Dodaj do ulubionych

Kto zawalił na Żółkiewskiego?

17.12.06, 22:54
To by znaczyło ze każde skrzyzowanie w Polsce powinno mieć koleiny a przecież
tak nie jest chociazby skrzyzowanie Wernera i Czarneckiego coby nie szukać po
Polsce.I tez na tym skrzyzowaniu były upały:) Mysle ze zawinił wykonawca co
przyoszczedził i Inspektorzy nadzoru co nie dopilnowali. A zresztą buble
drogowe to nasza radomska specjalność ze nie wspomne o dwupasmówce na
warszawe do jedlinska co juz kilak lat i pełno łat , ul.jana Pawla II na
ustroniu i Starokrakowska na Potkanów. Ot mysle Ze MZDiK nie ejst tu bez winy
bo wykonawcy zawsze niestety chcą oszukać a Inspektor Nadzoru i MZDiK sa od
tego żeby to wszystko przypilnować.
Obserwuj wątek
    • dogen45 Chyba należy przyjrzeć się dyr Czyżowi 17.12.06, 23:16
      Bo już od paru lat firmuje badziejstwo drogowe w mieście.
    • Gość: ~gość Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: 88.156.130.* 17.12.06, 23:35
      "Innego zdania jest Kazimierz Starobrat, wiceprezes firmy As, która modernizowała Żółkiewskiego wraz ze skrzyżowaniem tej ulicy z Chrobrego. - Przyczyna powstania kolein jest jedna: na skrzyżowaniu powinna być betonowa podbudowa i na wierzchu cienki asfalt. Tymczasem tutaj, podobnie jak na większości dróg w Polsce, podbudowa jest z kruszywa, a na niej leży dużo asfaltu - podkreśla."

Skoro kładzenie betonowej podbudowy jest rozwiązaniem dla kolein to czemu Pan Starobrat nie zasugerował takiej opcji? Czyzby im więcej roboty tym źle !!
      • Gość: ola ma ASA Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? As i tylko on. IP: 82.139.48.* 20.12.06, 21:38
        Przyczyna powst
        > ania kolein jest jedna: na skrzyżowaniu powinna być betonowa podbudowa i na
        wie
        > rzchu cienki asfalt. Tymczasem tutaj, podobnie jak na większości dróg w
        Polsce,
        > podbudowa jest z kruszywa, a na niej leży dużo asfaltu - podkreśla."

Sęk w tym że koleiny już są na całym odcinku, nie tylko na skrzyżowaniu.
    • Gość: Zbyszek Czyż musi odejsć! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 08:57
      a Balcerowicz nareszcie 10.01.
      • Gość: Czyżasem Re: Czyż musi odejsć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 09:20
        Czyż Czyż ma gdzie odejść??Czyż kryminał nie będzie najlepszym rozwiązaniem???
        Na oko widać ,że Czyż jest Asem,a As Czyżem.
    • Gość: spoma Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: 195.164.48.* 18.12.06, 09:21
      Już mi się nie chce pisać to tym skrzyżowaniu. Jak jestem w Radomiu to się z
      Ojcem zawsze pokłócę o jakość drogowcó z Radomia.
      O ironio!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Przecież Politechnika Radomska w "herbie" ma autostradę.
      ps. Na skrzyżowaniu Kozienickiej, Żółkiewskiego, Wojska Polskiego, gdzie można
      było pobudować zapasowe lotnisko, zrobiono rondo rodem z legolandu, a teraz
      wystawkę Jadaru. A można było zrobić rondo o średnicy 200 m i ruch byłby płynny
      i bezkolizyjny, a tak sami widzicie .
    • Gość: Inżynier Drogowiec Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.32.radom.pilicka.pl 18.12.06, 09:57
      Dyr. Czyż i nawierzchnie do wymiany!!!
      Mam nadzieję, że w końcu nasze Władze zainteresują się Panem Czyżem i jego
      brakiem kompetencji. Jedynie co Czyż jest w stanie wyartykułować, to ekspertyzy
      i badania. A może powinien zając się pracą, a nie chowaniem głowy w piasek. By
      zostać dobrym drogowcem trzeba mieć pasję i miłość do tego zawodu. Zobaczmy co
      przez tyle lat zrobił dyr. Czyż dla naszych dróg, a może raczej co zpartaczył.
      W Naszym Mieście potrzeba dyrektora fachowca, a nie aparatczyka-demagoga ,
      jakim jest Czyż. Postuluję: radomskie nawierzchnie do remontu-od wiosny a, od
      teraz MZDiK na czele z dyr. Czyżem, do wymiany.
    • Gość: Kierowca Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 10:05
      A moze by tak w koncu wymienic tego mistrza niekompetencji Czyza - przeciez w
      tym miescie nie ma zadnego nadzoru! Dopoki nie przyjdzie ktos kompetentny, nic
      sie nie zmieni! Radom jest ewenementem na drogowej mapie Polski. Skrzyzowanie
      Zolkiewskiego/Chrobrego to tylko wierzcholek gory lodowej. Koleiny zaraz po
      oddaniu utworzyly sie na skrzyzowaniu Kieleckiej i Okulickiego (jadac od strony
      Wawy), a takie przyklady mozna mnozyc... Najgorsze jest to, ze wszyscy wiedza o
      niekompetencji szanownego pana urzednika, a jakos nikt nie ma woli, aby ten
      szkodliwy stan zmienic... No i jezdzimy po wertepach, a mizerna kasa miasta
      jest marnowana.
    • Gość: eliminator Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 12:56
      jest taka akcja, że są koleiny i trzeba coś z tym zrobić...
      • Gość: ASfalt AS notoryczne kłopoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:06
        Tylko firma AS ma tak pokaźną kolekcję reklamacji, Jana Pawła II, Kielecka,
        Żółkiewskiego północna nitka, teraz skrzyżowanie. To tylko kilka przykładów z
        naszego miasta, a wiadomo że spółka się chwali wykonawstwem w okolicznych
        gminach. Nie mam nic przeciwko ich działalności, ale dopóki będą roboty
        finansowane z publicznych pieniędzy to flaki mi się przewracają na wieść o ich
        kolejnym wygranym przetarg...
        Jak ktoś ma ochotę to AS może mu nawet ściany wyasfaltować, ale na Boga nie
        dopuszczajmy już do marnotrawienia naszych pieniędzy.
        Jakoś dziwnym trafem ZYKO-Dróg, Interbud, Drogbud, Prefekt nie mają problemów z
        jakością nawierzchni....
        Chociaż, ostatnio Perfekt korzystał z usług AS-faltowania, więc mogą pewnw
        roboty czkawką mu się odbijać...
    • Gość: Lustrator "Czyż czyli As" czy "As czyli Czyż"? IP: *.32.radom.pilicka.pl 18.12.06, 13:15
      Pan dyrektor Czyż - razem z przetargami - do lustracji, a As do budy!!!
      • Gość: Asiatko Re: "Czyż czyli As" czy "As czyli Czyż"? IP: *.132.unknown.vectranet.pl 19.12.06, 18:08
        Sam idz sobie do budy jak jestes psem lub suką
    • Gość: ASfalt JAKOSC BITUMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:15
      Dlaczego na obwodnicy białobrzeskiej nie ma kolein?? A tam też słoneczko grzało
      niezgorzej niż u nas... Nie wiem czy ktoś kojarzy, ale kiedy powstawała II
      nitka trasy Radom - Jedlińsk, firma która robiła roboty- bodajże STARBAG- nie
      poszła na łatwiznę, i na terenie elektrociepłowni północ postawiła swoją
      wytwórnię bitumu, koleją dostarczane było kruszywo granitowe, płynny asfalt i
      inne składniki. Nie zaryzykowała kaskaderskiego popisu i zakupu bitumu u nas...
      (wówczas BIT-BET i RODRO dysponowały otaczarkami). Pozostałościa tej inwestycji
      jest trasa z Firleja przez Krzewień na Nową Wolę Gołębiowską... Już trochę, po
      10 latach dziurawa, tak jak nawierzchnie AS-faltowe po 1-2 sezonach zimowych...
      P.S. Staromiejska już niedługo się sypnie... Kto ją robił...??
    • Gość: Jaś_Fasollasido Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.pr.radom.net 18.12.06, 17:40
      Nich jeszcze coś zrobią by poprawić sygnalizację świetlną na tym skrzyżowaniu
      nie mówiąc o synchronizacji z sygnalizacją na Chrobrego. Jak jak pan Wiesław
      przejeżdzan kilka razy dziennie przez to skrzyżowanie i ZAWSZE musze stać na
      światłach na Chrobrego. To przeciez takie dziecinnie proste: ZGRAĆ Światła.
      • tomus2221 Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? 18.12.06, 18:09
        Gość portalu: Jaś_Fasollasido napisał(a):

> Nich jeszcze coś zrobią by poprawić sygnalizację świetlną na tym skrzyżowaniu
        > nie mówiąc o synchronizacji z sygnalizacją na Chrobrego. Jak jak pan Wiesław
        > przejeżdzan kilka razy dziennie przez to skrzyżowanie i ZAWSZE musze stać na
        > światłach na Chrobrego. To przeciez takie dziecinnie proste: ZGRAĆ Światła.

Proste,ale nie jak na Radom.Tu jest wszystko do ....
    • Gość: XX Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.tkdami.net 18.12.06, 20:25
      Na wyremontowanej E-7 też są niezłe koleiny.
      • Gość: ASfalt Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 10:18
        No,tylko że po dziesięciu latach użytkowania.... Cała "budująca się Warszawa"
        tędy jeździ, tiry z kruszywem, cementem, stalą a nawet wodą górską mineralną
        dla spragnionych "warsiawiaków". A na wschód? Nie tędy droga, raczej Mszczonów,
        G,Kalwaria, Terespol...
        • Gość: XXL Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 10:48
          A ja myslę, że jest tak: MZDiK (czyt. Prezydent Marcinkowski) chciał wybudować
          jak najwięcej dróg mając bardzo określony budżet - w końcu wybory szły ...
          MZDiK ustalił warunki techniczne, będące KOMPROMISEM pomiędzy nowoczesną
          technologią, a przeznaczonymi na ten cel środkami. Niestety te warunki
          techniczne reprezentowały poziom już zacofany, nie będący odpowiednim dla
          natężenia ruchu. Ale to nic - ważne, że tanio i na pierwszy rzut oka nie będzie
          nic widać. Wykonawca (nie ważne, czy to As czy inny pies) przyjmuje takie
          warunki (zgłaszając absurd specyfikacji), bo przecież z tego żyje i wykonuje
          prace dokładnie wg ustaleń. Kasa jest zapłacona, a jak za rok będą koleiny
          zgoni się wszystko na MZDiK. Jakoś dziwi mnie fakt, że głosne awantury z Asem
          do tej pory nie skończyły się żadnymi procesami, doniesieniami do prokuratury,
          czy czymś podobnym. Poza tym po co wybiera się As na budowę skoro już rzekomo
          raz coś spartoczyli? A czy słyszeliście o jakiś innych, nie radomskich
          przygodach Asa? Przecież nie pracuja tylko w Radomiu ...
          Jestem za tym, aby sprawdzić MZDiK i ich buble przetargowe.
          Jestem za tym, aby ukarać winnych, chociaż mało prawdopodobne wydaje mi sie
          kiepskie wykonanie dróg przez firmę As ... a już tym bardziej jakieś sugerowane
          kradzieże i "oszukiwanie" planów.
          Niestety NIC w tym mieście przez ostatnie 4 lata nie funkcjonowało jak powinno -
          z wyjątkiem Prezydenta Banasiewicza, który był niezwykle "skuteczny".
          Myslę, ze w najbliższym czasie dowiemy się o niejednym przekręcie czterolecia
          poprzedniego Prezydium i podległych mu jednostek.
          • Gość: dixi Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: 82.139.57.* 19.12.06, 16:31
            masz rację xxl- jest gwarancja usługi,kontraktu, jak jest lipa a kontrahent wymyśla to ide do sądu i tyle,po co espertyzy-kto za nie zapłaci? czy pan Czyż? notomiast As szczeka że to nie jego wina, a kto to wykonywał ja? paranoja- wykonawca nie jest winny tylko technologia- czy ja śnię- kupuję niedobry chleb a piekarz mi mówi -to nie moja wina taką mam technologię- ludzie to wariactwo- Czyż w kosmos a As na ławę oskarżonych- ciekawe co zrobi nasz presidento
            • Gość: bodo Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 09:50
              A może ktoś zapomina o projektantach. Jeśli wiem to wykonawca robi to co
              zaprojektują, a może wreszcie projektanci zaczną za coś odpowiadać, chodzą jak
              święte krowy, a co oni zaprojektują wykonawca robi. Oni określają technologię i
              materiały, a wykonawca wykonuje. Więc może ktoś się zastanowi zanim coś napisze.
    • Gość: Czytelnik As z rekawa Czyża. IP: *.32.radom.pilicka.pl 20.12.06, 11:02
      Drodzy Państwo,można przypuszczć, że grupa "Asów z MZDiK" na czele z Arcyasem
      Czyżem, dokonuje przekrętów, naszym kosztem.Przecież ta ekipa ewidętnie nadaje
      się do gruntownego sprawdzenia, a w konsekwencji do odstawienia, od wydawania
      błędnych decyzji.
      Panie dyrektorze Czyż, może jakaś inna posadka u boku byłego decydenta -
      as..systenta, byle z daleka od dróg, bo na tym Pan się kompletnie nie znasz.

Panie Prezydencie Kosztowniak - apelujemy POMOCY!!!
    • Gość: Klear Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 11:40
      Zawsze tak będzie dopóki nie wprowadzi się odpowiedzialności personalnej tylko
      grupową.Kto zawinił?Albo MZDiK, albo jakieś biuro projektowe, albo jakaś
      firma.Ale ktoś w tych instytucjach jest odpowiedzialny i kładzie pod tym swój
      podpis!Kto to jest?
      • Gość: mieszkaniec Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:48
        Rzeczpospolita, środa, 20 grudnia 2006 r. "Zabraklo oznakowania dziury w
        jesdni . Zarządca drogi odpowiada za zaniedbania. Ponad 70 tys. zł. zapłaci
        kobiecie gmina miejska w Radomiu za skutki wypadku spowodowanego dziurą w
        jezdni ". W art. pisze m. in. , że gmina miejska w Radomiu reprezentowana przez
        MZDiK przekonywała, że przyczyną zdarzenia była nie dziura w jezdni, lecz
        nadmierna prędkość auta kierowanego przez poszkodowaną. Wykluczył to jednak
        biegły powołany przez sąd. Sąd uznał, że istnieje związek przyczynowo skutkowy
        między kolizją a zaniedbaniem zarządcy drogi ( MZDiK z panem Czyżem na czele ).
        W uzasadnieniu sąd stwierdził, że nie było oznakowania, które nakazywałoby
        zachować wzmożoną ostrożność w związku z istniejącymi ubytkami. Kto zawinił,
        ile takich dziur nieoznakowanych na wiosnę , ale przecież to zapłacą podatnicy
        ze swojej kieszeni, nie Pan Czyż ze swoją ekipą.
        • Gość: (B)Ania Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: 193.111.144.* 20.12.06, 14:04
          Czyż na wiosnę odlatuje do ciepłych krajów.
    • Gość: as Re: Kto zawalił na Żółkiewskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:23
      myślę że trzeba to ustalić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka