Dodaj do ulubionych

Radom to ohydne miasteczko

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:44
brzydkie, szare fuuuuuuj
Obserwuj wątek
    • Gość: :] Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.tkdami.net 05.09.06, 17:45
      a ja myslalem ze taki jest kalisz!
      • Gość: pan promujący Kielce to nasza stolica!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:47
        Chcemy do Kielc tylko czy to piękne miasto Kielce przygarną naszą wioche do
        swojego województwa?
        • Gość: pan promujacy Re: Kielce to nasza stolica!!!!! IP: *.tkdami.net 05.09.06, 17:53
          moje ip jest inne zglaszam cie do moderatora!
          kalisz jest wstretny niema nic gorszego niz kamienica ze szpiczastym dachem!
    • jdk Re: Radom to ohydne miasteczko 05.09.06, 18:07
      Kto mysli - albo co gorsza: twierdzi - ze Radom jest nieladny, powinien zajrzec
      tutaj:

www.kochamradom.pl/region.html
      • Gość: KR! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:44
        Znowu kielecekie prowokacje!Wam od tego województwa w główce sie przewraca!
    • Gość: michal vel misiek Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.radom.pl 05.09.06, 22:02
      No i o co Ci chodzi człowieku? Nie podoba się to nie zaglądaj na nasze forum i
      tyle w tym temacie. Ja uważam, że Radom jest ładnym miastem, warto w nim
      mieszkać, a w przyszłości dzięki swoim niewykorzystanym atutom będzie
      przyciągał potencjalnych mieszkańców (tak jak było przed wojną)
      • Gość: wiem Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:04
        a kiedy bedzie wojna?
    • Gość: KR! Re: Radom to piekne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:27
      A na XV-Leciu na jednym z bloków pisze ,, żóło-czerwona kielecka ku... korona"
      no i co z tego?Na głupotę nie ma rady , w kielcach teź widziałem napisy z
      wrzutami na Radom!
    • waszkawaszka Re: Radom to ohydne miasteczko 06.09.06, 00:31
      moze inicjator tego tematu ma kompleksy zwiazane ze swoim niepięknym
      mmiasteczkiem i chce wyladowac swoje emocje powodowane zazdroscia na naszym
      forum... a moze sie myle bo to tylko glupia prowokacja.. wszyscy wiemy jak
      jest, i ze to nie prawda :)
    • Gość: !!!!!!!!!!! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 203.185.255.* 06.09.06, 07:36
      I racja ze wstrentne to miasto, razem z dworcem na czele. I mowi sie i mowi i
      jak do tumanow. A perony to juz nie mowie. Te dachy od tej rdzy to niedlugo sie
      zawala. Trzeba wypadku aby to dotarlo, aby ktos mozgiem i tylkiem ruszyl. A na
      tym dworcu wiocha ze az smierdzi. Nie ma gdzie sie ruszyc. Te wstrenie
      dobudowane sklepiki to az strach. No po cholere to. Przeciez to taki fajans i
      tak na sile uszczesliwia sie mieszkancow. Te ogrodki piwne, az wlos na glowie
      sie jezy. Ni w zab estetyki i logiki w tym miescie. zreszta i tak wies i tak
      wies a nie miasto.
      • Gość: Dan Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:35
        I najbardziej smutne jest to że w tej "wsi" jest pełno wieśniaków twojego pokroju :/
        • Gość: Benek Kocham Radom IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.09.06, 10:56
          Piekne miasto Radom...................
        • Gość: rene Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 82.139.56.* 06.09.06, 21:20
          Widzę, że tu kupa malkontentów. A co Wy zrobiliście dla tego miasta, może coś
          powinniście w nim zmienić? Podnieście swoje dupska bo widzę, że tylko
          potraficie palcem w nosie dłubać i narzekać co jest teraz PiSuaromodą.
          • Gość: a Ty koles Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:26
            A Ty koles co zrobiles dla tego miasta??
            Dbasz o estetyke i bezpieczenstwo w naszym miescie? A moze przejdzmy do rzeczy
            przyziemnych : nareperowales jakis trotuar?
            • Gość: wiem Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:27
              <może coś
              powinniście w nim zmienić

tak, wlodarzy miasta
        • Gość: Do Don !!!! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 203.185.255.* 07.09.06, 00:46
          Rozczaruje Cie Don. Nie mieszkam w Radomiu i cala Polska wie ze Radom to wiocha
          i upadle miasto. Pewnie ze szkoda, ale sami mieszkancy do tego doprowadzili ,
          bo miasto pozwala sobie aby wiocha rzadzila. Nie masz co sie denerwowac, ja ze
          wsi nie jestem i nawet nikogo tez na wsi nie mam. Zadowolona/y
    • rolnik_sam_w_dolinie_2006 Re: Radom to ohydne miasteczko 06.09.06, 21:31
      Gość portalu: e napisał(a):

> brzydkie, szare fuuuuuuj

spadaj prowokatorze do swej wioski nad silnicą byki doić
    • Gość: Glos Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 203.185.255.* 07.09.06, 01:30
      Wy wszyscy co tak kochacie Radom, nie musicie tak od razu krzyczec na tych co
      maja inne zdanie. Nie chodzi o to kto naprawi dziure w plocie, czy naprawi
      jezdnie, czy wyprostuje przystanek. Tu jest dyskusja , krytyka , sugestia.
      Trzeba samemu byc najpierw odpowiedzialnym i nie robic dziur w plocie, po
      pijanemu nie wjezdzac na przystanki albo wyladowywac sie na klatkach schodowych
      i niszczyc jak popadnie mazajami, pieknymi slowkami , czarnym farbami, sraniem
      i sikaniem razem ze swoimi pieskami ktore tez zalatwiaja swoje potrzeby pod
      osiedlowymi drzewkami i krzakami i na trawie. Owszem sa ludzie i maja swoje
      zawody i moga zrobic wiele rzeczy , bo sa do tego upowaznieni i taka jest ich
      praca, ale za nim cokolwiek zrobia powinni zostac o tym poinformowani,
      powiadomieni, powinno byc zlecone itd. a powiedzcie kto czyta to kiepskie form.
      Do kogo te krytyczne czy nie krytyczne glosy docieraja. A powinny dotrzec do
      tych odpowiedzialnych a dociera do..... nikogo. Wiec kochajcie swoje miasto,
      ale zacznijcie przede wszystkim od siebie. Trzeba tez miec w sobie troche
      samokrytyki, bo to potrzebne, bo miasto jest naprawde brzydkie i taka prawda i
      lepiej zdac sobie z tego sprawe.Zrobisz cos dla miasta jeden z drugim jak
      dorosniesz, bedziesz mial poukladane w glowie to i moze bedziesz potrafil jakos
      zarzadzic. Na dzien dzisiejszy takiej odpowiedzialnej soby nie ma a wy
      jestescie za mali. I to tez lepiej wiedziec. A dworzec wyglada tragicznie i
      prosze nie pieprzyc , ze jest inaczej , bo kazdy slepy to widzi.Szczescie ze
      nie widzi tych przylatanych straszydel sklepikow. A te ogrodki piwne, piekne
      prawda? To chyba zart. Wiocha i prymityw i koniec.
      • bhjs Re: Radom to ohydne miasteczko 07.09.06, 07:31
        Radom jest jak wiele innych miast w Polsce , ani ładny ani brzydki .
        syn który uruchamia w Rybniku jakiś projekt kart płatniczych , mówił że jest
        podobnie jak w Radomiu . Centrum jest ładnie zrobione , kostka wyłozona ,
        fontanny , budynki rządowe odmalowane . ale wystarczy odejść kilka przecznic od
        centrum i już pojawiają się obskurne i brudne kamienice i blokowiska.
        Prawda jest że od wielu lat Radom nie ma szczęścia do włodarzy .ci co rządza i
        rządzili niestety nie mieli ani wizji ani pomysłów długofalowych jak ma
        wyglądać to miasto. nie chcieli chcieć zmieniać to miasto , skupiali sie tylko
        na tym aby przetrwać te 5 lat a przy okazji coś dla siebie i swoich załatwić .
        (patrz osiedle prominentów między ul.Chrobrego i Warszawską .)
        oczywiście coś tam robili w tym czasie , a to sprzedali jakiś kawałek zieleni
        na który jakis radny zrobił jakiś targ , a to kupili jakiś komin , a to
        wyremontowali kawałek ulicy (który za rok trzeba było naprawiać).
        Nie można powiedzieć , namęczyli sie chłopaki a efekty są takie że ludzie
        odwiedzający miasto oceniają go tak jak na tym forum , przeważnie negatywnie.
        i nie ma sie co na nich obrażać tylko wziąść się do pracy , radomianie !!!
        pierwsze co trzeba zrobić to w nadchodzących wyborach wybrać na radnych i
        prezydenta ludzi młodych , energicznych , i z pomysłami dla Radomia.
        • Gość: KR! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 12:07
          Radom potrzebuje ambitnych ludzi z klasą , którzy będą walczyć o Radom.Nie
          potrzebujemy ludzi pokroju
          Marcinkowskiego,Nity,Woźniaka,Pyrciocha,Krawczyka,Radomian Razem czy RSO!Nikt
          kto jest z Radomia nie powinien na nich głosować , bo to głos na Radom tandetny
          Radom prowincjonalny ICH anty radomian RADOM!
          • Gość: Emi Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.149.udn.pl 07.09.06, 16:45
            No ale przeciez wszyscy sensowni i z nieprowincjonalnym mysleniem dawno z
            Radomia uciekli - to na kogo glosowac? Ci nowi, ktorzy sie pchaja do wladzy
            niewiele sie roznia od poprzednich. Panuje tu kultura wsiowo-zagrodkowa i kazdy
            jej ulega. Wiesniakow (mentalnych) sie wybiera i wybieralo do wladz. Najlepszym
            prezydentem/burmistrzem Radomia byl na poczatku XIX wieku poznanianin
            Krolikowski. Moze wiec nalezy wladze sprowadzic z bardziej cywilizowanych
            obszarow, bo ta gleba nie rodzi osobowosci, dobrych zarzadcow itp.
            • gregory_z_radomia Re: Radom to ohydne miasteczko 07.09.06, 20:02
              Najlepszym prezydentem miasta, był Józef Grzecznarowski w latach 1927 – 1930
              oraz 1938 – 1939.
              • Gość: Crux Protestuję! Radom to przyzwoite miasto... IP: *.os1.kn.pl 07.09.06, 20:24
                A Grzecznarowski pochodził z kieleckiego. Jaki więc stąd wniosek? Radomiowi
                potrzebny jest ktoś ze świętokrzyskiego, najlepiej z Kielce :) Może ja
                wystartuję? ;))) Jak KR! mnie poprzę, to na bank się zgłoszę :)))
                • Gość: KR! Re: Protestuję! Radom to przyzwoite miasto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:31
                  Grzecznarowski urodził sie w Końskich nie w Kielcach na szczęście!Crux Ty się
                  nadajesz na wójta swojej rodzinnej wsi , wygrasz w cuglach.A moze startuj na
                  burmistrza Kozienic co tam lubią SPADOCHRONIARZY!
                  • Gość: Crux Radom potrzebuje spadachroniarzy! IP: *.os1.kn.pl 07.09.06, 22:46
                    > Grzecznarowski urodził sie w Końskich nie w Kielcach na szczęście!

A ja nie mówiłem, że urodził się w Kielcach. Pewnie gdyby urodził się w
                    Kielcach, to byłby jeszcze lepszym prezydentem Radomia :) Cieszy mnie, że
                    zadałeś sobie trudu i poszukałeś odpowiedniej informacji. Dzięki temu uzupełniła
                    się Twoja wiedza o pochodzeniu ważnych osób w Radomiu :)))

> Crux Ty się nadajesz na wójta swojej rodzinnej wsi , wygrasz w cuglach.

Niestety nie urodziłem się na wsi i nigdy nie mieszkałem na wsi. Żałuję, ale
                    obiecuję sobie ciągle, że niedługo się gdzieś na wieś przeprowadzę. Mam nawet
                    kilka pięknych wsi świętokrzyskich na oku. Wówczas może nawet wystartuję w
                    wyborach na wójta... :)

> A moze startuj na burmistrza Kozienic co tam lubią SPADOCHRONIARZY!

Kozienice są też bardzo ładne. Może dlatego, że zarządzane przez
                    "spadachroniarzy"? No i jak z tym poparciem KR! ? Poprzesz mnie, czy nie? Radom
                    potrzebuje spadachroniarzy!
    • Gość: Radomer Radom nie jest miasteczkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:43
      Radom nie jest miasteczkiem, lecz dużym miastem. Miasta liczące ponad 100
      tysięcy to miasta duże. Miasteczkiem jest dla przykładu Iłża albo Działoszyce.
      • Gość: KR! Re: Radom nie jest miasteczkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 19:56
        Wydaje mi się , ze prezydent Radomia pan Marcinkowski uważa , że Radom to
        MISTECZKO swoimi rządami pokazuje , ze szczytem jego osiągnięć jest zrobienie z
        Radomia 2,27 tysiecznej mieściny na takim poziomie pozyskał fundusze unijne dla
        Radomia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka