25.01.06, 14:36
            Ustronie bedzie wielka metropolia...
            I wszystkie bloki beda wyposazone w najwyzsze strandardy switaowe... dlatego
            zapraszam wszytkich na utronie...
            :)
            • Gość: Wichajsterr Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 82.139.38.* 25.01.06, 14:51
              podpisuje sie pod powyższym :-D
    • Gość: org1989 Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 82.139.51.* 25.01.06, 20:20
      Moja wizja Radomia jest następująca:
      * w 2018 roku zostanie wybudowany Międzynarodowy Port Lotniczy im.Ks.Romana
      Kotlarza na Sadkowie;
      * w 2020 roku dojdzie wreszcie do inauguracji roku szkolnrgo w nowo-powstałym
      Zespole Szkół Muzycznych im.Oskara Kolberga mieszczącym się u zbiegu ulic
      Struga, Chrobrego, Malczewskiego (będzie on kształcił młodych ludzi w zakresie
      nauki na WSZYSTKICH instrumentach jaiie zna świat) i oczywiście zmini się
      dyrektor :)
      * w 2023 roku powstanie długo wyczekiwany Pałac Sprawiedliwości, który będzie
      przykładem najlepszej tego typu placówki w Europie :) (mówię tu o
      sprawiedliwości sądów)
      * w 2025 roku zostaną ukończone prace przy rewitalizacji Miasta
      Kazimierzowskiego (w ramach tych prac zostaną wskrzeszone mury obronne okalające
      tzw. Nowy Radom, które to mury zostały bestialsko rozebrane w XIX wieku przez
      niewdzięcnzych Austriaków; oczywiście wszystkie kamienice powrócą do swojego
      stanu świetności; Fara odzyska swój zapomniany urok a ratusz, który został
      zburzony 1808 roku powstanie na miejscu stojącego obecnie we wschodniej pierzei
      Rynku);
      * w 2030 roku (1 czerwca) GUS ogłosi wyniki spisu ludności przeprowadzonego 1
      marca 2030 roku, z którego będzie jasno wynikało, że Radom jest metropolią, w
      której mieszka 750 tys. mieszkańców;
      * w 2037 roku zostanie na nowo przebudowany stary Stadion RKS Radomiak
      (wybudowany w 2011 roku), który będzie mógł pomieścić 50 tys. widzów, a kibice
      Radomiaka będą mieli własny Klub, który będzie znał cały świat;
      * Rada Miejska będzie liczyła 54 radnych, którzy będą członkami jednej partii:
      "Radom - nasze miasto";
      * a w 2050 roku Radom stanie się stolicą supermocarstwa (liczącego 238 mln
      mieszkańców), słynącego z ogromnej mądrości polityków :), nieskazitelnej
      demokracji, kuchni i ustawionej na bardzo wysokim poziomie kultury.

Może moja wizja naszego miasta jest trochę wybujana i fikcyjna, ale taka właśnie
      ma być :) Pozdrawiam wszystkich optymistów.
      • gregory_z_radomia Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje 25.01.06, 23:32
        Czy to jest wersja optymistyczna czy pesymistyczna???.
        • Gość: org198 Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: 82.139.51.* 26.01.06, 09:28
          To miała być wersja optymistyczna, a jak wyszło?
          • Gość: renmar Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:34
            ha ha.jest rok 2050 zamieszki z ulicy M1 przezniosły sie na starą dzielnice Minimal: marketowcy pod wodzą towarzysza Adolfa Giertycha połaczywszy swe siły postanowili uderzyć na SELGROs.na czele którego stał p.Lepper obrońca i zwolennik marketów. Doszło do całkowitej blokady i paraliżu miasta. Na prośbe prezydenta Deputowany do rady klerykalnej klon Tadeusza z zrekomendacji klanu rydzykow próbował mediacji....Dresiarze i szlikowcy schronili się w kościołach. Carfurr od siedmiu dni szukał wsparcia pracowników biedronki, która stała się potężnym mutantem... ciąg dalszy możecie dopisać, chętnie poczytam( mieszkanka Radmarket- czytaj: dawny Radom)
            • Gość: mater Radmarket IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.06, 09:42
              Ciekawa nazwa:)niestety nie pozbawiona szczypty realności.Carfour nawiązał
              tajne kontakty z OBI ktory ma dostarczyć materiały do prowadzenia wojny przeciw
              imperatorowi M1.W mieście krąży pogłoska że oba mocarstwa Radmarketowego świata
              szykują się do ataku na Tesco.Do tego celu Carfour posłuży się licznymi
              zmutowanymi oddziałami Biedronki.Czy Tesco się obroni ostatni niezależny
              market,wygląda na to że ma zerowe szanse bo oddziały Biedronki są
              bezlitośne.Jednak są szanse że Biedronke satelite Carfouru osłabi sojusznik M1
              MediaMarkt ktory założył podsłuch i próbuje rozszyfrować zakodowane decyzje na
              szczeblu generalnym wroga.Rok 2050 zaczął się konfliktem który nie wiadomo
              dokąd zaprowadzi Radmarket.
              • Gość: Olek Re: Radmarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:55
                Radom na rok 2030:
                ludność: 190 000 tys
                bezrobocie:20%
                największe zakłady pracy:supermarkety
                Opis miasta:
                Radom traci pozycje w stosunku do innych miast,wiele znaczących instytucji wynosi się z miasta,ranga miasta upada kosztem sąsiadów.W ciągu kilku lat szybki wzrost wyludnienia miasta i przy tym zachamowanie budownictwa.
                Stare miasto wylegarnią róznej maści meneli,dużo pustostanów i opuszczonych fabryk(tak jest juz dziś).Sport upadł totalnie Radomiak tuła się po 4 ligowych boiskach.Radom juz nigdy nie podniesie się do rangi stolicy województwa.
                • gregory_z_radomia Re: Radmarket 30.01.06, 12:38
                  W misjscu nazwy Radom wstaw nazwe Kielce i wtedy się z Tobą zgodze
                  • Gość: Olek Re: Radmarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:59
                    Gregory ale ty jesteś cięty na te Kielce,kto pisze obiektywnie na temat Radomia (bo taka jest prawda) zaraz piszesz że jest z Kielc i prowokujesz do waśni.
                    Wiem że zaraz zaczniecie odgrzewać co to wam Kielce nie zawaliły i ile pieniędzy przeznaczonych niby dla Radomia poszło na Kielce.Po prostu kilku z was nie moze sobie wydarowac ze Kielce się rozwijają i władze coś tam robią w porównaniu do Radomia gdzie panuje marazm i narzekanie jak nam żle.
                    • gregory_z_radomia Re: Radmarket 30.01.06, 13:12
                      Nie podoba mi się że ktoś przedstawia sytuacje w taki sposób. Wiem że nie jest
                      obecnie za różowo w Naszym Mieście, ale jak bedziemy dalej się tak wypowiadać i
                      wróżyć to nic sie nie poprawi. Czy Wy naprawde potraficie tylko narzekać i
                      lansowac czarne wizje. Ludzie trochę optymizmu. A to porównanie do Kielce było
                      dlatego że najcześciej takie chore czarne porównania i wizje piszą Kielczanie
                      żeby jeszcze bardziej oczernić to miasto i pognębić Radomian.
                      • Gość: Olek Re: Radmarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:41
                        > Nie podoba mi się że ktoś przedstawia sytuacje w taki sposób. Wiem że nie jest
                        > obecnie za różowo w Naszym Mieście, ale jak bedziemy dalej się tak wypowiadać i
                        >
                        > wróżyć to nic sie nie poprawi

Może kłame,no powiedz Gregory?
                    • Gość: qw Re: Radmarket IP: 212.106.147.* 31.01.06, 00:38
                      marazm przez takich jak ty Olek! dupkow ktorzy tylko krytykowac potrafia.
                • Gość: As Re: Radmarket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:49
                  Ta wizja jest najbardziej zbliżona do obecnej chwili.Wypisz wymaluj.
    • Gość: eryk Re: Radom 2050-przekażcie mi wasze wizje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:38
      w roku 2040 Radom dzieki staraniom władz lokalnych stał sie druga co do wielkosci
      dzielnica Skaryszewa. Odbudowano juz pierwsze sumermarkety, których dachy
      uległy zniszczeniom podczas naporu śniegu w 2008 podczas zimy 10- lecia. Na
      drogach znów zaczeły sie pojawiać samochody, gdyż całkowicie odbudowano i
      zmodernizowano 2 km dróg.Pojawiły się pierwsze jaskółki w dziedzinie
      bezpieczeństwa ludności ( już co piate przestepstwo jest wykrywane- oby tak dalej!!!
      Studenci miejscowej szkoły sami piszą prace licencjackie,lekarze daja łapówki
      pacjentom aby ci ich odwiedzili.
      • Gość: tytyt .w roku 2050 wreszcie wpie..dostana wszyscy IP: 212.106.147.* 31.01.06, 00:40
        malkontenci i krytykanci, a reszta Radomian wezmie sie do roboty. RAA, jolunia55
        i inne szkodniki beda martwe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka