Dodaj do ulubionych

Obsadzanie stanowisk przez PIS

24.12.06, 09:57
to pisowskie chamstwo i warcholstwo i SKANDAL zero zasad samo bydło

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3811289.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Peter Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.33.* 24.12.06, 10:10
      A kogo mieli powołać?Czerwonych złodziei?
    • Gość: igor Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.136.unknown.vectranet.pl 24.12.06, 11:31
      ale jaja! Jak berety
    • Gość: sama brona Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.48.* 24.12.06, 11:57
      Radkom ma nową radę nadzorczą. Poprzednia została odwołana, bo prezydent
      powinien współpracować z tymi, z którymi chce - tak argumentuje to jego
      zastępca Robert Skiba. A odwołanych mianował poprzedni prezydent. W nowej
      radzie nadzorczej znalazły się cztery nowe osoby, jedna z poprzedniej rady
      została.

Powód odwołania Rady Nadzorczej Radkomu jest prosty: - Właściciel ma prawo
      dobrać taką radę, żeby była jego radą - tłumaczy szczerze zastępca prezydenta
      Robert Skiba. A właścicielem spółki jest prezydent miasta, oczywiście w imieniu
      mieszkańców. W imieniu prezydenta nową radę powołał wiceprezydent Skiba. W
      nowej radzie znaleźli się: Leon Etwert, Roman Filiks, Robert Wójcik, Jerzy
      Stachurski. Z poprzedniej rady nadzorczej w nowej został tylko Eugeniusz
      Kaczmarek. - po rozmowie uznałem, że ten człowiek będzie mi przydatny w nowej
      radzie, będzie miał z nią lepszy kontakt - wyjaśnia wiceprezydent.
      Nowa rada, jak mówi prezydent Skiba ma prawo oceniać, powoływać i zwalniać. Czy
      wprowadzenie nowych członków rady może oznaczać, że z pełnioną funkcją pożegna
      się prezes Andrzej Chentko? - Jeżeli będą przesłanki, by zmian dokonać, to
      rada mnie poinformuje - stwierdza Robert Skiba. - Nie mam takiej wiedzy na
      dzień dzisiejszy - dodaje.
      Prezydent Skiba przygląda się także innym spółkom miejskim i - jak mówi - jeśli
      będą potrzebne w nich zmiany, to z pewnością ich dokona.

• Gość: Nemo Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.39.* 24.12.06, 13:55
        No Stachurski i Etwert to fachowcy całą gębą, tylko od czego ha, ha, ha.
        • Gość: Strużka Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.33.* 24.12.06, 14:53
          Lepszy byłby Kałowski i Zawodnik?
          • Gość: Józek Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 16:18
            Czy ktoś mi potrafi powiedzieć co może wnieść do Radkomu pan Etfert.Ja tego
            pana znam z robienia zamentów i tupania koło Suskiego
            • Gość: Nemo Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.39.* 24.12.06, 20:37
              Nic już nie w niesie, bo to nie ten wiek i brak sił.
              • Gość: dixi Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.57.* 27.12.06, 14:52
                dziję sie jak w folwrku zwierzecym, koryto zostało więć swoje znajome świnie wprowadzam - niech pisakiki nie używają juz terminu 4RP bo rzygać się chce-
              • Gość: ciekawa Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.58.* 27.12.06, 16:55
                Czy to ten sam Kaczmarek co był w poprzedniej radzie SM"Ustronie"
          • Gość: biber Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.internet.radom.pl 30.12.06, 17:38
            Nie no facet nie kompromituj się IQ Kałowskiego jest wyższe niż Etwerta i
            Stachurskiego razme wziętych, nie mówiąc juz o Zawodniku.
    • Gość: gość Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.centertel.pl 27.12.06, 18:29
      A ja myślę, że wreszcie się zmieni na lepsze, a to są pierwsze kroki ku temu.
      Przecież o to chodziło wyborcom, czy.... nie? Aby tak dalej.
      • Gość: rac Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:54
        To nie wymiana urzędników na "naszych kolesiów" gwarantuj zmianę działania tych
        instytucji "władzy". Konieczna jest zmiana metod działania: ograniczenie
        samowładztwa na rzecz prawa, przestrzegania procedur, jawności itd. To może
        poprawić życie zwykłych ludzi. A już niestety mamy przykłady tej „poprawy” –
        konkurs w Edukacji ze wskazaniem, Jadar z MOSiR-em, wymiana rady nadzorczej
        Radkomu – iście staroPRLowska wymiana kadr.
        • Gość: BUM Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.internet.radom.pl 28.12.06, 07:33
          CZY STACHURSKI TO TEN PIOSENKARZ OD ZAOSTANMY RAZEM?
          • Gość: ???????? Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 195.3.153.* 28.12.06, 12:00
            Jego brat, ale też ładnie spiewa, szczególnie po kielichu.
            • Gość: cebulka Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:07
              Srednio śpiewa,ale to specjalista od robienia tortów.
    • Gość: stefan Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 14:48
      wygrali w dupokratycznych wyborach,lud tak chciał niech obsadzają ! ciekawe
      tylko kto będzie na nich robił !? większość pracowitych,madrych i zaradnych
      ludzi jest już w U.S.A i U.K !!!
      • Gość: LP Skok na kasę i koryta PiS IP: *.tkdami.net 29.12.06, 00:07
        Mieli być tacy cywilizowani a zachowują się jak dzicz. Nie mają żadnej
        wykwalifikowanej kadry a wywalają kogo się tylko da (podobno nawet zmieniają
        prowadzących powszechną naukę pływania dla dzieci!). Stanowiska obsadzają
        skompromitowanymi w przeszłości szkodnikami Radomia. Oszołomstwo jest
        uznawane za największy przejaw fachowości. Tragedia.
    • Gość: anka Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:41
      Nic się nie zmieniło - tylko tyle, że teraz są nowe "twarze" przy korycie
      miejskim, które też chcą się najeść. Oby się tylko nie zachłysnęli, bo odbje im
      się czkawką. A pan Kaczmarek służył już wielu poprzednim prezydentom, bo umie
      ustawiać ludzi i umie się dzielić z każdą nową władzą. Wstyd mi za
      takie "porządki" w mieście. Gdzie to prawo i sparawiedliwość?????
      • Gość: UM Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.48.* 29.12.06, 10:53
        Do Kaczmarka dorzućmy jeszcze Kałowskiego.
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:19
          Narazie zmiany robione przez PiS w Radomiu są kosmetyczne gdzie te zmiany
          panowie z PiS?Odchudzić trzeba UM i wprowadzić tam trochę osób młodych z
          Radomia!
          • Gość: Niewierzący Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:17
            Zadaje sobie pytanie dlaczego w tak prawicowym ugrupowaniu jest tyle nienawiści
            do innego człowieka.Przecież to wy co niedziela chodzicie do kościoła modlić
            się aby być lepszym bez nienawiści do bliżniego.Cy może w tym kościele uczą was
            i kształują takie charaktery.Z roku na rok a minęło już prawie dwadzieścia lat
            jestem bardziej pewny podjętej słusznej decyzji o zeraniu więzów z tą katolicką
            obłudą i z dnia na dzień robię wszystko aby druga osoba nie płakała z mojego
            powodu a u was wieżących jest wszystko na odwrót.Czy Ci komuniści jak
            Włodarczyk czy Marcinkowski wywalali ludzi z pracy jak to robi pis i to w tak
            beszczelny i fałszywy sposób.Brzydze się wami i tą waszą obłudną pełną
            nienawiści wiarą.
            • Gość: gość Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.centertel.pl 30.12.06, 17:31
              Niestety teraz przyszły takie czasy. Strach się bać.
            • Gość: aaaa Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.centertel.pl 30.12.06, 17:33
              Zadecydowali wyborcy tak ma być i już.
              • Gość: biber Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.internet.radom.pl 30.12.06, 17:36
                Zadecydowali m.in tacy mądrzy wyborcy jak Kretyn Radomski czyli KR czyli Młody
                radomianin
                • Gość: Janek Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.52.* 30.12.06, 18:28
                  Zachowanie nowej władzy jest okropne. Myślą, że im wszystko wolno, nie liczą
                  się z opiniami ludzi, chodzi im tylko, aby zagwarantować obsadzenie stanowisk
                  swoimi ludźmi. Z drugiej strony to szkoda tego chłopaczyny Kosztowniaka, bo to
                  jest tylko taka kukiełeczka, rządzi kto inny, i niestety ale za 4 lata nikt go
                  nie będzie chciał znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka