Dodaj do ulubionych

Co Policja może?!?!?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:45
Czy policjant może bez wyraźnych powodów i bez wezwania, nawiedzać ludzi w
ich własnym domu o 3 nad ranem i legitymować ponad 70 letniego dziadka ?
Najprawdopodobniej nie był nawet na służbie, to poprostu sąsiad, który poczuł
za dużo władzy od kąd dostał pałkę i pistolet.
Mieszka on pod kobietą, która ma około 90 lat i jest umierająca, więc nie
którzy zwrócili mu uwagę na zbyt głośne zachowanie i chyba się wkurzył.
Napisałam do rzecznika policji i dzwoniłam, ale maja to w d...
Obserwuj wątek
    • Gość: dziadek Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:09
      A co ty myslisz, że pójdzie do parku i bedzie sie narazał.
      Tu miał przynajmniej miał 30% pewnosci ze nikt go nie go nie zaatakuje i nie
      skrzywdzi.
      • Gość: Jaa Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:25
        Jasne.
        Ale jestem w ogóle ciekawa czy bez nakazu można wchodzić do ludzi do domu, w
        nocy.
        Tym bardziej, że bez wezwania.
        To chore. I chyba troche nie zgodne z prawem.
    • Gość: max Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.06, 15:24
      walka w dupokratycznym państwie z terroryzmem ! w USA policjant stracił by
      pracę w Polsce dostanie medal !!
      • Gość: Jaa Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:36
        Więc co???
        Nic nie da się z tym zrobić? Szkoda mi starszych ludzi, bo nie ma kto ich
        bronić.
    • Gość: Antykomuch Nie może. Zgłoś to prokuratorowi. Oficjalnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:38
      • Gość: Jaa Re: Nie może. Zgłoś to prokuratorowi. Oficjalnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:41
        Serio?
        No ja nie będę zgłaszać, bo to trochę nie moja sprawa i oni prosili żeby nic
        nie robić. Chyba się boją.
        Zależy mi na tym żeby tego pajaca ukarać.
        • Gość: polityk Re: Nie może. Zgłoś to prokuratorowi. Oficjalnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:47
          a może to ta policja antykorupcyjna od kaczorów juz działa.
          Może dziadek dawał po cichu babci w reke.
          • Gość: Jaa Re: Nie może. Zgłoś to prokuratorowi. Oficjalnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:51
            Ej nie róbcie jaj. Oni naprawdę sa przerazeni. To ludzie z innych czasów,
            troche inaczej kojarzy im się policja. Do młodego by tak nie zrobił, bo by się
            bał. Dostał by po mordzie i po ptokach, a tacy dtaruszkowie co mogą? Nic.
            • Gość: edek Re: Nie może. Zgłoś to prokuratorowi. Oficjalnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:54
              najlepiej niech sie zajma tym gazety, bo przełozeni zaraz ukreca łeb sprawie.
              • Gość: Jaa Re: Nie może. Zgłoś to prokuratorowi. Oficjalnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:56
                Czyli najlepiej najpierw do mediów? Chciałam iść do kogoś z policji, bo po co
                im tyle afer. Ale olali mnie, więc trzeba iść do trzeciej władzy. Ok.
                • Gość: Kojak Re: Nie może. Zgłoś to prokuratorowi. Oficjalnie. IP: *.77.udn.pl 30.01.06, 19:36
                  Hmmm..do trzeciej władzy??raczej do czwartej.Media to CZWARTA WŁADZA.
    • Gość: tati Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 16:06
      jeżeli policjant nie był na służbie,to chyba raczej nie miał do tego prawa, ale
      prawda jest taka, że dzisiejsi policjanci interweniują tam gdzie nie potrzeba,

kiedyś policjant jak byłam na spacerze z psem czepił się mnie, że moja suka nie
      ma kagańca i trzymam ją tylko na smyczy,
      innym razem jak szłam przez park koło Seniora jakieś chłopaki napadli na
      kobietę, przy parku stał radiowóz, a panowie policjanci udawali że nic nie
      widzą,
      prawda o naszej policji: BOJĄ SIĘ HULIGANÓW I BANDZIORÓW A SĄ ODWAŻNI DO
      ZWYKŁYCH LUDZI
    • Gość: policjant Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.06, 16:08
      moge wejsc do domu jesli istnieje wyrazne podejrzenie popelnienia przestepstwa.
      w przeciwnym razie potrzebuje do tych czynnosci nakazu prokuratora!
      pozdrawiam
      komenda miejska policji.
      ps. w tym wypadku prosze zlozyc pisemna skarge na tego funkcjonariusza,
      zatytulowanego do komendanta wojewodzkiego policji.....
      • Gość: praworządny Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:30
        i to jest prawidłowa reakcja- brawo
    • Gość: kogo Re: Co Policja może?!?!?! IP: 80.54.187.* 30.01.06, 18:25
      nie może, chyba, że uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa,
      wtedy nakaz post faktum wystawi prokurator lub sąd, ale co nerwy popsuje wcześniej.
      Składaj skargę do komendanta, pisz też do Ministra, chwali się, że robi porządek.
    • Gość: OLO Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.06, 20:24
      w melinach jest zawsze podejrzenie przestępstwa!!!
    • Gość: Ga-Ga Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:13
      Uważam, że jest to prowokacja. Bo nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pisał na
      forum w tak beznadziejny, pod względem ortograficznym, sposób.
    • Gość: obs Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 31.01.06, 08:00
      ta 90 letnia kobieta sie za glosno zachowywala? moze chcial jej pomoc w takim
      raie ? rzygac sie chce od tego antypolicyjnego belkotu pelnego bledow
      ortograficznych...
      i ten radiowoz a w nim policjnaci patrzacy jak napadaja kobiete...brednia.
      moze to policjant ja napadl, nie wpadlas na to laluniu?
    • Gość: Jaa Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:40
      To nie jest prowokacja. Często nawet broniłam policjantów.
      Interwencja w razie przestępstwa? Ok. Ale tu nie było przestępstwa. I nie
      interweniował do tej babci, tylko do sąsiada.
      Ta kobieta juz od dawna nie wstaje z łóżka.

Jesli chodzi o błędy. To co jeśli ktoś ma kłopoty z ortografia, np.dysleksje,
      nie może się wypowiadać???
      Jak czytasz to zamknij oczy, nie będzie Cię razić.
      • Gość: Matka Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:29
        Jaa, możesz spróbować z tą prasą czy choćby telewizją. Ja nic nie osiągnęłam.
        Lokalne media nie chcą się narażać /zmowa milczenia/. Przełożeni policjantów
        będą ich bronić.
        Moja sytuacja: Dwa lata temu wraz z synem byliśmy świadkami zdarzenia w którym
        uczestniczyło dwóch pijanych funkcjonariuszy. Pod moim naciskiem, syn z tel.
        kom. zawiadomił 997. Po kilku miesiącach został ukarany grzywną /350zł./ za
        wprowadzenie w błąd instytucji policji Wyrok nakazowy/.
        Odwołanie od wyroku. Cyrk w sadzie grodzkim. Orzekała ssr szczęsna. Poniżała
        syna, nie pozwalała mu się odezwać, fałszowała protokoły rozpraw. Pierwszy
        wniosek o jej odsunięcie nie został uwzględniony, ponieważ przełożeni ślepo
        wierzyli w jej niewinność. Drugi wniosek i nagranie z rozprawy przyniósł
        oczekiwany skutek. Zmiana sędziego i normalne rozprawy. Ostatecznie wyrok
        uniewinniający. Skargi na policjantów do inspektoratu nie przyniosły żadnego
        rezultatu, gdyż przełożeni bronią ich. Podaliśmy nr radiowozu, którym poruszali
        się funkcjonariusze a badani alko-metrem byli policjanci z pieszego patrolu nie
        załoga wskazanego pojazdu. Wyjaśniło się to dzięki odwołaniu od wyroku. Od
        początku do końca czysta kpina. Przez ten rok, od kiedy złożone było odwołanie
        syn jest zastraszany przez policjantów. Powiedzieli, że jeśli ja napiszę
        jeszcze jedną skargę to wykończą go, jeśli trafi w ich ręce to go zakatują itp.
        Powinnaś coś zrobić w sprawie, o której piszesz ale naprawdę jest bardzo
        trudno udowodnić winę policjantom, bo nawet sąd ich ślepo broni. Mnie się udało
        zrobić dużo i nie koniec na tym.
        Powodzenia w walce z bezprawiem w policji.

• Gość: ssr Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.udn.pl 06.02.06, 20:35
          znam Pani sprawę i dziwi mnie dlaczego Pani nie wspomina o tym, że Pani syna
          boją się inni okoliczni mieszkańcy, że nie dostała się Pani do pracy do
          Policji?
          • Gość: Matka Re: Co Policja może?!?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:19
            Jeśli znasz moją sprawę, to zapewne znasz i mnie, wiec nie widzę przeszkód aby
            spotkać się. Zapewniam Cię, że nie ma powodu aby bać się mojego syna.
            >Pani syna boją się inni okoliczni mieszkańcy< - to mi pachnie kolejnym
            pomówieniem, a poza tym nie stać Cię na własne opinie? Zostaw w
            spokoju "okolicznych mieszkańców".
            Z treści Twojego postu mogę jedynie wnioskować, że bliska jest Ci praca policji.
            Dla mnie jest to ostatnie miejsce, w którym chciałabym się zatrudnić.
            W sprawie, o której pisałam wcześniej zapadł wyrok i obrona
            policjantów /nieuczciwych/ na nic się już zda.
            Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć więcej to skontaktuj się ze mną /tel. jest w
            książce/.
            Mam dostęp do kilku jeszcze spraw, w których główną rolę odgrywają nieuczciwi
            funkcjonariusze. Zaznaczam, że nie uogólniam, nie wszyscy są tacy. Zapewniam
            Cię, że niektórych naprawdę chroni mundur. Pozostaje mi tylko wyrazić nadzieję,
            że to się zmieni ale musimy tego chcieć. Nasza bierna postawa z pewnością nie
            doprowadzi do zmian.
            Pozdrawiam.
            Czekam na kontakt.
    • Gość: marcin prowokacja... IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 06.02.06, 23:14
      czytam i dochodze do wniosku, ze do do ciebie kolego weszła ta policja...
      poczułeś sie zaskoczony, ale za krótki żeby cos z tym zrobic...
      • Gość: Matka Re: Policja może dużo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:53
        ssr, dlaczego nie odzywasz się? Okazuje się, że łatwo jest pisać bzdury ale
        trudniej przyznać się do tego. Nie zapominaj, że wypowiadając się na forum nie
        jesteś osobą anonimową. Warto o tym pomyśleć przed wysłaniem postu.
        W dalszym ciągu czekam na kontakt.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka