Dodaj do ulubionych

HELIOS-kto to kurde wymyslil???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:13
ja pierdziele -co za debil zaprojektowal taki ogromny parking????problemy z
wjazdem , z zaparkowaniem, malo sobie punciaka nie pokiereszowalem to jeszcze
w srodku kupa ludzi, kolejki na pol kilomera!!!!!!!!! czemu w radomiu zawsze
cos musi byc z.....e??!!!nic nie moze sie do konca udac!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Crita Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:14
      a kupa ludzi czemu??bo kas jak na lekarstwo!!
      • Gość: gt Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:45
        i znowu komuś nie dogodzili. w koło ten Helios. kolo Atlantika nie bylo zadnego
        parkingu i nie narzekał nikt, a tu coś mało, coś źle. ja pier...e co za ludzie!
        • fnx1 Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? 04.02.06, 23:03
          > i znowu komuś nie dogodzili. w koło ten Helios. kolo Atlantika nie bylo zadnego
          > parkingu i nie narzekał nikt, a tu coś mało, coś źle. ja pier...e co za ludzie!
          Ja osobiście lubię Helios - byłem na 2 filmach i z parkowaniem nie miałem
          problemu. Ale przy Atlanticu jest mnóstwo miejsc parkingowych na pobliskich
          uliczkach a przy Heliosie nie ma. Ja natomiast zwróciłem uwagę na brak koszy na
          śmieci - z hamerykańska popkukurydze sprzedają a pudeł i innych śmieci nie ma
          gdzie wyrzucić... Wypadałoby przy wyjściach postawić spore kosze... ostatnio
          pracownik wziął odemnie śmieci do wyrzucenia. Miłe... ale kosze byłyby lepsze...
    • szybka.osa Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? 04.02.06, 23:37
      Czy mógłbyś nie obrażać projektantów? Jaki parking wyobrażasz sobie na takim
      terenie (z budynkiem Heliosa)? Jakie masz propozycje? Do dyspozycji masz tylko i
      wyłącznie teren objęty obecnie krawężnikami. Jeśli inwestor kupił tylko tyle
      terenu to co może projektant? I tak projektant nieźle się napocił, by te miejsca
      jako tako poupychać. To jest wina miasta, że dopuściło do takiej sytuacji. A
      dopuściło, bo pomiędzy Jetą a Heliosem przewidywany jest parking wielopoziomowy.
      A kiedy i kto go wybuduje? Tego nie wie nikt. Co do środka, to już wina Heliosa.
      • Gość: misiop Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 06.02.06, 03:13
        bardzo proste rozwiązanie istnieje. Buduje sie parking podziemny albo nad.
        Mysle że projektanci potrafili by pogodzic te dwie rzeczy. Koszty oczywiście
        troche wieksze ale gdyby w pozwoleniu od miasta byla taka klauzula to bylby i
        parking. Znowu wszystko sprowadza sie do naszych rządzących.
        Pozdrawiam
        • Gość: keler Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.infoplus.com.pl 06.02.06, 08:01
          Projektant projektuje tak jak mu inwestor, miasto pozwala i wg obowiazujących
          norm i przepisów. Pewnie, że można było zrobić parking podziemny. Ja wiem
          jedno, trzeba się cieszyć, że chociaż to powstało. Wiem to dobrze.
    • gregory_z_radomia HELIOS OK 05.02.06, 00:26
      W spawie parkingu uwagi nalezy kierować do projektanta. Na forum pojawia się
      coraz więcej postów na temat Heliosa. Najczęściej są to zdania ze mało miejsca,
      ze duże kolejki itp. Świadczy to o tym ze kino cieszy się dużym
      zainteresowaniem mieszkańców. W tym momencie przypominają mi się słowa co
      poniektórych pesymistów i "narzekaczy" z czasów budowy, "kto tam będzie
      chodził" "po co budowac mulitikino w mieście z 30% bezrobociem" itp. A jednak
      warto było. Patrząc na parking przed budynkiem można śmiało powiedzieć że
      Radomski Helios całkiem dobrze sobie radzi i że w mieście napewno swoich
      bywalców znalazłoby drugie multikino planowane w kopleksie "Nowe Centrum
      Radomia"
    • 72pp Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? 05.02.06, 12:09
      To że nie umiesz jeżdzić jest tylko i wyłącznie Twoim problemem. Co do kolejek
      to może tylko świadczyć o popularności kina.
      A pozatym jeśli nie podoba Ci sie , to kto Ci każe tam chodzić. Krytykowac jest
      najłatwiej.

Pozdr
      M
      • Gość: zonk Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 11:13
        gadasz kolego glupoty bo najgorsze jest to ze kierowcy zastawiaja inne
        samochody, tak wiec chosbys jezdzil swietnie nie wyjedziesz jesli ktos
        zaparkowal dokladnie za toba. Niestety tacy "myslacy inaczej" tez sie zdazaja.
        Parking powinnien byc podziemny obecny parking jest zenujacy i juz.
    • Gość: R2D2 Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.33.radom.pilicka.pl 05.02.06, 19:54
      Byłem dziś i szczerze mówiąc parking jest delikarnie klaustrofobiczny. Po za tym
      da sie przeżyć. Sala kinowa lepsza niż w atlanticu i fotele wygodniejsze. A i
      tak nie wiem czemu najlepiej filmy ogląda mi sie w medze :P
    • Gość: Monika Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 23:04
      Wez sie zastanow czlowieku co Ty wypisujesz, nawet jak nie jest idealnie to nie
      znaczy ze musisz sie od razu doczepiac i krytykowac.Myslisz ze Helios w Radomiu
      to jedyne kino, ktore ma za maly parking i kolejki do kasy, zastanow
      sie ... !!!!!!! Jestes jednym z wielu ludzi w tym miescie, ktorym pewnie nigdy
      sie nie dogodzi i nigdy nie beda zadowolni, bo jak wiadomo zawsze znajdzie sie
      cos co im nie bedzie odpowiadac.Jak ci nie pasuje to siedz poprostu w domu i
      bedzie najlepiej dla wszystkich !!!!
    • Gość: KIELCE POTĘGA Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.chello.pl 06.02.06, 02:53
      wieśniakom nikt nie dogodzi..
      kuo sobie kino domowe i wyświetlaj sobie filmy nad kiblem radomski tłuczku
      • Gość: cermit Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:53
        na szczescie kmocie z kielcow(lepiankowo0buahahaha) nie musze w radomiu chodzic
        do kina-niestety w konkurencji z multipleksami z warszawskich galerii handlowych
        Helios wypada strasznie jesli chodzi o parking, jesli chodzi o sale-nie jest zle
        choc fotele maja oparcia za krotkie.
        Btw jesli ktos chodzil wczesniej tylko do Atlantica to taki heliso to dla niego
        hameryka-i zasslepiony mankametow nie dostrzega.
        A ty panoczku co toniby jezdzic umiesz super-sproboj zaparkowac w ciagu 10 minut
        w sobote po 19:30-POWODZENIA "miszczu"
        • Gość: nie zaba Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.02.06, 00:10
          po co ta dyskusja? przeca to to tylka ta zaba sapie
          • Gość: Iron Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:21
            ja tam zabki lubie-tylko sie za dlugo gotuja
    • Gość: ani Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.18.udn.pl 09.02.06, 16:24
      A ja w heliosie na "Narni" zmarzłam... Chyba przesadzili z klimatyzacją. Już
      tam więcej nie pójdę...
      • Gość: melnik Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.02.06, 09:57
        cermit po co to napisales wogole? bedziesz sie jakis miernym punciakiem
        chwalil? hahahaha
    • Gość: demo Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:39
      kurde, kto to wymyslil, a na film nie mozna sie dostac!:((((
      wszystko zarezerwowane na premierach
      • Gość: rr Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:46
        Wniosek z tego prosty, że trzeba wybudowac jeszcze drugie takie kino, skoro
        podobno "biednych" radomian mialobyc nie stac na pojscie do takiego kina. tylko
        pozazdroscic takiego wziecia.
        • Gość: NITKA Re: HELIOS - super pomysł IP: *.udn.pl 11.02.06, 12:42
          Helios to fenomenalny pomysł.
          Szczerze się przyznaję, że od lat nie byłam w żadnym radomskim kinie, do czasu
          wybudowania Heliosa. Zawsze wybierałam Janki - 90 km a komfort nie do
          porównania.
          Obecnie, wystarczy mi 30 minut i mogę zobaczyć wszystko co oferuja inne kina w
          polsce i to na wygodnej kanapie, z dobrym nagłośnieniem :)

• Gość: tragedia.... Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: 82.139.53.* 11.02.06, 14:03
      W radomku trzeba sie cieszyc ze w ogole cos zbudowali prawda?i BRON BOZE NIE
      OSMIELIC SIE NIC KRYTYKOWAC!a g....prawda! nalezy powiedziec co jest nie tak i
      nie dac sobie robic na glowe koljeny raz i cieszyc sie ze w ogole cos jest!

zasrani minimalisci!nigdy nic tu nie bedzie bo wiekszosc z was bedzie bila
      poklony za tego heliosa jescze przez 10 lat.
      bez ambicjii totalnie.nie wymagajacym- nie nalezy sie nic albo ochlap.
      CO Z TEGO ZE COS NEOWEGO?
      JAK SA WADY I NIE WSZYTSKO SIE PODOBA TRZEBA O TYM POWIEDZIEC JASNO I
      GLOSNO,mimo ujadajacych pinczerkow...
      • heniek_z_lasu Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? 11.02.06, 18:18
        Niedługo wybudują drugi multipleks, będzie konkurencja i po kłopocie:) Jakość obsługi się podniesie, ceny spadną, zwiększy się repertuar i takie tam.
        • Gość: kasy Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: 82.139.50.* 11.02.06, 23:04
          faktem jest ze uruchomienie dodatkowej kasy/kas nie ejst probleme ani kosztem,
          a zdecydowanie ejst potrzebne wobec kilometrowych kolejek. mam nadzieje, ze
          szefostwo heliosa zareaguje na taka potrzebe, a nie oleje temat wychodzac z
          zalozenia za najwazniejsza jest kasa za bilety.
    • Gość: Bati_99 Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 23:13
      KOLO NIE ZAMULAJ JAK NIE BYLO KINA WIELOSALOWEGO TO KAZDY NARZEKAL A JAK JEST I
      TO CALKIEM SPOKS TO TEZ źLE. typowa radomska przypadłosc!!!!!!!!
      • Gość: NITKA Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.udn.pl 11.02.06, 23:53
        Przepraszam, zwracam honor!
        Znaczy... oczywiście podtrzymuję, iż kino Helios w Radomiu to świetny pomysł,
        ale parking pozostawia wiele do życzenia.
        Po prostu chodziłam do kina na tygodniu - wtedy nie jest tak oblegane. A
        własnie przed chwilą wróciłam z sobotniej projekcji. Samochód zaparkowany na
        trawniku :/ w okolicach dworca PKP.
        Kurcze, jest jeszcze tyle terenu do zagospodarowania... Wnioskuję o
        powiększenie parkingu!!!
        • wichajsterr Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? 12.02.06, 00:38
          Na tym terenie do zagospodarowania ma stanąć parking piętrowy, ale kiedy to
          inna bajka....
          Co do parkingu podziemnego po jaką cholerę narzekać że teraz go nie ma po jaką
          cholerę pisać tak jak co po niektórzy że trzeba się buntować żeby nam kitu nie
          wciskali...?
          Więc ja mam pytanie gdzie byliście jak ten budynek miał powstać jakoś bractwo
          rowerowe mogło „wywalczyć” stojaki na rowery trzeba było pisać do Heliosa i
          miasta że nie chcemy kina bez parkingów podziemnych... Teraz to jest po ptakach
          i trzeba czekać na ten piętrowy obok.
    • Gość: architekt Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.02.06, 08:02
      Winą za brak parkingu nie obarczajcie tylko właścicieli Heliosa a raczej
      Wydział Architektury! To on, wydając warunki, zobowiązuje inwestorówe do
      pewnych inwestycji i całej infrastruktury. Jeżeli wydaje pozwolenie na market,
      targowisko, hotel określa ilość miejsc parkingowych na podstawie dostarczego
      projektu lub podanej przez inwestora ilości miejsc.
      A teraz do gościa, ktory pisał, że przy Atlanticu nie byłlo miejsc i było
      dobrze. Nie, nie było dobrze, ale budując coś nowego nie cofajmy się do Króla
      Świeczka tylko rozwijajmy jak cywilizowani ludzie w cywilizowanych miastach!
      W komunie w sklepach był tylko ocet a ludzie nie poumierali więc idąc twoim
      tokiem rozumowania należałoby wszędzie wprowadzić ocet!
      • szybka.osa Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? 12.02.06, 08:55
        Cały czas to powtarzam z tym parkingiem...
        • Gość: gosc Re: HELIOS-kto to kurde wymyslil??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.02.06, 01:05
          Macie racje... ludzie ktorzy przychodza do kina to zazwyczaj jamstwo i drobno
          mieszczanstwo. Kupi sobie kole i popcorn po to tylko aby polowe wysypac zanim
          dojdzie do barierek gdzie sa sprawdzane bilety, a a druga polowie wysypie tam
          gdzie siedzi bo po co jesc....
          :)

Nastepna sprawa... ludzie troche kultury! Kupujesz piwo, cole, czy popcorn...
          wypijesz, zjesz... to jak sie skonczy seans to mozna z laski swojej wyniesc do
          koszy ktore sa przygptpwane przy wyjsciach. Ale nie... taka arystokracja tu
          przychodzi ze wyniesienia smieci PO SOBIE to zadurza hanba na honorze!!

LUDZIE!! OCZEKUJESZ CZYSTOSCI--ZACHOWAJ JA SAM!

Widzed ze ogroman dyskusja odgrywa sie tu ze nie mozna zlorzyc telefonicznej
          rezerwacji... czasem tak bywa... kazdy chce cos sie dowiedziec... tyle osob
          wypowiedzialo sie w internecie na ten temat... to zamiast klepania takich glupoy
          zapraszam na sytrone kina i zlorzenia rezerwacji przez ointernet... bez stresu z
          rozmoewa z "nie mila pania" szybko, tak samo jak byscie zadzwonili! To ten san
          system! ALe po co... lepiej sie zalic ze nie da sie dodzwonic i i tak klepiecie
          w internecie!

Co do odbioru rezerwacji po 22. Nie wiem ile byscie chceli aby tam ludzie
          rpacowali... to juz chyba przesada. Kasy sa czynne do 15 min po rozpoczeciu sie
          ostatniego seansu... a nie do 15 min po ostatnim seansie. Ludzie jestesmy
          ludzmi... :) pamietajcie o tym.

OBSLUGA. Dobry temat... spodobalo mi sie stwierdzenie ze trzech panow stoi i
          obgaduje osoby ktore wychodza i nie maja nic lepszego do robiebia...
          Ludzie jak by kazdy wyrzucil do koszta to co przyniusl ze soba na sale to by
          pylo o polowe mniej balaganu! A jesli ktos otwiera dzwi do wyjscia z kina i
          ludzie wychodza tym wyjsciem to co 5 osoba chce wyjsc innym wyjscie. Wiec
          obsluga nie moze zaczac sprzatac bo trzeba pilnowac takich osobnikow co sie tak
          paletaja i nie chca sie posluchac pracownikow kina

Parking
          Prawda na weekandy jest maly! ALE ludzie kto wam dal prawka... jezdze malym
          samochodem ale tak jak ostatnio widzialem postawaliscie a dokladnie w ostatnio
          sobote i niedziele to byly takie przestrzenie miedzy zaparkowanymi samochami
          (takie duze) ze minimalnie za male... wiem ze to trzeba potrafic aby na trzech
          miejscach idealnie w dwa samochody zaparkowac.

Na pewno jest wiele wad dzialania kina... ale wiele z tych problemow kroe sa
          opisywane sami sobie je stwarzamy.... wszyscy jestesmy ludzmi i nie wymagajmy od
          siebie pewnych rzeczy ktorych nie zawsze da sie zrobic.

p.s
          jescze jedno... jesli bramka gdzie sa sprawdzane bilety jest zamknieta to nie
          znaczy ze mozna wchodzi na seans.... to nie ma wtedy napisu ZAPRASZAMY! jest
          zamknieta bramka bo widocznie tak musi...

A jescze jedno... czasem jest balagan na salach.. bo ludzie uwielbiaja rozmawiac
          po seansie na sali... ogladac glosniki... ubierac sie nie wiadomo ile... i to
          opoznia sprzatanie i to ze osoby na nastepny seans wejda tuz przed samym seansem.

Pozdrawiam, mam nadzieje ze pewne sprawy sie poprawia zarowno ze strony obslugi
          calego kina jak rowniez ze strony nas widzow.

Pozdrawiam M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka