Dodaj do ulubionych

Będzie protest lekarzy

IP: 82.139.44.* 02.03.06, 22:34
WSZYSCY PROTESTUJMY, W ZUSIE, USIE, UPIE, KRUSIE, BO W WIELU INSTYTUCJACH SA
LUDZIE MALO ZARABIAJACY I TO CZASEM PO BARDZO DOBRYCH STUDIACH.
Obserwuj wątek
    • Gość: bugu bugu Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 00:01
      W ramach ogólnopolskiego protestu pacjenci nie pójdą prywatnie do lekarza albo
      nie dadzą standasrdowo ŁAPÓWY. Chciałoby się....
      • Gość: bax Re: Będzie protest lekarzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 01:28
        A w jaki sposób mają zaprotestować bezrobotni i to wykształceni?
    • Gość: normalny Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 06:43
      w tych instytucjach powinni zarabiać pensje minimalną a i to za dużo dla
      urzędasów
      • jas_fasollasido Re: Będzie protest lekarzy 03.03.06, 06:57
        Ale bzdura. Uważasz że dyrektor wydziału powinien zarabieć tyle i sprzątająca
        jego gabinet?
    • Gość: xxxx Re: Będzie protest lekarzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 09:02
      dlaczego urzędy skarbowe nie zapytają skąd oni mają takie fury skoro tak mało
      zarabiają,noszą się ponad przeciętnego człowieka,pacjentowi mają za złe,że jest
      chory,to jest kupa g...,najpierw niech pokażą ,że są godni być lekarzami niech
      przestaną brać!!!!!!!!!!!!!!!!!"dowody wdzięczności",a potem proszę bardzo
      wszytkim według ich wykształcenia,osiągnięć,opini pacjentów,po ilości skarg
      złożonych na niego,nią,kur...dlaczego w Polsce dobry lekarz to ten z serialu,
      (przepraszm tych ,którzy oddają sece dla swojej pracy bo tacy ,też
      są).Spójrzcie najpierw na siebie oczyma pacjenta,a wtedy zrozumiecie co my o
      tym myślimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • a67 Re: Będzie protest lekarzy 03.03.06, 09:34
        Czekam z niecierpliwością na akcję lekarzy ale nie w wymiarze jednodniowego
        protestu a cztero-dniówki na bazie "urlopu kacowego".
        Myślę że dopiero taka akcja dała by rezultat porównywalny z zadymą górników pod
        sejmem. Prośby o podwyżki, plakatowanie, nie robią na nikim wrażenia są
        traktowane na równi z gazetką z marketu
      • Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:37
        Skarbowe się, matole, pytają i jakoś do nikogo się nie przyczepiły, chocbyś
        bardzo tego chciał. Twoja zawziętość jest typowo polska-piszesz jakbyś sam
        wszystkich lekarzy utrzymywał z łapówek. Jak dałeś lekarzowi to się przyznaj,
        bo w polskim prawie to dający i biorący są winni.
        Moja propozycja- na ul. Okulickiego jest taka poradnia, PZP się nazywa, tam
        jest szansa, że twoją zaburzoną osobowość podleczą. Marna, ale jest.
      • Gość: Leszek Re: Będzie protest lekarzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.03.06, 08:15
        Panie Gość!!
        Poco te płytkie komentarze.Lekarz ają rację i miarka się przebrała.Całe
        pieniąze z UNI poJdą na wieś,która na ubezpieczenia płaci grosze lub
        wcale.Popatrzcie ile pieniędzy pochłania KRUS.Ile wydano na becikowe,emerytury
        górnikow?jest ich tylko 135 ts. a pochłonęli miliardy. Te wysokie odprawy
        często idą na wódę.A jak lekarz się legalnie upomina to krzyk.Powinni zarabiać
        minimum 3 krotną przecietną krajową.Jak tego się nie załatwi ?nawet kosztem
        MONu [patrz IRAK] to lekarze wyjadą masowo do krajów UNU. Czy tego chcecie.Abyś
        chłopie nie chorował tego Tobie i Twojej rodzinie życzę.
        Emeryt Leszek- nie lekarz
        • Gość: kuba Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:16
          dobrze ze juz jestes emerytem to niewielu mlodych madrych uwierzy w twoje
          brednie ze wies bieze takie pieniadze z uni i nie placi krusu.Ty tylko szukasz
          sensacji i upodlenia wsi ciekawe gdzie mieszka twoj syn napewno na wsi jak
          wiekszosc mieszczochow nowobogackich wlacznie ze strajkujacymi BIEDNYMI
          ortopedami.
    • Gość: JO Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pse.pl / *.pse.pl 03.03.06, 10:09
      "Jesteśmy przygotowani na to, że wszyscy będą na nas wieszać psy, ale nie
      widzimy żadnego współczucia ani wśród mediów, ani pacjentów."

I dobrze, że jesteście przygotowani. Bo na pewno "psy" zostaną powieszone.
      Trzeba spokornieć trochę Panowie i Panie. Marzycie o podwyżkach ?? A może tak
      zaczniecie od podniesienia jakości swoich usług?? Najpierw coś od siebie!!
      Nie dalej jak przedwczoraj byłam u lekarza w tzw. uspołecznionej jednostce. W
      przychodni specjalistycznej na józefowie, do której zapisałam się już w grudniu
      zeszłego roku. Odczekałam cierpliwie 3 miesiące na wizytę u specjalisty, a
      dokładniej "specjalistki". I okazało się, że Pani Doktor chyba miała zły dzień,
      a może już o 14.40 była zbyt zmęczona żeby poświęcić mi więcej uwagi. Powiem to
      wprost: BYŁA BEZLITOSNA!!!! zirytowana moimi pytaniami i zniecierpliwiona
      przedłużającą się ponad 10 min wizytą. Nie często bywam u lekarzy i takie
      doświadczenia to dla mnie-do tej pory-były jakieś dziwne opowieści!!!! Teraz
      już mam swoje doświadczenie.
      Nie rozumiem więc, dlaczego ja mam się litować na takimi lekarzami. Oni litości
      nie mają. Ja na swoje utrzymanie też muszę czasami popracować 80 godzin
      tygodniowo. I mówię o pięciodniowym tygodniu pracy. Nie robią na mnie wrażenia
      opowieści o ciężkiej pracy lekarzy, bo nie tylko oni ciężko pracują. I dodam,
      że wszyscy niemalże pracujemy dla wytworzenia jakiś wspólnych dóbr. Ale już
      tylko niewielu zarabia tak jak lekarze.
      • Gość: vp Re: Będzie protest lekarzy IP: *.infoplus.com.pl 03.03.06, 10:15
        Wiedzą, że dyrekcja MUSI się poddać. Szantażysci bez skrupułów.
      • Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:42
        A ile razy życie ludzkie od ciebie zależy w czasie twojej pracy? Umrze ktoś?
        A 0 14.40 to pani doktor pewnie już ze 30-tu takich mądrali jak ty przyjęła i
        na kolejnego nie starczyło jej sił. Współczuję jej.
        • Gość: JO Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:46
          Jasne! Wtedy kiedy Wam jest wygodnie używacie argumentu z najwyższej półki. A
          czemu nie pytasz co ta Pani Doktor zrobiła z moim życiem? Wysłam od niej pewna
          swojej ciężkiej choroby-wręcz nieuleczalnej, bo niby dlaczego rozmowa ze mną
          miała by być dla niej niewygodna?? Według mnie wtedy, kiedy innemu człowiekowi
          trzeba powiedzieć coś przykrego. Zastanowiłeś się kiedyś jak czuje się pacjent
          potraktowany jak piąte koło u wozu.?? Nie ! A dlaczego?? Bo dla Ciebie pewnie
          jesteśmy nie do rozróżnienia - poprostu chorzy. A jest tak że każdy chory to
          jednostka. W mojej pracy faktycznie nie ratowałam nigdy nikomu życia. Ale
          strałam się jak mogłam, żeby nikt nie poczuł się gożej po wyjściu z mojego
          biura. Pozdrawiam.
          • Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:27
            Właśnie dlatego tak cię potraktowała, bo byłaś pewnie 200-nym pacjentem w tym
            tygodniu i już miała dość wszystkiego, ze sobą również. I tak trudno wpaść wam
            ludzie na to, że gdyby nie trzeba było za...lać lekarzowi na kilku etatach:
            pogotowie, izba przyjęć, 3 poradnie by zarobił 2 tys zł to przyjął by was
            uśmiechnięty i wypoczęty. Czy ktoś policzył ile pacjentów obrabia lekarz w POZ
            w ciągu godziny? Na świecie standardem są maks 2 osoby.
            Ale tacy właśnie jak Ty narzekają na złą obsługę. Przyjmij sobie w nocy ze 20
            pijaków na izbie przyjęć, idź póżniej do poradni do będzieśż się wymądrzać o
            uprzejmym traktowaniu ludzi.
            Zamiast dać normalnie zarobić i być normalnie obsłużonym to nie- za 1000 zł
            uśmiechać się do każdego i wykazywać dla niego zrozumienie. Kpiny jakieś.
            A to, że doradca byle ministra bierze 8000pln to OK? A żeby lekrz dostał tego
            połowę to już jakaś kosmiczna niedorzeczność?
          • Gość: rozumiejąca do Jo IP: 80.50.167.* 04.03.06, 13:56
            nie zrozumiesz, bo nie mozesz. A ja wiem.
            Wierzę, że zawsze będzie część ludzi , którzy po wyjściu z lekarskiego gabientu
            poczują sie gorzej. Nawet ty nic nie poradzisz.
            To będą ci, którzy: dowiedzą sie o chorobie nowotworowej, dowiedzą się o
            koniecznosci amputacji, dowiedzą sie o niemożności leczenia - bo choroba
            nieuleczalna, dowiedzą sie o wadzie wrodzonej, o obciążeniach genetycznych
            rodziny.
            Choćby lekarz nie wiem co zrobił, ci ludzie bedą się czuli źle.
            I tak tego nie rozumiesz. Medycyna to nie jest warsztat samochodowy.Ty piszesz
            tak jakby ten lekarz winien był istnienia chorób na świecie. Chciałąbyś,że by
            doktor chorował za ciebie ? Miał ci powiedzieć,że jesteś zdrowa ?
            Jak mozesz pytać co ta doktor zrobiłą z twoim życiem. przecież ona nic z twoim
            życiem nie zrobiła. Przyszłąś chora, to nie lekarz rzucił na ciebie urok, NIe
            lekarz wywołał twoją chorobe.
      • amikeo Re: Będzie protest lekarzy 06.03.06, 22:30
        80 godzin w 5dniowym tygodniu pracy?! Czyli 16 godzin dziennie?? Współczuje, od
        takiej pracy mozna się rozchorować.
        • Gość: jo Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pse.pl / *.pse.pl 07.03.06, 11:09
          Owszem można.
        • Gość: jakub Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:33
          prosza tylko o podwyzke a nie o zmniejszenie ilosci godzin pracy to niech mi
          ktos wytlumaczy wjaki sposob zmieni sie jakosc uslug jesli ten lekarz bedzie
          tak samo zmeczony .Moze niech zrezygnuje z dystrybucji lekow wtedy bedzie mial
          wiecej sily icheci.Pozdrawiam
    • Gość: ewa musi byc IP: *.22.radom.pilicka.pl 03.03.06, 10:34
      Przeciez to nie wina lekarzy lecz politykow. Co robia politycy?, gonia
      kroliczka, szukaja winnych lapowek, ktore sami dajemy, bo uwazamy, ze bedzie
      lepsza opieka. Z pustego i salomon nie naleje. Jesli nie zrobia natychmiast
      koszyka uslug, bo pieniadze sie nie znajda, to rokuje, ze w ciagu roku wyjada
      wszyscy lekarze, ktorzy moga, a nastepnie bedziemy, po DLUGIM placzu nad
      rozlanym mlekiem, sprowadzac lekarzy z Ukrainy, Rosji i Bialorusi, czy naprawde
      tak musi byc. PROTESTUJE!!!!!!!
      • Gość: olek Re: musi byc IP: *.internet.radom.pl / 212.244.88.* 03.03.06, 19:47
        Lekarze z Ukrainy,Rosji, Białorusi sa z poza unii i muszą nostryfikować dyplomy
        podobnie jak lekarze z Górnej Wolty, Lesotho, Timoru i wysp Marshalla.Na
        Litwinów i Estończyków nie ma co liczyć bo jest ich mało,poza tym wola pracować
        za 10-20 x więcej w Skandynawii, Niemczech lub Anglii. W Kamerunie i puszczy
        amazońskiej są doskonali szamani.
    • Gość: ewa Boniek powiedzial: IP: *.22.radom.pilicka.pl 03.03.06, 10:50
      Jak się Panu podoba dzisiejsza Polska?

Bardzo. Jest coraz nowocześniejsza, piękniejsza. Oczywiście mamy problemy,
      czasami jednak myślę, że zbyt szybko chcemy zbudować nowoczesne, bogate
      państwo. Na to trzeba czasu. Na naszym charakterze narodowym ciążą jednak
      doświadczenia historyczne. Przez tyle lat oszukiwaliśmy zaborców, okupantów.
      Nauczyliśmy się kombinować, a dziś to przeszkadza.

Uderzmy sie w piersi i nie winmy tylko lekarzy, natomiast dzialajmy tak aby
      zlikwidowac problem, a nie sklucajmy ludzi....pozdrawiam wszystkich ludzi
      myslacych jak prawdziwi chraescijanie a nie towarzysz dyrektor...
    • Gość: aleks225 Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:16
      Proszę porównać status społeczny i majątkowy lekarzy i innych grup społecznych.
      Doskonale wiemy jaki jest poziom życia lekarzy i np. rencistów,emerytów czy
      wielu grup zawodowych. Tylko lekarz czy górnik lub kolejarz mają skuteczną broń
      jaką jest strajk. Nikt nie zna lekarza żyjącego w nędzy. Znamy natomiast wielu
      rencistów, bezrobotnych i pracującyh, żyjących w warunkach urągających ludzkiej
      godności. Oni jednak nie mają żadnych możliwości skutecznego protestu.Hańba
      takim z bożej łaski lekarzom! Wielu chętnie zamieniłoby swoją sytuację na waszą
      ciężką pracę i wasze piękne samochody, bogate mieszkania i pełne żołądki!!
      • Gość: pacjent Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:43
        Nikt nikomu nie broni zostac lekarzem a tymbardziej lekarzem - fachowcem. Milym
        grzecznym kulturalnym. Miec piekne samochody, bogate domy, wczasy zagraniczne!
        Zapraszam na Akademie Medyczne! Jest kilkanascie w Polsce! Pozdrawiam :)
        • Gość: keler Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:57
          Tak, ale to wszystko dzięki łapówkom i wykorzystywaniu publicznej służby
          zdrowia. To się zrobił jeden z najbardziej łapówkowych zawodów. I lekarze
          pracujący w szpitalu jakoś łatwiej załatwiają pacjentom pewne sprawy w szpitalu
          jeśli ci przyjdą do nich prywatnie, ciekawe nie? Ja też jestem wykształcony, ale
          pewne zasady mam. A tam pokazówa.
        • Gość: skimitar Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:48
          Ciekawe kto finansuje te wszystkie Akademie Medyczne?? Sami studenci opłacają
          sobie naukę??
          • Gość: x-men Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:17
            A kto finansuje emerytów i rencistów? A za bezrobotnych kto płaci? A kto
            funduje pijakom kolejny pobyt w szpitalu z powodu ich choroby? Kto płaci za
            uniwersytety, wyższe szkoły? Kto apłaca teraz długi kopalni, stoczni i hut?
            My wszyscy, tzn ci co pracują. Więc czego się czepiacie akademii medycznych?
            Już padają absurdalne propozycje-oddajcie pieniądze za studia, jak wyjeźdzacie
            na zachód! Dobra, to niech wszyscy oddają za naukę: informatycy pracujący na
            zachodzie, hydraulicy, tłumacze jezyków obcych, pielęgniarki itp. każdy, kto
            miał za darmo naukę w Polsce.
            Będzie uczciwie.
        • Gość: piotr Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:45
          tak wszyscy moga uczyc sie na Akademii Medycznej teoretycznie bo ty miales
          start za plecami rodzicow lekarzy i gruba forse na korepetycje co powiedza ci
          zdolni ale biedni ibez plecow.Czasem nielicznym sie to udaje oni sa lekarzami w
          miare normalnymi.
      • Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:51
        Zawsze się wkurzam na takie brednie:" piękne samochody, bogate mieszkania i
        pełne żołądki" Daewoo lanos to piękny samochód, 1997r? Chętnie ci go oddam, bo
        takim jeżdżę, choć już 6 lat jestem lekarzem, to dorobiłem się jedynie raty za
        kawalerkę. A pełny żołądek-na dyżurze, gdy przywożą mi kolejnego pijaka z
        takimi żądaniami jak tu ludzie piszą to kanapki nie mam czasu zjeść.
        A tak wogóle, to kto ci bronił studiować medycynę, co? Trzeba było pójść na 6
        letnie studia, 1,5 roczny staż i 5 letnią specjalizację. I jakby cię mamusia
        musiała przez ten czas sponsorować to byś, głąbie, takiego steku bzdur z siebie
        nie wyrzucił. Żal mi ciebie.
        • Gość: JJK Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pr.radom.net 10.03.06, 21:02
          spoko, jak będzie chory to i tak przyjdzie co Ciebie i oddda Ci ostatnie
          pieniądze.
          Typowy przykład roszczeniowca, któremu przez wiele lat wkładano do głowy, że
          leczenie jest za darmo i nic nie kosztuje a wręcz mu się należy.

• azyzman To ciekawa prawidłowość! 03.03.06, 19:01
      Moze mi ktoś wytłumaczy, jak to jest, że gdy przy władzy jest lewica służba
      zdrowia nie strajkuje, chocby z nia nie wie co wyprawiano, jak np. min.
      Łapiński. Obecnie choć minęło zaledwie kilka miesięcy i żaden rzad nie byłby w
      stanie przygotować rozwiązań systemowych w służbie zdrowia, a pracownikom tak
      naprawde nic sie nie pogorszyło, a tylko nie poprawiło - rozpoczynają się
      protesty i strajki, jak za czasów rządów AWS. Minister zapowiada podwyżki w
      przyszłym roku, przy inaczej skonstruowanym budżecie kraju, ale oni chcą już
      teraz! Oczywiście gdyby ktoś powiedział, że ta branża jest przez kogoś
      sterowana to wszyscy by sie obrazili! A ja myślałem, że lekarze to klasa
      srednia, która z lewica nie chce miec wspólnego!
      • Gość: tłumaczka Re: To ciekawa prawidłowość! IP: 80.50.167.* 04.03.06, 14:11
        Wiesz co to jest inflacja, ja podwyżki nie dostałam od wielu lat.
        Chcesz tlumaczenia to proszę.
        Dlaczego chcę podwyżki OD TERAZ , bo: jem codziennie, bo musze kupić sobie buty
        na wiosnę, bo muszę synowi kupić spodnie, i kurtkę, bo urósł, bo muszę obojgu
        dzieciom kupić zeszyty, bo moje dzieci też, tak jak wszystkie, chcialyby jechać
        na wakacje. Bo muszę płacić za prąd, czynsz, gaz, autobus, chcę kupić sobie
        rajstopy ( to towar nietrwały ) w tym roku, a nie za trzy lata. Chcę juz , bo
        ja cały czas pracuję na swoją g..wnianą emeryturę. Zarabiam jako lekarka 1300
        zł, czy jak dostanę emeryture od takiej pensji, to będziesz mi dawał darmową
        zupę w Caritasie ??????
        Chego ty oczekujesz, jaka klasa średnia, średnia, to ta która zarabia srednio,
        a nie w pobliżu minimum socjalnego. Podziel te głodowe pensje na reszte
        rodziny. Klasa średnia ??? Wyższe wykształcenie. Pensje minimalne. Ale do
        czasu. Napisz jeszcze ,ze oczekujesz zrozumienia, pokory i cierpliwości. Ja mam
        juz dośc.
        • Gość: ewa3 Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:31
          Jak jestes taki madry to wytlumacz: pacjentka z demencja lezaca od m-ca nagle
          zaczyna krwawic z przewodu wezwany lekarz bada ja ona spi rr 160/100 a lekarz
          mowi do rodziny: co chcecie z nia zrobic? albo wysylacie ja na izbe i umiera w
          karetce a najpozniej jeszcze dzis na izbie albo pozwolicie jej umrzec spokojnie
          w domu.Po chwili pacjentka sie budzi na pytania odpowiada zabrana na izbe
          zostala tylko na skutek uporu rodziny przyjeta na oddzial i zyje do dzis a to
          juz minelo kilka dni od faktu. co powiesz o tym lekarzu badz co badz
          reprezentujacym cale wasze srodowisko.I chcesz zeby o was dobrze mowic!!!
          • Gość: lekarz Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:16
            Nie wiem, kobieto, o co ci chodzi, co mam ci wytłumaczyć? To, dlaczego do
            otępiałej pacjentki, leżącej już miesiąc troskliwa rodzinka wzywa dopiero
            pogotowie? Bo chyba nie to, że lekarz tak ocenił szanse przeżycia tej kobiety(
            wg. różnych danych nawet do 70% krwawień z przewodu pokarmowego kończy się
            zgonem). Mylisz lekarza Ewunio z jasnowidzem...
            • Gość: ewa3 Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:06
              najciekawsze jest to ze ta kobieta 3 dni wczesniej zostala wypisana z oddzialu
              szpitalnego wiec tu masz juz odp. a na studiach nie ucza jakie sa parametry
              zyciowe w przypadku agonii?! bo tak ten stan okreslil twoj kolega po fachu moze
              czas zebyscie sie douczyli!!
              • Gość: lekarz Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 09:31
                Myśle Szanowni Pacjenci, że dobre czasy i darmowa służba zdrowia oraz
                wyrozumiałość lekarzy sie kończy. Za granicą jak sie zachoruje to rodzina
                sprzedaje domy, działki samochody .... Zdrowie i leczenie kosztuje !!! i musi
                kosztować. Mówicie, że jest źle a będzie jeszcze gorzej. Będzie koszyk :) usług
                który skończy się tym co w stomatologii :) - czyli nic za darmo albo amalgamat
                i NFZ refunduje tylko część tzn 2,17 zł a 150 zł dopłaca pacjent. Wtedy
                chciałbym poczytać wypowiedzi tych co się tak mądrzą. KONIEC pomiatania i
                obrzucania błotem lekarzy i pielegniarek.
                • Gość: misiop Re: Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 06.03.06, 10:06
                  Jeśli jest taka potrzeba to wszystko sprzedam żeby było na leczenie ale obecnie
                  to powiedz mi na co idą moje składki na obowiązkowe ubezpieczenie. Oczywiście
                  jestem jeszcze młody i zdrowy więc co utrzymuje z moich składek powiedzmy 20
                  chorych? A jak chce iść do stomatologa to dlaczego mam jeszcze dopłacać. Ja bym
                  chętnie zapłacił z części mojej składki. Dlaczego nie mogę i dlaczego z
                  dzieckiem musze iść na prywatną wizytę bo lekarz w przychodni zbada tylko
                  pobieżnie moje dziecko i przepisuje antybiotyk o znanej nazwie (na biurku
                  szereg ulotek reklamujących ten cudo lek) To sie nadaje do ukrytej kamery.
                  Wizyta z małym dzieckiem u wybitnego pediatry w przychodni państwowej trwała
                  może 5 min w tym 4 minuty dziecko było rozbierane i ubierane. Lekarz chyba po
                  pięcioletniej długotrwałej specjalizacji nawet nie powiedział co dziecku jest
                  tylko od razu recepta i do widzenia. I to jest ten specjalista wg ciebie.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: olek Re: Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: 80.50.167.* 06.03.06, 11:11
                    Trzeba zapytać urzędzników NFZ i ministra zdrowia gdzie są pieniądze ze
                    składek. Może nadchodzący protest spowoduje że na to pytanie trzeba będzie
                    wreszcie odpowiedzieć i pacejntom i lekarzom.
                • Gość: misiop Re: Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 06.03.06, 10:10
                  i jeszce myśle drogi lekarzu że wyrozumiałość pacjentów się skończy jak się
                  skończy państwowa służba zdrowia. I lekarz osobiście będzie odpowiadał za swoje
                  błędy i nie będzie kryty przez swoich kolegów z izb lekarskich. Mam nadzieje że
                  tak będzie.
              • Gość: ewa3 Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:01
                jakos dziwnie zmieniles ton wypowiedzibraklo ci glupich argumentow?i cos ci
                powiem jestem pielegniarka i nie musisz sie wypowiadac w moim imieniu
                • Gość: Anna Re: do lekarza IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.03.06, 17:55
                  Panie Doktorze tylko myślicie o sobie !!!To dobrze że mama Panu pomogła w
                  czasie studiów i teraz jesteś lekarzem !!! Ale tak naprawdę bez personelu
                  średniego i niższego nie istniejecie. Pewnie, że się wam należą wyższe pobory a
                  pielęgniarką NIE a salowym ???? Pan na dyżurze ma łożeczko pościelane a
                  pielęgniarka ???? Czy jesteście z innej gliny !!! czy na pielęgniarce nie
                  spoczywa odpowiedzialność za pacjenta ??? Pracuję w szpitalu i nie uważam że
                  wam jest źle wręcz przeciwnie macie się bardzo dobrze . Pewnie że poświęcacie
                  swój czas wolny ale czy ja bym go nie chciała poświęcić aby normalnie przeżyc
                  miesiąc.
                  • Gość: jeden z lekarzy hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:35
                    hmmm ... zaszla pomylka :) lekarzy jako lekarz wypowiada sie tu kilku. ja
                    jestem od Szanownych Pacjentów :) i wypowiadalem sie pierwszy raz. I pani
                    Pielegniarko nie moze Pani zabronic wypowiadac sie rowniez w Pani imieniu :) bo
                    walczymy i pracujemy wspolnie. A ja szanuje prace pielegniarek i jest on rownie
                    ciezka a nawet ciezsza niz lekarzy i rownie odpowiedzialna i niedoceniana.
                    Pozdrawiam Pania serdecznie ....
                    • Gość: jeden z lekarzy Re: jeszcze do pielegniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:37
                      A i co do tych argumentow glupich to nie moje i nawet nie wiem o jakie
                      chodzi ...
                      • amikeo Nasze składki 06.03.06, 22:45
                        przede wszystkim ida na utrzymanie szefów i urzędasów NFZ. I nikt nie marudzi,
                        że taki dyrektor oddziału NFZ zarabia krocie, no on to ma ciężkie, kierownicze
                        stanowisko. Poza tym nasze składki ida tez na tych co skłądek nie płacą a
                        wymagają darmowej słuzby zdrowia, czyli na bezrobotnych i ich rodziny. A oni
                        niestety często chorują i czesto chodza do lekarza. Polacy zawsze mają postawę
                        roszczeniową-nalezy się, bo opłacam składki. Takie same pretensje macie wobec
                        policjantów, nauczycieli, urzedników, bo "płacę podatki". Mamy z deka inny
                        ustrój jak 20 lat temu. Pozdrawiam wszystkie pielęgniarki, lekarzy, policjantów
                        i nauczycieli. Nie dośc, że ciężka ta Wasza praca to jeszcze ciągle wiatr Wam w
                        oczy i ludziska plują.
                        • Gość: misiop Re: Nasze składki IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 07.03.06, 03:17
                          Co do składek to myśle że dałoby się wprowadzić coś podobnego jak w systemie
                          emerytalnym. Myśle że nawet połowę mojej składki byłbym w stanie przekazać na
                          wspolne konto do NFZ ale niech ta druga połowa (czy inna cześć) będzie na moim
                          koncie indywidualnym, zapłace wtedy z mojego konta za "dodatkowe" usługi. Czy
                          to nie byłoby sprawiedliwe. Teraz wszyscy kombinują jak płacić minimum bo i tak
                          za wszytkie "usługi lekarskie" trzeba dodatkowo płacić.
                          Pozdrawiam
                    • Gość: Anna Re: hehehe IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.03.06, 15:36
                      Panie Doktorze mozliwe że akurat Pan szanuje pielęgniarki i że Pan pisze w
                      swoim imieniu to miłe !!! Ja akurat nie jestem pielęgniarka Mam duży staż w
                      Służbie Zdrowia i z doświadczenia wiem że lekarze myślą tylko o sobie Proszę mi
                      wierzyć Jest takie powiedzenie , że "nie sra się we własne gó.." przepraszam
                      za słownictwo ale czasami chyba trzeba chociaz nie jestem z tego zadowolona ale
                      też jestem pacjentka i wiem jak traktowani są pacjenci nawet ze służby zdrowia
      • Gość: aron Re: To ciekawa prawidłowość! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.03.06, 08:23
        za czasow lewicy byl strajk lekarzy rodzinnych
      • Gość: seniorita15 Re: To ciekawa prawidłowość! IP: *.018-1-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 09.03.06, 15:56
        To ja Ci wytlumacze.Moze tego nie zauwazyles,ale weszlismy do Unii 2 lata temu.I
        od tej pory polski lekarz jest rozchwytywany przez Europe Zachodnia z placa
        pare razy wyzsza niz w Polsce.I wreszcie lekarze maja inne wyjscie niz pracowac
        za jalmuzne..Ci co jeszcze nie spakowali walizek ,zrobia to jesli nie bedzie
        znaczacych podwyzek.Dyrekcje o tym wiedza i popieraja nasz strajk.Bo lezy to w
        ich interesie.Jesli lekarze wyjada to i oni straca posade.
    • Gość: stazysta Re: Będzie protest lekarzy IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 09.03.06, 18:12
      To straszne czlowiek idzie na studia,tyra przez 6 lat,zdaje mnóstwo egzaminów
      idzie na staż roczny za 1000zł.Potem specjalizacja(jesli sie na nia dostanie,a
      o wymarzonej można zazwyczaj tylko pomarzyć)średnio 5 lat z podobną pensją jak
      na stażu.Potem "wielki" dodatek do pensji kilka procent,i by przeżyć mnóstwo
      dyżurów.Tak więc szpital czy pogotowie staje sie lekarza domem.Jeśli ktoś
      twierdzi że lekarze przesadzają,niech zamieszka w szpitalu i weżmie
      odpowiedzialność za ludzkie życie.
      • Gość: misiop Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 10.03.06, 08:38
        "To straszne czlowiek idzie na studia,tyra przez 6 lat,zdaje mnóstwo egzaminów
        idzie na staż roczny za 1000zł.Potem specjalizacja(jesli sie na nia dostanie,a
        o wymarzonej można zazwyczaj tylko pomarzyć)średnio 5 lat z podobną pensją jak
        na stażu.Potem "wielki" dodatek do pensji kilka procent,i by przeżyć mnóstwo
        dyżurów.Tak więc szpital czy pogotowie staje sie lekarza domem.Jeśli ktoś
        twierdzi że lekarze przesadzają,niech zamieszka w szpitalu i weżmie
        odpowiedzialność za ludzkie życie."

Bardzo ci współczuje a czy ty współczujesz również innym osobom po kierunkach
        nie medycznych ale rownie ciężkich. Takie osoby też pracują w Polsce za marne
        grosze. I jaką mają szanse strajku? Zaraz wylecą z pracy jak tylko wspomną o
        podwyżce. A lekarze oczywiście mogą strajkować bo mają silną kartę przetargową
        tak?
        Prawda jest taka że samo środowisko lekarskie nie chce żadnej reformy bo to z
        jednej strony poprawiłoby sytuacje lekarzy, a przede wszystkim wprowadziłoby
        przejżystość ale z drugiej ukróci lewe dochody większości lekarzy.
        Pozdrawiam
    • Gość: ząb Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:21
      A CZY ZASTANAWIALIŚCIE SIĘ DLACZEGO DO TEJ PORY NIE MA KAS FISKALNYCH W GAB.
      STOMATOLOGICZNYCH I GAB. LEKARSKICH??? W TAXI KAZALI MONTOWAĆ,U FRYZJERA, A W
      GABINETACH JAK NIE BYŁO TAK NIE MA. PRZECIEZ LUDZIE ZOSTAWIAJĄ TAM OGROMNE
      PIENIĄDZE. OSTATNIO ZA NOWY ZĄBEK ZAPŁACIŁEM CAŁĄ SWOJĄ PENSJĘ 600 ZŁ.
      • Gość: pacjent Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:09
        Mało tego zlikwidowali nawet ulge zdrowotna po to aby nie wołac rachunków od
        lekarzy. W ten sposób oni zupełnie sa poza kontrola US
      • Gość: dz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:42
        No i co dalej?
        Podatek trafi do skarbu państwa, i przepadło jak kamień w wodę. Nikt na tym nie skorzysta (oprócz urzędników).
        A tak to chociaż skorzysta lekarz i jego rodzina i my również bo, chyba tych pieniedzy nie zje tylko je wyda i trafia w końcu do Ciebie ( fryzjerze, taksówkarzu, sklepikarzu itd) no i do mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka