Dodaj do ulubionych

Maraton wrócił do Radomia

03.12.06, 23:09
Brawo dla organizatorow i uczestnikow! Mam nadzieje, ze maraton w Radomiu na
dobre zagosci w kalendarzu biegow maratonskich w Polsce!

Dla informacji powiem, ze w barwach Kocham Radom w maratonie wystartowal - i
go ukonczyl! - Krzysztof Szymiec, na co dzien propagator turystyki gorskiej,
autor i realizator programu "Bezpieczne Tatry, student radomskiej
Politechniki. Brawo!
Obserwuj wątek
    • Gość: lama Re: Maraton wrócił do Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 17:01
      Ile okrążeń należało przebiec aby pokonać pęłną trasę maratonu?
      Czy trasa była wyznaczona dokładnie wokół zalewu, czy obejmowała jeszcze jakieś inne odcinki?
      Jaki był czas zwyciężcy?
      I na koniec - czy ktoś z Was biega rekreacyjnie wokół zalewu i co o tym sądzicie?

będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi!
      • heniek_z_lasu Re: Maraton wrócił do Radomia 04.12.06, 21:33
        Wydaje mi się, że w Dami mówili o czasie 2h 53min, ale nie jestem pewien. Zwycięzca mówił, że było ślisko i były ostre zakręty - gdyby nie to, czas byłby lepszy.
        Swoją drogą dziwne, że Gazeta nie podaje takiej informacji :/
        • heniek_z_lasu Re: Maraton wrócił do Radomia 04.12.06, 21:39
          Tak - 2h 53min 50s :)

www.e-sport24.pl/?site=n&id=5&news=308
          • Gość: lama Re: Maraton wrócił do Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 00:21
            dziękuję za odpowiedź :-)
            to jest już chyba naprawdę niezły czas, jak sobie obliczyłem (przy zupełnie teoretycznym założeniu, że wogóle byłbym w stanie wytrzymać taki dystans), przebiegnięcie zajęłoby mi prawdobodobnie ponad 4 godziny - trasa dokładnie do okoła zalewu ma prawie 2 km, bez kilkudziesięciu metrów (choć to nie jest dokładny pomiar i dlatego ciekawi mnie czy została ona dokładnie zmierzona), więc przebiegnięcie całego dystansu maratonu wymagałoby pokonania około 21 okrążeń; mi jedno okrążenie zajmuje ok. 10 minut, przy czym każde kolejne raczej trochę więcej; inna rzecz, że mój rekord jak dotąd to .. 5 okrążeń :-/

ale to doskonały pomysł, aby organizować maratony w Radomiu; zalew na Borkach jest bardzo ładny, świetnie nadaje się do biegania nawet przy brzydkiej pogodzie, choć kostka wokół zalewu i długi most rzeczywiście miejscami są bardzo śliskie i podobno również bieganie po takiej twardej kostce może szkodzić nogom przy długich dystansach

oby było więcej takich wydarzeń sportowych w Radomiu i więcej informacji o nich w gazetach :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka