Dodaj do ulubionych

Straż Miejska w Radomiu

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.06, 22:12
Dziś ok 19.15 byłem świadkiem jak dzielni strażnicy z narażeniem życia
przywracali ład, porządek,prawo i sprawiedliwość. Dzielna załoga wozu R 202
( nie mylić z R 102 )nie bacząc na grożące niebezpieczeństwo zatrzymała
sprzedającego truskawki mężczyznę.Jestem dumny , że moje podatki nie idą na
marne, że dzięki naszej współnej kasie żyjemy w najbezpieczniejszym mieście
świata. Załodze R 202 serdecznie gratuluję ujęcia grożnego
bandyty.Komendantowi Straży Miejskiej proponuję nagrodzić podwładnych
złotą oznaką " MYŚLENIE NIE BOLI"
Obserwuj wątek
    • Gość: aa Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.06, 22:22
      no cóż, w SM pracują ludzie w końcu, tacy czy inni ale ludzie, jedni bardziej
      ludzccy drudzy troche mniej.I miej tu do kogoś pretensje...ehhh
      • Gość: antypisuar Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 07.06.06, 22:52
        A czy to prwda że tam pracuje jakaś rodzina Fałka czy tez Rejczaków???
        • Gość: paka Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.06.06, 18:38
          wręcz przeciwnie, Tam pracuje komuch czystej wody, z nadania politycznego
          z poręki b, prezydenta AW. To ten typ, który był szoferem ake komuchy od razu
          awansowali go na szefa. No cóż, jaki szef taka straż.Ale to już tak jest
          z komuchami - nachapać się i dać tylko swoim, a po nas choćby potop.
    • Gość: mieszkaniec Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.06.06, 15:33
      przecież jak świat światem najłatwiej być silnym do słabszego
    • Gość: pipi Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.06, 15:54
      a ja plułam i wyzywałam załogę wozu R 202 i powiedziałam że żyję w
      socjalistycznym państwie jestem lesbijką i kocham pederasrów oraz pedofili
      natychmiast odeszli !!!
    • Gość: straznik Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.06.06, 16:55
      Rudy 102...wyobraż sobie ,że masz sklep,pięć osób na utrzymaniu,płacisz
      podatki,zapier...od świtu do nocy,a przed twoim sklepem na chodniku rozkłada ci
      sie gość i oferuje towar o 30%-50% tańszy i co robisz kur...dzwonisz pod 986 i
      go podpie...,a ci funkcjusze muszą zrobić wszystko tak jak nakazuje prawo, bo
      jeżeli nie to napiszesz na nich skarge,a kiraga przypier.. działe.Teraz tak,
      mieszkasz w blokowisku ,przed klatką małolaty bluzgają,a wśród nich twoja
      pociecha ty oburzony wypadasz z klatki i krzyczysz "czego czepiacie sie
      grzecznych dzieci" weżcie się za robotę bo ja płacę na was podatki,ale jak to
      samo robi dziecko sąsiada to bluzgasz i piepszy...ta Straż to nic nie robi,
      jeśli chodzi o łapanie bandytów to możesz zawsze poprosić swojego radnego,aby
      ten w interpelacji zapytał o wyniki SM i ci o nich powiedział bo sam nie masz
      odwagi tego zrobić.I na koniec jeżeli nie SM to kto ma to robić,może POLICJA
      dopiero byś pierdo...a jeszcze jedno życzę ci żebyś choć raz znalazł się w
      sytuacji narażenia swojego zdrowia lub życia w obronie innej osoby nie
      koniecznie ci bliskiej, to wtedy pogadamy i porada na twój ból głowy radzę
      panadol lub coś innego to może będziesz mógł myśleć.
      • Gość: brawo Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.06.06, 18:41
        brawo. KOCHAM STRAZ MIEJSKĄ. Mam tylko nadzieję, że w końcu
        wypier...........tego nieudecznika komucha, GARY - na pohybel z nim.
        • Gość: ed Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:49
          Straż nic nie robi pozytecznego
          • Gość: jas Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.radnet.pl 11.06.06, 18:14
            A co niby sensownego robią?U mnie pod blokiem rządzą dresiarze i co nikt ze
            strarzy nie patroluje mimo wielu interwencji.Za to na Kilińskiego i wokół urzędu
            parady mundurowych.A jeśli chcesz ich poznać wystarczy na moment zatrzymać tam
            samochód.Z okna szef najlepiej widzi jak pracują.
            • Gość: Jacek Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.31.udn.pl 11.06.06, 21:14
              Lepiej zamienić etaty SM strażników na Policjantów w stosunku 1:10 tzn
              redukcja , efektywniejsi będą a koszty utrzymania o wiele mniejsze.
              • Gość: Kuba Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:32
                A nie dziwi was dlaczego nie łapią tych z nielegalną kiełbachą a łapią tych z
                truskawkami .Tam też chodzi o podatki nie potrafię zrozumieć tego bałaganiku w
                Radomiu.
                • Gość: Strażnicy Miejscy Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:19
                  Po raz kolejny jesteśmy zmuszeni do zaprotestowania dotyczącego zlikwidowania forum
                  15 lat Straży Miejskiej w Częstochowie – pro publico bono.

Drugiej strony panującej prawdy w tej instytucji.

Nie jest łamany obowiązujący regulamin, natomiast po raz kolejny cenzor łamie
                  podstawowe prawo zagwarantowane nam w naszej Konstytucji.

Zdajemy sobie doskonale sprawę z obnażania na łamach tego forum prawdy, faktów
                  panujących w tej formacji.

Czy trzeba skończyć zaocznie Papieską Akademię Teologiczną w Częstochowie na
                  ul. Św. Barbary przy Wyższym Seminarium Duchownym aby dyktować prawo według
                  własnej koncepcji . Ponadto określiwszy się Mesjaszem to już można ………? .
                  Z-ca prezydenta p. Zdzisław Ludwin z całym Szacunkiem dla jego wieku i
                  posiadanych tytułów nie ma kompletnego pojęcia o nadzorze merytorycznym nad
                  strażą. Niejednokrotnie będąc informowany o Ł A M A N I U obowiązującego
                  prawa nic nie uczynił poza spotkaniem , które zakończył sformułowaniem ,, Jak
                  pojawi się wrzód” , to trzeba go przeciąć Podział na pracowników dobrych i złych
                  przypomina nam hierarchię panującą w klerze.
                  Żli to są ci , którzy mają własne zdanie i nie chcą wchodzić w szemrane układy
                  donosicielskie nazywane przez kadrę owocną współpracą. Kadra , która
                  niejednokrotnie łamała prawo i w dalszym ciągu łamie prawo zbiera powity w
                  postaci kasy i awansów , na które pracują podatnicy naszego miasta. Choć i my
                  też. Kadra , która jak to się mówi Bije swoje żony i nie tylko………!!!! .Jest
                  wzorowa pozostawiamy to państwa ocenie .( można to sprawdzić na Policji )*-
                  interwencje . Poświadczenia nieprawdy to chleb powszedni – ostatnio Prokuratura
                  Zawierciańska.
                  Natomiast gala Oskarów i c.d. nastąpi na forum ogólnopolskim jak to zniknie .
                  Dla ułatwienia podajemy że jednocześnie ukarze się w kilkudziesięciu miastach
                  naszego kraju jak i na poczcie elekt…. W zarządzie Angory . Zabawa dopiero
                  zaczyna się.
                  • Gość: STRAŻAK SIKAWKOWY Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 10:42
                    JA zapraszam STRAŻ MIEJSKĄ aby pospacerowała sobie przed blokiem
                    NIEDZIAŁKOWSKIEGO 19/21 w Radomiu i zobaczy jak 100-u wielbicieli przyrody
                    <PIESKI>
                    podlewają moczem psim i nawozi kupami nasze spółdzielcze place zabaw i
                    zieleńce przydomowe. Może spotkają się razem z ZARZĄDEM SPÓŁDZIELNI" NASZ DOM "
                    w celu omówienia problemu.Obok jest ul, BETONOWA 8 ,a tam wory niebieskie pełne
                    śmieci stoją na chodniku , a chwasty rosnące przy płocie mają po 1 metr
                    wysokości
        • Gość: minus Re: Straż Miejska w Radomiu IP: 58.233.74.* 25.06.06, 17:49
          Tak najlepiej jakby komendantem został jakis ksiądz może modlitwy pomogą
          naprawić tak zła wg ciebie straż miejską. A nie patrzysz frajerze ilu
          przestępców połapali, a ponadto jeśli facet z truskawkami stoi na chodniku to
          czyw londynie czy Moskwie czy Nowym Jorku straż lub policja by go przegoniła
          więc nie wal ściemy.
          • Gość: Kuba Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:53
            A może tak jeszcze odwiedziliby z jeden raz targowisko i halę na Koreii to
            jest wprost nieprawdopodobne żeby tylu handlowało nielegalnymi wędlinami gdzieś
            produkowanymi w spartanskich warunkach ludzie w jakim my kraju żyjemy.Niedawno
            właśnie moja znajoma bardzo odchorowała taką kiełbaskę,którą została
            poczęstowana.Może jednak ktoś ze Straży sprawdzi tą nielegalną swołoć.
        • Gość: gosciu glaj Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 17:25
          hehehe GARY do GAROWNI ;)
    • Gość: taaa Re: Straż Miejska w Radomiu IP: 81.15.190.* 26.06.06, 14:14
      zapraszam panó w czarnych mundurach na dworzec PKP w naszym Pięknym Radomiu. Co
      tam się dzieje! Przejść nie można, bo handlują papieroskami (i pies ich
      drapał), ale przytym palą i smrodzą w całych "szerokim" tunelu - pogonić ich
      nie można.
      Oprócz tego zapraszam Panów Strażników na ulicę Gagarina (obok gimnazjum bodaj
      nr 2). Już dwa razy ok. godziny 5:50 "śmignął" pomarańczony VW T4 i mało mnie
      nie zabił. Rejestrację miał podrobione i na pewno nie polskie
      • Gość: Jacek Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.31.udn.pl 26.06.06, 18:08
        Pytam kto i po co im kupiono ekskluzywne samochody ,piechotą piechotą -blizej
        ludzi, pogonic ich do pracy.
        • Gość: Piotr Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 23:08
          Czy telefoniczne zgłoszenie do Straży Miejskiej jest nagrywane jak na
          Policji.Czy interweniują w przypadku anonimów.Proszę o wiarygodną odpowiedz.
          • Gość: Obserwator Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.07.06, 10:34
            Interweniują Piotrze po 45 min. bo akurat nie mają samochodu, albo ekipa jest w
            drugim końcu miasta w przypadkach : wandali, dresiarzy, zle zaparkowanych
            samochodów i w innych przypadkach gdzie mogą oberwać.
            A interweniują w 5 min w przypadkach: siusiającego pieska, ratlerka bez smyczy
            i kagańca, babuleniek dorabiających do ręciny lub emerutury z pietruszką.
            A tak apropo czy srające dziecko lub człowiek dorosły mniej szkodzi zieleni niż
            zwierze bo na Osiedlu Nad Potokiem to plaga.
            • Gość: Maja Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:17
              Co do Staży w Radomiu to jest beznadziejna całe targowisko handluje
              nielegalnymi wędlinkami ci co mają mięsko i pytam kiedyś jedną z tych Pań jak
              one to robią że śtraż ich nie namierza .Odpowiedz mnie zaskoczyła mają swojego
              faceta który za parę groszy ich ostrzega .Uzyskałam odpowiedz szczerą aż dziw
              więc czego my naprawdę się boimy .Nieudaczników którzy tylko dokuczają
              kierowcom bo stanął pół metra za pasem parkowania paranoja.A Komendant z czego
              rozlicza swoich pracowników ,aA może też nie wie co jest w zakresie działania
              Straży .Może należy im przypomnieć Statut.
              • Gość: strażnik Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 14:57
                Jeżeli tum---nie zabierasz głos to chociaż powinieneś wiedziec jaki akt prawny
                obowiązuje w straży.Regulamin tum---nie, regulamin.
                • Gość: Maja Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 19:31
                  Tum.. to jesteś ty Strażnik.
                  • Gość: oko Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.radom.net 11.07.06, 07:54
                    szkoda naszych podatków - czas reakcji sprawdzałem ok. 40min w
                    przypadkach chuliganów , picia piwka .Proponuję zmianę nazwy na Straż
                    Pietruszkową.
                    • Gość: Piotr Re: Straż Miejska w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:13
                      Popieram ale nie wiem czy nie szkoda pietruszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka