Dodaj do ulubionych

Ale bagno, Suski olewa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 08:35
List otwarty
Prezydenta Radomia Zdzisława Marcinkowskiego
do Parlamentarzystów Ziemi Radomskiej

Bardzo żałuję, że wystosowane przeze mnie do wszystkich parlamentarzystów
Ziemi Radomskiej zaproszenie na spotkanie w dniu 16 maja, którego tematem
było omówienie spraw dotyczących najistotniejszych kwestii dla rozwoju
Radomia i regionu, przyjął jedynie senator Andrzej Łuczycki. Dziękuję poseł
Ewie Kopacz i poseł Lucynie Wiśniewskiej, która w tym czasie miała spotkanie z
premierem, za przysłanie swych przedstawicieli.

Są zagadnienia, których realizacja nie jest możliwa bez centralnych decyzji.
Wpływ na ich podjęcie niewątpliwie mają parlamentarzyści. Do takich decyzji
należą na pewno inwestycje drogowe na trasie Radom – Warszawa, modernizacja
linii kolejowej na tej samej trasie, budowa drogi S-12, tak ważnej dla rozwoju
naszego regionu, czy też środki z Unii Europejskiej. We wszystkie te
zagadnienia mocno się zaangażowała gmina, wspierana przez innych partnerów z
regionu.
Uważam, że jako osoby wybrane przez mieszkańców do reprezentowania ich
interesów, w sprawach najważniejszych dla miasta i regionu powinniśmy
podejmować wspólne wysiłki i spójnie pracować w interesie tych, których
reprezentujemy. Tak pojmuję sprawowanie funkcji publicznych i to jesteśmy
winni społeczeństwu, które nam zaufało i które de facto jest naszym
pracodawcą. Z wielkim zdumieniem przyjmuję zatem wypowiedź pana posła Marka
Suskiego opublikowaną w lokalnych mediach, że „pieniądze na ten rok są już
rozdzielone, nie ma o czym rozmawiać. We wrześniu będą wybory samorządowe,
później będziemy pomagać innemu prezydentowi.” Jeden z dzienników podał, że
pan poseł Marek Suski nie miał czasu na rozmowy o szansach rozwoju regionu,
ponieważ gościł na festiwalu piosenki w Skaryszewie.

Szanowny Panie Pośle Marku Suski! Jest o czym rozmawiać, ponieważ aktualnie
przygotowywane są dokumenty strategiczne dotyczące sieci transportu drogowego
i kolejowego oraz sposób podziału środków unijnych na lata 2007 - 2013.
Istnieje zagrożenie, że Mazowsze – jako statystycznie najbogatszy obszar,
którego wskaźniki zawyża wyłącznie Warszawa, otrzyma tych środków o wiele
mniej niż inne regiony. Mało tego – najbogatsze województwo mazowieckie, do
którego należy nasze wcale niebogate miasto, odprowadza pieniądze na rzecz
innych województw. W rezulatacie pogłębi to dysproporcje między Radomiem a
innymi miastami podobnej wielkości, położonymi w innych regionach kraju. I to
nie mnie osobiście jest potrzebna Pana pomoc, ale wszystkim tym, którzy swoją
przyszłość wiążą z naszym regionem. To dziś, w tej chwili decyduje się, jake
pieniądze otrzyma ziemia radomska od roku 2007.

Apeluję zatem do parlamentrzystów o podjęcie działań zapobiegających
zagrożeniu pozbawienia naszego regionu możliwości rozwojowych w związku ze
zmniejszeniem szansy na korzystanie ze środków unjnych. Tylko Urząd Miejski w
Radomiu opracował 61 wniosków, z których finansowanie uzyskało 19 projektów, a
pozostałe czekają na swoją szansę. Wierzę, że dzięki Państwa wsparciu ta
szansa i szansa rozwoju regionu nie zostanie zaprzepaszczona.

Prezydent Miasta Radomia
Zdzisław Marcinkowski
www.radom.pl/?news=281
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.06.06, 09:13
      Ot i macie swoją prawą i sprawiedliwą władzę. Jednyne co poseł posiada z cech
      szlachcica to zacietrzewienie. Przecież jego nie interesują interesy obwyateli,
      którzy go wybrali, a jednynie jego własna polityczna kariera. Z drugiej strony
      myślę, że on się tam nie zjawił, bo sie zwyczajnie nie zna na przyznawaniu
      wnisków unijnych, bo niby skąd? Niestety tak to jest jak wybieramy ludzi
      niedouczonych bez wykształcenia. Powinien brać przykład z langowskiego i pójśc
      na jakieś studia wreszcie.
    • Gość: kij Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 09:24
      Niestety partyjne interesy górą! Smutne!
    • sympatyk_pis Re: Ale bagno, Suski olewa 03.06.06, 09:51

To jest nic innego jak bezpardonowy atak przedwyborczy na PiS!

Panie Marcinkowski przyjmijmy ryzykowną hipotezę, że zależy panu na rozwoju
      tego Miasta. Przyjmijmy dalej bardziej realną hipotezę, że miasto jest pomijane
      ze względu na obecne władze, a przede wszystkim duet Marcinkowski-Banasiewicz.

Czy pan wie co ja zrobiłbym na pana miejscu?

ZREZYGNOWAŁBYM Z ZAJMOWANEGO URZĘDU pisząc do mieszkańców krótki list:

DRODZY MIESZKAŃCY RADOMIA. SKORO MOJA OSOBA JEST PRZYCZYNĄ DALSZEGO
      ZANIEDBYWANIA REGIONU RADOMSKIEGO I MIASTA RADOMIA, SKORO NASZE MIASTO ZE
      WZGLĘDU NA MOJĄ OSOBĘ MA BYĆ POMIJANE WE WSZELKICH SUBWENCJACH, FUNDUSZACH I
      DOFINANSOWANIACH TO DLA DOBRA TEGO MIASTA I WSZYSTKICH JEGO MIESZKAŃCÓW
      REZYGNUJĘ Z ZAJMOWANEGO STANOWISKA PODAJĄC SIĘ DO DYMISJI WRAZ ZE SWOIM
      ZWIERZCHNIKIEM, OJ PRZPERASZAM, ZASTĘPCĄ!!!

Tak, ale na taki krok stać byłoby TYLKO ludzi honoru, prawdziwych mężów stanu,
      którym autentycznie zależy na naszym ukochanym Radomiu, a których - niestety -
      brakuje na naszym podwórku i w naszej polityce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kropka Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.06.06, 10:04
        Drogi sypmatyku PiSuski Tobie się chyba coś pomieszało w szanownej główce. Z
        jakiej racji jeden lizodup z jakiejś podradomskiej wiochy ma komuś dyktowac
        warunki jak ma postępowac? Nie jestem fanką marcinkowskiego, ale został wybrany
        w demokratycznych, wolnych wyborach na prezydenta miasta i może jeżeli twój
        idol tak bardzo chce pokazac co potrafi niech zrobi to samo. Stanie do wyborów
        na prezydenta radomia, zdobędzie odpowiednią liczbę głosów, a wtedy on będzie
        zapraszał posłów i wszystkim nam udowodni jak wiele potrafi zrobić dla naszego
        miasta. A w tej chwili jest tylko wielką pomyłką biedych ludzi, którzy już
        któryś raz z kolei dali sie nabrać na nośne hasła przywrócenia godności biednym
        ludziom. Co jak każdy wie bokiem im teraz wychodzi.
        • Gość: Buderus Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:33
          Zgadzam się z kropką.

Poza tym chcę dodać taką refleksję w związku z wypowiedzią sympatyka_pisu:
          Po wydarzeniach radomskich w 1976r Radom był szykanowany przez rządy PZPR ze
          względu na "warchołów".
          Czy teraz nowy rząd PiS-owski stosuje przy dzieleniu środków unijnych te same
          metody co PZPR, ze względu na osoby sprawujące władzę w mieście?
          Zaznaczam, że nie jestem fanem obecnego Prezydenta Marcinkowskiego, ale drogie
          jest mi to Miasto i los jego mieszkańców.
          • Gość: misiek Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.06.06, 10:40
            To jest niedopuszczalne żeby czyjeś osobiste sympatie czy antypatie miały wpływ
            na politykę miasta. Tak może sie zachowywac tylko ktoś malostkowy, kto w żadnym
            wypadku nie powinien sprawowac żadnej funkcji publicznej. Sam sobie wystawia
            świadectwo. Niestety bardzo złe.
    • Gość: pis Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:45
      A co wsólnego poseł Suski z Radomiem?

Tylko to że przejeżdza prze to miasto?

Przecież nic nie pomógł !
      Nikt z Radomia mu nie odpowqiada ?
    • Gość: bolek Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:47
      Poseł Suski i poseł Wróbel nie byli na spotkaniach z ludzmi Radomia !!!

czekają na zmianę ale się zawiodą.!!!!
      • Gość: świnka Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.06.06, 11:12
        na szczęscie radom to nie prywatny folwark suskiego, dopiero byśmy sie bagnie
        taplali gdyby tak bylo.
    • Gość: pytuś Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:47
      WNIU 19 maja br.w WARSZAWIE odbło się V Mazowieckie Forum Samorządowe
      na ,którym omawiano perspektywy finansowe --2007-2013
    • Gość: KIBIC Suski olewa i bardzo dobrze! IP: *.dc.dc.cox.net 03.06.06, 14:00
      Panie Marcinkowski ten list jest spozniony 4 lata, powinien byc wyslany przed
      Panskim wyborem a na Prezydenta Radomia lub zaraz po wyborach!

kibic_radomski@poczta.pl
    • sympatyk_pis Strajki w całej Polsce inspir. przez wrogów IV RP! 03.06.06, 15:37

I tu się z Tobą zgadzam KIBICU. Taka własnie powninna być kolejność działań
      Marcinkowskiego a nie robić teraz zasłonę dymną przed swoim nieudacznictwem!!!

Panie pośle Suski. Proszę nie zwracać uwagi na szczekające czerwone kundle!

1. Czy Marcinkowski wystosował podobny list do swoich pobratyńców kiedy ci
      rządzili Polską na czele z kanclerzem? NIE!
      2. Czy zapytał w liście otwartym Grabowską, Gołąbka, Wikińskiego, Sadowską co
      zrobili dla Radomia? NIE!
      3. Dlaczego nie odniósł się ogólnie do wszystkich nieobecnych parlamentarzystów
      tylko ukierunkował swój atak na PiS i Suskiego w szczególności? BO ROZPOCZĄŁ
      JUŻ KAMPANIĘ WYBORCZĄ I SWOJĄ NIEUDOLNOŚĆ BĘDZIE CHCIAŁ ZRZUCIĆ NA PiS i Pana!

A tych forumowych ujadaczy proszę lekceważyć bo to kolejna frakcja gejów i
      lewaków inspirowana przez starszych działaczy do destabilizacji, podrzegania
      do strajków i zamieszek.
      • Gość: siejeje Re: Strajki w całej Polsce inspir. przez wrogów I IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 16:48
        pewnie, zamknąć usta wszystkim niezadowolonym, ujadaczom, udawać, że ich nie ma.
        Oni z pewnością są czerwoni.
        No to wam gratuluję hipokryzji, pamiętajcie, nic nie trwa wiecznie barany. I na
        was przyjdzie czas do rozliczeń, mam nadzieję, że nawet sądowo.
        Ps. Głosowałem na PiS i to był mój największy błąd w ubiegłym roku.
        Sympatyk pis napisał:
        "A tych forumowych ujadaczy proszę lekceważyć bo to kolejna frakcja gejów i
        lewaków inspirowana przez starszych działaczy do destabilizacji, podrzegania
        do strajków i zamieszek".
        Czy to z poradnika pisowca? Dawno nie czytałem tak idiotycznych wypocin głąba.
        Ciekawe ilu w pisie miało kontakt z PZPR. Wasz koniec dzięki takiemu tłumaczeniu
        sytuacji jest bliski, chyba, że Kaczyński wprowadzi demokrację wg łukaszenki.
        • Gość: franz Re: Strajki w całej Polsce inspir. przez wrogów I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 17:59
          Niech sympatyk_pis pisze jak najwięcej. Nikt nie zrobi tyle szkody PiSowi, co
          taki sympatyk. Strzeż mnie Boże od przyjaciół, z wrogami sobie sam poradzę!.
    • Gość: Adam Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:42
      SPOKOJNIE GłOSUJę NA PiS !!!
      • Gość: stefan burczymucha Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:54
        Dleczego jest koniec tak interesujacej dyskusyji ?
        • Gość: pytuś Re: Ale bagno, Suski olewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:16
          DYSKUSJA SIĘ ZARAZ ZACZNIE BO PAN SUSKI I KOLEDZY POSŁOWIE RUSZLI " TYŁEK"
          spiącego Pana Marszałka STRUŻIKA. JA pisałem ostro"uderzyć" w tę
          MARSZAŁKOWSKĄ BIUROKRACJĘ -nas na ZIEMI RADOMSKIEJ żyje około 1 mil.-.
          i p o s k u t k o w a Ł o!!TAK DALEJ!!!!! A co robi Pani K O P A C Z ?!i pan
          WIKIŃSKI ?Mają też panów MARSZAŁKÓW W SEJMIE -KOMOROWSKIEGO i OLEJNICZAKA . A
          jeszcze KTOŚ jest z SAMOOBRONY ,PSL I LPR , macie też marszłków w SEjMIE.
          Chłpy do roboty.Teraz na WAS czas!!!!!Ruszjcie na marszałków wojewódzkich i
          sejmowych.EFEKTY BĘDĄ!!!!!!
          • Gość: porucznik rezerwy Re: starszy szeregowy Suski olewa........jenerała IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.06, 18:46
            ............a cóż biedny szeregowy może ,ano tylko krytykować nic
            nowego!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka