pathos_phobos 18.05.06, 17:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15066&w=42051490 zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wichajsterr Re: Ostrzegam 18.05.06, 18:29 Ostrzegam. Że jak nie chcesz przypadkowej wojny lepiej usuń te wątki......... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Drodzy mieszkańcy Radomia 18.05.06, 19:48 zakładam, że nie miałes intencji prowokatorskich. uznajmy więc, że tego watku nie było. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: 82.139.11.* 18.05.06, 20:08 nie ruszjmy tego o tym napiszcie sobie prywatmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugu bugu Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:13 zaczęło się od czarnej dziury.... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Drodzy mieszkańcy Radomia 19.05.06, 16:08 Liczyłem na więcej...No cóż,zawiodłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Re: Drodzy mieszkańcy Radomia 19.05.06, 16:23 Skoro uwazacie, ze jest to prowokacja, to napiszcie mi o tym w mailu: domel_radom@yahoo.pl Bardzo chetnie sie dowiem, bo widze, ze zbyt oficjalnie o tym mowic niemozna ;/ Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 19:32 Wojna Radomia z Kielcami zaczęła się prawie 100 lat temu.Przed wojną w Kielcach była fabryka noży i radomianie na kielczan zaczęli mówić scyzoryki , a w latach 90-tych słowo ,, scyzoryk" wylansował pseudo hiphopowiec znienawidzony przez środowisko hiphopu raper LIROY!W latach 1918-1939 i 1945-1975 Radom mimo , że od prawie 400 lat jest większy od Kielc był w województwie kielckim.w 1976r. po radomskim czerwcu kielczanie zachowali się nie ładnie.M.in radomski protest głośno potępił KC PZPR w Kielcach a siły MO częsciowo wywodziły się z Kielc... a na dodatek głośno w Kielcach się krzyczało w latach 70-tych ,, PRECZ Z WARCHOŁAMI"!Natomiast od lat nie nawidzą się kibice Radomiaka i Korony Kielce są w stanie tzw. świętej wojny!Piszę to nie po to by wzbudzać nienawiśc lecz żeby edukować młodych radomian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergiej Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.futuro.kielce.msk.pl 19.05.06, 20:25 "radomianie na kielczan zaczęli mówić scyzoryki " mieszkańcy Polski tak zaczeli mówic nie Radomia, mylisz i przeinaczasz fakty "pseudo hiphopowiec znienawidzony przez > środowisko hiphopu raper LIROY" prekursor hip hopu w Polsce a Ty dzieciaku zafajdany masz czelność nazywac go pseudo hiphopowcem prosty jesteś człowiek, wielu radomian z ciebie sie smieje, nie masz poważania DUREŃ jestes i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Drodzy mieszkańcy Radomia 19.05.06, 20:32 Gość portalu: sergiej napisał(a): > prekursor hip hopu w Polsce a Ty dzieciaku zafajdany masz czelność nazywac go > pseudo hiphopowcem no ... nie tylko KR! uważa liroya za pozera. N.A.S. from Poznań też ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergiej Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.futuro.kielce.msk.pl 19.05.06, 20:36 nie odwracaj kota ogonem, czlowiekowi z takim autorytetem jaki Ty tu sobie wyrobiłeś obrona KR nie wychodz Ci na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Drodzy mieszkańcy Radomia 20.05.06, 16:13 Gość portalu: sergiej napisał(a): > nie odwracaj kota ogonem, czlowiekowi z takim autorytetem jaki Ty tu sobie > wyrobiłeś obrona KR nie wychodz Ci na dobre nie bronię KR! po prostu uważam liroya za ostatniego ćfoka pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanka Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:05 ja jestem z kielc, a moj maz z radomia i jesze się nie pozabijaliśmy. inasze rodziny też się lubią. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 20:38 Liroya nielubi całe środowisko polskiego hiphopu nie ma żadnego szacunku , nie wiesz co śpiewał o nim kiedyś Peja&Slums Attack czy grupa NAgły atak Spawacza1Liroy nie jest żadnym prekursorem i nie wiem czemu mnie obrażasz ja Ciebie nie obrażałem napisałem tylko prawdę o kielcach i zaraz ataki ze scyzorykowa!Pozdro dla Radomia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergij Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.futuro.kielce.msk.pl 19.05.06, 20:43 DUREN jesteś KR oj DUREŃ pl.wikipedia.org/wiki/Liroy#Ciekawostki ucz sie ucz bo wszyscy sie wszyscy smieją z tej twojej pseudomądrości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 09:17 KR ... Ty jak zazwyczaj jesteś 'poza tematem'. O tym co nadawał Nagły Atak Spawacza - wiemy. Gdyby nie odważyli się pluć na Liroja - nigdy by pewnie nie zaistnieli. To taka promocja na skandalistę. Powielasz jakieś zasłyszane ikony... 'siły MO wywodziły się z Kielc - hehe' :)) Protest w Radomiu potępił nie KC w Kielcach tylko KC w Warszawie. W Kielcach mógł co najwyżej potępiać KW Kielce (nie wiem czy wiesz co oznacza skrót KC). A jakoś nie prowadzisz wojny z Warszawą...:)) Napisz i udokumentuj jakiś przejaw wojny Ki-Ra z przed 1939 roku... Chętnie coś poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
plusssz bla bla bla 20.05.06, 11:46 Przez takie osoby jak tu niektóre są rosną konflikty między miastami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Drodzy mieszkańcy Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:59 Siły MO były ściągane z wielu miast m.in z Kielc , o tym wiedzą wszyscy udokumenatowane jest to przez historyków m.in z IPN ( powstał w 2000r. dzięki głsosom AWS i UW )!A co do tego potępiania to bardzo głośno wtedy Radom potępiał m.in KW ( nie KC pomyliło mi się ) PZPR z siedzibą w Kielcach ja tylko przypomnę , że w latach 1918-1939 i 1945-1975 Radom mimo , że był większy od Kielc był w woj. kieleckim były to fatalne lata w historii Radomia , okres tzw. ,, kieleckiej okupacji " od 1975 do 1999r. Radom był samodzielnym województwem , a od 1999r. jesteśmy w woj. mazowieckim ze stolycą w warszawie!PS.Historię Radomia znam bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
plusssz Radom został ukarcony! 20.05.06, 15:33 A pozatym przez te rozruchy w 1976 r Radom jak byl w kielcekim woj to dostawal mniej kasy na kulture , ifrastrukture itd(to w tedy poupadalo wiekszosc radomskich kin min. odeon) z UW w kielcach to była w tamtych czasach kara za to! chodz o tym sie niemowi taka była prawda! A 100 lat temu Radom niezostal pod zaborem carskim stlica woj poniewaz Radomianie mieli z byt patriotyczna postawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Radom został ukarcony! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 15:39 W Ardomiu zawsze mieszkali opozycjonisci ludzie z klasą potrafiacy walczyć o swoje tam było jest i będzie.Dziś też Radom to 227 tys. ludzi,26200 bezrobotncyh 17 tys. radomiaków pracujących w stolycy a 30 tys. mieszkajacyh w stolycy na stałe! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Drodzy mieszkańcy Radomia 20.05.06, 16:17 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > Napisz i udokumentuj jakiś przejaw wojny Ki-Ra z przed 1939 roku... Chętnie coś > poczytam. > znamiennym jest fakt, że nie było nie jednego. w latach międzywojennych województwo rozwijało się w sposób zrównoważony i chyba nikomu bardzo nie przeszkadzał fakt, że UW znajdował sie w kielcach. tym bardziej, że szereg znaczących instytucji rangi regionalnej znajdowało sie w radomiu i nikt ich nie chciał nigdzie przenosic. Odpowiedz Link Zgłoś