Gość: e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:44 brzydkie, szare fuuuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :] Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.tkdami.net 05.09.06, 17:45 a ja myslalem ze taki jest kalisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan promujący Kielce to nasza stolica!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:47 Chcemy do Kielc tylko czy to piękne miasto Kielce przygarną naszą wioche do swojego województwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan promujacy Re: Kielce to nasza stolica!!!!! IP: *.tkdami.net 05.09.06, 17:53 moje ip jest inne zglaszam cie do moderatora! kalisz jest wstretny niema nic gorszego niz kamienica ze szpiczastym dachem! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Radom to ohydne miasteczko 05.09.06, 18:07 Kto mysli - albo co gorsza: twierdzi - ze Radom jest nieladny, powinien zajrzec tutaj: www.kochamradom.pl/region.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:44 Znowu kielecekie prowokacje!Wam od tego województwa w główce sie przewraca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal vel misiek Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.radom.pl 05.09.06, 22:02 No i o co Ci chodzi człowieku? Nie podoba się to nie zaglądaj na nasze forum i tyle w tym temacie. Ja uważam, że Radom jest ładnym miastem, warto w nim mieszkać, a w przyszłości dzięki swoim niewykorzystanym atutom będzie przyciągał potencjalnych mieszkańców (tak jak było przed wojną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:04 a kiedy bedzie wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Radom to piekne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:27 A na XV-Leciu na jednym z bloków pisze ,, żóło-czerwona kielecka ku... korona" no i co z tego?Na głupotę nie ma rady , w kielcach teź widziałem napisy z wrzutami na Radom! Odpowiedz Link Zgłoś
waszkawaszka Re: Radom to ohydne miasteczko 06.09.06, 00:31 moze inicjator tego tematu ma kompleksy zwiazane ze swoim niepięknym mmiasteczkiem i chce wyladowac swoje emocje powodowane zazdroscia na naszym forum... a moze sie myle bo to tylko glupia prowokacja.. wszyscy wiemy jak jest, i ze to nie prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 203.185.255.* 06.09.06, 07:36 I racja ze wstrentne to miasto, razem z dworcem na czele. I mowi sie i mowi i jak do tumanow. A perony to juz nie mowie. Te dachy od tej rdzy to niedlugo sie zawala. Trzeba wypadku aby to dotarlo, aby ktos mozgiem i tylkiem ruszyl. A na tym dworcu wiocha ze az smierdzi. Nie ma gdzie sie ruszyc. Te wstrenie dobudowane sklepiki to az strach. No po cholere to. Przeciez to taki fajans i tak na sile uszczesliwia sie mieszkancow. Te ogrodki piwne, az wlos na glowie sie jezy. Ni w zab estetyki i logiki w tym miescie. zreszta i tak wies i tak wies a nie miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:35 I najbardziej smutne jest to że w tej "wsi" jest pełno wieśniaków twojego pokroju :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Kocham Radom IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.09.06, 10:56 Piekne miasto Radom................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 82.139.56.* 06.09.06, 21:20 Widzę, że tu kupa malkontentów. A co Wy zrobiliście dla tego miasta, może coś powinniście w nim zmienić? Podnieście swoje dupska bo widzę, że tylko potraficie palcem w nosie dłubać i narzekać co jest teraz PiSuaromodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Ty koles Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:26 A Ty koles co zrobiles dla tego miasta?? Dbasz o estetyke i bezpieczenstwo w naszym miescie? A moze przejdzmy do rzeczy przyziemnych : nareperowales jakis trotuar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:27 <może coś powinniście w nim zmienić tak, wlodarzy miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Don !!!! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 203.185.255.* 07.09.06, 00:46 Rozczaruje Cie Don. Nie mieszkam w Radomiu i cala Polska wie ze Radom to wiocha i upadle miasto. Pewnie ze szkoda, ale sami mieszkancy do tego doprowadzili , bo miasto pozwala sobie aby wiocha rzadzila. Nie masz co sie denerwowac, ja ze wsi nie jestem i nawet nikogo tez na wsi nie mam. Zadowolona/y Odpowiedz Link Zgłoś
rolnik_sam_w_dolinie_2006 Re: Radom to ohydne miasteczko 06.09.06, 21:31 Gość portalu: e napisał(a): > brzydkie, szare fuuuuuuj spadaj prowokatorze do swej wioski nad silnicą byki doić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glos Re: Radom to ohydne miasteczko IP: 203.185.255.* 07.09.06, 01:30 Wy wszyscy co tak kochacie Radom, nie musicie tak od razu krzyczec na tych co maja inne zdanie. Nie chodzi o to kto naprawi dziure w plocie, czy naprawi jezdnie, czy wyprostuje przystanek. Tu jest dyskusja , krytyka , sugestia. Trzeba samemu byc najpierw odpowiedzialnym i nie robic dziur w plocie, po pijanemu nie wjezdzac na przystanki albo wyladowywac sie na klatkach schodowych i niszczyc jak popadnie mazajami, pieknymi slowkami , czarnym farbami, sraniem i sikaniem razem ze swoimi pieskami ktore tez zalatwiaja swoje potrzeby pod osiedlowymi drzewkami i krzakami i na trawie. Owszem sa ludzie i maja swoje zawody i moga zrobic wiele rzeczy , bo sa do tego upowaznieni i taka jest ich praca, ale za nim cokolwiek zrobia powinni zostac o tym poinformowani, powiadomieni, powinno byc zlecone itd. a powiedzcie kto czyta to kiepskie form. Do kogo te krytyczne czy nie krytyczne glosy docieraja. A powinny dotrzec do tych odpowiedzialnych a dociera do..... nikogo. Wiec kochajcie swoje miasto, ale zacznijcie przede wszystkim od siebie. Trzeba tez miec w sobie troche samokrytyki, bo to potrzebne, bo miasto jest naprawde brzydkie i taka prawda i lepiej zdac sobie z tego sprawe.Zrobisz cos dla miasta jeden z drugim jak dorosniesz, bedziesz mial poukladane w glowie to i moze bedziesz potrafil jakos zarzadzic. Na dzien dzisiejszy takiej odpowiedzialnej soby nie ma a wy jestescie za mali. I to tez lepiej wiedziec. A dworzec wyglada tragicznie i prosze nie pieprzyc , ze jest inaczej , bo kazdy slepy to widzi.Szczescie ze nie widzi tych przylatanych straszydel sklepikow. A te ogrodki piwne, piekne prawda? To chyba zart. Wiocha i prymityw i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
bhjs Re: Radom to ohydne miasteczko 07.09.06, 07:31 Radom jest jak wiele innych miast w Polsce , ani ładny ani brzydki . syn który uruchamia w Rybniku jakiś projekt kart płatniczych , mówił że jest podobnie jak w Radomiu . Centrum jest ładnie zrobione , kostka wyłozona , fontanny , budynki rządowe odmalowane . ale wystarczy odejść kilka przecznic od centrum i już pojawiają się obskurne i brudne kamienice i blokowiska. Prawda jest że od wielu lat Radom nie ma szczęścia do włodarzy .ci co rządza i rządzili niestety nie mieli ani wizji ani pomysłów długofalowych jak ma wyglądać to miasto. nie chcieli chcieć zmieniać to miasto , skupiali sie tylko na tym aby przetrwać te 5 lat a przy okazji coś dla siebie i swoich załatwić . (patrz osiedle prominentów między ul.Chrobrego i Warszawską .) oczywiście coś tam robili w tym czasie , a to sprzedali jakiś kawałek zieleni na który jakis radny zrobił jakiś targ , a to kupili jakiś komin , a to wyremontowali kawałek ulicy (który za rok trzeba było naprawiać). Nie można powiedzieć , namęczyli sie chłopaki a efekty są takie że ludzie odwiedzający miasto oceniają go tak jak na tym forum , przeważnie negatywnie. i nie ma sie co na nich obrażać tylko wziąść się do pracy , radomianie !!! pierwsze co trzeba zrobić to w nadchodzących wyborach wybrać na radnych i prezydenta ludzi młodych , energicznych , i z pomysłami dla Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 12:07 Radom potrzebuje ambitnych ludzi z klasą , którzy będą walczyć o Radom.Nie potrzebujemy ludzi pokroju Marcinkowskiego,Nity,Woźniaka,Pyrciocha,Krawczyka,Radomian Razem czy RSO!Nikt kto jest z Radomia nie powinien na nich głosować , bo to głos na Radom tandetny Radom prowincjonalny ICH anty radomian RADOM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Radom to ohydne miasteczko IP: *.149.udn.pl 07.09.06, 16:45 No ale przeciez wszyscy sensowni i z nieprowincjonalnym mysleniem dawno z Radomia uciekli - to na kogo glosowac? Ci nowi, ktorzy sie pchaja do wladzy niewiele sie roznia od poprzednich. Panuje tu kultura wsiowo-zagrodkowa i kazdy jej ulega. Wiesniakow (mentalnych) sie wybiera i wybieralo do wladz. Najlepszym prezydentem/burmistrzem Radomia byl na poczatku XIX wieku poznanianin Krolikowski. Moze wiec nalezy wladze sprowadzic z bardziej cywilizowanych obszarow, bo ta gleba nie rodzi osobowosci, dobrych zarzadcow itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Radom to ohydne miasteczko 07.09.06, 20:02 Najlepszym prezydentem miasta, był Józef Grzecznarowski w latach 1927 – 1930 oraz 1938 – 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Protestuję! Radom to przyzwoite miasto... IP: *.os1.kn.pl 07.09.06, 20:24 A Grzecznarowski pochodził z kieleckiego. Jaki więc stąd wniosek? Radomiowi potrzebny jest ktoś ze świętokrzyskiego, najlepiej z Kielce :) Może ja wystartuję? ;))) Jak KR! mnie poprzę, to na bank się zgłoszę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Protestuję! Radom to przyzwoite miasto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:31 Grzecznarowski urodził sie w Końskich nie w Kielcach na szczęście!Crux Ty się nadajesz na wójta swojej rodzinnej wsi , wygrasz w cuglach.A moze startuj na burmistrza Kozienic co tam lubią SPADOCHRONIARZY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crux Radom potrzebuje spadachroniarzy! IP: *.os1.kn.pl 07.09.06, 22:46 > Grzecznarowski urodził sie w Końskich nie w Kielcach na szczęście! A ja nie mówiłem, że urodził się w Kielcach. Pewnie gdyby urodził się w Kielcach, to byłby jeszcze lepszym prezydentem Radomia :) Cieszy mnie, że zadałeś sobie trudu i poszukałeś odpowiedniej informacji. Dzięki temu uzupełniła się Twoja wiedza o pochodzeniu ważnych osób w Radomiu :))) > Crux Ty się nadajesz na wójta swojej rodzinnej wsi , wygrasz w cuglach. Niestety nie urodziłem się na wsi i nigdy nie mieszkałem na wsi. Żałuję, ale obiecuję sobie ciągle, że niedługo się gdzieś na wieś przeprowadzę. Mam nawet kilka pięknych wsi świętokrzyskich na oku. Wówczas może nawet wystartuję w wyborach na wójta... :) > A moze startuj na burmistrza Kozienic co tam lubią SPADOCHRONIARZY! Kozienice są też bardzo ładne. Może dlatego, że zarządzane przez "spadachroniarzy"? No i jak z tym poparciem KR! ? Poprzesz mnie, czy nie? Radom potrzebuje spadachroniarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomer Radom nie jest miasteczkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 18:43 Radom nie jest miasteczkiem, lecz dużym miastem. Miasta liczące ponad 100 tysięcy to miasta duże. Miasteczkiem jest dla przykładu Iłża albo Działoszyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR! Re: Radom nie jest miasteczkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 19:56 Wydaje mi się , ze prezydent Radomia pan Marcinkowski uważa , że Radom to MISTECZKO swoimi rządami pokazuje , ze szczytem jego osiągnięć jest zrobienie z Radomia 2,27 tysiecznej mieściny na takim poziomie pozyskał fundusze unijne dla Radomia! Odpowiedz Link Zgłoś