Dodaj do ulubionych

Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza!

24.10.06, 19:41
Obwieszczenie
Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego
z dnia 26 września 2006 r.w sprawie przeciętnej stopy bezrobocia w kraju
oraz na obszarze działania powiatowych urzędów pracy

Gorzów Wielkopolski 13.6
Bydgoszcz 10,9
Toruń (Grodzki Urząd Pracy) 10,7
Biała Podlaska 17,7
Lublin (Miejski Urząd Pracy) 11,3
Zamość 16,1
Skierniewice 10,2
Piotrków Trybunalski 14,3
Grodzisk Mazowiecki 9,1
Grójec 7,8
Ostrołęka 22,0
Płock 20,8
* Radom 28,2 HURA
Siedlce 14,3
Warszawa 5,1
Opole 11,7
Tarnobrzeg 15,9
Stalowa Wola 12,8
Rzeszów 11,7
Łomża 14,8
Słupsk 22,6
Kielce 17,7
Skarżysko-Kamienna 29,9
Olsztyn (Miejski Urząd Pracy) 7,9
Koszalin 21,5

MAZOWIECKIE 12.7
ŚWIĘTOKRZYSKIE 18.6
PODKARPACKIE 16.7

Czyli po prostu jeden wielki sukces, który koniecznie należy powtórzyć przez
następne 4 lata. Chcecie tego?

Obserwuj wątek
    • sympatyk_piw Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! 24.10.06, 19:42
      www.stat.gov.pl/komunikaty/komunikat.php?id=33 ,żeby nie było.
      • Gość: sympatyk Paw Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.tkdami.net 24.10.06, 19:53

chcemy
        • Gość: niesympatyczny Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 20:02
          ale we wrześniu 2002 w powiecie radomskim bezrobocie wynosiło 27,2%

• Gość: HASŁO WYBORCZE Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 21:02
            Drodzy panowie powiadamy wam krótko:
            >> nie męczcie nas i siebie<< spadajcie
    • Gość: 445 Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 08:07
      Ja pitolę, ale marazm. tragedia.
      • Gość: Adam Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 09:33
        Czas na zmiany!!!!!(Tylko takie prawdziwe a nie pozorowane)
        • Gość: kola Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:06
          Tylko narzekac umiecie, tego co dobre nie widzicie.Wybierzcie gwiazdy z PO i PL
          maja po 18 lat urode i na tym koniec ich atutow,ale ponoc wzieto ich dla ozdoby!
          Upakarzajace!
          • Gość: 445 Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:10
            Co ty kuźwa piszesz. Nic cię nie przekona? Nawet 28,2%?
            • Gość: REPORTER z PRLu Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 12:39
              Takie odnoszą obaj sukcesy ,że pan generał bał się zjawić na debacie
              przedwyborczej w WSH aby go nie wygwizdano jak podczas koncertu.Czy dostał cynk
              (od SPÓŁDZIELNI UCHO )na ten temat ???Jnnna prawda - ta druga -jest
              nastepująca ,że podobno był nieobecny ponieważ NA MIGI ( gdyż nie zna języków
              obcych) rozmawiał z jakimś ambasadorem w Warszawie, ale CZEGO i z KIM były
              prowadzone te bardzo tajne rozmowy nikt nic nie wie ,nawet sam rozmówca.
              PS.Dowiedziano się przed chwila, że rozmowy były prowadzone na migi aby nie
              było zadymy tak jak w czasie romowy Michnika z Guzowatym czy Rywinem .
              • sono_andrzej Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! 25.10.06, 12:56
                Dane dotyczą zarówno miasta jak i powiatu, nie zmienia to jednak faktu, że w
                Radomiu bezrobocie nadal jest wysokie i chyba oscyluje w granicach 26-27%.
                Jestem zwolennikiem utworzenia dla miasta oddzielnego (miejskiego, grodzkiego)
                urzędu pracy, co niewątpliwie usprawniłoby obsługę bezrobotnych oraz dałoby
                kilkadziesiąt nowych miejsc pracy.
                • Gość: Loltar Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 13:57
                  Człowieku! Tworzenie nowych urzędów pracy aby spadło bezrobocie!!!!
                  To jest wielka pomyłka!!!
                  • Gość: talar Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: 193.111.145.* 25.10.06, 15:24
                    TYch dwóch facetów należy obowiązkowo odstawić na tor boczny, w dniu wyborów
                    • Gość: simba Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:17
                      Wszystko pięknie. Bezrobocie katastrofalne niby. No to może spróbujecie znaleźć
                      w Radomiu pracownika ? Szukałem. I nie ma chętnych. Za wyjątkiem takich, których
                      nie przyjąłbym do pracy, nawet gdyby mi dopłacano. Pozostali powiadają, że za
                      1400 PLN do ręki to im się nie opłaca, wolą siedzieć na zasiłku i dorobić na
                      czarno. Więc przestańcie marudzić, bo statystycznie to facet utopił się w
                      wodzie, która miała średnio 5 cm głębokości. Poza tym jak wszędzie - 3 na 10
                      Polaków żyje w stresie, pozostałych 7 - w Londynie.
                      • sympatyk_piw Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! 25.10.06, 18:19
                        Nie spłycaj tematu. Odpowiedz sobie dlaczego tak jest a nie inaczej. Te władziny
                        nic nie poprawiły na rynku pracy, inwestorzy jakoś nie odpowiedzieli na wielki
                        list prezia.

"Kazimierz Woźniak (Radomianie Razem)
                        - Byłem jednym z tych nielicznych, którzy o nowe miejsca pracy zabiegali
                        szczególnie. W komisji, którą kierowałem, akceptowaliśmy wszystkie projekty
                        uchwał, które miały pomoc przedsiebiorcom w tworzeniu miejsc pracy.

Krzysztof Sońta (Wspólnota Samorządowa)
                        Pomysłem Wspólnoty było wprowadzenie robót publicznych. Ale tyle skuteczności,
                        ile władzy. Nie my rządziliśmy, tylko prezydent Marcinkowski, a on tylko
                        utrwalił bezrobocie.

Andrzej Langowski (niezależny i do niedawna bezrobotny)
                        Nie jestem samochwałą, ale na kazdym dyzurze przyjmowałem średnio po trzydzieści
                        osób. I powiem śmiało: prace załatwiłem średnio stu osobom.

Janusz Wieczorek (Wspólny Radom)
                        - Tylko zupełnie niepoważny radny mógłby być zadowolony z tej kadencji, jeśli
                        chodzi o miejsca pracy. Ale warto pamiętać, ze prezydent, ktokolwiek by nim nie
                        był, ma tylko pośredni wpływ na poziom bezrobocia."
                        www.telewizja.radom.pl/?str=2&nID=1787&PHPSESSID=93cfe33d50b73a044a64466730630a74
                        Langowski to musi mieć sporą rodzinę...
                        • Gość: simba Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:06
                          O to właśnie chodzi. Dokładnie o to, o czym mówi Radny Wieczorek: "trzeba tylko
                          pamiętać, że prezydent, niezależnie, kto by nim był, ma tylko pośredni wpływ na
                          poziom bezrobocia".
                          Jeszcze raz przeczytaj dokładnie, co napisałem wczesniej - w Radomiu, mimo
                          takiego bezrobocia nie znajdziesz pracownika za 1300-1400 PLN miesięcznie.
                          Więcej nikt nie zapłaci, bo go fiskus i ZUS zeżrą. Obecnie, żeby zapłacić
                          pracownikowi 2000 PLN, trzeba wydać 4000. I tu szukaj przyczyn bezrobocia, a nie
                          u Prezydenta. W Radomiu większość Firm dopiero startuje, po tym jak ekipa AWS-u
                          wykończyła WSZYSTKIE zakłady pracy. Firm na dorobku nie stać na płacenie dużych
                          pensji i koszmarnych obciążeń podatkowych.
                          Dodam tylko, że 3/4 z radomskich bezrobotnych pracuje. Na umowy o dzieło,
                          zlecenia (przedłużane w nieskończoność, ta ostatnia akurat zawsze jest pierwsza,
                          poprzednie się wyrzuca) wreszcie "na czarno".
                          Cała rzesza bezrobotnych jeździ na Zachód po samochody i z tego się utrzymuje.
                          Radom to prawdziwe zagłębie sprowadzanych samochodów.
                          I wszyscy ci ludzie, którzy potrafią zarobić oprócz zasiłku około 2-3 tys. PLN
                          miesięcznie śmieją się z pomysłów Sońty na prace interwencyjne. Kiedys je
                          zorganizowano. i co ? Nie było chętnych. Kilka godzin dziennie za 600 PLN
                          miesięcznie ? Nie rozśmieszaj tych ludzi, którzy radzą sobie, jak mogą. Traci
                          tylko na tym Państwo Polskie. I do władz tego kraju miej pretensje, a nie do
                          prezydenta jakiegokolwiek miasta.
                          • Gość: joker Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:14
                            no to wprowadźcie przymusowe prace interwencyjne.
                          • Gość: simba P.S. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:15
                            Byłem kiedyś świadkiem rozmowy dwóch "tubylców' w Rynku. Jeden mówi: "siemanko,
                            pracuś! Gdzie Zdzicho? Przepracował się?" Zatrzymałem się na chwilę i słucham.
                            Skracając i tłumacząc na język polski tę rozmowę - chodziło o to, że chłopaki
                            byli na robotach interwencyjnych - wzięli wypłatę i na tydzień picia wystarczy.
                            Oczywiście nie zamierzają tyrać dalej, bo to strasznie męczy.
                            Przepraszam tych, którzy po prostu nie radzą sobie w życiu i mają kłopoty ze
                            znalezieniem pracy, choć chcą, ale zwyczajnie niczego nie umieją. Jednak tutaj
                            jedynym wyjściem jest pomoc społeczna (na to między innymi do cholery płacę
                            podatki), a nie organizacja zajęcia na siłę, byle tylko.
                            • Gość: simba Coś dla malkontentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 17:19
                              Nic się nie dzieje ? prosze bardzo:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=51054055
                              Dla wyjaśnienia: gdzyby nie Prezydent Marcinkowski, "Zbyszko" postawiłby ten
                              zakład koło Łodzi, bo takie były plany. Możecie zapytać dyrektora Firmy, kto za
                              nim wydzwaniał i do niego jeździł.
                              • Gość: karol Re: Coś dla malkontentów IP: 88.156.75.* 27.10.06, 18:02
                                według mnie banasiewicz nas oszukał ponieważ tydzień temu w programie bez
                                montazu powiedział że ma być podpisywany list intencyjny z jakimś dużym
                                inwestorem i co piątek i cisza nic się nie dzieje
                                • Gość: anty simbo Re: Coś dla malkontentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:47
                                  Simba obronco istniejacego układu ja cie zapytowywuje jakie kwalifikacje do
                                  wykonywania funkcji ptezydenta miasta mają byli:nauczyciele
                                  poloniści ,historycy itp czy np.milicjant-lesnik emerytowany,i kupa
                                  niedokształconych radnych typu np. Langoś .Podaj mi nazwiska radnych czy
                                  doradców nawet społecznych (prezydenta)praktykujących:adwokatów,radców
                                  prawnych,administratywistów ,doradców inwestycyjnych, speców od
                                  finasiów :krajowych ,europejskich,bankowosci,budzetu,ekonomistów ,regionalistów
                                  itd itp.
                                  Z iloma prezydentami w kraju i Europie z podobnych miast spotkali się nasi
                                  prezydenci ( nie znajacy jezyków obcych )i co konkretnego z tego
                                  wyszło.Aktualny Prezydent miasta np.do tej pory nie przeprowadził i nie
                                  zaprosił oficjalnie na rozmowę byłego i obecnego wojewodą mazowieckiego i
                                  dlaczego tak sie dzieje??? . Zeby można z kimś porozmawiać i coś ustalić to
                                  trzeba intelektualnie być na stosownym poziomie drogi simbusiu.
                                  • Gość: anetax Re: Coś dla malkontentów IP: *.13.radom.pilicka.pl 27.10.06, 22:28
                                    Nie wazne czy wygra lekarz aptekarz szwacz czy miss (o zgrozo)liczy sie kasa
                                    jaka oni zarobia na tym ze wygrali wiec po co ta dyskusja? minie rok dwa
                                    pokazywania sie usmiechania i bywania na wszystkich imprezach (darmowych
                                    oczywiscie) potem treci myslenia jak tu nie stracic poparcia za rok, no i
                                    czwart pod tytulem: zrobie kilka ulic (nie z mojej kieszeni tylko unii),
                                    pomaluje kilka bokow i mnie wybiora :) ot! zycie

Pozdrawiam
    • Gość: Norge SIMBA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 22:58
      Proszę, przeczytaj...
      Gdyby tak było, jak mówisz - to by wszyscy w Radomiu gdzieś pracowali. Ja
      zapierd.....em w pewnej znanej radomskiej firmie - branża turystyczna - i
      zarabiałem 750 zł miesięcznie netto (1000 zł brutto) za 220 godzin miesięcznie!
      Tamten "tyran" nie płacił mi za nadgodziny, któych od cholery mi się uzbierało
      (w ciągu dwóch lat pracy w tamtym diabelskim miejscu - około 720!!!) Gdyby
      owego czasu ktoś mi zaproponował pracę w Radomiu za 1400 - 1500 zł brutto przy
      8 - godzinnym systemie pracy - to bym go po nogach i rękach całował oraz
      wychwalał Wielkiemu Allachowi (tak - jestem muzułmaninem). Ale zmądrzałem z
      czasem i powiedziałem: DOŚĆ tyrania na tamtego prymitywa (który nawet nie
      potrafi dobrze wypowiadać się po polsku). Tym bardziej, że ukończyłem studia
      państwowe).
      Teraz już nawet i ja bym się nie podjął pracy w Radomiu za taką kasę... Jeżdżę
      teraz do Norwegii trzy razy w roku na okres około dwóch miesięcy. Zarabiam
      (legalnie!) ponad 8.500 zł na miesiąc. I spokojnie sobie po dwóch miesiącach
      wracam do tej dziury i kolejne 2 lub 3 miesiące siedzę sobie spokojnie w domku.
      A jak słyszę narzekania pracodawców, że za 1500 zł nikt nie przyjdzie - to mi
      się śmiać z was chce!!! Najpier zapłaćcie normalnie - a potem wymagajcie! Bo
      nikt nie będzie z siebie jelenia robił za tak marne grosze!!!!!!!!
      • Gość: emerytowany ESBEK Re: SIMBA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 12:56
        Powiedzcie mi kto w ostatnich latach był dyrektorem departamentów kadr w MSW,
        a potem w Komendzie Głównej MO i Policji.Czy nie ESBEK tow. Generał KURNIK
        kumpel agenta i mafiozy p.Mazura?.Jaki p.Kurnik miał wpływ na awanse
        funkcjonaruszy w Komendzie Mazowieckiej MO i Policji ?Kogo i dlaczego awansował
        oraz za jakie zasługi ??
    • Gość: kocz Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: 82.139.57.* 28.10.06, 14:29
      KANDYDACI z PRL :
      GĘSIAK-Platforma Obywatelska---SD
      MARCINKOWSKI-Radomianie Razem--MO
      WŁODARCZYK -SLD--------------PZPR
    • Gość: Norge Simba - co tak zamilkłeś nagle??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 18:38
      ...
      • Gość: simba Re: Simba - co tak zamilkłeś nagle??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 15:57
        A co mam dodać ? Przecież napisałeś dokładnie to, o czym mówię. Jesli w Polsce
        nie zacznie się płacić ludziom normalnych pieniędzy - czyli nie stworzy
        warunków, żeby mozna było zapłacić (zmniejszenie obciążeń) - wszyscy stąd
        wyjadą. I nie będzie to wina prezydentów miast, tylko tego chorego rządu.
    • Gość: wild Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: 82.139.57.* 28.10.06, 21:23
      Prez. MACINKOWSKI oddaje tereny pod hipermarket zagraniczny z POPARCIEM
      radnych GOLEBIOWSKIEGO , GUTA i SKWARCZYNSKIEGO /SAMOOBRONA Leppera i
      Lyżwińskiej/ oraz WEDZONKI,KORPETTY-ZYCH I NESKI /PLATFORMA OBYWATELSKA
      Tuska,Kopaczowej i GESIAKA/.
      • Gość: kazik Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.tkdami.net 01.11.06, 23:22
        Wspólnoto, zmiłuj się ... Nagraj nową płytę, ta już trzszczy, taka zdarta.
    • Gość: ONI już rządzili - Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: 82.139.57.* 29.10.06, 11:55
      ONI już rządzili ----
    • Gość: Za Włodarczyka w l Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: 82.139.57.* 29.10.06, 21:26
    • Gość: ONI już rządzili - Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: 82.139.57.* 30.10.06, 19:45
      Za Włodarczyka w latach 1998-2002 przybyło 10 tys. bezrobotnych.
      Prezydent Marcinkowski utrwalił bezrobocie - w Radomiu co trzecia rodzina ma
      jednego bezrobotnego - mamy najwyższy wskażnik w Polsce i U.E.
    • ethanak Błędne dane - Bydgoszcz 9,1% 01.11.06, 10:57
      To jakieś pomieszane dane z powiatów i różnych miesięcy.
      • Gość: wiki Re: Błędne dane - Bydgoszcz 9,1% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:19
        A jak ie są poprawne? 26% czy może 5%
    • Gość: Zygmunt Re: Wielki sukces Marcinkowskiego i Banasiewicza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:20
      Wielki sukces bo mają w swoim ugrupowaniu Czesława Kota, skazanego w 1977 r.
      prawomocnym wyrokiem na 8 lat więzienia za jazdę po pijanemu i za zabicie
      człowieka i okaleczenie drugiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka