sympatyk13 24.12.06, 09:57 to pisowskie chamstwo i warcholstwo i SKANDAL zero zasad samo bydło gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3811289.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peter Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.33.* 24.12.06, 10:10 A kogo mieli powołać?Czerwonych złodziei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.136.unknown.vectranet.pl 24.12.06, 11:31 ale jaja! Jak berety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sama brona Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.48.* 24.12.06, 11:57 Radkom ma nową radę nadzorczą. Poprzednia została odwołana, bo prezydent powinien współpracować z tymi, z którymi chce - tak argumentuje to jego zastępca Robert Skiba. A odwołanych mianował poprzedni prezydent. W nowej radzie nadzorczej znalazły się cztery nowe osoby, jedna z poprzedniej rady została. Powód odwołania Rady Nadzorczej Radkomu jest prosty: - Właściciel ma prawo dobrać taką radę, żeby była jego radą - tłumaczy szczerze zastępca prezydenta Robert Skiba. A właścicielem spółki jest prezydent miasta, oczywiście w imieniu mieszkańców. W imieniu prezydenta nową radę powołał wiceprezydent Skiba. W nowej radzie znaleźli się: Leon Etwert, Roman Filiks, Robert Wójcik, Jerzy Stachurski. Z poprzedniej rady nadzorczej w nowej został tylko Eugeniusz Kaczmarek. - po rozmowie uznałem, że ten człowiek będzie mi przydatny w nowej radzie, będzie miał z nią lepszy kontakt - wyjaśnia wiceprezydent. Nowa rada, jak mówi prezydent Skiba ma prawo oceniać, powoływać i zwalniać. Czy wprowadzenie nowych członków rady może oznaczać, że z pełnioną funkcją pożegna się prezes Andrzej Chentko? - Jeżeli będą przesłanki, by zmian dokonać, to rada mnie poinformuje - stwierdza Robert Skiba. - Nie mam takiej wiedzy na dzień dzisiejszy - dodaje. Prezydent Skiba przygląda się także innym spółkom miejskim i - jak mówi - jeśli będą potrzebne w nich zmiany, to z pewnością ich dokona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.39.* 24.12.06, 13:55 No Stachurski i Etwert to fachowcy całą gębą, tylko od czego ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strużka Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.33.* 24.12.06, 14:53 Lepszy byłby Kałowski i Zawodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 16:18 Czy ktoś mi potrafi powiedzieć co może wnieść do Radkomu pan Etfert.Ja tego pana znam z robienia zamentów i tupania koło Suskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.39.* 24.12.06, 20:37 Nic już nie w niesie, bo to nie ten wiek i brak sił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixi Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.57.* 27.12.06, 14:52 dziję sie jak w folwrku zwierzecym, koryto zostało więć swoje znajome świnie wprowadzam - niech pisakiki nie używają juz terminu 4RP bo rzygać się chce- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.58.* 27.12.06, 16:55 Czy to ten sam Kaczmarek co był w poprzedniej radzie SM"Ustronie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biber Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.internet.radom.pl 30.12.06, 17:38 Nie no facet nie kompromituj się IQ Kałowskiego jest wyższe niż Etwerta i Stachurskiego razme wziętych, nie mówiąc juz o Zawodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.centertel.pl 27.12.06, 18:29 A ja myślę, że wreszcie się zmieni na lepsze, a to są pierwsze kroki ku temu. Przecież o to chodziło wyborcom, czy.... nie? Aby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rac Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:54 To nie wymiana urzędników na "naszych kolesiów" gwarantuj zmianę działania tych instytucji "władzy". Konieczna jest zmiana metod działania: ograniczenie samowładztwa na rzecz prawa, przestrzegania procedur, jawności itd. To może poprawić życie zwykłych ludzi. A już niestety mamy przykłady tej „poprawy” – konkurs w Edukacji ze wskazaniem, Jadar z MOSiR-em, wymiana rady nadzorczej Radkomu – iście staroPRLowska wymiana kadr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUM Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.internet.radom.pl 28.12.06, 07:33 CZY STACHURSKI TO TEN PIOSENKARZ OD ZAOSTANMY RAZEM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????? Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 195.3.153.* 28.12.06, 12:00 Jego brat, ale też ładnie spiewa, szczególnie po kielichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebulka Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:07 Srednio śpiewa,ale to specjalista od robienia tortów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.06, 14:48 wygrali w dupokratycznych wyborach,lud tak chciał niech obsadzają ! ciekawe tylko kto będzie na nich robił !? większość pracowitych,madrych i zaradnych ludzi jest już w U.S.A i U.K !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Skok na kasę i koryta PiS IP: *.tkdami.net 29.12.06, 00:07 Mieli być tacy cywilizowani a zachowują się jak dzicz. Nie mają żadnej wykwalifikowanej kadry a wywalają kogo się tylko da (podobno nawet zmieniają prowadzących powszechną naukę pływania dla dzieci!). Stanowiska obsadzają skompromitowanymi w przeszłości szkodnikami Radomia. Oszołomstwo jest uznawane za największy przejaw fachowości. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:41 Nic się nie zmieniło - tylko tyle, że teraz są nowe "twarze" przy korycie miejskim, które też chcą się najeść. Oby się tylko nie zachłysnęli, bo odbje im się czkawką. A pan Kaczmarek służył już wielu poprzednim prezydentom, bo umie ustawiać ludzi i umie się dzielić z każdą nową władzą. Wstyd mi za takie "porządki" w mieście. Gdzie to prawo i sparawiedliwość????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UM Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.48.* 29.12.06, 10:53 Do Kaczmarka dorzućmy jeszcze Kałowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyRadomianin Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:19 Narazie zmiany robione przez PiS w Radomiu są kosmetyczne gdzie te zmiany panowie z PiS?Odchudzić trzeba UM i wprowadzić tam trochę osób młodych z Radomia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewierzący Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:17 Zadaje sobie pytanie dlaczego w tak prawicowym ugrupowaniu jest tyle nienawiści do innego człowieka.Przecież to wy co niedziela chodzicie do kościoła modlić się aby być lepszym bez nienawiści do bliżniego.Cy może w tym kościele uczą was i kształują takie charaktery.Z roku na rok a minęło już prawie dwadzieścia lat jestem bardziej pewny podjętej słusznej decyzji o zeraniu więzów z tą katolicką obłudą i z dnia na dzień robię wszystko aby druga osoba nie płakała z mojego powodu a u was wieżących jest wszystko na odwrót.Czy Ci komuniści jak Włodarczyk czy Marcinkowski wywalali ludzi z pracy jak to robi pis i to w tak beszczelny i fałszywy sposób.Brzydze się wami i tą waszą obłudną pełną nienawiści wiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.centertel.pl 30.12.06, 17:31 Niestety teraz przyszły takie czasy. Strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.centertel.pl 30.12.06, 17:33 Zadecydowali wyborcy tak ma być i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biber Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: *.internet.radom.pl 30.12.06, 17:36 Zadecydowali m.in tacy mądrzy wyborcy jak Kretyn Radomski czyli KR czyli Młody radomianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Obsadzanie stanowisk przez PIS IP: 82.139.52.* 30.12.06, 18:28 Zachowanie nowej władzy jest okropne. Myślą, że im wszystko wolno, nie liczą się z opiniami ludzi, chodzi im tylko, aby zagwarantować obsadzenie stanowisk swoimi ludźmi. Z drugiej strony to szkoda tego chłopaczyny Kosztowniaka, bo to jest tylko taka kukiełeczka, rządzi kto inny, i niestety ale za 4 lata nikt go nie będzie chciał znać. Odpowiedz Link Zgłoś