Dodaj do ulubionych

Kod Da Vinci

IP: *.32.radom.pilicka.pl 19.05.06, 21:01
po przeczytaniu książki byłem długo pod wrażeniem i mimo negatywnych opinii w
mediach poszedłem do kina pozytywnie nastawiony. a jednak... rozczarowałem
sie i to bardzo! tym którzy nie czytali książkę polecam, na film szkoda
czasu: chaotyczny, akcja nie trzyma się kupy, poza tym często nie zgadza się
z książkową wersją. moim zdaniem o wiele lepiej wyszłaby
ekranizacja "cyfrowej twierdzy". za "anioły i demony" też niech się lepiej
nikt nie bierze :)
Obserwuj wątek
    • darek_liryk Re: Kod Da Vinci 20.05.06, 14:40
      Współczuję ci biedaku. czy opócz Browna czytałeś jeszcze coś? Może "Fakty i
      mity"?
      • redoxygene Re: Kod Da Vinci 20.05.06, 14:45
        darek_liryk napisał:

> Współczuję ci biedaku. czy opócz Browna czytałeś jeszcze coś? Może "Fakty i
        > mity"?

Lepiej "Fakty i mity" niz twoj "Fakt" i "Nasz Dziennik"
        • Gość: KR! Re: Kod Da Vinci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:59
          Podobno w radomskim multipleksie HELIOS wyprzedano kilka tysięcy już biletów.Film dośc kontrowersyjny nakręca widzów i padnie zapewne rekord tegorocznej frekwencji kinowej rok 2006r. to rok kodu leonarda!
      • Gość: mottyls Re: Kod Da Vinci IP: *.28.udn.pl 26.05.06, 23:28
        Książka bardzo mi się podobała ,a film tak średnio. Był poprostu przeciętny.

darek_liryk napisał:
        > mity"?

Przecież większość książek to fikcja. Ja tobie współczuję jeżeli masz problemy z odróżnieniem jej od rzeczywistości. Bo ty pewnie czytasz bardzo ambitne książki.
      • Gość: pixel do_darek_liryk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:05
        darek_liryk napisał:

> mity"?

Jestem zażenowany Twoją złośliwością, .........Miłego dnia
    • Gość: kogo Re: Kod Da Vinci IP: *.54.187.248.eltronik.net.pl 20.05.06, 17:12
      przecież to tylko fabułka, to co oczekiwać? Przeczytać i odłożyć na półkę.
      Ot tyle. Skąd ten szum?
    • Gość: obiektywna Re: Kod Da Vinci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.05.06, 09:48
      Ja również skusiłam sie na "pójście" do kina aby obejrzeć Kod Leonarda (byłam
      na premierze). Oczywiscie stwierdzam, że nie jest to może mistrzostwo świata,
      ale tak naprawde film jest niezły i uważam, że warto go zobaczyć (świetna
      muzyka). Nadmienie, że książkę wcześniej przeczytałam po to aby reżyser nie
      narzucał mi swojej wizji. Ponadto jeżeli chodzi o wierność oddania akcji to
      jest ona dość precyzyjna podobnie jak i wiedza ukazana w wypowiedziach
      bohaterów filmu (wiem bo studiowałam filozofie chrześcijańską). A uwagi,że są
      jakieś nieścisłości w wątkach wydają mi się niepotrzebne bo tak naprawde to
      prócz "Nad Niemnem" nie było żadnego filmu wyreżyserowanego tak, aby wiernie
      odzwierciedlał książke. Na taką ewentualność byłam przygotowana więc i nie było
      rozczarowania. Wręcz przeciwnie. Dobór aktorów był wierny (tak sobie ich
      wyorażałam czytając książkę). Jedyną rzeczą, która mnie lekko zniesmaczyła był
      sam koniec filmu. Tu niestety pojawiło się spore przekłamanie w stosunku do
      książki. Ale nie chce narzucać Państwu swoich odczuć. Każdy ma i powinien mieć
      własne uczucia. Obejrzyjcie i najlepiej oceńcie sami. A ja wiem jedno: ilu
      oglądających, tyle opinii :-)
      • Gość: oko Re: Kod Da Vinci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.05.06, 23:49
        super film krótko i na temat
        • Gość: agga Re: Kod Da Vinci IP: 82.139.60.* 28.05.06, 10:42
          www.racjonalista.pl/kk.php/s,4801
          • Gość: kiepski Re: Kod Da Vinci IP: *.internet.radom.pl 28.05.06, 13:55
            Kod Da Vinci to dzieło wzechczasów!!!
            • Gość: jkiop Re: Kod Da Vinci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.05.06, 14:28
              PROSTAK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka