Dodaj do ulubionych

Profesjonalizm w PKO BP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:31
A właściwie brak profesjonalizmu - jak na XXI wiek, w którym nam przyszło
egzystować. Sytuacja:
środek dnia, oddział PKO BP na Czachowskiego;
osoby dramatu:
3 panie w kasach
tłum zainteresowanych
sytuacja bieżąca:
2 panie /pracują ale tego nie widać/ - herbata zasłania
1 pracuje
tłum czeka

1 pani w kasie: uuuu, ale ludzi .....
2 i 3 pani w kasie: nooooooo ......
{tłum czeka}

pani 3 w kasie: siorb, siorb /herbatka/
tłum: buuuuuuu

pani 2 w kasie: chamstwo
pani 3: siorb
tlum: buuuuuuuuuuu

ja: wyszedłem nie dałem rady czekać /zajęło mi to ponad pół godziny/ -
została tylko żona bo się uparła, że skorzysta z usług banku.
Obserwuj wątek
    • rainbow22 Re: Profesjonalizm w PKO BP 17.07.06, 19:52
      hehe normalka
    • Gość: Arek Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:53
      No niestety ale w PKO BP to jeszcze zostały przyzwyczajenia PRLowskie. Sytuacje
      rodem z komedii Bareji jak widac jeszcze są tam normą. Dlatego ja już 10 lat
      temu uciekłem stamtąd z kontem. Tyle jest teraz banków, że do wyboru do koloru.
    • Gość: lolek Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:54
      skoro korzystasz z internetu, to czemuz nie mozesz
      skorzystac z roznych uslug internetowych bankow?
      jesli nie lubisz czekac w kolejce?

pani w okienku, tez nie jest robotem i prawo wypic herbate,
      co w tym dziwnego? co innego gdyby w tym czasie brala narkotyki...

uprzedzam Twoje pytanie, nie pracuje w banku ani moja rodzina tez
      • rainbow22 Re: Profesjonalizm w PKO BP 17.07.06, 20:12
        lolek - aby korzystać z usług internetowych trzeba najpierw zgłosić się z tym
        do banku niestety.....
        • Gość: lolek Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:44
          mylisz sie w tym wzgledzie
          • rainbow22 Re: Profesjonalizm w PKO BP 18.07.06, 21:43
            Może....ja mówię na swoim przykładzie :-)
      • Gość: Ewa Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: 80.249.4.* 18.07.06, 08:16
        korzystam z Inteligo tyle, ze gotówę czasami trzeba wpłacic fizycznie - u
        kasjerki w banku i wtedy rzecywiscie mozna sie przenieśc w czasy PRL-u
      • Gość: {:> Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 21:37
        Otóż ofiarą banku /jak już wspomniałem/ jest moja żona - ja swoje konto mam u
        konkurencji - i gdyby nie internet to pewnie też klął bym na czym świat
        stoi .... bo bank to bank i swoje odstać musisz :)
    • agamama123 Re: Profesjonalizm w PKO BP 17.07.06, 20:50
      Tak samo jest w BGŻ:)
      Ostatnio wysłali mi nową kartę na nieaktualny od 3 lat adres. I jeszcze sie
      tłumaczyli, że widocznie ja nie zgłosiłam zmiany adresu. A comiesieczne wydruki
      przychodziły jednak tam gdzie powinny... Cóz załozyłam konto internetowe i mam
      problem z głowy.
      Aby takie konto załozyc wizyta w banku jest zbedna - np. Inteligo - załatwiasz
      wszystko via net i telefon.
    • Gość: klient PKOBp Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: 82.139.44.* 17.07.06, 23:04
      Tak,na Czachowskiego ten oddzial jest tragiczny - przyjmuja klientow jeden obok
      drugiego, a wyglad tego oddzialu.... dlugopisy w cukierniczkach sprzed 20
      laty...mamy nowoczesny oddzial:-)
      • Gość: aga Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.internet.radom.pl 18.07.06, 11:47
        trzeba jeszcze dodac ze nie maja tam klimatyzacji a przy takiej pogodzie jaka
        mamy od dluzeszego czasu pobyt tam jest bardzo meczacy;//
        • Gość: Maja Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:08
          na Traugitta nie jest lepiej. zakładałam konto w tym banku będąc studnetką i przydzielono mi limit na kartę do bankomatu na 100 zł dziennie. do dnia dzisiejszego nie moge go zmienić ponieważ nie zakadałam konta w oddziale w którym chce to zrobić. co najśmieszniejsze to nawet jeśli założymy kinto w drugim koncu Polski to wszelkich zmian np limitu na karcie musimy dokonać w oddziale gdzie zakładaliśmy konto-bez sensu!
          Nie wspomnę już o kilku sytuacjach kiedy to tłum czekajacych ludzi wywoływał panie z zaplecza, które gawędziły sobie przez telefon lub między sobą albo wzywano kierowniczke żeby przywołała personel do pracy;-)
          Co do potrzeby picia to jak najbardziej panie z banku nie są wielbłądami i też pić muszą-bezapelacyjnie;-)
          • Gość: zniecierpliwiony Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.ats.pl 18.07.06, 15:43
            Znam ten bank i te kolejki do okienek :). Dwie panie góra trzy w porywach na 7
            okienek, kolejka wychodzi do drzwi wejsciowych i oczywiście zółwie tepo pracy
            kasjerek. Czekam z utęsknieniem na spłatę zadłużenia w tym banku i uciekam do
            innego
            • Gość: jas_fasollasido Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.ats.pl 18.07.06, 16:32
              Od kilku lat jestem w mBanku i jest zadowolony.
              • iontichy Re: Profesjonalizm w PKO BP 18.07.06, 16:54
                A ja w Inteligo. Zaleta: bezprowizyjna wpłata gotówki w PKO BP.
            • Gość: AFika Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.radom.pl 18.07.06, 16:58
              często (min. 1 na m-c) chodzę do oddziału na Czachwskiego i wiecie co mnie
              najbardziej razi? zgredy, które umieją tylko narzekać... kiedyś tak zaczęli
              narzekać, że po prostu powiedziałam co myślę. Na pewno kasjerkom "lepiej" się
              liczy kasę przy takich ludziach.. jeśli bank ma wyjść z PRLu to jego klienci
              także. Obsługa klienta rzeczywiście mogłaby być szybsza i lepsza, jak ucieknie
              im więcej klientów to może się ockną...
              • Gość: sprawiedliwy Re: Profesjonalizm w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 22:03
                sama krytyka pracowników PKO BP SA -proszę sie postawić w sytuacji
                pracowników,którZy nie pracuja wolno tylko to wszystko przez biurokracje tych co
                tworzą prcedury i stosy dokumentów, a że nie wszystkie okienka czynne ? ..Szkoda
                ,że to skupia sie na tych z najnizszego szczebla.Dlaczego skarg nikt nie pisze
                do władz nadrzędnych.Ja nie zazdroszczę tej pracy w stesie z powodu
                niezadowolenia klientów i ciągłym pośpiechu . Pracownicy banku to nie
                roboty..,razi picie napojów w takie upały?...chwila przerwy też sie należy,...a
                że nie ma kto zastąpić?...tylko interwencje klientów może mediów u władz banków
                (nie tylko PKO) może coś zmieni...Diś praca w banku z kolejkami i ze
                zrozumiałych względów niezadowolonymi klientmi to ciężka harówka a nie ciepła
                posadka..Obserwuję i nie zazdroszczę
                • forr Re: Profesjonalizm w PKO BP 19.07.06, 23:53
                  A co klienta stojącego w kolejce 30 minut obchodzi, że pracownik ma procedurę
                  zbyt skomplikowaną, jeżeli bank sam problemu nie dostrzega?
                  Może dostrzeże odpyw klienta do konkurencji.
                  Sam zlikwidowałem rachunek w PKO na Czachowskiego z powodu udzielania
                  informacji w tej samej sprawie diametralnie różnej, co uzależnione było od
                  osoby aktualnie siedzącej na stanowisku do obsługi kont osobistych.
    • Gość: Henio oświetlenie wejścia PKP BP IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.07.06, 17:05
      Wejście jest oświetlone dwiema lampami halogenowymi 2 x 500 W a starczy jedna
      150 W. Bez pojęcia działają służby techniczne tego Banku.
      • Gość: BANKOMATKI Re: oświetlenie wejścia PKP BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:04
        PROSIMY O TO ABY ZMNIEJSZYĆ OŚWIETLENIE S Ł O N E C Z N E BANKOMATÓW NA
        PLACU KONSTYTUCJI I PRZY UL, TRAUGUTTA.Jak świeci słońce to ekrany w
        bankomatach są nieczytelne !!!!!! , a klawisze parzą w palce!!.Przy placu
        Konstytucji można bankomat postawić w oknie od strony postoju taxi i ekran
        będzie czytelny. Można zrobić większe daszki nad bankomatami .Można wstawić do
        wnętrza i wtedy będą czynne w godzinach pracy BANKU. ALE COŚ NALEŻY ZACZĄC
        ROBIĆ.
        PRZECIEŻ TEN BANK ze strategicznym kapitałem włoskim prznosi krociowe
        DOCHODY??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka