Dodaj do ulubionych

Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :))

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 00:05
Jako pierwszą propozycję zglaszam sklepik spożywczy na ul. 25-go Czerwca 53.
Zapraszam, musicie to zobaczyć !!! Znudzone panie ekspedientki , wywołujące
strach u kupujących , nie zawsze skore do rozmowy lub uśmiechu , bardzo
wyluzowane - czasem po prostu im sie nie chce wstawać , czasem patrzą sie na
klientów zamiast podejsć do kasy a czasem rozładowują dwie butelki Pepsi
przez 15 minut i nawet sie nie spojrzą w strone lady a najpopularniejsze
zagranie to ważenie towaru dla siebie i dopiero jak skończą to mogę liczyć na
obsługę. Kupuję tam parę lat i dzień dobry usłyszałem dopiero z 8 miesięcy
temu jak im odebrali koncesję na alkohol. Paniusie wchodziły bez wazeliny
żeby tylko ktoś kupił bułeczke albo soczek. Masakra, autentyczna masakra i
porażka. Na razie traktuję je z uśmiechem i politowaniem ...
Obserwuj wątek
    • Gość: magunia Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 82.139.51.* 17.06.06, 00:22
      potwierdzam,mieszkam niedaleko tego sklepu,ale byłam tam może góra pięć
      razy,chociaż jest nieźle zaopatrzony.
      następny sklep to drogeria natura(ta mniejsza), w górze żeromskiego.panie są
      obrażone non stop,jakby pracowały tam za karę,mało tego, traktują każdego jako
      potencjalnego złodzieja,chodzą za tobą,głupio chwilę przy czymś dłużej postać,bo
      nie spuszczają z ciebie wzroku.(w tej drugiej drogerii dziewczyny są fantastyczne).
      • Gość: cola Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.07.06, 01:17
        O tak! Potwierdzam, dlatego do tej małej drogerii nie wchodzę już. Wolę iść
        dalej, tam Babeczki są fantastyczne!!
    • Gość: AFika Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.radom.pl 17.06.06, 11:57
      ja proponuję sam Żak na akademickim:
      - panie mają problem, że nie mają wydać (nie mam wydać, niech sobie pani idzie
      rozmienić)
      - na zważenie 2 pomidorów czeka się 2 minuty minimum
      - regularnie są złe ceny na półce, ale pani jeszcze się skrzywi jak zwrócisz
      uwagę i zażądasz zwrotu różnicy
      - jak zapytasz panią gdzie leży np. kasza w torebkach to pani spiorunuje cię
      wzrokiem że sama powinnaś poszukać
      przykładów może być jeszcze kilka ale te są wyraziste...
      jak wchodzę tam, to czuję się jak w pięknym PRL
      • Gość: Figa Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.216.udn.pl 21.06.06, 14:57
        Chyba Pani pomylyła sklepy albo jest Pani złośliwa ja też tam robię zakupy ale
        jestem obsłużona ok.
        • Gość: AFika Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.radom.pl 01.07.06, 21:58
          a może tam pracujesz?
          nie muszę poza tym być złośliwa tylko wypowiadam opinię, bo od tego jest forum
          szanowna Figo; przyznam że dużo zależy od zmiany jaka aktualnie tam jest,
          niemniej jednak wiele razy nacięłam się na wyższą cenę przy kasie i nie zostałam
          za to przeproszona - czasem wprost przeciwnie ("to nie musi pani kupować")
    • bystrzycanieklodzka Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) 17.06.06, 19:54
      Podchodze kiedys do okienka biletowego na dworcu Zach. w Warszawie. Patrze, a
      za nim pani rozwiazuje krzyzowke panoramiczna. Rozbawilo mnie to troche i
      skojarzylo ze scena z filmu Barei, bo gdy spytalam kasjerke o ktorej bedzie
      najblizszy autobus do Skaryszewa, mialam wrazenie, ze uslysze w
      odpowiedzi: "Nie ma takiego miasta Skaryszew. Jest Skarzysko. Skarzysko-
      Kamienna." Uslyszalam co prawda godzine odjazdu, ale smiac mi sie nadal chcialo
      i chce.
    • Gość: remrandt Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 82.139.36.* 18.06.06, 12:54
      ciekawe i nie nowe...proponuję spożywczy na traugutta,gdzie czeka się na
      obsługę tak długo,że swobodnie można by przeleciec ulicę wszeż i
      wzdłuż,zdążywszy zrobić zakupy na tydzień.co więcej,w innych sklepach mogą
      uraczyć klienta choćby jednorazówką,podczas gdy w proponowanym przeze mnie
      sklepie,choćbyś wychodził z 6 kg ziemniaków plus cukier i mąką,panie ABSOLUTNIE
      nie uważają za stosowne podać reklamówkę,jakby zakupy o wadze 10 kg mógłbys
      wsadzic sobie na plecy i głowę.ręce trzeba mieć wolne,zeby zamknąć drzwi,bo W
      SKLEPIE JEST KLIMATYZACJA!!!
      • Gość: market square Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.internet.radom.pl 18.06.06, 13:26
        A potem mówicie,że markety wykańczają sklepy osiedlowe.......... A tu tyle
        krytycznych uwag..... Ja zgłaszam sklep na Ustroniu gdzie paniom nie chce sie
        podawac towaru.....
    • Gość: konsument Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 14:14
      najgorsza w świecie obsługa jest w żabce na ul. Piłsudskiego!!!Aż sie niedobrze
      robi jak sie tam wchodzi.Zwlaszcza jedna pani...A do tego chyba im sie klima
      psuje bo non-stop 40 stopni i duuuuuuuszno!!!
      • Gość: Radomiak Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.06.06, 14:33
        Konsumencie idż na skargę do właścilela "żabki" na zapleczu i powiedz że ci
        jedna pani z obsługi nie pasuje i jak nie zreperują klimy to puścisz "pawia" bo
        Ci niedobrze i duszno od tej temp.40 stop.
      • Gość: fiets Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.06.06, 00:16
        Mnie się w Żabce na Piłsudskiego bardzo dobrze robi zakupy. Panie i dziewczyny
        bardzo miłe i uśmiechnięte, pogadać można przy obrocie walutą :) Może ty
        konsument niesympatyczny jesteś poprostu. Co do klimy to pomyśl o tych biednych
        istotach, które tam pracują pałko.
        • Gość: aa Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 157.25.31.* 07.07.06, 19:37
          a dziewczyny to już ne panie?
          • Gość: klient Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.216.udn.pl 07.07.06, 22:05
            Nareszcie ktoś się zlitował i zabrał z SAM-u przy Katowickiej te sprzedawczynie
            i kierowniczki, jak ta firma ma taki personel to się nie dziwię że ludzie do
            Was nie chodzą na zakupy, ale ok dwa dni są nowe sympatyczne Panie z
            przyjemnościa wchodzi się do sklepu bo i jakby przejaśniał gdzieś ten brud
            zniknął. I o to chodziło.
      • Gość: Majka Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:07
        Ja często robię zakupy w żabce na ul.Piłsudzkiego i uważam,że obsługa jest tam
        bardzo dobra,a ty "konsumencie" chyba rzadko robisz tam zakupy bo jakbyś
        posłuchał jakie wyzwiska padają na pracujące tam panie,i to za co?za to że
        poprosiły żeby przejśc obok,to byś się nie dziwił, że nie chodzą ciągle
        uśmiechnięte,a poza tym, bywa tak, że przez kilka godzin jest kolejka i nawet
        nie mogą zjeśc śniadania.W ogóle ile ty masz lat?10?bo rozumu w ogóle nie
        używasz, następnym razem to pomyśl zanim coś napiszesz. A o klimatyzację to
        pretensje do szefowej!
      • Gość: krycha Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:50
        a ty konsumencie chyba w ogóle nie bywasz w żabce bo ja mam inne zdanie, uważam
        że panie są bardzo miłe
    • Gość: to ja Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 14:28
      okropne pindy sa w drogerii na zeromskiego przy 25 czerwca!!!nie wchodzcie tam
      nigdy!!!w przeciwienstwie do drogerii na zeromskiego na przeciwko witolda.tam
      jest az za miło.pozdrawiam te panie.zawsze usmiechniete.
      • Gość: klientka Orsay M1 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.06.06, 17:43
        Paniuesie w ty sklepie biją wszelkie rekordy bezczelności. Choć jest to sklep
        sieciowy to niestety w radomiu standardy sieci nie obowiązują
        1. Panisie są niemiłe wręcz chamskie
        2 zawsze odpowiadjaą ze wszystko jest NA SKLEPIE
        3 nie chcą spojrzeć jakiego rozmiaru ubranko ma na sobie manekin z wystawy
        4. Ostentacyjnie zamykają 1 parę drzwi już najpoźniej pół godziny przed
        zamknieciem a drugą zostawiają otwartą tylko do połowy!
        5. Pół godziny przed zamknięciem zaczyna się też sprzątanie w calym sklepie i
        Panie zasuwają z odkurzaczem między nogami klientek!
        6. zabijają wzrokiem i nie tylko;-) kiedy wejdzie się tam kwadrans przed
        zamknięciem.
        7. Kiedy wybija godzina zamknięcia krzyczą na caly sklep czy ktoś coś jeszcze
        kupuje bo chcą zrobic raport kasowy-nie przejmując się że mnóstwo osób dopiero
        przymierza rzeczy i nie moze z góry podjąć decyzji czy to kupi
        Myślę że daleko im do kultury i nastawienia do klienta jakiego nie brakuje
        Paniom Ekspedientkom w Orsay'ach Warszawskich w Galerii Mokotów czy Arkadii
        gdzie do godziny 22:00 nikt nawet nie przymknie drzwi ani nie wyciagnie mopa!
        Może Panie powinny się wybrac na szkolenie do koleżanek z Wawy?
        • Gość: arti Re: Orsay M1 IP: 82.139.51.* 18.06.06, 22:03
          sklep spożywczy,niedaleko dworca przy przystanku w stronę ul.1905r.,chyba nazywa
          się "markecik"(były Klporter)-panie niezadowolone,że pracują,często nieaktualne
          ceny,łażą za klientami,a w ogóle ten sklep jest więcej czasu zamknięty niz
          otwarty,nie mam pojęcia co oni tam wtedy robią,liczą kasę czy co?porażka.
          • tomus2221 Re: Orsay M1 18.06.06, 23:12
            Ja tam zastrzeżeń nie mam do osiedlowych sklepów,miło jest nawet w Stokrotce na
            Zeromskiego,zawsze dzień dobry i do widzenia się usłyszy.A w Radomiu jak to w
            Radomiu ,wszystko najgorsze,wiec nawet w wielkich sieciach obsluga to
            porazka.Zawsze cos im nie wchodzi,bo kod nie taki,albo cos,a jak ktos juz
            kupuje jakas odziez,to ustawiam sie w innej kolejce,bo wiem,ze zaraz bedzie
            WIELKI problem.A tak wogóle to dziwi mnie brak klimatyzacji w M1,przeciez tam
            mozna sie udusic tak jest gorąco.
            • Gość: lopi Re: Orsay M1 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.06, 00:39
              stokrotka na żeromskiego to dobry sklep.Panie naprawdę są miłe. ostatnio
              zamiast wybrać się do najbliższego sklepu chodzę tam, bo obsługa miła i nikt
              nie patrzy na ręce, zawsze uprzejmie odpowiedzą, pomogą znaleźć towar i nie
              trzeba szukać długo sprzedawcy, żeby się czegoś dowiedzieć. Są kolejki przy
              kasach, ale panie są tak miłe, że ludzi to nie zniechęca. Przy kasie na wstępie
              słyszy się dzień dobry i widzi zadowoloną i usmiechniętą kasjerkę. Nawet te
              kolejki nie przeszkadzają tak bardzo
        • Gość: K Re: Orsay M1 IP: 82.139.44.* 19.06.06, 17:49
          Zdecydowanie Orsay M1. Przyłapałam jedną ekspedientę która udawała że jest
          klientką (identyfikator w takim miejscu byle by go ktoś nie zobaczył)właśnie
          wtedy gdy ktoś potrzebował jej pomocy.
      • Gość: jusia Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.udn.pl 21.06.06, 19:55
        też mam niemiłe skojarzenia z bywania w tym sklepie. zmrożone pindy.
      • Gość: lolo Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.07.06, 22:33
        zgadzam się sama stałam sie ofiarą chamstwa pani z drogerii na Żeromskiego
        blisko 25 czerwca, w tym sklepie nie ma testerów. Ekspedientka zrobiła mi
        awanturę, że próbuję kolor lakieru. Zapytałam o właściela, powiedziała, że sama
        jest właścielką i nic nie mogę zrobić. Więcej tam nie chodzę, nie wydam swoich
        pieniędzy w sklepie, gdzie kwitnie chamstwo
        • Gość: ploa Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.06, 00:53
          wyjątkowo nimiła obsługa w drogerii na żeromskiego na górze, nie mylić ze
          sklepem natura naprzeciwko witolda. To nie jest ta sama sieć sklepów,
          dowiedziałam się, bo sprzedawczyni zalazła mi za skórę i chciałam złożyć
          skargę, ale w sklepie natura na przeciwko witolda dowiedziałam się,że nie mają
          nic wspólnego z drogerią na żeromskiego przy 25 czerwca. Zamknąć ten sklep,
          albo wymienić personel, bo nic nie usprawiedliwia tak niemiłęgo traktowania
          klientów. Ten sklep zająłby pierwsze miejsce w konkursie "nieprzyjazny dla
          konsumenta". Przystępujcie więc panie sprzedawczynie do tego konkursu, bo to
          chyba największa szansa w waszej handlowej karierze
    • Gość: Mika Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 23:36
      Oczywiście meblolux na 1905 roku. Nie dość że warczą na wszystkich zwłaszcza te
      panie na dole sklepu, to jeszcze nie wiedzą co mają na sklepie. widziałam
      ja "eks-pedietntka" "zwróciła" uwagę pani z dzieckiem ok. 5 lat, żeby ne
      dotykało kanapy(dziecko zrobiło to tylko raz i trzymało się mamusi za rękę}
      Wywiązała się ostra dyskusja bo mamusia słusznie odburknęła coś pani zeby się
      nie wydzierała, nawiązała się wymiana zdań, po czym pani stwierdziła że dzieci
      nie przyprowadza się do takich sklepów albo zostawia przed drzwiami...
      • Gość: xxx Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.06.06, 00:03
        Number One SELGROS!
        • inquisor A to w Selgrosie są ekspedienci? 19.06.06, 12:48
          Bo do tej pory wydawało mi się, że to Cash&Carry, a nie detaliczny
          salonik...Jest obsługa, a nie ekspedienci i takie pisanie powinno dać do
          myślenia centrali, czy warto wydawać karty wstępu na prawo i lewo...
        • Gość: yyy, Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:28
          dlaczego?
      • Gość: ja Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:50
      • Gość: ja Re: Meblolux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:02
        Reakcja ekspedientki jest tu w pełni uzasadniona. Broni się przed utratą pracy.
        Już kilka lat temu była afera z tego powodu. Lokalna prasa zainteresowała się
        zachowaniem właściciela, który na chodniku przed sklepem ustawił dużą
        informację, która zabraniała wchodzić do sklepu klientom z wózkami nie tylko
        dziecięcymi lecz i inwalidzkimi - jest to zpch.
        Zakazu tego musiały przestrzegać pracownice pod groźbą utraty pracy. Jak widać
        sytuacja nie uległa zmianie.
        Myślę, że gazeta mogłaby zainteresować się tematem.
        Zazwyczaj w takich sytuacjach właściciel proponuje zamieszczenie artykułu
        sponsorowanego. Wtedy problem pozostaje nadal /zamieciony pod dywan/ a kasa dla
        redakcji.
    • comeback666 Hola hola 19.06.06, 00:11
      Hmmm...

Z jednej strony się nie dziwię im... Gdybyś ty - autorze tego postu -
      zapieprzał za 500 zł i nie miał liczonych nadgodzin - tak jak one - to ciekawe
      czy byś też był uśmiechnięty przez kilka godzin.

Z drugiej strony to ich praca i nie pochwalam tego.

Wiadomo - każdy jest tylko człowiekiem i ma dobre i złe dni. Może powinny one
      (tzn. panie ekspedientki) być bardziej uprzejme - ale i tak biorę je w obronę.

Pozdrawiam!
      • Gość: viki Re: Hola hola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:58
        No niby tak...jaka płaca taka praca. Ale w wiekszosci przypadkow one nie
        maja "zlych dni" tylko "zle miesiace".
    • Gość: jarosz Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.06.06, 11:58
      Warzywniak na Focha. Jak spytać czemu tak drogo to niegrzecznie powiedzą że
      wszędzie mają zły towar tylko u nich jest pierwsza klasa.
      • Gość: raa Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.udn.pl 29.06.06, 22:27
        Akurat tu się mylisz ! Kupuj na straganie zimą zmarznięte warzywa, latem zwiędłe z gorąca ! Ceny są wprawdzie wyższe niż właśnie na straganie, ale warzywa najwyższej jakości ! Obsługa jest właśnie super uprzejma, robię tam zakupy od kilku lat i nie zdarzył się ani jeden nieprzyjemny incydent ! Może problem leży po Twojej stronie
    • inquisor Firmowe Poczty 19.06.06, 12:51
      W wiekszości przypadków panie nie wiedzą, o co chodzi, poza przyjmowaniem
      zwykłych i poleconych- np. na Wiejskiej, paniusia daje znaczki do przyklejenia,
      folie do włożenia kwitków, niedługo będzie podtykała pieczątkę, aby sobie
      samemu przybić- a na dodatek jest strasznie irytująca...Za to ta z Leclerca ma
      chyba problemy ze stawami- wszystko robi w takim tempie, że naprawdę można
      złapać ciężką nerwicę...Trzy osoby z rachunkami za telefon i 25 minut czekania.
      • nina1955 Re: Firmowe Poczty 19.06.06, 13:10
        wRadomiy w kazdym sklepie jest obsluga no tylka wszedzie stoja babki obojetne
        albo mysla jakby tu naciac klijenta aby zrekompensowac niskie zarobki juz nie
        raz mi sie to przytrafilo pozdrawiam wszystkich
    • Gość: olo Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.06.06, 16:45
      przecież to nie ich sklep a jak pretensje to do związków !!! a takie
      bezrobocie !!!
      • Gość: wrrrrrrr Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.06.06, 21:51
        Rossman na Zeromskiego-Stare sprzed 2 lat szminki.Ochrona,która chodzi za
        każdym jak za potencjalnym złodziejem.Uszkodzone produkty na półkach.Obsługa
        ogranicza się do przyjęcia pieniędzy przy kasie.
    • aaklf Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) 19.06.06, 22:47
      narzekamy na obsługę ale często przyczyniamy się do właśnie takiego sposobu
      bycia handlowców - podobno radom jest kolebką zlodziei
    • Gość: tea... Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:51
      pani z obslugi z dagrasso jest beznadziejna, arogancka, wredna, poza tym mimo
      niskiego wykształcenia lub jego braku uważa się za krolową swiata...
      • elle-est-la Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) 19.06.06, 23:26
        Żabka na ul. Szklanej. Niewiarygodne jak potrafia byc aroganckie mlode panie
        tam pracujace.
        Odradzam zakupy ze wzgledu na fatalna obsluge, i ze wzgledu na fakt, ze zdarza
        sie tam towar, ktoremu minal termin waznosci, ale panie zakleily go naklejka z
        cena. KOSZMAR.
        • Gość: gość Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.wss.com.pl 21.06.06, 17:23
          Popieram, wczoraj robiłam tam zakupy,zbierałam pieniądze, pani stała i czekała
          na następnego klienta-poprosiłam, czy mogłaby włożyć mi zakupy do siatki( 3
          lody), szybciej bym odeszła. Usłyszałam, że nie jest jej obąwiązkiem pakowanie,
          w hipermarkecie też nie pakują. Zaskoczyła mnie tak bardzo tymi słowami i tonem
          głosu, że zaniemówiłam.
    • Gość: rembrandt hola hola riposta!!!!!! IP: 82.139.36.* 19.06.06, 23:45
      podejrzewam,ze znalazłaby sie niejedna chętna pani czy pan,który podjąłby pracę
      za 500 zł,(pod dachem,stałą i nieskomplikowaną)z pocałowaniem w rękę!!!!nie
      musisz miec szkoleń,znać języka,ciągle cos udowadniac,i wybijać się ponad
      resztę zeby nie trześć tyłkiem czy jutro nie będzie się bezrobotnym.nie ma,że
      za 500 zł pani moze kręcić nosem na klienta.jej praca WŁAŚNIE POLEGA NA TYM,ze
      ma obsłuzyć klienta!!!!czy to wielka filozofia zrobić to szybko i uprzejmie??!!!
      nie sądzę.a gość który broni takich leniwych,bądźmy szczerzy,sprzedawczyń,chyba
      sam jest panią z jakiegoś spożywczaka,gdzie żeby zważyć cebulę,najpierw trzeba
      postękac i najlepiej zredukować klienta do poziomu upierdliwego robala.niech
      pani się ujawni w jakim sklepie pracuje,obiecuję tam nie chodzić,i nie zajmować
      cennego czasu;)
      • Gość: rembrandt Re: hola hola riposta!!!!!! 2 IP: 82.139.36.* 19.06.06, 23:58
        ha!!!!i jeszcze,a to juz jest mistrzostwo świata!!!UWAGA!!!
        apteka na traugutta 1,i pan,który,żeby zrealizowac receptę,najpierw zajmuje się
        łamaniem szyfru,potem myśli,myśli,popuka w klawiaturę komputera
        (pasjans?),rundka w lewo,rundka w prawo,na zaplecze,tempem żółwia...i....prawie
        prawie juz masz wymarzony lek,ale pan cię mija,oko na komputer(ruch w
        pasjansie),po czym wraca,i ...leku nie ma!!żartwoniś:))))
        nie kupujcie tam prezerwatyw:)ok,niby normalna sprawa,ale poza tym,ze pan nie
        kryje się kompletnie z towarem,to własciwie robi z klienta skonczonego dewianta
        seksualnego.a niby po farmacji:)tam raczej nie uczą że antykoncepcja jest be?:)
        • Gość: Kajko Re: hola hola riposta!!!!!! 2 IP: 82.139.42.* 20.06.06, 23:52
          tak jest temu panu w tej aptece to "żółwie by pouciekały" ruchy ma zabójcze.A
          co do tych prezerwatyw też racja. dokładnie takie samo wrażenie odniosłem. Może
          on ni używa? Może jemu żona na drutach robi? zawsze to taniej i można wyprać?
    • Gość: panna młoda Re: Sklep "Miriam" na Witolda IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:17
      Sklep z sukniami ślubnymi "Miriam" na Witolda. Tam najlepiej kupować oczami.
      Nie wolno niczego dotykać (oczywiście nawet przez folię). Jak poprosiłam o
      przymierzenie to usłyszałam, że najlepiej poprzymierzać sobie w innych sklepach
      a do nich przyjść już po wybrany fason. Poszłam do innego sklepu, przymierzyłam
      i kupiłam a tam niech sie wypchają!
      • klopater A ja proponuje... 21.06.06, 16:40
        a ja proponuje sklep na ulicy J. Radomskiego - zakażym razem jak tam kupóje to
        mnie szlak trafia :/

pozdrawiam :]
        • comeback666 Re: A ja proponuje ci... 21.06.06, 18:39
          byś się nauczył poprawnie pisać po polsku!

Piszemy tak:
          za każdym razem, kupuję, szlaG trafia.

Brak ci solidnej szkoły synciu...
    • Gość: Lala Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.radom.pilicka.pl 21.06.06, 17:47
      "Zapraszam" do sklepu obuwniczego w leclerku ( dawne CCC )
      tam młode panie na cały głos opowiadają sobie o swoich randkach, wyczynach
      kulinarnych i innych sprawach zupełnie nie obchodzi ich to ,że ktoś jest w
      sklepie. Przyznam głupio im przerwac!!!! Panie chodzą za tobą nie przerywając
      pogawędki z kol. w drugim końcu sklepu. OKROPNOŚC
      • Gość: misia Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 82.139.36.* 21.06.06, 18:23
        kiosk ruchu koło Staroopatowskiej. gbur, niemiluch i prostak w kontaktach z
        klientami.już kiedyś o nim pisano. nic się nie zmieniło. najgorzej traktuje
        młodych kupujących, na starszych też warczy. kiosk parę metrów dalej przy elei
        jest cudownym i miłym miejscem do każdy ch nawet małych zakupów. nie znam w tym
        mieście gorszego miejsca
        • Gość: klient2 Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:37
          Sklep meblowy na 1905roku. Wiem, że to zakład pracy chronionej i istnieje
          prawdopodobieństwo, że można spotkać tam ludzi chorych. uzyskałem wiedzę na
          temat interesującego mnie artykułu, jednakże stwierdzam, że panuje tam
          specyficzna atmosfera wśród pracowników. Wyraźnie widoczny jest brak
          zaufania, "grobowy" nastrój, a pojawienie się właściciela przeraża. Obsługująca
          mnie Pani słysząc "rozmowę" jaką pracodawca przeprowadzał z koleżanką - drżącym
          głosem powiedziała - Boże, za godzinę kończę pracę, może dzisiaj do mnie się
          nie przyczepi".
          Zaskoczył mnie poziom rozmowy a właściwie to był monolog - chamstwo.
          Ktoś powinien się tym zająć. Jest przecież PIP.
          Dziwię się, że tam ktoś chce jeszcze pracować.
          • Gość: kluska Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 82.139.33.* 03.07.06, 12:28
            rzeczywiście w meblowym na 1905 Roku panuje specyficzna atmosfera, jednak wg
            mnie to nie z winy ekspedientów, tylko chyba jakiejś ich
            kierowniczki.Wielokrotnie z mężem oglądaliśmy tam różne meble i panie ze stoisk
            były miłe a jednocześnie nie nachalne (nie lubimy tego),ale kiedy zdjęłam z
            półki mały składany stołek i przeszłam z nim przez część sklepu żeby znaleźć
            ekspedienta i zapytać ile ich ma na stanie - nagle spod ziemi wyrosła chyba
            ta "kierowniczka" i nie zważając na nic na cały głos opier... ekspedientkę, że
            klient zdjął z półki towar i chodzi z nim po sklepie a ona tego nie
            dopilnowała... Cieszę się tylko, że "kierowniczka" chyba mnie nie widziała
            (stała obok mnie!), bo i mnie by się oberwało, że kradnę meble...
      • Gość: dawne CCC Leclerc Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 18:17
        Masz rację sprzedawczynie w tym sklepie (dawne CCC w Leclerc) to po prostu
        PRYMITYW. Słoma im z butów wyłazi a rozmowy jakie prowadzą donośnym głosem
        należałoby ocenzurować. Może i dobrze że nie mają czsu obsługiwać kupujących?
        Jeszcze by się ODEZWAŁY LUDZKIM GŁOSEM....
    • Gość: aga Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.207.udn.pl 29.06.06, 21:19
      faktycznie ochroniarz w starym Rossmanie chodzi krok w kork za tobą. Nie jest to
      miłe nawet pooglądac niektorych rzeczy nie można bo patrzy ci na ręce jakbyś
      przyszedł coś ukraśc
      • Gość: hihi Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 82.139.51.* 29.06.06, 22:09
        ten ochroniarz jest raz w satrym a raz w nowym(czesciej w nowym),oni się jakoś
        wymieniają.kiedyś weszlam do nowego rossmana i zobaczyłam,ze on
        jest,zrezygnowałam i poszłam do tego drugiego,właśnie dlatego,ze coś chciałam
        pooglądać i się zastanowic, a nie kupować "na szbkiego" z jego wzrokiem na
        plecach i rekach.ja wiem,ze ludzie kradną,ale on jest jakis przewrazliwiony na
        tym punkcie.
    • Gość: Konjo Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:11
      Dorzucam panie kasjerki z "Elei".
      • sono_andrzej Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) 29.06.06, 22:43
        Czytając te wszystkie wypowiedzi powstaje jeden wniosek. Ludzie wchodząc do
        sklepu przestają być ludźmi, przeobrażają się w klienta, który sprzedawcę
        traktuje niczym murzyna bez prawa do wszystkiego co ludzkie.
        Tak naprawdę to wszystko wina właścicieli tych handlowych przybytków, którzy
        płacą głodowe pensje, za które przychodzi się chyba po to by odbębnić 8 godzin.
        Z drugiej strony tzw. klienci nawet nie zdają sobie sprawy czym np. może
        skończyć się pośpiech Pana z apteki... Sprzedawca też jest człowiekiem, który
        chce pójść na przerwę śniadaniową, o czasie skończyć pracę. Ciekawi mnie czy ci
        wszyscy klienci wiedzą co to jest ciężka praca i czy też tak zasuwają w robocie.
        TROCHĘ WYROZUMIAŁOŚCI!!!
        • Gość: klientka ccc Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.centertel.pl 01.07.06, 09:40
          Niestety nie podzielam twojej opinii. Też pracuję w sklepie za 600,- a
          zachowanie obsługi wynika w głównej mierze z kultury osobistej każdego
          człowieka. Wyobraź sobie sytuację, że każdy jest sfrustrowany, że przyszedł do
          pracy np.urzędnik, lekarz, nauczyciel itd. Nie załatwiłbyś nic, bo każdy na
          każdego jest zdenerwowany. Niestety przychodząc do pracy problemy zostaw za
          sobą. Nie wyżywaj się na klientach. Klient naprawdę wszystko zrozumie tylko
          przekaż mu to co masz do powiedzenia w odpowiedni sopsób. Nie starajmy się
          usprawiedliwać chamstwa bo na to usprawiedliwienia nie ma. To trzeba tempić.I tu
          naprawdę nie chodzi o pośpiech i mało tego doskonale wiem co to jest ciężka
          praca i mimo to swoich klientów nie traktuję jak intruzów.
      • nancy08 Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) 14.07.06, 15:37
        Konjo, co do "Elei" masz rację, można spędzić cały dzień stojąc w kolejce...jak
        nie błąd z kodem to kluczyk, jak nie kluczyk, to rozmianka, a zanim
        kierowniczka zauważy czerwoną lampkę to klienci obrosną w pajęczynę. Z tym że
        wszystkie te niewygody to w 99% wina złej organizacji, a nie kasjerek-one mają
        tam najmniej do gadania, a zbieraja najwięcej wiązanek. A kierownictwo w końcu
        jest od tego, żeby tak zarządzać pracą swoja i kasjerów, żeby klienci nie
        cierpieli z powodu braku drobnych, nieuczciwych zmian cen, czy żle
        wprowadzonych do systemu kodów. Do niedawna sama pracowałam jako kasjerka w
        drogerii i musze przyznać, że dzięki temu mój punkt widzenia na ten problem
        zmienił się o 180 stopni. Dobra rada dla wszystkich wiecznie niezadowolonych i
        spieszących się klientów - zamiast wylewać swoje żale na kasjerkach, od razu
        proście kierownika zmiany:)
    • Gość: aga Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.207.udn.pl 30.06.06, 18:00
      ja nie mam nic do kasjerek i sprzedawczyń i wcale im nie zazdroszczę tej pracy
      ale ten ochroniarz!! przecież on tylko chodzi i obserwuje i mam wrażenie,że dla
      niego każdy potencjalny klient to złodziej.Podobny był kiedyś w Biedronce na
      Paderewskiego - prawie biegał między regałami, ale ostatnio go nie widzę i jest ok.
      • Gość: Ewa Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.sympatico.ca 01.07.06, 00:57
        Ludzie, po co nrzekac,przestancie kupowac w tych sklepach.Nie bedzie klientow,
        wlasciciel zainteresuje sie dlaczego i zaraz zmieni ekspedientki albo splajtuje.
    • Gość: klientkaCCC Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.centertel.pl 01.07.06, 09:28
      Ja proponuję sklep CCC w CH M1. Jestem akurat po reklamacji butów. Dowiedziałam
      się,że nie czytam co jest napisane na ulotkach malutkim drukiem, że nie znam
      zasad zwrotu towaru itd. Słuchali wszcyscy klienci przebywający w sklepie, jak
      troje młodych ludzi łącznie z ochroniarzem, który im wtórował, uświadamiali mi
      jaka to jestem głupia, że kupiła buty, które farbują, a ja chcę niewiadomo
      czego. Panie zachowywały się bardzo arogancko, wyśmiewały się ze mnie i
      potrakotowały jak intruza.W jednym miały rację głupi jest ten kto tam robi
      zakupy m in. ja. Napisałam do Centrali jaki odniesie skutek-jestem pełna obaw.
      UWAGA CENTRUM HANDLOWE M1 SKLEP CCC.
      • Gość: miki Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 15:50
      • Gość: miki Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 15:52
        absolutnie zabka na piłsudskiego.okropnosc.i rzeczywiscie goraco.panie robia
        łache.
        • Gość: asd Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 82.139.41.* 01.07.06, 16:13
          Wg mnie najgorsza obsluga, z jaka sie spotkalem jest w piekarni Jaroslawa Gajdy
          na poludniu, ale to moze mi juz tak zostalo (kilka lat temu), teraz podobno
          jest duzo lepiej.
          Wracamy do PRL :D
          • Gość: Anita 1988 Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.207.udn.pl 01.07.06, 23:36
            Dla mnie najgorsza obsługa jest w księgarni "ATENA" na Traugutta :]
            • Gość: Ranking Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 00:28
              1.Spolem na dole traugutta - koszmaros
              2.atena - tez sie zgadza
              3.najfajniej jest w dziale budowlanym praktikera.
              jedem pracownik zaszyty gdzis w wielkiej hali, zanim go znajdziesz musisz
              przeczesac calosc ze 4 razy. w tym czasnie, za ktoryms razem sam znajdziesz
              towar.
              • Gość: Lucid Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.07.06, 00:41
                RtvAgd w Echo...jakas pani siedzi za lada kiedys 10 minut stałem i czekałem
                zeby podeszła ale ta łaskawie mnie olewała dopiero po upomnieniu z fochem
                przyszła i cos odpyskneła... sklep jak sklep ale tej pani z za lady nie
                polecam...
          • Gość: Pawel Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.06, 21:54
            Jestes w bledzie,jest tak jak bylo,w ogole juz tam nie chodze
    • Gość: 8*8 Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:02
      Na pierwszym miejscu stawiam Cerrefour, ciagłe przekręty z cenami. Trzy dni
      temu udło mi sie wykryć towar o 110% drozszy niż cena podana na sklepie. Biedny
      sprzedawca sam nie wiedział co mówić. Właściwie to szkoda mi tych ludzi, bo to
      nie ich wina tylko kierownictwa, które absolutnie nie pokaże się na sklepie w
      takiej sytuacji. Drugi to Żak na osiedlu Akademickim. Odnoszę wrażenie,że tam
      zatrudnione są osoby tylko z błekitną krwią, i praca po prostu przynosi im
      hańbę. Tylko w takim razie co one tam robią. Uwaga tu też można kupić cebulę w
      cenie np. cytrusów. Radzę uważać.
      • Gość: informator Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: 80.51.246.* 03.07.06, 15:01
        Pani B. (nie chce piać imienia i nazwiska z indentyfikatora) z działu elektro w
        Selgrosie. Chciałem kupić 2 klimatyzatory dzieki obsłudze kupiłem w innym
        sklepie.
        • Gość: klient Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.53.udn.pl 03.07.06, 18:59
          Dla mnie najsłabszą obsługą sklepową jest pani i pan w Księgarni Technicznej na ul 25Czerwca.Patrzą tam na człowieka jak na złodzieja, a kupiłem w niej sporo książek .Do tej księgarni chodziłem od 1972r( gdy jeszce była na ul.Żeromskiego 1). Teraz problem sam się rozwiązał bo za sprawą "tej obsługi" zainteresowałem się kupnem książek w internecie i dużo lepiej na tym wychodzę.
          • Gość: gabi Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.udn.pl 06.07.06, 19:24
            Może to nie sklep,ale ponosi mnie na obsługę oddziału PKO w Minimalu.Długo
            bardzo długo i z wielką łaską.
            • Gość: aga Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:11
              zgodze się co do CCC w M1. Nie mogę powiedziec że wszyscy pracownicy sa straszni
              ale ukłony w stronę PANI KIEROWNICZKI która przy reklamacji powiedziała mi,że
              ona mi pieniędzy nie odda bo tak.... mam sobie buty wybrac z ich sklepu. Dopiero
              jak zapytałam czy wybierze mi także pastę do zebów i będzie mogę wydac pensję
              jak chcę bez jej zgody z kwasną miną zrobiła zwrot kasy.
    • Gość: Jola Sandomierska 16 IP: 82.139.44.* 04.07.06, 10:33
      W mięsnym sprzedali mi cuchnące i spleśniałe piersi z kurczaka !!!
      • Gość: CCC Leclerc Re: Sandomierska 16 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.07.06, 08:48
        Chciałam tam kupić buty, więc zapytałam grzecznie pani czy jest odpowiedni
        numer, przeleciała wzrokiem po pudełkach i z wielką satysfakcją w glosie
        oznajmiła mi, że nie ma. Cóż sama je sobie znalazłam w końcu. Ale za to
        narozwalałam pudełek ile tylko mogłam. Niech sprząta, jak jej sie nie chciało
        poszukac.
      • Gość: asd Re: Sandomierska 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:16
        i zjadłeś/zjadłaś to ?
      • Gość: asd Re: Sandomierska 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:16
        i zjadłeś/zjadłaś to ?
    • Gość: Obserwator Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.07.06, 10:50
      "11" przy ul. Sadkowskiej. Jeśli chcesz być obsłuzony szybko i sprawnie musisz
      być ŻULEM, bo normalny klient jest obsługiwany jak wszystkie Żule juz kupią.
      Kolejność musi być ;)
    • Gość: mohyl Re: Głosujemy na najgorszą obsługę w sklepach :)) IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 17:59
      to spróbujcie Biuro Obsługi Orange na Żeromskiego/róg 25 Czerwca. Kończy mi sie
      umowa i autentycznie po 7 latach rezygnuję przez nich z Orange ( dawna Idea)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka