Dodaj do ulubionych

Rekrutacja w WSFiB zakazana

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:22
wW tej uczelni potrafią tylko szybko brać kasę za naukę, ale nie chcą zwrócić
nawet jeśli ktoś nie podjął tej nauki w tej" szkółce" - wpisujcie kogo to
jeszcze spotkało
Obserwuj wątek
    • Gość: arman Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.orange.pl 29.08.06, 11:37
      Jak zwykle "Gazeta" bardziej jest aktywna niż samo ministerstwo. Ciekawe, że
      dla Pani red. Jurek ministerstwo przedstawia same chmurne opcje, a jak zadzwoni
      potencjalny student, który chce sprwdzić szkołę to zostaje poinformowany, że
      cyt. "procedura udzielania zgody na prowadzenie studiów na tym kierunku jest w
      toku". Ciekawe ile szkół wyższych zlikwidowała p. Jurek, że wydaje jej się to
      takie proste. Likwidacji uczelni nie przeprowadza się w związku z jakimiś
      incydentalnymi detalami formalnymi
      • Gość: kot Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:09
        Przedstawicielom tej szkoły już dziękujemy za tendencyjne uwagi!!!
      • Gość: roman Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 12:09
        Wyższa Szkoła Finansów i Bankowości prowadzi rekrutację i szkoli studentów na
        kierunkach fizjoterapia, inżynieria dentystyczna, pielęgniarstwo pomostowe. To
        jakieś pomieszanie z poplątaniem. Co mają wspólnego banki i finanse z tymi
        dziedzinami. Mam wrażenie, że wiele tzw. "wyższych szkół" (a Wyższa Szkoła
        Finansów i Bankowości w szczególności) istnieje tylko po to, żeby
        ich "pracownicy naukowi" mogli zgarnąć kasę za chałturę, a "studenci" mieli
        papier o ukończeniu "studiów", który niewiele znaczy.
        Proponuję, żeby np. Akademie Medyczne (które prowadzą w/w kierunki studiów)
        zaczęły rekrutację na technologię obuwia albo budowę dróg i mostów.
        • Gość: Mgr. Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:22
          polikwidować te porypane uczelnie prywatne.Ośmielam się twirdzić,że 90% TEGO
          TYPU SZKÓL TO hipermarkety sprzedające bezwartościowe dyplomy.
          • Gość: Studentka II roku Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.ib.com.pl 29.08.06, 17:55
            Uczelnia jest Ok,kadra też,pracownia swietnie wyposazona,ogólnie klimat
            przyjemny.O co chodzi p.Jurek?.Niech lepiej pomoże uczelni a nie robi z tego
            sensacji.Na akredytację czekamy do 6 września.Trzymamy kciuki.Pozdrawiam
            • Gość: frida Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:29
              studentko czy ty nie rozumiesz ze po takich studiach twoj dyplom nic nie bedzie
              wart, jesli tego nie rozumiesz to chyba wcale nie powinnas studiowac
          • Gość: wolny Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.61a.pionki.pilicka.pl 29.08.06, 19:06
            Polska to wolny kraj, niech kazdy robi co chce !! Pamietajmy, ze rolnicy na
            zachodzie potrzebuja takich absolwentow ! Lapy precz od FBI !!!
            • Gość: megan Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.ib.com.pl 29.08.06, 20:43
              Mylisz się.Nie wiesz jak wyglądaja zajęcia fizjoterapii w WSFiB więc nie
              zabieraj głosu.Sa osoby ambitne i mniej ambitne,jak na każdej
              uczelni.Pamiętaj,ze tym rolnikiem możesz być kiedyś TY.
              • Gość: wolny Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.61a.pionki.pilicka.pl 30.08.06, 17:02
                Nikt przy zdrowych zmyslach nie placi za studia, ktore prowadzone sa
                nielegalnie. Masz 100% pewnosc, ze uczelnia zdazy zalatwic akredytacje przed
                Twoja obrona, czyli za 2 lata?
        • Gość: Radomer Szkoły "finansów", "biznesu", "bankowości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 18:13
          Gość portalu: roman napisał(a):

> Mam wrażenie, że wiele tzw. "wyższych szkół" (a Wyższa Szkoła
          > Finansów i Bankowości w szczególności) istnieje tylko po to, żeby
          > ich "pracownicy naukowi" mogli zgarnąć kasę za chałturę, a "studenci" mieli
          > papier o ukończeniu "studiów"

To nie jest tylko wrażenie. To jest najprawdziwsza prawda.
          W całym kraju roi się od takich szkółek, zwłaszcza biznesu, finansów,
          bankowości i innego - tym podobnego - shitu. Dodatkowo na tych wielce
          ekonomicznych "uczelniach" wykładane jest ... pielęgniarstwo albo
          fizykoterapia. He, he.
      • Gość: friko Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 19:27
        jesli brak akredytacji i zgody ministra jest dla Pani/pana "detalem formalnym"
        to tylko pogratulowac, ciekawy tez jestem kim sa w takim przypadku studenci dla
        Pani/Pana????
    • minipolak Ale kabaret 29.08.06, 15:55
      Wyższa Szkoła Finansów i Bankowości
      znajduje jeleni na kierunek fizjoterapii a
      i moze i inżynierii dentystycznej.
      Ciekawe czy bedzie mozna konczyc
      dwa kierunki, np. licencjat z wplacania
      pieniedzy przez automat i fizjoterapie.
      • Gość: kamilka a co z WSH IP: *.228.udn.pl 29.08.06, 19:44
        Tam to jest dopiero kabaret i lecenie na kase. Jakiś jelen z radoskuru
        wlascicielem i udaje bosa . zmienia kadre na prawo i na lewo sam nic nie umie a
        synowi [przes ruskom mafie doktorat załatwil
        • Gość: megan Re: a co z WSH IP: *.ib.com.pl 29.08.06, 20:35
          Jest dużo takich uczelni i nic to nie zmieni.Uczelnie państwowe posiadają mało
          miejsc,więc jakie wyjście ma taki absolwent liceum?Tu też trzeba się uczyć(wiem
          coś na ten temat),to wszystko zależy od wykładowców,od ich wymagań.W końcu to
          są wykładowcy znanych Uniwersytetów,którzy wykładają na dziennych studiach.
          Znam gamoni co ukończyli państwowe uczelnie,a teraz nie mogą wykazać sie w
          swojej pracy.Znam również osoby po WSFiB czy innych prywatnych
          uczelniach,zajmują wysokie stanowiska i są dobrzy w tym co robią,bez nabijania
          się.
          • Gość: dido Re: a co z WSH IP: *.algo.radman.pl 30.08.06, 01:46
            Co ty chrzanisz człowieku? Od jakich wykładowców? Wykładowcy tam są na łasce i
            niełasce Komosowej! Jak idziesz na układ i podpisujesz jej papierki tak jak
            sobie tego życzy to pracujesz, a jak nie chcesz protegowanemu, co go w życiu na
            oczy nie widziałeś, podpisać piąteczki w indeksie, to wylatujesz z pracy i
            już!!! Nie opowiadaj mi tu o wymaganiach wykładowców, bo bujdy opowiadasz!!! A
            kupe radomskich notabli co jeszcze w poprzedniej kadencji studia robili, to
            czemu w WSFiB studiowało? - bo nie trzeba było chodzić na zajęcia i zdawać
            egzaminów, tylko się asystentkę lub sekretarkę wysłało z indeksem, wykonało
            telefon do Kanclerzowej i po problemie! A dziś owszem absolwenci zajmują
            eksponowane stanowiska, a jakże!!!
            • Gość: ole Re: a co z WSH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:22
              Masz jakieś doświadczenia w tej kwestii?
              • Gość: dido Re: a co z WSH IP: *.algo.radman.pl 30.08.06, 16:06
                A mam, mam!!! I to zdziwiłbyś się jak duże. Nie rzucam słów na wiatr.
                • comeback666 He he - WSH... 31.08.06, 04:52
                  Wszystkie te szkölki lecä na kase... Nic poza tym... Zresztä, poczytajcie sobie
                  mojä polemike dr Majem z WSH. Öw pan nawet nie potrafil konkretnie odpowiedziec
                  na moje pytania. Widac bylo, ze nie ma pojecia o szkolnictwie...
                • Gość: ole Re: a co z WSH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:39
                  Oj chyba ci ta komosowa dokopała albo cię nawet wykopała, bo żal od ciebie bije
                  ogromny. Nie pracowałes przypadkiem w tej szkole?
                  • comeback666 Re: a co z WSH 31.08.06, 15:51
                    Nie... Ja ukonczylem uniwerek w Lodzi...
        • Gość: pilotka Re: a co z WSH IP: *.algo.radman.pl 30.08.06, 01:50
          Zgadza się, a spróbuj z tym synem się dogadać! Za nic Ci to nie wyjdzie, bo to
          zawsze jakieś takie przestraszone, czy cholera wie. A atmosfera strachu i grozy
          przenosi się dalej i na studentów i na kadrę. Na tę ostatnią najbardziej, bo
          zwykle po roku jest wymiana na nowych. Weź spóźnij się z wpisem do indeksu, to
          będziesz ich potem szukał w październiku nie wiadomo gdzie. Granda i już!!!
      • Gość: szumirek tez słyszałem IP: *.228.udn.pl 29.08.06, 20:24
        A propos WSH syf i dziadostwo tylko pozory stwarzają (mili jak byłem po
        informacje)jak zrezygnowałem babska jak nie te, a poza tym tylko tam chyba
        budynki ładniejsze niż gdzie indziej, ale na Traugutta po wejściu czuje się
        smród z kibla a nie atmosferę nauki. Nie polecam nikomu. ( Pochodzę z Lublina
        znajomy wykładowca mi polecił że będzie taniej). Sto razy wolę zostać na
        prywatnej uczelni w LUblinie
    • Gość: gogo Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.server.ntli.net 29.08.06, 21:11
      tylko odstrzelic te ku.. ..e zostawili moja dziewczyne na lodzie. Ciekwe
      kto jej teraz zwroci stracony czas i nerwy
    • zuza72 Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana 30.08.06, 06:42
      Niech ministerstwo da im ta zgode i po sprawie,przy okazji problem studentow
      pierwszego roku sam sie rozwiaze.Kto tam studjuje to jego sprawa i czy pozniej
      dyplom bedzie uzyteczny czy nie.Nie kazdego stac na studia z dojazdami do
      wiekszego miasta,a i ceny sa tam wyzsze.
      • Gość: student Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 10:55
        Za co dać zgode! Za żenująco niski poziom, oszustwa i inne ciemne strony
        działalności! Sam fakt mówi wszystko: liczba badań naukowych prowadzonych w
        Wydziale Nauk o Zdrowiu WSFiB w Radomiu: 0.!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ja Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.tkdami.net 31.08.06, 02:24
          Ja nie chcę aby mnie rehabilitował człowiek który nie ma wymaganych
          kwalifikacji (ściślej mówiąc - nic lub niewiele umie). Więc nie życzę sobie,
          aby państwo dawało akredytacjie wszystkim, którzy sobie tego zażyczą!!! Jeżeli
          ktos się podejmuje kształcenia na studiach "medycznych" to niech stworzy
          warunki zgodne z wymaganiami ministerialnymi i niech umożliwi weryfikację tych
          warunków. W końcu za cos płacę podatki!!!
          Nie chcę niedouczonych pielęgniarek, lekarzy, rehabilitantów, urzędników!!!
          • comeback666 Precz z prywatnymi szkölkami! 31.08.06, 04:49
            Powinni wszystkie pozamykac!!! Tylko panstwowe sie liczä! Zadne inne - czyli
            tzw. wyzsze szkoly gotowania na gazie...

Inzynier dentystyczny... He he ... Po szkölce prywatnej. Nie daj Boze, by taki
            absolwent mial mnie leczyc...
            • Gość: ole Re: Precz z prywatnymi szkölkami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:36
              Znowu piszesz głupoty albo (co raczej mało prawdopodobne) nie miałeś
              doświadczeń z absolwentami państwowych, renomowanych uczelni. Oni reprezentuja
              wysoki poziom? Na pewno "w zakrsie wiedzy, umiejętności praktycznych i etyki
              zawodu". Kilka przykładów? Politycy (np. edukacja); pielęgniarki, robiące sobie
              zdjęcia z wcześniakami; pijani lekarze przyjmujący pacjentów lub ratownicy
              medyczni, na tyle kompetentni, że człowieka zdrowego a przynajmniej takiego,
              któremu można pomóc wywożą nogami do przodu; poważni biznesmeni (np. duże
              spółki PZU, ORLEN) i drobniejsi przedsiębiorcy, prawnicy, etc. Mnie "fachowość"
              absolwentów Akademii Medycznych (tych państwowych rzecz jasna) kosztowała
              kilkadziesiąt tysięcy złotych. Uważam, że problem fachowości, umiejętności itd.
              nie leży w typie ukończonej uczelni - państwowa czy prywatna - ale w naturze
              samego człowieka!!!
              • comeback666 Re: Precz z prywatnymi szkölkami! 31.08.06, 15:58
                To ty piszesz glupoty? Co majä pijani lekarze czy politycy do wyksztalcenia???
                Mialem na mysli przygotowanie do zawodu! W szkolach prywatnych jest olewka.
                Zresztä zapytaj osoby tam studiujäce (szczegölnie WSFIB)...
                • Gość: ole Re: Precz z prywatnymi szkölkami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 18:47
                  A bardzo dużo, ot chociażby etyka zawodu. Nie dośc, że (oczywiście nie wszyscy)
                  nie znają podstaw medycyny nie mówiąc juz o wiedzy specjalistycznej, to jeszcze
                  narażają ludzi na utratę zdrowia lub nawet życia. Ale najwazniejsze, że ma
                  dyplom Akademii Medycznej i może nim nam wszystkim pomachać. Mało tego są
                  niektórzy, którzy robią specjalizacje jedna po drugiej, z różnych dziedzin, bo
                  na te akurat jest największy popyt. A inni... Absolwenci państwowych
                  przeprowadzali w ostatnich latach prywatyzacje przedsiębiorstw. Rzeczowo i
                  fachowo. Tak swietnie im poszło, że większość spraw jest teraz w prokuraturze.
                  Podkreślam jeszcze raz, że tak naprawdę problem leży nie w rodzaju uczelni ale
                  w charakterze człowieka. Na marginesie taki np Uniwerek Warszawski na zaocznych
                  bije kasę taką o ktorej nawet nie śnimy. Tam to jest poziom - tysiąc dwieście
                  sztuk na jednym wydziale i na jednym roku! Trochę więcej dystansu i
                  obiektywizmu. Pozdrawiam.
              • Gość: wolny Re: Precz z prywatnymi szkölkami! IP: *.61a.pionki.pilicka.pl 31.08.06, 17:25
                Pani komosa musi ci placi duzo pieniazkow, ale nie wysilaj sie az tak bardzo.
                Wypnie sie na ciebie przy byle jakiej okazji, jak wiekszosc pracodawcow w tym
                kraju. Czlowieku, nie warto... Student w ten sposob nie broni interesow Uczelni,
                ktora zrobila go w "konia".
    • Gość: gość Re: Rekrutacja w WSFiB zakazana IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 31.08.06, 17:18
      heh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka