Dodaj do ulubionych

A co u dawnych "Przedszkolanek"?

IP: *.szczebrzeszyn.sdi.tpnet.pl 16.11.02, 01:15
Czy pamięta ktoś jeszcze, że była taka szkoła w Radomiu- Studium Wychowania
Przedszkolnego? Skończyłam ją wiele lat temu i od wielu lat nie mieszkam w
Radomiu, dlatego może jedne z najlepszych moich lat kojarzą mi się właśnie z
tą szkołą.Pewnie od dawna nie istnieje? Widziałam, że stary budynek, przy 1-
go Maja (teraz chyba ta nazwa jest inna) został zburzony, a co jest w tym,
który gościł nas potem- na Gołębiowie?Ciekawa jestem ogromnie, jak się mają
dawne "przedszkolanki", czy pracują w zawodzie, do którego próbowali nas tam
przygotować?Ja akurat pracuję i -poza pensją- jestem zadowolona. A może ktoś
planuje jakiś zjazd absolwentów?Chętnie bym przebyła te pareset kilometrów
na taką okazję!Pozdrawiam wszystkie "Przedszkolanki" i wszystkich innych
dawnych uczniów tej szkoły- tych z W-F-u, techniki, plastyki...
Obserwuj wątek
    • Gość: teresa Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.tkdami.net / 172.16.4.* 30.03.03, 11:37
      Pamiętam Balmowskiego.
      • Gość: r Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.itpp.pl 17.04.03, 17:41
        a ja pamiętam Gośke Kopcińską , wiem że mature robiła chyba w 1989 roku, może
        ktoś ją zna albo pamięta ? Ciekawa jestem co u niej słychać .
        renia
        • Gość: Ania Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 19:24
          Kończyłam studium w 1985.Czy jest ktoś z tych lat?
          • Gość: mała Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 15:09
            ja w 1984 to były lata a z Kuligowskim nawet rok pracowałam niestety już nie
            ten temperament
            • Gość: ewa Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.qc.sympatico.ca 08.09.05, 05:46
              czesc mala Kuligowskiego to tez pamietam czy dalej gdzies uczy,czy pamietasz
              Rokite,a moze ci cos mowi nazwisko Dudkowska Jolanta,chodzilam z nia do jednej
              klasy.
              • Gość: jola Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:58
                ja też chodziłam do tej klasy . czy ty jesteś Ewa Ko.....
                • Gość: Ewam Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.07.14, 08:20
                  Po tylu latach znalazlam ta stronke , Jola a Ty jestes Jola D... to odezwij sie
                  • Gość: Jola d. Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.14, 11:29
                    EWA pozdrawiam, teraz są wakacje więc mam sporo czasu.Może wreszcie nawiążemy kontakt. Pozdrawiam
            • Gość: ewa Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: *.qc.sympatico.ca 08.09.05, 05:50
              czesc baya Kuligowskiego to tez pamietam czy dalej gdzies uczy,czy pamietasz
              Rokite,a moze ci cos mowi nazwisko Dudkowska Jolanta,chodzilam z nia do jednej
              klasy.
          • Gość: dota64 Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: 82.139.45.* 23.11.05, 00:38
            Aniu , podobnie jak Ty , kończyłam sWP w 85 roku, matura dwa lata wcześniej i
            właśnie sobie usiłuję przypomnieć nazwisko wychowawczyni , niestety.
            Równoległej klasy była Mazurkiewicz , a naszej nie pamiętam, uczyła mnie gry na
            akordeonie . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny , odzywajcie się ;)
            • Gość: gośka Re: A co u dawnych 'Przedszkolanek'? IP: 82.139.34.* 30.10.07, 20:10
              ta wychowawczyni to Lasota chyba Krystyna mnie też uczyła liwe ze
              byłysmy w jednej klasie matura 83 koniec 85 wczesniej byłam w klasie
              Jolanty Mazurkieicz a po maturze wlasnie u Lasoty
    • Gość: mała Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 14:43
      Czy absolwentki SWP nie mają komputerów, odezwijcie się, naszej szkoły już nie
      ma ale są nie najgorsze wspomnienia co robicie, jak żyjecie.Od listopada cisza
      w eterze.
      • Gość: baya Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: 193.111.144.* 04.10.04, 20:52
        Ja kończyłam SWP w 1978 roku, wtedy był to drugi rok istnienia szkoły.
        Wychowawcą moim był Maniuś Złoch.Uczyli mnie m.in.: Garbacz, Rożniatowska,
        Kuligowski, Balmowski, więcej nazwisk nie pamiętam. 26 lat uczę w nauczaniu
        zintegrowanym w Radomiu. Pozdrawiam.
        • Gość: ddd. Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.udn.pl 06.10.04, 16:42
          Ty kończyłaś, a ja byłam w drugiej klasie sześcioletniego SWPNauczyciele
          Garbacz Kuligowski, Kuligowska, Choinka, Macherzyńska, Złoch, Stępień,
          Korczak,Kordula więcej nie pamiętam, ale jest urok we wspominieniach atmosfery
          budynku przy 1- Maja, szaleńczych pościgach Kuligowskiego w poniedziałki
          mundurowe i jego "ja cię rozliczę". Ja pracuję w oświacie 22 lata
          • Gość: Bania Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 14:06
            Ja tez bylam wtedy w II klasie. Wychowawca byla Alicja Korczak
          • Gość: Anka Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 13:04
            Ja byłam w klasie u Kleczajowej i pamiętam sławetne "urwiesz mi zmiotke "
            Kuligowskiego .
        • Gość: Dosia Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: 193.111.144.* 13.10.04, 17:14
          Ja tez kończyłam w latach siedemdziesiątych SWP.Prawie wszystkie absolwentki z
          tego okresu są już (bez obrazy) - "starą gwardią". Prawie wszystkie też pracują
          albo w nauczaniu początkowym, albo w wychowaniu przedszkolnym (zerówki lub
          przedszkola). Pozdrawiam wszystkie nauczycielki!!!
    • Gość: Marzena Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.com / 80.249.0.* 13.10.04, 15:03
      Ja zdałam maturę w 1988. Byłam w klasie u Pani Pierzchały. Przez rok pracowałam
      w przedszkolu. Niestety mam za słabe nerwy. Zmieniłam zawód i nie żałuję.
      • Gość: Iza Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.radom.pilicka.pl 14.01.05, 20:12
        Zdałam maturę w 1986 r. klasa p. Kamody. Uczę w gimnazjum. Jestem wychowawczynią
        wnuka p. Korczk, którą serdecznie pozdrawiam. Pozdrawiam również wszystkich
        nauczycieli SN-u i koleżanki!
        • Gość: gra Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.udn.pl 20.07.05, 22:55
          Dawałam wature w 1984 w klasie G. Korduli. Pracuje do dzis w nauczaniu
          zintefrowanym. Pozdewiam wszystkie dziewczyny z mojej klasy.
          • Gość: ewa Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.qc.sympatico.ca 08.09.05, 05:41
            Grazyna ciekawa jestem czy mnie jeszcze pamietasz?,bylas ze mna napraktyce w
            Niemczech.
            • Gość: gra Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.udn.pl 08.09.05, 22:20
              Nie byłam w tym kraju, chyba o innej Grażynie myślisz, ale miło, że się
              odezwałaś. Zdawałam maturę w 1984 roku, a ty. Pozdrawiam
              • Gość: przedszkolanka Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:30
                Zdałam maturę w 1987 roku, wych A. Korczak. Pozdrawiam
            • Gość: jola Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.udn.pl 27.03.06, 22:53
              Ewa bardzo proszę o kontakt. Dorota K. + Ela L. + Jola D.
              To były czasy. Pozdrawiam wszystkich nauczycieli a także
              klasę - cudowne dziewczyny zdawałyśmy maturę w 1979.
              • Gość: Ewam Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.07.14, 08:26
                No moze sie w koncu odnajdziemy po tylu latach , tylko nie wiem czy jeszcze dalej zagladacie na ta stronke jak by cos to sie odezwijcie , Ewa K
                • Gość: Jola D. Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.14, 18:10
                  Ewa K. odezwij się .Może częściej będę zaglądała na tę stronę .Pozdrawiam. Jola D.
    • Gość: Nutka Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:47
      Do DoTY 64
      Najprawdopodobniej chodziłyśmy do jednej klasy. Wychowawczynią byla P.K. Lasota.
      J. rosyjskiego uczyła nas pani Antonik, ktorą bardzo lubiłam. Nasza klasa była
      dość trudna, sporo dewot i zbyt luźnych panienek, a najwięcej plotkarek. Napisz
      co robisz.
      • Gość: beti Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:43
        ja kończyłam studium w 91 roku . Dziewczyny odezwijcie się!pozdrawiam
        • Gość: przedszkolanka Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: 82.197.39.* 25.03.06, 00:10
          Matura 91, wych.p.Podgajna, co u Was Drogie Koleżanki i Koledzy?
          • Gość: gość Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.rad.vectranet.pl 16.12.07, 23:34
            hej, chyba chodziłyśmy do tej samej klasy?!Niestety nie ma
            imienia,pozdrowienia
    • Gość: Małgorzata 80 Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.icpnet.pl 27.03.06, 15:00
      Oczywiście,że pamiętamy naszą szkołę!Ja kończyłam ją w 1980.
      Nasza grupa była bardzo zgrana same fajne i atrakcyjne dziedczyny
      Dodrze się bawiłyśmy w swoim towarzystwie,na moim wieczorze panienskim
      była prawie cała grupa!Pozdrawiam Aśkę,Bożenę,Gochę,Basię oraz wszystkie
      absolwentki 1980.
      Jestem bardzo ciekawa co u Was słychać?Ja nie pracuję w zawodzie,mieszkam
      w Poznaniu, bardzo chętnie spotkałabym się z "Przedszkolankami"z mojej grupy.
      • Gość: Justyna Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:48
        jestem absolwentką z 92 roku. Naszą wychowawczynią była p. Pierzchała. Pracuję
        w zawodzie,wtedy gdy uda mi sie "zachaczyć". Dziewczyny, które zdawały maturę w
        92 roku odezwijcie się. Ciekawe, co u Was słychać.
        • Gość: AGA Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.22.radom.pilicka.pl 13.04.06, 07:13
          Kończyłam wcześniej ale moją wychowawczynią też była p. PiERZCHAŁA.Potem
          zostałam jeszcze na dwa lata w Studium a teraz mam już stałą pracę w
          szkole.P.Pierzchała dawała do wiwatu ale była super babką, bardzo dobrze ją
          wspominam, walczyła o nas wszystkie jak lwica.
          POZDRAWIAM
    • Gość: marzena Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:12
      Ja zdałam maturę w 1988. Byłam w klasie u Pani Korduli. Teraz pracuje w
      gimnazjum. Dziewczyny piszcie może zorganizujemy jakies spotkanko? Powspominamy?
      Byłoby fajnie...
      • Gość: absolwentka Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:42
        Ja ukończyłam szkołę w 1992 roku. Była to ostatnia klasa, która otrzymała
        świadectwa maturalne pod jej szyldem.Niestety pomimo kilku wątków, które tutaj
        zaczynałam nikt się nie ujawnił.Ciekawa jestem, dlaczego?Czyżby mije koleżanki
        i koledzy nie odwiedzali tego forum?
        • Gość: AGA Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.22.radom.pilicka.pl 18.05.07, 08:39
          Matura rocznik 88`- niedługo będzie 20 lat! Może jakiś zjeździk?
        • Gość: aneta Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? IP: *.allianz-services.sk 11.09.07, 17:08
          Wlasnie przed chwila znalazlam ten watek.
          Matura '92, klasa Grazyny Pierzchaly oczywiscie.
          Ciekawe czy ktos sie jeszcze odezwie.
          Pozdrawiam
          Aneta Adamczyk
          • Gość: xxx Re: do Anety Adamczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:42
            Mieliśmy spotkanie w styczniu tego roku, była p. Pierzchała.
            Dziewczyny próbowały do Ciebie dotrzeć, ale im się nie udało.
            • Gość: aneta Re: do Anety Adamczyk IP: *.allianz-services.sk 13.09.07, 17:05
              Szkoda, że się nie udało. Bardzo żałuję.
              Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
              Aneta
              • Gość: sekretarka Re: do Anety Adamczyk IP: 82.139.37.* 30.01.08, 19:32
                Drogie Panie! Z radością czytam Wasze wspomnienia. To okres,kiedy już pracowałam
                ( od 1979 r.). Wiele z Was sobie przypominam, a dużo osób po SN piastuje
                stanowiska dyrektorskie, więc mam kontakty. Rzeczywiście na dawnej 1 Maja było
                super ( szczególnie pamiętam te zakamarki). Byłyście wspaniałe, dlatego tak mile
                wspominacie byłych nauczycieli. Niestety wszyscy o których piszecie są na
                emeryturze. Pozostałam tylko ja jako prac.administracji. Pamiętam Wasze cudowne
                studniówki. Pamiętam klasę Pani Pierzchały ( 46 osób ) rekord! Walczyła o Was,
                ale i wymagała. Pozdrawiam wszystkie roczniki SN.
          • ap2808 Re: A co u dawnych "Przedszkolanek"? 01.05.08, 19:00
            Dziękuję za miłe słowa,ja też Was mile wspominam.
            Wasza wychowawczyni G.P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka