Dodaj do ulubionych

nowe boisko??

19.04.06, 00:01
Otóż doszły mnie słuchy, że nowe boisko ma być na miejscu boiska szkolnego.
Problem jest tego rodzaju,że teren pod boisko musi należeć do UG a tak nie
jest. Teren ten należy do Wspólnoty. (Wydzierżawiony jest na 30 lat-co do tej
informacji nie jestem pewien w 100%) Jeśli to będzie główny problem w
stworzeniu boiska, to może Wspólnota mogłaby podarować ten kawałek gruntu dla
UG na taki szczytny cel za symboliczną złotówkę?? Co o tym myślisz nemne??
Inna lokalizacja(stary beben)nie wchodzi w grę z powodów wandalizmu(a wg.mnie
debilizmu) kilku młodych mieszkańców naszego odrzywołu.

Czy dobrze słyszałem?? W Odrzywole jest jakaś szkółka prowadzona przez
Świerczyńskiego??
Obserwuj wątek
    • matahari456 Re: nowe boisko?? 19.04.06, 08:25
      siemka. masz na myśli boisko tuz koło szkoły czy po drugiej stronie ulicy czyli
      plac koło przedszkola po dawnej tragowicy. może by ktos cos bliżej szczegółowo
      napisał o co tu chodzi czy to tylko propoganda przed wyborami. nara!
      • 19widzew10 Re: nowe boisko?? 19.04.06, 09:07
        boisko piachowe, koło przedszkola. Tyle usłuszałem, więcej nie wiem...
        • nemne Re: nowe boisko?? 20.04.06, 22:00
          Witam
          Jeśli o mnie chodzi to jeśli coś ma być przeznaczone na cele społeczne to
          jestem oczywiście "za".
          W tym wypadku chodzi o teren koło byłej stolarni.
          Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że ten teren podarował kiedyś jako
          przewodniczący Wspólnoty Pan N. Jednakże zrobił to pod warunkiem, że dyrektorem
          szkoły będzie Pani Danusia M.
          Nie wiem, czy taka była wola udziałowców, czy też Pan N. traktował to jak swój
          prywatny folwark.
          Uważam, że należałoby to jednak formalnie uregulować.
          Wracając do budowy NOWEGO boiska to moim prywatnym zdaniem zamiast budowy od
          podstaw NOWEGO to na pewno byłoby taniej gdyby wyremontować stare boisko na
          bebnie, chyba że komuś akurat zależy aby byly to jak największe koszty.
          (jeszcze raz podkreślam, że jest to tylko moje prywatne zdanie)
          Tym bardziej, że boisko koło stolarni nie ma trawy. Podłoże składa się tam z
          gruzu zmieszanego z piachem.
          Dlatego "nałożenie" tam trawy będzie kosztowne. Dodatkowo "nowa" trawa będzie
          szybko narażona na zniszczenie z powodu użytkowania boiska.
          Dodatkowe koszty to „zabezpieczenie” aby piłka nie „leciała” na teren stolarni
          czy tez ulicy Warszawskiej. Ponadto JNP szykuje tam budowę masztu telefonii
          komórkowej (w stolarni).
          Tymczasem uważam że za jednym zamachem można byłoby wyremontować zdewastowane
          (wygląda okropnie) i przywrócić staremu boisku jego wygląd.
          Bo co jak co, to wystarczyłoby tam nawierzchnie (trawę) mocno zlać wodą i
          następnie wywałować. Z kolei szatnię też można, a nawet trzeba by
          wyremontować (albo ostatecznie nawet zburzyć, aby nie raziła wyglądem)
          Myślę, że nie byłoby problemu aby uciąć kilka chojaków z lasów Wspólnoty na
          potrzebną stolarkę. Tak samo myślę, że udziałowcy zgodziliby się aby Wspólnota
          współfinansowała to przedsięwzięcie.
          To na razie tyle i jest to tylko i wyłącznie akurat moje zdanie.
          Pozdrawiam – (nemne)
          P.S.
          Ewentualnie dodatkowa lokalizacja to też na bebnie, ale tuż przy ulicy
          radomskiej, naprzeciwko targowicy. Tym bardziej, że już był tam przygotowany do
          tego teren i budowa nowego boiska była nawet w planach.

• przydupasjnp Re: nowe boisko?? 30.08.06, 09:28
            Fajnie, że myśli się o boisku. Tylko będzie to boisko wyłącznie dla szkoły.
            Wymiary jego nie pozwolą na rozgrywanie meczów ligowych. Jeżeli więc ktoś myśli
            o reaktywowaniu Blasku musi też pomyśleć o normalnym boisku.Pachnie niestety
            jak propagandą wyborczą. Rzucają ogromnymi kwotami a potem okaże się, że
            wyjdzie tak jak z chodnikiem na pradze - zamiast do piłki nożnej powstanie do
            siatkówki(plażowej, piach już tam jest). Jak już coś robić to zrobić porządnie
            a nie badziewie jak zwykle.
            • nemne Re: nowe boisko?? 30.08.06, 13:27
              Witam
              W temacie "Dlaczego radni są bezradni" zamieściłem informacje o sesji rady
              gminy w Odrzywole i uchwale w sprawie budowy nowego boiska piłkarskiego.
              Ponieważ na tym forum jest taki "specjalny" temat "Nowe boisko" dlatego też
              pozwolłem sobie sprawę tę ponownie wpisać.
              Wczoraj (29.08.06)odbyła się sesja Rady Gminy w Odrzywole, na której podjęto
              szereg uchwał. M.in. podjęto uchwałę, w sprawie upoważnienia JNP do udzielenia
              gwarancji Gminy Odrzywół do częściowego zabezpieczenia dotacji w sprawie budowy
              boiska w Odrzywole.
              Z uzyskanych informacji wynika, że koszt budowy takiego boiska to kwota 500.000
              zł. Z tego budowa samego tylko ogrodzenia to wydatek 120.000 zł.
              Jednak w tym wszystkim jest moim zdaniem jeszcze jedno "ale", ponieważ wg
              zapewnień JNP, wymiary tego boiska to najwyżej 90 m na 45m.
              Czyli odliczając wymiary bramki (ok. 7 m) i pola karnego z każdej strony (16m)
              to wynosi to ok. 7+16+16=39m. Dlatego z końca pola karnego do końca boiska
              zostanie po 3 metry (45-39:2=3m).
              Dlatego nie tylko ci co graja w piłkę, ale także każdy kibic powinien zdawać
              sobie sprawę, że "wywalenie" 500.000 zł na takiego "giganta" to..... Czyli w
              dalszym ciągu w Odrzywole boisko piłkarskie, gdzie mogłyby się
              odbywać "prawdziwe" mecze pozostanie niespełnionymi życzeniami.
              Przysłuchując się obradom nie krylem zdziwienia, że żadnego z radnych nie
              zainteresowalo, "dlaczego" budowa jest taka kosztowna i czy nie daloby się
              wybudowac tego taniej i żeby chociaż bylo to boisko z prawdziwego zdarzenia.
              Ale ..... było wszystko jak zawsze.
              Pozdrawiam - (nemne)
              • samson232 Re: nowe boisko?? 04.09.06, 15:21
                Boisko, boisko...i tak wyjdzie jedna wielka bryndza. Wszyscy wiedza nikt nie
                mowi. Kolejna inwestycja. W koncu nie ma juz z czego dobierac wiec trzeba
                postawic cos "drogiego" za mala cene a reszta do kieszonki PLNY Panowie PLNY to
                sie liczy w naszej gminie
                • oksysus Re: nowe boisko?? 09.09.06, 13:37
                  To co samson232 napisal to nic dodać i nic ująć. Tak to wszystko i ja widzę.
                  W zasadzie kazda inwestycja to zawsze jedna wielka chała za duże pieniadze i to
                  przeważnie przed wyborami. Przeciez nie tak dawno kładli plytki na podjazxd w
                  szkole i teraz PONOWNIE wymieniają te płytki. Tak samo będzie i z tym boiskiem.
                  Wielkie pieniądze i "olbrzym" o szerokości 40 m którego nie zweryfikuja do
                  rozgrywek piłkarskich. Czyli znowu w Odrzywole nie będzie gdzie grać. Pozdro.
                  • magnuz Re: nowe boisko?? 11.09.06, 10:42
                    ....jak to nie będzie gdzie grać. Będziecie wyjezdzać dalej do Ossego. A
                    najwazniejsza jest KASA i nie jest wazne czy to bedzie dobre boisko . Kasa dla
                    calej rodziny. To jest to.
                    • legia9916 Re: nowe boisko?? 22.09.06, 18:09
                      W Odrzywole na działkach powstaje Wembley i nic wam do tego. J podbją ligę
                      okręgową. A trenerem będzie Siulc.
    • legia9916 nowe boisko?? 22.09.06, 18:06
      • nemne Będzie NORMALNE boisko 27.09.06, 19:58
        Witam
        Zapewniam, że w Odrzywole BĘDZIE boisko piłkarskie z prawdziwego zdarzenia.
        Nie jakiś "gigant" - pomysłu JNP o szerokości 45 m i kosztujący 500 tys. ale
        NORMALNE pełnowymiarowe boisko na którym będą odbywały się mecze.
        Zaoszczędzone pieniądze zostaną przeznaczone na inne cele, bo moim zdaniem to
        do tego wystarczy dużo mniejsza kwota.
        Jestem przekonany, że nie raz będziemy się spotykać na meczach na których będą
        grali chłopaki z naszej Gminy.
        Oni oczywiście będą grali, my oczywiście będziemy kibicować i .....popijać
        piwko (oczywiście ‘bezalkoholowe”) :)
        Pozdrawiam - (nemne)

P.S.
        <skorpion72> to jest moja odpowiedź na Twoje pytania. Jednocześnie
        przepraszam, ze tak długo nie odpowiadałem, ale jest oczywiste, że jako
        byłego „blaskowicza” boli mnie to co się stało z boiskiem piłkarskim.
        • burek500 Re: Będzie NORMALNE boisko 14.05.07, 09:06
          Popatrzcie jak i za ile wybudowano boisko w Błędowie:
          www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070505/POWIAT0202/70504030
          chociaz trybuny maja ładne. Może i u nas by takie zrobiono.
          • przydupasjnp Coś nieładnie pachnie z tym naszym boiskiem. 14.05.07, 09:42
            No to ładnie, okazuje się że można tak jak w Błędowie :

"Z jednej strony usypano niewielki nasyp i utworzono trybunę, na której
            zainstalowano 300 krzesełek. Po drugiej stronie boiska zamontowano ławki
            trenerskie.
            Boisko kosztowało około 240 tysięcy złotych, z tego z kasy gminy wydano 56
            tysięcy złotych. 100 tysięcy złotych udało się pozyskać z Urzędu
            Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego. Dużą pracę, społecznie na rzecz
            klubu, wykonali jego działacze i sympatycy. W sumie koszt ich robót wyniósł
            około 30 tysięcy złotych. Resztę dołożyli sponsorzy."

A u nas co? Zero kreszełek, zero ławek trenerskich i 500 tys.zł. Może Błędów to
            inny kraj? Coś mi tu nieładnie pachnie z tym naszym boiskiem co najmniej na 300
            tys.zł.
            • koles201 Re: Coś nieładnie pachnie z tym naszym boiskiem. 14.05.07, 10:00
              Możesz dokładniej wyliczyć jakie prace zostały wykonane przy budowie stadionu w
              Błędowie i jakich i ile materiałów zostało użytych.To jest istotne przy
              porównaniu kosztów budowy stadionu.
              • trybun-jnp Re: Coś nieładnie pachnie z tym naszym boiskiem. 14.05.07, 10:09
                koles201 napisała:

> Możesz dokładniej wyliczyć jakie prace zostały wykonane przy budowie stadionu
                >w Błędowie i jakich i ile materiałów zostało użytych.To jest istotne przy
                > porównaniu kosztów budowy stadionu.

Ocvzywiście, w Błedowie zrobili bramki z normalnego żelaza, a nasypy pod
                trybuny z normalnego piachu, podczas gdy w Odrzywole bramki są pozłacane,
                a "trybuny" z dodatkiem diamentów. Co nie wiedzieliście o tym? No to juz wiecie
                dlaczego w Odrzywole wyszlo aż 500 tys.
    • koles201 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 10:27
      Nie jest moim zamiarem kłócic się z kimś.Chcę aby porównanie było bardzej
      czytelne dla wszystich czytających to forum.Wiem jedynie ,że w Odrzywole boisko
      było budowane od podstaw a szczególnie płyta boiska , ogrodzenie ogolnie
      wszystko a nic nie wiem o Błędowie czy to był gruntowny remont na bazie starego
      stadionu czy też był on budowany o zera.Czy dopytywanie się o coś czego nie
      wiem jest czymś złym.Nie chce aby była stosowana tu zasada "zamknąć gębę i
      tylko bić brawa".
      • tajnosagentos2 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 12:28
        Co tu porównywać? W Błędowie jest 300 krzesełek u nas 10 ławek z półfabrykatów.
        Przecież już wcześniej był dawany przykład firmy, która całą płyte boiska robi
        za ok 10-14 zł za m2 x 5000m2 = max 70 tys.zł. Tylko w Odrzywole wychodzi tak
        drogo. Trochę tłucznia i na to pare przyczek żwiru i czarnej ziemi ma kosztować
        kilkaset tysięcy złotych? Pomyślcie na zdrowy rozum.

Niech płyta kosztuje 70tys zł
        Ogrodzenie 200m po 100zł = 20tys zł
        Bramki i piłkochwyty 10tys zł
        Kostka i Ławki 10 tys.zł
        Projekt 20 tys.zł
        Robocizna niech bedzie 100 tys.zł

Daje nam to wszystko 230 tys.zł i to ze sporym okładem (ceny brane z sufitu, bo
        rzeczywiste są pewnie dużo niższe) i jak to się ma do tych 500 tys.zł. NIECH MI
        KTOŚ WYTŁUMACZ, bo jako ciemny i prosty Odrzywolanin za nic nie mogę tego
        pojąć. Nasuwa się tylko jedna odpowiedź, że to poprostu ......... Ale może ktoś
        mi to wyjaśni?
        • burek500 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 12:34
          Słyszałem ale nie jestem pewien że ogrodzenie takie kosztuje około 200 - 250 zł
          za metr.
    • koles201 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 12:50
      Ten kosztorys jest na tzw. Wojtkowe oko. Może w końcu ktoś z kompetentnych osób
      przedstawił prawdziwy kosztorys nowego boiska. Może by radni nasi o takowy
      siępostarali i nam przedstawili. Myślę,że każdy jest ciekawy by poznać
      poszczególne koszty tego boiska.
      • ugly2 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 13:07
        Radni to teraz nic tutaj nie wskórają. Wszystkie dokumenty związane z budową
        boiska na pewno są już w archiwum narodowym. I dostarczenie ich będzie możliwe
        dopiero gdzieś pod koniec 2010 roku.
        Tak szybo to by był gdyby się od razu JNP zgodził na wydanie ich. Ale gdy
        sprawy sądowe będą trwały ze 3 lata i sąd nakaże w końcu udostępnić je to może
        się to przedłużyć gdzieś do 2013.
    • tajnosagentos2 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 13:32
      Z tego co słyszałem to Sławek Gajewski zwrócił się do Wójta o udostępnienie
      tych dokumentów. Ale podobnież ma je mieć do wglądu dopiero za kilka miesięcy.
      Taka to jest u nas jawność.Czy z tym boiskiem to nie jawna niegospodarność (co
      najmniej)?
      • babciagienia7 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 13:57
        Jawna niejawność hihi.
        Może Sławek się dogadał z Marianem i nadwyżka pójdzie na wspólnego grila.
        Ładne to boisko trzeba przynać a na blasku owce pasać!
        • przydupasjnp Re: nowe boisko?? 14.05.07, 15:14
          Ładne masz rację, bo droga babciugieniu to boisko jest tylko do oglądania, i
          robienia sobie przy nim zdjęć. Może jakby włożyli kolejne 500 tys.zł to było by
          do grania w piłkę. I kolejne 500 tys.zł to może i było by na czym usiąść.
        • przydupasjnp Re: nowe boisko?? 14.05.07, 15:15
          A od Blasku to się odp......!!!! Pozdrawiam
          • babciagienia7 Re: nowe boisko?? 14.05.07, 15:22
            przydupasjnp napisał:

> A od Blasku to się odp......!!!! Pozdrawiam

Ładnie takimi wulgaryzmami do starszej pani?!
            PS. Jak się tak dalej będziesz ciśnieniował to sobie Zbroje Osrasz!!!
            • parafjanin Re: nowe boisko?? 14.05.07, 16:14
              Tylko spoko moi drodzy parafianie,znacie ten kawał przyjechał Breżniew do Regana .

Regan pokazuje mu jak jest w Ameryce duże budowle, drapacze chmur, mosty,
              bioska, itp..
              Brezniew obejrzał i mowi do Regana, przjedx do nas za miesiąc zobaczysz jak u
              nas sie buduje.
              Regan przyjeżdz Breżniew zaprosił go do wielkiej willi bogato przyoszdobionej
              wyposażonej ale regan mowi no pokaż mi jak uwas sie buduje. Brezniew mowi
              podejdź do okna widzisz ten most na rzece? gdzie jaki most pyta Regan nic nie
              widze no widzisz !!!! jak my budujemy.
              • parafjanin Re: nowe boisko?? 14.05.07, 16:29
                No u nasw Polsce może by tak bezczelnie z ludźmi nie polecieliw balona jak u
                ruskich ale jakąś kładke na pewno by wybudowali zamiast mostu. Dlatego ważne są
                dokumenty aby zobaczyć kosztorys, rachunki co i na co poszło i ile. Bo jeżeli
                w Błędowie można było pobudowac takie boisko za taka kwote o połowe mniejszą niz
                u nas to jest to co najmniej podejrzane lub może swiadczyć o rozrzutności władzy.
                • babciagienia7 Re: nowe boisko?? 15.05.07, 09:03
                  Czy ma ktoś kosztorys z Błędowa czy znowu gdzieś na targu usłyszał
                  od "gadającego konia" że w Błędowie było taniej?!
                  • trybun-jnp Re: nowe boisko?? 15.05.07, 09:22
                    babciagienia7 napisała:

> Czy ma ktoś kosztorys z Błędowa czy znowu gdzieś na targu usłyszał
                    > od "gadającego konia" że w Błędowie było taniej?!

Oj babcia,babcia i do tego gienia już o tym pisali, że to boisko z trybunami
                    kosztowalo dwa razy mniej niz w Odrzywole. Zreszta zobacz sama.
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=40465734&a=62380040
                    • babciagienia7 Re: nowe boisko?? 15.05.07, 09:48
                      No jak widać na tym zdjęciu to to boisko wygląda jak na Ossie tylko ławki
                      domontowali. Kto tu pisał że takie samo boisko? Czy macie oczy? Murawa
                      wychechłana jak na blasku. Dodać ogrodzenie i 300 krzesełek i Blask jest
                      odzwierciedleniem Błędowa. Nie ma co gdybać porównywać. Będzie dostęp do
                      kosztorysu będziemy wiedzieć. Porównywanie boiska w Odrzywole do stadionu w
                      Błędowie to tak jak porównywać.....
                      • przydupasjnp Re: nowe boisko?? 15.05.07, 09:58
                        babciagienia7 pisałem Ci już "A od Blasku to się odp......!!!!" i mordy sobie
                        nim nie wycieraj.
                        Przy Twoim toku myślenia to i satadion Barcelony nie umywa sie do naszego
                        stadionu imienia pewnego gościa ze wsi Kolonia Ossa
                        • babciagienia7 Re: nowe boisko?? 15.05.07, 10:04
                          A ja Ci mówiłam.... nie osraj sobie zbroi rycerzu.
                          • trybun-jnp Re: nowe boisko?? 15.05.07, 10:13
                            Czy to przystoi babciu - gieniu w twoim wieku uzywac takich wyrazów. A fe.
                            Natomiast jak otworzysz link z boiskiem w Błedowie i dodatkowo powiększysz
                            obrazek to zobaczysz panorame tamtego boiska, gdzie widać nie tylko bramki
                            (bramkę) z łapaczami piłek, trybuny z nasypem, oraz wyłożone kostką dojscie
                            wokół boiska.
                            Acha za koszt naszego "stadionu" można wybudowac aż DWA tamte. Czy to nie
                            dziwne. A może w Odrzywole bramki sa pozłacane?
                            • krokus004 Re: nowe boisko?? 15.05.07, 10:21
                              Nie drapcie sie jak koty w marcu tylko, trzeba cos zrobic aby to sprawdzić jak
                              jest. Musi być ktoś kto to moze zrobić nie wiem np. jakaś komsjia powołana z
                              rady gminy lub jeszcze ktoś inny. Tu chodzi o duże pieniądze. Histeryczna
                              pyskówka jaka prpwokuje babaciagienia i jej podobni do nieczego nie doprowadzi i
                              nie rozwiąże.
    • ugly2 Radni już działają. 15.05.07, 10:44
      Trybun JNP nie czytasz dokładnie. Już tajnosagento2 pisał:
      „Z tego co słyszałem to Sławek Gajewski zwrócił się do Wójta o udostępnienie
      tych dokumentów. Ale podobnież ma je mieć do wglądu dopiero za kilka miesięcy.
      Taka to jest u nas jawność. Czy z tym boiskiem to nie jawna niegospodarność (co
      najmniej)?”
      • krokus004 Re: Radni już działają. 18.05.07, 21:08
        Nie wiem czy widzieliście ale dzisjaj kosili trawę na boisku.Nieźle to wyszło a
        miało być tak hukowo.
        • prywaciarz2 Re: Radni już działają. 21.05.07, 08:55
          Czy rozgrywki o Puchar Wójta będą rozgrywane na nowym stadionie?
          • oldboy88 Re: Radni już działają. 21.05.07, 09:20
            A moze by tak zorganizoawać mecz oldboy (mam na mysli dawnych piłkarzy Blasku)
            na młodych zawsze cieszył sie dużym powodzeniem i frekfencją dawno takiego meczu
            nie było.
            • przydupasjnp Re: Radni już działają. 06.09.07, 13:43
              Może ktoś wie u kogo w gminie można wynająć nowy stadion tak na 1,5
              godzinki i ile to kosztuje?
              • independent13 Re: Radni już działają. 07.09.07, 10:22
                Po takich deszczach to nikt Ci nie wynajmie tego wspaniałego boiska.
                Przecież mógłbyś zniszczyć ten cudowny trawniczek.
                Boisko wyschnie dopiero koło września następnego roku
                i przypuszczam, że wtedy będziesz mógł myśleć o wynajmie.
                Chyba ktoś się pomylił i zamiast nasiać trawy boiskowej sypnął trawę
                na trawniczki ozdobne zbyt delikatnej.
                Co to miało nie być.
                • przydupasjnp Re: Radni już działają. 07.09.07, 11:43
                  To szkoda bo kupiłem nówki korki z myślą, że se pokopiemy na nowej
                  płycie z kolegami.
                  • independent13 Korki zabronione 07.09.07, 12:03
                    Korki dla tego boiska to zabójstwo. Jak chcesz je wypróbować to idź
                    na beben.
                    Jak będziesz chciał pograć na boisku gminnym to musisz zaopatrzyć
                    się w trampeczki albo założyć pantofle. Preferowanie będą pantofle
                    typu SANDAŁ.
                    • przydupasjnp Re: Korki zabronione 07.09.07, 12:14
                      Słyszałem, że sandały najmodniejsze są w naszej gminie. Ale ja bym
                      wolał w korkach. Takie ładne boisko aż chce się grać. Oj piłeczka by
                      się cieszyła jak to mówią znawcy. A nie wiesz, może chociaż zdjęcie
                      pozwolą sobie zrobić na tej trawce rodem z Wembley?
                      • prywaciarz2 Re: Korki zabronione 07.09.07, 16:39
                        Na twój poziom gry to ugorek za lasem na Opoczyńskiej powinien Ci
                        starczyć.
                        A na zdjęcie trzeba wykupić twarzowe.
                        To tak rady na weekend.
                        • przydupasjnp Re: Korki zabronione 08.09.07, 12:09
                          Nie dość, że najmądrzejszy to jeszcze jasnowidz.
                          Lepszy ugorek za lasem niż pastwisko na Warszawskiej
                          Ja twarzowe już zapłaciłem.
                          A ty kolego musisz napisać podanie do rzeźni.
                          O wymianę ryja, może Ci coś dopasują z jakieś świni.

Przepraszam wszystkich, ale ten gościu mnie obraża i musiałem użyć
                          tak dosadnego stwierdzenia, mam nadzieję, że po raz ostatni.

Miłego dnia życzę
                          • rolnik388 Re: Korki zabronione 08.09.07, 12:44
                            Grało sie na tych ugorkach nie raz i było fajnie! a teraz tylko sie gryzą zamist
                            pograć razem w piłke na bebnie na przykład. Może jak by ktorys wykopal 4 ha
                            ziemnikow to by mu przeszły pirdoły i wyzyawnia na wzajem.
                            • yeti767 Re: Korki zabronione 09.09.07, 20:36
                              Rolniku widze, że masz dobre chęci i prostolinijny charakter cecha uczciwych
                              ludzi ale nawet żeby oni wykopali i 10 ha ziemniaków to i tak niczego nie
                              zrozumieją bo żyją nienawiścią do innych ludzi. Jesteś człowiekiem pracy a
                              praca uszlachetnia dlatego nie dziwię sie twojej wypowiedzi pozdrów twoje super
                              krasule i owocnych zbiorów.
                              • faja-2 Re: Korki zabronione 30.09.07, 23:33
                                Zdaje się ze dzisiaj grali na tym nowym boichu.
                                • odrzywolak1 Re: Korki zabronione 01.10.07, 21:13
                                  Niemożliwe pozwolili??????????Aż trudno w to uwierzyć.
                                  • tajnosagentos2 Re: Korki zabronione 06.12.07, 11:03
                                    Widzieliście jakie są boiska robione w innych gminach. Dodatkowo dwa
                                    razy tańsze. Tylko u nas robi się badziewie z trawą sianą w grudniu,
                                    która się potem cały rok ukorzenia. A można by zrobić tak:

Klwów
                                    www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071112/POWIAT0205/71112050

Rusinów
                                    www.rusinow.pl/index2.html
                                    Brzeźnica koło Kozienic

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071008/POWIAT0203/71007050

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka