Dodaj do ulubionych

Nowy samochód Biskupa Radomskiego

IP: *.microsoft.com 10.07.06, 10:16
Może jeszcze nie wszyscy wiecie ale nasz Biskupik będzia miał nowe autko!
całkiem niedrogie bo kosztuje pond 100.000 PLN!!! czyli z tacy od parafianina
po 1 ZŁ i 100.000 osób złożyło się minimum na nową furkę. A może trochę
skromności Biskupiku? Niby księża się wożą, ale chyba nie aż tak a wzorce
powinny płynąć z góry - Oj! Zły przykład daje nasza władza (kościelna) Info -
pokątnie od jednego ze znajomych dilera samochodów - pewne źródło!
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.07.06, 10:38
      Biskupowi potrzebne jest szybkie i dobre auto, aby: mógł szybko przemieszczac
      sie między wiernymi, aby miał klimatyzację by się nie pocić, a tak na serio to
      zgroza, a gdzie nauki sprzeciwiania się czci mamonie, a może ich to nie
      dotyczy.
      • Gość: franz Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:01
        Jeszcze jedna uwaga: Na Mercedesa każdego bogacza złożyli się biedni ludzie.
        Np. na 1 mld zysku Solorza w 2005 roku składają się wszyscy, którzy kupują
        wyroby firm reklamujących się w Polsacie. I co?
    • Gość: franz Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:58
      Dlaczego to zły przykład? Chyba jest to dobry przykład: ludzie, starajcie się,
      dobre samochody są też dla was i nie ma nic złego w dorabianiu się majątku. A
      ubóstwo to ślubują franciszkanie, a nie normalni księża.
    • Gość: wesoła Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:29
      To znaczy, że franciszkanie są nienormalni?
    • Gość: Daria Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:36
      Juras,,,, a co to jest 100000. Ja jeżdżę po ponoć "bezrobotnym" Radomiu autkiem
      za 250 000.
    • Gość: Aga Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.microsoft.com 10.07.06, 16:05
      No tak Tanie Państwo!
    • Gość: hej Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:19
      Aga i Juras to ta sama osoba, choć ma już 2 płci
    • Gość: dg Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.07.06, 16:33
      a dałes mu na to?
      • Gość: Jozefa Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.07.06, 01:29
        Jak jestes strachliwy i boisz sie piekla ,ktorym straszy KK to dawaj na
        tace /przepraszam AUTKO /.Odkad w naszej parafii biskup zmienil proboszcza to
        co niedziela na kazdej mszy ciagle slyszalam nagabywania,wrecz zadania
        wplat/nie tylko tacy/ i bardzo dluga liste dlugow i potrzeb parafii.Choc minelo
        juz 4 lata dlugi ciagle istnieja i powiekszaja sie co nie przeszkadza
        mieszkajacym tam ksiezom zmieniac samochody i lokum
        • Gość: Marti Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: 213.195.149.* 11.07.06, 13:34
          A co na krowie ma jezdzic.
        • Gość: aga Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.internet.radom.pl 15.07.06, 10:56
          hehe u nas tez sie proboszcz zmienil i tez non stop gada o dlugach i braku
          pieniedzy:)domyslam sie ze nalezymy do jednej parafii:golebiow 2?:)
    • Gość: Tomek Do Jurasa IP: *.pronet.lublin.pl 11.07.06, 06:38
      Moja żona niezwykle trafnie nazywa takich, jak ty: Polaczek, zawistny Polaczek
      obdarzony Schadenfreude (ale pewnie twój rozumek nie ogarnia tego pojęcia). Nie
      będę polemizował z porypem (to też określenie kochanej żony). podwiń więc ogon i
      siedź cicho, ćwoku (to moje ulubione okr.)
      Z wyrazami pogardy i politowania

Tomek
      • Gość: kici Re: Do Jurasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:45
        A Ty Tomku oczywiście jesteś Polakiem a nie polaczkiem, ale z pewnością nie Katolikiem. Z Twoich ust zieje jadem. Brak Ci chrześcijańskiej miłości bliźniego. Chrystus uczył : szanuj bliźniego swego, jak siebie samego. Znasz to ? Gratuluje niepolaczku charakteru.
      • Gość: helmut Re: Do Jurasa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 00:38
        Pantofel.. żona to, żona tamto. Żona rządzi, podwiń ogon i siedź cicho.
        Geistesschwache..
      • Gość: SA -JURASA Re: Do Jurasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:01
        MYSLISZ, ŻE ŁĄCZY NAS" KLASA' TY JASTEŚ KUT.. A JA MAM KUT..A
    • Gość: parafianin Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.07.06, 23:43
      A konkretnie czym bedzie smigal ???
      Ale konkretnie.
      • Gość: won dyskredytowanie Biskupa Radomskiego IP: 82.139.48.* 11.07.06, 23:46
        Tym czym dotychczas. Nie widzisz,że to jakaś sekta próbuje zamieszać.
        • Gość: Opus Dei Re: dyskredytowanie Biskupa Radomskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.06, 18:41
          Sekta? Nie dziwię się że w Radomiu jest tak jak jest skoro wszyscy są posłuszni
          PIS i klerowi, no ale taki wybór!
      • Gość: rePrafianien Re: Jaki samochód Biskupa Radomskiego? IP: *.makler.local / 195.187.134.* 13.07.06, 10:37
        Samodział marki..<Ciupas Prinz IV>> vide. Zaporożec albo inny Schnellzug.
    • Gość: Parafianin Do Jurasa IP: *.udn.pl 12.07.06, 19:43
      Oj coś mi się widzi drogi Jurasie, że Twojej złotówki w tym samochodzie nie ma,
      więc po co ta gadka?
      • Gość: TOGO Re: Do Jurasa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.06, 23:55
        Nie wiem dlaczego władze kościoła nie mogą być krytykowane. Czy obnoszenie się
        bogactwem jest lojalne wobec parafina którzy przymierają głodem??? Możliwe że
        tak kiedy Ci ślepo wierzą i nie widzą nic złego, bo to jednak świętość - można
        się nią zasłonić i żyć w luksusach, a przecież łatwiej wilbłądowi przejść przez
        ucho igielne niż bogatemu wejść do Królestwa Bożego.
        Ale jak widzę na forum poparcie dla Mrcinkiewicza na prezydenta Warszawy przez
        Radomian to mi się przykro robi. Wszyscy wierzą w te bzdety!!!Sam się podał do
        dymisji, sam przyjął świetną propozycję. LUDZIE!!! opamiętajcie się i
        zapomnijcie o polityce i politykach!!! Oni żyją na Was jak pasożyty!
        • Gość: spadajcie Re: Do Jurasa ogórasa IP: 82.139.48.* 13.07.06, 09:12
          Dlaczego czepiacie się odynariusza a nie np wojewody, który i samochody i
          kierowcę i benzynę ma z naszych pieniędzy.
          • Gość: TG Re: Do Jurasa ogórasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:17
            ja zrezygnowąłbym na miejscu biskupa z dealera, którego pracownicy dopuścili
            się zdrady tajemnicy służbowej.
          • Gość: JA Re: Do Jurasa ogórasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:54
            Dlatego "debilu",że wojewoda co tydzień na mszy nie ......gada o braku kasy i
            żebyśmy żyli skromnie ale uczciwie.Ale ty tego nie rozumiesz
            najwyraźniej.Dzieci nie mają co jeść a kler się wozi i śmieje się z
            głupich "wiernych".SZLAK MNIE TRAFIA a głupota i ciemnota ludzka nie zna
            granic!!!!!!
          • Gość: andrzej Re: Do Jurasa ogórasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 00:23
            jasne
    • Gość: aaa Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:45
      Czego sie czapiacie. Jak nie chcesz to nie dawaj na tace, a nie wylewaj tutaj
      swoje zale. Niech sobie kupuje fure nawet za pol miliona, a mi to wisi i
      powiewa.
      • Gość: spectre Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: 82.139.8.* 18.09.06, 11:50
        >Czego sie czapiacie. Jak nie chcesz to nie dawaj na tace, a nie wylewaj tutaj
        >swoje zale. Niech sobie kupuje fure nawet za pol miliona, a mi to wisi i
        >powiewa.

wiesz to chyba do końca nie tak jak myslisz? a co powiesz o ,, skromnym,, datku
        państwa na Świątynie Opaczności Bozej ? o pensji dla ksiezy w szkołach
        za ,,bezpłatną,, jak miało być nauke religii ? - a pensje ksiezy kapelanów to
        też nie z Twoich/naszych pieniędzy ???
    • Gość: Czereśniak Re: Nowy pojazd..czarnych..! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:19
      Autami to jeżdżą ich kierowcy a purpuractwo czerwono/czarne korztysta z serwisu
      mobilnego < Pierzaste Ptaki>...niedawno taki jeden niebieski pierzasty mobli
      chłopu czereśnie chciał objadać na działkach k.Wsoli, nawet strzałami z
      dubeltówki odstraszali toto..! A pana Biskupa to ostawcie w spokoju,
      niegodziwcy jedni!!!
      • darek_liryk Re: Nowy pojazd..czarnych..! 13.07.06, 15:18
        Przypominacie gospodynię księdza proboszcza, która mu zazdrości że prałatem
        został.
        • Gość: re:liryczny_druś Re: Nowy pojazd..gospodyni czarnych.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:52
          Ty, darek...to ta <liryczna gospdyni> - materac czy garkotłuk...albo jedne z
          trzech sancówna ...klamce, skoro bliźnich sądzisz wg siebie???
          • Gość: Obserwator Re: Nowy pojazd..gospodyni czarnych.. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.06, 08:01
            Pani kiedyś która zbiera na Budowę Kościoła na Grzybowskiej powiedziała mi "
            nie można krytykować księży to nie przystoi jesteśmy my a nad nami KSIĘŻA".
            Chyba dobry cytat prawda?? :)))))
          • Gość: won Re: Nowy pojazd..gospodyni czarnych.. IP: 82.139.48.* 15.07.06, 11:59
            Co to za bełkot. Facet chyba za dużo wciągnął do nosa.
            • Gość: max Re: Nowy pojazd..gospodyni czarnych.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 11:50
              A ja uważam że powinniśmy się cieszyć że Biskup będzie jeździł nowym autem... O
              nas też to świadczy...
    • Gość: ewangelista Biskup - Fiskus IP: 89.241.121.* 18.09.06, 01:35
      Ja jestem zwolennikiem najważniejszej ewangeli co kosciół jej nie uznaje.No i
      nigdy nie uzna bo nici byłyby własnie z takich fur itd.Tak wiec kto chce niech
      daje ,ale ja nie dam nic.I nadal jestem w mniejszym grzechu niż "oni" sami
      szastając tak na prawo i lewo.A jak sie myle to niech ktoś mnie uświadomi i poda
      przykład komu "oni" pomogli finansowo ??? No bardzo prosze ??? Jest taka osoba ???

ps.Szkoda mi tylko tych babinek co zasuwaja w tych "molochach" a taki niby
      "gospodarz nawet palcem nie kiwnie,bo sie schynął.
    • Gość: olo Re: Nowy samochód Biskupa Radomskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.09.06, 19:05
      a te socjalistyczne partie biorą 3 % z budżetu państwa i nikt nie narzeka !
      narodowy socjalizm górą !!! biskup kupił auto z datków a Lepper i inni
      socjalisci okradają nas na chama !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka