IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 16:16
Witam.
Chcialbym sie dowiedziec jak dziala siec w BitCom'ie u innych urzytkownikow.
W moim przypadku od ponad 2 miesiacy tak zakombinowali z sieciami P2P, ze z
predkosci ~50kB/s zrobilo sie 2-3 (w nocy czasem do 10).
Kilkakrotnie pisalem do Nich, odpowiadaja jak im sie spodoba czyli zazwyczaj
wogole, a jak juz to nic z tego nie wynika.
Zastanawiam sie czy nie szukac innego ISP bo Oni naprawde olewaja klientow.
Obserwuj wątek
    • Gość: karol Re: BitCom IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 20.05.06, 21:41
      ja mam z algo łacze 1 MB za 99 teraz z www.twojeip.wp.pl wyglada to tak:
      83.17.183.66
      algo.radman.pl
      932,1kb/s
      • Gość: Tomek Re: BitCom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 05:25
        Myslalem nad Algo, bo Oni przynajmniej cos robia, chociaz moj kumpel ma ciagle
        problemy, jak nie jakis wirus na serwerze, to przerwy w sygnale albo
        samoprzestawiajace sie konfiguracje sprzetu, a czasem tez nieslownosc.
        • Gość: jacek Re: BitCom IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 21.05.06, 15:14
          Ja mam algo 256 i nienarzekam chodzi przyzwoicie za ta cene i jakos niemam problemow jak opisujesz...
          Moze poprostu masz cos z kompem lub system skoro ci sie sam konfiguruje sprzet bo to troche dziwne? w wirusy u nich na sererze tym bardziej jakos ciezko mi uwierzyc...:)
          • Gość: Tomek Re: BitCom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:54
            Wirusa mieli w okolicach pazdziernika, pingi byly jakies ogromne, sami go
            przepraszali za to. Zeby zmieniac konfiguracje na access poincie to chyba
            jakies kody trzeba znac, wiec nie wiem ilu jest zdolniachow zeby lamac kody
            poto zeby sobie net popsuc. Pozatym temat jest o BitCom a nie o Algo i nie
            obchodzi mnie to jak komus inna siec dziala.
      • Gość: Łukasz ALGO - olewczy stosunek do klienta itd itd... IP: 193.24.24.* 22.05.06, 12:36
        znam to po sobie
        pozatym bałagan i dezorganizacja totalna.
        w umowie mam 512Kb a przysyłają rachunki za 256
        biuro obsługi klienta od 9-17 (z reguły wieczorem zasiadam do sieci a tu
        tranfer kicha)
        Nie piszę ogółem chodzi mi o nadajnik 10 (EC Radom).
        Zrezygnowałem po trzech miesiącach mimo wiążącej umowy dwuletniej (żadnych
        konsekwencji nie ponoszę - choć tak jest napisane - olewam to jak oni mnie
        olewali)
        • Gość: jacek Re: ALGO - olewczy stosunek do klienta itd itd... IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 22.05.06, 13:26
          Tomek wiesz roznie ludzi zdolni sa i rozne cuda robia, choc czasem nieumyslnie,
          sam znam kilku takich zdolniachow co kombinuja wiecznie jak moga;)
          Zgoda masz racje temat jest o BitCom ale pojawily sie informacje o Algo wiec
          moge swoje spostrzezenia napisac, skoro z nich korzystam...
          Łukasz to ze dostawales rachunki na 256 to chyba dla ciebie dobrze?:) Tez bym
          tak chcial :D Co do biura to o ile wiem to z reguly 9-17 lub 10-18 sa czynne, to
          taka norma chyba...?
          A co robisz z umowa to juz nie moja sprawa.
          • Gość: Łukasz Re: ALGO - olewczy stosunek do klienta itd itd... IP: 193.24.24.* 22.05.06, 13:49
            dobrze dobrze, ale podstawą do wszystkiego był jednak niezadowalający transfer.
            Jednak wi-fi trochę traci i nie powinno liczyć się tak jak na kablu.
            Przeszedłem do pilickiej i oniemiałem. Bok 24h/dobę 7 dni w tygodniu 1MB niby
            radiowo ale podręcznikowo zciąga 120-128 Kb/s i najważniejsze to dla nich
            jesteś naprawę klientem a nie człowiekiem który wiecznie coś od nich chce.
            Mimo wysokich cen jak na Radom nie żałuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka