Dodaj do ulubionych

Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu...

22.11.06, 19:00
Nie ukrywam, że jestem bardzo ale to bardzo zadowolony slyszac dzis w
wiadomosciach, ze zatrzymano Pana "Profesora" Zbigniewa.B. Kazdy wie o kogo
chodzi. Moja zona lezala dwa lata temu w szpitalu i ostatnie dni przed porodem
zamiast spokoju itp. byly niepotrzebne nerwy i oczekiwanie ale ze strony
"Ordynatora" na pieniazki (nie dostal ich) Urodzila sie zdrowa coreczka w
szpitalu ale w Lipsku pare dni po tym jak na wlasne zyczenie wypisala sie moja
zona ze szpitala. Te tzry miesiace ktore teraz spedzi w areszcie a pozniej mam
nadzieje ze spedzi ale pare latek za swoje zachowanie. A i moze nareszcie
personel szpitala bedzie mogl bez obaw pracowac...
Obserwuj wątek
    • Gość: była pacjentka Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:10
      ja także miałam "przyjemność" odwiedzić pana B., gdy byłam w ciąży.Jego
      stosunek do mnie jako do pacjentki był okropny.Jego naciąganie także, ponieważ
      w pierwszych tygodniach ciąży kazał mi przychodzić na wizyty co tydzień, a przy
      tym robił za każdym razem USG bez żadnej uzasadnionej przyczyny.No chyba, że te
      100 zł, które pobierał dodatkowo było z jego strony"uzasadnieniem".Po 3
      kolejnych wizytach zmieniłam lekarza prowadzącego i o dziwo okazało się, że
      ciąża była bez zagrożeń.Nie życzę nawet najgorszemu wrogowi, aby kiedykolwiek
      trafił na tego pana.
      • Gość: Lincoln Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.radnet.pl 22.11.06, 19:37
        To teraz koledzy spod celi zrobią mu badanie per rectum - za darmo :)
        • Gość: radomianin Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.183.udn.pl 22.11.06, 21:02
          W artykule jest pewna nieścisłość. Ten pan jest z Kielc. Jest profesorem AŚ:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=52687097
          • Gość: gość Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:17
            Istotnie Pan B to niezła menda moja żona leżała w 1999 roku w szpitalu na
            patologii ciąży - prosiłem aby zrobił KTG bo żona nie wyczówa ruchu dziecka,
            odpowiedział mi "czy sądzi Pan że będę do niej co chwila latał wiem co mam
            robić i kiedy, jak Pan chce taką obsługę to trzeba było żone położyć do
            prywatnej kliniki" zapytałem czy była by w takim razie możliwość prywatnej
            konsultacji po dyżurze - odpowiedział oczywiście, no i za 300 zł KTG było
            robione co 2 godziny. TAK NIE POWINNO BYĆ !!!! A gdyby leżała tam osoba co nie
            było jej stać na te 300 zł to znaczy że dziecko ma być narażone na utratę
            zdrowia ???? Nie mam nic przeciwko, że lekarze biorą pieniądze jeśli pacjent z
            własnej woli chce podziękować przy wypisie lub lekarz prywatnie prowadzi
            leczenie pacjenta ale MENDY KTÓRE WYMUSZAJĄ PIENIĄDZE OD LUDZI DO PAKI !!!!

Jak takich ludzi jak Pan B nie gryzie sumienie jeśli przez niego urodzi się
            jakiś chore dziecko lub kalekie przez to że nie wykonuje swoich obowiązków
            przecież to normalny odruch człowieczeństwa !!!

Prośba do wymiaru sprawiedliwośći - umieścić go w celi z jakimiścw..ami niech
            zobaczy co to bezradność w sytuacji bez wyjścia bo on nie raz stawiał pacjentów
            w sytuacji bez wyjścia (jeśli ktoś nie miał na łapówkę) !!!!!!!
            • Gość: . Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.183.udn.pl 22.11.06, 21:45
              Nie on jeden, niestety.
              • Gość: currarrra Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 22.11.06, 21:58
                Policja powinna większość naszych ordynatorów aresztować z jednego i drugiego
                szpitala ,może się zainteresuje skąd te ich majątki? bo chyba nie z pensji
            • Gość: ona Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:57
              Czy pójdziesz na świadka? Chyba powinieneś.

"Jeżeli lekarzowi zostanie udowodniona wina w więzieniu spędzić może nawet 10
              lat. Wobec osób, które wręczały lekarzowi łapówki, a zgłoszą się na policję
              jeszcze w trakcie śledztwa , prokuratura może odstąpić od wyciągania
              konsekwencji prawnych."
              www.telewizja.radom.pl/?str=2&nID=1865&PHPSESSID=93cfe33d50b73a044a64466730630a74
              • Gość: gość Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:18
                "Wobec osób, które wręczały lekarzowi łapówki, a zgłoszą się na policję
                jeszcze w trakcie śledztwa , prokuratura może odstąpić od wyciągania
                konsekwencji prawnych"

a niby jakie konsekwencje miały by być wyciągnięte ????
                nie mylmy wręczania łapówek w celu osiągnięcia jakiś korzyści
                z przekazaniem wymuszonej przez lekarza kwoty w celu ratowania
                życia lub zdrowia członków rodziny !!!
                na pewno nie uważam się za przestępce abym liczył na czyjeś łaskawe
                odstąpienie od konsekwencji prawnych.
                • Gość: BYŁA PACJENTKA Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 217.97.156.* 22.11.06, 23:37
                  ZGADZAM SIĘ W ZUPEŁNOŚCI .NIESTETY BRAK PIENIĘDZY JEST CZĘSTO RÓWNOZNACZNY Z
                  PONIŻAJACYM TRAKTOWANIEM JAK TO CZYNIŁ NIESTETY PAN KTÓRY PRZECIEZ KIEDYŚ
                  SKŁADAŁ PRZYSIĘGĘ. NIESTETY GDZIEŚ SIĘ POGUBIŁ W SWOJEJ ZACHŁANNOŚCI I POCZUCIU
                  BEZKARNOŚCI.PRZECIEŻ NIE ON PIERWSZY JEST ARESZTOWANY ZA KORUPCJĘ W SZPITALU NA
                  JÓZEFOWIE.MOŻNA MIEĆ TYLKO NADZIEJĘ ŻE PONIESIE ZA TO KARĘ ADEKWATNĄ DO
                  PRZEWINIENIA I ZA PARĘ MIESIĘCY NIE USŁYSZYMY ŻE GDZIEŚ TAM W POLSCE ZAJMUJE
                  KIEROWNICZE STANOWISKO I NADAL MĘCZY SWOICH PODWŁADNYCH TAK JAK MOGŁAM TO
                  ZAOBSERWOWAĆ LEŻĄC W KLINICE JÓZEFOWSKIEJ PANA 'PROFESORA'B.
          • Gość: ktoś Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.251.udn.pl 23.11.06, 11:41
            nie ważne skąd,ważne jakim był człowiekiem ,a jak widac z wypowiedzi osób które
            miały z nim styczność nie zasłużył na współczucie w sytuacji w jakiej się
            znalazł, jedynie na ubolewanie że tak daleko zabrnął w swojej bezkarności/ jak
            napisała jedna z pacjentek/ i nie potrafił z tym skończyć.
        • Gość: www Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 24.11.06, 19:25
          a co z ku..sem MAJEM on to tez prztydupas pan B i tez ma szerokie kieszenie
          powinni ich wsadzic razem a panu B wszystkiego co najlepsze w celi tam bedzie
          mial czeste badania i to za darmo !!!!
      • Gość: PPWP Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.chello.pl 04.12.06, 08:58
        Jak to czytam to smiac minie sie chce jacy ludzie sa naiwni...
        te wszystkie zatrzymania ordynatorow to jest po to zeby zastraszyz lekarzy
        bo moga protestowac,zreszta w calej polsce sie tak dzieje a widze, ze ciemni
        ludzie tylko bija brawo...:))) rece opadaja widomo dlaczego pisowcy maja takie
        poparcie...
        • Gość: PPWP Ciemnogród IP: *.chello.pl 04.12.06, 09:13
          Jak to czytam to smiac minie sie chce jacy ludzie sa naiwni...
          te wszystkie zatrzymania ordynatorow to jest po to zeby zastraszyz lekarzy
          bo moga protestowac,zreszta w calej polsce sie tak dzieje a widze, ze ciemni
          ludzie tylko bija brawo...:))) rece opadaja widomo dlaczego pisowcy maja takie
          poparcie...
        • Gość: .... re: do PPWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:46
          Przeczytałam twój post i wynika z niego, że biedny pan ordynator został
          zatrzymany, dlatego aby zastraszyć innych lekarzy, żeby nie
          Strajkowali.Pozdrawiam.
          • Gość: PPWP Re: re: do PPWP IP: *.chello.pl 05.12.06, 01:52
            No mniej wiecej widze ze zaczynasz juz rozumiec moje przeslanie, tylko nie
            znasz skali takiego procederu i o co w tym wszystkim chodzi...
            sam juz nie wiem
    • jas_fasollasido Dyr. Pacholczakowa do Sejmiku 23.11.06, 12:32
      Przeczytałem wszystkie wątki, jakąś opinię mieli ci wszyscy ludzie na jego
      temat, o zgrozo!!!
      Czy były skargi na niego wcześniej, przypuszczam że tak, co zrobiła dyrekcja by
      to wyjaśnić, zapewne nic. I to on też powinna ponieść konsekwencję. Jak o tak
      porażająco "niskim" morale, można było zatrudnić osobę na tak odpowiedzialnym
      stanowisku. No jak?
      • Gość: Leszek Re: Dyr. Pacholczakowa do Sejmiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:50
        Oczywiście , że dyrektorka palcem nie kiwnie w sprawach które się dzieją w
        księstwach ordynatorów. Co innego gdy trzeba ukarać salową, praczkę,
        sprzątaczkę czy jakiegoś kierowniczka, ale do ordynatorów to za mało siły
        przebicia.
        • Gość: Jagoda Re: Dyr. Pacholczakowa do Sejmiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 14:56
          Niech się wezmą lepiej za rechabilitację, dostać się tam to czasem "mały"
          problem do przezwyciężenia.
          • Gość: qwas Re: Dyr. Pacholczakowa do Sejmiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 07:43
            A na rehabilitację już łatwiej się dostać......
        • Gość: NFZ Re: Dyr. Pacholczakowa do Sejmiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:12
          Miieszkańcom Radomia doskonale wiadomo jakie zwyczaje panują w szpitalu na
          Józefowie. "Kadra lekarska" niewiele potrafi, ale za to jest arogancka i
          chamska. Ci sami "ratownicy życia" w prywatnych przychodniach są już bardziej
          rozmowni i kontaktowi.Wszystkiemu patronuje "jej wysokość" dyr. Pacholczakowa
          wszem i wobec rozpowiadająca jak to szpital jest wysoko w rankingach i jak
          wysoka jest jakość świadczonych usług.
      • Gość: 007 Re: Dyr. Pacholczakowa do Sejmiku IP: *.tkdami.net 04.12.06, 17:05
        czy ktoś zauważył że pani Bożenna nic nie wiedziała co się dzieje na ginekologii
        to co znej za dyrektor co nie wie co się dzieje ,,w zagrodzie" ale czy
        napewno????????????
    • Gość: wdzięczna Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 85.112.196.* 23.11.06, 15:01
      Za kilka dni moja córka skończy 25 lat. To dawno ale doskonale pamiętam ten
      dzień. Przeszło 12 godzin na porodówce w bólu i rozpaczy. Wreszcie przyszła
      inna zmiana lekarzy. Podszedł do mnie młody lekarz, natychmiast wydał
      dyspozycję: cesarskie cięcie. Po godzinie byłam już szczęśliwą matką. Potem
      przychodził jeszcze kilka razy pytać o samopoczucie. Dopiero po kilku dniach
      dowiedziałam się, że to doktor Banaczek. Dowiedziałam się także, że gdyby nie
      Jego natychmiastowa reakcja córka by nie przeżyła. Teraz zastanawiam się, czy
      taki bezinteresowny człowiek mógł się tak bardzo zmienić.
      • Gość: dorota Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 15:06
        Widzisz co czas i pieniądze robią z ludzi. Może być dobrym fachowcem ale łasym
        na kasę i ignorującym szaraczków a można być fachowcem ale profesonalistą. Można
        też być partaczem, ale to już inna bajka.
      • Gość: zdegustowny Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 23.11.06, 20:41
        "wdzięczna "miała wiele szcześcia,że rodziła 25 lat temu i ten pan nie był
        ordynatorem.jak mówi stare przysłowie "punkt widzenia zależy od punktu
        siedzenia",a drugie "apetyt rośnie w miarę jedzenia" tyle tylko, że można się
        udławić z przeżarcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i to chyba ten przypadek!!!!!.
      • Gość: matka Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 193.111.145.* 24.11.06, 08:17
        Mój syn ma 28 lat i tez poród odbierał dr Banaczek, ale moje wspomnienia to
        horror. Zarozumiały, niedouczony i chamski i taki pozostał. Niestety miałam z
        nim do czynienia trzy lata temu i mysle że z wiekiem jeszcze bardziej nasiliły
        sie cechy jego charakteru.
      • Gość: sąsiadka z osiedla Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.udn.pl 25.11.06, 14:25
        to niestety było 25 lat temu,pan B.mieszkał wtedy w 2 pokojowym mieszkanie na
        II piętrze,żona była w ciąży,to i potrzeby innych ludzi rozumiał,ale apetycik
        urusł...........oj urusł
    • Gość: (B)Ania Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 23.11.06, 16:31
      Nosił wilk razy kilka poniesli i wilka.
      • Gość: pacjent Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 82.139.50.* 23.11.06, 18:43
        Pani dyrektor doskonale wie o panujących w szpitalu zwyczajach (przecież to nie
        tylko ginekologia), a palcem w bucie nie kiwnie żeby to zmienić. Uważam , że
        czystkę powinni zacząć od góry , a wtedy może coś drgnie.Skąd brać na te dowody
        wdzięczności, bo inaczej trzeba zdychać pod płotem! Czy nie ma na nich bata?
        • Gość: wrrr Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 82.139.46.* 23.11.06, 19:30
          Chyba nie ma takiego lekarza, który nie bierze.Wielkie odkrycie i sensacja.
          • Gość: mag Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 82.139.60.* 23.11.06, 20:16
            "Chyba nie ma takiego lekarza, który nie bierze.Wielkie odkrycie i sensacja."

Tu już przesadziłeś...Ja znam wielu, bardzo wielu, którzy nie biorą.Taką grupą
            zawodową lekarzy jest pediatria. Także moja lekarka rejonowa, która mi bardzo
            pomogła nigdy nie brała.
            • Gość: rodzic Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 80.249.4.* 30.11.06, 09:03
              I tu jesteś w błędzie. Niedawno moje dziecko miało "przyjemność" leżeć na
              pediatrii w szpitalu na Józefowie. To, jak traktowane są tam dzieci to skandal.
              I nie myślcie sobie, że tam nikt nie bierze. Tylko czekają (a szczególnie
              kierownictwo oddziału) na "załącznik". Jedyny porządny człowiek to pan
              Walczyński. Miły, sympatyczny, z podejściem do dzieci - serdecznie pozdrawiam.
              Powinni zwonić całą kadrę kierowniczą tego szpitala i dać szansę młodszym,
              jeszcze nie zepsutym przez wręczających lekarzom.
              Tak, tak, sami pacjenci i ich rodzini są po części winni za łapówkarstwo. Ale
              przecież każdy zrobi wszystko dla zdrowia własnego lub najblizszej osoby.
              • Gość: Jowita Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 193.111.144.* 04.12.06, 09:27
                Miło mi, że dr Walczyński(którego znam jeszcze z przychodni na Chrobrego) nadal
                zyskuje uznanie rodziców swoich pacjentów. I to jest wzór lekarza!
                • Gość: była pacjentka Re:do PPWP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 11:06
                  Nie wiem jakim był lekarzem dla innych PPWP, ale ja oceniam go jako
                  niesympatycznego pana doktora, którego kultura gdzieś się schowała w ciemny
                  kąt.Ja miałam z nim do czynienia bezpośrednio będąc w ciąży, ale po 3 kolejnych
                  wizytach doznałam olśnienia, że on najzwyczajniej wyciąga ze mnie kasę,
                  ponieważ jak nazwać bezpodstane badania USG na każdej wizycie, skoro wszystko
                  jest w porządku.Na szczęście ocknęłam się w porę i zmieniłam lekarza na innego
                  i dziwnym trafem u tego drugiego nie było potrzeby robienia tych badań na
                  każdej wizycie, a jedynie wtedy, gdy zaleca to kalendarz ciążowy.Być może
                  jesteś wielbicielem tego doktora, ale pozwól, że nie wszyscy muszą nimi być.
                  • Gość: PPWP Re:do PPWP IP: *.chello.pl 04.12.06, 17:18
                    a kto mowi ze jestem jego wielbicielem, wczytaj sie w poprzednigo posta to moze
                    zrozumiesz o co mi chodzi, nawet nie widzialem tego czlowieka na oczy...
    • Gość: xxxx Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 23.11.06, 20:26
      www.wss.com.pl/?go=dzial&cid=dzialalnosc&in=1&ne=1&vd=1&pda=06#menu
      • Gość: babad Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 23.11.06, 20:32
        w szpitalach wszyscy lekarze biora niestety nawet pediatrzy , znam to z
        autopsji.
        • Gość: (B)Ania Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 23.11.06, 20:41
          Jesli byłeś świadkiem i nie zareagowałeś jesteś współwinnym, jeśli dałeś tak
          samo, więc lepiej siedź cicho albo złoś to tam gdzie trzeba jak ci nie braknie
          odwagi.
          • Gość: Oli Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:53
            A ty nie bądż taka mądra bo wiesz że człowiek dla ratowania życia zrobi
            wszystko odda nawet ostatni grosz. I nie koniecznie musi być kapusiem jest
            poprostu zwykłym człowiekiem a nie LEKARZEM .
            • Gość: asdf Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 193.111.144.* 25.11.06, 12:02
              Godząc się na dawanie łapówki jesteś winny złu, które tworzysz do spółki z tymi
              lekarzami. Co mają robić Ci ludzie, którzy nie mają pieniędzy na łapówki? Mają
              umierać ponieważ Ty nauczyłeś lekarzy wcyiągać rękę po kasę?
              • Gość: gość Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:28
                to jeśli od tej kasy ma zależeć życie mojego dziecka bo frajer od tego
                uzależnia badania to co mam zrobić nie dać ??? a jeśli by się coś stało mojemu
                dzicku co z sumieniem ????

nie obwiniaj mnie za bezczelność pseudo profesora , ciekawe czy praca doktorska
                powstała w wyniku jego kompetencji ???
                • Gość: lm Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 25.11.06, 17:50
                  Oczywiście że w takiej sytuacji dać, ale nastepnego dnia zgłosić tam gdzie
                  trzeba i opisać dlaczego było się szatażowanym.
        • Gość: todek Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:40
          O pediatrach nie dam powiedzieć złego słowa, a szeczególnie o paniach z rehabilitacji. Są przemiłę i z pewnością znalazły się tam z powołania. Wywiad lekarski nie trwa tam 5 minut, ale czasami nawet 30 min. Są przesympatyczne.
          To samo mogę powiedzieć o paniach które zajmuja się rehabilitacją dzieci.
      • Gość: marys Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.com.pl 30.11.06, 23:19
        to dokładnie to bydlę ze zdjecia, a zastanawiałam się jak sie nazywał ten cham,
        który mnie badał
    • Gość: Wreszcie Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 23.11.06, 21:56
      Właśnie pięć miesięcy temu, przeklinałem go jak wstrzymywał moją żone nie
      godząć się na cesarkę. To zwykły Cham. Brał takie duże opłaty za wizyty i robił
      jeszcze najwięcej problemów gdy nadszedł czas rozwiązania. Dzięki pomocy innych
      lekarzy i rozsądnego ordynatora z innego oddziału wszystko zakończyło się
      dobrze. Ale zona mówiła ze w te czerwcowe upały kobiety leżały po trzy
      tygodnoie po terminie, psełdo doktorek nie chciał wydać decyzji o cięciu
      cesarskim a i tak ostatecznie takim się kończyło bo były bardzo duże dzieci.

Tak wmiałem iść mu podziękować do gabinetu na Wyszyńskiego w Radomiu by
      mu ,,podziękować,, odpowiednią wiązanką. No będę musiał chyba zrobić to teraz w
      Areszcie na odwiedzinach. Nie mam dla tego człowieka innego okreslenia niż
      CHAM.
      Temu kto go uziemił przyznałbym Nagrodę Ministra Zdrowia za oczyszczenie służby
      zdrowia z takiego PASZCHWILA. Hieny z tytułami zrobionymi za wyłudzone od
      paciętów pieniądze. Ze AŚ jeszcze taką hienę zatudniała to dziwi mnie bardzo.
      Nie ma wątpliwości to ten sam człowiek - szkolił pielegniarki. Ciekawe w jakim
      zakresie. Chyba: chamstwa i sztuki znęcania się nad paciętkami celem uzyskania
      korzyści. Łatwo znaleźć nawet jego dane i tytuł prac.
      Oczyścić należy służbę zdrowia z takich cwaniaczków z wątpliwą wiedza i
      wątpliwymi tytułami. Tytuł nie koniecznie oznacza wiedzę, a napewno nie
      odpowiedzialność i ucziwość. Ten tyran
      terroryzował też innych lekarzy swoim zachowaniem chełpiąć sie tytułami.

Szkoda słów dla Barana, ale warto przedstawić innym wizerunek jaki naprawdę
      reprezentował profesorek AŚ w Kielcach i zarazem ORDYNATOR ODDZIAŁU
      GINEKOLOGICZNO-
      POŁOŻNICZEGI w Radomiu na Józefowie.

• Gość: Długo nie czekałem Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 23.11.06, 22:18
        Właśnie pięć miesięcy temu, przeklinałem go jak wstrzymywał moją żone nie
        godząć się na cesarkę. To zwykły Cham. Brał takie duże opłaty za wizyty i robił
        jeszcze najwięcej problemów gdy nadszedł czas rozwiązania. Dzięki pomocy innych
        lekarzy i rozsądnego ordynatora z innego oddziału wszystko zakończyło się
        dobrze. Ale zona mówiła ze w te czerwcowe upały kobiety leżały po trzy
        tygodnoie po terminie, psełdo doktorek nie chciał wydać decyzji o cięciu
        cesarskim a i tak ostatecznie takim się kończyło bo były bardzo duże dzieci.

Tak właśnie miałem iść do gabinetu na Wyszyńskiego w Radomiu by
        mu ,,podziękować,, odpowiednią wiązanką. No będe musiał chyba zrobić teraz w
        Areszcie. Nie mam dla tego człowieka innego okreslenia jak CHAM. Temu kto go
        uziemił przyznałbym Nagrodę Ministra Zdrowia za oczyszczenie służby zdrowia z
        takiego PASZCHWILA. Hieny z tytułami zrobionymi za wyłudzone od paciętów
        pieniądze. Ze AŚ jeszcze taką hienę zareudniała to dziwi mnie bardzo. Nie ma
        wątpliwości to ten sam człowiek- szkolił pielegniarki. Ciekawe w jakim
        zakresie. Chyba: chamstwa i sztuki znęcania się nad paciętkami celem uzyskania
        korzyści. Łatwo znaleźć nawet jego dane i tytuł prac.

Oczyścić należy służbę zdrowia z takich cwaniaczków z wątpliwą wiedza i
        wątpliwymi tytułami. Moja żona zrozumiała to napewno, że tytuł nie koniecznie
        oznacza wiedzę, a napewno nie odpowiedzialność i ucziwość. Ten tyran
        terroryzował też innych lekarzy swoim zachowaniem chełpiąć sie tytułami.

Szkoda słów dla barana, ale warto przedstawić innym wizerunek jaki naprawde
        reprezentował profesorek AŚ I ZARAZEM ORDYNATOR ODDZIAŁU GINEKOLOGICZNO-
        POŁOŻNICZEGI w Radomiu na Józefowie. Myśle, ze wszystkie kobiety nad którymi
        się psychiczniew znęcał zgłoszą się na prokurature, a i lekarze z oddziału będą
        mieć cywilną odwagę i moralną potrzebę wypowiedzieć się na ten temat.

Dziękuję bardzo tym lekarzom którzy odbierali moją córeczkę i wspierali moją,
        żone oraz mnie gdy rozkapryszony profesorek ironicznie upierał się przy swoich
        filozoficznych zasadach, że będzie naturalny poród bo ,,są moce przerobowe".
        Profesorek zasięgał opini 3 ortopedów by wydaźć taką decyzje, mimo to że było
        takie zalecenie a córeczka miało 4,400 i 62 cm.

Profesorek to klasyczny przykład ucisku wiedzy na głowę.

• Gość: ccs Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:40
          Mam nadzieję,że za rządów min. Ziobro,lepjej w słuzbie zdrowia poradzimy sobie
          z korupcją.MAM INFORMACJĘ ,ŻE W RADOMIU,BĘDZIE NIEDŁUGO CAŁA MASA WYKRYTYCH
          LEKARZY -ŁAPOWNIKÓW' I PROSZĘ MI WIERZYĆ ,ŻE WSTRZĄSNIE TO NASZYM ŚWIATKIEM
          MEDYCZNYM.
    • Gość: KADYKS Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:30
      MAM APEL DO WSZYSTKICH PACJENTÓW ,KTÓRYCH LOS ZMUSIŁ DO DAWANIA ŁAPÓWEK
      RADOMSKIM LEKARZOM ,ZGŁASZAJMY SIĘ DO PROKURATURY .ZRÓBMY WRESZCIE PORZĄDEK Z
      TĄ MAFJĄ.POWSADZAJĄ BANDYTÓW W BIAŁY
      YCH KITLACH,A BYĆ MOŻE PRZYJDĄ UCZCIWI.URZĘDY SKARBOWE DO ROBOTY!!ZACZNIJCIE
      SPRAWDZAĆ TE MAJĄTKI!!ROK TEMU KOBIETĘ 80 LETNIĄ ZE ZŁAMANĄ KOŚCIĄ
      BIODROWĄ,KTÓREJ ZOSTAŁO 2 DNI ŻYCIA ORDYNATOR ORTOPEDII WYSŁAŁ DO ZWOLEŃSKIEJ
      UMIERALNI.WIEDZIAŁ ,ŻE UMIERA I CHOĆ ŚA DWJE ORTOPEDJIE I BYŁY WOLNE MIEJSCA
      NIE POCZEKAŁ 20 GODZIN ŻEBY ZMARŁA GODNIE NA JÓZEFOWIE,WLEKŁA SIĘ W KARETCE
      ŻEBY ZA CHWILE UMRZEĆ W SALI,KTÓRA WYGLĄDA JAK CELA STALINOWSKIEGO WIĘZIENIA.TO
      BYŁA KOBIETA SAMOTNA.NIE ŻYCZĘ TAKIEJ PODŁEJ ŚMIERCI NIKOMU,NAWET CHAMOWI W
      LEKARSKIM FARTUCHU.MAM WRAŻENIE,CHOĆ NIE MAM PEWNOŚCI ŻE GDYBY ,DOSTAŁ COŚ W
      KOPERCIE, TO BY SOBIE ZMARŁA NA JÓZEFOWIE I NIE POJECHAŁABY NA OSTATNIĄ
      WYCIECZKĘ DO ZWOLEŃSKIEJ UMIERALNI.
      • Gość: mery Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:41
        Powsadzajcie tych co jeszcze nie wyjechali. W rumunii, Albanii i Mongolii
        będziemy się leczyć. Jak tamtych powsadzają pojedziemy do Afryki bo do nas nikt
        nie przyjedzie.
        • Gość: mag Re: mery IP: 82.139.60.* 24.11.06, 20:19
          > "Powsadzajcie tych co jeszcze nie wyjechali. W rumunii, Albanii i Mongolii
          > będziemy się leczyć. Jak tamtych powsadzają pojedziemy do Afryki bo do nas nikt
          > nie przyjedzie."

To szantaż...Moralność jest jedna i nie zna usprawiedliwień!
    • Gość: KADYKS Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:30
      MAM APEL DO WSZYSTKICH PACJENTÓW ,KTÓRYCH LOS ZMUSIŁ DO DAWANIA ŁAPÓWEK
      RADOMSKIM LEKARZOM ,ZGŁASZAJMY SIĘ DO PROKURATURY .ZRÓBMY WRESZCIE PORZĄDEK Z
      TĄ MAFJĄ.POWSADZAJĄ BANDYTÓW W BIAŁY
      YCH KITLACH,A BYĆ MOŻE PRZYJDĄ UCZCIWI.URZĘDY SKARBOWE DO ROBOTY!!ZACZNIJCIE
      SPRAWDZAĆ TE MAJĄTKI!!ROK TEMU KOBIETĘ 80 LETNIĄ ZE ZŁAMANĄ KOŚCIĄ
      BIODROWĄ,KTÓREJ ZOSTAŁO 2 DNI ŻYCIA ORDYNATOR ORTOPEDII WYSŁAŁ DO ZWOLEŃSKIEJ
      UMIERALNI.WIEDZIAŁ ,ŻE UMIERA I CHOĆ ŚA DWJE ORTOPEDJIE I BYŁY WOLNE MIEJSCA
      NIE POCZEKAŁ 20 GODZIN ŻEBY ZMARŁA GODNIE NA JÓZEFOWIE,WLEKŁA SIĘ W KARETCE
      ŻEBY ZA CHWILE UMRZEĆ W SALI,KTÓRA WYGLĄDA JAK CELA STALINOWSKIEGO WIĘZIENIA.TO
      BYŁA KOBIETA SAMOTNA.NIE ŻYCZĘ TAKIEJ PODŁEJ ŚMIERCI NIKOMU,NAWET CHAMOWI W
      LEKARSKIM FARTUCHU.MAM WRAŻENIE,CHOĆ NIE MAM PEWNOŚCI ŻE GDYBY ,DOSTAŁ COŚ W
      KOPERCIE, TO BY SOBIE ZMARŁA NA JÓZEFOWIE I NIE POJECHAŁABY NA OSTATNIĄ
      WYCIECZKĘ DO ZWOLEŃSKIEJ UMIERALNI.
    • Gość: Ina Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 23.11.06, 23:21
      Ciekawe a kto nauczył lekarzy brać łapówki.
      • Gość: byla ciezarna Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 24.11.06, 08:15
        wcale go nie zaluje, mialam te "przyjemnosc" obcowania pare razy na patologii z
        tym lekarzem i za kazdym razem mialam przykre odczucia....po prostu
        niesympatyczny, gburowaty, chamski i to zarowno dla personelu jak i dla
        pacjetek.
        • Gość: zuzan Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 24.11.06, 10:41
          MiLutki to może nie jest ale dobry fachowiec. Operował mnie i zrobił to bardzo
          dobrze i bez żadnych łapówek. A swoją drogą lekarze (niektórzy) tracą instynkt
          samozachowawczy. Wywalają takie chałupy że głowa mała (Np w tym zagajniczku
          koło szpitala), jeżdżą do Meksyku, Chin i na Seszele, ubierają się w najdroższe
          ciuchy a wszystko z tej pensyjki, którą na Picie wykazują.
          • Gość: ten nie bierze Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:39
            "Chyba nie ma takiego lekarza, który nie bierze.Wielkie odkrycie i sensacja."
            Znam jednego lekarza, który grosza nigdy nie wziął od swoich pacjentów. Jest
            patomorfologiem.
            • Gość: (B)Ania Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 25.11.06, 18:26
              Najczęściej to nie pacjenci dają tylko rodzina.
    • Gość: Agata Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:35
      Wreszcie ktoś zrobił porządek z tym bydlakiem bo inaczej nie da sie go
      nazwać.Miałam z nim do czynienia trzy razy i powiedziałam ze nigdy więcej moja
      noga nie postanie na jego oddziale.dwa razy leżałam na patologii ciązy i czułam
      sie traktowana przez niego jak śmieć nie wolno było zwracać sie do niego proszę
      pana tylko panie profesorze.wiele kobiet leżało po terminach bo "pan profesor"
      twoerdził ze jak dziecko zechce "wyjść" to wyjdzie dopiero jak dostał łapówe to
      oczywiście prosze bardzo będziemy rodzić.Jedna dziewczyna dała mu za mało to ją
      skwitował "na cukierki to ja ma".Moja mama umarła by przez niego po zabiegu bo
      żle wykonali operację a on zwlekał ze zrobieniem USG.Na szczęście podczas jego
      nieobecności na oddziale lekarze zrobili co trzeba.Nie wierzę ze pani
      Pacholczak nie wiedziała co sie tam dzieje bo cały Radom wiedział o
      postępowaniu "profesorka".Mam nadzieje ze w więzieniu potraktują go odpowiednio
      tak jak on traktował kobiety.
    • oda08 Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... 24.11.06, 18:11

• Gość: Renia Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:40
        A czy sądzicie,że jego zastępcy są kryształowi? Pewnie nie mogli znieść,że nie
        mogą brać tyle co on i nienawidzili go za to? Nie zachowujcie się jak hieny,nie
        kopie się leżącego .Przecież jest człowiekiem i waszym bliżnim, katolicy.Nie
        wiadomo,czy wy bylibyście tacy etyczni i moralni na jego miejscu. Na tym
        oddziale kobiety nie czują się zbyt pewnie,chodzi im r ownież o życie ich
        dzieci i czasami wolą płacić,aby zapewnić sobie i dziecku bezpieczeństwo na
        zapas.Po prostu przyzwyczajają lekarzy do brania a potem narzekają i
        złorzeczą,bo im tej kasy po prostu okropnie szkoda.
        • Gość: Do Reni Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:00
          Odpowiedz Tym co tej kasy nie mają co mają robic lizać buty WAć PANA Lekarza
          nie rozumiesz tych co nie mają kasy prawda.A wiedz że można jej nie mieć tylko
          lub aż dlatego że się jest chorym.Lepiej się zastanów zanim zaczniesz obrażać
          potrzebujących.
        • Gość: dr Judym Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 85.112.196.* 24.11.06, 21:24
          W tym co napisałaś jest dużo prawdy. Tam nikt chyba nie pogardził datkiem.
          Jednak jeżeli ktoś chciał mieć coś więcej niż standartową opiekę to do kogo
          szedł? oczywiście do profesora, co będzie gadał z byle szeregowym doktorzyną. W
          ten sposób "odcinał" pozostałych od dodatkowych dochodów a przecież nie po to
          ludzie idą na medycynę, żeby klepać biedę. Teraz ordynatorem będzie ktoś inny i
          zanim mu rogi nie wyrosną to pozostali trochę skorzystają. Potem znów wszystko
          wróci do normy bo nie da się zmienić mentalności tak lekarzy jak i pacjentów,
          znów kogoś spektakularnie zamkną. Dowodem na to, że mam rację jest brak
          jakichkolwiek komentarzy innych lekarzy a jest ich trochę na tym forum.
          Przycichli i czekają na rozwój wypadków.
        • Gość: jassp Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 24.11.06, 21:35
          "Byłoby lepiej dla niego, gdyby kamień młyński zawieszono mu u szyi i wrzucono
          go w morze, niż żeby miał być powodem grzechu jednego z tych małych".
          (Ew. Łukasza 17:2
        • jas_fasollasido Oto jest pytanie? 24.11.06, 21:46
          Na jego miejscu to bym zrobił tak: teraz powiniem sypać, by uratować swoją
          skóre, obnażyć wszystkie machlojki, wydać wszystkich sponsorów jego wycieczek,
          opowiedzieć o przetargach i niodpłatnych konferencjac, łapówkach, datkach, itp.
          Gdy to zrobi, byc może wstrząśnie to całą radomską służbą zdrowia, a wyroczek
          będzie w zawieszeniu. Pytanie jest tylko jedno: ile powie, czy powie prawdę,
          tylko prawdę i czy całą prawdę. Oto jest pytanie?
    • Gość: to JEST SPOSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:03
      Jest sposób na lekarzy - wyłapać wszystkich łapówkarzy, dać wyroki w
      zawieszeniu będą się bali brać bo szybciutko wtedy do paki !!!!!!
      • Gość: doktorek Re: JEST SPOSÓB IP: *.183.udn.pl 24.11.06, 23:34
        Gó.. prawda. Mogę Ci podać nazwiska już skazanych wyrokami w zawiasach, którzy
        dalej robią to, co robili. O jednym lekarzu-kryminaliście głośno było na tym
        forum jakiś czas temu, został skazany, wyszedł i znowu o nim głośno. A słynna
        pani doktor z Uwagi? Przecież była zatrzymana, ma zarzuty w aferze ZUS i dalej
        oszukuje.
        Poczucie bezkarności w tym środowisku (połączonym towarzysko i rodzinnie ze
        środowiskiem prawniczym) jest tak wielkie, że pojedyncza wpadka (jakieś tam
        aresztowanie na 3 miesiące) nie wpływa na zachowanie ani jednostek, ani całej
        grupy.
        • Gość: tak jest! Re: doktorek, masz rację IP: 85.112.196.* 25.11.06, 17:58
          To, że wogóle ktoś zdobył się na odwagę i zamknął go chociaż na trzy miesiące
          to w tym skorumpowanym Radomiu wielki sukces. Żeby cokolwiek zmienić należałoby
          zacząć czystkę od prawników.
          • Gość: elka lapowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:55
            tak samo na tochtermana na kardiologii byl ordynatorem piotr a.itez lapuwkarz
            nie raczyl z corka chorego porozmawiac w gabinecie tylko przed drzwiami bo nic
            nie miala przy sobie nawet torebkoi bo zostawila u ojca w sali
            • z_golebiowa Re: lapowki 25.11.06, 23:05
              Jesli mwoisz o dr Achremczyku, to wiedz, ze ten wlasnie czlowiek uratowal
              mojemu ojcu swego czasu zycie. Przyjechal w srodku nocy do szpitala... Wezwali
              go, poniewaz nie mial kto wykonac kronografii... tata nie byl ani jego
              pacjentem (fakt, raz czy dwa byl u niego pare lat temu prywatnie). Nie wzial
              tez za to ani zlotowki... Po osmiu gdzinach lezenia na Jozefowie, gdzie
              tamtejsi "lekarze" w "najnowoczesniejszym szpitalu na mazowszu" nie potrafili
              stwierdzic zawalu !!! W momencie, gdy tracil juz przytomnosc, podecli dcyzje
              o... przewieziu taty na Tochtermana.
              • Gość: Ogino-Knaus Re: lapowki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 01:58
                Po lekturze forum jestem zniesmaczony ludzką napastliwością, głupotą i
                prymitywnym w wielu przypadkach dokopywaniem. LUDZIE dajcie sobie na
                wstrzymanie!
                Jak w każdej dziedzinie, wszystko ma dwie strony. Znam wiele kobiet, którym
                dzięki szybkim decyzjom doktor Z.B. uratował zdrowie i im i ich dzieciom.
                Wychwalają go po dziś dzień pod niebiosa. Są też kobiety inne, mające wiele
                pretensji.
                Bywają sytuacje w położnictwie, kiedy trzeba i krzyknąć na pacjentkę, może i
                być chamem przez chwilę ale z dobrym i szczęśliwym skutkiem. „Cywil” tego nie
                zrozumie. A opinie o lekarzu często budowane są na podstawie konkretnych,
                kolejnych przypadków z którymi się na co dzień spotyka, przypadków które
                prowadzi. Jeśli wszystko dobrze się kończy – to dobry lekarz a jeśli źle to
                za wszystko się go wini. Co do pieniędzy to też nie tak do końca, bo znam też
                przypadki, ze za wizyty na Wyszyńskiego nie pobierał ani złotówki.
                Jedno jest obrzydliwe.
                Nawet jeśli prawda jest gdzieś po środku, to nic nie upoważnia kogokolwiek do
                użycia kpiącego zwrotu „profesorek”. Nikt nie ma pojęcia (a szczególnie nie
                douczony jakiś tłumok) ile czasu, ile wyrzeczeń, ile ślęczenia nad książkami, i
                ile trudu trzeba sobie zadać by zrobić habilitację z ginekologii. Tylko taki co
                mu Bozia nie dała rozumu a i inteligencji poskąpiła, może sobie na coś
                podobnego pozwalać.
                Ludzka zawiść, ludzka zazdrość, ludzka złośliwość nie znają granic. Jeśli co to
                trzeba by pół Polski zaaresztować i zamknąć – 80% lekarzy, 80% prawników,
                nauczycieli, urzędników wszelkich szczebli. I nic to nie da bo rzeczywistości
                się nie zmieni tak jak III Rzeczypospolitej w V-tą.
      • Gość: ewa Re: JEST SPOSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:44
        Jest sposób na lekarzy dać podwyżkę, a potem żądać i ewentualnie ścigać. Nie
        jestem lekarzem.
    • Gość: zuza Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 09:10
      Jest jeszcze jeden Pan N z oddziału N.
      Godnyn pożałowania typ.
      • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 09:33
        Myślę, że moja wypowiedź powinna zakończyć wszelkie wpisy.
        Na inne opinie dotyczące pracy radomskich lekarzy chorób kobiecych jest
        wyznaczony na forum specjalny, tematyczny wątek – „dobry ginekolog w Radomiu”.
        Tam proszę wpisywać swoje uwagi, odczucia, propozycje a niekoniecznie plotki.
        Rozsądne wpisy mają wpływ na merytorykę każdej dyskusji. Tej dotyczącej
        ważnego, kobiecego zdrowia przede wszystkim.
        • Gość: ktoś Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.251.udn.pl 26.11.06, 12:27
          drogi ogino- knausie a ja myślę że tylko ty tak myślisz. są i tacy ,którzy po
          prostu nie mogąc uwierzyć w to co już jest napisane chcieliby jakiegoś
          konkretnego zakończenia tej paranoi!!!!!!!!!!!!!!!!!.wszyscy wiemy że najlepiej
          by było żeby każdy miał odwage/ nie kryjąc się w internecie /opowiedzieć o
          swoich kontaktach z tym panem.nie mówię tu absolutnie o łapówkach chociaż pewnie
          i takie głosy by były i ty doskonale o tym wiesz bo coś czuję że należysz do tej
          samej grupy zawodowej,a ja niestety jestem przeciętną osoba która czasem
          potrzebuje pomocy lekarza -człowieka,nie koniecznie z tytułami.znane są przecież
          przypadki ludzi o nie przecietnej wiedzy i wykształceniu,a jednocześnie bardzo
          skromnych, nie zwracających uwagi typu"pani nie wie kim ja jestem???!!!! ja
          jestem profesorem!!!!!!!,a ta pacjentka przyszła po prostu do lekarza, licząc na
          jego fachowość i człowieczeństwo, a z tym ostatnim to nie zawsze "wychodziło".
          pozdrawiam i życzę powodzenia w zdobywaniu wiedzy i korzystania z lepszych
          wzorców niż pan o którym rozmawiamy.aha! jeszcze jedno czasem ten niedouczony
          tłumok jest szczęśliwszym i lepszym człowiekiem niż ten z tytułami a każdy
          chciałby się leczyć u dobrych lekarzy , myślę że i profesorowie bo przecież i
          oni chorują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.nie obrażaj ludzi nie wykształconych . oni mają
          swoje miejce w społeczeństwie i jak każdy swoją rolę do spełnienia.
    • Gość: człowiek Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 26.11.06, 17:43
      Ktoś mądry powiedział że aby być dobrym lekarzem trzeba być dobrym człowiekiem.
      Moim zdaniem nic dodać nic ująć.
      • Gość: asek Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 26.11.06, 18:59
        Powiedzcie mi jaki z niego "profesor" no bo chyba nie z medycyny,nigdy nie było
        jego nazwisko wyszczególnione w pismach medycznych,że został nadany mu tyt.prof.
        • Gość: ala Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 19:59
          on jest tzw."profesorem uczelnianym" a to nie to samo co profesor zwyczajny
          • Gość: Jaś_Fasollasido Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 26.11.06, 20:29
            oczywiście Akademii Świetokrzyskiej, jakby sie ktoś pytał.
            • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 01:27
              Miła mi Kobieto kryjąca się pod intrygującym nickiem „Ktoś”. Pozdrawiam Cię i
              dziękuję za reakcję na mój wpis, reakcję rzeczową, kulturalną i z klasą. Tak
              się powinno rozmawiać. Czym prędzej wyjdźmy z tego forum, bo znów pojawiają się
              czepiający jak kulawi płotu, tytułu profesora. Zapraszam na stronę „dobry
              ginekolog w Radomiu”. Tam kontynuujmy ciekawie zapowiadającą się rozmowę. Masz
              dużo racji ale o tym później. Teraz zatrzaśnijmy drzwi tego wątku z wielkim
              napisem K O N I E C. I niech tu nikt więcej się nie wpisuje.
              Ogino-Knaus
              • Gość: franz Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:28
                A ku ku... To ja, kolejny wpis.
                P.S. Szanowny Panie Doktorze,
                Z gabinetu możesz mnie wywalić, ale tu nie Ty będziesz decydować, czy mam prawo
                coś napisać, czy nie.
                • Gość: ewka Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:10
                  Gadaj więc ze sobą
              • Gość: ktoś Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.251.udn.pl 27.11.06, 16:30
                drogi ogino-knausie mimo że "połechtałeś"moją próżnosć tymi komplementami i
                pochwałami nie mogę niestety dostosować się do twojego zakazu.tak zakazu a
                wolałabym napisać prośby.ty jednak nie wiadomo czemu uzurpujesz sobie prawo do
                zamknięcia wszystkim buzi.jeżeli denerwują cie wypowiedzi tu zamieszczone to nie
                wchodź na forum - nie będziesz taki zdegustowany!!!!!!!!!!!!!.ja natomiast nie
                mam zamiaru dyskutować na stronie "dobry ginekolog" bo go już mam i myślę że on
                sam jako że jest człowiekim na poziomie nie chciałby żebym o nim pisała ,
                chociaż byłaby to opinia pozytywna. śmieszą mnie te kobiety które w internecie
                chcą dowiedzieć sie u kogo mają sie leczyć!!!!!!!!!!!!!!.myślę że są inne
                sposoby żeby dobrze wybrać a jak sie okaże że źle to przecież zawsze można
                zmienić,a pobajcować na czyiś temat nie koniecznie trzeba w internecie!!!!!!!
                .ginekologów w radomiu nie brakuje.wszyscy wiemy z innych doswiadczeń życiowych
                że "jeszcze się taki nie urodził żeby wszyskim dogodził".to samo dotyczy wyboru
                lekarza i to każdej specjalnośći.dlatego myślę że nie można nikomu nic nakazać
                bo niby jakim prawem.można tylko prosić o kulturę dyskusji,bez wulgaryzmów i
                prostackich stwierdzeń.można mieć tylko nadzieję że osoba która jest głównym
                "bohaterem" tej burzy bulwersujących wpisów nie zmarnuje czasu spędzonego w
                więzieniu i wyciągnie wnioski na przyszłość.niestety chyba będzie miała na to
                dużo czasu.myślę że ma jeszcze resztki honoru i z godnością przejdzie przez ten
                zapewne najtrudniejszy etap swojego życia,czego /mimo pełnej dezaprobaty dla
                jego czynów i dotychczasowej postawy/mu szczerze życzę.
          • Gość: Chwyt Leopolda Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 27.11.06, 13:55
            Jakim by nie był profesorem, tytuł zobowiązuje. A tak nawiasem chyba nie było w
            Radomiu i pracującego w Radomiu tak wykształconego lekarza z tyloma tytułami.
            Nie można odbierać mu zasług.Pazerność i władza niestety go zgubiła. Myślę też,
            że przyczynili się do tego koledzy po fachu. Afery korupcyjne z udziałem lekarzy
            zawsze były i będą, ale dotyczą najczęściej "doktorzynów".
            • Gość: drugi chwyt Leo Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 88.156.75.* 27.11.06, 14:40
              masz rację, bardzo dobry fachowiec, wykształcony, tyle że w tym momencie prawie
              nikt mu nie współczuje, chyba nie bez powodu??
            • Gość: doktorek Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.183.udn.pl 27.11.06, 16:47
              Byli i są. Profesorem tzw. "prawdziwym" był Witold Hański, anatomopatolog,
              niestety. Z pracujących - dr hab. Marek Pastuszka, neurochirurg, dr hab. Cezary
              Kowalewski, dermatolog. Może i jeszcze ktoś.
              • Gość: xyz Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 217.97.156.* 27.11.06, 18:09
                PROFESOR Pastuszka - tytuł profesorski z dziedziny neurochirurgii. A o ile mi
                wiadomo profesura pana B nic wspólnego z ginekologią nie ma.
                • Gość: nonno Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 18:24
                  Tytułu nie robi się z jakielkolwiek dziedziny. Ostanim tytułem "robonym" jest
                  habilitacja. Profesurę jako tytuł można otrzymać np. od Prezydenta (prof.
                  zwyczajny), lub od uczelni.
                  • Gość: Jaś_Fasollasido Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 27.11.06, 20:58
                    bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/97000/o97560.htm
                • Gość: doktorek Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.183.udn.pl 27.11.06, 22:22
                  Marek PAstuszko nie jest tytularnym profesorem. Jest tak jak napisałem: dr hab.
                  n. med. (specjalnośc - neurochirurgia)
                  • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 193.111.145.* 28.11.06, 10:13
                    Miła mi Kobieto kryjąca się pod intrygującym nickiem „Ktoś”. Pozdrawiam Cię
                    kolejny raz. Cóż, muszę dostosować sie do większości (tak kosztuje demokracja)i
                    drzwi wątku będą otwarte.
                    Wyszło na moje - kalendarzyk będzie w szkołach.
                    • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 193.111.145.* 28.11.06, 10:58
                      I żeby była jasność, nawet przez chwilę nie przyszło mi do głowy by cokolwiek
                      zakazywać czy komukolwiek zamykać buzię. Uzurpacja... za dużo powiedziane. A
                      zatem rozmawiajmy, elegancko.
                      • Gość: ktoś Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.251.udn.pl 28.11.06, 16:50
                        drogi ogino-knausie nie wiem dlaczego doszukałeś sie braku elegancji w mojej
                        wypowiedzi,może jesteś nadwrazliwy??????????.co napisałam to napisałam i nic nie
                        chciałabym zmienić.uważam ,że bezpodstawnie poczułeś się urażony.niech wszystko
                        idzie swoim torem.ja kończę swój udział w tej dyskusji/no chyba że będę
                        sprowokowana jakimś wpisem/.aha jeszcze jedno nie wiem o co chodzi z tym
                        kalendarzykiem w szkole?!
                      • Gość: też pacjentka-była Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.udn.pl 28.11.06, 18:35
                        >Teraz zatrzaśnijmy drzwi tego wątku z wielkim
                        napisem K O N I E C. I niech tu nikt więcej się nie wpisuje.
                        Ogino-Knaus<

to twoje słowa Ogino-Knausie,nieładnie,zapomniałeś co napisałeś
                        odnosze wrażenie że jesteś bliskim znajomym krytykowanego tu pana,powiem więcej
                        kolegą po fachu ,ale przejołeś rolę adwokata,nie wiem czy mu tym pomożesz bo
                        wypowiedzi twoje bywają sarkastyczne aczkolwiek ukwiecone elokwencją.
                        • Gość: andy Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 28.11.06, 19:24
                          Pan profesor operował moją żonę, Włożył w to całą swoją wiedzę i bardzo dużo
                          wysiłku, również fizycznego. Zrobił to zupełnie bezinteresownie, z
                          nieprzeciętnym zaangażowaniem. Złego słowa na niego nie mogę powiedzieć. moje
                          zaskoczenie jest ogromne. Wierzyć mi się nie chce. Ale to już tak jest,że
                          wpadają płotki a rekiny jakoś sobie radzą.
                          • Gość: bezinteresowny Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.udn.pl 28.11.06, 19:36
                            nie bezinteresownie,tylko za pensję ,którą dostaje w szpitalu,każdy człowiek
                            wkłada wysiłek rOwniwż fizyczny będąc w pracy i otrzymując za to wypłatę,nikt
                            nie pracuje bezinteresownie,ale jeżeli ktoś się ciągle dokształca tak jak
                            lekarz to koszta poniesione na naukę rekompensuje wysokością kwoty za wizytę
                            prywatną,im więcej tytułów przed nazwiskiem tym wyższa kwota,nie zauważyłeś?
                        • Gość: Ego Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.tkdami.net 28.11.06, 19:31
                          problem dotyczy znaczącej ilości oddziałów i lwkarzy w tym szpitalu. Brak
                          zachowania podstawowych norm moralnych dotyczy również zatrudniania nowych
                          lekarzy " spoza układów i koligacji". N,p. okulistyka gdzie ordynator bez
                          odpowiedniej " gratyfikacji" nie chce nawet rozmawiać z kandydatem. Nie liczy
                          się tu ani kwalifikacje ani dotychczasowy staż.Liczy się ile dasz. O tym wie
                          też pani dyr. Pacholczyk .Jej jako radną sejmiku mazowieckiego nie będzie
                          chronił immunitet ?
                          • Gość: Jaś_Fasollasido Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 28.11.06, 21:37
                            p.Pacholczakowa chyba jednak odejdzie. Może w porę.
                            • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 05:40
                              Nadwrażliwy, sarkastyczny...dajcie Panie spokój! Jestem normalnym,fajnym
                              facetem. I dziękuję za powabny zwrot "Drogi Ogino-Knausie". Bardzo dziekuję.
                          • Gość: bzdetka Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.pr.radom.net 29.11.06, 08:57
                            Drogi ego. Nie można wkładać wszystkich orydnatorów do jednego wora. W tym roku
                            sporo czasu spędziłam właśnie na okulistyce racji tego, że moja mama i syn byli
                            operowani. Tak oddanego pacjentom ordynatora w życiu nie widziałam i nie
                            kosztowało mnie to ani grosza. Poza tym siedząc i czekając w kolejce na
                            konsultację( a było ich kilka), potem na zmianę opatrunków słyszałam same hymny
                            pochwalne od pacjentów.
                            • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:30
                              Miła Bzdetko,
                              Zgadzam się z Tobą w zupełności, że "Nie można wkładać wszystkich orydnatorów
                              do jednego wora". Znam wielu znakomitych. Lekarzy (obu płci)również.
                              • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:31
                                Miła mi Kobieto kryjąca się pod intrygującym nickiem „Ktoś”. Pozdrawiam Cię
                                kolejny raz. Myślę, że już wiesz co mam wspólnego z kalendarzykiem.
                              • Gość: też pacjentka-była Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 88.156.131.* 30.11.06, 17:33
                                Ogino-Knausie,miałam już tu wogóle nie zaglądać,ale skoro znowu "odkurzyłeś"
                                wątek to widze,że bardzo zależy Ci na opiniach.Ja również znam wielu lekarzy,
                                głównie jako pacjentka ale niektórych też prywatnie,też zgadzam się z opinią ,
                                że nie można wkładać wszystkich do jednego worka ale wiem jedno napewno,
                                jeżeli ktoś w życiu jest miły, kulturalny,bezinteresowny,jest poprostu prawym
                                człowiekiem,to jest nim również zawodowo,bo poprostu pewne modele zachowań
                                kłócą się z jego wewnętrznym JA........ale takich ludzi nie spotyka się
                                codziennie. Aktualnie leczę się u kogoś takiego. Napisałeś o sobie,Ze jesteś
                                normalnym,fajnym facetem,żywie nadzieje,że pozostajesz nim również w pracy i
                                nigdy żadna pacjentka nie będzie szargać Twojego imienia na żadnym forum.
                                Powodzenia.
                                • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:57
                                  Dziękuję. Życzę zdrowia, wyłącznie 1 i 2-ójek i również powodzenia.
                                  • Gość: też pacjentka-była Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 88.156.131.* 30.11.06, 18:04
                                    Dziękuję,niestety ostatni raz była to 3-ka.
                                    • Gość: Ogino-Knaus Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 19:19
                                      To z pewnością chwilowy wybryk organizmu. Tak sie czasem zdarza. Nastepnym
                                      razem będzie na 100% 2-ka. Życzę tego. Powodzenia.
                                      • Gość: też pacjentka-była Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 88.156.131.* 30.11.06, 19:27
                                        już nie będzie następnego razu,ale tak też się niestety zdaża
                              • Gość: zifia Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:31
                                w 2001 roku byłam na badanich w szpitalu na Józefowie i miałam szczęście że
                                pan ordynator był na urlopie, od pacjentek leżących na mojej sali dowiedziałam
                                się że jeżeli dam łapówkę to Pan ordynator zajmie się tylko jezeli otrzyma
                                kopertę ze stosowną kwotą.W innym przypadku mogę leżec nawet kilka tygodni
                                i nik się nie zaintersesuję moja osobą .Mam nadzieję że wreszcie będzie
                                rozliczony za swoje bewzględne chamskie zachowanie, może inni lekarze wyciagna
                                wnioski .
    • Gość: . Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 88.156.131.* 04.12.06, 19:21
    • Gość: problem Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 82.139.48.* 09.12.06, 09:59
      Problem jest szerszy:

5 - 7 mld zł - to roczna wartość łapówek w służbie zdrowiaMinister zdrowia
      Zbigniew Religa poinformował, że wartość łapówek, które rocznie wręczane są w
      polskiej służbie zdrowia wynosi - według różnych szacunków - od 5 do 7 mld zł.
      Minister zapewnił, że resort podejmuje zdecydowaną walkę z korupcją. (nat, PAP)
      • Gość: opolczyk Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... IP: 213.199.199.* 10.12.06, 10:59
        Ciekawe jak minister to wyliczył. Przeprowadził wywiad wśród kolegów?
    • zytunia Re: Zatrzymanie Ordynatora w szpitalu... 10.12.06, 19:00
      adam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka