Dodaj do ulubionych

wózek dla dziecka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 10:56
Mam prośbę do szanownych grupowiczów, Na początku grudnia urodzę dziecko, i
musze kupić wózek. Czy mozecie wskazać jakieś sklepy? I jaki kupić wózek?
KOleżanka powiedziała mi bym kupiła 2, jeden na zime - głeboki(np używany) i
drugi spacerówke z nosidełkiem (lekki i nowy)- w ten sposób będzie i taniej i
wózek będzie bardziej wykorzystany. Ja myślałam o jednym taki "wszystko w
jednym" choć licze sie że będzie on dość ciężki (mieszkam na 4 piętrze bez
windy). Prosze o jakieś rady
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kubica Re: wózek dla dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:15
      Bardzo dobrze Ci doradził, choć głęboki też może być nowy. Wszystko w jednym
      jest najgorszym rozwiązaniem pod każdym względem.
    • Gość: anetax Re: wózek dla dziecka IP: 80.249.4.* 26.08.06, 22:26
      Odradzam wszystko w jednym, sama mialam i uzylam tylko kilka razy :( kolezance
      tez odradzalam ale kupila i coz nie jest w stanie ani go zniesc ani wniesc. Te
      wozki wygladaja bardzo ladnie ale nie sa praktyczne niestety.
    • Gość: TATA102 Re: wózek dla dziecka IP: *.komtech.pl 28.08.06, 14:58
      Rzeczywiście wózek wszystko w jednym to porażka. Sam noszę podobny z 4tego i na
      4te piętro. Chociaż jest to już drugi, pierwszy miał WSZYSTKO, ale ważył tyle,
      że wnosiłem go zawsze z kimś. Na szczęście udało mi się go zwrócić.
      Propozycja - zastanów się nad sezonem w jakim będziesz trzymać dziecko w wozku.
      Początek to zima - a więc głęboki i dobrze osłonięty od wiatru. Marzec kwiecień
      będą cieplejsze, nie będziesz już tak osłaniać dziecka bo będzie cieplej i
      będzie większe. Lato to upały - połowa osłonek i przesłonek Ci odejdzie. U mnie
      leżą w piwnicy. Sierpień - dziecko już siada - potrzebne funkcje spacerówki -
      ale odpada kosz i nosidło. Spacerówkę lekką i składaną i tak kupisz jak dziecko
      będzie już ładnie siedzieć - czyli wrzesień.
      A więc 3 miesiące zimy - może warto zastanowić się nad podwójnym kocykiem,
      który zawsze się przyda niż nad super zestawem dodatkowych osłonek do wozka
      które przydadzą ci się w przez 3 miesiące tylko.
      Konstrukcja - musi być lekki. W sklepie podniesiesz i powiesz o ten jest lekki,
      ale wychodząc na spacerek zabierzesz: butlę z piciem, zapasową pieluchę,
      jakieeś ubranko, grzechotki, jeden kocyk więcej, i co tam jeszcze uznasz za
      niezbędne, a po drodze zrobisz "małe zakupy" i wrzucisz je do kosza pod
      wózkiem. Jak ci to przyjdzie wnieść ... to pomyslisz wtedy o tym co napisałem :-
      )
      Dużo przełączników i mechanizmów - gwarancja, że wózek zacznie szybciej
      trzeszczeć, wyrobią się sprężynki, zawiaski itp - zależy jeszcze ile z tych
      elementów jest plastykowych. Lepiej więc 2- 3 funkcje - ale takie które będą ci
      rzeczywiście potrzebne
      kolor ? - up to you
      Kółka - ja mam gumowe- nie dmuchane, z plastykową felgą. Zaleta - są lekkie,
      wada - mało estetyczne - rzecz gustu
      Materiał - sprawdź czy możesz zdjąć wszystko z materiału i po prostu uprac w
      pralce - wygodne i szybkie
      Jak się prowadzi - puść wózek w sklepie luzem przed siebie, zobacz czy nie
      skręca samodzielnie - zależy to od konstrukcji zawieszenia. Jeżeli skręca - z
      dzieckiem w środku będzie skręcał jeszcze bardziej - efekt : na spacerze ciągle
      będziesz korygować jazdę wózka
      Sklepy ? AL, WOjska Polskiego - hurtownia, toruńska - hurtownia, tartaczna -
      hurtownia - duzy wybór, a przy okazji kupisz całą resztę która będzie potrzebna.

Powodzenia
    • Gość: s Re: wózek dla dziecka IP: *.radom.pl 05.09.06, 19:02
      fgd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka