Dodaj do ulubionych

Gdzie studiują najlepsi?

IP: *.eranet.pl 31.05.06, 17:47
W dzisiejszej Wyborczej jest informacja, że najlepsi studenci w Radomiu
studiują w WSH - trzy pierwsze miejsca w Primus Inter Pares. Gdzie podziały
sie pozostałe uczelnie? Politechnika okupuje w tym konkursie ostatnie
miejsca. Może ta Ania z reklamy politechniki kiepsko wybrała? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxxx Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: 82.139.44.* 31.05.06, 22:18
      Wszyscy wiemy jak wyglada studiowanie na prywatnych uczelniach:-)

• Gość: Majkelll Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 31.05.06, 23:51
        Ja nie wiem, bo studiowałem na SGH.
      • Gość: yyyyyyyy Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: 213.199.199.* 01.06.06, 13:26
        taaaaaa ..... taki niski poziom w tych "prywatnych" a i tak wygrali ..... to co
        musi być w pozostałych?
    • Gość: bank Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.internet.radom.pl 01.06.06, 08:35
      Tylko UW lub UJ reszta to szósta liga
      • Gość: Gość Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: 213.199.199.* 01.06.06, 12:29
        Oczywiśćie jedyne co potraficie to skrytykować. Te dziewczyny, które wygrały
        Primus Inter Pares wszystkie wcześniej dostały stypendia Ministra Edukacji
        Narodowej. Pewnie też przypadkiem :-)A na naszej ukochanej państwoej uczelni
        stypendium ministra nie dostał nikt :-) Nie rozumiem tego wrzucania do jednego
        wora wszystkich prywatnych uczelni. A jeżeli chodzi o UJ to przypominam, że nie
        tak dawno po kontroli ministerstwa chcieli im zamknąć etnografię (nie wiem jak
        sie to skończyło) a WSH przeszła kontrolę na piątkę. Nie znaczy to oczywiście,
        że jest lepsza od UJ, ale to "Wszyscy wiemy jak wyglada studiowanie na
        prywatnych uczelniach:-)" to chba manipulacja !!!!!!!!!!!!!! Wszyscy to znaczy
        Ty i kto jeszcze? Kilku twoich kolegów czy też robiłeś jakieś badania?
        • Gość: mottyls Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.28.udn.pl 01.06.06, 14:05
          Czego by nie mówić studia na państwowych, liczących się uczelniach są najlepsze (oczywiście dzienne studia). Duzo łatwiej znaleźć po nich prace.
          • Gość: olo Re: do mottylsa IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.06, 14:14
            dodaj że za innych pieniądze !!!
        • Gość: wwwwwwwwwwww Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: 82.139.44.* 01.06.06, 19:35
          Nie chce generalizowac-ale mam znajomych ktorzy nie poradzili sobie na PR a w
          WSH mieli 4 i 5. Jak to mozna wytlumaczyc?
          • Gość: zzz Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.06, 21:25
            może na wykładowców z politechniki nie było ich stać
            • Gość: zzz Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.06, 21:29
              zreszta uczelnie prywatne nie maja interesu zeby wywalac studentów masowo, ale
              mówimy tu o szarakach, którzy niezaleznie co skończą i tak noblistami nie
              zostaną bo im sie nie chce. ważne jest też co uczelnie robią dla tych
              wybitniejszych i mysle, ze tu pywatni staraja sie bardziej. powiesz, że dla
              marketingu - pewnie po czesci to racja, ale liczy sie efekt a nie tylko motyw.
          • julka1305 Re: Gdzie studiują najlepsi? 02.06.06, 00:07
            Ja Ci to moge wytłumaczyc. W WSH jest zupełnie inne podejscie wykładowcy do
            studenta wszystko czego nie rozumiesz zostajesz po zajeciach a oni Ci tłumacza.
            Na PR boisz sie odezwac bo zaraz jest wielkoe halo a tu tłumacza od podstaw az
            zrozumiesz.Ja mam porównanie miedzy tymi dwoma uczelniami nie twierdze ze na PR
            jest zle ale WSH jest lepiej. Ci sami ludzie czesto ucza ale zupełnie inaczej
            podchodza do tego.
            • Gość: wwww Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: 82.139.44.* 02.06.06, 23:21
              Dwoch studentow chwalilo sie, że u nich w prywatnej radomskiej wyzszej uczelni
              wykladowca na egzaminie rozwiazal zadania na tablicy:-) Dlatego tez
              tylu "zdolnych" studentow z dobrymi wynikami:-)
              • Gość: Marcelina Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 03.06.06, 00:27
                Proszę Cię skąd ty dobierasz te mądrości .Jestem studentkom prywatnej uczelni i
                jakoś nie spotkałam się z takim przypadkiem mam tez dużo znajomych na
                prywatnych uczelniach i nigdy nikogo nic takiego nie spotkało. To jest tylko
                wymysł bezmyślnych ludzi którzy za wszelka cenę chcą przedstawić prywatne
                uczelnie w bardzo złym świetle. Powiedz mi jeszcze skoro na prywatnych
                uczelniach jest tak źle to jakim cudem ludzie po skończeniu licencjata czy
                inżyniera dostają się na bardzo dobre państwowe uczelnie takie jak UW czy UJ
                by zrobić magisterkę? A może specjalne grupy tworzą o zaniżonych wymaganiach
                dla studentów szkół prywatnych?
                • redoxygene Re: Gdzie studiują najlepsi? 03.06.06, 00:29
                  Oj nie widac, abys byla "studentkom" "licencjata".
                  • Gość: Marcelina Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 03.06.06, 01:39
                    ????????
                • Gość: www Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: 82.139.44.* 03.06.06, 13:37
                  Po pierwsze widac, drogo Marcelino, ze jestes "studentkom" prywatnej radomskiej
                  uczelni:-)
                  Po drugie, jak mi wiadomo, studenci po tych ucelniach wybiaraja zaoczna
                  magisterke-wiec zadna to sztuka nie jest!
              • Gość: zzz Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.06.06, 19:36
                tak mądralo? to powiedz mi ilu wykładowców prywatnych uczelni radomskich
                pierdzi teraz w pasiaki a ilu z politechniki. Piszesz , że rozwiązał zadanie na
                tablicy ... po pierwsze to pogłoska ... a po drugie faktem jest, że pani z
                politechniki (scigana aktualnie listem gończym) pisała studentom prace za
                kaśę .. i co jest gorsze?
    • Gość: olo Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.06.06, 14:04
      w U.S.A !!!
      • Gość: Gość Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.06, 18:17
        Z tym znalezieniem pracy to niestety czasami jest to prawda, ale jest to wynik
        stereotypów a nie faktów. Nie wiem jak to się dzieje, że zamykają kolejnych
        wykładowców a nasza kochana uczelnia dalej uchodzi za prestiżową :) Wiem jedno:
        gdyby prywatne miały 50 lat na rozwój tak jak państwowe (i ich kredyt zaufania)
        to dzisiaj nasza politechnika byłaby tylko wspomnieniem.
        • Gość: lulu Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.06.06, 22:00
          Brawo!!!trafna uwaga! nareszcie jakaś rzeczowa dyskusja na tym forum.
          Nawiązując do Twojej uwagi - zauważyłam, ze PR zaczela chyba martwic sie o swoj
          byt, podjela dzialania marketingowe i chyba boi sie konkurencji ze strony
          tych "prywatnych". Nie wiem jak Wam, ale mnie wydaje się, że ściąga pomysły od
          WSH :-) teraz PRIMUS w ich rękach, stypendia z MEN, więc różnie moze być za 50
          lat ;-) pozdrawiam!
          • Gość: Ania Re: Gdzie studiują najlepsi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 16:23
            Nic dziwnego, że ściąga pomysły od WSH, kartki pocztowe, możliwość wysłania
            smsa i otrzymania informatora, ładna dziewczyna na plakacie, układ graficzny
            plakatu / kolory inne, ale dla tych, którzy się orientują to typowy układ
            WSH /. Przykłady można mnożyć, ale najważniejsze jest dlaczego tak się
            dzieje... odpowiedź prosta, osoba odpowiedzialna za promocję politechniki przez
            kilka lat pracowala w WSH... tam sie wypalil, to teraz wprowadza sprawdzone juz
            formy dzialania w innej uczelni. PLAGIAT? a podobno PR-owiec powinien byc
            szczery i uczciwy... a może po prostu pan Parzelski nie bardzo umie wprowadzić
            teorie w życie i brak mu kreatywności? opinię pozostawiam studentom.

P.S. Co do Primusa, to gratuluje dziewczynom, bo wiem, że wcale nie było łatwo
            wygrać, konkurencja była duża a o szczegółach powinien się chyba wypowiedziec
            ktoś z komisji, a może po prostu warto sprawdzic jakie są wymagania by
            startowac w tym konkursie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka