Gość: Gizmo IP: 200.118.2.* 29.04.06, 13:14 czy mozna dostac kolegium za grilla na balkonie w bloku ? tak sie zastanawiam czy jesli bym rozpalil grilla to jesli sasiedzi zadzwonia po policje to co moga mi zrobic :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b Re: Grill na balkonie IP: *.radom.pl 29.04.06, 13:19 Odradzam. Zależy jakich masz sasiadow, bo rzeczywiscie dym bucha niesamowicie. Mozesz miec nieprzyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas_fasollasido Re: Grill na balkonie IP: *.pr.radom.net 29.04.06, 13:37 Ja mam w kuchni kuchenkę gazową z grillem. Sprawdza się znakomicie, radzę zainwestować a nie potrzebnie narażać się na 200zł mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: Grill na balkonie 29.04.06, 14:07 Zrób grilla wspólnie z sąsiadami :-P Odpowiedz Link Zgłoś
bartek0022 Re: Grill na balkonie 29.04.06, 14:30 Może być drobny mandacik za nieprzestrzeganie przepisów przeciwpożarowych (min 50 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filofax Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:45 jest to po prostu nie fair, chcialbys zeby kleby dymu wpadaly do Twojego mieszkania od sasiadow kiedy Ty np spisz, jesz romantyczna kolacje albo akurat zle sie czujesz? Nie czyn drugiemu co Tobie niemile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:40 Wyjdź na dach budynku Swoą drogą grilowanie w prakach to w USA nic dziwnego szkoda ze tak sie nei da tutaj zorbic eh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Grill na balkonie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.04.06, 17:25 Tak się zastanawiam, czy czasami kupę też robisz na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Grill na balkonie IP: 82.139.35.* 29.04.06, 20:25 Ale z wyjsciem na dach to jest dobre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Grill na balkonie IP: 82.139.35.* 29.04.06, 20:36 mozna tak na dachu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Grill na balkonie IP: *.internet.radom.pl 30.04.06, 00:19 Pytałem policję, pytałem straż. Można grillować na balkonie bez obaw... Tak robię od roku i nie ma problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak pastewny Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 02:34 > Tak robię od roku i nie ma problemów. Wypada jedynie współczuć sąsiadom że muszą mieszkać z takim BURAKIEM PASTEWNYM. Pozostaje mieć nadzieję że ten co mieszka nad tobą zacznie brać prysznic na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Grill na balkonie IP: *.internet.radom.pl 01.05.06, 00:18 Mieszkam na 4-tym, ostatnim piętrze. Sąsiedzi nie mają pretensji, bo przecież grill pachnie a nie śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Grill na balkonie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.04.06, 15:17 Na balkonie to możesz walnąć bąka a nie robić grilla. Jak się nie znasz to nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: milcz cfaniaq IP: 200.118.2.* 30.04.06, 17:34 ej cfaniak, dokladnie jak nie wiesz to nie zabieraj glosu, podaj dokladny punkt regulaminu spoldzielni lub tez ogolnie przyjety przepis prawny to uznam ze masz pojecie jakies minimalne w temacie a jak nie to MILCZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej cfaniak Re: milcz cfaniaq IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.05.06, 08:55 Każdy regulamin zawiera zapis "Zabronione jest używanie otwartego ognia" w różnych wersjach. Jeżeli mieszkasz np. na 2 drugim piętrze a ja powiedzmy na 5 i widzę że od dołu leci dym to dzwonię pod 998, straż zjawia się pod blokiem i co...... Sąsiad z 2 piętra płaci za przyjazd straży. Ja wykonałem to co powinienem zrobić jako obywatel, zadzwoniłem po straż bo od sąsiada z dołu wydobywał się dym i chciałem ratować jego głupią dupe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areczek74 Re: milcz cfaniaq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:46 mam kolesia w strazy i jak bym sie dowiedzial ze mnie podje....bales to masz przesrane i matka napewno Cie nie pozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej cfaniak Re: milcz cfaniaq IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.05.06, 19:59 ale z ciebie "kóltóralny" człowiek Areczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chamówek rulez Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 02:29 Jeszcze świnie i krowy zacznij hodować na tym swoim balkonie i będzie komplet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Grill na balkonie IP: 82.139.35.* 30.04.06, 08:24 Ja pytam... jak z grillem na dachu bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Grill na balkonie IP: *.orange.pl 30.04.06, 14:09 Jak wyjdziesz na dach to musisz spełnić szereg wymagań BHP... to tk jak ze sprzataniem dachu, byle kto tego nie moze robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: wylaz IP: 200.118.2.* 30.04.06, 17:37 wylaz dachowy nie jest zabezpieczony kludka? piszesz jakby mozna bylo spokojnie wejsc w kazdej chwili kazdemu mieszkancowi twojej spoldzielni :) Domyslam sie ze jest inaczej wiec sam pomysl po co ktos kludke tam zawiesil :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elcia Re: wylaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:00 Wal dyma na balkonie, wszak w Radomiu mieszkasz chłopie, a tu żadne normy kulturowe nie są przestrzegane :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areczek74 Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:03 grila mozna spoko rozpalac na balkonie, a to ze sasiadoom dym leci to nie moja sprawa, niech zamknie okna i nie wacha, hu....j mnie to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elcia Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 18:07 jak to mówią: uderz w stół a nożyce się odezwą, właśnie taki brak kultury miałam na myśli... ale może jeszcze nie jest za późno, może jeszcze ktoś Cię wychowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areczek74 Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:44 sluchaj no paniusiu, nawet dzisiaj Makłowicz pokazywal jak zrobic grilla na balkonie, a Warszawie prawie w kazdym bloku pali sie grillek i nikomu to nie przeszkadza, tylko tu w Radomiu w chamskim miescie kazdemu cos przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: West-er Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:14 Jestem pracownikiem służb tzw. mundurowych i mam dla Ciebie propozycję: - podaj swój adres i rozpal grilla na balkonie, a ja przyjdę na interwencję i podam dokładne przepisy zabraniające takiego procederu. Tylko u mnie taka nauka będzie Cię drogo kosztować. Spróbować warto, a może ktoś Cię jeszcze w życiu czegoś nauczy, bo jak dotychczas nauczyłeś się obcinać wiechcie, które wychodzą Ci z butów oraz obrażać ludzi, którzy chcą z Tobą podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areczek74 Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:58 Psem jestes?? Czyli zatruwasz ludziom zycie. Je......bana policja we wszystko sie wtraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iso Re: Grill na balkonie IP: *.udn.pl 30.04.06, 19:29 Sądząc po pytaniu nie jesteś napewno normalnym człowiekiem!!!! Napal sobie ognisko w pokoju na to samo wyjdzie. A tak poza tym to idż do psychiatry masz poważne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viggo1977 Re: Grill na balkonie IP: *.aster.pl 30.04.06, 20:01 a co wolicie - grill na balkonie czy zapach palonych fajek...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ender Re: Grill na balkonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:01 Wolę fajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spóldzielca Re: Grill na balkonie IP: *.30.udn.pl 30.04.06, 20:10 Jeśli nie ma w statucie spódzielni zapisu zabraniającego takiego zachowania, to ze strony Policji czy Straży Miejskiej nic, słownie NIC, Ci nie grozi. Nie istnieje uregulowanie prawne, pozostaje tylko i wyłącznie zdanie się na obyczaje dobrosąsiedzkie i własną kulturę osobistą .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babeczka Re: Grill na balkonie IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 01.05.06, 19:55 areczek74 a skund Wy są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Grill na balkonie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.05.06, 18:35 Wczoraj za grilla na balkonie dostałem 200 PLN mandatu !!! Sprawa się już wyjaśniła, nie wolno grilować na balonach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areczek74 Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:56 A ja wczoraj rozpalalem, bylo super, sąsiad poczul zapaszek i nagle slysze jak puka do mnie, otwieram patrze a sasiad ma w reku litra wodki i towar na grila, siedzielismy do pozna w nocy,w nastepny weekend u niego rozpalamy, kto wie moze jeszcze wiecej sasiadow sie dolaczy i bedzie niezla zabawa. POZDRAWIAM PRZYMULONYCH PAJACOW KTORYM WSZYSTKO PRZESZKADZA, NAJLEPIEJ ZAMKNIJCIE SIE I SIEDZCIE SAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iso Re: Grill na balkonie IP: *.proxyplus.cz / *.crowley.pl 15.05.06, 10:23 NAJPIERW WALNIJ SIĘ W ŁEB PAJACU , A PÓŻNIEJ ZGŁOŚ DO DOBREGO PSYCHIATRY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areczek74 Re: Grill na balkonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:19 Tobie by sie przydal psychiatra, albo powinni cie wyslac na pustynie, tam by ci nic nie przeszkadzalo frajerzyno radomska Odpowiedz Link Zgłoś