Dodaj do ulubionych

Walka z psimi odchodami

IP: *.ats.pl / *.ats.pl 24.07.06, 21:45
Sąsiad, co dzień wyprowadza swojego psa pod moje okno czy to oznacza, że
jeżeli zadzwonię na straż miejską to za to, że pies załatwia swoje potrzeby
fizjologiczne pod moim oknem sąsiad dostanie 50 zł mandatu??? Panie, Ruszczyk
proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: ant azor Re: Walka z psimi odchodami IP: *.orange.pl 24.07.06, 22:12
      Zanim dyrektor Ruszczyk się wypowie (jeżeli zrobi) mogę powiedzieć Pani
      Katarzyno, że zasadniczo tak z tą tylko róznicą, że jeżeli trawnik za Pani
      oknem jest własnością jakiejś spółdzielni mieszkaniowej to sprawa się
      komplikuje. Kiedyś próbowałem takie upomnienie na sąsiedzie wygenerować, to od
      straży miejskiej się dowiedziałem, że powinniennem poskarżyć się w swojej
      administracji , a ta jeśli sprawa będzie miała charakter notorychny może
      skierować sprawę do sądu grodzkiego...
      • Gość: roch Re: Walka z psimi odchodami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:55
        A co zrobić na osiedlach, gdzie koszy na śmieci ze świeczką można szukać? A nie
        przeszkadzają wam sterty śmieci,puszek,worków, porozbijanych butelek.Sprawy
        fizjologiczne to temat zastępczy?
        • Gość: paula Re: Walka z psimi odchodami IP: 193.111.144.* 25.07.06, 08:57
          a co z psami bezpańskimi? które wiadomo, robią gdzie popadnie...
    • Gość: golebiara Re: Walka z psimi odchodami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 08:19
      A co urzad ma zamiar zrobic z zasranym przez ptaki parkiem kosciuszki?
      Komu wreczyc tekturowe pudelko i worek po zakupach.
      Tak na marginesie to worki sa nieekologiczne, na zakupy winno sie chodzic z
      materialowa torba.

"...bardzo dużo już zostało ukradzionych i zniszczonych ... możliwe, że to
      złośliwe działania niektórych właścicieli psów ..."

Ja bym raczej stawiał na kosmitow!
      • Gość: ela Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.06, 10:22
        czy ktoś przechodził główną aleją parku tak po 19-ej? tragedia!!! Ptasie
        odchody lecą jak grad z nieba , a smród taki , że dech zapiera! Czy tak
        powinien wyglądać park w śródmieściu miasta? Tyle szumu było podczas
        odsłaniania pomnika Kochanowskiego ,ale to front parku , a wewnątrz wielkie
        g...Zapraszam na wieczorny spacerek władze naszego miasta.
    • Gość: m Re: Walka z psimi odchodami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:17
      po psach nalezy sprzatac! a kary sa za małe. dlaczego mam omijac g.. jakiegos
      kundla!!
      • Gość: Gosia Re: Walka z psimi odchodami IP: 193.111.144.* 25.07.06, 09:28
        powiedzcie mi prosze lepiej co sie dzieje z pieniędzmi tzw. "podatkiem" za psa
        który nalezy opłacic w mojej spółdzielni- 50zł??? za co ja mam to zapłacić?? bo
        prawdę mówiąc myślałam że to opłata za sprzatanie po psie.
        • Gość: ela Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.06, 10:33
          Że po swoich pupilach trzeba sprzątać , nie podlega żadnej dyskusji, ale
          powiedzcie mi co zrobić z zawartością tej torebki ? Np. na Paderewskiego , idąc
          od Zbrowskiego nie ma koszy na śmieci , a ja przy okazji spaceru z psem idę do
          sklepu i co z tym g... mam chodzić? Żeby ta akcja przyniosła zamierzony skutek
          muszą być dostępne torebki ( w sprzedaży ) , ale także pojemniki na śmieci (
          nie jeden na całą ulicę)
      • Gość: Maja Re: Walka z psimi odchodami IP: 82.139.58.* 25.07.06, 17:45
        twoja wypowiedź jest obraźliwa , a jej ton świadczy tylko o tobie . Nic tu nie
        wnosi .
        • Gość: Maja Re: Walka z psimi odchodami IP: 82.139.58.* 25.07.06, 17:46
          To było do gościa m
          • Gość: ' Re: Walka z psimi odchodami IP: *.infoplus.com.pl 25.07.06, 17:54
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=38353047&wv.x=1&a=38353047
            przeczytajcie te watek;)
    • Gość: ;) Re: Walka z psimi odchodami IP: *.infoplus.com.pl 25.07.06, 17:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=38353047&wv.x=1&a=38353047
      • Gość: cesio Bezpieczny temat dzinnikarki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.06, 18:20
        Może pani Renata zajmie się bardziej poważnymi sprawami Radomian.Psie kupy
        wałkowane są na okrągło.Fe!Jest SUSZA!!!Może pani zapyta radomskich notabli o
        jakis basen.Cy cóś takiego? Tematów jest bardzo dużo.Ale po co narażać się
        władzy?Tematy obrazują poziom gazety.
    • Gość: aga Re: Walka z psimi odchodami IP: *.207.udn.pl 25.07.06, 18:27
      Codziennie rano idąc do pracy mijam panie i panów z pieskiem lub z dwoma jak
      spacerują ze swoimi pupilami i obeserwują czy pupilek już zrobił kupkę i
      siusiu, czy jeszcze nie. Jak zrobił i to jeszcze na chodniku lub "stodołę" na
      trawniku - to czym prędzej uciekają do domu.A ja idę i zamiast prosto, by się
      oczywiście nie garbic, idę ze spuszczoną głową, by nie wdepnąc w jakieś g... To
      jest koszmar!!!!!
      • Gość: re Re: Walka z psimi odchodami IP: *.ats.pl / *.ats.pl 25.07.06, 21:52
        Psie odchody--
        • Gość: miśka Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.06, 12:27
          Gość portalu: re napisał(a):

DO CHOLERY
          > JASNEJ DOŚC JUŻ ZWYKŁEGO HAMSTWA PIES NAWALI KUPSKO A PANIUSIA UDAJE, ŻE
          > NICZEGO NIE WIDZI niech ktoś wreście zrobi porządek z tym gó..anym problemem

dlaczego tylko paniusia, panowie też mają psy i nie sprzątają po nich (ostatnio
          widziałam faceta ze sznaucerkiem, który walił kupsko, facet nie postrzątał po
          nim) dlatego NIE TYLKO PANIE PANOWIE TEŻ
    • Gość: Ell Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.06, 10:36
      Panie Ruszczyk należy zacząć od początku a mianowicie: wydać zarządzenie o powinności sprzątania po swoim piesku z groźbą zapłacenia mandatu wysokiego nie 50zł ale 500 (strach) następnie każda Spółdz. Mieszk. lub Miasto powinny zainstalowac w miejscach dostępnych kosze z napisem "psie odchody", o których gdy będą przepełnione ktoś będzie pamiętał. Dopiero po takim ruchu zobaczy Pan zmiany. I jeszcze coś, podać do ogólnej wiadomości tel. pod który będzie można zadzwonić, żeby powiadomić kto się nie stosuje do zarządzenia wtedy dopiero zobaczy pan zmiany. Bo do tej pory to tylko się mówi my zrobiliśmy i nic się nie dzieje a co ma się dziać skoro nikt się nie boi konsekwencji?
    • Gość: miśka Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.07.06, 12:22
      a co z psami wypuszczanymi samopas, u mnie w bloku jest facetka, mieszka na
      parterze, tylko puszcza psa na podwórko, jej spacer to otworzenie drzwi pieskowi,
      • 1atylla Re: Walka z psimi odchodami 26.07.06, 15:25
        Miśka a może czas zgłosić do Towarzystwa opieki nad zwierzętami że np jest to
        maltretowanie
    • Gość: aga Re: Walka z psimi odchodami IP: *.207.udn.pl 27.07.06, 17:16
      Popieram re. Niech pupilki srają w domu a właściciel niech im jeszcze dupcie
      podciera.
      W moim bloku też tak jest, że pieska się wypuszcza i sobie sam biega gdzie chce
      a później stoi pod klatką aż ktoś będzie wchodził.Piesek biega tu i ówdzie i do
      piaskownicy też.Całe szczęście że nie mam już malutkich dzieci które bawiłyby
      się w piasku.
      Właściciele pupilków zastanówcie się nad tym, bo może kiedyś wasze dziecko lub
      wnuczek będzie robił babki z psich kupek.Chyba już czas skończyc z tym gównem!!!
      • Gość: Anka Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:17
        aga lecz sie-moze na nogi co?
        • Gość: GUBA Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.07.06, 21:49
          mandaty i jeszcze raz mandaty ale duże.
          dlaczego właściciele czworonogow nie moga wziąśc w rękę szyfeleczki i po swoim
          kundelku posprzątać to tak jakby on sam nasrał . jesli go stać na psa to niech
          i dba o czystość.
          • Gość: Anka Re: Walka z psimi odchodami IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 22:05
            GUBA pod warunkiem ze paniusie wysadzajace swoje dzieciaki na trawke tez posprzataja po nich bo jak nie to mandat!!!Pod jakim wzgledem kupa psia jest gorsza od kupy jakiegos dzieciaka?
    • Gość: aga Re: Walka z psimi odchodami IP: *.207.udn.pl 31.07.06, 19:03
      Bez komentarza.
    • Gość: @ Re: Walka z psimi odchodami IP: *.range86-129.btcentralplus.com 01.08.06, 17:05
      @''''''

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka