Dodaj do ulubionych

Uczelnie walczą o studenta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:24
Parzelski świetnie wypromował WSH. Teraz próbuje to samo z Politechniką.
Zapomniał tylko o jednym WSH wchodziło na rynek jako nowa szkoła,
Politechnika ma "wyrobioną" markę i te same chwyty nie zadziałają. Sam
zacząłem studiować na dziennych ale Politechnika okazała się za droga nie
stać mnie było na wkładanie stówek do indeksu. W tym roku skończyłem WSH i
uważam, że w tej chwili jest to najlepsza szkoła w Radomiu.
Obserwuj wątek
    • Gość: kudlaty79 Re: Uczelnie walczą o studenta IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:50
      czlowieku, jesli na politechnice musiales wkladac stowki do indeksu, to znaczy
      ze marny z ciebie student. sam konczylem ta szkole i przy wlozeniu odrobiny
      wysilku, skonczenie jej jest po prostu spacerkiem. Pozdrawiam.
      • kloeer Re: Uczelnie walczą o studenta 27.06.06, 17:57
        Ja też kończyłem Politechnikę i nigdy nie wkładałem niczego do indeksu (no może
        poza kartą ocen). Mój poprzednik ma troche racji: wszędzie znajdą sie ludzie,
        którzy, jadą przez całe studia na poprawkach i po najmniejszej linii oporu jest
        taka możliwość. Większość ludzi jednak zdaje sobie sprawe że obecnie mnóstwo
        magistrów pracuje np. w sklepie czy w obsłudze sprzątającej, także jak idziesz
        już na studia to można się czegoś się nauczyć i nabyć nowe umiętności,po to by
        później mieć lepszy start w znalezieniu pracy.

Co do WSH słabizna i tyle, co tu dużo mówić. Ci którzy mają kasę na wywaleniu
        lub chcą bez większych problemów mieć dyplom idą do takich szkół jak WSH.
        Referaciki, obecności ... i semestr do przodu ze średnią 4,5.
        U mnie na Polibudzie tego nie było. Każdy egazmin trzeba było zdać. Z ręką na
        sercu na całych dziennych studiach miałem tylko dwa referaty i to na
        zaliczenie, a koledzy z WSH, WSFiB co semestr po 5.

Teraz co do promocji to rzeczywiście jest zauważalna, chociaż we wcześniejszych
        latach też jakoś reklamowali PR. A co to za gość o którym pisałeś, bo nie
        kojarzę nazwiska?
        • Gość: gość Re: Uczelnie walczą o studenta IP: *.internet.radom.pl 27.06.06, 22:22
          Chyba pomyliły ci się uczelnie. Jeśli uważasz że na WSH każdy ma 5 za referacik
          czy frekwencje to się grubo mylisz. Sam skończyłem tą szkołe i musiałem zdawać
          egzaminy, a o referatach na zaliczenie w ogóle nie było mowy. A i egzaminy nie
          każdy zaliczał od razu tylko były poprawki. I nie pisz głupot że na polibudzie
          to taki nie wiadomo jaki poziom jest, bo niczym się nie rózni od Wsh czy innej
          szkoły. Robiłem na polibudzie mgr i wiem że tam bez problemów były egzaminy
          zdawane przez większość, gdzie połowa roku pisała razem.
        • Gość: steve Re: Uczelnie walczą o studenta IP: *.228.udn.pl 27.06.06, 22:27
          Parzelski podobno w 2005 się przeniósł do Warszawy a tu słyszę że znowu w
          Radomiu? Kto wie niech coś napisze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka