Dodaj do ulubionych

Kostka wokół kościoła Garnizonowego

28.12.06, 22:26
A kto inny jak nie MPU mogl zaproponowac taka cudna kolorystyke budowli jaka
jest zabytkowy garnizonowy. Wszystko jest ok oprocz tej morelki na detalach.
Oni tam maja chyba fetysz bladych moreli, żółci i róziowych:D Ale rekordem
jest podświetlana aureola (chyba to to juz sam ks. Radzik wymyslil), jeszcze
tylko brakuje lampek w oczach i silniczka w rece do pozdrawiania tlumow....
Obserwuj wątek
    • Gość: spoma Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: 195.164.48.* 29.12.06, 09:15
      Garnizonowy w nowym malowaniu wydaje się cukierkiem odpustowym a nie światynią.
      Ale niech tam, dobrze że zrywają ten asfatl.
      • Gość: aaa30 Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: 212.160.172.* 29.12.06, 10:05
        Jak mówią architekci? Łatwiej pałac skrytykować, niż wychodek zbudować.
        Zaproponujesz lepszą kolorystykę ????
        • niebo_gwiazdziste_we_mnie Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego 29.12.06, 10:08
          Gość portalu: aaa30 napisał(a):

> Jak mówią architekci? Łatwiej pałac skrytykować, niż wychodek zbudować.
          > Zaproponujesz lepszą kolorystykę ????

Owszem. Taką, jaka była wcześniej. Wystarczyło odmalować kościół w tych samych
          kolorach. a nie na wscieklopomaranczowo.
          • Gość: aaa30 Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: 212.160.172.* 29.12.06, 11:39
            O ile pamiętam, to kościół był bez wyraźnych kolorów. Był szary, jak większość
            nie remontowanych kamieniczek na Żeromce.
            • l_echec Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego 22.02.07, 11:34
              Szary, to też kolor. Nie masz wrażenia, że czasem lepiej wygląda zdjęcie czarno-
              białe niż kolorowe? Albo taka sepia?
              • Gość: JJ Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:18
                > Szary, to też kolor. Nie masz wrażenia, że czasem lepiej wygląda zdjęcie czarno
                > - białe niż kolorowe? Albo taka sepia?

Zdjęcia czasami tak, ale prawdziwy świat to co innego.
      • Gość: Dorota Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:57
        Mieszkam tu i mnie się podoba nie jest przynajmniej smutno
    • Gość: aga Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 09:57
      Kościół jest ładnie pomalowany i oświetlony. Narzekać jest najprościej.
      • Gość: de gustibus Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: 82.139.48.* 29.12.06, 10:28
        Za taką kolorystykę na zabytkowym kościele powinni wsadzać do więzienia.
        Dobrze,że wydało się kto jest winien temu partactwu i oszpeceniu
        zabytku.Podeirzewałem wojsko bo to typowo koszrowe malowanie. Nie spodziewałem
        się takiej wiochy po MPU. Polecą głowy za taką niefrasobliwość? Raczej wątpię.
        • Gość: gosc Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:50
          spokojnie. kolory z czasem wyblakna i bedzie bardzo ladnie :) taki lifting robi
          sie na lata.
        • Gość: hernik Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 11:52
          Projekt to jedno (pokazali na co stać MPU na ostatnim odcinku ulicy Żeromskiego)
          a drugie to wykonawstwo

www.echodnia.eu/radomskie/?cat=9&id=43107
          "Kostka brukowa wyłożona na niedawno oddanym odcinku ulicy Żeromskiego zaczyna
          się już obluzowywać i odpadać. Najwięcej ubytków pojawiło się przy fasadach
          budynków. Trudno stwierdzić, czy dzieje się tak z powodu niesolidności prac czy
          też powodem jest coś innego?"

Tak trzymać, twórzmy kamienną pustynię z lampeczkami w kształcie kulek....
          • Gość: jakobson Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:40
            Dewiza MPU: Co by tu jeszcze spieprzyć Panowie, co by tu jeszcze spieprzyć.
    • waszkawaszka Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego 29.12.06, 13:09
      Nie rozumiem krytyki ... mi się podoba bardzo odnowiony Kościół, ciesze sie ze
      to zrobili wszystko bedzie lepsze niz ta szarosc wczesniejsza, oswietlenie tez
      super! Oby jak najwiecej takich remontów, przynajmniej widac ze cos sie dzieje.
    • Gość: Marek Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.tkdami.net 31.12.06, 13:08
      Oj ludzie, czepiacie się niepotrzebnie! Przecież takie działania upiększają
      nasze miasto, które, prawdę mówiąc, nie bardzo ma się czym pochwalić. Teraz
      przynajmniej można pokazać gościom fragment odnowionego centrum.
      Inna sprawa to koszta położenia kostki i wykonania podjazdu. Za te kilkaset
      złotych to może udało się przetransportować jedną paletę kostki na miejsce, a
      podjazd za kilkadziesiąt złotych - za to nawet jednej solidnej deski się nie
      kupi...
      • Gość: szpetota Oszpecono kościół w samym centrum IP: 82.139.48.* 31.12.06, 16:33
        Byli u mnie goście w święta. Byli zniesmaczeni tymi majtkowymi kolorami na
        świątyni rzymsko-katolickiej.
        • Gość: lewsky Re: Oszpecono kościół w samym centrum IP: *.134.unknown.vectranet.pl 31.12.06, 18:23
          Czepiacie się MPU, ale to ktoś z Urzędu Miasta podjął decyzję o takiej kolorystyce chyba razem z Konserwatorem zabytków. Może MPU zaproponowała takie kolory dla zgrywy? A ktoś to przyjął bezkrytycznie.
          • sono_andrzej Re: Oszpecono kościół w samym centrum 01.01.07, 21:14
            Garnizonowy po remoncie jest THE BEST!!!!!!!!!!!

Uważam, że pastelowe kolory, nawet te cukierkowe powodują, że budynki są
            piękniejsze, nawet trochę bajkowe. I o to chodzi przecież muszą cieszyć oko.

Zobaczcie kolorystykę kamienic we wrocławskim rynku. Też były cukierkowe teraz
            już nieco zblakły
            • waszkawaszka Re: Oszpecono kościół w samym centrum 01.01.07, 22:28
              sono_andrzej napisał:

> Garnizonowy po remoncie jest THE BEST!!!!!!!!!!!

Popieram jak najbardziej!!!
              Wszystkim malkontentom mówie NIE :)
            • Gość: H2O Re: Oszpecono kościół w samym centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:24
              i12.tinypic.com/33uewli.jpg
              Dokładnie jak nasz garnizonowy, a kamienica dalej jest pomalowana SUPER!
        • Gość: JJ Re: Oszpecono kościół w samym centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:20
          > Byli u mnie goście w święta. Byli zniesmaczeni tymi majtkowymi kolorami na
          > świątyni rzymsko-katolickiej.
          Było ich zaprowadzić na cmentarz, na pewno tamtejsza kolorystyka przypadłaby im
          do gustu.
    • Gość: zielonka Tu na szczęście radomskie MPU nie działało.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:38
      www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=248139
      Aż miło popatrzeć
    • Gość: mach_2 Re: A propos IP: *.c29.msk.pl 03.01.07, 17:29
      podobnie jak pisze się kościół katedralny, kościół parafialny czy kościół
      filialny, tak i należy pisać kościół garnizonowy (to nie jest nazwa własna).
      Inaczej w takich sytuacjach:
      kościół Świętej Anny a. kościół św. Anny, kościół garnizonowy NMP Królowej
      Polski itp.

• Gość: :) Re: A propos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:25
        dziękujemy księdzu generałowi za lekcję
    • michal.vel.misiek Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego 23.02.07, 12:10
      Nie zgadzam się z Tobą kolego. Cieszy mnie bardzo, że Kościół został pomalowany
      i robi się wokół niego porządek. Kolory? Faktycznie może zbyt duży kontrast ale
      wyblaknie i będzie na lata. Lepsze takie kolory niz borcuchowate kamienice.
      Pozdrawiam
      • Gość: Dorota Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 10:07
        Zgadzam się z tobą jest ładnie z kostką ale i kolory kościoła są ok
    • Gość: ktosia Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: *.pr.radom.net 28.02.07, 11:10
      Bardzo mi się podoba odnowiony kościół Garnizonowy (kolor, oświetlenie).
      Niedługo mam tam ślub. Pozdrawiam.
    • teta1985 Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego 28.02.07, 11:36
      W artukule napisano:

"...Koszt położenia kostki to kilkaset złotych, kilkadziesiąt zapłacić trzeba
      będzie za podjazd..."

Ten ojczulek chyba za dużo mszalnego sobie zaserwował :) Koszt kostki to ok.
      300zł za tonę, która wystarczy na ok 6 - 7 m2. Położenie jej to kolejne koszty.
      Pomijając to, bardzo dobrze sie stało, że zdecydowano sie wyienic niepasujacy
      do XIX wiecznej zabudowy asfalt. Kolorystyka też jest ok! Za kilka sezonów
      grzewczych będzie on bardzo mocno przyszarzały węglowym pyłem i sadzą
      wydobywających się z kominów okolicznych kamienic.
      • phodopus Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego 28.02.07, 11:39
        Za to święci nie będą obsrani przez gołębie, bo mają siatki pozakładane :)
        • Gość: moja Re: Kostka wokół kościoła Garnizonowego IP: 195.3.153.* 28.02.07, 14:22
          Święta racja . Cała nadzieja że się ubrudzi i przyszarzeje ale czy o
          to chodziłoprojektantom którzy wzięli za projekt ciężkie pieniądze?
          Może ktoś wie po co są te górki z kostki na końcu Żeromskiego -ostatni
          etap prac , bo słyszałem że ktoś ukrył tam śmiecie po budowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka