janek_z_wysokina 20.10.06, 00:22 Ja tam myśle że Odrzywołem to rzadzi trójca=Marianek+Marinio+Lecho. To oni kręca tu wszystkim i tylko ich rodziny i znajomi, a pozostalych to mają gdzieś i koniec. Patrzą aby tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lattona Re: Trójca rządzi Odrzywolem 20.10.06, 08:04 Z nich to chyba najwazniejszy jest Marini pózniej JNP i dopiero na koncu Lecho. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka554 Re: Trójca rządzi Odrzywolem 20.10.06, 11:34 Witam. Zgadzam się z Waszymi wypowiedziami jest to fakt oni rządzą gminą coraz większa jest świadomość w społeczeństwie o tym i dlatego w tych wyborach musimy to zmienić więc wszyscy pójdżmy do wyborów oddając głos Nemne i innym którzy są przeciwko JPN Odpowiedz Link Zgłoś
rouba "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 20.10.06, 13:27 Macie racje ze w tych wyborach będzie starcie dwuch sił, Kmieciakowcow, ktorzy sa powiazani interesami z JNP i pozostalych mieszkancow dla ktorych zostaja co najwyzej tylko prace interwencyjne. Zreszta wystarczy jak się widzi że pelnomocnikiem komitetu "kmieciakowcow" jest J.Ch żona Lecha Ch. narka. Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 21.10.06, 18:02 Chciałabym skromnie zapytać kto w Państwu podjudza taką zawiść?Zapewne ktoś,kto po trupach dąży do władzy...Czy na prawdę uważacie,że będzie lepiej,kiedy Naszymi sprawami zajmie się Pan Sławomir?Co On takiego może zmienić?Czy jest aż tak żle?Czy może po prostu przemawia przez Was zazdrość lub niespełnione oczekiwania?Szczerze mówiąc,na Waszym miejscu,bałabym się rządów nowego Wójta,który całe dnie spędza tylko w domu przed komputerem,gdzie oczernia urzędników i Pana Kmieciaka,a sam nie ma zielonego pojęcia co to znaczy być opiekunem całej gminy.Życie nie polega na głoszeniu pięknego słowa i propagandy...życzę Wam,abyście jak najszybciej się otrząsnęli.. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka554 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 21.10.06, 18:55 Witam kurcze pieczone1. Ty jesteś pewnie z kmieciakowców bo dyplomatycznie, delikatnie popierasz JNP i mówisz o podjudzaniu jest to twoja zagrywka aby skompromitować Namne. A JPN nie dąży do władzy to dlaczego tuż przed wyborami w miesiącu sierpniu i wrześniu robi tyle inwestycji dlaczego tego nie robił tuż lub na początku ostatniej kadencji. Mówisz co on takiego moze zrobić a dużo bo ma doświadczenie ekonomicznie gdyż zajmował się działalnością a co potrafił JNP jak nastał był bladym cieniakiem nie miał żadnego doświadczenia, a nastający premierzy jakie mają doświadczenie żadnego więc po co ta polemika. Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 21.10.06, 19:44 Z Kmieciaków niestety nie jestem..:)A wyrażam się z szacunkiem i uprzejmością,bo wiem co to znaczy być kulturalnym i nie mam zamiaru nikomu ubliżać.Krzykiem i wyzwiskami nic się nie osiągnie..A jeśli chodzi o inwestycje to chyba każdy wie,że otrzymaliśmy pieniądze unijne i w całej Polsce przeprowadza się takie inwestycje właśnie w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka554 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 21.10.06, 20:14 Pieniadze na inwestycje są od dawna a to co robi JPN powtarzam jest to robienie sobie elktoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
natan99 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 22.10.06, 11:40 <smerfetka554> jak jstes takim ciemniakiem i nie masz pojecia o dotacjach unijnych to lepiej nie wypowiadaj sie na tym forum bo to tylko smiech na sali. "Pieniądze były od dawna..." otóz nie!!! Do Gminy Odrzywół tak jak do kazdek innej gminy w POlsce pieniadze wpływaja na koniec roku i trzeba je wykorzystac do 1 stycznia przyszłego roku, poniewaz w innym wypadku przepadna. Chyba ze wolisz zeby pieniadze przepadły i w Odrzywole nic sie nie działo Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 22.10.06, 13:51 natan99 i kurcze.pieczone1 bez względu na to co piszecie i tak wiadomo że jesteście przydupasami. Z tym że kurcze.pieczone1 jest trochę kulturalniejsza od Ciebie drogi natanie99. Nie przeprosiłeś jeszcze forumowiczów za zarzucenie im braku wykształcenia i sam nie podałeś swojego. Nie wyzywaj nikogo od ciemniaków bo sam nim jesteś. a co do pomocy unijnej to wierzę, że jesteś świetnie zoriętowany i pewnie dobrze wiesz jak z tej pomocy skorzystać dobrze dla siebie. Kurcze.pieczone1 piszesz, że w nas tyle zawiści, wrogości, że używamy imienia Papieża. A pytam się kto niszczy wszystkich w gminie, którzy mają inne zdanie niż JNP? Czy funkcja wójta jest dożywotnia dla JNP i nikt nie ma prawa się o nią starać. Dlaczego atakujecie Sławka gdy on chce tylko znać prawdę? Dlaczego boicie się ujawnić dokumentów o pomniku? Czyż byście się bali, że ludzie was zlinczują jak się dowiedzą że zarobiliście na pomniku Największego z Polaków kilka tysięcy złotych? Pewnie boicie się tego, że ludzie was rozliczą za to, że gdy cały naród płakał po śmierci Ojca Świętego wy już liczyliście ile zarobicie na pomniku? Dlaczego boicie się prawdy? Jeszcze niedawno wszystkie przydupasy opowiadały co to zaraz dwa marianki zrobią z forum. Tu powiadomili prokuratora tam policję i co? I nic!!!! Radni trzęsą dupą ze strachu przed wyborami i sami publikują na forum jeszcze podpisująć się nazwiskami. Inne przydupasy dyskutują otwarcie i chcą wykorzystać forum do ataków na Sławka wymyślaąc jakieś brednie. Droga kurcze.pieczone1 powiem zyczliwie daj sobie na wstrzymanie. Pewnie jesteś blisko związana z przydupasowem i otrzymałaś polecenie od JNP by coś napisać a nawet jeżeli nie tao sama boisz się, że gdy Sławek dojdzie do władzy to to dobierze się wam do tyłka. I nie wyjeżdżaj z moralnością bo sami jej nie macie a to że dajecie więcej na tacę czy pijecie kawę z proboszczem wcale nie znaczy, że jesteście bardziej święci od nas. Nadszedł czas zmian. Nawet gdy jakimś tam sposobem udało by wam się wygrać powtórnie i tak nie zmienicie już świadomości społecznej, która wreszczie się przebudziła.TO JEST WASZ KONIEC. Nawet wśród was jest już sporo takich, którzy robią na dwa fronty i czekają na "upadek" wójta aby móc "pokłonić" nowemu. Po prostu "leżycie i robicie pod siebie" Odpowiedz Link Zgłoś
alfa61 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 22.10.06, 14:46 Siema! tajnosagentos ma racje trzeba zmian w Odrzywole i tego nie da sie uniknąć. A przydupaski już sie trzęsą. nara! Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 22.10.06, 18:14 Pragnę zauważyć,że to jest forum publiczne i każdy ma prawo się wypowiedziec,wcale nie z powodu strachu i "trzęsenia portkami".Poza tym wszyscy zachowujecie się jakby Pan Sławomir był jakimś guru,którego inni chcą zniszczyć,a tymczasem to On,który także ma swoich "przydupasów",że tak powiem po Waszemu,oczernia obecnego Pana Wójta.O czym to świadczy?Pięknie reprezentuje nas jako mieszkańców Odrzywołu..A jeśli chodzi o pomnik Ojca Św. to moim skromnym zdaniem nie jest na miejscu procesowanie się w tej sprawie..Jan Paweł pewnie przewraca się w grobie..Jestem jeszcze bardzo ciekawa kto był taki pomysłowy i wymyślił taki twórczy tytuł Panu Wójtowi?JNP?Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego ilu ludzi wybucha śmiechem czytając te Wasze posty...wybaczcie,że należę do nich.. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 08:03 Do <kurczepieczone1> 1. Przeczytaj sobie to co do Ciebie napisalem w temacie "Kto zarobil na pomniku". 2. Napisałes że, "Nawet nie zdajecie sobie sprawy z tego ilu ludzi wybucha śmiechem czytając te Wasze posty...wybaczcie,że należę do nich". Nie wiem , z jakiego powodu akurat ja mam Ci wybaczyć, że "wybuchasz śmiechem i inni". Skoro "wybuchasz smiechem" to nalezy sie tylko cieszyć, bo podobno "śmiech to zdrowie". Pozdrawiam -(nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 09:02 To co Pan napisał to są czyste spekulacje i jak już wcześniej napisałam licytowanie się w tej sprawie jest nie na miejscu.A fakt,że wielu ludzi wybucha śmiechem,podkreślam,czytając Wasze wypowiedzi,świadczy tylko o tym,że dla większości mieszkańców są one jedynie formą rozrywki.Ośmielę się więc przypuszczać,że stanowicie mniejszość.Zdaje się,że jest to Wasz czuły punkt i dlatego na wszelkie negatywne opinie przeciwko Waszym zamysłom odpowiadacie w takiej formie a nie innej. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 09:25 Do <kerczepieczone1> 1. Zyczę Wam jak najwięcej "śmiechu". 2. To jest Twój punkt widzenia (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
lepperandrzej1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 09:23 Śmiech to najlepszy sposób na was i jeżeli ludzie się śmieją to jest sukces tego forum. Taki beton jak wy może tylko śmiech skruszyć. Ludzie śmieją się z waszych kłamstw, krętactw, tłumaczeń, śmiesznych odwołań. Ludzie śmieją się, że sami nie potraficie nic powiedzieć i napisać bez pozwolenia JNP. Ludzie śmieją się z tego, że jesteście jego marionetkami. Ludzie śmieją się z przeszłości większości z was. Ludzie śmieją się z tego jak szybko przefarbowaliście się z czerwonych na czarnych. Ludzie śmieją się z tego, że jesteście jedną wielką rodziną. Śmiejmy się więc wszyscy bo śmiech to zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 09:45 Znowu zła interpretacja mój drogi.Nie będę się powtarzać.Są różni ludzie,których często dzieli zdolnośc do logicznego myslenia i wyciagania wniosków,a przede wszystkim do rozumienia czytanego tekstu.Wybacz jeśli poczułes się urazony,ale mimo wszystko taki byl mój zamiar....ale jeśli nie to widać nie mylę się. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Propozycja debaty. JNP kontra <nemne> 23.10.06, 15:11 Do <kurczepieczone> Jest oczywistsze, że czytam (i piszę) wiele urzędowych dokumentów, napisanych przez prawników, ale musze przyznać, że to co Ty wypisujesz to w zasadzie nie wiem o co Ci chodzi. (oprócz uwielbiania JNP) Jakieś takie "ogólnikowe i lanie wody". Nie ukrywam, że Twoje wpisy dodają tutaj kolorytu, to jednak napisz o co Ci chodzi (konkretnie) to z przyjemnością z Tobą podyskutuję.(konkretnie) Mogę również spotkać się z Twoim guru (JNP) na zebraniu z mieszkańcami i możemy odbyć taką naszą "wiejską debatę". JNP kontra <nemne>. Czyli JESTEM DO WASZEJ DYSPOZYCJI. Pozdrawiam – (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: Propozycja debaty. JNP kontra <nemne> 23.10.06, 18:37 Jak już wyżej wspomniałam nie ma sensu prowadzenie dalszej polemiki z Państwem...Przytoczę tu tylko jedną definicję,którą i tak przeinaczycie,a jest to definicja erystyki,czyli sposoby przekonywania innych za pomocą błędnych rozumowań,co znaczy,że ktoś widzi trawę zieloną,a mówi,że jest żółtą.. "wszyscy mogą wypowiadać się o rzeczywistości,ale nie każdy potrafi." Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka554 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 15:08 Witam moim wpisem dałeś się podebrać i wiem kim jesteś bo nieliczni wiedzą o dotacjach kiedy bedą itp. ciemniaku Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka554 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 15:24 zapomniałem dodać mój wpis dotyczy natana99 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 18:51 Do <kurczakpieczony1> 1. Mam prośbę, abys sie wpisywał/a na "koncu" tematu, poniewaz trzeba "szukać" Twojego postu, a miło sie z Tobą dyskutuje. 2. Pamietam z wykladow z filozofii maksymę Heraklita z Efezu, który głosił "Panta rei", (wszystko płynie) co oznacza, że tego co się stało się juz nie cofnie. Po latach stłamszenia mieszkańcy mają już Was dosyć. Wreszcie podnieśli głowy wierząc, że TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 23.10.06, 18:54 Przepraszam najmocniej,ale nie rozumiem co takiego się stalo?Czy aby na pewno ta maksyma była adekwatna? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa61 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 24.10.06, 08:41 Siema! >do kurcze.pieczone1> odnosze wrażenia, że w/g ciebie najlepiej by było zamknąć to forum, nie sprzedawać gazet w kioskach, odłaczyć telefony i internet zabrać telewizory i wtedy by było super i dalej w konia robić "motłoch" czyli społeczeństwo. Nieźle wam sie pomieszało w główkach od rządzenia przez te 16 lat. Mam nadzieje że to już niedługi koniec. nara! Odpowiedz Link Zgłoś
kobra128 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 24.10.06, 14:15 siema alfa61 masz rację,ale niech kurcze pieczone 1 wie, że nie jest to 19 wiek lecz 21 i społeczeństwo ma dużą świadomość i wiedzę przez media internet itp. co się dzieje we władzach UG w Odrzywole. Również mam nadzieję, że to się zmieni i wszyscy oprócz nielicznych wiadomo o kogo chodzi oddamy głosy za Nemne. Narka. Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze.pieczone1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 24.10.06, 14:59 Jest oczywiste,że czas nie stoi w miejscu i nastał już 21 wiek.Faktem jest też,że media i internet są bardzo przydatne,ale zauważcie,że nie wszystko co jest przekazywane jest zgodne z prawdą.Zwłaszcza kiedy ktoś mszcząc się na kimś przekazuje dalej "wierutne" kłamstwa."Plotka jest radiem szatana". Odpowiedz Link Zgłoś
cyk899 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 24.10.06, 16:22 ... podobno też, że wplotce jest troche prawdy ale tu nie o plotkach ludzie piszą tylko o konkretnych sprawach, mylisz h...ja z ogórkiem kochana. cześ! Odpowiedz Link Zgłoś
lepperandrzej1 Re: "Kmieciakowcy" kontra mieszkancy 24.10.06, 16:32 Oby tylko nie był to ogórek JNP :) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne propozycja <nemne> dla "kmieciakowców" 24.10.06, 17:21 Wielce Szanowny i Czcigodny <kurczepieczone1> W swoim poście, który pozwoliłem sobie skopiować napisałeś: "(...)zauważcie,że nie wszystko co jest przekazywane jest zgodne z prawdą.Zwłaszcza kiedy ktoś mszcząc się na kimś przekazuje dalej "wierutne" kłamstwa."Plotka jest radiem szatana". Dlatego zwracam się do Ciebie z pokorną prośbą, abyś w swej łaskawości raczył wskazać KONKRETNIE co nie jest prawdą, w postach napisanych przeze mnie na forum. Jeszcze raz podkreślam KONKRETNIE. To że akurat domagam się respektowana swoich praw zapewne trudno jest nazwać "zemstą", czy też "kłamstwem" z mojej strony, ponieważ na wszystko o czym piszę mam stosowne dokumenty. Zresztą nigdy nie ukrywałem, że jestem "zwykłym wiejskim facetem" i gdzie mi tam do takiego autorytetu jakom niewątpliwie jest przenajwspanalniejszy (fajne słowo?) JNP. Mógłbym nawet napisać, że jest to JNP-1000 lecia, a nawet nie bójmy się tego napisać najlepszy JNP od czasów gdy wyginęły dinozaury w Odrzywole. Łącze wyrazy największego możliwego szacunku dla wszystkich miłośników dinozaurów. Sławek Gajewski - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
sior Re: propozycja <nemne> dla "kmieciakowców 14.11.06, 16:13 trójca się rozpada! hehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zikowomen Re: propozycja <nemne> dla "kmieciakowców 14.11.06, 17:20 "baraniorze" nawet nie wiecie ile macie w sobie zazdrości.. współczuje Wam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Jestem dumny 15.11.06, 09:45 zikowomen napisała: > "baraniorze" nawet nie wiecie ile macie w sobie zazdrości.. współczuje Wam. > Pozdrawiam Witaj <zikwomen> To ciekawe co napisała/eś i mam prośbę abyś rowinęła ten wątek i w miarę możliwości uzasadniła. Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne) PS. Dość dawno nie słyszałem juz tego określenia ("baraniorze") ale kiedyś jak grałem w "Blasku" ( w czasach, gdy nie było tu JNP, to młodzież miała boisko i grała w piłkę nożną, a na takich meczach w niedzielne popołudnia były całe rodziny) to BYŁEM z tego DUMNY, że jestem z Gminy Odrzywół i jako jej mieszkaniec jestem "baraniorzem". Dla przypomnienia: Klwowiacy, to "bobry", Drzewiczanie, to "scyzoryki", Gielniów to znowu "Szwedy" i było to dla każdego oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
startrek3 Re: propozycja <nemne> dla "kmieciakowców 15.11.06, 17:16 zikowomen napisz czemu nam tak współczujesz, bo chyba nie zrozumiałem twojego postu? Użalasz się nad nami, że wreszcie się zjednoczyliśmy, że postanowiliśmy coś zmienić, że może wreszcie coś się ruszy w tej parszywej gminie i my zwykli ludzie (bo ty należysz zapewne do przydupasów JNP)może wreszcie odzyskamy swoją godność. Może również i my (nie tylko sługusy JNP, rodziny radnych - bezradnych, oraz słynne odrzywolskie klany)będziemy mięli szanse na pracę i godne życie - tutaj na tej ziemi. Jak znam życie, to pewnie sama jesteś protegowaną naszego Pana i Władcy, co więcej może nawet podszczypuje Cię w robocie, lub przy innej okazji, a może łączy was coś więcej? (podobno lubi młode zdrowe cielęcinki). Tak więc nie popadaj dziewczyno w euforię i nie patrz tak ślepo w swojego bożka (JNP)bo fanatyzm to choroba psychiczna. Mam taką prośbę, uzywaj więcej mózgu i zacznij myśleć samodzielnie - jak wolny człowiek a nie zwykły sługus Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
max_payne1 Re: propozycja <nemne> dla "kmieciakowców 15.11.06, 18:07 Myślę, że teraz wszyscy zwolennicy, miłośnicy i fanatycy JNP powinni się zdeklarować, czy chcą realnej współpracy na rzecz i dla dobra gminy, czy marzy im się nadal stary "porządek" czyli dyktatura (JNP+ JEGO SŁUGUSY kontra społeczeństwo naszej gminy). Tak prawdę mówiąc to sam JNP powinien nieco spuścić z tonu, bo nie jest wszechwładny i wszechwiedzący. Dobra, pokręciło się chłopu w głowie jak zobaczył dużą ilość biletów NBP (MOŻE JEST SŁABY PSYCHICZNE, A Z KASĄ NIE MA ŻARTÓW), lecz teraz myślę, że to on powinien zrobić wszystko, zeby się dogadać z naszymi Radnymi (nie miałem tu na myśli wymiany biletów NBP, TYLKO ROZSĄDNE, RZECZOWE ROZMOWY O PRZYSZŁOŚCI TEJ GMINY - SZCZERE,BEZ TAJEMNIC, KRĘTACTW I MATACTWA) Pozdro PS. Panie JNP pora wybrać. Czy zalezy Panu na dobrych stosunkach z tym społeczeństwem, którego mieni się Pan być gospodarzem, czy woli Pan żyć dobrze ze swoim zakłamanym kolesiem - szabrownikiem z powiatu, który wyprowadził stąd większość naszego majątku? Odpowiedz Link Zgłoś
wafelki2 Re: propozycja <nemne> dla "kmieciakowców 15.11.06, 19:10 Można współpracować i rozmawiać z osobami, które coś rozumieją i mają choć trochę oleju w głowie. Nie ma ludzi idelanych, ale są osobistości, które mozna traktować jako unikaty (pan jest tego dowodem). Rozmowa z panem jest raczej nie możliwa. Pan wszystkich którzy normalnie pracują uważa za krętaczy, (a każdy sądzi wg siebie). I jeszcze jedno "Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie". Odpowiedz Link Zgłoś
anal69 Re: propozycja <nemne> dla "kmieciakowców 15.11.06, 20:48 .. unikatem to jest dla mnie bez wątpienia Kmieciak,który wszystkimi kończynami trzyma się stołka .. kto normalnie pracuje w Odrzywole? .. niestety, chyba tylko "przydupasy" Odpowiedz Link Zgłoś
max_payne1 Re: propozycja <nemne> dla "kmieciakowców 15.11.06, 20:57 Chyba kmieciakowcy mają obsesję na punkcie Sławomira G. skoro uważają mnie za niego. A co do mojego poprzedniego postu, to już powiedziałeś wszystko co chcieliśmy (my szarzy obywatele)wiedzieć. Nie zależy wam na dobru tej gminy, tyko na udupieniu nemne, tak myślałem. Dzięki, że się określiłeś. Z twojego postu wynika, że marzysz aby wszystko zostało po staremu stare układy, stare machloje, stare przekręty. (???) Chyba oszalałem wierząc, ze komuś "przy korycie" może zależeć na nas - młodych Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Czesi mawiają "to se ne wrati" 21.11.06, 14:17 Witaj <max_payne1> Chciałbym Cię zapewnić, że wszystko o czym pisałem będę się starał aby to zrealizować. Jestem głęboko przekonany, że to co do tej pory było "to se ne wrati" jak mawiają Czesi. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
max_payne1 Re: Czesi mawiają "to se ne wrati" 21.11.06, 16:17 Cze nemne Mam nadzieję, że nie wziąłeś do siebie słów, które skierowałem do <<wafelki3>> cyt. <<Dzięki, że się określiłeś. Z twojego postu wynika, że marzysz aby wszystko zostało po staremu stare układy, stare machloje, stare przekręty. (???)Chyba oszalałem wierząc, ze komuś "przy korycie" może zależeć na nas - młodych>> W tym zamieszaniu i pod wpływem emacji, jakie po wyborach wszystkim nam towarzyszą, zapomniałem napisać do kogo się zwracam. Mogło to wyglądać na krytykę nowej Rady, która przecież nawet nie zaczęła w gminie urzedować. Przepraszam, jesli wprowadziłem zamęt. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xyriusz Już nie trójca tylko dwójca 21.11.06, 18:47 Ich troje " Tango Straconych": www.teledyski.us/744,ich_troje_8222tango_straconych8221.html Odpowiedz Link Zgłoś
wicked666 Re: Trójca rządzi Odrzywolem 13.02.07, 10:38 wiecie co? Wchodzłem na to forum wcześniej żeby sobie humor poprawic czytając niektóre txt.... Kompromitacja pełna... Nie jestem z Odrzywołu ale jestem z nim ściśle związany. Skłoniło mnie to do wypowiedzenia się. Przechodząc do rzeczy, zauważyłem, iż większość ludzi jest przeciwko nazywanej przez nich świętej trójcy, która rządzi Odrzywółem. Z tego co wiem domniemany Marini jest starostą przysuskim i rządzi całym powiatem, wójt rządzi całą gminą, a pan Chochół kieruje Radnymi.... To tak w woli sprostowania... I nie wiem dlaczego w Was taka zawiść co do nich. Wypowiedzi janka z wyskokina świadczą tylko o jego ujemnym IQ (aj kiu :) do niektórych- poziom inteligencji). Mam jeszcze takie szczęście, że mi nikt nie moze zarzucic ze jestem z kmieciaków, chochołów czy innej familii. ALE LUDZIE. Jak mozecie mówic że ta trójca cała źle rządzi gminą.... czytałem całe forum i jak Boga kocham na przestzreni 10 lat zróbcie podsumowanie prostego człowieka.... Taki przeciętny człowiek jak ja patrząc na to wszystko z boku, neutralny, bez cienia wątpliwości w tym miejscu powie tak: dzieki, zwanej przez was, świetej trojcy macie hale sportową, nowy park, asfalt na rynku, boisko (poniewaz trzeba było robić szum w okół bebna to wojt wziął to w swoje rece i zbudowal drugie), chodniki, niedługo powstanie przebudowana Warszawska... Ludzie przeciez to sie nie bierze z powietrza... zastanówcie sie nad tym. Myslicie ze jak wna stanowisko wójta dostanie sie nowy człowiek to bedzie lepiej??? Z doświadczenia moge powiedziec ze sie mylicie... Miałbym jeszce jedną prośbę... jezeli piszecie ze chcecie cos nowego, czyli prośby typu zróbcie to zróbcie tamto, w swoim kosztoryśie zamieście wszystkie koszty (przetarg, geodeta, plan, materiał wykonanie, energia, podatki). Gmina, powiat czy sołetctwo to nie jest podwórko... Jak na podwórku chcesz postawic sobie szopke ograniczasz sie praktycznie do pozwolenia materiału i wykonania. Pomyślcie o tym i nie róbcie z siebie ludzi nie mających pojecia o niczym, bo mysle ze wiekszosc z Was idących dzielnie przez zycie i zarabiających cięzki grosz była świadoma tego co napisałem wyżej tylko z niezrozumiałem dla mnie zawiści i zazdrości do ludzi, którzy coś w zyciu osiągneli pomija te fakty... Dziekuje i pozdrawiam - optymistyczny świrek (wicked) :) Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Trójca rządzi Odrzywolem 13.02.07, 12:03 Zapomnij o tych prośbach. Tak jak z Polaków się śmieją, że każdy z nich jest selekcjonerem reprezentacji w piłce nożnej i każdy lepiej wie kogo powołać kogo nie- tak samo jest z mieszkańcami Odrzywołu nie ważne jakie mają pojęcie (i czy w ogóle mają) na daną sprawę ale i tak najlepiej wiedzą. Taka specyfika. Każdy z nich jest doradcą finansowym, projektantem, prawnikiem , inżynierem budownictwa, ekonomistą itp itd. tylko jakoś nie mogą znaleźć pracy w swoim zawodzie to pozostało im jedno: jazda, jazda, jazda.... PS. tekst z ujemny IQ pierwsza klasa:) Odpowiedz Link Zgłoś
wicked666 Re: Trójca rządzi Odrzywolem 13.02.07, 13:34 Z tego wychodzi ze chyba bede musial zapomniec o tych prosbach, bo jak sie juz dawno okazało: jak sie jednemu i drugiemu młotkem z głowy nie wybije to bedą do końca życia rżnąc ważniaków i umra jako idioci. Oczywiście nie chce nikomu ubliżac ale jesli ktos sie wypowiada na forum na emat który nie ma zielonego pojęcia to jak go inaczej jak idiota nazwac? Cóz są ludzie i parapety jak to mówia, i niestety ponad połowa forumowiczów to Ci drudzy.... i tym razem mniej optymistycznym txt żegna was zdruzgotany Wicked PS. Jakby sie nie wciskało nochala miedzy wódke a zakąske to tym co pija byloby łatwiej i pzyjemniej butelke obrócic. Niech sie zastanowią co poniektórzy Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: Trójca rządzi Odrzywolem 13.02.07, 14:45 Jak jesteś taki zdruzgotany to podaruj sobie czytanie tego forum. Tylko pewnie JNP ci kazał i masz obowiązek odpisywać. Podobno namawią wszystkich swoich przydupasów by odpisywali na forum. Szkoda, że wcześniej nikt z was nie pisał dopiero teraz jak zobaczyliście jaka siła tkwi w internecie to nagle sie wszyscy rzuciliście do pisania. A co drugi z was obraża innych forumowiczów i zarzuca im niski iloraz inteligencji. Ale widoczne sam nie masz za dużego (IQ) skoro zarzucasz to innym. Dodatkowo oczywiście żaden z was nie jest związany z JNP i obserwuje tylko wszystko z daleka.Bzdury!!!!Tylko wiadomośći macie z pierwszej ręki. I teraz już rozumię dlaczego taka złość w Tobie, jak sam napisałeś "Jakby sie nie wciskało nochala miedzy wódke a zakąske to tym co pija byloby łatwiej i pzyjemniej butelke obrócic. Niech sie zastanowią co poniektórzy" Czas libacji już minoł co? Sesje juz nie trwaja 15 minut a potem %%%%%%%%%%% a i zakąski też nie ma. Macie czego żałować. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Trójca rządzi Odrzywolem 13.02.07, 15:32 Właśnie udzilił się jeden z tych specjalistów tylko zapomniałem w jakim fachu. Pani radna może mi pani przypomnieć jakie szkoły pani kończyła?! Jaki fach?! Bo zapomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wicked666 Re: Trójca rządzi Odrzywolem 13.02.07, 16:26 No stary ale że nie zrozumiesz że to zdanie o wódce to metafora to mnie zdziwiłes.... aha i nie pisze sie "minoł".... polecam wzięcie się za nauke poprawnej polszczyzny ze szczególnym naciskiem na polityke a nie miesznie sie do spraw gminy... Dla sprostowwania nie jestem żadnym przydupasem JNP ani żadnego polityka, jestem zwykłym złowiekiem który co roku połowe wakacji spędza w Waszej miejscowości oraz podczas co drugi weekend robi tam grilla. I wypraszam sobie aby mi.... informatykowi z wykształcenia jakis analfabeta i popierdółka przecieników JNP dawał do zrozumienia jaką siłe w naszych czasach ma internet Druga sprawa to skąd mam informacje.... wyobraź sobie że z Tego forum... a nastepnie porównuje je z rzeczywistością.... a nie pitole bez sensu nie zbierając innych danych Trzecia sprawa: Jakbys dokładnie czytał zamieszczone txt to byś wiedział że nikomu nie ublizyłem tylko dawałem dobre rady żeby inni wam nie ubliżali, natomiast Ty mnie obraziłes bezpodstawnie PS twoja wypowiedz była na poziomie www.żal.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nemne O co Ci chodzi <wicked666> 13.02.07, 17:43 Witam Wprawdzie ostatnio trochę mniej piszę na forum, bo nadrabiam swoje sprawy, to jednak z zaciekawienim przeczytałem Twoją wypowiedż. Wprawdzie napisałeś, że "....czytasz forum i wiesz co w Odrzywole, chociaz tu nie mieszkasz", ale uzurpujesz sobie prawa do poucznia "tut. wieśniaków, którzy akurat tu zamieszkują" (tak to zrozumialem)to jednak uważam, że nie zupelnie tak jest, ponieważ tak samo mógłbym o sobie napisać np. w sprawach Klwowa (bardzo ciekawe forum w Echu Dnia) czy też ganić "warszawiaków", że wybrali HGW zamiast dotychczasowego Prezydenta (czy tez komisarza), ktory coś tam zrobił w Warszawie. (bywam czasami w Warszawie) czy też w Radomiu (też tam bywam) Z tym, że "nie wcinam się między wódkę a ....." ponieważ to są "ich" tzn. mieszkajacych tam ludzi sprawy, a nie takiego jak ja faceta, ktory mieszka w Odrzywole. Dlatego jako mieszkaniec tej Gminy (i przy okazji radny) mam prawo do swojego zdania, że co jak co, ale budynek w Kamiennej Woli (to moim akurat skromnym zdaniem) nie jest wart 7 (siedem) willi JNP z Koloni Ossa. (zob. oświadczenia majatkowe JNP z ktorego wynika, że jego willa o pow. 200 m kw.warta jest zaledwie 100 tys. zł) www.bip.odrzywol.akcessnet.net/upload/20060706122407qzj33rulo4qj.pdf Dla przypomnienia to koszt budynku w Kamiennej Woli wynosi 750 tys. zł. Jakby jeszcze co, to poniżej jest moje nazwisko. Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne) PS. Remont ulicy warszawskiej to NIE inwestycja Gminy Odrzywół, (i nie zasługi JNP),ponieważ jest to droga krajowa. (a szlag mnie trafia, że jej remont trwa już tyle czasu, co zapewne jest ewenementem). Odpowiedz Link Zgłoś
jurii28 Patrzmy relanie 13.02.07, 18:13 witka! "wicked" ma po części racje troche tych inwestycji w Odrzywole jest same z powietrza sie nie wzięły. Trzeba działać a nie gadać i szukać dziury w całym. pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Patrzmy relanie 13.02.07, 18:40 jurii28 napisał: > witka! "wicked" ma po części racje troche tych inwestycji w Odrzywole jest same z powietrza sie nie wzięły. Trzeba działać a nie gadać i szukać dziury w całym.pozdrówka! O ile zgadzam się z pierwszym członem tego wpisu, że takowe są to od razu należy zadać pytanie jakim to jest kosztem. Jak wynika to z prognoz, w latach 2007-2012 ta "brzydka" Unia (pamiętacie nagonkę JNP na unię i akurat w referendum to Gmina Odrzywół była bodajże, że w czołówce "przeciw" o czym z duma JNP informował na zebraniu z posłem Dariuszem Grabowskim) przekaże ok. 21 mld euro. Z tym, że aby coś wziąć należy mieć też swoje. Tymczasem już teraz zadłużenie Gminy Odrzywół wynosi prawie czy też przeszło 1 mln euro i spłata (oby )długów Gminy zaplanowana jest już na 2012 rok. Dopuszczalne zadłużenie wynosi 60% budżetu, które przy takich inwestycjach jak "stadion" i "willa" w Kamiennej Woli" szybko zostanie przekroczone. Z kolei bardzo bym się zdziwił, jakby taka "willa" została komuś odsprzedana nawet i za pół ceny, którą kosztowała Gminę.(kosztowała 750 tys.) Czy takie rozważania są szukaniem "dziury w całym"? Szczerze wątpię, tym bardziej, że w Całym Kraju afera goni aferę, ale mam nadzieję, że co jak co to akurat dotyczy to Całego Kraju, z pominięciem Odrzywołu. Tutaj nigdy nie było i nie ma "przekrętów". Władza cieszy się zaufaniem obywateli i jest ostoją demokracji, jawności działań, poszanowania praw Obywateli ............ (w miejsce kropek możecie wpisać sobie inne tego typu pierdoły) Pozdrawiam - (nemne) PS. Kto ma na ten temat inne zdanie niech to zachowa dla siebie i "nie szuka dziury w calym", bo ta "willa" w kamiennej Woli moglaby i kosztować nie 750 tys. zł, ale 2 razy tyle. A co????!!!! Jak się komu nie podoba, to ...... "wężykiem" (jak w kaberecie z Gołasem, Kobuszewskim i Michnikowskim). Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Do Wicked 14.02.07, 08:43 Wicked pomyliłeś płci. Ten Twój wpis dotyczył się jednej z Radnych gminy Odrzywół. Tajnosagentos2 to pani radna. Czyż nie?! Zadłużenie gminy to normalna rzecz nie wal Sławku ściemy ludziom bo pomyślą, że gmina bankrutuje. Wiadomo, że żeby coś uczknąć od Uni Europejskiej samemu trzeba wyłożyć kasiore. Te 60% nie będzie przekroczone ty o tym wiesz ja o tym wiem i teraz już wszyscy wiedzą. Odkąd ja tu jestem Twoja ściema i propaganda już nie będzie miała takiego wymiaru. PS. Tajnosagentos2 żal Ci tych czasów jak na forum wpisywali się tylko ludzie z Waszymi poglądami?! Wtedy każda prawda była jedna jak za komuny:) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 14.02.07, 09:27 Witam Z kolei odkąd jestem radnym to na pewno w Naszej Gminie nie będzie tak jak w filmie - serialu "Ranczo". Chociaż należałoby napisać, że co niektórzy traktują tę Gminę jak swój "folwark". Zresztą, nigdy w to nie wątpiłem, że jesteś dobrze poinformowany, dlatego i ty i ja wiemy, że "TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE" i prędzej czy później (raczej prędzej) "to" runie, bo ludzie to nie Wasi wasale, lecz to świadomi Obywatele, z którymi należy się liczyć. Pozdrawiam - (nemne) PS. Wprawdzie "koalicja" uchwaliła statut sołectw, w których są zapisy, że JNP to dużo może (nawet to On wybiera przewodniczącego zebrania. Huuuurrrraaaa niech żyje "demokracja" made in JNP, to zobowiązuję, się że na takim zebraniu, to JNP co najwyżej to będzie się mógł podrapać, a nie wp...... w sprawy poszczególnych wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 14.02.07, 10:40 Bardzo się cieszę, że się wzajemnie pilnujecie. Nie ma lepszej kontroli jak byli przyjaciele. Nie "Wasi" -jestem niezależnym człowiekiem i jeśli piszesz do mnie proszę nie podciągać mnie pod nikogo z gminy. Podobne poglądy to nie to samo ( chyba to rozumiesz). Najbardziej boli mnie w Tobie ta propaganda, kłamstwa jakie tu wypisujesz a ludzie to łykają. Z tym będę walczył i zawsze będę wyjaśniał Twoje wpisy z drugiego punktu widzenia- nie Twojego. Ps1. Dla ludzi powinniście wykonywać te wszystkie działania związane z "radzeniem" a nie tylko się z nimi "liczyć". Ps2. Zaraz pewnie się zapieklisz i powiesz, że Cię obrażam( modne słowo w Waszych szeregach)bo powiedziałem, że kłamiesz na forum. Opowiedz jak napisałeś na forum z odrzuceniem po Twojej interwencji 4 bubli uchwał a jak było na prawdę. Słucham pana. Odpowiedz Link Zgłoś
sior Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 14.02.07, 11:57 Tez jestem ciekaw co się dalej będzie działo.I jak będa przebiegały kolejne spotkania radnych ( wszystkich) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 14.02.07, 14:41 <prywaciarz2> napisał: >Bardzo się cieszę, że się wzajemnie pilnujecie. Nie ma lepszej kontroli jak >byli przyjaciele. >Nie "Wasi" -jestem niezależnym człowiekiem i jeśli piszesz do mnie proszę nie >podciągać mnie pod nikogo z gminy. Podobne poglądy to nie to samo ( chyba to >rozumiesz). >Najbardziej boli mnie w Tobie ta propaganda, kłamstwa jakie tu wypisujesz a >ludzie to łykają. Z tym będę walczył i zawsze będę wyjaśniał Twoje wpisy z >drugiego punktu widzenia- nie Twojego. >Ps1. Dla ludzi powinniście wykonywać te wszystkie działania związane >z "radzeniem" a nie tylko się z nimi "liczyć". >Ps2. Zaraz pewnie się zapieklisz i powiesz, że Cię obrażam( modne słowo w >Waszych szeregach)bo powiedziałem, że kłamiesz na forum. Opowiedz jak napisałeś >na forum z odrzuceniem po Twojej interwencji 4 bubli uchwał a jak było na >prawdę. Słucham pana. Witaj <prywaciarz2> 1. Jeśli jesteś "niezależnym człowiekiem" to napisz kim jesteś. Wtedy się okaże, czy tak rzeczywiście jest, czy sobie tak tylko piszesz. W moim przypadku tak rzeczywiście jest i wszystkim wiadome jest jak się nazywam. 2. Uważam, że przesadzasz Szanowny Panie, pisząc o mnie jako o „kłamcy”. Oczywiście mam swoje poglądy i to jest moje prawo, którego ani JNP, ani Tobie podobni tego mi nie odbiorą. Co najwyżej zemścili się i BEZZASADNIE odwołali moją żonę ze stanowiska dyrektora. Dlatego moim zdaniem w języku cywilizowanych ludzi brak jest dostatecznych słów aby określić takie postępowanie. Gdybym kiedyś w przyszłości tak postąpił z rodziną JNP, już w tej chwili udzielam Ci pozwolenia, że będziesz mógł do mnie mówić, że jestem s…… i będziesz mógł mnie za to kopnąć w d…….. 3. Co do tych "bubli" (czyli czterech uchwał) to jak wynika z pisma LEx.R. 0558/4/07 podpisanego przez Kierownika Odziału Prawnego p. P. Gawrońskiego - Radcy prawnego to: "..... uprzejmie informuję, że organ nadzoru uznał, że WSZYSTKIE powyzsze uchwały zostały PODJETE Z NARUSZENIEM PRAWA (...)". O tym, że tak samo twierdziłem, a na sesji nie chcieli tego uznać możesz to sam ustalić. Pozdrawiam - (nemne) PS. <prywaciarz2> Ty dużo wiesz. (zapewne rozumiesz co mam na myśli) . Dlatego pozdrów ode mnie Twojego „szefa”. hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 14.02.07, 15:10 Wiem bo się interesuje. W przeciwieństwie do innych najpierw zasięgam wiedzy na dany temat a później się udzielam w danym temacie. Piszesz dyrdymały to je sprawdzam. Czy trudno się dowiedzieć w takiej miejscowości jak Odrzywół o cokolwiek?! Nie zdziw się Sławku jak z niewiedzy kim jestem sam mi coś wyśpiewasz na rynku przy przypadkowym spotkaniu. Czy ty jesteś małym dzieckiem?! Wycięte z kontekstu zdania mi cytujesz?! Dlaczego tak zależy Ci bym się ujawnił. Umiałeś rozszyfrować innych rozszyfruj mnie i wtedy się zdziwisz kto jest moim szefem. Administrator Ci nie pomoże bo już się określił jakie ma zdanie na ten temat. Zastanawia mnie jedno: Czy uważasz, że po tej stronie klawiatury pisze Leszek CH.?! Jak nie on to kto?! Już w Odrzywole słyszałem inne typy:) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 14.02.07, 22:04 Witaj <prywaciarz2> 1. Co do "zasięgania przez Ciebie opinii" mam zupełnie inne zdanie, ponieważ do Ciebie w zasadzie nie docierają ŻADNE argumenty. Ale jest mi to obojętne. 2. Uważam, że to Ty piszesz "dyrdymały", nie wskazując nigdy konkretów. 3. Jest mi obojętne kim jesteś. Dlatego zapewne często się mijamy i w zasadzie oprócz kilku typków, "ktorym nie podam ręki" za "sprzedawczykowanie" to staram się z nikim nie kłócić. W końcu każdy ma prawo do swoich poglądów, a co niektórzy z racji, że są zależni od kogoś tam ...... to z "urzędu" musza mieć zdanie jak ich przełożony. (hahahahaha) Dlatego rozmawiam z każdym kto mnie "zaczepi" i w zasadzie z każdym się przywitam i z nim porozmawiam. Oczywiście i z takimi, o których wiem że z racji w/w ...... „mają inne zdanie” i reprezentują swojego pracodawcę. 4. Jak juz wyżej pisałem jest mi obojętne kim tam jesteś, ale skoro ciągle podkreślasz, że jesteś facet "obiektywny i z nikim nie spokrewniony" i dodatkowo "niezależny", a popierający JNP to chyba nie będziesz miał problemów z takim facetem jak ja. W końcu jestem sobie takim "zwyklym wiejskim facetem" i z roboty nie wywalę ani Ciebie, ani Twojej rodziny, którą zapewne posiadasz i która być może że zatrudniona jest u ...... . Dlatego być może Twój "obiektywizm". Znając JNP, to On nie ma mojego charakteru, i w przeciwnym razie ...... kopa w d...... dla Ciebie lub Twojej rodzinki. W Twoim przypadku byloby nawet wskazane pokazać JNP, jak zaciekle o niego walczysz. W UG jeden z pracowników nawet prosił mnie, abym napisał na niego skargę do JNP, że ...... mnie żle traktuje, bo wtedy byc może że za to otrzyma od JNP nagrodę. (to nie żart) 5. Co to znaczy "wycięte z kontekstu zdania". Czyli co uważasz, że skłamałem i Wojewoda stwierdził, że te uchwały nie były podjęte z naruszeniem prawa????!!!!. W razie potrzeby mogę okazać pismo, że były PODJĘTE Z NARUSZENIEM PRAWA. 6. Po raz kolejny nie interesuje mnie, kim jesteś. A już na pewno nie jesteś Leszkiem Ch. ponieważ to nie ja, ale jego do niedawna najbliżsi "koledzy" go "spuścili" i nie został radnym. (doskonale wiesz o tym) Pozdrawiam – (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 15.02.07, 08:54 A jakie mam mieć z Tobą problemy?! Ani ty nie jesteś ode mnie uzależniony ani ja od Ciebie. Konfidentowi też nie podałbym ręki( oczywiście takiemu, który nadaje na policje na innych). Odnośnie mojej anonimowości to czy wierzysz czy też nie nikt nie wie kim jestem. Ani Ty ani wójt ani żadna osoba z gminy Odrzywół. Z tego więc względu ujawnianie się nie jest wg mnie konieczne. Nie szukam poklasku u wójta i dlatego się nie będę ujawniał. Z tym pracownikiem UG, który prosił o skargę na własnego siebie do wójta to niesamowity cyrk. Czego jeszcze ludzie nie wymyślą, żeby zaistnieć. Jeśli chodzi o Leszka Ch. to wydaje mi się, że nie koledzy go "spuścili" tylko ludzie z Kamiennej Woli podczas demokratycznych wyborów. Raz na wozie.... każdy musi się z tym liczyć, Sławku ty też. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek565 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 15.02.07, 15:20 >>>>do /prywaciara2/ widze koleżko że nie lubisz Policji a w czym ona ci tak przeszkadza? że pilnuje ci tylka jak śpisz do góry wętlem?. żebyś nie podejrzewał radnego Artka o ten wpis to zapewniam cię że to nie pisze Artek. Dzięki takim osoba ktore informuja Policje o roznych zdarzeniach wychodzi wiele przekretów i afer. Może jestes "hosztaplerem" jakims i sie kryjesz ze swoimi sprawkami a tu na forum robisz zamiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 15.02.07, 16:03 Niech Policja pilnuje swojego tyłka- mojego nie musi. Powiedziałem, że nie lubię "konfitur" taki nawyk z tamtego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
burek500 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 15.02.07, 17:57 ....prywaciarz zmień myslenie bo chyba jeszcze tkwisz w tamtym systemie.siema. Odpowiedz Link Zgłoś
viking25 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 15.02.07, 20:35 <prywaciarz> musisz być polityczny i to z frakcji PiS, bo tak jak bracia K.... nie lubisz policji. ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
viking25 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 15.02.07, 21:09 <prywaciarz> czemu nie odpisujesz po 17-tej. Nie masz w domu komputera, czy dostępu do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 16.02.07, 08:35 viking25 napisał: > <prywaciarz> czemu nie odpisujesz po 17-tej. Nie masz w domu komputera, > czy > dostępu do internetu? Nazwijmy to " środkami bezpieczeństwa":) Odpowiedz Link Zgłoś
wicked666 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 16.02.07, 18:22 Przepraszam ale byłem na miłym wyjeździe z rodzina i nie jestem tak mobilny jak niektórzy z Tego forum, ktorzy "są na czasie" bo maja neta w domu (zal.pl) a którzy napewno nie wiedza co to jest Ipod, evo9 czy empeczwórka... ale nie chce tu obrażac, bo to nie jest moim celem... Jakbym chciał obrażać to raczej niektórzy by gryżli teraz paznokcie z nerwów.. Widze ze dyskusja ie jednak rozwinęła I niestety umocniło mnie to w przekonaniu, że wezme zdecydowanie strone tej zwanej przez was swietej trójcy... Ponieważ jak mozna zaufac ci nemne jak ty nic nie osiągniesz w życiu!!! Przynajmniej nie chodząc po piętach ludziom chcącym dobrze, wciskając ciemnoty mieszkańca o zadłuzeniach (znajdz mi gmine w reginie ktora nie ma zadłuzenia),ogladajac seriale takie jak ranczo i zastanawianie sie przez cały dzień kto ci tak dobrze pojechał po reputacji na tym przykrym forum; aha jesli chodzi o warszawską to myslisz ze ludzie z ministerstwa bez zadnych interwencji nagle zdecydowali ze parenascie albo paredziesiat milionów zlotych dadza na remont odcinka 2km w odrzywole (powodzenia jak chcesz rzadzic, bo napoewno bedziesz dostawał takie prezenty od panstwa). To chyba bedzie juz mój ostatni wpis na forum bo nie bede zniżał sie do twoich txtów (i specjalnie skasowałem epitet określajacy jakie one sa). Wybieram sie niedługo na moją ulubioną wies i jak zobacze ze idziesz po rynku swoim charakterystycznym chodem to usmiechne sie do ciebie i powiem ładnie dzien dobry z ironią. (jakbys sie postaral mogłbys byc atrakcja turystyczna :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecdyrektor4 Re: Odrzywół to nie film "Ranczo" ale "Folwark" 16.02.07, 19:57 To dobrze mój synu, że będziesz sie klaniał i uśmiechał. Oby twój przyklad spowodowal usmiech na twarzy kazdego nie tylko ziomala ale i tego kto tu niestety mieszka. A Odrzywolem juz nie rzadzi trójca tylko dwójca. Odpowiedz Link Zgłoś