Dodaj do ulubionych

Poczynania telewizji DAMI

13.11.02, 07:53
Nie wiem czy to tylko moje odczucia, czy też nie ale poczynania DAMI pachną
mi momopolem. Nie chcę robić afery zanim się nie upewnię. Prosiłabym Was o
odpowiedź. Moje zarzuty to:
1. Brak miejsca zapłaty za telewizję( brak kasy),
2. Brak informacji w bankach współpracujących o nr r-chunku,
3. Brak oznaczeń na owych bankach, że tu można zapłacić bez prowizji,

To tylko te, moim zdaniem najmniejsze lecz nie mniej uciążliwe.( Zwłaszcza
dla osób starszych)
Obserwuj wątek
    • Gość: temida Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 213.25.138.* 13.11.02, 09:50
      dorota14 napisała:

> Nie wiem czy to tylko moje odczucia, czy też nie ale poczynania DAMI pachną
      > mi momopolem. Nie chcę robić afery zanim się nie upewnię. Prosiłabym Was o
      > odpowiedź. Moje zarzuty to:
      > 1. Brak miejsca zapłaty za telewizję( brak kasy),
      > 2. Brak informacji w bankach współpracujących o nr r-chunku,
      > 3. Brak oznaczeń na owych bankach, że tu można zapłacić bez prowizji,
      >
      > To tylko te, moim zdaniem najmniejsze lecz nie mniej uciążliwe.( Zwłaszcza
      > dla osób starszych)

1. Po co kasa, skoro do banku jest bliżej (oddziały praktycznie na każdym
      osiedlu), poza tym kasa powinna spełniac specjalne wymogi dotyczące
      bezpieczeństwa, co wiąże się z podniesieniem kosztów funkcjonowania biura, co
      za tym idzie mogłoby mieć to wpływ na ogólne koszty i ceny (a chyba wlczymy z
      podnoszeniem cen przez wstrętnego monopolistę)
      2. Numer rachunku jest podany w książeczce opłat (jest tam wydrukowany, więc
      nawet nie trzeba go wpisywać)
      3. Gdyby bank chciał wywieszać infromacje na temat wszystkich instytucji, dla
      których przyjmuje opłaty bez prowizji zabrakłoby mu miejsca na tablicy
      ogłoszeń, poza tym każdy kliet (abonent) zakłądając kablówkę jest informowany o
      tym, gdzie (w jakim banku) może zapłacić bez prowizji.
      4. Zanim zrobisz aferę zastanów się i sprawdź, bo wyjdzie na to, że po prostu
      się czepiasz. Co to ma wspólnego z monopolem ? Wiem, że to modne słowo, ale
      trzeba je zrozumieć, nim się go użyje.

Pzdr.
      • Gość: martica Re: Poczynania telewizji DAMI IP: *.polbox.pl / *.ii.pl 13.11.02, 20:16
        Gość portalu: temida napisał(a):

> dorota14 napisała:
        >
        > > Nie wiem czy to tylko moje odczucia, czy też nie ale poczynania DAMI pachn
        > ą
        > > mi momopolem. Nie chcę robić afery zanim się nie upewnię. Prosiłabym Was o
        >
        > > odpowiedź. Moje zarzuty to:
        > > 1. Brak miejsca zapłaty za telewizję( brak kasy),
        > > 2. Brak informacji w bankach współpracujących o nr r-chunku,
        > > 3. Brak oznaczeń na owych bankach, że tu można zapłacić bez prowizji,
        > >
        > > To tylko te, moim zdaniem najmniejsze lecz nie mniej uciążliwe.( Zwłaszcza
        >
        > > dla osób starszych)
        >
        > 1. Po co kasa, skoro do banku jest bliżej (oddziały praktycznie na każdym
        > osiedlu), poza tym kasa powinna spełniac specjalne wymogi dotyczące
        > bezpieczeństwa, co wiąże się z podniesieniem kosztów funkcjonowania biura, co
        > za tym idzie mogłoby mieć to wpływ na ogólne koszty i ceny (a chyba wlczymy z
        > podnoszeniem cen przez wstrętnego monopolistę)
        > 2. Numer rachunku jest podany w książeczce opłat (jest tam wydrukowany, więc
        > nawet nie trzeba go wpisywać)
        > 3. Gdyby bank chciał wywieszać infromacje na temat wszystkich instytucji, dla
        > których przyjmuje opłaty bez prowizji zabrakłoby mu miejsca na tablicy
        > ogłoszeń, poza tym każdy kliet (abonent) zakłądając kablówkę jest informowany
        o
        >
        > tym, gdzie (w jakim banku) może zapłacić bez prowizji.
        > 4. Zanim zrobisz aferę zastanów się i sprawdź, bo wyjdzie na to, że po prostu
        > się czepiasz. Co to ma wspólnego z monopolem ? Wiem, że to modne słowo, ale
        > trzeba je zrozumieć, nim się go użyje.
        >
        > Pzdr.

czyzby ktos nagle zauwazyl, ze dami to nie monopolista? to znaczy, ze jest w
        radomiu inna kablowka (np jakies upc czy aster city, a moze porion; nie wiem,
        moze cos umknelo moim oczom). to znaczy, ze nie podwyzsza bez przerwy oplat i
        wyrzuca kanaly bez konsultacji z klientami (vide tvn7)i bez takowej samej
        konsultacji nie umieszcza kanalow, ktore mialy byc w jej ofercie (vide tvn24)?
        to znaczy, ze traktuje klienta jak pan bog przykazal(jezeli by tak bylo, to
        powinna byc i kasa i mozl. oplat w bankach czy na poczcie)?
        dami jest monopolista z tego prostego powodu, ze po wchloneciu azartu jest sama
        w 250 tys. miescie I TO JEST NIENORMALNE!!!
        czy nigdy nie pomysleliscie, ze abonament na internet z dami jest za drogi??on
        musi taki byc, bo monopolista zawsze chce wiecej i wiecej i wiecej.
        Q. E. D.
        • dorota14 Re: Poczynania telewizji DAMI 14.11.02, 08:08
          Gość portalu: martica napisał(a):

> czyzby ktos nagle zauwazyl, ze dami to nie monopolista? to znaczy, ze jest w
          > radomiu inna kablowka (np jakies upc czy aster city, a moze porion; nie wiem,
          > moze cos umknelo moim oczom). to znaczy, ze nie podwyzsza bez przerwy oplat i
          > wyrzuca kanaly bez konsultacji z klientami (vide tvn7)i bez takowej samej
          > konsultacji nie umieszcza kanalow, ktore mialy byc w jej ofercie (vide
          tvn24)?
          > to znaczy, ze traktuje klienta jak pan bog przykazal(jezeli by tak bylo, to
          > powinna byc i kasa i mozl. oplat w bankach czy na poczcie)?
          > dami jest monopolista z tego prostego powodu, ze po wchloneciu azartu jest
          sama
          >
          > w 250 tys. miescie I TO JEST NIENORMALNE!!!
          > czy nigdy nie pomysleliscie, ze abonament na internet z dami jest za drogi??
          on
          > musi taki byc, bo monopolista zawsze chce wiecej i wiecej i wiecej.
          > Q. E. D.
          Dzięki za zrozumienie. W sumie już mi przeszło, ale po moim telefonie do biura
          obsługi i stwierdzeniu o działaniu monopolistycznym reakcja była niewybredna.
          Słuchaj Temida. Ze dwa lata temu, kiedy to Dami zmieniło rachunek bankowy i
          zamknęło kasy spotykałam wiele staruszek, które nie wiedziały gdzie mogą
          dokonać opłaty. W tej chwili otworzyli drugi rachunek w BP. Ty masz dostęp do
          netu i pewnie jesteś na tyle młoda by to wszystko pojąć. Natomiast wczuj się w
          starszą osobę, której nikt nie informował jak ma zapłacić. Przecież to dla nich
          była rewolucja.
          Ja z kolei podpisywałam umowę na 35,00zł m-cznie. Nie oglądam ich kanałów
          informacyjnych, więc skąd mam wiedzieć, że podwyższyli abonament? po 1,5 roku
          dowiaduję się z wezwania do zapłaty, ze zalegam im, bo oni podwyższyli
          abonament ( mam zlecenie stałe w banku) I tak że łaskawcy wysłali wezwanie a
          nie tak jak mojemu koledze, bez uprzedzenia odcieli net.
          Może rozważyłabyś w sojej dostępności te uwagi?
          • Gość: temida Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 213.25.138.* 14.11.02, 10:20
            dorota14 napisała:

> Gość portalu: martica napisał(a):
            >
            > > czyzby ktos nagle zauwazyl, ze dami to nie monopolista? to znaczy, ze jest
            > w
            > > radomiu inna kablowka (np jakies upc czy aster city, a moze porion; nie wi
            > em,
            > > moze cos umknelo moim oczom). to znaczy, ze nie podwyzsza bez przerwy opla
            > t i
            > > wyrzuca kanaly bez konsultacji z klientami (vide tvn7)i bez takowej samej
            > > konsultacji nie umieszcza kanalow, ktore mialy byc w jej ofercie (vide
            > tvn24)?
            > > to znaczy, ze traktuje klienta jak pan bog przykazal(jezeli by tak bylo, t
            > o
            > > powinna byc i kasa i mozl. oplat w bankach czy na poczcie)?
            > > dami jest monopolista z tego prostego powodu, ze po wchloneciu azartu jest
            >
            > sama
            > >
            > > w 250 tys. miescie I TO JEST NIENORMALNE!!!
            > > czy nigdy nie pomysleliscie, ze abonament na internet z dami jest za drogi
            > ??
            > on
            > > musi taki byc, bo monopolista zawsze chce wiecej i wiecej i wiecej.
            > > Q. E. D.
            > Dzięki za zrozumienie. W sumie już mi przeszło, ale po moim telefonie do
            biura
            > obsługi i stwierdzeniu o działaniu monopolistycznym reakcja była niewybredna.
            > Słuchaj Temida. Ze dwa lata temu, kiedy to Dami zmieniło rachunek bankowy i
            > zamknęło kasy spotykałam wiele staruszek, które nie wiedziały gdzie mogą
            > dokonać opłaty. W tej chwili otworzyli drugi rachunek w BP. Ty masz dostęp do
            > netu i pewnie jesteś na tyle młoda by to wszystko pojąć. Natomiast wczuj się
            w
            > starszą osobę, której nikt nie informował jak ma zapłacić. Przecież to dla
            nich
            >
            > była rewolucja.
            > Ja z kolei podpisywałam umowę na 35,00zł m-cznie. Nie oglądam ich kanałów
            > informacyjnych, więc skąd mam wiedzieć, że podwyższyli abonament? po 1,5 roku
            > dowiaduję się z wezwania do zapłaty, ze zalegam im, bo oni podwyższyli
            > abonament ( mam zlecenie stałe w banku) I tak że łaskawcy wysłali wezwanie a
            > nie tak jak mojemu koledze, bez uprzedzenia odcieli net.
            > Może rozważyłabyś w sojej dostępności te uwagi?

Czytam i oczom nie wierzę ...

"nie oglądam ich kanałów informacyjnych, więc skąd mam wiedzieć" - czyli co ?
            Powinni wysyłać do każdego abonenta informację na ten temat? To dokłądnie tak,
            jakby kierowca powiedział - nie oglądam telewizji, nie czytam gazet, nie
            słucham radia, to skąd miałem wiedzieć, że zmienił się kodeks drogowy ?
            Nieznajomość prawa i realiów nie usprawiedliwia w żadnym przypadku ...

"mojemu koledze bez uprzedzenia odcięli net ..." - wracając do przykładu
            kierowcy - rozumiem, że policjant powinien najpierw powiedzieć - przekroczył
            Pan prędkość, a ja zaraz stanę trochę dalej i uprzedzam, że jeśli Pan znów
            przekroczy, to wypiszę mandat... Jeżeli ktoś nie płaci i mu odcinają, to jest
            zdziwiony ? Może jeszcze trzeba przeprosić za to, że się odcina i grzecznie
            poprosić o uregulowanie rachunku ?

"abonament za net jest za wysoki" - nie ma problemu. Jest w Radomiu ATS,
            abonament 50 zł netto. Jaki problem ? Poza tym pokaż mi kablówkę, która oferuje
            net za 80 zł ( w Łodzi np. jest to 150 i nie narzekają )

"nie ma konkurencji" - więc dlaczego UPC, Porion, Aster City nie pędzą do
            Radomia i nie kablują miasta oferując niższe ceny? Ano dlatego, że im się to
            nie opłaca, bo poniżej cen Dami nie bardzo mogliby zejść. "Monopolista" nie
            jest idiotą, siedzi na rynku i wie, że jeśli przegnie z cenami, natychmiast
            znajdzie się ktoś inny, kto mu zrobi nakładkę na sieci. Jednak konkurencja nie
            wchodzi, chyba, że znajdzie się ktoś, kto lubi dokładać do interesu.

"Zmiana konta - rewolucja" - konto zmienia się z różnych przyczyn i o ile wiem,
            nie jest to zabronione. Zauważyłaś, że "monopolista" otworzył jednak drugie
            konto w BP ? Ciekawe, dlaczego ? Pewnie dlatego, żeby było Ci wygodniej, czego
            nie raczyłaś zauważyć.

"likwiduje się TVN 7 i nie wprowadza TVN 24".A nie przyszło Ci do głowy, że
            powód braku tych programów może leżeć po drugiej stronie, czyli nadawcy ? Przy
            okazji - zapłaciłabyś dodatkowe kilka złotych w abonamencie za oglądanie TVN
            24 ? To nie jest darmowy kanał, złotko ....

I kolejna kwestia - jaki problem rozwiązać umowę i kupić sobie Cyfrę lub
            dekoder Polsatu ? 99 zł za aktywację i kaucję - a później abonament i nawet
            dostęp po netu ? Jaki problem ? Może i Dami jest monopolistą (bo, powtarzam -
            nie ma chętnych na łamanie tego "monopolu"), ale nie jest jedynym dostawcą
            sygnału. Pamiętaj o platformach cyfrowych. I przyjrzyj się dokładnie ich
            ofercie.

Pzdr.
            • sylvio Re: Poczynania telewizji DAMI 14.11.02, 13:34
              Temida napisz jakie stanowiskko zajmujesz w Dami.
              • Gość: temida Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 213.25.138.* 14.11.02, 15:09
                sylvio napisał:

> Temida napisz jakie stanowiskko zajmujesz w Dami.

takie samo jak w innych kablówkach oraz w platformach cyfrowych. A poważnie -
                staram się wiedzieć, z kim mam do czynienia, więc również sprawdzam operatora
                sieci. Żaden problem mając net przyjreć się ofertom konkurencji. Po drugie -
                staram się wiedzieć, o czym piszę, i na przykład zrozumieć znaczenie
                słowa "monopol". Obecnie nawet uczeń gimnazjum mający
                przedmiot "Przedsiębiorczość" wie, co to znaczy. I rozumie także, że sieci
                kablowe to nie państwowa Telekomunikacja i rządzą się nieco innymi prawami. Z
                czego wynka jasno to, co napisałem - gdyby ktokolwiek w tym mieście przeginała
                z cenami kablówki - dawno wypadłby z rynku, bo nigdzie nie ma przepisu, który
                gwarantowałby mu wyłączność. Położyć drugą sieć (tzw. nakładkę) to żaden
                problem. Dlaczego tego nikt nie robi - odpowiedzi udziel sobie sam. Zakładam,
                że jesteś już po gimnazjum.
                • Gość: LUSTRO Re: Poczynania telewizji DAMI IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.11.02, 11:01
                  Położyć drugą sieć (tzw. nakładkę) to żaden
                  > problem. Dlaczego tego nikt nie robi - odpowiedzi udziel sobie sam. Zakładam,
                  > że jesteś już po gimnazjum.

> z cenami kablówki - dawno wypadłby z rynku, bo nigdzie nie ma przepisu, który
                  > gwarantowałby mu wyłączność. Położyć drugą sieć (tzw. nakładkę) to żaden
                  > problem.

HE HE HE...

Droga temido po gimnazjum, tak sie sklada ze znam sie na rzeczy i daj Ci Boze
                  zdrowie za tzw. nakladke... HI HI
                  jesli to takie proste dla Ciebie...
                  zapewne nie pamietasz jak dami starowalo np. na Ustroniu i dzieki
                  jakim "ukladom' dostalo sie do tej dzielnicy a jakie problemy sa z TP ktora NIE
                  udzieli i nie da swoich kanalow dla polozenia jakiegokolwiek kabelka...
                  • Gość: temida Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 213.25.138.* 15.11.02, 16:49
                    Gość portalu: LUSTRO napisał(a):

> Położyć drugą sieć (tzw. nakładkę) to żaden
                    > > problem. Dlaczego tego nikt nie robi - odpowiedzi udziel sobie sam. Zakład
                    > am,
                    > > że jesteś już po gimnazjum.
                    >
                    > > z cenami kablówki - dawno wypadłby z rynku, bo nigdzie nie ma przepisu, kt
                    > óry
                    > > gwarantowałby mu wyłączność. Położyć drugą sieć (tzw. nakładkę) to żaden
                    > > problem.
                    >
                    > HE HE HE...
                    >
                    > Droga temido po gimnazjum, tak sie sklada ze znam sie na rzeczy i daj Ci Boze
                    > zdrowie za tzw. nakladke... HI HI
                    > jesli to takie proste dla Ciebie...
                    > zapewne nie pamietasz jak dami starowalo np. na Ustroniu i dzieki
                    > jakim "ukladom' dostalo sie do tej dzielnicy a jakie problemy sa z TP ktora
                    NIE
                    >
                    > udzieli i nie da swoich kanalow dla polozenia jakiegokolwiek kabelka...

... i pamiętam również jak Dami starowała w Warszawie i z pomocą "nakładek"
                    konkurencji z niej wyszła... Po drugie - od czasu jak Pilicka położyła
                    swoje "kabelki" niekoniecznie trzeba już rozmawiać wyłącznie z
                    Telekomunikacją ... Po trzecie - takie układy może sobie załatwić każdy, wiesz,
                    jak to się załatwia - chociażby tak jak sieci komórkowe, które budują
                    wiatrołapy przy klatkach schodowych i nowe drzwi i ludziska nawet przeciw
                    masztom na dachach nie protestują, co dopiero Zarząd Spółdzielni przeciw kablom
                    na klatce, taki splendor ... a i kasa przy okazji. Nie oszukujmy sie - jeśli by
                    się to opłacało, zawsze znajdzie się powód i sposób, żeby kogoś wyjąć z rynku.
                    Kolejna i ostatnia kwestia - zwróć uwagę, że w wielu miastach funkcjonuje
                    równolegle kilka kablówek. Ale tylko tam, gdzie z biznes planu wynika, że ludzi
                    stać na płacenie abonamentów w wysokości 35 zł i więcej. W Radomiu tak jest?
                    Kablowanie miasta dla abonamentu socjalnego to czysta głupota. masz komplet
                    odpowiedzi. Teraz możesz powiedzieć, że trochę się na tym znasz.

Pozdrowionka.
            • dorota14 Re: Poczynania telewizji DAMI 15.11.02, 07:49

> "Zmiana konta - rewolucja" - konto zmienia się z różnych przyczyn i o ile
              wiem,
              >
              > nie jest to zabronione. Zauważyłaś, że "monopolista" otworzył jednak drugie
              > konto w BP ? Ciekawe, dlaczego ? Pewnie dlatego, żeby było Ci wygodniej,
              czego
              > nie raczyłaś zauważyć. - Raczyłam zauważyć ale po raz wtóry Ci powtarzam. Od
              1992r jestem klientką banku Pekao SA. Jestem w nim codziennie.
              Konto w BP Dami otworzyła tylko i wyłącznie dlatego, jak już wcześniej
              wspominałam, iż starsze osoby dosłownie błąkały się od Pekao SA II o/Radom do
              Pekao SA Io/Radom. Na dwójce na początku nie można było zapłacić. W tym okresie
              Pekao SA IIo/Radom miało liczne filie w Radomiu natomiast, z tego co wiem
              jedynka mieściła się na Struga.
              Słuchaj to są fakty. Nikt nie chciał podawać w banku nr rachunku DAMI, nie było
              wyłożonych książeczek i ja naprawdę woziłam te staruszki z Piłsudskiego na
              Struga ( one biedne mnie zaczepiały bo nie wiedziały co zrobić). Później chyba
              ktoś wreszcie narobił szumu, pojawiły się na Struga książeczki ( które
              oczywiście znikły w obecnej chwili). Kiedy otworzono konto w BP nie powiem Ci
              bo się tym akurat nie pasjonuję.
              Co do monopolu. Wspominasz TP SA. Tacy monopoliści jak TP SA oraz "komórkowcy"
              co mniesiąc, na podstawie rachunku powiadamiają mnie o stanie zadłużenia. Żadna
              zmiana umowy - np podwyższenie lub obniżenie abonamentu nie przechodzi bez
              pisemnego powiadomienia. Chyba tego Ci nie muszę udawadniać. I nie powołuj się
              na ustawy, które się zmieniają. Jak możesz porównywać przepisy prawne państwa,
              w którym żyję z podpisaną umową cywilną(ja-Dami.)
              • Gość: temida Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 213.25.138.* 15.11.02, 09:44
                dorota14 napisała:

> Gość portalu: temida napisał(a):
                >
                > > "Zmiana konta - rewolucja" - konto zmienia się z różnych przyczyn i o ile
                > wiem,
                > >
                > > nie jest to zabronione. Zauważyłaś, że "monopolista" otworzył jednak drugi
                > e
                > > konto w BP ? Ciekawe, dlaczego ? Pewnie dlatego, żeby było Ci wygodniej,
                > czego
                > > nie raczyłaś zauważyć. - Raczyłam zauważyć ale po raz wtóry Ci powtarzam.
                > Od
                > 1992r jestem klientką banku Pekao SA. Jestem w nim codziennie.
                > Konto w BP Dami otworzyła tylko i wyłącznie dlatego, jak już wcześniej
                > wspominałam, iż starsze osoby dosłownie błąkały się od Pekao SA II o/Radom do
                > Pekao SA Io/Radom. Na dwójce na początku nie można było zapłacić. W tym
                okresie
                >
                > Pekao SA IIo/Radom miało liczne filie w Radomiu natomiast, z tego co wiem
                > jedynka mieściła się na Struga.
                > Słuchaj to są fakty. Nikt nie chciał podawać w banku nr rachunku DAMI, nie
                było
                >
                > wyłożonych książeczek i ja naprawdę woziłam te staruszki z Piłsudskiego na
                > Struga ( one biedne mnie zaczepiały bo nie wiedziały co zrobić). Później
                chyba
                > ktoś wreszcie narobił szumu, pojawiły się na Struga książeczki ( które
                > oczywiście znikły w obecnej chwili). Kiedy otworzono konto w BP nie powiem Ci
                > bo się tym akurat nie pasjonuję.
                > Co do monopolu. Wspominasz TP SA. Tacy monopoliści jak TP SA
                oraz "komórkowcy"
                > co mniesiąc, na podstawie rachunku powiadamiają mnie o stanie zadłużenia.
                Żadna
                >
                > zmiana umowy - np podwyższenie lub obniżenie abonamentu nie przechodzi bez
                > pisemnego powiadomienia. Chyba tego Ci nie muszę udawadniać. I nie powołuj
                się
                > na ustawy, które się zmieniają. Jak możesz porównywać przepisy prawne
                państwa,
                > w którym żyję z podpisaną umową cywilną(ja-Dami.)

"komórkowcy" oraz TPSA co miesiąc wysyłają Ci rachunek, słusznie zauważyłaś.
                Stan konta i ew. zadłużenie dopisuje z automatu aplikacja billingowa. Żadna
                filozofia. Nastąpnie ta sama aplikacja informuje, że nie zapłaciłaś i z
                automatu zostaje odcięta możliwość dokonywania połączeń wychodzących (bez
                ostrzeżenia). Kolejna kwestia - w BOK "komórkowców" oraz TPSA pracuje "milion
                sto tysięcy" ludzi.
                A nowy numer konta był podawany o ile pamiętam na stronach informacyjnych
                (telegazeta jawna) do bólu co 30 sekund, aż mógł się znudzić. To jest dla
                kablówki odpowiednik komunikacji za pomocą rachunków. A że ktoś nie raczył tam
                zajrzeć od czasu do czasu i przeczytać ? Byłem kilka razy w BOK Dami przy ulicy
                Kanałowej. Wiesz, ilu ludzi przychodzi z pretensajami, że odesłano ich ze
                Zbrowskiego, chociaż od 2 lat wiadomo, że tam już nie ma Bira Obsługli klienta?
                Jeżeli ktoś przez dwa lata nie potrafi doczytać w informacjach (wielkimi
                literami) - adres biura itd ..... to nie dziw się, że nie ma pojęcia o zmianie
                numeru rachunku. Ale to chyba normalne. Według badań około 45% Polaków nie
                rozumie tego, co czyta.

Pozdrawiam.
                • Gość: temida Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 213.25.138.* 15.11.02, 09:47

> dorota14 napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: temida napisał(a):
                  > >
                  > > > "Zmiana konta - rewolucja" - konto zmienia się z różnych przyczyn i o
                  > ile
                  > > wiem,
                  > > >
                  > > > nie jest to zabronione. Zauważyłaś, że "monopolista" otworzył jednak
                  > drugi
                  > > e
                  > > > konto w BP ? Ciekawe, dlaczego ? Pewnie dlatego, żeby było Ci wygodni
                  > ej,
                  > > czego
                  > > > nie raczyłaś zauważyć. - Raczyłam zauważyć ale po raz wtóry Ci powtar
                  > zam.
                  > > Od
                  > > 1992r jestem klientką banku Pekao SA. Jestem w nim codziennie.
                  > > Konto w BP Dami otworzyła tylko i wyłącznie dlatego, jak już wcześniej
                  > > wspominałam, iż starsze osoby dosłownie błąkały się od Pekao SA II o/Radom
                  > do
                  > > Pekao SA Io/Radom. Na dwójce na początku nie można było zapłacić. W tym
                  > okresie
                  > >
                  > > Pekao SA IIo/Radom miało liczne filie w Radomiu natomiast, z tego co wiem
                  > > jedynka mieściła się na Struga.
                  > > Słuchaj to są fakty. Nikt nie chciał podawać w banku nr rachunku DAMI, nie
                  >
                  > było
                  > >
                  > > wyłożonych książeczek i ja naprawdę woziłam te staruszki z Piłsudskiego na
                  >
                  > > Struga ( one biedne mnie zaczepiały bo nie wiedziały co zrobić). Później
                  > chyba
                  > > ktoś wreszcie narobił szumu, pojawiły się na Struga książeczki ( które
                  > > oczywiście znikły w obecnej chwili). Kiedy otworzono konto w BP nie powiem
                  > Ci
                  > > bo się tym akurat nie pasjonuję.
                  > > Co do monopolu. Wspominasz TP SA. Tacy monopoliści jak TP SA
                  > oraz "komórkowcy"
                  > > co mniesiąc, na podstawie rachunku powiadamiają mnie o stanie zadłużenia.
                  > Żadna
                  > >
                  > > zmiana umowy - np podwyższenie lub obniżenie abonamentu nie przechodzi bez
                  >
                  > > pisemnego powiadomienia. Chyba tego Ci nie muszę udawadniać. I nie powołuj
                  >
                  > się
                  > > na ustawy, które się zmieniają. Jak możesz porównywać przepisy prawne
                  > państwa,
                  > > w którym żyję z podpisaną umową cywilną(ja-Dami.)
                  >
                  > "komórkowcy" oraz TPSA co miesiąc wysyłają Ci rachunek, słusznie zauważyłaś.
                  > Stan konta i ew. zadłużenie dopisuje z automatu aplikacja billingowa. Żadna
                  > filozofia. Nastąpnie ta sama aplikacja informuje, że nie zapłaciłaś i z
                  > automatu zostaje odcięta możliwość dokonywania połączeń wychodzących (bez
                  > ostrzeżenia). Kolejna kwestia - w BOK "komórkowców" oraz TPSA pracuje "milion
                  > sto tysięcy" ludzi.
                  > A nowy numer konta był podawany o ile pamiętam na stronach informacyjnych
                  > (telegazeta jawna) do bólu co 30 sekund, aż mógł się znudzić. To jest dla
                  > kablówki odpowiednik komunikacji za pomocą rachunków. A że ktoś nie raczył
                  tam
                  > zajrzeć od czasu do czasu i przeczytać ? Byłem kilka razy w BOK Dami przy
                  ulicy
                  >
                  > Kanałowej. Wiesz, ilu ludzi przychodzi z pretensajami, że odesłano ich ze
                  > Zbrowskiego, chociaż od 2 lat wiadomo, że tam już nie ma Bira Obsługli
                  klienta?
                  >
                  > Jeżeli ktoś przez dwa lata nie potrafi doczytać w informacjach (wielkimi
                  > literami) - adres biura itd ..... to nie dziw się, że nie ma pojęcia o
                  zmianie
                  > numeru rachunku. Ale to chyba normalne. Według badań około 45% Polaków nie
                  > rozumie tego, co czyta.
                  >
                  > Pozdrawiam.

i jeszcze słówko : skoro nikt w banku nie chciał podawac numeru rachunku Dami
                  (Twoje słowa) to dziwię się, że tyle czasu jesteś klientką tego banku. I nie
                  miej o to pretensji do kogoś innego niż do banku właśnie.

• Gość: luk Re: Poczynania telewizji DAMI IP: *.riviera.pw.edu.pl / 10.4.176.* 15.11.02, 21:11
              Tvn24 zgoda jest platny ale chyba Dami to by tak duzo nie kosztowalo skoro w
              innych miastach(mniejszych kablowkach)jest.A tvn7 to jesli dobrze mi wiadomo
              nie jest platny.Sadze ze problem lezy raczej po stronie wlasciciela kablowki
              (p.Solorz-wlascieciel Polsatu)czyli konkurencji Tvn.
          • Gość: nemo Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 81.15.184.* 15.11.02, 23:36
            No to zobaczyczycie wszyscy dopiero co sie będzie działo po 1 Stycznia jak
            abonament wzrośnie o 100 % i polikwiduja większość kanałów z którymi nie bedzie
            można podpisać umowy ( wszystkie niemieckojęzyczne ), w myśl nowej ustawy
            naszego rządu i dopiero wtedy bedziemy narzekać. Nic tylko zacząć już talerze
            satelitarne kupować.!!!!
            • Gość: były Re: Poczynania telewizji DAMI IP: *.internet.radom.pl 17.11.02, 20:16
              Gość portalu: nemo napisał(a):

>...Nic tylko zacząć już talerze
              > satelitarne kupować.!!!!

A mozesz mi powiedziec jakie programy
              bedziesz ogladac z staelity ???
            • northside Re: Poczynania telewizji DAMI 23.11.02, 02:52
              Gość portalu: nemo napisał:

> No to zobaczyczycie wszyscy dopiero co sie będzie działo po 1 Stycznia jak
              > abonament wzrośnie o 100 % i polikwiduja większość kanałów z którymi nie
              bedzie
              >
              > można podpisać umowy ( wszystkie niemieckojęzyczne ), w myśl nowej ustawy
              > naszego rządu i dopiero wtedy bedziemy narzekać. Nic tylko zacząć już talerze
              > satelitarne kupować.!!!!

To TY zalozyles kablowke dla RTL-a VOX-a i paru innych SAT-ow ? Juz dawno
              trzeba bylo kupic talerz - bylbys ponad 30 zl do przodu co miesiac.
    • mad27 Re: Poczynania telewizji DAMI 18.11.02, 11:32
      najbardziej denerwujace sa przewy w dostawie sygnalu ... i nie wiedzeic czemu
      nikt nieczuje sie za nie odpowiedzialny - w sumie skoro plasce to mam prawo
      wymagac by sygnal byl przez caly czas
    • mad27 Re: Poczynania telewizji DAMI 18.11.02, 11:35
      najbardziej denerwujace sa przewy w dostawie sygnalu ... i nie wiedzeic czemu
      nikt nieczuje sie za nie odpowiedzialny - w sumie skoro plasce to mam prawo
      wymagac by sygnal byl przez caly czas
      • Gość: LELE Re: Poczynania telewizji DAMI IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 19:53
        mad27 napisał:

> najbardziej denerwujace sa przewy w dostawie sygnalu ... i nie wiedzeic czemu
        > nikt nieczuje sie za nie odpowiedzialny - w sumie skoro plasce to mam prawo
        > wymagac by sygnal byl przez caly czas

NO TAK...

TERAZ TEMIDKA MILCZY...
        • Gość: temida Re: Poczynania telewizji DAMI IP: 213.25.138.* 20.11.02, 10:09
          Gość portalu: LELE napisał(a):

> mad27 napisał:
          >
          > > najbardziej denerwujace sa przewy w dostawie sygnalu ... i nie wiedzeic cz
          > emu
          > > nikt nieczuje sie za nie odpowiedzialny - w sumie skoro plasce to mam praw
          > o
          > > wymagac by sygnal byl przez caly czas
          >
          > NO TAK...
          >
          > TERAZ TEMIDKA MILCZY...

a po co mam się odzywać? Przecież wystarczy przeczytać umowę ...

Polecam.
      • northside Re: Poczynania telewizji DAMI 23.11.02, 02:48
        A ilez Ty masz tych przerw?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka