Dodaj do ulubionych

Stówa prezydenta

IP: 81.15.164.* 11.12.02, 09:22
Przeczytałam dziś w gazecie, że Prezydent Marcinkowski sypnął groszem i
ufundował jakiejś dziewczynce 100 zł. stypendium. Nie jestem jakimś krezusem
i nie zarabiam tyle co Marcinkowski, ale wydajemi się, że 100 zł. to trochę
mało jak na prezydencką pensję. Jeżeli zdecydował się pomóc tylko jednej
dziewczynce to mógłby się nie wygłupiać. Na co to ma jej straczyć,
na "waciki"? To chyba tak jak z tym cukrem. Podobno był w supermarkecie i jak
się dowiedział o zbiórce żywności dla biednych to dał kilo cukru. Niech pan
nie będzie taki skąpiec panie prezydencie !
Obserwuj wątek
    • Gość: b13 Re: Stówa prezydenta IP: *.radom.pilickanet.pl 18.12.02, 18:20
      Gość portalu: AK napisał(a):

> Przeczytałam dziś w gazecie, że Prezydent Marcinkowski sypnął groszem i
      > ufundował jakiejś dziewczynce 100 zł. stypendium. Nie jestem jakimś krezusem
      > i nie zarabiam tyle co Marcinkowski, ale wydajemi się, że 100 zł. to trochę
      > mało jak na prezydencką pensję. Jeżeli zdecydował się pomóc tylko jednej
      > dziewczynce to mógłby się nie wygłupiać. Na co to ma jej straczyć,
      > na "waciki"? To chyba tak jak z tym cukrem. Podobno był w supermarkecie i jak
      > się dowiedział o zbiórce żywności dla biednych to dał kilo cukru. Niech pan
      > nie będzie taki skąpiec panie prezydencie !

Nie bądzź taki mądry. Każdy rządzi swoją kieszenią. A ten czyn w pełni
      zasługuje na pochwałę (dlaczego poprzedni prezydent na taki gest się nie
      zdobył, a przecież zarabiał o 1000,- więcej od obecnego). My, Polacy krytykować
      wszystko to potrafimy. Gdyby mnie było stać na taki gest, to też bym zrobił
      podobnie.
      Pozdrawiam.
    • Gość: modaR Re: Stówa prezydenta IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 09:36
      Całkowicie popieram b13. To ma byc gest -symbol, który zachęci innych (nie
      tylko biznesmenów) do takiej postawy. A gdyby Marcinkowski ufundował trzy takie
      stypendia napisałbyś dlaczego nie cztery, pięć itd. Uważam, że gdyby na taki
      gest zdecydowało się więcej urzędników, biznesmenów, ludzi dobrej woli, nawet
      emerytów tych z górnej półki moglibyśmy uniknąć wiele tragedi i nieszczęść. Z
      pewnością też odbiór społeczny w całej Polsce mógłby w końcu usłyszeć coś
      dobrego o Naszym Mieście, że nie tylko narzekamy i czekamy. TAK TRZYMAC PANIE
      PREZYDENCIE!!!!!! KTO NASTĘPNY?
      • Gość: nauczyciel Re: Stówa prezydenta IP: *.radom.pilickanet.pl 21.12.02, 15:11
        Gość portalu: modaR napisał(a):

> Całkowicie popieram b13. To ma byc gest -symbol, który zachęci innych (nie
        > tylko biznesmenów) do takiej postawy. A gdyby Marcinkowski ufundował trzy
        takie
        >
        > stypendia napisałbyś dlaczego nie cztery, pięć itd. Uważam, że gdyby na taki
        > gest zdecydowało się więcej urzędników, biznesmenów, ludzi dobrej woli, nawet
        > emerytów tych z górnej półki moglibyśmy uniknąć wiele tragedi i nieszczęść. Z
        > pewnością też odbiór społeczny w całej Polsce mógłby w końcu usłyszeć coś
        > dobrego o Naszym Mieście, że nie tylko narzekamy i czekamy. TAK TRZYMAC PANIE
        > PREZYDENCIE!!!!!! KTO NASTĘPNY?

Ja wiem kto!!! Otóż Pan Wieczorek napewno nie odmówi grosza uczciwie ostatnio
        na chorobowym zarobionego i podzieli się z biednymi. Wątróbka troszkę
        odpoczni!!!
        Czyż nie Januszku(nie bedą Cię musieli młodzi wyprowadzać z baru... i nogi
        podstawiać abyś się przewracał dla wesołości zebranych).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka