Dodaj do ulubionych

Buty z World Sport

IP: *.tkdami.net 26.09.06, 11:04
Miesiac temu kupilem buty w sklepie World Sport na ul. Zeromskiego. I nigdy
ale to nigdy w zyciu moja noga wiecej tam nie postanie i wszystkim odradzam
ten sklep. Po 3(tak po trzech) dniach musialem oddac buty do reklamacji,
ktorej oczywiscie mi nie uwzgledniono(2 tyg czekania), oddalem buty wiec
jeszcze raz(nastepne 2 tyg czekania) i co... i nie uwzglednili!!! Buty za
300zl a chodzilem w nich 3 dni!!! To sa kpiny!!! Nie kupujcie nigdy butow w
tym sklepie.
Obserwuj wątek
    • Gość: arrow Re: Buty z World Sport IP: 193.111.144.* 26.09.06, 11:15
      nie poddawaj się! zgłoś sie do rzecznika praw konsumenta przy UM pana Gąsiora -
      kiedys miał siedzibę w NOT. On mi kiedyś poradził jak całą sprawę z
      reklamacjami załatwić. I udało się mimo nieuwzględninia reklamacji na początku.
      • Gość: Pawel Re: Buty z World Sport IP: *.tkdami.net 26.09.06, 11:40
        Arrow dzieki:) Moglbys mi powiedziec ile to wszystko w Twoim przypadku trwalo? I
        co trzeba zrobic by wygrac z World Sport? Nie uwzgledniono mi reklamacji na
        poczatku(skora na czubku butow zdarla sie od chodzenia- zle uszyte wg mnie) wiec
        zlozylem jeszcze raz zaznaczajac ze cholewka jest dluzsza od podeszwy ale i tak
        mi nie uwzglednili. Nie zamierzam sie poddac ale kurcze... nie wiem co dalej:)
        Moglbym do sadu ich podac ale nie wiem czy mi sie oplaca. W jaki sposob pomoze
        mi Rzecznik? I jak dlugo to wszystko bedzie trwac?
        • Gość: arrow Re: Buty z World Sport IP: 193.111.144.* 26.09.06, 12:29
          www.infoobywatel.gov.pl/so/1_5/1_5_1/1_5_1_1/maz/
          na tej stonie są dane miejskiego rzecznika - kontakt. Mój przypadek miał
          miejsce kilka lat temu - ale pamietam że rzecznik zaproponaował mi wykonanie
          ekspertyzy niezależnego rzeczoznawcy (koszt sam pokryłem - 20 zł) ale potem
          sklep nie dość że zwrócił mi koszt zakupu butów to również koszt ekspertyzy.
          Generalnie nie trwało to zbyt długo i obyło się bez sądu polubownego :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka