Dodaj do ulubionych

Empik w Radomiu

30.07.06, 15:44
Po zlikwidowaniu go na Placu Konstytucji 3. Maja nie mamy juz go w Radomiu?
Bo by sie przydal... chcialbym zamowic ksiazke, a jak przeczytalem, jesli
podam adres salonu empika i wpadne sobie po to tak to nic nie place za dostawe!

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: franz Re: Empik w Radomiu IP: 211.179.121.* 30.07.06, 15:45
      W radomiu zawsze przydaje sie to czego nie ma
      • Gość: przykre to Re: Empik w Radomiu IP: 82.139.48.* 30.07.06, 19:03
        Tylko podłe dziury bez inteligentów nie posiadają salonów EMPiK.
        • Gość: janek Re: Empik w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:26
          no właśnie, nie wiecie dlaczego go zlikwidowali, bo nie chodziło chyba o to, że
          był nieopłacalny.
          Teraz nie ma nawet gdzie poczytać świeżej prasy :((((
          • domel_radom Re: Empik w Radomiu 30.07.06, 21:01
            Empik to jest pewien styl, jak jest Empik sa ludzie, ktorzy kupuja ksiazki,
            orginalne plyty itp. Watpie czy w takim miejscu, nie mieli klienteli. Wszak Nasz
            Empik to byl ekstra... piekny budyneczek w swietnym miejscu. Nawet w reklamach
            go pokazywali! Jak sie mowilo Empik, od razu sie wiedzialo ze to ten budynek,
            nie pytalo sie czy na ustroniu czy Plantach...

Pozdrawiam :(
            • Gość: czytacz Re: Empik w Radomiu IP: 82.139.48.* 30.07.06, 22:08
              Czy doczekamy takich czasów,że EMIK wróci? Panie prezydencie może miasto
              wydzierżawi jakiś tani lokal na salon EMPIKu.
              • domel_radom Re: Empik w Radomiu 30.07.06, 23:30
                watpie czy cos takiego jest w posiadaniu wladz... chyba ze pofabryczne hale,
                ktore jakims przedziwnym sposobem maja sie stac ostaja dla dzieci...

Prawdziwy Empik to slekicho jak real... ot to :]

Pozdrawiam
        • Gość: Pitia Re: Empik w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 14:17
          Zapraszam do Puław .Tam otwarto nowy Empik w pięknej galerii handlowej (przy
          trasie do Lublina).
          • Gość: PiTIA Re: Empik w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:21
            Podobno ma być jednym ze sklepów w nowo-planowanym centrum przy Chrobrego
            naturalnie jesli nowe władze mejskie nie zablokują tej budowy na rzecz
            kolejnych pawiloników w stylu tych przy dworcowej poczcie.
    • Gość: pp Re: Empik w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 23:59
      To co było w Radomiu przy Żeromskiego to był chyba empiczek, nic tam nie było. Prawdziwy empik to ogromna księgarnia połączona z ogromnym sklepem płytowym i ogromnym salonem z prasą ;) do tego jeszcze gry i parę innych rzeczy. To musi znajdować się na na prawdę dużej przestrzeni a nie na paru metrach na parterze jakiejś kamienicy. W Radomiu zdecydowanie brakuje takiego miejsca. pozdr
    • Gość: olka Re: Empik w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:53
      Nadal Radom nie ma EMPIKU?? potrzebny jest taki salonik!!
      • Gość: julka Re: Empik w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 17:54
        Radomiaki ma Empik w Leclercu, w Carrefourze i w realu!
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Empik w Radomiu IP: *.chello.pl 16.12.06, 00:47
          Wstyd mi nie ma EMPIKU w Radomiu jest nawet w Puławach w ich nowej galerii Zielonej w takim 50 tys. osiedlu jest EMPIK jest teź w grajdołach typu Lublin czy Kielce Empik a o Bielsko Białej czy Opolu nie wpsomnę.Wstyd mi za Radom w wtym momencie kiedy EMPIK będzie w Radomiu!
          • Gość: mach_2 Re: Empik w Radomiu IP: *.c29.msk.pl 27.12.06, 18:35
            w grajdołach typu Lublin czy K
            > ielce Empik a o Bielsko Białej czy Opolu nie wpsomnę.Wstyd mi za Radom w wtym
            m
            > omencie kiedy EMPIK będzie w Radomiu!

Grajdoł Lublin jest sporo większy od nieposiadającego empiku Radomia.
            Kielce i Bielsko-B. też do małych miast nie należą. Poza tym liczba mieszkańców
            nie jest zbyt istotna, bo o prawie niczym nie świadczy - liczy się
            infrastruktura, która - jak widać - jest lepsza w niektórych mniejszych
            miastach niż w Radomiu.
            (Nie pisze się "o Bielsko-Białej", tylko "o Bielsku (!)-Białej).
    • Gość: lala Re: Empik w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:29
      a jakie jeszcze są sklepy w tej galerii w puławach, w necie nie mogę nic
      znaleźć :(
    • Gość: Czytelnik Re: Empik w Radomiu IP: *.as.kn.pl 17.12.06, 12:07
      O czym wy piszecie? Mamy wolny rynek EMPIK jest firma, ma wypracowac zysk. Co
      ma do tego miasto? Jesli ma odpowiednie pole do otwarcia salonu to gootwiera a
      jesli nie widzi sensu na powiekszenie dochodow to nie.
      Dajcie spokoj, jesli tak bardzo chcecie EMPIKU to wyciagnijcie oszczednosci i
      otworzcie salon. Mi pozostaje korzystac ze sklepow internetowych bo o EMPIKU u
      nas to nawet nie marze.
      • domel_radom Re: Empik w Radomiu 17.12.06, 16:25
        Niestety Empik na zasadzie franczyzy nie dziala. Nie jest franczyzodawca.

Oczywiscie mamy wolny rynek, ale przeciez, jezeli na radomskim tynku utrzymuje
        sie tyle sklepow wielkopowierzchniowych to czy Empik, majacy procz zasortynentu,
        te czesc niematerialna, metafizyczna by sie nie ostal?

Empik to jest klasa. Jesli sie go nie ma, to ludzie nie wiedza gdzie moga dobra
        ksiazke gdzies kupic. Nie wiedza gdzie znajda ksiazki jakich gdzie indziej nie
        ma.

Ja sam takze robie zakupy przez internet, i to nie tylko zakupy. Ale czy nie
        lepiej byloby pojsc i samemu to wszystko obejrzec? Na ulicy bankowej
        (Żeromskiego), przeciez czegos takiego brakuje. Byc moze tylko ktos o tym nie
        wie, ze ludzie chcieliby go tu widziec. Ktos pewnie nie wie, jakie dobre miejsca
        tu mamy.

Ale co mnie to :)
        Wali mnie to :)
        Tak bez ogrodek :)

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do kupowania w internecie :)
        • sono_andrzej Re: Empik w Radomiu 27.12.06, 19:00
          Mnie się wydaje, że EMPiK na razie do Radomia nie wróci. Po latach przerwy
          otworzyli go jakby na próbę na Placu Konstytucji, z czasem okrojono asortyment,
          aż w końcu naturalnie umarł.

Uważam, że w Radomiu jest miejsce dla takiego sklepu. Ale jak powiedział
          przedmówca EMPiK to jest określony styl dla określonej grupy odbiorców. Zatem
          chyba w Radomiu jest zbyt mało tych odbiorców skoro tego sklepu nie ma.

Nie ma co się oszukiwać. Radom to dawne miasto robotnicze, w którym nadal
          mieszka rzesza ludzi o niskiej kulturze i małym zapotrzebowaniu na kulturę.
          • Gość: pies Re: Empik w Radomiu IP: 195.3.153.* 27.12.06, 20:16
            Ludzie po co wam empik. Żeby stać przy półkach i za friko czytać gazety? W empiku nie ma nic "stylowego" czy "uroczego". To tylko drożyzna, tłok, szum i masę małolatów czytających za friko gazety. Nie potrzebny nam empik. Wolę przytulne czytelnie lub kawiarnie. Książki mozna kupić w przyjemnej atmosferze matrasie lub ... u siebie w domu przez sieć.
    • niebo_gwiazdziste_we_mnie Re: Empik w Radomiu 29.12.06, 10:24
      Cytat z podsumowanai roku w "7 Dniach:
      Grudzień
      * Tuż przed świętami podwoje otwiera Chińskie Centrum Handlowe. Znak, że i nas
      objęła globalizacja. Kiedy w Radomiu otworzą jeszcze EMPiK, będzie można
      pomyśleć, że wróciliśmy nawet na mapę Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka