Dodaj do ulubionych

Radom a WiFi

26.02.06, 21:50
Ciekawi mnie kiedy cos sie ruszy i wyjdziemy w przyszłość odnośnie
internetu.Co Wy na to by Radom był pokryty darmowym radiowym netem w
technologi WiFi??? Tak na wzór Krakowa i innych miast w Polsce ,i na całym
świecie -;)Radom przecież tez leży na mapie świata -;) . Kazdy mógłby sie
cieszyć dobrem dzisiejszych czasów -;) pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: felek Re: Radom a WiFi IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 26.02.06, 22:25
      Radom jest pokryty mozna powiedzieć netem w technologi Wi-Fi choc ne darmowym a zazwyczaj platnym, juz w kilkunastu miejscach co bylem w lapotkiem widac conajemij kilka sieci z reguly jakies male osiedlowe, ale jest ich tak duzo ze w sumie ciezko sie polapac czyje sa i do czego sluza:) Cos niewyobrazam sobie siebie chopdzacego po miesci z laptopem po roznych skwerach, zakamarkach z laptopem.... chyba jeszcze duuuzo czasu minie zanim bedzie mozna korzystac tym dobrem za darmo i bezpiecznie na ulicach miast i miasteczek....
      • Gość: hudi77 Re: Radom a WiFi IP: *.ipt.aol.com 26.02.06, 22:39
        Mozna zakupić antene zewnetrzna i korzystac np.w domu.Ja obecnie tak ma ,choc
        nie w Radomiu.Tak wiec, nie ma ryzyka że ktoś Cie napadnie itd -;)A net działa
        zawsze gdy mam kompa właczonego a czasami jest to cały weekend -:)Na ustroniu
        testowałem kiedys ,ale jak wspomniałes nie sa to darmowe punktu dostepu a sieci
        było kilka.Pozdrowienia
    • Gość: Lexx Re: Radom a WiFi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:47
      WiFi na duzym obszarze sie nie sprawdza, teraz jest wprowadzane WiMax dla sieci
      miejskich. Jedna antena i w promeniu 30 kilometrow kazdy ma neta. Trzeba tylo
      tych co zadza i decyduja uswiadomic o takich mozliwosciach, bo kozysci dla
      miasta bylyby ogromne.
      • Gość: Olek Re: Radom a WiFi IP: *.ats.pl 27.02.06, 10:33
        >bo kozysci dla miasta bylyby ogromne.

Np. jakie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka