Gość: madlein IP: *.net.autocom.pl 08.04.07, 23:05 Właśnie niedawno wróciłam z Brazylii z Fortalezy a dokładnie z Das Fontes ( niecałe 80 km od Fortalezy )służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasio 211 Re: Brazylia IP: 217.116.101.* 09.04.07, 06:43 Wybieram się z zona w sierpniu Czy byłeś sam czy z biurem? Jaka trase zrobiłes? Jak było z podrózami i spaniem? Czy rezerwowałeś wczesniej przez Internet? Jakie sa ceny - o ile drozej niz w Polsce? Pozdrawiam jasio211 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madlein Re: Brazylia IP: *.net.autocom.pl 09.04.07, 13:54 Pojechałam na zwykłą wycieczkę wypoczynkową z biura podróży plus fakultatywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio211 Re: Brazylia IP: 217.116.102.* 09.04.07, 20:24 A ktos moze był sam bez biura/ kazda informacja jest dla mnie cenna Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Brazylia 12.04.07, 22:00 Bilet do Manaus jako port-of-entry kupilem na internecie. Wczesniej wykupilem bilet wielorazowy na TAM na trasie Manaus - Brasilia - Campo Grande - Iguacu - Rio - Salvador - Recife/Olinda - (dodatkowo do Fernando de Noronha inna linia) - Natal - Manaus... i powrot do domu. Ceny podobne jak w Polsce, plus minus oczywiscie. Pobyt w Amazonii zaaranzowalem jeszcze z domu, ale reszte jak hotele i pousady juz z drogi czasami kilka dni wczesniej czasami kilkanascie (lot na Noronha). Jezeli nie znasz portugalskiego to przezyjesz z hiszpanskim i angielskim. Tylko 2 razy wynajmowalem samochod - raczej droga impreza. Powodzenia, S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio211 Re: Brazylia IP: 217.116.102.* 12.04.07, 22:26 Fajna trasa tylko powtórzyć, ile dni trwa podróż? i jaki jest link do rezerwacji pobytu w Amazonii Naprawdę to musiała byc wspaniała podróz Rozumiem ze z dostepem do Internetu nie ma problemów Aha jaki polecasz przewodnik? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Brazylia 13.04.07, 22:41 Cala nasza podroz trwala 30 dni. Najchetniej zawsze korzystamy z Lonely Planet. Przed wyruszeniem na kazda wyprawe duzo skacze po internecie starajac sie wyszukac roznych informacji. Nie zawsze bedziesz mial dostep do internetu, ale w miastach zwykle bez problemu. W Amazonii mozesz spedzic czas na kilka sposobow. Jezeli by Cie interesowala podroz po Amazonce lub Rio Negro to rzuc okiem na te strone: www.amazonrivercruise.com/amazon_cruise_lines.cfm Sa to turystyczne linie. Raczej nie polecam podrozy zwyklym rejsowym statkiem dla miejscowej, zwykle biednej ludnosci. Co do pobytu w Amazonii to najpopularniejsze sa miejsca w poblizu (w promieniu 50 km) Manaus. Miejsc takich jest, mysle, sporo, a ja zatrzymalem sie w Pousada Amazonia: www.packtours.com.br/dest/amazonas/junglehotels/pousadaamazonia/index.htm Pobyt tam zarezerwowalem w agencji Zygmunta Sulistrowskiego, ktory mieszka w Manaus. Facet w mlodosci byl rezyserem filmowym i jest ciekawa postacia. Obecnie ma kolo 80-tki i prowadzi agencje podrozy, ktora znalezlismy w LP. Mieszkajac na obrzezu dzungli mozna latwo odbyc kilka wycieczek zarowno ladzia po rzekach jak i igarapes (rozlewiskach w dzungli) a takze odbyc spacer po "zielonym piekle". W sumie w Amazonii spedzilismy tydzien i powiedzialbym, ze to nam wystarczylo. Jezeli chcesz sie zainspirowac paroma zdjeciami z tamtad to odwiedz moja strone: www.smokwawelski.net Pozdrowienia, S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio 211 Re: Brazylia IP: 217.116.101.* 14.04.07, 06:03 Naprawde sereczne dzieki To sa informacje których szukałem , Smokuwawelski jeszcze raz dziekuje, zdjecia z Brazylii masz wspaniale i licze, że dzieki tym zdjeciom łatwiej bedzie przekonac moja żonę do podróży brazylijskiej Widzę, że wiele podróżowałes a ja ze swojej strony polecam Ci do Twojej kolekcji zwrócenia uwagi na Tajlandie i Nepal Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Brazylia 14.04.07, 16:28 Ciesze sie, ze Ci to pomoglo i zdjecia Cie (i moze zone) zainspirowaly do podrozy. Nepal jest na mojej dlugiej liscie, Tajlandia troszke mniej - w kazdym razie dzieki za rekomendacje. Powodzenia, S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia1978 Re: Brazylia IP: *.igichp.edu.pl 23.08.07, 09:31 witam serdecznie;)) wybieramy sie w styczniu do Brazylii , i właściwie mamy dylemat odnosnie wyobru hotelu....Hotel w którym byłas, bardzo nam sie podoba, ale minusem jest jakby daleka odległośc od samej Fortalezy, jak doejżdżałaś do Fortalezy, bo taxi z tego co wiem nie jest tanie - koszt ok. 30$ za tę odległość....to wiesz, trochę kasy by na to poszło....zależy nam na aktywnym wypoczynku (a z tego co wiemy, poza hotelem DES FONTES w okolicach właściwie nie ma nic innego, dopiero Fortaleza), więc napewno weźmiemy wycieczki fakultatywne, na którą warto się wybrać, co polecisz?? z góry dziękuję za info, ewcia1978 Odpowiedz Link Zgłoś