Dodaj do ulubionych

Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:41
Kosciol nie jest w najmniejszym stopniu ogrzewany wiec temperatura wewnatrz
czasami jest nizsza niz na zewnatrz. MOje dziecko wlasnie kolejny raz tym
razem z powodu rekoleckji przyplaciło to zdrowiem. Poprzednio bylo to
poswiecenie ksiazeczek do I Komuni Sw. Proboszcz bo rozumiem ze od niego to
zalezy traktuje dzieci gorzej niz zwierzeta - jezeli nie stac go było na
wykonczenie koscioła po co była kolejna budowa w tej okolicy???????!!!A jezeli
ma ambicje niech nie zaspakaja ich kosztem swoich parafian . Jezeli nie stac
na ogrzanie duzego kosciola to moze w okresie zimowym ogrzewac mniejszy i tam
prowadzic rekolekcje dla dzieci?? Gdyby nie to,ze moje dziecko chce isc do
Komunii ze swoja klasa z pewnoscia przystepowałoby do tego sakramentu w innej
parafii.I naprawde grubo sie myli ten kto mysli ze to zmotywuje do wiekszych
datkow na tace widze raczej tendencje odwrotna i bardzo dobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: truth Re: Kosciół Brata Alberta na Prędocinku - skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:28
      Parafianko, moze pomysl o tacy na ogrzewanie - a na pewno bedzie cieplej.
      Przeciez w kazdej parafii tak grzeja, jak parafianie "dolą". Tak mi sie wydaje,
      przynajmniej w naszym kosciele tak jest.
      Nie atakuj publicznie proboszcza anonimowo.to nieladne.
      Podpisz się moze? w kosciele nikt nie jest anonimowy.
      • Gość: parafianka Re: Kosciół Brata Alberta na Prędocinku - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:52
        Jezeli za ten fakt nie odpowiada proboszcz to moze powiesz kto za to
        odpowiada??Wtedy chetnie przeprosze proboszcza. Moze idz na jedna msze, postoj
        45 min a potem pogadamy ok? Dodam, ze dzieci maja spotkania 2 razy dziennie po
        min godzine!Buduje sie wiele kosciołow i kazdy boryka sie z tymi samymi
        problemami finansowymi jednak w zadnym nie traktuje sie tak ludzi. To sa metody
        jak za dawnych lat.........I naprawde nic ich nie usprawiedliwia. Gdyby
        traktowano tu ludzi z szacunkiem mysle, ze i taca byłaby pełniejesza. A
        tak...odplywaja im wierni do innych kosciołow i tam daja na tace bo spedzenie
        tam mszy graniczy z z masochizmem.
        • Gość: ada Re: Kosciół Brata Alberta na Prędocinku - skandal IP: 82.139.60.* 03.03.06, 14:32
          Bliski ludzi - wcale nie beznadziejny, chyba, ze każda krytyka księdza jest u
          ciebie beznadziejna z zasady.
    • Gość: salas Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 14:20
      beznadziejny wątek
    • Gość: niepraktykujacy Ja tam nie odwiedzam wogole tego kosciola... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:06
      siedze sobie w domku, ciepelko mam 22 stopnie, ale slyszalem o tym zimnie juz
      nie od jednej osoby, pierwszy przyklad z brzegu to pasterka co roku. Wogole
      kraza inne tez opowiesci o tym proboszczu...kasa misiu kasa i pokaz mi szmal,
      ale to nie moj problem ja im nie daja ani zlotowki. pozdrawiam parafian z
      predocinka
      • Gość: trzeźwo myślący Re: Ja tam nie odwiedzam wogole tego kosciola... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 18:12
        Każdy katolik tak jak na zachodzie powinien opodatkować się na rzecz
        kościoła.Wtedy byśmy zobaczyli ilu mamy tak naprawdę katolików.Moja rada nie
        chodź zimą do kościoła.A dziecku w razie czego napisz usprawiedliwienie, że
        było chore. Bo ta cała sytuacja z rekolekcjami jest chora.
    • Gość: Edda Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 18:23
      A moze to o to chodzi proboszczowi,zeby zimnem zmusić ludzi do większych datków?
      • Gość: t Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:34
        zmień parafię
        • Gość: garbar Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: 82.139.45.* 03.03.06, 19:49
          Dałbym pieniądze dobrowolnie na kościół, ale jeśli za mszę pogrzebową twarda
          stawka 650 + 150 dla organistki - to naprawdę skandal. Nie tędy droga drodzy
          parafianie.
          • Gość: bo_ Re: ...- skandal ?,czy norma ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:50
            "za mszę pogrzebową twarda
            stawka 650 + 150 dla organistki" _- dziwi Cię to? Ostatni raz
            maja okazję wydusić pare groszy od delikwenta. A nie gorszy cię zbieranie na
            tace w czasie mszy żałobnej ?
            Biznes to biznes. Każdy pośrednik marzuca swoją marżę. Ale ten akurat jest
            nieprzyzwoicie pazerny , ale to wynik monopolu na rynku sprzedaży złudzen.
            (Zdaje sobie sprawe ze nie wszyscy księża są tacy, ale stanowią oni zdecydowana
            mniejszość - ci z powołania)
    • Gość: forr Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.03.06, 22:28
      Zacznij chodzić do kościoła do Pallotynów, na Młodzianowską, gdzie jest
      ciepło.
      www.jozef.radom.opoka.org.pl/
      • Gość: doktorek Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: *.183.udn.pl 03.03.06, 23:08
        Przestań chodzić do kościoła. I po problemie.
    • Gość: wychowawczyni Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: 82.139.53.* 04.03.06, 10:01
      Do parafianki - pewnie uważasz że to ksiądz powinien chodzić z tacą i rozdawać
      pieniądze? Jeszcze na dodatek opłacić wszelkie należności.Jeżeli faktycznie w
      parafii coś Cię razi to zwróć się do biskupa a nie na forum.
      • Gość: zorba Re: te wychowawczyni!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:07
        swietny pomysl na ksiedza do kurii na wychowawczynie do kuratorium
      • Gość: nitka Re: Kosciół Brata Alberta na Predocinku - skandal IP: *.00a.radom.pilicka.pl 05.03.06, 20:40
        Ja też należę do tej parafii. Byłam tam tylko raz na Mszy jeszcze w starym kościele. Pajęczyny .... aż strach. Ja rozumiem że budowa, ale te pajęczyny mężczyzna pościągałby ręką bez drabiny. Poza tym niekoniecznie podobała mi się oprawa muzyczna Mszy i kazanie. Teraz chodzę na Młodzianowską, mimo że tam też nie grzeją (uwaga do forr), ale Msze są naprawdę ciekawe.
        Pozdrawiam
        Nitka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka