Dodaj do ulubionych

Kryte lodowisko

IP: *.00a.radom.pilicka.pl 02.02.06, 08:00
Dzisiaj otwarcie sztucznego krytego lodowiska w Kozienicach - donosi
dzisiejsze Słowo. Kompleks basenów z sauna i jacuzzi - to planowana
inwestycja w Skaryszewie - donosi dzisiejsze Echo. Brawo Kozienice, brawo
Skaryszew! Co na to Radom?
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: Kryte lodowisko IP: *.udn.pl 02.02.06, 08:22
      A Radom nie potrafi utrzymać w czystości basenu i sanepid zamknął z powodu
      gronkowca
      • Gość: Józek Re: Kryte lodowisko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.06, 08:46
        Co tam Kozienice, co tam Skaryszew, Radom będzie miał molo!!!
        • wariag Re: Kryte lodowisko 02.02.06, 09:35
          no właśnie. miało być molo. sam wiceprezydent obiecywał.
    • Gość: hokej Re: Kryte lodowisko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.06, 10:00
      Wielkim entuzjastą pomysłu był śp. Andrzej Plenkiewicz, znany w latach 60-tych
      lekkoatleta. Od wielu lat szukam sprzymierzeńców w tej sprawie i w 1999 roku
      byłem bardzo blisko, ale sprawa rozbiła się o mur niezrozumienia w Urzędzie
      Miejskim. W ubiegłym roku podpowiadałem w UM o rozwiązaniu na rynku we
      Wrocławiu. Niestety bez zrozumienia. Nie chodzi mi o dowalanie komukolwiek,
      gdyż wiem, że umiejętności radomian w jeżdżeniu na łyżwach są marne, a wiedza o
      stworzeniu i konserwowaniu choćby małej ślizgawki jeszcze marniejsza (jest to
      dużo pracy w godzinach najlepiej, niestety, nocnych). Wielu ludziom się wydaje,
      że Straż Pożarna to załatwi rozlewając "kupę wody". Nauczyciele wf i pracownicy
      PSP3 przygotowali małą(12mx20m), ale jakościowo dobrą ślizgawkę(ona funkcjonuje
      już od trzech tygodni), na której można zagrać w hokeja (4x4). Jeżeli taki
      zespół jest w stanie się zebrać w niedzielę o 12.00 przy ul.Sobieskiego 12
      (boisko PSP3), to zapraszam. Mam dobrą wiadomość w sprawie krytej ślizgawki.
      Jest w Radomiu przedsiębiorca(rozmawiałem z nim w styczniu), który rozważa
      możliwość urządzenia lodowiska na swoich istniejących obiektach-trzeba mu pomóc
      podjąć decyzję!!!! Wielkim sprzymierzeńcem w tej sprawie jest jego żona, a on
      już udowodnił, że jest fanem sportu, budując własne obiekty rekreacyjno-
      sportowe oraz sponsorując radomskich lekkoatletów.
      • isoxazolidine Re: Kryte lodowisko 02.02.06, 10:28
        Gość portalu: hokej napisał(a):

> Mam dobrą wiadomość w sprawie krytej ślizgawki.
        > Jest w Radomiu przedsiębiorca(rozmawiałem z nim w styczniu), który rozważa
        > możliwość urządzenia lodowiska na swoich istniejących obiektach-trzeba mu
        pomóc
        >
        > podjąć decyzję!!!!

konkretnie: na czym ma polegac pomoc?
        pozdr!
        • Gość: hokej Re: Kryte lodowisko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.06, 11:53
          Wchodzi w grę wspólna inwestycja prywatno-gminna,podmiotów prywatnych?, być
          może z wykorzystaniem środków pomocowych. Dokładnie nie określę, gdyż moja
          rozmowa miała charakter sondażowy, a deklaracja przedsiębiorcy była jasna-
          dzisiaj sam tego nie udźwignę
          • Gość: misiop Re: Kryte lodowisko IP: *.AFL15.vectant.ne.jp 02.02.06, 12:15
            W pełni popieram ale obawiam sie ze nie starczy wyobraźni naszym włodarzom
    • Gość: hokej Re: Kryte lodowisko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.06, 10:23
      Sport uprawiany na lodzie jest niedoceniany w naszym mieście, a także w Polsce.
      Chcę wskazać funkcję inną niż czystosportową, którą spełnia ślizgawka,
      chociażby kulturotwórczą( chociaż sport, to też wielki dział kulturotwórczy).
      Wokół ślizgawki może koncentrować się życie towarzyskie, mogą utrwalać się
      nawyki dbałości o indywidualny rozwój fizyczny.Jazda na lodzie to również
      estetyka, dlatego kobiety tak chętnie oglądają transmisje TV z imprez jazdy
      figurowej na lodzie. Jazda na lodzie jest sportem, w miarę tanim. Bilet na
      ślizgawkę nie jest drogi. Sezon w polskim klimacie może trwać do 8 miesięcy.
      Często w świecie buduje się ślizgawki wraz z basenami, gdyż w jednym obiekcie
      wiele ciepła należy odebrać, a w drugim trzeba dostarczać do podgrzania wody.
    • ruanna Re: Kryte lodowisko 02.02.06, 11:34
      a gdzie to lodowisko dokładnie?
      • Gość: hokej Re: Kryte lodowisko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.02.06, 12:02
        masz trójkę znajomych, niekoniecznie dobrze jeżdżących na łyżwach, przyjdź w
        niedzielę o 12.00 na ul.Sobieskiego 12( boisko PSP 3), zabawowo zagramy mecz w
        hokeja 4x4 zapewniam kije krążek i bramki.
        • heniek_z_lasu Re: Kryte lodowisko 02.02.06, 13:39
          Bardzo dobry pomysł. Trzeba tylko jakoś próbować go urzeczywistnić. Nie mam pojęcia jak, ale moze kolejna akcja typu "Monopoly"??
        • Gość: gretzky Re: Kryte lodowisko IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:46
          Nareszcie jakas inicjatywa. Ale jest problem nie mam trójki znajomych - ale
          moge przyjśc sam. Więc potrzeba jeszcze dwóch chetnych. Łyzwy mam ale od kilku
          lat nie uzywałem. Zobaczymy co jeszcze pamietam. Miłosnicy hokeja łączcie się.

• Gość: szczery Re: Kryte lodowisko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.02.06, 21:32
            Na kazdym betonowym boisku , ktore istnieją przy wielu szkolach, - mozna
            zorganizowac lodowisko poki jest jeszcze mroz, trzeba tylko chciec a nie
            narzekać.
            Natomiast sprawa krytego lodowiska czynnego przez caly rok, jest dla Radomia
            nieosiagalna , - nasze miasto jest po prostu za biedne.
            • Gość: hokej Re: Kryte lodowisko IP: 82.139.40.* 04.02.06, 13:42
              Z tą biedą , to jest tak. Nie stać nas na to, bo jesteśmy biedni, więc dalej
              nie będziemy mieli nic i dalej będziemy biedni i kółko się zamyka. Trzeba
              prowokować sytuacje sprzyjające pokonaniu bariery niemocy. Biedni muszą tworzyć
              o wiele więcej zdarzeń sprzyjających rozwojowi niż bogaci. Jeżeli uznamy, że to
              się opłaca w dłuższej perspektywie to trzeba ryzykować. Niestety jestem tzw
              budżetowcem i moje możliwości są niewielkie, toteż mogę tylko przekonywać i
              szukać sprzymierzeńców. Moim zdaniem inwestycja, jaką jest ślizgawka mogłaby
              być opłacalna, gdyż: 1.Region radomski to ok 500 000 mieszkańców (ważne są
              Pionki-praca p.Pacana i nnych,którzy wychowali mnóstwo łyżwiarzy, Wieniawa,
              gdzie szkolono łyżwiarzy - przepraszam za wyrywkowość, ale te miejsca
              przychodzą mi do głowy);2.Wokół Radomia w promieniu 80km nie ma czegoś podobnego
              ( Kozienice nie są wielką konkurencją);3.Koszty eksploatacji lodowiska znacznie
              obniżyły się w ostatnich latach; 4.Miejsce gdzie lokuje się takie inwestycje
              ożywa(np.Plac Jagielloński, może słynny już trójkąt przy Chrobrego);5.Może zły
              czas na takie propozycje, ale lodowisko to niezły plac wystawienniczy.
              • wariag Re: Kryte lodowisko 04.02.06, 22:16
                w dawnych halach "łucznika" jest kupa miejsca. i lokalizacja świetna. tam
                zrobić kryte lodowisko i hej!
                • Gość: g Re: Kryte lodowisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:49
                  te hale sa juz sprzedane chyba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka