Gość: M. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:28 Czy w Radomiu jest jakaś chińska restauracja, może chiński bar....czy możecie mi polecić cos ciekawego i przede wszytskim sprawdzonego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xXx Re: Chińczyk w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.03.06, 15:41 Jedyny w miare porzadny chinczyk lest na 25 czerwca kolo banku BISE obok przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Chińczyk w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 00:48 przstan. na sienkiewicza jestr dobre w chinskim jadle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alu Re: Chińczyk w Radomiu IP: *.radom.pilicka.pl 26.03.06, 01:02 na Sienkiewicza dają dobrze zjeść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Chińczyk w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 07:09 aboslutnie, na sienkiewicza jest chinskie zupka z ladomja - nic szczególnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolnik Re: Chińczyk w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 08:23 Potrawy podawane na sienkiewicza raczej trudno nazwać Chińszczyzną, jedyna prawdziwa chińska kuchnia w Rdaomiu to bar Ti-Gon na 25 czerwca. Serdecznie Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowitka Re: Chińczyk w Radomiu IP: 87.206.232.* 26.03.06, 18:48 tak.my ci powiemy gdzie u nas mieszkaja ludzie ze wschodu a ty im mieszkanie podpalisz i pobijesz.nigdy w zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 Re: Ti-gon (483815270) mniam :) IP: *.internet.radom.pl 26.03.06, 21:36 Od dawna srednio raz w tygodniu stoluje sie w tigon za przystankiem na 25ego czerwca przy banku BISE. Moze lokal nie ma 3 gwiazdek i raczej przecietnego przechodnia nie zacheca wygladem do wstapienia ale nie nalezy sie tym przerazac. Jedzonko jest ok, za 10pln mozna sie spokojnie najesc, dowoz jest za 3pln a za dodatkowe opakowanie placi sie 50gr mozna dzwonic pod 483815270 - co do lokalu na sienkiewicza musze przyznac ze jest calkiem odwrotnie niz z tigonem - tzn kusi z zewnatrz ale nie chce sie juz po kolejny zestaw wracac nigdy wiecej. Wlasnie na srode umowilem sie z przyjaciolka ktora nie miala odwagi jeszcze jesc chinszczyzny w radomiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romcio Re: Ti-gon (483815270) mniam :) IP: *.udn.pl 26.03.06, 21:53 Życzę smacznego wszystkim zwolennikom chńskiej kuchni.(Oczywiście tej prawdziwej) kuchnia chnska w Polsce ma tyle wspólnego z kuchnią chńską co telefon do cepa.Jeżeli bardzo chcecie poznać chńską kuchnię polecam przelecieć się do Chin na tydzień,czy dwa.Gwarantuję, że to co zobaczycie oczami i poczujecie nosem przekona Was do polskiej kuchni na zawsze.Polecam gorąco iść do lokalu ekskluzywnego i zamówić coś ekstra.Przyrządzą na Waszych oczach.Przedtem oczywiście oprawią wybranego zwierzaka na oczach konsumenta.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo82 Re: Ti-gon (483815270) mniam :) IP: *.internet.radom.pl 26.03.06, 22:11 spoko, jak tylko bede mial tyle kasy to bede latal gdzie tylko mi sie zasni i bede smakowal wszystkie kuchnie egzotyczne, na dzien dzisiejszy musze sie zadowolic pseudo chinska kuchnia a ze najlepiej smakuje mi w radomiu ti-gon to polecam innym. smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U. Re: Ti-gon (483815270) mniam :) IP: 222.173.215.* 03.04.06, 15:20 Pojęcie "kuchnia chińska" też nie jest najlepsze. To wielki kraj i potrawy różnią się bardzo. Bardzo różne smaki (od bardzo ostrych do trawy) i bardzo rózne składniki (psy itp.też). Tak jak u nas je się przede wszystkim wieprzowine, kurczaki i wołowine, to w Chinach je się wszystko ;-) (co nie zdązy uciec), dzięki temu potrawy sa bardzo różnorodne. Do zapachu można się przyzwyczaić, i napewno cos się znajdzie dobrego do jedzenia. A czy polska kuchnia ma coś wspólnego z chińską? Pewnie ma, ale dostępność przypraw i przyzwyczjenia, powoduja napewno zmiane smaku. Muszę iśc spróbować jak to smakuje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek B Re: Chińczyk w Radomiu IP: 82.139.50.* 03.04.06, 06:35 Jak chcesz jakiegoś pieska albo kota zjeść to jedz. najbliższe takie jadło to Warszawa.Tylko mają ostatnio kłopot z psami,sprowadzają je z Radomia i okolicznych miast.Ja wolę tradycyjną PL kuchnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: Chińczyk w Radomiu IP: 213.195.149.* 03.04.06, 10:33 ODRADZAM 'CHINSKIE' JADLO BO TAM MALO WSCHODNIE DODATKI DO POTRAW A I KUCHARZ MA MALO CHINSKIE TUDZIEZ WIETNAMSKIE RYSY TWARZY. JEZELI JUZ TO TEN NA MONIUSZKI 'MOZE BYC', A JAK NA RADOMSKIE WARUNKI TO CHYBA NAJLEPSZY JEST TEN NA 25 CZERWCA W TAKIEJ BUDCE OBOK PRZYSTANKI I BISE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Chińczyk w Radomiu IP: 82.139.50.* 03.04.06, 14:57 A jest tam hał, hał czy miał ,miał takie od kotka.W Chinach ponoć na oczach smakosz zabijają kotka lub pieska i podają smakoszowi.Lepiej w Mongoli przysmakiem jest gotowane oko barana szkoda ze baran ma tylko 2,ale można u nas zrobić.Gotować ok 2 min posolić do smaku+szczypta kurkumy.Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti Re: Chińczyk w Radomiu IP: 213.195.149.* 03.04.06, 15:10 KOLEGO WYZEJ, DAJ SOBIE SPOKOJ PROSTACZKU BO JESTES MALO SMIESZNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Chińczyk w Radomiu IP: 82.139.50.* 04.04.06, 06:59 Ja tam wolę żaby lub dzownice smakują jak frytki mogę podać przepis Kopiemy w ziemi tak jak wędkarze- myjemy ,solimy do smaku i prosto na patelnię jest to wysokiej jakości białko.A z żab jemy tylko udka chyba że ktoś jest GŁODN JAK WYŻEJ MOŻE NA SUROWO SMACZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Chińczyk w Radomiu IP: 193.227.131.* 04.04.06, 16:26 Zarówno jeden jak i drugi nie przystaje nawet do tych w budkach w Warszawie. A w stolicy polecam restauracyjkę na ul. Grzybowskiej blisko Muzeum Powstania. Tanio, oryginalnie, jak ktoś chce spróbowac kuchni azjatyckiej za niedużą kasę to tylko tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Chińczyk w Radomiu - nigdzie indziej ! IP: *.racsa.co.cr 04.04.06, 20:34 debilu nie umiesz czytac? temat jest CHINCZYK W RADOMIU !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Chińczyk w Radomiu - nigdzie indziej ! IP: 193.227.131.* 05.04.06, 09:30 Gratuluję wychowania i kultury qqq. Pewnie Cię wyhodowali bezstresowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Chińczyk w Radomiu - nigdzie indziej ! IP: *.racsa.co.cr 05.04.06, 20:59 mnie przynajmniej jakos wychowywali, przynajmniej umie czytac ze zrozumieniem, a tobie to nie wychodzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Chińczyk w Radomiu IP: *.ats.pl / *.ats.pl 05.04.06, 19:17 > Czy w Radomiu jest jakaś chińska restauracja, może chiński bar....czy możecie > mi polecić cos ciekawego i przede wszytskim sprawdzonego. Czy bar to nie wiem, ale na Slaskiej Chinczyki maja stoiska z ciuchami Odpowiedz Link Zgłoś
chinskiejadlo Chinskie Jadło Radom 01.09.15, 11:48 Najgorse jedzenie Jakie w Zyciu Jadłem to Chińskie Jadło w Radomiu na Sienkiewicza. Ugotowane na zimnym oleju nasiąkniete olejem i spalone warzywa. Napaliłem się na spróbowanie ,bo nie chciało Mi się gotować,ale czas oczekiwania 30 minut To troche za długo. Nigdy więcej takich pomyjów. Zawsze kupowałem gotowe warzywa chinskie w Markecie i kawałek pirsi wszystko wrzucałem na gorący wok na 5[7 min. i się zajadałem ze smakiem.A to gó... z restauracji to zebrane i podgrzane pomyje... Odpowiedz Link Zgłoś
rumerik25 Re: Chinskie Jadło Radom 08.09.16, 21:02 Nie wiem jak kiedyś, ale jadłem u nich z miesiac temu i było naprawdę dobrze ;) dużo, smacznie i świeżo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milkalilka Re: Chińczyk w Radomiu 12.09.16, 06:47 ja niestety za chińską kuchnią nie przepadam i zdecydowanie dużo bardziej wolę europejskie albo włoskie klimaty więc restauracja pasja dużo bardziej trafia w moje gusta, super miejsce i jak ktoś jeszcze nie był to warto wypróbować bo jedzenie świetne i też bardzo ładnie podane co cieszy oko a ich jagnięcina naprawdę zwala z nóg Odpowiedz Link Zgłoś