Gość: dely IP: *.stat.gov.pl 16.11.01, 10:18 Czy sa w Radomiu jacys fani-kolekcjonerzy starych (8/16 bit) komputerow ? Mam w domu spora kolekcje i chetnie bym wymienil 'doswiadczenia' z innymi maniakami mojego pokroju :) dely Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yahagi Re: Oldtimers IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 15:12 a jakie masz sprzety ....??? z chcęcią wymieniłbym pare informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Oldtimers IP: *.ats.pl 17.11.01, 14:07 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > a jakie masz sprzety ....??? z chcęcią wymieniłbym pare informacji ja mam jeszcze amige500 ;) z pudelkiem dyskietek ;)) Jakby co to posiadam rowniez calkiem fajny pakiet z WinUae ktory wrzuca nam na PC amige1200 (w wzwyz) lacznie np z karta Picasso ;) A dla starych maniakow konsolowych polecam www.mame.dk ;) Khuh a moze ktos ma sporo ciekawych *.adf dla winuae albo fellow ?? bo przerzucanie z dyskietek to koszmar ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Oldtimers IP: *.radom.pl 17.11.01, 15:16 Gość portalu: Voder napisał(a): > ja mam jeszcze amige500 ;) z pudelkiem dyskietek ;)) A ja mam gdzies C64 i magnetofon do tego, niestety Amige500, 500+ i Timexa gdzies zgubilem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Oldtimers IP: *.pl 18.11.01, 01:54 Gość portalu: Kaboom napisał(a): > Gość portalu: Voder napisał(a): > > ja mam jeszcze amige500 ;) z pudelkiem dyskietek ;)) > > A ja mam gdzies C64 i magnetofon do tego, niestety Amige500, 500+ i Timexa gdzi > es > zgubilem :( > A ja jeszcze polecam Neo-Geo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dely Re: Oldtimers IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 03:15 > WinUae ktory wrzuca nam na PC amige1200 (w wzwyz) lacznie > np z karta Picasso ;) Osmiele sie poprawic kolege - UAE nie emuluje zadnej karty graficznej, a tylko dodaje nowe 'urzadzenie' UAE GFX, ktore ta karte zastepuje poprzez Picasso. Picasso zreszta to tez nie karta graficzna, a system (standard, API) obslugi kart w Amidze - takie ichnie DirectX. > A dla starych maniakow konsolowych polecam www.mame.dk ;) www.mamehot.net - to samo a po polsku i szybciej :) > Khuh a moze ktos ma sporo ciekawych *.adf dla winuae albo > fellow ?? bo przerzucanie z dyskietek to koszmar ;> Ja mam kilka GB, moge sie podzielic dely Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Oldtimers IP: *.pl 18.11.01, 12:51 Gość portalu: dely napisał(a): > > WinUae ktory wrzuca nam na PC amige1200 (w wzwyz) lacznie > > np z karta Picasso ;) > > Osmiele sie poprawic kolege - UAE nie emuluje zadnej karty graficznej, a tylko > dodaje nowe 'urzadzenie' UAE GFX, ktore ta karte zastepuje poprzez Picasso. > Picasso zreszta to tez nie karta graficzna, a system (standard, API) obslugi ka > rt > w Amidze - takie ichnie DirectX. Nie ma problemu, ja nie twierdze ze nie jestem nieomylny. Moj kontakt z Amiga skonczyl sie na modelu 500. A dzieki temu Picasso wydawalo mi sie ze moge wybrac wyzsze rozdzielczosci wiec ze to jakas karta. Wazne ze dziala i swietnie wyglada ;) Oczywiscie AmiIRC tez dziala i inne programy sieciowe. ;P Szkoda tylko ze AmiIRC jest platny i mi sie po chwili wylacza. Bo tak moglbym udawac ze pracuje na Amidze ;))) > > A dla starych maniakow konsolowych polecam www.mame.dk ;) > > www.mamehot.net - to samo a po polsku i szybciej :) Wole jednak orginal gdyz na tej polskiej czesc linkow i tak prowadzi do mame.dk A co do szybkosci to 70-100Kb/s z www.mame.dk chyba powinno zadowolic ;) > > Khuh a moze ktos ma sporo ciekawych *.adf dla winuae albo > > fellow ?? bo przerzucanie z dyskietek to koszmar ;> > > Ja mam kilka GB, moge sie podzielic No to mysle dalsza dyskusje juz na priv przeniesiemy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dely Re: Oldtimers IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 15:01 Gość portalu: Voder napisał(a): > Gość portalu: dely napisał(a): > > > > WinUae ktory wrzuca nam na PC amige1200 (w wzwyz) lacznie > > > np z karta Picasso ;) > > > Nie ma problemu, ja nie twierdze ze nie jestem nieomylny. Moj kontakt z Amiga > skonczyl sie na modelu 500. A dzieki temu Picasso wydawalo mi sie ze moge wybra > c wyzsze rozdzielczosci wiec ze to jakas karta. W pewnym sensie UAE GFX jest karta, taka nieistniejaca - wirtualna, tak samo jak UAE jest wirtualna Amiga :) To uklon ze strony Picasso Team, ktorzy wybrali UAE jako `jedyny sluszny` emulator Amigi i napisali obsluge tegoz urzadzenia. > Wazne ze dziala i swietnie wyglada ;) True ! > Oczywiscie AmiIRC tez dziala i inne programy sieciowe. ;P Szkoda tylko > ze AmiIRC jest platny i mi sie po chwili wylacza. Bo tak moglbym udawac ze > pracuje na Amidze ;))) W pewnym sensie to dobrze ze jest platny. Jest szeroka rzesza ludzi, ktorzy placa za uzywanie programow Amigowych i dlatego koderzy cos tam uaktualnia raz na jakis czas :) > Wole jednak orginal gdyz na tej polskiej czesc linkow i tak prowadzi do mame.dk > A co do szybkosci to 70-100Kb/s z www.mame.dk chyba powinno zadowolic ;) Do mame.dk prowadza tylko linki do tzw. clone. Natomiast mame.dk co jakis czas zamyka wrota przed anonimowymi userami ze wzgledu na obciazenia lacza. a 70 KB/s to ja dawno nie widzialem na oczy :) > No to mysle dalsza dyskusje juz na priv przeniesiemy :)))) Zapraszam, dely(at)scene.pl pozdrawiam dely Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dely Re: Oldtimers IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.11.01, 03:11 > a jakie masz sprzety ....??? z chcęcią wymieniłbym pare informacji Koncetruje sie glownie na Atari, ale pare innych tez mam. Moja lista: - 65XE (z ECI i bez) - 130XE (320KB, Stereo, Covox, QMEG) - TT (2MB) - Jaguar - Lynx - 800 XL - 600 XL (64 KB) - 2600 (dwa rozne modele) - 7800 poza tym kupa stacji, magnetow i innych cartridge`y oraz joystickow. Z innych komputerow mam jeszcze Amstrady, C64 oraz konsole Sega Mega Drive. Byc moze cos przeoczylem, sorry ale jest juz pozno :) dely Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dely Re: Oldtimers IP: *.stat.gov.pl 20.11.01, 10:06 A moze by tak zorganizowac spotkanie milosnikow 'starych czasow' przy jakims piwku ? Mozna było by powspominac czasy spedzone przy dwudziestominutowym wgrywaniu River Raid i lamaniu joysticka w Decathlon ? dely Odpowiedz Link Zgłoś