Dodaj do ulubionych

W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks

17.03.03, 11:22
Bardzo dobrze ! Oby wiecej podobnych inwestycji !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks IP: *.com.pl 17.03.03, 12:15
      Nie wiem jak inni, ale ja uciekłem stamtąd w sobotnie południe z
      krzykiem. Zrobiłem tylko rundkę w poszukiwaniu miejsca do
      parkowania i pośpiesznie oddaliłem się. Szkoda czasu, a
      szkoda....
    • Gość: Jary Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks IP: *.tkdami.net 17.03.03, 12:16
      Czy konserwator zabytków otoczył już opieką dwa wierzowce na
      zdjęciu za halą???
      • isoxazolidine Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks 17.03.03, 14:42
        Ich budowa ma sie ponoc (wreszcie) zakonczyc w roku
        biezacym - beda tam mieszkania socjalne. Hmmmm ....
        pozyjemy zobaczymy...
        • Gość: william Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks IP: *.radom.pilickanet.pl 17.03.03, 21:25
          To jest duża hala i brawo dla kupców radomskich. Ciekawe jak
          teraz obroni się bazar na ul.Śląskiej? Jak powstawała Billa to
          kupcy protestowali tak mocno, że aż przyjechała Pani Jaworowicz!
          • isoxazolidine Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks 18.03.03, 08:46
            WIekszosci kupcow radomskich ktorzy otworzyli dzialalnosc
            w poczatkach lat 90-tych wydawalo sie ze to jest to -
            minimalnym nakladem kosztow mozna handlowac w brudzie,
            smrodzie i blocie a ludzie i tak wszystko kupia .... I
            tak dlugo bylo, a kupcom wydawalo sie ze tak juz bedzie
            zawsze. Nic bardziej mylnego - handel tez sie cywilizuje.
            Nie ktorzy tego zdawali sie niedostrzegac zakladajac ze
            trzeba za wszelka cene bronic dotychczasoweg ostatus quo.
            Teraz czas na prowizorki minął - czas handlowac w nieco
            innym stylu, europejskim a nie republiki bananowej. Ci
            ktorzy prez te 10-12 lat inwestowali choc troche w swoje
            miejsca pracy dzis dadza sobie rade - to wlasnie tacy
            ludzie postawili hale przy Wernera i teraz przy Slaskiej
            (katalitycznym okazal sie tutaj niewatpliwie wplyw
            nowopowstajacych marketów). Nieste w radomiu dominowal
            model "bananowego biznesmena" - tzn. goscia ktory bez
            nakladu srodkow, byle jak i byle gdzie handluje czym sie
            da a caly zysk przezera jezdzac na wycieczki po polsce i
            swiecie, kupujac luksusowy samochod ..... a tu nagle
            okazuje sie ze bez inwestycji gosciu na rynku nie
            przetrwa i co ? I klopot bo srodki ktore nalezalo
            zainwestowac zostaly jak za pamietnych gierkowskich
            czasow "przeżarte" .... Tacy zawodnicy teraz wlasnie
            znikaja z rynku niejednokrotnie z placzem, ale sami sa
            sobie winni. Rozsadni radoscy kupcy daja sobie doskonale
            rade co widac na zalaczonym obrazku.
    • Gość: klient Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks IP: *.tkdami.net 18.03.03, 14:37
      Popieram budowe tej hali w całej rzciągłości, bo nareszcie
      zaczęło się coś dzić.Idąc na taką hale mogę kupić wszystko:
      mięso, wędliny, pieczywo, gazety, spodnie, gary czy fotel. Na
      targowisku to i bloto i ciasno, tu klima i można się rozebrać
      żeby coś przymierzyć, a na targowisku zimno i nie chce się
      świecić gołym tyłkiem. Mieszkam niedaleko więc deklaruje, że
      będę tam chodzł bardzo często bo trzeba popierać polski handel,
      anie hipermarkety które nie płacą podatków i wykorzystują swoich
      pracowników. Mam nadzieję że wielu postąpi jak ja, a warto bo
      hala jaką zobaczyłem przy śląskiej jest naprawdę bardzo
      cywilizowana i nawet ta przy Wernera nie dorównuje jej wystrojem
      wnętrz.
      • Gość: sdf Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks IP: *.4it.net.pl 19.03.03, 08:32
        Gość portalu: klient napisał(a):

> Popieram budowe tej hali w całej rzciągłości, bo nareszcie
        > zaczęło się coś dzić.Idąc na taką hale mogę kupić wszystko:
        > mięso, wędliny, pieczywo, gazety, spodnie, gary czy fotel. Na
        > targowisku to i bloto i ciasno, tu klima i można się rozebrać
        > żeby coś przymierzyć, a na targowisku zimno i nie chce się
        > świecić gołym tyłkiem. Mieszkam niedaleko więc deklaruje, że
        > będę tam chodzł bardzo często bo trzeba popierać polski handel,
        > anie hipermarkety które nie płacą podatków i wykorzystują swoich
        > pracowników. Mam nadzieję że wielu postąpi jak ja, a warto bo
        > hala jaką zobaczyłem przy śląskiej jest naprawdę bardzo
        > cywilizowana i nawet ta przy Wernera nie dorównuje jej wystrojem
        > wnętrz.

Obydwie (Wernera, Śląska) zaprojektowała i wykonała w całościa ta sama firma z
        Radomia.
        Tyle wiem.
        • isoxazolidine Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks 19.03.03, 14:34
          Wlasnie ..... o tym nikt nie wspomnial, a przeciez to takie wazne .... te hale sa dzielem RADOMSKICH architektow i
          RADOMSKICH firm budowlanych. To tez, malutenki, ale jednak motorek napedzajacy koniunkture i tworzacy miejsca
          pracy ....
          • Gość: ann Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks IP: *.tkdami.net 19.03.03, 19:59
            Otwarcie tej hali nie tylko dało trochę zajęcia projektantom i budowniczym, ale
            także firmom zajmującym się wyposażaniem placówek handlowych, firmom
            telekomunikacyjnym, producentom i dostawcom towarów a także nowe miejsca pracy,
            które szczególnie w Radomiu są bardzo ważne.Teraz dla sprzedawców najważniejsze
            jest by jak najwięcej klientów ją odwiedzało, a wszelkie uwagi na tematich
            pracy na pewno rozważą.

Życzę im wszystkim powodzenia !
            • isoxazolidine Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks 20.03.03, 10:48
              Gość portalu: ann napisał(a):

> Otwarcie tej hali nie tylko dało trochę zajęcia projektantom i budowniczym, ale
              >
              > także firmom zajmującym się wyposażaniem placówek handlowych, firmom
              > telekomunikacyjnym, producentom i dostawcom towarów a także nowe miejsca pracy,
              >
              > które szczególnie w Radomiu są bardzo ważne.Teraz dla sprzedawców najważniejsze
              >
              > jest by jak najwięcej klientów ją odwiedzało, a wszelkie uwagi na tematich
              > pracy na pewno rozważą.
              >
              > Życzę im wszystkim powodzenia !

... i ja również

pozdr.

isoxazolidine
    • isoxazolidine Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks 21.03.03, 16:35
      Kiedy inni pojdą tym tropem ? Czas ucywilizowac bazary przy Struga i dzika czesc targowiska przy Slaskiej.
      • Gość: lolo Re: Feniks - polskie centrum handlowe IP: *.tkdami.net 28.03.03, 21:13
        Kultura handlowca z Feniksa pozostawia wiele do życzenia
        - jedzenie na stoisku przy kliencie
        - leżenie na meblach
        - brak zainteresowania kupującym
        to tylko niektóre cechy handlujacych tam osób (nie wszystkich, ale cień na
        resztę rzuca).
        Jak dodamy jeszcze płatne toalety w których po naciśnięciu spłuczki w pisuarze
        wylewa się z nich woda i zalewa nogi klientów. AGD, chyba z ironii, wystawiło
        krzesło plastikowe z adnotacja, że to dla zmęczonego klienta, bo właściwie w
        całym centrum nie ma gdzie usiąść.
        Proponuje pospacerować handlowcom po M1, E.Leclerc, Echo, a nawet po Gronkowcu
        (City Center) i zobaczyć jak inni to rozwiązali, a niewielkim nakładem można
        coś osiągnąć.
        Chętnie bedę kupował, tylko dajcie znać kiedy już mogę
        • Gość: Klientka Re: Feniks - polskie centrum handlowe IP: *.internet.radom.pl 28.03.03, 21:39
          Popiram pana lolo! Odniosłam identyczne wrażenie. Dwie podobne hale targowe na
          KOREI chyba w zupełności by wystarczyły ubogim radomianom. Nie wiem po co
          budować było trzecią, w której, ani ceny, ani towary nie są żadną rewelacją.A o
          obsłudze szkoda gadać. Byłam tam 1 raz i chyba starczy. Przypomina mi ta hala
          dawne ruskie sklepy, gdzie obok butów było stoisko ze śledziami, a zaraz obok
          można było kupić grzebień. Tylko budynek trochę ładniejszy.A POZA TYM KASZANA!
          • isoxazolidine Re: Feniks - polskie centrum handlowe 29.03.03, 12:51
            handel w radomiu sie cywilizuje - choc jak dowodza poprzednie dwa posty powoli, wciaz jest kupa jeszcze starych
            handlarzy (bo inaczej ich sie nie da nazwac) przyzwyczajonych do robienia laski wszedzie wszystkim. Ale to sie
            tak czy inaczej zmieni: albo zmienia sie handlujacy i poprawia opisane niedociagniecia, albo zmieni sie krajobraz
            radomskiego handlu - w tym nowym dla tandeciarzy miejsca nie bedzie.
          • Gość: ann Re: Feniks - polskie centrum handlowe IP: *.tkdami.net 30.03.03, 12:46
            Gość portalu: Klientka napisał(a):

> Popiram pana lolo! Odniosłam identyczne wrażenie. Dwie podobne hale targowe
            na
            > KOREI chyba w zupełności by wystarczyły ubogim radomianom. Nie wiem po co
            > budować było trzecią, w której, ani ceny, ani towary nie są żadną rewelacją.A
            o
            >
            > obsłudze szkoda gadać. Byłam tam 1 raz i chyba starczy. Przypomina mi ta hala
            > dawne ruskie sklepy, gdzie obok butów było stoisko ze śledziami, a zaraz obok
            > można było kupić grzebień. Tylko budynek trochę ładniejszy.A POZA TYM KASZANA!
            Już Klientko nie przesadzaj, bo tym ruskim sklepom to dateko do tej hali ,a
            jezeli ktoś tak sadzi to chyba nie widział "dawnych ruskich sklepów". A czy w
            tak " kochanych Hipermarketach " nie można kupić wszystkiego, gdzie pieczywo
            sąsiaduje z art.chemicznymi, a karma dla psów leży tuż obok pachnących mydełek?
          • Gość: ann Re: Feniks - polskie centrum handlowe IP: *.tkdami.net 30.03.03, 18:56
            No to Klientko ze wzrokiem kiepsko, albo wypatrujesz tylko stoisk z promocjami.
    • Gość: Klientka Re: W sobotę otwarto halę targową spółki Feniks IP: *.internet.radom.pl 30.03.03, 18:39
      Teraz to chyba Pan przesadza GOŚCIU. Często bywam w hipermarketach, (wcale nie
      mam zamiaru ich bronić)i artykuły chemiczne w żadnym nie sąsiadują z
      pieczywem.A co do karmy dla psów to prawdę mówiąc nawet nie wiem gdzie leży,
      ponieważ nie mam zwierząt w domu, ale gdyby leżała obok wędliny to na pewno bym
      ją zauważyła.A skoro jej nie widziałam, to znaczy ,że jej tam nie ma!!!
      POZDRAWIAM>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka