Dodaj do ulubionych

Oceniamy kadencję Marcinkowskiego

24.09.06, 23:21
Moja ocena w skali od -10 do +10 to jest to, dajmy na to -4, no może -3.
Klęska i stracone ważne 4 lata.
Obserwuj wątek
    • Gość: kartofel to żenada nie kadencja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 23:29
      lepiej wybierzmy na prezydenta kogoś z Kielc - oni umieją dbać o swoje
      interesy , to może i zadbają o nasze (nie za darmo oczywiście :)
      Gospodarza potrzeba w Radomiu, nie komucha,byłego policjanta czy młodego
      ankietera z dworca PKP.....
      Potrzeba zmian ,zanim wszyscy wyjadą...........
      • Gość: Crux Ja, ja chcę, mnie wybierz! IP: *.os1.kn.pl 25.09.06, 00:36
        > lepiej wybierzmy na prezydenta kogoś z Kielc - oni umieją dbać o swoje
        > interesy , to może i zadbają o nasze (nie za darmo oczywiście :)
        > Gospodarza potrzeba w Radomiu, nie komucha,byłego policjanta czy młodego
        > ankietera z dworca PKP.....
        > Potrzeba zmian ,zanim wszyscy wyjadą...........

To ja się zgłaszam. Jestem z Kielc, nie jestem i nie byłem komuchem, ani
        policjantem, a tym bardziej ankieterem. Ponadto ostatnimi czasy intensywnie
        udzielam się na radomskim forum. To jak? Nadaję się? :)
        • Gość: label Re: Ja, ja chcę, mnie wybierz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 01:39
          pozwolicie, ze sie powtorze cytujac ponizej, fragment mojego poprzedniego posta:

temu miastu nie potrzeba "osoby na stanowisku prezydenta" tak jak ma to miejsce
          teraz, potrzeba natomiast konkretnego, skutecznego managera, ktory jak dla mnie
          moglby byc zupelnie anonimowy, znajacego jezyk obcy, znajacego mozliwosci
          rozwoju jakie daje EU, ktory jednym sprawnym cieciem polozy kres ukladom i
          ukladzikom, ktory wymieni pastaci, rodem z PRL-u, pelniace w miescie kluczowe
          funkcje, potrzeba wreszcie czlowieka ktory z upadlej fabryki jaka jest Radom
          zrobi przedsiebiorstwo na miare XXIw.

tego wszystkiego Panstwu i sobie zycze

pozdrawiam

• msvip Re: Ja, ja chcę, mnie wybierz! 25.09.06, 21:13
          Gość portalu: Crux napisał(a):

> > lepiej wybierzmy na prezydenta kogoś z Kielc - oni umieją dbać o swoje
          > > interesy , to może i zadbają o nasze (nie za darmo oczywiście :)
          > > Gospodarza potrzeba w Radomiu, nie komucha,byłego policjanta czy młodego
          > > ankietera z dworca PKP.....
          > > Potrzeba zmian ,zanim wszyscy wyjadą...........
          >
          > To ja się zgłaszam. Jestem z Kielc, nie jestem i nie byłem komuchem, ani
          > policjantem, a tym bardziej ankieterem. Ponadto ostatnimi czasy intensywnie
          > udzielam się na radomskim forum. To jak? Nadaję się? :)

masz mój głos :)

• Gość: Aurora Re: Ja, ja chcę, mnie wybierz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:51
            minus 7 z kultury kandydata względem petentów w UM
            • Gość: emka Re: Ja, ja chcę, mnie wybierz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 00:25
              ZM jest do d... - cale 4 lata
      • Gość: burak Re: to żenada nie kadencja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:51
        kartofel jesteś chamem i prostakiem. Tyle w tym temacie.
        • msvip Re: to żenada nie kadencja! 25.09.06, 21:12
          Gość portalu: burak napisał(a):

> kartofel jesteś chamem i prostakiem. Tyle w tym temacie.

lepszy kartofel niz burak ........
      • gregory_z_radomia Re: to żenada nie kadencja! 25.09.06, 08:11
        "Kartofel" właśnie pokazałeś jakim jesteś kartoflem.
        • msvip Re: to żenada nie kadencja! 25.09.06, 21:17
          gregory_z_radomia napisał:

> "Kartofel" właśnie pokazałeś jakim jesteś kartoflem.

pocałujcie kartofla w łodygę !a to stowarzyszenie to ma byc chyba trampolina
          wyborcza , bo nie słyszałem ,aby cokolwiek zrobiło dla Radomia (no -poza tymi
          ankietami PKP :)-ale ja nie jeżdżę pociągami więc mam to gdzieś....
    • sympatyk_pis Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 06:45

Jego Ekscelencja, Ksiądz Biskup Ordynariusz Zygmunt Zimowski

Na wstępie chciałbym ponownie przeprosić za wypowiedzi co niektórych Radomian
      wobec Księdza Biskupa rozczarowanych rządami generała Marcinkowskiego.
      Proszę nie odbierać tych wypowiedzi jako osobistych ataków na Jego
      Ekscelencję, ale jako wyraz troski o nasze wspólne dobro jakim jest RADOM.
      Próbuję tłumaczyć moim znajomych skąd biorą się te kontakty Księdza Biskupa
      z generałem Marcinkowskim. Wiem, że Ksiądz Biskup przez lata pracował, a
      raczej służył Bogu w szeroko rozumianej dyplomacji i jako tako - siłą rzeczy -
      był trochę oderwany od realiów Polski, a w szczególności realiów takiego
      miasta jak Radom.

Księże Bispukie
      Radom wycierpiał niejedno. Jako całe miasto za swój protest robotniczy w 1976
      roku został skazany przez komunistów i ludzi PZPR na zagładę ekonomiczną i
      gospodarczą. Indywidualnie wielu robotników było torturowanych i
      represjonowanych. W historii mojego kochanego Miasta był to najbardziej
      krwawy i wstrząsający okres. Z pewnością słowa, które Ksiądz Biskup
      wypowiedział w 30 rocznicę naszego protestu nie oddadzą dramaturgii wydarzeń
      tamtego okresu i wiele lat później ciągłych upokorzeń, degradacji
      ekonomicznej, gospodarczej i społecznej do najniższego szczebla
      człowieczeństwa wg. hierarchii PZPR. Jednak właśnie w tym okresie należy
      szukać przyczyn niezadowolenia wielu Radomian dzisiaj. Do dzisiaj nie została
      publicznie wyjaśniona kwestia udziału milicjanta Marcinkowskiego w tamtym
      czasie. W oficjalnym życiorysie trudno doszukać się wzmianek na ten temat.
      Czy nie zastanawiające jest dlaczego życiorys kogoś tak ważnego dla miasta
      jak PREZYDENT zaczyna się tak jakby w chwili urodzenia miał 23 lata? (cytat z
      oficjalnej strony miasta:
      www.radom.pl/?tekst=wladze_1
      „Urodził się 21 czerwca 1950 r. w Dmeninie koło Radomska. W 1973 r. ukończył
      Wydział Leśny SGGW, uzyskując tytuł magistra inżyniera leśnictwa”).

Co robił i z kim do tego czasu?
      A już 3 lata później był w Komendzie Stołecznej Milicji:

(„...a od 1977 r. do końca 1996 w Komendzie Stołecznej Milicji”).

Jak dobrze wiemy nie każdemu było tak łatwo dostać się do Komendy Stołecznej
      Milicji. Pytanie nasuwa się samo: co robił i gdzie w 1976 roku podczas
      protestu robotniczego Radomia? Przepraszam, ale nigdzie, na żadnej stronie
      internetowej ani w oficjalnych materiałach miasta nie doszukałem się
      odpowiedzi na to pytanie.
      I dalej.
      Czy nie zastanawiająca jest objętość życiorysu prezydenta Marcinkowskiego na
      oficjalnej stronie miasta? Zazwyczaj każda osoba pisząca swój życiorys oprócz
      standardu w postaci daty urodzin umieszcza w nim swoje dokonania i sukcesy,
      otrzymane odznaczenia, takie życiowe reasime jak chociażby prezydenta Gdyni,
      który podaję dla przykładu:
      www.gdynia.pl/index.php?co=zarzad_miasta/dossier&kto=126
      A w Radomiu co mamy? Kilka linijek lakonicznych wzmianek, z których
      najważniejsza dla prezydenta jest ta, z jakiego ugrupowania kandydował:
      „...Prezydent Radomia, kandydował z listy Stowarzyszenia Radomianie
      Razem...”).
      A gdzie jest napisana data wstąpienia do PZPR? Gdzie jest napisane do kiedy i
      jak długo był w PZPR? Itp. itd. Pytań byłoby co niemiara, ale poprzestanę
      tylko na tych. Każdy ma prawo do pomyłek. Tylko Miłosierny Bóg się nie myli.
      Ale tkwić w tej pomyłce nie jest już li tylko pomyłką. Pomylił się nie tylko
      Ksiądz Biskup. Pomylili się - i również dali się nabrać - politycy radomskiej
      prawicy o czym tak „obficie” informuje prezydent na swojej oficjalnej
      stronie: „...Poparły go także ugrupowania prawicowe...”.
      Oni jednak, a przynajmniej większa ich część, szybko zreflektowała się z kim
      ma do czynienia i opuścili szeregi tej ekscentrycznej „koalicji”, szkodliwej
      dla Radomia. Generał ze swoją świtą za wszelką cenę usiłowali zrobić z nich
      oszołomów, warchołów w złym tego słowa znaczeniu, ludzi destrukcyjnych i
      niewrażliwych na losy Radomia. Ruszyła cała spirala propagandy „białoruskiej”
      zaczerpnięta rodem z epoki komunizmu;
      •program „Samorządowy”, który samorządowy jest tylko z nazwy, bo nie
      przedstawia samorządu, a jedynie słuszną drogę prezydenta,
      •programy robione ze swoimi ludźmi jak program niby z funduszy Profilaktyki i
      Uzależnień,
      •programy propagandowe robione z Wolskim i Korpettą-Zych, że wymienię tylko
      te pokrótce.
      Wszystkie te programy powstały za nasze pieniądze a ich jedyną puentą miało
      być i było! to jaki ten „nasz” prezydent jest och! i ach!
      Iście rodzimy Kim Ir Sen!!!
      Nie do końca również została wyjaśniona sprawa z Listą Wildsteina. Na apel
      niektórych samorządowców nikt nie doczekał się samolustracji. Na liście tej
      figuruje tylko jeden Zdzisław Marcinkowski: za orginałem: IPN BU 0604/253
      MARCINKOWSKI ZDZISŁAW listawildsteina.bigmuzy.one.pl/m/ma.php

Czy to jest prezydent Radomia? Nie wiem, ale bardzo chciałbym się dowiedzieć
      i usłyszeć w końcu konkretną odpowiedź potwierdzającą bądź zaprzeczającą z
      potwierdzonym wystąpieniem do IPN-u o nadaniu statusu pokrzywdzonego.
      Reasumując. Proszę nie dziwić się głosom oburzenia ludzi wierzących, kiedy
      widzą Księdza Biskupa biorącego udział w wielu tych grach prezydenckich, bo
      trzeba w końcu nazwać to po imieniu, mówić i szerzyć prawdę o tym!, że to są
      tylko gry na pokaz na dodatek nie za swoje pieniądze!!! Trudno również
      doszukać się w życiorysie prezydenta tego czy jest katolikiem tak jakby
      wstydził się swojej wiary? Przecież teraz bez strachu przed więzieniem śmiało
      można pisać całą prawdę o sobie i swojej wierze!!! Rozumiem, że w okresie,
      kiedy był w PZPR nie mógł chodzić do Kościoła, choć znam również takie osoby,
      które mimo grożącym represjom do Kościoła chodziły!
      I na zakończenie.
      Zastanawiający jest również udział w tych grach osoby równie tajemniczej jak
      prezydent, nadprezydenta Banasiewicza. W Radomiu nawet dzieci w piaskownicy
      wiedzą, kto tak naprawdę rządzi Radomiem. Czy Ksiądz Biskup zadał sobie
      pytanie za jaką cenę? Czy ktoś czysty i bez skazy pozwoliłby tak sobą
      manipulować? Słynne powiedzenia Williama Shakespeare „słowa, słowa, słowa”
      zamieniłbym na „pytania, pytania, pytania”, które wciąż pozostają bez
      odpowiedzi.
      Szanowny Księże Biskupie
      Proszę tego listu nie odbierać jako ataku na Jego Ekscelencję – broń Panie
      Boże - co z pewnością pewni doradcy z kręgów proprezydenckich będą imputować -
      ale jako przedstawienie realiów odbioru szarego obywatela tego miasta, z
      rocznika pamiętającego krwawe wydarzenia radomskiego Czerwca,
      •którego ojciec był bity i represjonowany,
      •który jest bacznym obserwatorem i widzi, że po 30 latach od tamtych wydarzeń
      oprawcy mają lepiej od swoich ofiar,
      •esbeccy oprawcy pobierają ogromne emerytury, a ofiary, które dały nam wolną
      i niepodległą Polskę, ledwo wiążą koniec z końcem,
      •któremu dobro mieszkańców i Radomia naprawdę leży na sercu,
      •który chce zmieniać Radom na lepsze poprzez inne płaszczyzny działań, nie
      tylko polityczne,
      •który – co ważne – mówi to całkowicie z głębi swojego serca bo nie kandyduje
      w żadnych wyborach i nie potrzebuje dodatkowych głosów i oklasków.

cdn
      ______________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK,LAT 30-MOIM (NAJLEPSZYM) KANDYDATEM NA PREZYDENTA RADOMIA!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!

www.2137.pl
      • sympatyk_pis Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 06:46

cd

Arcybiskup Sławoj Leszek Głódź słusznie niedawno apelował do całego
        duchowieństwa, aby Ci wzięli czynny udział w wyborach samorządowych
        argumentując, że to jest co innego niż wybory parlamentarne. Nie trudno się z
        Nim nie zgodzić. Samorząd to nasza mała Ojczyzna, to co nas otacza na co dzień,
        z czym na co dzień się spotykamy i stykamy, co nas martwi, zasmuca a niekiedy
        nawet cieszy i raduje. O wielu ludziach niosących autentyczną pomoc bliźniemu
        czy choćby swoim współmieszkańcom osiedla, dzielnicy czy choćby bloku wie
        ksiądz z pobliskiej parafii i to on, jak najbardziej słusznie, powinien
        wskazywać swoim parafianom osoby godne ich szacunku, zaufane, takie, które dają
        duże prawdopodobieństwo rządów sprawiedliwych, uczciwych, wolnych od
        manipulacji, podejrzeń korupcyjnych i w miarę możliwości prospołecznych i
        rozwojowych całego miasta Radomia!!!
        Dlatego musimy wziąć odpowiedzialność za nasz Radom, za to, aby zagrać na nosie
        komunistom i zmienić Miasto z wyrokiem na Miasto z rozwojem: ekonomicznym,
        gospodarczym i społecznym!!!

Szczęść Boże Księże Biskupie
        ______________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK,LAT 30-MOIM (NAJLEPSZYM) KANDYDATEM NA PREZYDENTA RADOMIA!

www.2137.pl
        • msvip Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 21:19
          marko90.webpark.pl/polskie1.htm
        • Gość: KMLK Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 26.09.06, 16:56
          A co Kosztowniak zrobił dla Radomia? I czy po ewentualnym zwycięstwie będzie
          robił dla Radomia czy dla PIS?
        • Gość: Wirnet Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:50
          Witam nawiedzonego i skrzywdzonego Tak trzymaj.
      • Gość: Bulaja Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 25.09.06, 06:51
        Po co pisać od nowa to samo.Wystarczy poczytać sobie linki z 2003,4, czy 5 roku.
        One wszystkie nadal są aktualne.Marcinkowski to najgorszy prezydent jakiego
        miał Radom: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=472&w=7981530
    • Gość: Radomianin'80 Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:36
      Tragedia ale przeciez ktoś go wybrał! pamietaj o tym drogi wyborco i ucz się na
      błędach."Nasz" prezydent lepiej by sie czuł jako komendant szkoły policyjnej a
      nie prezydent miasta radomia bo przeciż mało kto pamieta że komendantem
      wojewódzkim był z klucza politycznego jako członek PSL-u, który jak przegrał
      wybory to stracił stanowiska w urządach i pan M został zwolniony. ostatnia
      ostoja peeselu został powiat który nadaje sie tylko do rozwiązania. Co więcej
      można napisać? gwizdy na koncercie rubika i polsatu świadczyły o nastawieniu
      społecznym do władzy obecnej. Na Budynkach Korei,Spełem,Wyższej Szkoły na 1905
      roku były banery Radomskiego Samorzadu Obywatelskiego,zapytajcie zarządców tych
      nieruchomości kto kazał zdjąć te banery i kto z "władzy" dzwonił aby to jak
      najszybciej uczynić a jak nie to jakie bedą tego konsekwencje
      • Gość: tubylec Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 25.09.06, 09:05
        Lepszego przydenta nie wybierzecie dla Radomia, a dlaczego ? , bo niestety jest
        taki przekroj spoleczenstwa w Radomiu jaki jest, rdzennych mieszkancow miasta
        policzyc na palcach , reszta tzn. 80% to potomkowie chlopo- robotnikow majacy
        chalupy na wsi i mieszkania w razie czego w miescie.
        Ludzie tego pokroju nie moga byc zaangazowaniw sprawy Radomia, tym bardzaiej ze
        im wszystko jedno kto jest czy bedzie prezydentem miasta, i przewaznie na
        wszystko machaja reka, dla nich wazne są truskawki , czy pomidory pod folia.
        Madra przediebiorca i wyksztalcona mlodziez wyjechala z Radomia w poszukiwaniu
        pracy za granice lub do innych wiekszych osrodkow miejskich w Polsce,
        przewaznie do Warszawy.
        Pozostali w miescie to przwaznie : - emeryci i rencisci a takze element mlodych
        bezrobotnych, bez zadnej szkoly Lysych dresowcow ktorzy sa nieodlacznym
        elementem radomskiego pejzazu naszych radomskich blokowisk.
        Majac obecnie w miescie taki przekroj spoleczenstwa jaki przedstawilem , trudno
        sie spodziewac wyboru lepszego prezydenta, bo to ludzie -wyborcy kształtuja
        obraz naszego miasta.
        W zwiazku z tym mam takie przeczucie, ze znowu przy frekwencji 30% - i takiej
        jak do tej pory swiadomosci spolecznej - CI - " Radomianie " - znowu wybiora
        Marcinkowskiego lub czlowieka podobnego pokroju.

• Gość: chłopak z SB Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:15
          ty jesteś taki tubylec jak Marcinkowski przywieziony w teczce przez
          Banasiewicza.ten ostatni lubi przywozić ludzi w teczce.nieudolnego prezesa
          Radomiaka, nieudolnego prezydenta Radomia, i jeszcze wielu innych.stary układ
          ma się dobrze.Może Macierewicz sprawdził by dokładnie jakieś zapiski w WSI?
    • Gość: Pink Floyd Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 25.09.06, 08:41
      Karaś KŁAMIE!!!
      Próbujesz wmówić mieszkańcom, że prezydenr rządził z prawicą? Jak śmiesz tak
      kłamać warchlaku?! To wy byliście wierną komunistyczną opozycją, która zawsze
      tak głosowała jak prezio chciał! A wiesz za co? Za stołki!!! Umówiliście się,
      że w zamian za ciche poparcie nie ruszy waszych ludzi, których na stołki
      powsadzał Włodarczyjk z SLD. Zachowujesz się jak Lepper i do niego jesteś
      podobny (nie tylko z kłamstwami). On zawsze inaczej mówi do mediów a inaczej
      głosuje. Zawsze dawaliście Marcinkowskiemu absolutorium rozgrzeszając go tym
      samym za to co robił. Czyli robił za waszym przywoleniem i wiedzą. Nie KŁAM!!!
    • Gość: DAWID Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 25.09.06, 09:00
      ....ja daję 8
    • Gość: vip71 co tu oceniać.....on jest żenujący.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:22
      bez komentarza................brak słów.........
    • Gość: Obserwator Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: 82.139.47.* 25.09.06, 09:35
      A co pan Prezydent zrealizowal z obietnic wyborczych które mialy być wypelnione
      trescią. To cytat z wystapienia na inauguracyjnej sesji Rady Miejskiej. Chyba
      cierpi na zaniki pamięci. W przemówieniu tym [powiedzial również-w ciagu
      czterech lat można duzo zbudować, ale też sporo zepsuć, jestem za tym aby
      wylącznie budować. Niestety zamiast budować sporo, bardzo sporo zepsul.Takiego
      prezydenta mam nie potrzeba.
      • Gość: tolek B. Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:06
        moj email to:
        Marcinkowski68 małpa tw.pl
    • Gość: lewsky Kluziński -prezydentem. IP: 82.139.8.* 25.09.06, 09:58
      ".........Znaczna część kadencji (prezydenta Marcinkowskiego )przypada na czas,
      kiedy byliśmy już w Unii Europejskiej. Uważam, że tych nowych atutów prezydent
      Marcinkowski nie potrafił wykorzystać. Słabe są efekty, jeśli chodzi o
      pozyskiwanie funduszy unijnych..........."
      Tylko Jakub Kluziński potrafi wykorzystać swoja wiedzę, doswiadczenie i biegłą
      znajomość języków obcych w zdobywaniu unijnych funduszy.
      A propos, który z kandydatów (oprócz Kluzińskiego) zna języki obce (poza
      rosyjskim )
      • Gość: RALPH Re: Kluziński -prezydentem. IP: 213.223.89.* 25.09.06, 13:02
        Ja też "Kocham Radom", ale z całym szacunkiem Jakub nie ma żadnych szans,
        pomimo iż jest najlepszym kandydatem na prezydenta w tej kadencji. Radom po
        prostu jest specyficzny, ludzie będą stawiać na Generałów, posłów Siuśkich,
        Sońtów, Fałków itp. z pozornym doświadczeniem. Tylko, że tego doświadczenia w
        żaden sposób nie da się wykorzystać i przełożyć na potrzeby Radomia. Realia się
        zmieniły, jesteśmy w Unii. Potrzeba nam młodego menadżera, ze znajomością
        języków i znajomościa zasad funkcjonowania w Unii.
        Resztką już nadzieji, wierzę, że następna kadencja będzie przełomowa i wreszcie
        to miasto spotka coś dobrego.
        Pozdrawiam wszystkich, którzy "Kochają Radom"
        • Gość: polanka Re: Kluziński -prezydentem. IP: 82.139.32.* 03.10.06, 20:14
          zdecydowanie jest najlepszym kandydatem, ale dlaczego tak niewiele ludzi
          słyszało o nim !!!!!!!!!!!!!!! W tym tygodniu rozmawiałam z wieloma osobami
          które pytały - aha, KLuziński a kto to jest nie słyszałem/łam o nim
        • Gość: GT Re: Kluziński -prezydentem. IP: 80.50.69.* 06.10.06, 15:01
          Ale to jest błąd, że tak piszesz bo pewniebym zagłosował na Jakuba
          Kluzińskiego. Zniechecasz mnie jednak - bo po co mam głosować na niego skoro
          on nie ma szans. Ci młodzi, którzy tu zostali też tak mogą pomyśleć.......
      • msvip Re: Kluziński -prezydentem. 25.09.06, 21:28
        a jakież to środki unijne pomógł ściągnąc do Radomowa ten wasz Kubuś Puchatek??
        Pomógł napisac wniosek o sfinansowanie budowy jakiejś piaskownicy??
        Każdy to jest qr.a dobry , dopóki nie siądzie na stołku (patrz obecny i
        poprzedni prezydenci-pewnie i nastepcy także nie beda inni..
        a to ,że ktoś zna języki obce to jeszcze nie znaczy,że ma pojęcie o tym ,co
        mówi .....
        • Gość: 01 Re: Kluziński -prezydentem. IP: *.pr.radom.net 02.10.06, 12:14
          a rozmawiałeś z Nim , znasz jego program , pomysły ? Tak po prostu skreślasz
          młodego człowieka - moze trzeba go wesprzeć , jeśli masz pomysły to może trzeba
          je przedstawić a nie tylko krytykować . TO miasto potrzebuje DIALOGU a nie
          szarpania się .
          Pozdrawiam
          • msvip Korwin-Mikke -prezydentem. 04.10.06, 00:14
            .
    • Gość: Sajwer Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:15
      Moim zdaniem kadencie prezydenta Marcinkowskiego można ocenić na 4. Drogi były
      i są nadal remontowane, organozowano sporo imprez kulturalnych, a troska o
      dzieciaki dyła spora ze stron prezydenta. Będę głosował na Zdzisława
      Marcinkowskiego.
      • heniek_z_lasu Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 15:07
        Drogi są remontowane, tak, ale zobaczymy w marcu jak będą wyglądały po zimie:) Mam już teraz napisać? :)
        • Gość: orbik Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.radom.pl 07.10.06, 08:25
          Aha, czyli lepiej wcale ich nie remontować....? Tak? Ależ Wy zamulacie...ludzie!
          "Ale ten prezydent był zły, kurde...";"Mnie tam wszystko jedno, bo i tak im
          tylko o stołki chodzi" Wybierzcie lepszego. Czego się spodziewaliście po byłym
          policjancie? Wyprowadził policje na ulice, łapią ludzi, którzy nie przechodzą
          przez ulice po pasach, zakładają blokady na koła. Porządek jak się patrzy;)
          Jeżeli chodzi o imprezy kulturalne, to nie było źle. Inwestycje? Supermarket
          Plus, 2 nowe Lidle,1 Biedronka i kino Helios;)Fundusze unijne? Tutaj trzeba
          szczerze powiedzieć - zmarnowane. Stan dróg - coś się zaczyna dziać...
        • Gość: cycy Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 13:58
          Jeszcze nie.
      • Gość: bolek Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 25.09.06, 15:25
        bo jesteś esbecką szmatą i tyle. powodzenia
      • isoxazolidine Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 21:36
        Gość portalu: Sajwer napisał(a):

> Moim zdaniem kadencie prezydenta Marcinkowskiego można ocenić na 4. Drogi
        były
        > i są nadal remontowane,

przez wykonanie nakładek na sypiace sie podbudowy ;)
        poczekaj pare miesiecy ...

> organozowano sporo imprez kulturalnych,

festyn buroka i czegos tam jeszcze. MFG zszedł do rangi wiejskego teatrzyku ...

> a troska o
        > dzieciaki dyła spora ze stron prezydenta.

sfotografował sie z trojaczkami - to fakt :D

> Będę głosował na Zdzisława
        > Marcinkowskiego.

a ja nie :D
    • Gość: Kluska Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 25.09.06, 13:28
      Co tu oceniać? Żenada. Szkoda tylko, że Gazeta tak późno zaczęła pisać
      o "dokonaniach" podprezydenta. Powinno to jak naszybciej pójść w eter żeby
      ludzie zdążyli poznać prawdę. Ci, którzy nie interesują się polityką (i na nich
      żerują sępy z SB, UB i innej maści agentury) mogą nie zdążyć poznać się na nim.
      Na dodatek jeszcze zrobi sobie parę fotek z biskupem i odrazu zostanie świętym.
      hahaha
    • Gość: bartek Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:07
      Z nim jest jak z Listkiewiczem. Co najwyżej -2.
    • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:26
      Moim zdaniem : 8. Plus 8, żeby nie było watpliwości. Za co ? A chociażby za
      mieszkania socjalne i komunalne. 300 na 900 w całym kraju to niezły wynik.
      Kolejny plus za bazę sportową dla dzieciaków - sale gimnastyczne z prawdziwego
      zdarzenia, boiska - łącznie z tym ze sztuczną nawierzchnią oraz trzy skate
      parki. Wreszcie rozstrzygnięty przetarg na zagospodarowanie centrum Radomia. Po
      25. latach przymiarek. Wykonane plany przebudowy wiekszości głównych dróg
      przebiegających przez Radom - co pozwoli na skorzystanie z pieniędzy, których
      nie potrafiła wykorzystać GDDKiA. Warunkiem jest posiadanie projektów na
      inwestycje warte przynajmniej 60 mln. PLN - a Radom je ma :) Przebudowa kilku
      najniebezpieczniejszych odcinków. Kolejny plus - wreszcie będzie wyremontowany
      Amfiteatr, zaklepano środki na orkiestrę kameralną, na jej potrzeby bedzie
      przeznaczona Sala Koncertowa. Przy okazji - Centrum Sztuki Współczesnej i Szkoła
      Muzyczna. Stworzenie klimatu przyjaznego inwestorom. Coraz więcej ich w Radomiu.
      Radom przoduje w dziedzinie opieki nad najuboższymi i pokrzywdzonymi dziećmi -
      już 6 rodzinnych domów dziecka, szykuje sie Forum Osób Niepełnosprawnych, które
      wreszcie zaczynaja wpisywac sie w społeczność. Możnaby wymieniac długo. Trzeba
      tylko chcieć zauwazyć.
      • Gość: zmora czerwonych Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 25.09.06, 15:40
        A co powiesz czerwony simba o łóżkach zkanady? Gdzie one teraz są? Jeden z
        wiceprezydentów "specjalnie" pojechał po nie do Kanady a "przy okazji" spotkał
        się z siostrą. Jesteś taki sam burak jak i Marcinkowski. A może jesteś tym
        brodatym pacanem z programu propagandowego robionego za nasze pieniądze?
        Marcinkowski miał ogromną władzę, której nie miał żaden inny przed nim
        prezydent. A o mieszkaniach, o ktorych piszesz to było to już o wiele wcześniej
        załatwione ale czas realizacji przyszedł akurat na jego, a raczej Banasiewicza,
        rządy. Większośc z nich to luksusowe apartamenty zrobione dla swoich towarzyszy
        z Radomian Razem i cukrujących urzędników jak Wąsek ze spółki Rewitalizacja.
        Podać ci kilka nazwisk osób, które tam mieszkają? W tych mieszkaniach
        "socjalnych"? simba jesteś nie tylko czerwonym zerem co już dyskwalifikuje cię
        jako czlowieka ale na dodatek dupolizem. Umyj sobie język bo od lizania mu d...
        porobią ci się afty.
        • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 16:56
          Hmmmm... chciałbym zobaczyć tych kumpli mieszkających na Energetyków,
          Odlewniczej, Mroza ... mieszkają tam na przykład ludzie, którzy przez
          kilkanaście lat wegetowali przy Reja 13/15, aż ten dom zaczął się walić.
          wcześniej nie było gdzie ich przenieść. Wiesz, kto dostał kilka lat temu
          mieszkania ? Trzy rodziny pewnego prezydenta zameldowane w lokalu nr 9
          wspomnianej kamienicy. Tylko zameldowane, nie mieszkały tam nigdy. Łóżek z
          Kanady i innego sprzętu (jest go wiele) poszukaj w radomskich hospicjach. Czy
          coś jeszcze nakłamałem według Ciebie ? Lubię dyskutować, ale posługując się
          argumentami, a nie demagogicznymi hasełkami. I lubię takich, którzy coś robią, a
          nie tylko kłapią paszczą, że jest im źle i wszędzie węszą spisek. Z "brodatym"
          jak mówisz nie mam nic wspólnego poza tym, że w jego programie nie dostrzegam
          propagandy. Możesz mi powiedzieć, które z informacji były nieprawdziwe ?
          Korzystam z nich w swoich postach, bo przecież Wyborcza w życiu by tego nie
          napisała. Szczytem był artykuł, że skrzyzowanie Starokrakowskiej i
          Szydłowieckiej zaprojektowano źle, a projektanci i urzędnicy nie myślą, bo
          zmaronowano unijne pieniądze. Pamietasz ? Chodziło o to, że TIR-y podobno się
          tam nie mieszczą i non stop rozwalają barierki. W tym propagandowym programie
          WIDZIAŁEM faceta, który przejeżdża tamtędy najdłuższym TIR-em z 1,5 metrowym
          zapasem. Zwykły kierowca, który mówi, że wystarczy jechać normalnie a nie 80
          km/h. To też przydupas prezydenta ? Na pewno. Przeciez Marcinkowski wszystkich
          już kupił, prawda ? Radnego Wieczorka, który chwalił dobre przygotowanie
          koncepcji inwestycji w kulturę - też. Ale wyjasnię Ci jedno: Wieczorek
          prezydenta nie bardzo lubi, ale potrafi obiektywnie oceniać FAKTY.
          • heniek_z_lasu Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 17:21
            Gość portalu: simba napisał(a):

> Lubię dyskutować, ale posługując się argumentami, a nie demagogicznymi hasełkami...

Dobre sobie :) Mam przytaczać przykłady? Żałosne jest to co teraz napisałeś ...
            • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:35
              Owszem. Podaj przykłady. Szczekać każdy potrafi. Czekam na słowa.
              • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:28
                Konkrety, heniu. Konkrety. Dlaczego zamilkłeś ?
                • Gość: 010 Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:25
                  Simba - konkrety masz tutaj.

„Przy takim tempie realizacji inwestycji drogowych na zaspokojenie potrzeb w
                  zakresie modernizacji dróg potrzeba około 44 lata, zaś w zakresie budowy nowych
                  dróg - 16 lat” - napisał NIK w wystąpieniu pokontrolnym, o którego szczegóły
                  pytaliśmy wczoraj w Urzędzie Miejskim. Odpowiedzi nie dostaliśmy, ale i tak
                  udało nam się dotrzeć do dokumentu.

Wczoraj rzeczniczka prezydenta po całym dniu konsultacji uspokajała, że NIK miał
                  zastrzeżenia, ale urząd wszystko wyjaśni. - W dużej mierze przeszkodziły bariery
                  biurokratyczne - tłumaczyła rzeczniczka prezydenta, Ryszarda Kitowska.
                  Z dokumentu, do którego udało nam się dotrzeć, wynika jednak, że to nie bariery
                  biurokratyczne i przepisy przeszkodziły pozyskiwaniu i wykorzystywaniu funduszy
                  unijnych do remontów i budowy dróg. Zdaniem Najwyższej Izby Kontroli zawiedli
                  pracownicy radomskiego magistratu.
                  W latach 2004 - 2006 urząd miejski złożył 12 wniosków o unijne pieniądze na
                  drogi. Jak czytamy w dokumencie NIK, osiem z tych wniosków zostało odrzuconych,
                  gdyż nie spełniały kryteriów wyznaczonych przez Unię.
                  Zdziwienie kontrolerów NIK-u wywołał fakt, że przy tak ogromnych potrzebach w
                  2004 roku władze zgłosiły tylko jeden wniosek o unijne pieniądze.
                  NIK szczegółowo skontrolował remont ulic Krychnowickiej i Starokrakowskiej.
                  Zarzucił urzędowi miejskiemu wiele uchybień, m.in. niestaranność w sporządzaniu
                  dokumentacji - m.in. przedkładanie nieczytelnych faktur, nieprawidłowo
                  sporządzone protokoły odbioru robót, a także niezgodność wartości robót
                  zapisanych w kosztorysie z wartością robót rzeczywiście wykonanych.
                  Generalnie Najwyższa Izba Kontroli stwierdziła „brak należytej staranności przy
                  przygotowaniu wniosków o dofinansowanie projektów drogowych”. Urzędnicy nie
                  tylko źle uzasadniali wnioski, ale także popełniali takie kardynalne błędy, jak
                  nieprawidłowe sporządzanie oświadczeń o zabezpieczeniu wkładu własnego w
                  inwestycje czy braku podpisu skarbnika na dokumentach finansowych w przypadku 4
                  wniosków.
          • Gość: Bociek Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:30
            Fakty są takie że jesteś kupą łajna razem ze swoim śmieciem.
            • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:34
              Widzę, że PiS jest obecne nawet na Forum. Można poznać po formie wypowiedzi.
              Gratuluje. Wole być czerwonym śmieciem niż kupionym za kasę aparatczykiem.
              • Gość: Bociek Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:45
                No i bądź dalej. Robię na ciebie z góry.
                ps. nie jestem z PIS ani żadnej innej parti.
                • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 08:56
                  Z tobą nie rozmawiam, szkoda mi czasu. Czytaj dokładnie ... Przy minimalnym
                  ilorazie inteligencji doszedłbyś do wniosku, że pisałem do heńka a nie do ciebie.
          • Gość: Obserwator Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:31
            Nie zapominajmy, że SLD i PO ramię w ramię z Radomianami Razem w Radzie Miasta
            dalej dołują nas w zadłużenie. Głosami tych radnych Rada Miasta udzieliła dziś
            kolejnego poręczenia Radpecowi na zaciągnięcie kredytu w wysokości 6 milionów
            złotych. Panie Karaś niech się pan nie uchyla od odpowiedzialności bo jest pan
            i pana szkodliwe ugrupowanie (SLD) współrządzącym w mieście i
            współodpowiedzialnym za to dziadostwo pozostawione nam przez Marcinkowskiego.

• Gość: label Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 17:02
          widze tu wypowiedzi osob ktore chwala obecnego prezydenta za mieszkania
          komunalne. nie kwestionuje oczywiscie potrzeby ich powstawania, bo sa bardzo
          potrzebne, ale... no wlasnie, ale...
          ciekaw jestem ile bylo zaangazowania, inicjatywy ze strony gen. Marcinkowskiego
          w powstanie tych mieszkan, mam nadzieje ze nieco wiecej niz kilka podpisow.

miasto to zywy organizm, problem w tym ze w Radomiu zatkane sa wszystkie glowne
          arterie, a leczony jest na przeziebienie. uwazajmy, bo zawal moze pojawic sie w
          najmniej oczekiwanej chwili.

ktos tu pisal, ze w Radomiu jest garstka rodowitych Radomian, i ze pozostalych
          nie interesuja sprawy miasta. mozna to zmienic. wystarczy wyjsc do ludzi, nieco
          ich uswiadomic, pokazac czego powinni oczekiwac od wladz miasta, pokazac ze maja
          swoje prawa i nie moga zadowalac sie byle czym. bardzo wielu ludzi zyje w
          ubostwie. nie wszyscy maja okazje przegladac posty na tym forum. trzeba dotrzec
          wlasnie do tych ludzi i im wlasnie poswiecic szczegolna uwage.

• msvip Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 21:31
        jezu ,a gdzie to wszystko????może ja nie mieszkam w Radomiu , bo jakoś nie
        zauważyłem??
      • Gość: GRadomianin -). Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:42
        Panie/Pani Simba. Na prawdę nie wiem kto Cię tak "otumanił" nie wiem gdzie
        żyjesz i czy w Radomiu w ogóle bywasz. Porozmawiaj z ludźmi którzy biorą w
        życiu Radomia czyny udział:
        - właściciele kamienic w centrum - nakaz malowania "tylko" elewacji - w bramach
        mogą leżeć trupy
        - porozmawiaj z inwestorami, którzy nie zainwestowali w Naszaym Mieście,
        bo "nie ma miejsca w strefie. poniewarz ktoś tam zapowiedział rozbudowę czegoś"
        - z przedsiębiorcami, którzy nie wygrali żadnego przetargu mimo najlepszej
        oferty
        - z urzędnikani wysokiego szczebla, którzy z "super świetną Władzą" mają na co
        dzień do czynienia
        - Etc.
        Ci wszyscy ludzie powiedzą Ci jak jest.
        Wierzmi, bardzo się mylisz. Nasze Miasto potrzebuje zmian, na tychmiast.
        Nie potrzeba nam kogoś kto dobrze mówi, ale człowieka, który potrafi pracować
        po 14-17 godzin na dobę. Który potrafi zarządzać, a nie obiecywać i wydawać
        cudze pieniądze na kampanię wyborczą.
        Apeluję do Ciebie - zastanów się.
    • Gość: Lofer Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: 82.139.8.* 25.09.06, 18:37
      Obserwator ciężki język ale prawdziwy. Nie dyskutuj z simbą bo to Dziewięcki -
      pierwszy propagańdzista Radomian Razem i prezydenta.
      • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:03
        Chciałbym - bo chyba byłbym lepszy :) Pozdrówka, Loferku - nie stresuj się, bo
        wrzodów dostaniesz i będzie na generała ;) Szkoda tylko, że Twój ukochany PiS
        wczoraj "popłynął" ....
    • isoxazolidine Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 21:33
      Radom doczekał sie kolejnego miernego administratora mienia komunalnego.
      moja ocena ostatniej kadencji: 3 z duzym minusem.
      byloby 2 z wykrzyknikiem, ale umiem docenic okreslone pozytywy:
      - powolanie (wreszcie - po wielu latach pustego gadania) podmiotu
      odpowiedzialnego od A do Z za rewitalizacje starowki
      - budowa mieszkan komunalnych z calkiem przyzwoitym wynikiem

negatywow niestety jest wiecej i sa wiekszego kalibru:
      - zaniechania dalszego urynkawiania komunikacji miejskiej i proby powrotu do
      monopolu MPK
      - monopolizacja ciepłownictwa i zniszczenie szans na alternatywne, tansze
      zrodla energii
      - monopolizacja uslug komunalnych ze wzrostem kosztow tychze
      - monopolizacja zagadnien projektowych na rzecz jedynej slusznej pracowni -
      odciecie Radomia od swiezej mysli tak potrzebnej miastu
      - 4 stracone lata w temacie portu lotniczego (dopiero teraz goraczkowo probuje
      sie podejmowac pewne dzialania - nie przecze - nareszcie w dobrym kierunku)
      - niedostrzeganie wagi strategii rozwoju wojewodztwa (przypominam ubiegłoroczne
      przejscia)
      - brak prob odtworzenia wiezi w regionie
      - niemal zerowe saldo w staraniach o srodki unijne
      - kontynuacja blednej polityki realizowania inwestycji drogowych na
      zasadzie "byle wiecej odfajkowac" w polaczeniu z rezygnacja z wartosciowych
      zamierzen - m.in dwujedzniowej nowomaratoskiej czy dwupoziomowych skrzyzowan w
      ciagu ul.Kieleckiej
      - niedostrzeganie roli sieci drog kolowych i zelzaznych jako determinantow
      rozwoju (znaczenie S12 trzeba bylo wkladac magistratowi do głowy bo inaczej nie
      byloby ani porozumienia w temacie ani tym bardziej stowarzyszenia - zreszta
      zdaje sie ze prezydent nie bardzo wie co ze stowarzyszeniem robic - chetnie
      podpowiem ...; kiedy likwidowano pociagi do drzewicy prezydent nawet nie
      zareagował - a co go to obchodzi...; etc etc)
      - kompletne zero dzialan w temacie stymulowania rozwoju szkolnictwa wyzszego i
      badan naukowych

słowem: CZAS NA ZMIANY
      • bhjs Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 25.09.06, 21:59
        Ja widze tylko jeden plus tej kadencji.
        stworzenie Miejskiego Zarządu Lokalalami i przez to zaprzestanie dotowania
        RTBS Administrator ., ale to nie jest zasługą żadnego z prezydentów
        (jestem pewny ) ale Pana Andrzeja K. obecnego Dyrektora MZL-u .
      • Gość: simba Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:11
        Isox, zmiłuj się ... No juz kto jak kto, ale Ty ?

> monopolizacja ciepłownictwa i zniszczenie szans na alternatywne, tansze
        > zrodla energii

Pogadaj ze specami z Izby Gospodarczej Ciepłownictwo Polskie - dowiesz się, jak
        skończyły się w Polsce próby prywatyzacji źródeł ciepła - po spotkaniu ze
        specalistami nawet radny Pyrcioch - znany zwolennik własności prywatnej złapał
        się za głowę, gdy usłyszał o 7-krotnym wzroście cen "klepniętym" przez URE,
        wydającym decyzje nie wiadomo na jakich podstawach. Pamiętaj jedno zdanie:
        każdy, kto kupuje lub buduje źródło ciepła robi to po to, żeby zarobić. Płacą
        mieszkańcy.

> - kontynuacja blednej polityki realizowania inwestycji drogowych na
        > zasadzie "byle wiecej odfajkowac" w polaczeniu z rezygnacja z wartosciowych
        > zamierzen - m.in dwujedzniowej nowomaratoskiej czy dwupoziomowych skrzyzowan w
        > ciagu ul.Kieleckiej

nie wiem, czy zauważyłeś - ale GOTOWE radomskie projekty drogowe dają nam 100%
        możliwość skorzystania ze środków będących dotychczas w dyspozycji ministerstwa
        transportu i GDDKiA. Warunkiem ich uzyskania jest złożenie projektu na
        inwestycję wartą minimum 60 mln PLN - a Radom taki projekt ma (po złożeniu z
        przygotowanych klocków). Projekty radomskie mają wszystkie uzgodnienia łącznie z
        własnościowymi.
        Takie stawianie sprawy przez MT to wynik działań podjętych nie gdzie indziej
        tylko w Radomiu - ostatnie bombardowanie ministerstwa pismami podpisanymi przez
        wszystkich prezydentów miast wzdłuż siódemki - ze zwróceniem uwagi na
        niewykorzystanie środków centralnych i niedofinansowanie projektów lokalnych
        będacych poza siecią TENT.

Kiedy masz rację to masz - ale nie zawsze.

Pozdrawiam.

• isoxazolidine Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 26.09.06, 09:32

> > - kontynuacja blednej polityki realizowania inwestycji drogowych na
          > > zasadzie "byle wiecej odfajkowac" w polaczeniu z rezygnacja z wartosciowy
          > ch
          > > zamierzen - m.in dwujedzniowej nowomaratoskiej czy dwupoziomowych skrzyzo
          > wan w
          > > ciagu ul.Kieleckiej
          >
          >
          > nie wiem, czy zauważyłeś - ale GOTOWE radomskie projekty drogowe dają nam 100%
          > możliwość skorzystania ze środków będących dotychczas w dyspozycji
          ministerstwa
          > transportu i GDDKiA. Warunkiem ich uzyskania jest złożenie projektu na
          > inwestycję wartą minimum 60 mln PLN - a Radom taki projekt ma (po złożeniu z
          > przygotowanych klocków). Projekty radomskie mają wszystkie uzgodnienia
          łącznie
          > z
          > własnościowymi.
          > Takie stawianie sprawy przez MT to wynik działań podjętych nie gdzie indziej
          > tylko w Radomiu - ostatnie bombardowanie ministerstwa pismami podpisanymi
          przez
          > wszystkich prezydentów miast wzdłuż siódemki - ze zwróceniem uwagi na
          > niewykorzystanie środków centralnych i niedofinansowanie projektów lokalnych
          > będacych poza siecią TENT.

mowimy o dwu roznych rzecach.
          ty mowisz o przygotowywaniu zawczasu 'gruntu' pod przyszle inwestycje (cos co
          bylo bolaczka samorzadu radomskiego w latcvh 90-tych). jesli jest tak jak
          mowisz - to bardzo DOBRZE. naprawde sie ciesze :)
          ja mowie o czyms zupelnie innym. przeczytaj uwaznie.
        • isoxazolidine Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 26.09.06, 09:43

> Pamiętaj jedno zdanie:
          > każdy, kto kupuje lub buduje źródło ciepła robi to po to, żeby zarobić. Płacą
          > mieszkańcy.

tak. ale miasto majac siec nie musi kupowac jej od kogos, kto sprzedaje za
          drogo. tym bardziej jesli ma sie tak konfortowa sytuacje jak w radomiu, ze mamy
          (mielismy?) w EC i RADPEC w sumie duze nadwyzki mocy produkcyjnych. kupowanie
          EC było totalna głupotą.

> nie wiem, czy zauważyłeś - ale GOTOWE radomskie projekty drogowe dają nam 100%
          > możliwość skorzystania ze środków będących dotychczas w dyspozycji
          ministerstwa
          > transportu i GDDKiA. Warunkiem ich uzyskania jest złożenie projektu na
          > inwestycję wartą minimum 60 mln PLN - a Radom taki projekt ma (po złożeniu z
          > przygotowanych klocków).

jakiej inwestycji ten projekt dotyczy? zgaduję:
          - trasa NS?
          - układ Maratonska/1905-go roku/Nowomariacka? (jakos najbardziej mi to pasuje)
          - obwodnica poludniowa (ale skad tu 'klocki'?)
          • Gość: edek Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.radom.net 26.09.06, 11:55
            Oceniam skala 10 pkt: bezpieczeństwo ludzie myśleli policjant weżmie za
            mordę łobuzów - 1 nic nie robią 0 poprawy , a podległa Straż Miejska
            to juz historia szkoda pisać, czy może byc jeszcze gorzej dlatego proponuję 1
            bezrobocie - wiadomo 1
            drogi i budownictwo - 2 (przed wyborami rozgrzebali parę ulic na zimę)
            Czekam na zmiany gorzej już nie będzie.
            • Gość: emiro Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:09
              :)
    • Gość: czytelniczka Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 13:45
      A ja nie lubię Marcinkowskiego!!!!!!!!! i na pewno nie bedę na niego
      głosowała!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: krywa Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 26.09.06, 18:01
      Co jest tu pisane to my wszyscy wiemy. Chodzi o to, żeby to wszystko powtarzać
      szarym obywatelom, którzy w ogole nie interesują się polityką a jego oceniają
      jedynie po ilości igrzysk za nasze pieniądze.
      • Gość: goga Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 26.09.06, 19:57
        i co panie prezydencie, widzisz pan lepiej się chyba nie pokazywać. a radom to
        niedługo zaorać nam przyjdzie. większe bandyctwo się rozszeżyło, strach gdzie
        kolwiek wyjść, obiecywane bylo co innego a jest co innego, a na dodatek te
        nasze ulice tylko kostka i kostka dookoła a ktoś kasę zbiera.
        jak tak można zrobi się niedługo u nas jak w budapeszcie tak jak w 1976 tego
        chyba chcą lae kto teraz wyjdzie tylko emeryci i uczniowie chyba.
        dobranoc państwu.
        to skandal.
    • Gość: Lech Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.centertel.pl 26.09.06, 21:21
      Trudno powiedzieć. Pierwszy rok to nauka zarządzania - czisza i brak
      jakiegokolwiek działania. Następne dwa zadufane, często zachowujący się w
      sposów, który nie przystoi głowie ćwierćmilionowego miasta - wystarczy spytać
      pracowników o kontakt z szefem. Rok ostatni - totalna metamorfoza. Organizator i
      współorganizator imprez masowych, darczyńca, budowniczy, postać medialna itd...
      Sami odpowiedzcie sobie jaki to człowiek - menadzer czy aktor?
      Jaki Radom po sobie zostawi? Zostawi bo jego korzenie są gdzie indziej...
    • Gość: MMM w Radomiu jest potrzebna kompleksowa wymiana władz IP: *.infoplus.com.pl 30.09.06, 10:47
      Potrzeba nam świeżej krwi, świeżego spojrzenia na sprawy miasta, na sprawy
      rozwoju.
      Popatrzmy na inne miasta, choćby Kielce czy Mławę.
      Trzeba nam kogoś, kto nie będzie uwikłany w tutejsze układy.
      Jeżeli to nie nastąpi, nikt poważny tu nie zainwestuje, w całym kraju uznają
      nas za cwaniaków i złodziei. W każdym filmie, jeżeli następuje odwołanie do
      Radomia, to w negatywnym kontekście. Zdobądźmy się na konstruktywną krytykę, i
      to zanim wszyscy choć trochę myślący stąd wyjadą.
    • Gość: WSI i SB Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.tkdami.net 30.09.06, 10:58
      lECHU BARDZO TRAFNA CHARAKTERYSTYKA TEJ MARIONETKI W RĘKACH.... (?)
    • Gość: wild Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: 82.139.57.* 03.10.06, 23:45
      Po ośmiu latach rządów lewicowych Radom znajduje się w trudnej sytuacji
      społeczno-gospodarczej, mieszkańcy żyją w biedzie - bezrobocie jest na
      poziomie 30 tysięcy osób, a co trzecia rodzina ma jednego bezrobotnego, rzady
      Prezydenta A. Włodarczyka - sekretarza PZPR, spowodowały wzrost bezrobocia o
      10 tysięcy osób, a rządzy Prezydenta Z.Marcinkowskiego - funkcjonariusza MO w
      PRL utrwaliły bezrobocie i przyniosły wzrost zadłużenia Miasta do 100 mln
      złotych.W nadchodzących wyborach do samorządu "WSPÓLNOTA SAMORZĄDOWA" apeluje
      do wszystkich sił prawicowych o wystawienie wspólnego kandydata na PREZYDENTA
      RADOMIA i kandydatur na RADNYCH RADY MIEJSKIEJ.
      Prawicowy program wyborczy dla Radomia, spójny z programem budowy IV RP
      realizowany przez PREZYDENTA LECHA KACZYŃSKIEGO i RZĄD , doprowadzi do poprawy
      życia mieszkańców, zmniejszenia
      bezrobocia i rozwoju społeczno-gospodarczego naszego miasta.
      W tej sytuacji 'WSPÓLNOTA SAMORZĄDOWA' wzywa wszystkich mieszkańców
      Radomia do uczestnictwa w wyborach samorządowych i głosowania na wspólną
      listę prawicową.
    • Gość: xxx Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.200.udn.pl 05.10.06, 16:26
      Szkoda słów.Kolejna kompromitacja.......
    • Gość: oj Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:21
      ojo
    • Gość: retr Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.202.udn.pl 08.10.06, 17:49
      całkiem przyzwoita kadencja. Wreszcie ruszono renowację Starówki, o której
      poprzednie ekipy owszem, stękały, ale nic nie robiły. Zdaje się, że wypali
      inwestycyjnie centrum przy Chrobrego. Robi się nawierzchnie ulic. Największy
      mankament to marna radomska komunikacja, ale to już chyba przekleństwo tego miasta.
    • Gość: finkel Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.202.udn.pl 08.10.06, 17:57
      W porządku. Ktoś kto mówi, ze ta władza niczego nie zrobiła zwyczajnie kłamie.
      Miastu nie jest potrzebny żaden idiota pociągany za sznureczki przez takiego czy
      innego posła. Prezydent powienien byc suwerenny. jakos nie widzę, zeby
      Marcinkowskim sterowało KGB, NKWD lub Komunistyczna Partia Chin, o czym
      zapewniają rozmaici bojownicy jedynie słusznej dziś PRAWDY.
      • Gość: ekspert Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 23:13
        Może rzeczywiście Prezydentem nie sterują czerwoni, czy też czarni, lecz
        "zielony" wiceprezyden.t
      • sympatyk_pis Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 09.10.06, 09:47

finkiel i ret (dwa w jednym) masz rację: "W porządku. Ktoś kto mówi, ze ta
        władza niczego nie zrobiła zwyczajnie kłamie."
        Ja nie będę kłamał i powiem czego dokonali:
        1. Uruchomili za nasze pieniądze film propagandowy w iście białoruskim stylu.
        2. Stworzyli spęd propagandowy pod nazwą Wigilia.
        3. Utworzyli nowe święta (mam nadzieje, że Prezydent wpisze je do kalendarza
        jako święta narodowe) Papryki, jabłka i... czego sobie tam jeszcze życzysz.
        4. Wydawali ogromną kasę na "promocję" miasta w zaprzyjaźnionych czasopismach,
        których nikt nie czyta.
        5. Sprzedawali grunty w cenach tylko dla siebie wiadomych (np. nieruchomość w
        Rynku gdzie wygrał nie ten co trzeba albo "inwestycja roku" ul.Marwilska).
        6. Stworzyli miejsca pracy poprzez ściągnięcie "ogromnych inwestorów
        produkcyjnych" LIDLÓW a w tym samym czsie większa część mieszkańców straciła
        lepiej płatne miejsca pracy u rodzimych przedsiębiorców.
        7. Stworzyli cudowny system otwarć stacji benzynowych.
        8. Stworzyli własnoręcznie system walki z bezrobociem poprzez przerost
        zatrudnienia wybranych osób w Urzędzie Miasta i podległych spółkach miejskich.
        9. Wydłużyli kolejki do lekarzy specjalistów.
        10. Zadłuzyli miasto na kwotę, którą będą spłacać 3 pokolenia mieszkańców!

To czego komuniści nie dokonali przez 40 lat Radomianie Razem, prezydent
        Marcinkowski i nadprezydent Banasiewicz dokonali w 4 lata!!!

I dlatego przyznaję Ci rację. Kłamie ten kto mówi, że nic nie robili!!!
        ________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - NAJLEPSZYM KANDYDATEM NA PREZYDENTA RADOMIA!

• l_echec Re: Oceniamy kadencję Marcinkowskiego 09.10.06, 10:24
          A komin to pies? Przecież kupili komin!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka