Gość: Alex IP: 82.139.44.* 02.03.06, 22:34 WSZYSCY PROTESTUJMY, W ZUSIE, USIE, UPIE, KRUSIE, BO W WIELU INSTYTUCJACH SA LUDZIE MALO ZARABIAJACY I TO CZASEM PO BARDZO DOBRYCH STUDIACH. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bugu bugu Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 00:01 W ramach ogólnopolskiego protestu pacjenci nie pójdą prywatnie do lekarza albo nie dadzą standasrdowo ŁAPÓWY. Chciałoby się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bax Re: Będzie protest lekarzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 01:28 A w jaki sposób mają zaprotestować bezrobotni i to wykształceni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 06:43 w tych instytucjach powinni zarabiać pensje minimalną a i to za dużo dla urzędasów Odpowiedz Link Zgłoś
jas_fasollasido Re: Będzie protest lekarzy 03.03.06, 06:57 Ale bzdura. Uważasz że dyrektor wydziału powinien zarabieć tyle i sprzątająca jego gabinet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Będzie protest lekarzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 09:02 dlaczego urzędy skarbowe nie zapytają skąd oni mają takie fury skoro tak mało zarabiają,noszą się ponad przeciętnego człowieka,pacjentowi mają za złe,że jest chory,to jest kupa g...,najpierw niech pokażą ,że są godni być lekarzami niech przestaną brać!!!!!!!!!!!!!!!!!"dowody wdzięczności",a potem proszę bardzo wszytkim według ich wykształcenia,osiągnięć,opini pacjentów,po ilości skarg złożonych na niego,nią,kur...dlaczego w Polsce dobry lekarz to ten z serialu, (przepraszm tych ,którzy oddają sece dla swojej pracy bo tacy ,też są).Spójrzcie najpierw na siebie oczyma pacjenta,a wtedy zrozumiecie co my o tym myślimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a67 Re: Będzie protest lekarzy 03.03.06, 09:34 Czekam z niecierpliwością na akcję lekarzy ale nie w wymiarze jednodniowego protestu a cztero-dniówki na bazie "urlopu kacowego". Myślę że dopiero taka akcja dała by rezultat porównywalny z zadymą górników pod sejmem. Prośby o podwyżki, plakatowanie, nie robią na nikim wrażenia są traktowane na równi z gazetką z marketu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:37 Skarbowe się, matole, pytają i jakoś do nikogo się nie przyczepiły, chocbyś bardzo tego chciał. Twoja zawziętość jest typowo polska-piszesz jakbyś sam wszystkich lekarzy utrzymywał z łapówek. Jak dałeś lekarzowi to się przyznaj, bo w polskim prawie to dający i biorący są winni. Moja propozycja- na ul. Okulickiego jest taka poradnia, PZP się nazywa, tam jest szansa, że twoją zaburzoną osobowość podleczą. Marna, ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Będzie protest lekarzy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.03.06, 08:15 Panie Gość!! Poco te płytkie komentarze.Lekarz ają rację i miarka się przebrała.Całe pieniąze z UNI poJdą na wieś,która na ubezpieczenia płaci grosze lub wcale.Popatrzcie ile pieniędzy pochłania KRUS.Ile wydano na becikowe,emerytury górnikow?jest ich tylko 135 ts. a pochłonęli miliardy. Te wysokie odprawy często idą na wódę.A jak lekarz się legalnie upomina to krzyk.Powinni zarabiać minimum 3 krotną przecietną krajową.Jak tego się nie załatwi ?nawet kosztem MONu [patrz IRAK] to lekarze wyjadą masowo do krajów UNU. Czy tego chcecie.Abyś chłopie nie chorował tego Tobie i Twojej rodzinie życzę. Emeryt Leszek- nie lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:16 dobrze ze juz jestes emerytem to niewielu mlodych madrych uwierzy w twoje brednie ze wies bieze takie pieniadze z uni i nie placi krusu.Ty tylko szukasz sensacji i upodlenia wsi ciekawe gdzie mieszka twoj syn napewno na wsi jak wiekszosc mieszczochow nowobogackich wlacznie ze strajkujacymi BIEDNYMI ortopedami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pse.pl / *.pse.pl 03.03.06, 10:09 "Jesteśmy przygotowani na to, że wszyscy będą na nas wieszać psy, ale nie widzimy żadnego współczucia ani wśród mediów, ani pacjentów." I dobrze, że jesteście przygotowani. Bo na pewno "psy" zostaną powieszone. Trzeba spokornieć trochę Panowie i Panie. Marzycie o podwyżkach ?? A może tak zaczniecie od podniesienia jakości swoich usług?? Najpierw coś od siebie!! Nie dalej jak przedwczoraj byłam u lekarza w tzw. uspołecznionej jednostce. W przychodni specjalistycznej na józefowie, do której zapisałam się już w grudniu zeszłego roku. Odczekałam cierpliwie 3 miesiące na wizytę u specjalisty, a dokładniej "specjalistki". I okazało się, że Pani Doktor chyba miała zły dzień, a może już o 14.40 była zbyt zmęczona żeby poświęcić mi więcej uwagi. Powiem to wprost: BYŁA BEZLITOSNA!!!! zirytowana moimi pytaniami i zniecierpliwiona przedłużającą się ponad 10 min wizytą. Nie często bywam u lekarzy i takie doświadczenia to dla mnie-do tej pory-były jakieś dziwne opowieści!!!! Teraz już mam swoje doświadczenie. Nie rozumiem więc, dlaczego ja mam się litować na takimi lekarzami. Oni litości nie mają. Ja na swoje utrzymanie też muszę czasami popracować 80 godzin tygodniowo. I mówię o pięciodniowym tygodniu pracy. Nie robią na mnie wrażenia opowieści o ciężkiej pracy lekarzy, bo nie tylko oni ciężko pracują. I dodam, że wszyscy niemalże pracujemy dla wytworzenia jakiś wspólnych dóbr. Ale już tylko niewielu zarabia tak jak lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Re: Będzie protest lekarzy IP: *.infoplus.com.pl 03.03.06, 10:15 Wiedzą, że dyrekcja MUSI się poddać. Szantażysci bez skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:42 A ile razy życie ludzkie od ciebie zależy w czasie twojej pracy? Umrze ktoś? A 0 14.40 to pani doktor pewnie już ze 30-tu takich mądrali jak ty przyjęła i na kolejnego nie starczyło jej sił. Współczuję jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:46 Jasne! Wtedy kiedy Wam jest wygodnie używacie argumentu z najwyższej półki. A czemu nie pytasz co ta Pani Doktor zrobiła z moim życiem? Wysłam od niej pewna swojej ciężkiej choroby-wręcz nieuleczalnej, bo niby dlaczego rozmowa ze mną miała by być dla niej niewygodna?? Według mnie wtedy, kiedy innemu człowiekowi trzeba powiedzieć coś przykrego. Zastanowiłeś się kiedyś jak czuje się pacjent potraktowany jak piąte koło u wozu.?? Nie ! A dlaczego?? Bo dla Ciebie pewnie jesteśmy nie do rozróżnienia - poprostu chorzy. A jest tak że każdy chory to jednostka. W mojej pracy faktycznie nie ratowałam nigdy nikomu życia. Ale strałam się jak mogłam, żeby nikt nie poczuł się gożej po wyjściu z mojego biura. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:27 Właśnie dlatego tak cię potraktowała, bo byłaś pewnie 200-nym pacjentem w tym tygodniu i już miała dość wszystkiego, ze sobą również. I tak trudno wpaść wam ludzie na to, że gdyby nie trzeba było za...lać lekarzowi na kilku etatach: pogotowie, izba przyjęć, 3 poradnie by zarobił 2 tys zł to przyjął by was uśmiechnięty i wypoczęty. Czy ktoś policzył ile pacjentów obrabia lekarz w POZ w ciągu godziny? Na świecie standardem są maks 2 osoby. Ale tacy właśnie jak Ty narzekają na złą obsługę. Przyjmij sobie w nocy ze 20 pijaków na izbie przyjęć, idź póżniej do poradni do będzieśż się wymądrzać o uprzejmym traktowaniu ludzi. Zamiast dać normalnie zarobić i być normalnie obsłużonym to nie- za 1000 zł uśmiechać się do każdego i wykazywać dla niego zrozumienie. Kpiny jakieś. A to, że doradca byle ministra bierze 8000pln to OK? A żeby lekrz dostał tego połowę to już jakaś kosmiczna niedorzeczność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozumiejąca do Jo IP: 80.50.167.* 04.03.06, 13:56 nie zrozumiesz, bo nie mozesz. A ja wiem. Wierzę, że zawsze będzie część ludzi , którzy po wyjściu z lekarskiego gabientu poczują sie gorzej. Nawet ty nic nie poradzisz. To będą ci, którzy: dowiedzą sie o chorobie nowotworowej, dowiedzą się o koniecznosci amputacji, dowiedzą sie o niemożności leczenia - bo choroba nieuleczalna, dowiedzą sie o wadzie wrodzonej, o obciążeniach genetycznych rodziny. Choćby lekarz nie wiem co zrobił, ci ludzie bedą się czuli źle. I tak tego nie rozumiesz. Medycyna to nie jest warsztat samochodowy.Ty piszesz tak jakby ten lekarz winien był istnienia chorób na świecie. Chciałąbyś,że by doktor chorował za ciebie ? Miał ci powiedzieć,że jesteś zdrowa ? Jak mozesz pytać co ta doktor zrobiłą z twoim życiem. przecież ona nic z twoim życiem nie zrobiła. Przyszłąś chora, to nie lekarz rzucił na ciebie urok, NIe lekarz wywołał twoją chorobe. Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: Będzie protest lekarzy 06.03.06, 22:30 80 godzin w 5dniowym tygodniu pracy?! Czyli 16 godzin dziennie?? Współczuje, od takiej pracy mozna się rozchorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pse.pl / *.pse.pl 07.03.06, 11:09 Owszem można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:33 prosza tylko o podwyzke a nie o zmniejszenie ilosci godzin pracy to niech mi ktos wytlumaczy wjaki sposob zmieni sie jakosc uslug jesli ten lekarz bedzie tak samo zmeczony .Moze niech zrezygnuje z dystrybucji lekow wtedy bedzie mial wiecej sily icheci.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa musi byc IP: *.22.radom.pilicka.pl 03.03.06, 10:34 Przeciez to nie wina lekarzy lecz politykow. Co robia politycy?, gonia kroliczka, szukaja winnych lapowek, ktore sami dajemy, bo uwazamy, ze bedzie lepsza opieka. Z pustego i salomon nie naleje. Jesli nie zrobia natychmiast koszyka uslug, bo pieniadze sie nie znajda, to rokuje, ze w ciagu roku wyjada wszyscy lekarze, ktorzy moga, a nastepnie bedziemy, po DLUGIM placzu nad rozlanym mlekiem, sprowadzac lekarzy z Ukrainy, Rosji i Bialorusi, czy naprawde tak musi byc. PROTESTUJE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: musi byc IP: *.internet.radom.pl / 212.244.88.* 03.03.06, 19:47 Lekarze z Ukrainy,Rosji, Białorusi sa z poza unii i muszą nostryfikować dyplomy podobnie jak lekarze z Górnej Wolty, Lesotho, Timoru i wysp Marshalla.Na Litwinów i Estończyków nie ma co liczyć bo jest ich mało,poza tym wola pracować za 10-20 x więcej w Skandynawii, Niemczech lub Anglii. W Kamerunie i puszczy amazońskiej są doskonali szamani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Boniek powiedzial: IP: *.22.radom.pilicka.pl 03.03.06, 10:50 Jak się Panu podoba dzisiejsza Polska? Bardzo. Jest coraz nowocześniejsza, piękniejsza. Oczywiście mamy problemy, czasami jednak myślę, że zbyt szybko chcemy zbudować nowoczesne, bogate państwo. Na to trzeba czasu. Na naszym charakterze narodowym ciążą jednak doświadczenia historyczne. Przez tyle lat oszukiwaliśmy zaborców, okupantów. Nauczyliśmy się kombinować, a dziś to przeszkadza. Uderzmy sie w piersi i nie winmy tylko lekarzy, natomiast dzialajmy tak aby zlikwidowac problem, a nie sklucajmy ludzi....pozdrawiam wszystkich ludzi myslacych jak prawdziwi chraescijanie a nie towarzysz dyrektor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks225 Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 13:16 Proszę porównać status społeczny i majątkowy lekarzy i innych grup społecznych. Doskonale wiemy jaki jest poziom życia lekarzy i np. rencistów,emerytów czy wielu grup zawodowych. Tylko lekarz czy górnik lub kolejarz mają skuteczną broń jaką jest strajk. Nikt nie zna lekarza żyjącego w nędzy. Znamy natomiast wielu rencistów, bezrobotnych i pracującyh, żyjących w warunkach urągających ludzkiej godności. Oni jednak nie mają żadnych możliwości skutecznego protestu.Hańba takim z bożej łaski lekarzom! Wielu chętnie zamieniłoby swoją sytuację na waszą ciężką pracę i wasze piękne samochody, bogate mieszkania i pełne żołądki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:43 Nikt nikomu nie broni zostac lekarzem a tymbardziej lekarzem - fachowcem. Milym grzecznym kulturalnym. Miec piekne samochody, bogate domy, wczasy zagraniczne! Zapraszam na Akademie Medyczne! Jest kilkanascie w Polsce! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keler Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:57 Tak, ale to wszystko dzięki łapówkom i wykorzystywaniu publicznej służby zdrowia. To się zrobił jeden z najbardziej łapówkowych zawodów. I lekarze pracujący w szpitalu jakoś łatwiej załatwiają pacjentom pewne sprawy w szpitalu jeśli ci przyjdą do nich prywatnie, ciekawe nie? Ja też jestem wykształcony, ale pewne zasady mam. A tam pokazówa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skimitar Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:48 Ciekawe kto finansuje te wszystkie Akademie Medyczne?? Sami studenci opłacają sobie naukę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:17 A kto finansuje emerytów i rencistów? A za bezrobotnych kto płaci? A kto funduje pijakom kolejny pobyt w szpitalu z powodu ich choroby? Kto płaci za uniwersytety, wyższe szkoły? Kto apłaca teraz długi kopalni, stoczni i hut? My wszyscy, tzn ci co pracują. Więc czego się czepiacie akademii medycznych? Już padają absurdalne propozycje-oddajcie pieniądze za studia, jak wyjeźdzacie na zachód! Dobra, to niech wszyscy oddają za naukę: informatycy pracujący na zachodzie, hydraulicy, tłumacze jezyków obcych, pielęgniarki itp. każdy, kto miał za darmo naukę w Polsce. Będzie uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:45 tak wszyscy moga uczyc sie na Akademii Medycznej teoretycznie bo ty miales start za plecami rodzicow lekarzy i gruba forse na korepetycje co powiedza ci zdolni ale biedni ibez plecow.Czasem nielicznym sie to udaje oni sa lekarzami w miare normalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:51 Zawsze się wkurzam na takie brednie:" piękne samochody, bogate mieszkania i pełne żołądki" Daewoo lanos to piękny samochód, 1997r? Chętnie ci go oddam, bo takim jeżdżę, choć już 6 lat jestem lekarzem, to dorobiłem się jedynie raty za kawalerkę. A pełny żołądek-na dyżurze, gdy przywożą mi kolejnego pijaka z takimi żądaniami jak tu ludzie piszą to kanapki nie mam czasu zjeść. A tak wogóle, to kto ci bronił studiować medycynę, co? Trzeba było pójść na 6 letnie studia, 1,5 roczny staż i 5 letnią specjalizację. I jakby cię mamusia musiała przez ten czas sponsorować to byś, głąbie, takiego steku bzdur z siebie nie wyrzucił. Żal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJK Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pr.radom.net 10.03.06, 21:02 spoko, jak będzie chory to i tak przyjdzie co Ciebie i oddda Ci ostatnie pieniądze. Typowy przykład roszczeniowca, któremu przez wiele lat wkładano do głowy, że leczenie jest za darmo i nic nie kosztuje a wręcz mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
azyzman To ciekawa prawidłowość! 03.03.06, 19:01 Moze mi ktoś wytłumaczy, jak to jest, że gdy przy władzy jest lewica służba zdrowia nie strajkuje, chocby z nia nie wie co wyprawiano, jak np. min. Łapiński. Obecnie choć minęło zaledwie kilka miesięcy i żaden rzad nie byłby w stanie przygotować rozwiązań systemowych w służbie zdrowia, a pracownikom tak naprawde nic sie nie pogorszyło, a tylko nie poprawiło - rozpoczynają się protesty i strajki, jak za czasów rządów AWS. Minister zapowiada podwyżki w przyszłym roku, przy inaczej skonstruowanym budżecie kraju, ale oni chcą już teraz! Oczywiście gdyby ktoś powiedział, że ta branża jest przez kogoś sterowana to wszyscy by sie obrazili! A ja myślałem, że lekarze to klasa srednia, która z lewica nie chce miec wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłumaczka Re: To ciekawa prawidłowość! IP: 80.50.167.* 04.03.06, 14:11 Wiesz co to jest inflacja, ja podwyżki nie dostałam od wielu lat. Chcesz tlumaczenia to proszę. Dlaczego chcę podwyżki OD TERAZ , bo: jem codziennie, bo musze kupić sobie buty na wiosnę, bo muszę synowi kupić spodnie, i kurtkę, bo urósł, bo muszę obojgu dzieciom kupić zeszyty, bo moje dzieci też, tak jak wszystkie, chcialyby jechać na wakacje. Bo muszę płacić za prąd, czynsz, gaz, autobus, chcę kupić sobie rajstopy ( to towar nietrwały ) w tym roku, a nie za trzy lata. Chcę juz , bo ja cały czas pracuję na swoją g..wnianą emeryturę. Zarabiam jako lekarka 1300 zł, czy jak dostanę emeryture od takiej pensji, to będziesz mi dawał darmową zupę w Caritasie ?????? Chego ty oczekujesz, jaka klasa średnia, średnia, to ta która zarabia srednio, a nie w pobliżu minimum socjalnego. Podziel te głodowe pensje na reszte rodziny. Klasa średnia ??? Wyższe wykształcenie. Pensje minimalne. Ale do czasu. Napisz jeszcze ,ze oczekujesz zrozumienia, pokory i cierpliwości. Ja mam juz dośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa3 Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:31 Jak jestes taki madry to wytlumacz: pacjentka z demencja lezaca od m-ca nagle zaczyna krwawic z przewodu wezwany lekarz bada ja ona spi rr 160/100 a lekarz mowi do rodziny: co chcecie z nia zrobic? albo wysylacie ja na izbe i umiera w karetce a najpozniej jeszcze dzis na izbie albo pozwolicie jej umrzec spokojnie w domu.Po chwili pacjentka sie budzi na pytania odpowiada zabrana na izbe zostala tylko na skutek uporu rodziny przyjeta na oddzial i zyje do dzis a to juz minelo kilka dni od faktu. co powiesz o tym lekarzu badz co badz reprezentujacym cale wasze srodowisko.I chcesz zeby o was dobrze mowic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:16 Nie wiem, kobieto, o co ci chodzi, co mam ci wytłumaczyć? To, dlaczego do otępiałej pacjentki, leżącej już miesiąc troskliwa rodzinka wzywa dopiero pogotowie? Bo chyba nie to, że lekarz tak ocenił szanse przeżycia tej kobiety( wg. różnych danych nawet do 70% krwawień z przewodu pokarmowego kończy się zgonem). Mylisz lekarza Ewunio z jasnowidzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa3 Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:06 najciekawsze jest to ze ta kobieta 3 dni wczesniej zostala wypisana z oddzialu szpitalnego wiec tu masz juz odp. a na studiach nie ucza jakie sa parametry zyciowe w przypadku agonii?! bo tak ten stan okreslil twoj kolega po fachu moze czas zebyscie sie douczyli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 09:31 Myśle Szanowni Pacjenci, że dobre czasy i darmowa służba zdrowia oraz wyrozumiałość lekarzy sie kończy. Za granicą jak sie zachoruje to rodzina sprzedaje domy, działki samochody .... Zdrowie i leczenie kosztuje !!! i musi kosztować. Mówicie, że jest źle a będzie jeszcze gorzej. Będzie koszyk :) usług który skończy się tym co w stomatologii :) - czyli nic za darmo albo amalgamat i NFZ refunduje tylko część tzn 2,17 zł a 150 zł dopłaca pacjent. Wtedy chciałbym poczytać wypowiedzi tych co się tak mądrzą. KONIEC pomiatania i obrzucania błotem lekarzy i pielegniarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiop Re: Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 06.03.06, 10:06 Jeśli jest taka potrzeba to wszystko sprzedam żeby było na leczenie ale obecnie to powiedz mi na co idą moje składki na obowiązkowe ubezpieczenie. Oczywiście jestem jeszcze młody i zdrowy więc co utrzymuje z moich składek powiedzmy 20 chorych? A jak chce iść do stomatologa to dlaczego mam jeszcze dopłacać. Ja bym chętnie zapłacił z części mojej składki. Dlaczego nie mogę i dlaczego z dzieckiem musze iść na prywatną wizytę bo lekarz w przychodni zbada tylko pobieżnie moje dziecko i przepisuje antybiotyk o znanej nazwie (na biurku szereg ulotek reklamujących ten cudo lek) To sie nadaje do ukrytej kamery. Wizyta z małym dzieckiem u wybitnego pediatry w przychodni państwowej trwała może 5 min w tym 4 minuty dziecko było rozbierane i ubierane. Lekarz chyba po pięcioletniej długotrwałej specjalizacji nawet nie powiedział co dziecku jest tylko od razu recepta i do widzenia. I to jest ten specjalista wg ciebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: 80.50.167.* 06.03.06, 11:11 Trzeba zapytać urzędzników NFZ i ministra zdrowia gdzie są pieniądze ze składek. Może nadchodzący protest spowoduje że na to pytanie trzeba będzie wreszcie odpowiedzieć i pacejntom i lekarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiop Re: Najprawdziwsza PRAWDA!!!! IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 06.03.06, 10:10 i jeszce myśle drogi lekarzu że wyrozumiałość pacjentów się skończy jak się skończy państwowa służba zdrowia. I lekarz osobiście będzie odpowiadał za swoje błędy i nie będzie kryty przez swoich kolegów z izb lekarskich. Mam nadzieje że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa3 Re: do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:01 jakos dziwnie zmieniles ton wypowiedzibraklo ci glupich argumentow?i cos ci powiem jestem pielegniarka i nie musisz sie wypowiadac w moim imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: do lekarza IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.03.06, 17:55 Panie Doktorze tylko myślicie o sobie !!!To dobrze że mama Panu pomogła w czasie studiów i teraz jesteś lekarzem !!! Ale tak naprawdę bez personelu średniego i niższego nie istniejecie. Pewnie, że się wam należą wyższe pobory a pielęgniarką NIE a salowym ???? Pan na dyżurze ma łożeczko pościelane a pielęgniarka ???? Czy jesteście z innej gliny !!! czy na pielęgniarce nie spoczywa odpowiedzialność za pacjenta ??? Pracuję w szpitalu i nie uważam że wam jest źle wręcz przeciwnie macie się bardzo dobrze . Pewnie że poświęcacie swój czas wolny ale czy ja bym go nie chciała poświęcić aby normalnie przeżyc miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z lekarzy hehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:35 hmmm ... zaszla pomylka :) lekarzy jako lekarz wypowiada sie tu kilku. ja jestem od Szanownych Pacjentów :) i wypowiadalem sie pierwszy raz. I pani Pielegniarko nie moze Pani zabronic wypowiadac sie rowniez w Pani imieniu :) bo walczymy i pracujemy wspolnie. A ja szanuje prace pielegniarek i jest on rownie ciezka a nawet ciezsza niz lekarzy i rownie odpowiedzialna i niedoceniana. Pozdrawiam Pania serdecznie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z lekarzy Re: jeszcze do pielegniarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:37 A i co do tych argumentow glupich to nie moje i nawet nie wiem o jakie chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Nasze składki 06.03.06, 22:45 przede wszystkim ida na utrzymanie szefów i urzędasów NFZ. I nikt nie marudzi, że taki dyrektor oddziału NFZ zarabia krocie, no on to ma ciężkie, kierownicze stanowisko. Poza tym nasze składki ida tez na tych co skłądek nie płacą a wymagają darmowej słuzby zdrowia, czyli na bezrobotnych i ich rodziny. A oni niestety często chorują i czesto chodza do lekarza. Polacy zawsze mają postawę roszczeniową-nalezy się, bo opłacam składki. Takie same pretensje macie wobec policjantów, nauczycieli, urzedników, bo "płacę podatki". Mamy z deka inny ustrój jak 20 lat temu. Pozdrawiam wszystkie pielęgniarki, lekarzy, policjantów i nauczycieli. Nie dośc, że ciężka ta Wasza praca to jeszcze ciągle wiatr Wam w oczy i ludziska plują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiop Re: Nasze składki IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 07.03.06, 03:17 Co do składek to myśle że dałoby się wprowadzić coś podobnego jak w systemie emerytalnym. Myśle że nawet połowę mojej składki byłbym w stanie przekazać na wspolne konto do NFZ ale niech ta druga połowa (czy inna cześć) będzie na moim koncie indywidualnym, zapłace wtedy z mojego konta za "dodatkowe" usługi. Czy to nie byłoby sprawiedliwe. Teraz wszyscy kombinują jak płacić minimum bo i tak za wszytkie "usługi lekarskie" trzeba dodatkowo płacić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: hehehe IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.03.06, 15:36 Panie Doktorze mozliwe że akurat Pan szanuje pielęgniarki i że Pan pisze w swoim imieniu to miłe !!! Ja akurat nie jestem pielęgniarka Mam duży staż w Służbie Zdrowia i z doświadczenia wiem że lekarze myślą tylko o sobie Proszę mi wierzyć Jest takie powiedzenie , że "nie sra się we własne gó.." przepraszam za słownictwo ale czasami chyba trzeba chociaz nie jestem z tego zadowolona ale też jestem pacjentka i wiem jak traktowani są pacjenci nawet ze służby zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: To ciekawa prawidłowość! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 07.03.06, 08:23 za czasow lewicy byl strajk lekarzy rodzinnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seniorita15 Re: To ciekawa prawidłowość! IP: *.018-1-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 09.03.06, 15:56 To ja Ci wytlumacze.Moze tego nie zauwazyles,ale weszlismy do Unii 2 lata temu.I od tej pory polski lekarz jest rozchwytywany przez Europe Zachodnia z placa pare razy wyzsza niz w Polsce.I wreszcie lekarze maja inne wyjscie niz pracowac za jalmuzne..Ci co jeszcze nie spakowali walizek ,zrobia to jesli nie bedzie znaczacych podwyzek.Dyrekcje o tym wiedza i popieraja nasz strajk.Bo lezy to w ich interesie.Jesli lekarze wyjada to i oni straca posade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stazysta Re: Będzie protest lekarzy IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 09.03.06, 18:12 To straszne czlowiek idzie na studia,tyra przez 6 lat,zdaje mnóstwo egzaminów idzie na staż roczny za 1000zł.Potem specjalizacja(jesli sie na nia dostanie,a o wymarzonej można zazwyczaj tylko pomarzyć)średnio 5 lat z podobną pensją jak na stażu.Potem "wielki" dodatek do pensji kilka procent,i by przeżyć mnóstwo dyżurów.Tak więc szpital czy pogotowie staje sie lekarza domem.Jeśli ktoś twierdzi że lekarze przesadzają,niech zamieszka w szpitalu i weżmie odpowiedzialność za ludzkie życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiop Re: Będzie protest lekarzy IP: *.pis.hitachi.co.jp / *.hitachi.co.jp 10.03.06, 08:38 "To straszne czlowiek idzie na studia,tyra przez 6 lat,zdaje mnóstwo egzaminów idzie na staż roczny za 1000zł.Potem specjalizacja(jesli sie na nia dostanie,a o wymarzonej można zazwyczaj tylko pomarzyć)średnio 5 lat z podobną pensją jak na stażu.Potem "wielki" dodatek do pensji kilka procent,i by przeżyć mnóstwo dyżurów.Tak więc szpital czy pogotowie staje sie lekarza domem.Jeśli ktoś twierdzi że lekarze przesadzają,niech zamieszka w szpitalu i weżmie odpowiedzialność za ludzkie życie." Bardzo ci współczuje a czy ty współczujesz również innym osobom po kierunkach nie medycznych ale rownie ciężkich. Takie osoby też pracują w Polsce za marne grosze. I jaką mają szanse strajku? Zaraz wylecą z pracy jak tylko wspomną o podwyżce. A lekarze oczywiście mogą strajkować bo mają silną kartę przetargową tak? Prawda jest taka że samo środowisko lekarskie nie chce żadnej reformy bo to z jednej strony poprawiłoby sytuacje lekarzy, a przede wszystkim wprowadziłoby przejżystość ale z drugiej ukróci lewe dochody większości lekarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ząb Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:21 A CZY ZASTANAWIALIŚCIE SIĘ DLACZEGO DO TEJ PORY NIE MA KAS FISKALNYCH W GAB. STOMATOLOGICZNYCH I GAB. LEKARSKICH??? W TAXI KAZALI MONTOWAĆ,U FRYZJERA, A W GABINETACH JAK NIE BYŁO TAK NIE MA. PRZECIEZ LUDZIE ZOSTAWIAJĄ TAM OGROMNE PIENIĄDZE. OSTATNIO ZA NOWY ZĄBEK ZAPŁACIŁEM CAŁĄ SWOJĄ PENSJĘ 600 ZŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Będzie protest lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 13:09 Mało tego zlikwidowali nawet ulge zdrowotna po to aby nie wołac rachunków od lekarzy. W ten sposób oni zupełnie sa poza kontrola US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: Będzie protest lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:42 No i co dalej? Podatek trafi do skarbu państwa, i przepadło jak kamień w wodę. Nikt na tym nie skorzysta (oprócz urzędników). A tak to chociaż skorzysta lekarz i jego rodzina i my również bo, chyba tych pieniedzy nie zje tylko je wyda i trafia w końcu do Ciebie ( fryzjerze, taksówkarzu, sklepikarzu itd) no i do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś